Elke maand ontdek ik wel nieuwe favoriete producten. Dat kan variëren van beautyproducten die ik dagelijks gebruik tot hebbedingetjes voor in huis. En van boeken die me zijn bijgebleven tot vrolijke wenskaarten waar ik blij van word. Afgelopen maand kon ik bijvoorbeeld de schappen met schoolspullen niet links laten liggen, slaagde ik voor een aantal producten bij HEMA en waagde ik me voor het eerst sinds jaren aan een nieuwe theesmaak. Benieuwd welke 5 producten ik deze maand met veel plezier gebruikte? Ik laat ze je graag zien in dit artikel.

favorieten pickwick green tea coconut

Pickwick Green Tea Coconut

Al een paar jaar drink ik bijna alleen maar sterrenmuntthee. Voor mij kon er echt geen enkele theesoort tippen aan die anijsachtige smaak. Het kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel (sorry, overdrijven is ook een kunst!) toen Anne me een berichtje stuurde dat veel sterrenmuntthee helemaal niet zo goed voor je is. Na wat research op internet kwam ik erachter dat zelfs Pickwick afraadt om meer dan 3 koppen per dag te drinken vanwege de hoeveelheid zoethout in de thee. Oeps! Maar goed, inmiddels ben ik een kritische theedrinker geworden: ik lust geen normale groene thee en vermijd ook het liefst te veel zwarte thee. Bij Jumbo kwam ik toen deze groene thee met kokosnoot tegen. Ik vind hem heerlijk: de thee smaakt eigenlijk heel zacht en je proeft een klein beetje kokos. Echt een aanrader wat mij betreft! En dat zegt wat als een kritische theedrinker als ik dat zegt…

treacle moon coconut island body butter

Treacle Moon My Coconut Island body butter

Ha, kokos in mijn thee, kokos op mijn lichaam. Begint het al op te vallen dat ik ongemerkt een lichte kokosverslaving aan het ontwikkelen ben? Anyway, deze Treacle Moon My Coconut Island body butter mocht niet ontbreken in dit overzicht met favorieten. Ik won bij Mariska laatst een mooi pakketje met Treacle Moon-producten (lucky me!) en ben blij verrast door dit merk. Vooral deze body butter vind ik heerlijk. Het is een hele zachte en subtiele kokosgeur en hij smeert heel fijn uit. De Treacle Moon body butter ruik je wel iets minder lang dan die van The Body Shop, maar verder vind ik hem heel fijn. Bonuspuntje: de leuke verpakkingen van dit merk met mooie teksten.

favorieten hema strobing stick

favorieten hema strobing stick

favorieten hema strobing stick

HEMA Strobing Stick

Eigenlijk gebruik ik helemaal niet zoveel make-up op mijn gezicht. Bij dingen als blush en highlighter ben ik vaak bang dat ik me met mijn skills alleen maar tot een levende barbiepop kan omtoveren. Maar deze HEMA Strobing Stick trok direct mijn aandacht toen ik erlangs liep bij HEMA. Ik moest hem even op mijn hand testen en was blij verrast door de mooie en subtiele glans die het product afgeeft. Deze moest voor €5,- mee naar huis! Ik gebruik hem nu dagelijks voor een subtiele glans op mijn gezicht en ben er erg enthousiast over.

favorieten hema soft touch deodorant

HEMA soft touch deodorant

Tja, als je eenmaal bij HEMA bent… Ook deze HEMA soft touch deodorant kon ik niet laten liggen. Ik zocht sowieso nog een dierproefvrije deodorant en vond deze wel een fijn prijsje hebben. Daarnaast is dit een ‘compressed spray’, wat inhoudt dat (als ik het verhaal van HEMA mag geloven) er net zoveel deodorant in de verpakking zit, maar dat het meer samengeperst is en de verpakking daardoor kleiner is. Iets minder afval dus dan met de grote spray deodorants en zo’n klein flesje is meteen gemakkelijk mee te nemen. Ik moet nog even afwachten of ik met deze deodorant daadwerkelijk even lang doe als met grotere sprays, maar het verkoopverhaal klinkt in ieder geval aantrekkelijk. De soft touch-variant ruikt overigens vrij neutraal, maar dat vind ik altijd wel zo prettig bij deodorant.

favorieten schoolspullen action en hema

Schoolspullen voor een niet-scholier

Het laatste punt in dit artikel is toch wel mijn favoriet der favorieten: nieuwe schoolspullen. Overal zie je nu leuke agenda’s, stiften, washi tape, notitieboekjes en schriftjes voorbijkomen. Ook ik kon die schappen natuurlijk niet overslaan, al is het maar voor een paar leuke items voor mijn blogfoto’s. Ik vergat dus even dat ik alweer een jaar afgestudeerd ben en de middelbare school zelfs al 6 jaar geleden achter me heb gelaten. Ik bedoel: kijk hoe leuk deze spullen zijn! De markers kocht ik bij HEMA en de andere producten komen bij Action vandaan. Ook de gestippelde ondergrond is trouwens van HEMA. Dat is een snelhechter van €1,-, maar ik zag er meteen een leuke achtergrond in voor mijn foto’s.

