fav1 4

Favorieten | Tenenkrommende tv & overheerlijke thee

 • 3 februari 2020
 • 33 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Eens in de zoveel tijd deel ik met alle plezier mijn favoriete nieuwe ontdekkingen. Fijne producten, dingen, series of plekken waar ik maar geen genoeg van krijg. Vandaag is het de beurt aan onder meer een hilarisch tv-programma, een nieuwe plant (yes, alweer!) en een paar interessante artikelen die ik las. En als grote klapper…een nieuw theesmaakje dat inmiddels een vaste plek in mijn theedoos heeft gekregen. Het mag een wonder heten!

geurkaartje voor de auto

Favoriete huishoudkoopje: autoparfum

Toen ik ontdekte dat Action nu ook parfumkaartjes voor in de auto met vanillegeur heeft hangen, wist ik niet hoe snel ik daaraan moest snuffelen. En of ze lekker roken! De verleiding is groot om ook een kaartje boven mijn bed te hangen, maar voor nu bewaar de heerlijke geur maar voor in de auto. Dat ik een voorraadje heb liggen, zegt vast wel genoeg over hoe lekker ik de kaartjes vind ruiken. Zeker een aanrader wat mij betreft!

rituals parfum fleur d'himalaya

Favoriete parfum: Rituals ‘Fleur d’Himalaya’.

Over geur gesproken, ook voor mezelf heb ik een geweldig lekker nieuw geurtje ontdekt. Dit parfum zocht ik uit als onderdeel van mijn gewonnen prijs bij Rituals. Nogal een goede aanwinst, want ik heb het parfum sindsdien bijna elke dag gedragen. Het luchtje ruikt heerlijk zoet, maar niet té. Ik baal er bijna van dat ik zo’n “klein” flesje heb meegenomen.

Favoriete tv-serie: Harkum

Mijn broertje tipte mij deze Nederlandse televisieserie. In de kerstvakantie heb ik samen met mijn vriend nogal wat afleveringen achter elkaar gekeken. Een grappig, smeuïg en soms heerlijk cynisch verhaal, waarbij je als kijker nogal eens denkt “Nee, niet doen!”. De serie gaat over een gemeente die door de beleggingspraktijk van een geniale jongen op een illegale manier aan heel veel geld is gekomen. Opeens is alles mogelijk, maar dat brengt ook de nodige problemen met zich mee… Soms hilarisch, soms ronduit tenenkrommend.

De serie is helaas alleen nog via NLziet of andere betaalde platformen terug te kijken, maar is wat mij betreft zeker de moeite waard.

stickers action

Favoriete knutselspul: nieuwe Action-stickers

De afgelopen tijd heb ik de smaak van het knutselen weer te pakken. Een van de oorzaken daarvan? De nieuwe stickers die ik bij Action op de kop tikte. Groot favoriet zijn ze! Ik heb meerdere vellen van dit soort vrolijke stickers meegenomen en ben daarmee al volop aan het kaarten maken geslagen. Mijn inmiddels flink gegroeide stickervoorraad is al een goede stok achter de deur op zich om voorlopig lekker in die kaartenmaakflow te blijven.

jumbo hummus pompoen

Favoriete eten: hummus van Jumbo

Oké, dit klinkt nu vast alsof ik als avondeten een bakje hummus uitlepel. Nee hoor, geen zorgen. Maar voor op brood sla ik wekelijks meerdere bakjes hummus (ben ik de enige die ‘hummus’ in plaats van ‘houmous’ schrijft?) in. Altijd bij Jumbo trouwens en dan in de varianten zoete peper, pompoen of ras el hanout. Heerlijk vind ik die! Ik ben van alle drie de smaken helemaal weg en ben daarin ook nogal merktrouw. Dat wil wel wat zeggen. Mocht je net als ik groot hummusliefhebber zijn, gooi dus zeker eens deze variant van Jumbo in je winkelmandje.

Favoriete plek: Amsterdamse Bos

Dit keer geen hip koffietentje of een Instagramwaardig restaurant met roze muren en neonletters, maar gewoon een fijne plek in de natuur als favoriete plaats. Met mijn vriend kwam ik de afgelopen tijd regelmatig in het Amsterdamse Bos. Ik blijf het er goed vertoeven vinden, ook voor een winterse wandeling. Zo veel rust midden in de Randstad en tegen Amsterdam aan! Als het betaalbaar zou zijn, zou ik niets liever willen dan een huisje kopen met dit fijne bos als achtertuin. Bij gebrek aan een miljoen op mijn spaarrekening, houd ik het maar bij een wandeling op z’n tijd.

erwtenplant
erwtenplant

Favoriete groene aanwinst: erwtenplant

Een favoriet die absoluut niet in dit lijstje mag ontbreken, is mijn nieuwste plantenaanwinst. Oftewel, de erwtenplant! Ik zocht deze plant al máánden, maar kon steeds geen mooi exemplaar vinden. Dat was dus totdat ik afgelopen zaterdag bij het tuincentrum tegen dit leuke erwtenplantje aanliep. Je weet hoe dat gaat: je komt voor een kattenkrabpaal en loopt de deur uit met drie nieuwe planten… Maar deze nieuwe aanwinst is zeker een ereplekje in huis waard. Hij staat inmiddels op mijn koelkast te shinen en ik hoop vurig dat hij nog veel meer erwtjes zal krijgen.

