Action kaart1 2 1

Favorieten | Roze douchegel, Ambitieuze Meisjes en het perfecte zomernummer

 • 27 mei 2018
 • 13 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Een gave thrillerserie waar ik graag voor thuis bleef, een theesmaak waar ik extra van geniet en sneakersokken die eens níet afzakken? Ook de afgelopen maand waren er meerdere producten, websites, tv-programma’s en plekken waar ik extra vrolijk van werd. Benieuwd welke favorieten ik deze maand een welverdiende plek in de spotlights geef? Lees dan snel verder.

jumbo biologische groene thee met citroen

 • Theetijd! Ik ben gek op groene thee met een smaakje en citroen is een van mijn favoriete smaakjes. Vooral de thee van Clipper vind ik geweldig, maar deze variant van Jumbo is een veel betaalbaarder alternatief dat minstens zo lekker smaakt. Aanrader! Ik neem dagelijks een zakje mee naar kantoor.
 • Spannende moordmysteries. Ik hoor wel vaker van mensen dat Nederlandse series niet zo veel voorstellen. Maar de serie De 12 van Oldenheim is wat mij betreft hét bewijs dat dit soms een onterecht vooroordeel is. Het is een thrillerserie over het dorp Oldenheim waarin inwoners een voor een om onduidelijke redenen verdwijnen. Ik vond de serie zo spannend dat ik een proefabonnement bij Videoland heb genomen om niet op de laatste afleveringen te hoeven wachten. Ook Nieuwe Buren is een aanrader trouwens.

the body shop body butters

 • Oedeemfysiotherapie. Oké, echt sexy is deze favoriet misschien niet, maar hij hoort zeker in dit lijstje thuis. Al jarenlang heb ik last van oedeem (flinke vochtophoping in mijn voeten en enkels, in mijn geval door erfelijkheid). Lang verhaal kort: daar leek niets aan te doen, maar deze maand ontdekte ik toevallig dat er oedeemfysiotherapie bestaat. Eindelijk voel ik me begrepen (er blijkt zelfs een diagnose voor te zijn!) en kan er iets aan gedaan worden om het in ieder geval te verminderen. Heel blij mee! Zelfs na een paar behandelingen merk ik al effect.
 • Smeren maar! Een oude favoriet – of beter gezegd: een nog-altijd-favoriet – zijn de body butters van The Body Shop. Ik heb inmiddels een paar potten staan, waar ik dankbaar gebruik van maak. Sinds kort heb ik de body butters al helemaal herontdekt en ben ik nog fanatieker aan het smeren. Ik gebruik het advies van de fysiotherapeut om meer te smeren maar meteen als een goed excuus om niet al te zuinig te zijn met al die heerlijke smeersels.

sneakersokken die niet afzakken

enkelsokjes die niet afzakken

 • Sneakersokken die niet afzakken. Als ik ooit een STOM!-lijstje zoals in de LINDA. zou mogen maken, dan zouden afzakkende sneakersokken bovenaan staan. Ik weet het, #firstworldproblems! Maar echt blij word ik niet van sneakersokken die al na een uur ergens half in mijn schoen zakken. Deze maand vond ik eindelijk sneakersokken die wél blijven zitten. Ik kocht ze bij LASCANA en ze zijn van het merk Arizona. Dankzij een soort plakkertje bij je hiel blijven ze perfect zitten.
 • Ambitieuze Meisjes. Dankzij de Masterclass Ondernemen heb ik de inspirerende Facebook-groep ‘Ambitieuze meisjes’ ontdekt. Superhandig voor bloggers, zzp’ers, vormgevers… Tja, eigenlijk voor alle ambitieuze meisjes dus! Je kunt hier vragen stellen aan andere ondernemers over allerlei onderwerpen. Ook worden er regelmatig oproepen geplaatst voor bijvoorbeeld tekstschrijvers, grafisch ontwerpers of andere hulp. Je vindt de Facebook-groep hier en kunt je gratis registreren.

balea doucheproducten dm

 • Balea-doucheproducten. Al lange tijd wil ik een keer naar de DM-drogist in Duitsland. Maar voor een paar flessen douchegel vind ik het best een onderneming om naar onze oosterburen te rijden vanaf de Randstad. Hoe leuk is het als er dan een pakketje van DM mijn kant op komt! Ik won onder andere de bovenstaande douchegels (die verpakkingen alleen al! ♥) in een prijzenpakket op Nina’s blog. Ze zijn heerlijk!
 • United Wardrobe. Voor één app maakte ik deze maand ruimte op het scherm van mijn iPhone: United Wardrobe. Ideaal om je oude kleding te verkopen of om tweedehands iets moois op de kop te tikken. Je betaalt 10% van de verkoopprijs aan United Wardrobe en de rest houd je zelf. Ik heb al een aantal items met succes verkocht (je vindt mijn account hier!) en moet hard mijn best doen om niet regelmatig te kijken naar de leuke koopjes die anderen aanbieden.