Wat is een van jouw favoriete producten van de afgelopen tijd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 11 augustus 2017 op 6:32 am - Beantwoord

  Schoolspullen periode is ook mijn favoriete periode. Helemaal nu er overal washi tape en stickers te vinden zijn

 2. Sylvia 11 augustus 2017 op 7:29 am - Beantwoord

  Oh die schoolspulletjes van de hema! Sowieso vind ik de hema een superleuke winkel. Een winkel waar ik altijd heel graag kom?. Ik drink tegenwoordig groene thee met ananas en guarana geen idee wat het laatste is maar ook zo lekker. Ik vind Cocos in mijn of drinken meestal een beetje te overweldigend.

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:25 am - Beantwoord

   Ja, HEMA is echt altijd goed 🙂 Jouw smaak groene thee klinkt trouwen ook heerlijk! Ik ga eens kijken of ik die ook ergens kan krijgen. Bij deze Pickwick-thee is de kokossmaak trouwens heel subtiel. Ik vond het niet echt heel overweldigend, dus misschien is het het proberen waard 🙂

 3. Maaike 11 augustus 2017 op 8:04 am - Beantwoord

  Echt leuk inderdaad alle schoolspullen op moment in de winkels. Leuk om te lezen hoe je simpele dingen gebruikt als achtergrond voor je foto’s!

 4. Susan 11 augustus 2017 op 8:11 am - Beantwoord

  Oh die kokos thee! Die wil ik. Mijn favoriete thee is lipton groene thee met framboos. Zo lekker!

 5. Josephine 11 augustus 2017 op 8:19 am - Beantwoord

  De laatste tijd ben ik zelf helemaal blij met wat nieuwe kussens van ikea en nieuwe keukenattributen. En ik heb de HEMA-deskplanner gekocht, ook heel handig. Die pennen die jij gekocht heb vind ik erg leuk! (Die heb ik nu natuurlijk nodig vanwege de deskplanner :P).

  Dat wist ik wel, dat sterrenmuntthee met mate gedronken moet worden. Maar als je met 1 zakje 4 kopjes maakt, valt het dan toch wel mee.., toch? (dacht ik?) Van thee met kokossmaak ben ik dan weer niet zo’n fan, maar leuk dat jij een nieuwe favoriet hebt!

 6. jonna@burgertrutjes 11 augustus 2017 op 8:27 am - Beantwoord

  Ik ben juist flink aan het ontspullen thuis! Heel veel verkocht inmiddels via Marktplaats en de rest gaat naar de kringloop. Had zo veel zooi verzameld de laatste jaren. Dus totdat ik flink heb opgeruimd voor mij even geen nieuwe spulletjes. Ben wel heel veel handige ‘schoolspullen’ tegen gekomen. Zeg maar gerust een hele kist vol hahaha en nog leuke fotolijstjes in de verpakking

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:29 am - Beantwoord

   Oh die thee klinkt goed! Daar ga ik ook een naar op zoek.

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:32 am - Beantwoord

   Wat leuk , die HEMA-deskplanner. Die zag ik laatst op Sofies blog en hij ziet er erg leuk uit. En natuurlijk horen daar nieuwe pennen bij 🙂 Deze van Action waren volgens mij maar €1,- per 3, dus daar kun je jezelf best op trakteren 😉

   Er zit wel wat in dat sterrenmuntthee minder ‘erg’ is als je niet zo sterke thee drinkt, zoals ik. Maar omdat ik echt niets anders dronk dan dat, probeer ik maar om in één keer op andere smaakjes over te stappen. Zo kan ik misschien aan wat andere smaakjes wennen. Deze thee bevalt in ieder geval goed en ik heb ook al een paar andere smaakjes ontdekt die best prima zijn 🙂

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:33 am - Beantwoord

   Wat goed dat je zoveel aan het ontspullen bent! Goed bezig! En als je opruimt, kom je inderdaad nog eens wat leuks tegen. Altijd leuk, zo’n vergeten doos vol schoolspullen 🙂

 7. Kim 11 augustus 2017 op 8:39 am - Beantwoord

  Ik ben erg benieuwd naar de thee, zelf vind ik de groene thee met appel variant ook erg lekker! Mijn huidige favoriet is een highlighter die ik veel gebruik!