Favoriete gadget: nieuwe laptopstandaard

Oké, een elektronische gadget is het niet, maar ik vind toch dat het in deze categorie thuishoort: mijn laptopstandaard uit dit artikel. Wat een topding! Hoe bizar dat een houten ding me in een maand tijd van heel wat nekklachten kon afhelpen… Dat is elke cent van de € 25,- die de standaard kostte meer dan waard!

tulpen in huis

Favoriete interieurdingen: bloemen!

Ze zijn terug van weggeweest: de Hollandse tulpen. Sowieso heb ik de bloemen helemaal herontdekt. Wat een feestje om standaard een bosje op tafel te hebben staan! Ik heb besloten dat bloemen voor mezelf kopen een van mijn nieuwe gundingen moet worden en haal nu regelmatig iets moois in huis. Al is het maar omdat uitzicht op een mooie vaas met bloemen thuiswerken nog een stuk gezelliger maakt.

groene thee met sinaasappel en papaja

Favoriete thee: groene thee met sinaasappel & papaja

Alweer een jaar drink ik dagelijks zeker vier koppen groene thee met mango en kokos. Voor mij kan geen enkele thee aan deze theesoort tippen. Ik heb dan ook standaard meerdere doosjes staan voor het geval iemand ooit op het slechte idee komt deze thee uit de schappen te halen. Toch is er inmiddels een nieuwe thee (ook van AH-huismerk) die ik zowaar net zo lekker vind: de groene thee met sinaasappel en papaja. Professioneel theesmakenomschrijfster ben ik niet, maar ik zou de thee zelf vooral subtiel, zoet en fris noemen. Oftewel, vooral heel erg lekker. Vind ik dan!

3 favoriete artikelen die ik las

Verder las ik de afgelopen maand een aantal mooie artikelen die me in het bijzonder bijbleven.

 • Wat doe jij met je vakantie-CO2-budget in 2020? – De Volkskrant. Reizen en duurzaamheid, hoe gaat die combinatie samen? Welke opties heb je? En hoe erg is vliegen nu eigenlijk wel of niet? Dit artikel heeft me heel wat praktische inzichten gegeven. Vooral het overzicht onderaan is fijn.
 • Waarom andermans mening over jou niets te maken heeft met jou – Life by Rosie. Denken voor andere mensen is iets wat ik minder zou willen doen, maar nog steeds ongemerkt soms doe. Dit artikel van Rosanne zette me in een paar opzichten aan het denken, vooral een van de mooie inzichten die Rosanne hierover deelt.
 • 1 jaar fulltime ondernemen – Freelennse. Lennekes artikelen zijn altijd een feestje om te lezen, maar dit artikel vond ik al helemaal interessant. Ik ben zelf volop (niet fulltime) aan het ondernemen en lees dan ook graag over de ervaringen van andere ondernemers. Een aantal tips in het artikel zijn ook voor mij nogal waardevol.

Heb jij een favoriet artikel (geschreven door een ander) dat je mij zou tippen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 3 februari 2020 op 6:52 am - Beantwoord

  Ik drink altijd groene thee met citroen, deze smaak ken ik nog niet. Zal deze week even in de supermarkt kijken want ik ben nu erg benieuwd. En die plant is ook te leuk, ik zocht nog een leuke plant voor in de woonkamer. Zal ook eens voor deze kijken.

  • Romy 4 februari 2020 op 12:16 am - Beantwoord

   Ja, de erwtenplant is echt mooi om een plekje op een hoge kast of in een open kast te geven. Hij ziet er zo vrolijk en speels uit.
   Ik ben benieuwd wat jij van deze thee zult vinden. Zelf houd ik ook erg van groene thee met citroen, dus grote kans dat we min of meer dezelfde soorten thee lekker vinden 🙂

 2. Darina 3 februari 2020 op 6:54 am - Beantwoord

  Mooie favorieten. De erwtenplant vind ik heel mooi. Die wil ik ook wel toevoegen aan mijn interieur.

 3. Shirley 3 februari 2020 op 7:23 am - Beantwoord

  Ik moet vaak even nadenken of het hummus of humus is. Aangezien de andere variant verwijst naar vruchtbare grond, haha.