favorieten mei 2018

 • KvK-inschrijving. Mijn favoriete gebeurtenis? Dat is toch echt mijn KvK-inschrijving. Het blijft een beetje onwerkelijk om te zeggen dat ik “zelfstandig ondernemer” ben. Ik ben nu volop aan het brainstormen over mijn eigen website en sta bijna alleen al te stuiteren als ik daaraan werk.
 • De natuur in! De afgelopen periode was nogal druk en daarom had ik behoefte aan een rustige omgeving. Die vond ik op de Veluwe, maar ook een paar keer aan het water en in parken hier in de buurt. Eens in de zoveel tijd is het gewoon fijn om niet talloze mensen om je heen te hebben, op een paar van je favoriete mensen (lieve vriendinnen of familie) na.
 • Zoutelande – BLØF. Ten slotte werd ik deze maand blij van een mooi zomers nummer. Elke keer weer zit ik vrolijk swingend op de autostoel als het nummer Zoutelande van BLØF uit de speakers schalt. Dat ik dat nummer deze zomer nog maar héél vaak zal horen!

Wat is jouw favoriete nummer van de afgelopen tijd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 27 mei 2018 op 9:24 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje! Die sneakersokjes zijn geweldig. Ik heb ze bij de H&M gekocht, maar ben zo blij dat ze nu niet meer afzakken. En ik vond de 12 van Oldenheim een superserie! Ik vond het jammer toen ik alle afleveringen bij Videoland had gezien.

  • Romy 27 mei 2018 op 9:39 am - Beantwoord

   Zo fijn als je eindelijk sneakersokjes hebt gevonden die niet afzakken. Ik heb heel wat exemplaren gehad die al na een uur op de helft van mijn voet zaten, dus ik ben hier helemaal blij mee 🙂
   Ik vond het trouwens ook echt jammer dat De 12 van Oldenheim na een tijdje was afgelopen. Die serie had van mij wel eindeloos mogen duren 🙂

 2. Lianne 27 mei 2018 op 12:26 pm - Beantwoord

  Wat een leuke dingen heb je ontdekt! Ik wist niet dat er niet-afzakkende sneakersokken bestonden! Alhoewel ik niet zo erg vaak last heb van afzakkende sokken, haha! Ambitieuze meisjes is inderdaad een hele fijne groep voor als je girlboss bent! En wat fijn dat de therapie voor je voet toch wel een beetje helpt 🙂

  • Romy 27 mei 2018 op 1:24 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben helemaal blij dat ik eindelijk sneakersokken heb gevonden die niet afzakken. Ik heb er al heel wat geprobeerd, maar steeds zaten ze binnen no time op de helft van mijn voet 😉 Leuk is de groep Ambitieuze Meisjes, hè?! Ik heb ook al veel gehad aan praktische vragen van andere ambitieuze meiden in die groep 🙂

 3. Evelyne 27 mei 2018 op 2:04 pm - Beantwoord

  Het nummer Zoutelande is hier in België al een tijdje uit 😉 Ik hoor het wel graag, maar vind het op den duur wat afgezaagd omdat ik het al té vaak heb gehoord. In de Fb-groep Ambitieuze Meisjes heb ik ook een tijdje gezeten, maar die bleek toch niet zo voor mij te zijn. Weinig respons enzo. Jammer. Hopelijk heb jij meer geluk 😉

  • Romy 28 mei 2018 op 12:03 am - Beantwoord

   Jammer dat jij de Facebookgroep niet echt wat voor jou vond! Ik heb tot nu toe niet echt vragen gesteld, maar vind het alleen al leuk en leerzaam om met de vragen van anderen mee te lezen of er antwoord op te geven/mee te lezen. Ook daar heb ik al veel aan gehad 🙂

 4. Anna 27 mei 2018 op 2:10 pm - Beantwoord

  Wat een leuke lijst! Mijn favoriete nummer van de afgelopen maand is “My Rules” van Jadagrace. Lekker vrolijk! Liefs

  • Romy 28 mei 2018 op 12:22 am - Beantwoord

   Dat nummer ken ik volgens mij nog niet. Ik ga hem eens opzoeken 🙂

 5. Daenelia 27 mei 2018 op 4:25 pm - Beantwoord

  Ik weet niet of ik op dit moment echt een favo nummer heb. Toch maar weer eens beter opletten als ik muziek luister.

 6. Irene 27 mei 2018 op 9:35 pm - Beantwoord

  Bij de Action heb je ook van die sneakersokjes (maar het zijn ‘sport’sokjes daar denk ik) en die zakken ook niet af! Ik koop regelmatig een paar nieuwe paren want ik vind ze echt héél fijn.

  Toffe lijst trouwens! Fijn dat je therapie kan volgen voor je oedeem. Heb je daar ook last van? Als in: doet het pijn? Mijn favoriete liedje tegenwoordig is One kiss van Dua Lipa. Krijg er helemaal summervibes van!