 8. Lisette 11 augustus 2017 op 8:42 am - Beantwoord

  Geweldig al die schoolspullen. Daar kan ik ook blij van worden. Ik heb tot nu toe alleen nog niets ervan gekocht. En Hema heeft zulke fijne producten, hier ook een Hema fan!

 9. Aneta 11 augustus 2017 op 8:43 am - Beantwoord

  Hahaha ‘omtoveren tot een barbiepop’ ? Ik heb weer goed gelachen vandaag. De stick is echt heel mooi! Zelf ben ik ook iemand die kan uitschieten met een highlighter. Ojaaa! Schoolspullen, daar ben ik ook gek op

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:34 am - Beantwoord

   Haha, ja, ik ben meestal niet zo handig met dat soort make-upproducten, dus ik krijg die Barbiepop nog voor elkaar ook 😛 Maar deze stick werkt gelukkig heel fijn en is gelukkig niet al te opvallend.

 10. Neverdullmoments 11 augustus 2017 op 8:56 am - Beantwoord

  Ik vind het ook heerlijk om schoolspullen te kijken! Stiekem vind ik dat ik dat ook mag, omdat ik op een school werk (a) Nu ben ik wel benieuwd naar die kokosthee, zeg!

 11. Darina 11 augustus 2017 op 9:31 am - Beantwoord

  Ik hou ook erg van kokos! Ik ben wel benieuwd naar die stick, daar ga ik voor kijken bij de Hema.

 12. Liset - Beautydagboek 11 augustus 2017 op 9:34 am - Beantwoord

  Schoolspullen blijven leuk he, ook als je niet meer naar school gaat ;). Ik vind de agenda’s van Blond Amsterdam altijd zo tof. Die heb ik ook weleens gewoon genomen bij gebrek aan een leuke agenda, haha. Die deodorant klinkt goed, fijn voor onderweg!

 13. Veronique 11 augustus 2017 op 9:54 am - Beantwoord

  Ohh! Die kokosnotenthee ga ik proberen 🙂 Leuk artikel!

 14. Loes 11 augustus 2017 op 10:01 am - Beantwoord

  Mooie items! Ik kan zo blij worden van al die schoolspulletjes, echt leuk. Vind die strobing stick ook heel mooi!

 15. Sofie 11 augustus 2017 op 10:13 am - Beantwoord

  Hmmm ik denk niet dat thee met kokos mijn ding is, hoewel ik het nog nooit geproefd heb. Ken je venkelthee? Vind ik ook zowat anijsachtig. Die van Pukka is superlekker.

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:34 am - Beantwoord

   Haha, precies! Op school werken is toch wel een hele goede reden om jezelf af en toe op schoolspullen te trakteren 😉

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:35 am - Beantwoord

   Ja, de Blond-agenda’s zijn altijd leuk! Ik heb er bij de IJ-hallen eentje voor 2017/2018 op de kop getikt voor maar 6 euro. Zo blij mee!

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:36 am - Beantwoord

   Leuk om te horen! Ik ben heel benieuwd wat je van de thee vindt 🙂

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:36 am - Beantwoord

   Dankje voor de tip! Venkelthee kende ik nog niet, maar je maakt me nieuwsgierig. Ik ga er eens naar op zoek 🙂

 16. Oui Nathalie 11 augustus 2017 op 10:54 am - Beantwoord

  Treacle Moon My Coconut Island body butter lijkt mij ook heel lekker met hmm die kokosnoot geur. Mijn bodybutter is net op gegaan en zit nu te twijfelen om maar eens langs te gaan bij de body shop. Deze maand was ik heel blij met mijn nieuwe loungesetje die ik voor een koopje kocht en met mijn nieuwe highlighter die ik al heel lang wou:-)

  Liefs, Nathalie

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:38 am - Beantwoord

   Zeker doen, jezelf trakteren op een nieuwe body butter! Altijd fijn om een heerlijk product te hebben om je mee in te smeren 🙂 Als je iets zoekt wat meer budgetproof is, kan ik je de body butters van Treacle Moon (en ook die van Kruidvat-huismerk) in ieder geval echt aanraden.
   Wat leuk dat je een gaaf nieuw loungesetje en een highlighter hebt gekocht 🙂