  • Romy 4 februari 2020 op 12:15 am - Beantwoord

   Haha, dat is ook zo! Daar had ik nog niet eens bij stilgestaan.

 4. Anouk 3 februari 2020 op 7:46 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk plantje!

 5. Saskia 3 februari 2020 op 7:48 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke favorieten. En wat ziet die erwten plant er tof uit!

 6. Simone 3 februari 2020 op 7:52 am - Beantwoord

  Die serie klinkt heel leuk en die thee heel lekker. Ik ga wat meer me time inplannen en ik heb mooi een aantal tips uit jouw favorieten kunnen halen!

 7. Naomi 3 februari 2020 op 8:03 am - Beantwoord

  Die plant is echt heel gaaf! Ik ben gek op van die ‘hangplanten’. Ze maken een saaie kast vaak net een beetje leuker.

  • Romy 4 februari 2020 op 12:17 am - Beantwoord

   Precies! Om diezelfde reden vind ik klimop ook heel leuk. Altijd een ideale toevoeging aan bijvoorbeeld een open kast.

 8. Audrey 3 februari 2020 op 8:44 am - Beantwoord

  Lekker vrolijk lijstje weer! Die plant is echt tof.

 9. Jantine 3 februari 2020 op 9:11 am - Beantwoord

  Leuke favorieten!

 10. Jenn 3 februari 2020 op 9:20 am - Beantwoord

  Leuk lijstje, en mooie plant!

 11. Giovanna Jansen 3 februari 2020 op 9:31 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk favoriete lijstje weer! Mooie plant! Het Amsterdamse bos klinkt geweldig, binnenkort maar eens naar toe gaan, ik ben namelijk dol op het bos.
  Gave keukenweegschaal heb je trouwens! Ik geloof niet dat hij bij de favorieten van dit lijstje hoorde, maar zag hem op een van de foto’s 🙂

  • Romy 4 februari 2020 op 12:18 am - Beantwoord

   Dank je! Die weegschaal heb ik alweer een tijdje geleden voor heel weinig geld (volgens mij €7,- of zoiets) bij Lidl gekocht en ik ben er zo blij mee. Hij heeft mede daarom standaard een prominente plek op mijn aanrecht 😛

 12. Ilona Wielinga 3 februari 2020 op 9:45 am - Beantwoord

  Wat weer een heerlijk lijstje. Ik heb zelf sinds kort ook een laptopsteun en ik vind het echt ideaal. Ik merk ook echt dat ik minder last heb van mijn nek, zo fijn.

 13. Marije 3 februari 2020 op 9:45 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Denk dat ik weer een bezoekje aan de Action moet gaan brengen als ik die stickers zie

  • Romy 4 februari 2020 op 12:19 am - Beantwoord

   Wat goed dat jij ook veel positief effect merkt van de laptopstandaard. Echt fijn hoeveel verschil zo’n simpele standaard kan maken voor je houding.

  • Romy 4 februari 2020 op 12:19 am - Beantwoord

   Een bezoekje aan Action is natuurlijk altijd een goed idee 🙂 Leuk! Ik ben benieuwd wat je met de stickers gaat maken.

 14. Rachel Kromdijk 3 februari 2020 op 10:04 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijst zeg, dat parfum van Rituals is inderdaad echt heerlijk, bij mij is die alweer bijna op!

 15. Lenneke 3 februari 2020 op 10:59 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je me noemt! Dank je wel!

  • Romy 4 februari 2020 op 12:21 am - Beantwoord

   Graag gedaan! Jij bedankt voor het inspirerende artikel!

 16. Iris 3 februari 2020 op 11:42 am - Beantwoord

  Leuke nieuwe spulletjes! Ik vind die stickers ook wel echt heel schattig. Die ga ik halen! Net als die geurkaarten 😀

 17. Sarah 3 februari 2020 op 2:58 pm - Beantwoord

  Je vindt altijd zulke leuke dingen bij Action. Die stickers zijn echt schattig! Daar moet ik ook maar eens voor gaan kijken.
  Die erwtenplant vind ik ook erg leuk. Fan van!

 18. Tamara 3 februari 2020 op 4:14 pm - Beantwoord

  Die geurkaartjes van de Action gebruik ik ook altijd voor in de autoo! Wel grappig dat ik de verpakking al 10x in mijn handen heb gehad en nu pas op jouw blog zie dat je de geurkaartjes ook nog voor andere dingen kan gebruiken haha.

  Wat betreft de thee, ik ben ook mega fan van de mango kokos! Ga deze nieuwe variant zeker weten proberen.

  • Romy 4 februari 2020 op 12:23 am - Beantwoord

   Haha, mijn oog viel ook pas bij het beter bekijken toevallig op de andere dingen waarvoor je de parfumkaartjes kunt gebruiken. Nooit aan gedacht dat je ze ook in je schoenen kunt leggen bijvoorbeeld 😛
   Leuk dat je deze theesoort ook eens gaat proberen. Ik ben heel benieuwd wat je ervan zult vinden.