  • Romy 28 mei 2018 op 12:26 am - Beantwoord

   Ah goed om te weten! Ik heb weleens sneakersokjes bij Action gekocht, maar die waren niet zo goed. Ik ga eens kijken of ze nu nieuwe exemplaren hebben liggen 🙂 Dat is al helemaal een fijn en betaalbaar alternatief dan!
   Mijn voeten doen vooral in de zomer weleens pijn, vooral als ik schoenen aan heb. Het is niet zo dat er niet mee te leven valt, maar ik ben zo blij dat er iets aan gedaan kan worden en dat de behandeling zelfs helemaal vergoed wordt 🙂

 7. Nikita 28 mei 2018 op 7:05 am - Beantwoord

  Ik heb een verslaving met sneakersokjes, zelfs buiten de zomer. Niet perse omdat ze zo kort zijn, maar ik vind de structuur van sneakersokjes zo fijn! En natuurlijk is het zo fijn dat je nog meer zon op je krijgt in de zon met sneakers en een shortje. Een paar weken terug lagen alle sneakersokjes in de was en was ik verplicht gewone sokken aan te doen. Ik mistte ze meteen haha! De mijne komen uit de Wibra trouwens en zakken ook niet weg. Jouw sokjes zijn echt heel schattig trouwens!

  Mijn favoriete nummer van de afgelopen tijd… lastig… ik kies er twee. Eerst ‘This is Me’ van Kesha, omdat dat nummer me kracht geeft als ik niet meer kan. En ook omsat ik me herken in het beginstukje. En bij perfectionisme vooral ‘Don’t be so hard on yourself’ van Jessie Glynn. Die kende ik al bijna twee of drie jaar, maar ik begrijp er nu echt de betekenis van omdat ik het zelf doormaak. Ik kan trouwens met trots zeggen dat het steeds beter gaat op dat gebied! En ik ben zo trots op mijzelf dat ik altijd blijf vechten <3

  • Romy 28 mei 2018 op 8:57 pm - Beantwoord

   Goed om te weten dat de sneakersokjes van Wibra ook prima zitten! Ik moet zeggen dat ik sneakersokjes ook heerlijk vind zitten, in ieder geval nu ik exemplaren heb gevonden die dus niet afzakken ?

   Wat een mooie nummers noem je op trouwens, zeker omdat je er zelf heel veel kracht uit haalt! Je mag ook echt heel trots zijn op jezelf dat je altijd doorzet en blijft vechten, al helemaal als het ook echt mooie stappen in de goede richting oplevert. Kanjer!

Recente blogs

10 dingen waar ik naar uitzie na de coronatijd

15 april 2020|Persoonlijk|

Door deze lock-downperiode ben ik sommige heel normale dingen nog veel meer gaan waarderen. Juist nu niet alles mag, besef ik hoe waardevol het is als je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Er zijn dan ook meerdere dingen waar ik nu meer naar uitzie dan ooit. Dit zijn 10 dingen die ik na de lock-down nóg veel meer zal waarderen dan ooit tevoren.

Mijn ervaring met Foodello: goedkope online boodschappen

20 maart 2023|Lifestyle, Groen doen|

Heb jij al eens gehoord van Foodello? Ik tot een paar maanden geleden niet, maar de laatste tijd kwam ik dit platform overal en nergens tegen. Al van de eerste blik op hun site werd ik erg vrolijk. Als fervent boodschappenbespaarder word ik zeker blij van een site die boodschappen verkoopt voor 30-70% minder dan de standaardprijs. Van currypasta's tot sap tot meelsoorten of chocola - je kunt er heel veel houdbare producten scoren voor een veel lagere prijs dan in de supermarkt. Een soort Too Good To Go, maar dan met houdbare producten én eigen keuze in wat je bestelt. Nu is de vraag: is het echt zo geweldig als het klinkt? Ik probeerde het uit en vertel over onze ervaring met Foodello.

Buitenplaats Beekhuizen | Overnachten in een tiny house midden in de natuur (onze ervaring)

29 september 2022|Op reis|

In augustus waren Bart en ik precies drie jaar samen. En tja, wat geef je elkaar als je - lekker cliché - "alles al hebt"? Ik gooide het over een andere boeg dan een fles douchegel of een hartvormig prulletje. Na lang zoeken naar een leuk natuurhuisje kwam ik uit bij Buitenplaats Beekhuizen. Daar kun je op een bijzonder landgoed midden op de Veluwe tussen de dieren overnachten. En dat ook nog in een bijzondere tiny house: een houten huisje van 14 m2 met alles erop en eraan én met een gezellige vuurkorf buiten. Enthousiast gemaakt door de sfeervolle foto's vertrokken wij zondag naar Velp voor een dag en een nacht tussen de bomen. Van de teksten op hun site bleek gelukkig geen woord gelogen. Ik laat je meegenieten van ons onvergetelijke weekend weg.