 17. Anna 11 augustus 2017 op 11:39 am - Beantwoord

  Wat een leuke favorieten! Jammer dat sterrenmuntthee toch niet zo gezond is, maar ach, af en toe kan het wel 😉 Mijn favoriete thee is Russian Earl Grey van Jumbo eigen merk, een niet te zwarte thee (naar mijn mening) met een vleugje citroen. ZO lekker! En dat terwijl ik helemaal niet van citroen-achtige dingen hou. Ik moet me altijd inhouden om niet de hele schoolafdeling van de HEMA leeg te kopen, haha. Vroeger kocht ik altijd van die leuke agenda’s, good old times.

 18. Rianne 11 augustus 2017 op 11:50 am - Beantwoord

  Omdat ik nog wel op school zit heb ik één keer per jaar nog altijd een goed excuus om de Hema leeg te kopen voor schriften, stickers, washi tape en leuke etiketten. Maar de volgende keer dat ik er ben ga ik ook op zoek naar die strobing stick! Ziet er mooi uit en een leuk prijsje.

 19. Marloes 11 augustus 2017 op 1:41 pm - Beantwoord

  Ik houd eigenlijk helemaal niet van zoethout, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd wat er dan niet goed aan is? De kokos groene thee klinkt goed, ik drink graag groene thee met citroen. Maar het allerliefst drink ik thee met fruitsmaakjes, perzik doet het altijd goed. En kaneelthee in de winter, hmm.
  De strobing stick ziet er mooi en subtiel uit. Ik ben gek op een goede highlighter, ik gebruik het ook vrijwel elke dag!

 20. Katrien 11 augustus 2017 op 3:57 pm - Beantwoord

  Hoewel ik gisteren 39 geworden ben, heb ik nog steeds een zwak voor schoolspullen ;-). En die thee spreekt me ook wel aan, ik hou ontzettend veel van kokos! O ja, mooie foto trouwens van je nieuwe schoolspullen.

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:39 am - Beantwoord

   Klopt! Een paar keer per dag die thee kan vast geen kwaad. De Russian Earl Grey kende ik nog niet. Ik ga binnenkort eens bij Jumbo kijken. Altijd leuk om nieuwe theesoorten te ontdekken! En haha, die agenda’s zijn echt jeugdsentiment inderdaad. Soms zou ik alleen al daarvoor willen dat ik nog in de brugklas zat 😉

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:40 am - Beantwoord

   Superleuk! Dat is dan weer het voordeel van naar school gaan: je hebt het perfecte excuus om leuke schoolspullen in te slaan. En die strobing stick kan ik je zeker aanraden om jezelf daarbij cadeau te doen 🙂

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:42 am - Beantwoord

   Het schijnt dat zoethout je bloeddruk kan verhogen. In mijn familie is verhoogde bloeddruk (ook bij niet-overgewicht of zelfs ondergewicht) een veelvoorkomend kwaaltje, dus daarom houd ik er toch maar rekening mee. Ik vond er o.a. een artikel over op de website van Pickwick.
   Groene thee met citroen vind ik ook lekker trouwens. Een beetje verfrissend…mmmm!

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:42 am - Beantwoord

   Groot gelijk heb je! Je bent nooit te oud voor leuke schoolspullen 🙂
   En dankjewel voor je lieve compliment!

 21. Evelien 11 augustus 2017 op 7:02 pm - Beantwoord

  Oh My.. Die kokosthee moet ik hebben! Ik vind kokos op mijn huid zo vies, maar in eten/drinken zo lekker! ^^

 22. gea 11 augustus 2017 op 7:52 pm - Beantwoord

  Die thee ben ik nu wel heel nieuwsgierig naar !| haha.

 23. Joanne 11 augustus 2017 op 8:00 pm - Beantwoord

  Ik vind die thee ook zo lekker! En dan te bedenken dat ik vroeger geen kokos lustte.. HOE DAN?!

 24. Annika 11 augustus 2017 op 8:24 pm - Beantwoord

  Ik denk dat ik die kokosthee eens ga proberen. Lijkt me lekker.

  Ik ben 31 en ik word nog steeds blij van alle schoolspullen en kantoorartikelen, ik vind het heerlijk om daarin te neuzen.