 19. Siger 3 februari 2020 op 7:33 pm - Beantwoord

  Voor degene die Harkum willen gaan kijken. Morgennacht begint de serie op BVN. Misschien iets om op te nemen?
  Groetjes Siger

  • Romy 4 februari 2020 op 12:23 am - Beantwoord

   Wat goed dat je het zegt! Dank je voor de tip!

 20. bychristiana 3 februari 2020 op 8:26 pm - Beantwoord

  Wat staat je erwtenplant er mooi bij. Niet te veel water geven, dan heb je er super lang plezier van! (ik heb mijn erwtenplant een keer te veel water gegeven en toen verschrompelde hij zo ongeveer, heel zielig;-)) Tulpen heb ik ook graag in huis. Bloemen en ander ‘groen’ gun ik mezelf ook graag, dat doet zoveel voor de sfeer in huis!

 21. Sabine 3 februari 2020 op 9:15 pm - Beantwoord

  Oh, een erwtenplantje staat ook nog op mijn verlanglijstje. Prachtig zijn ze.

 22. Nikita 4 februari 2020 op 9:04 pm - Beantwoord

  Mijn favoriete aankoop van de afgelopen tijd is mijn muziekkussen. Dat is een kussen waar een speakertje inzit met een kabeltje. Je steekt het kabeltje in je telefoon en dan kan je dus slapen met muziek. Maar het zit zo in elkaar dat je enkel de muziek hoort als je echt op het kussen ligt. En je voelt het speakertje niet! Ik ben doordat ik rouw heel vaak onrustig en ik heb ook gemerkt dat muziek dan het beste medicijn is. Slapen met oortjes of een hoofdtelefoon is echt heel oncomfortabel, dus dit is voor mij ideaal. Ik zeg niet dat ik niet meer wakker lig nu met muziek. Maar ik ben wel een pak rustiger en dat is goud. Het draagt wel echt bij aan mijn slaap. Hij kostte me ook 20 euro, maar het is iedere cent waard. Mijn mentale gezondheid is me heel dankbaar. Er is ook een telefoonhoesje onderweg met mijn eigen tekening op. Ik kan niet wachten om die rond mijn telefoon te doen. Hoe gaaf is het als mensen een complimentje geven op mijn hoesje en dat ik dan kan zeggen dat het mijn eigen werk is. Lenneke volg ik sinds deze week ook trouwens, en haar artikels zijn echt geweldig. Een nieuwe favoriete blog ontdekt dus!

  • Romy 16 februari 2020 op 10:24 pm - Beantwoord

   Wat een handige vondst, zo’n muziekkussen! Daar had ik nog nooit van gehoord, maar het klinkt als een ideaal ding. Extra mooi natuurlijk dat deze oplossing je helpt om ook in deze lastige tijd rustig in slaap te vallen. Dat is zeker een heel goed bestede € 20!
   Naar je telefoonhoesje ben ik nu al heel benieuwd. Maar aangezien ik weet dat je tekeningen prachtig zijn, kan dat haast niet anders dan een schitterend hoesje zijn 🙂

 23. Suzanne 6 februari 2020 op 9:24 pm - Beantwoord

  De geur van rituals is al langere tijd favoriet van mij!

Recente blogs

Mijn kringloopvondsten tijdens een langverwachte privé-shopafspraak

23 maart 2021|Lifestyle|

Ik geloof dat ik nog nooit zo erg van twintig minuten rondlopen in een kringloopwinkel heb genoten als afgelopen weekend. Ooit kwam ik bijna wekelijks in de kringloopwinkel, maar door corona heb ik mijn geliefde kringloopuitjes heel lang gemist. Toen de maatregel voor privéshoppen op afspraak werd ingevoerd, kon ik het niet laten meteen een moment in te plannen. Uitgerust met mondkapje, pinpas en (vanonder mijn mondkapje) een grote glimlach, sloeg ik mijn slag. Deze aankopen duikelde ik tijdens twee shopafspraken (één keer bij de boeken en één keer bij de kleding) op.

55 écht originele vragen om aan je vriendin te stellen

8 april 2018|Lifestyle|

Met vriendinnen doe ik niets liever dan gezellig kletsen. Met een kop thee erbij in een koffietentje of gewoon gezellig thuis op de bank. Aan gespreksonderwerpen gelukkig meestal geen gebrek! Zit je nu toch een keer zonder inspiratie voor een gespreksonderwerp? Of valt het gesprek opeens ongemakkelijk stil? Met deze 55 vragen om aan je vriendin te stellen, zit je voorlopig niet om leuke, mooie, diepzinnige of juist grappige gespreksonderwerpen verlegen.