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:50 am - Beantwoord

   Groot gelijk heb je! Zelfs op je 80e ben je nog niet te oud voor leuke schoolspullen 🙂 En wat leuk dat je de thee ook eens wilt proberen! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

 25. Sara | MevrouwMiauw 11 augustus 2017 op 9:45 pm - Beantwoord

  Wat een fijne favorietjes heb je! Vooral de producten met kokosnoot. Nu nog wat meer zon, want dan komt de geur van kokosnoot natuurlijk pas echt tot haar recht. Ik heb de afgelopen tijd ook weer een aantal favorietjes gevonden. Buiten mooie natuurlijke cosmeticaproducten om heb ik een apparaatje gekocht waarmee ik de foto’s van mijn spiegelreflex meteen op mijn telefoon kan zetten, Het apparaatje kan door de micro usb aansluiting in de telefoon geplugd worden en je kunt je geheugenkaartje er in schuiven zodat je telefoon het kan lezen. Daar ga ik tijdens mijn vakantie heel erg veel plezier aan beleven. <3

 26. Esmee 12 augustus 2017 op 12:23 am - Beantwoord

  Ik wist niet eens dat strobing sticks een ding waren. Die pennen van de Action heb ik ook! Superleuk en heb meteen drie verschillende pakjes meegenomen… kon het voor die prijs niet laten haha!

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:51 am - Beantwoord

   Precies! Er gaat niets boven de combinatie van kokos met een heerlijke zomerdag.
   Wat klinkt dat apparaatje superhandig en fijn trouwens! Daar ga ik ook eens naar kijken. Lijkt me echt ideaal voor bijvoorbeeld Instagram of om foto’s aan anderen te laten zien! Alvast heel veel plezier ermee op vakantie 🙂

  • Romy 12 augustus 2017 op 1:52 am - Beantwoord

   Haha, gelijk heb je! Ik moet ook nog eens op zoek gaan naar de andere pennen uit deze serie van Action. Ze zijn zo leuk!

 27. GEWOON SHER 12 augustus 2017 op 4:14 am - Beantwoord

  Oh… Kokos verslaving *raises hand* guilty… Ik heb me toevallig net nog ingesmeerd met kokosbodybutter van the Bodyshop. Dat is toch wel mijn all time favourite als we het nu toch over kokos hebben haha. Ik ben heel benieuwd naar die kokosthee! Die moet ik maar snel een keertje proberen.

  • Romy 12 augustus 2017 op 6:03 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die dol is op kokos 😉 Ja, die body butter van The Body Shop is echt heerlijk! Ik heb zelf de eau de toilette uit die lijn en vind die ook helemaal geweldig! En de thee kan ik je ook echt aanraden 🙂

 28. Mariska 12 augustus 2017 op 11:45 am - Beantwoord

  Volgens mij moet The Body Butter The Body Shop zijn? 😉 leuk om te horen dat er zo blij mee bent 🙂

  • Romy 12 augustus 2017 op 6:44 pm - Beantwoord

   Haha, oeps! Dankjewel voor de tip! Ik heb het even aangepast 😉 En dankjewel nog voor de leuke prijs!

 29. Kimberly 12 augustus 2017 op 12:57 pm - Beantwoord

  Die kokos thee lijkt me heel erg lekker! Ik ga eens kijken hier in de supermarkt ernaar. Ben wel toe aan een nieuw soort theesmaak *heeft nog een hele theedoos vol zitten*. Die strobing stick ziet er trouwens ook mooi uit! Mooi subtiel!

  • Romy 12 augustus 2017 op 6:47 pm - Beantwoord

   Haha, van theesmaakjes kun je er nooit genoeg hebben 🙂 Ik ben benieuwd wat je van deze kokosthee vindt!

 30. Claire 13 augustus 2017 op 9:21 pm - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s en favorieten! Ik ben helemaal verliefd op het effect van de HEMA Strobing Stick! De volgende keer als ik bij de HEMA ben neem ik die zeker mee. Ik ben nu trouwens wel benieuwd naar een dagelijkse make-up routine 😉

  • Romy 13 augustus 2017 op 11:33 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En superleuk dat je de Strobing Stick ook wilt halen! Ik had er nog nooit iets over gelezen ergens, maar werd helemaal enthousiast toen ik de stick op mijn hand uitprobeerde.
   Leuk idee van die dagelijkse make-uproutine! Ik ga hem onthouden. Mijn make-uproutine is alleen niet zo spannend: ik gebruik meestal letterlijk maar 4 producten (concealer, mascara, de strobing stick en iets op mijn lippen) op dit moment, haha 😛 Maar misschien ga ik daar nog eens iets over schrijven 🙂