Collage februari 2020

Februari 2020 | Valentijn, Viva, Venlo & een spannend besluit

 • 1 maart 2020
 • 33 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
maandoverzicht februari 2020

Wait, what? De maand februari is alweer ten einde. Het was een maand waarin ik van de ene naar de andere verjaardag ging, en ook soms van de ene naar de andere uithoek van Nederland. Ik genoot van een Valentijnsweekend in Venlo, mocht figureren op Pippa’s foto in Viva, werd een illusie armer én heel wat ervaringen rijker. Ook nam ik een nogal grote maar toffe beslissing (waar ik helaas pas later meer over kan vertellen #anticlimax). In dit maandoverzicht blik ik nog eens uitgebreid terug op deze bijzondere maand.

 • Ik stond met Pippa (correctie: Pippa stond met mij!) in het tijdschrift Viva. Ontzettend leuk! Ik heb de foto van onze Viva-publicatie ook in groot formaat van de fotograaf ontvangen en wil daar nog een mooie plek in huis voor vinden.
 • Ein-de-lijk trakteerde ik mezelf op een nieuwe telefoon. Nooit meer batterijstress, geen korrelige foto’s en gewoon geen gedoe meer. Dit had ik veel eerder moeten doen!
 • Ook vond ik eindelijk dé erwtjesplant bij het tuincentrum waar ik al zo lang naar op zoek was. En ik liet per ongeluk een andere plant in twee weken doodgaan. Die plant en ik waren duidelijk geen match made in heaven.
 • Ik bezocht in één week (bijna!) alle uithoeken van Nederland. Twee weken geleden had ik namelijk een pittig drukke week met afspraken overal en nergens voor mijn vaste baan. In één week tijd bezocht ik Apeldoorn, Leiden, Utrecht, Amsterdam, Groningen, Venlo en Alkmaar en maakte ik heel wat treinkilometers. Zo zie je nog eens wat van ons land. Of nou ja, ik zat vooral tussen vier muren voor (leuke!) afspraken terwijl de regen tegen de ramen tikte. Maar toch!
 • Maar om het eerlijk te houden: na die week ontdekte ik dat al die treinkilometers toch iets te veel van het goede was geweest. Een paar dagen snotteren en moe zijn was het gevolg.
 • Maar ik leerde er een wijze les uit en stortte me op een paar leuke dingen die ik al te lang niet meer had gedaan. Kaarten maken met oude boeken bijvoorbeeld.
 • In Venlo en het mooie Limburgse landschap daaromheen was ik overigens voor een heel geslaagd weekendje weg met mijn vriend. Een romantisch Valentijnsweekend zelfs. Daarover kon je op mijn blog al een uitgebreid verslag lezen.
 • Minimaal 15 keer heb ik deze maand gezegd “Wat fijn dat het zo lang licht is!”. En ik meen het echt. Mijn humeur wordt in de lente haast vanzelf nóg beter zodra het na werktijd nog steeds licht is.
 • Samen met mijn vriend had ik een shoot in een studio (een lief cadeau van zijn zus!). Een hele belevenis en erg leuk om eens te doen. Zeker aangezien we van ons samen niet veel meer hebben dan een paar selfies saampies. We zijn erg blij met het resultaat, maar moeten ons hoofd nog breken over welke van de 85 (!) foto’s we zullen kiezen.
 • In februari is het in mijn familie- en vriendenkring altijd topdrukte met verjaardagen. Elk weekend was het feest. Letterlijk dus! Mij hoor je niet klagen, want ik ben gek op traditionele Nederlandse kringzitverjaardagen.
 • Maar ook werd ik deze maand een illusie armer over First Dates (een van mijn favoriete tv-programma’s) na het lezen van dit artikel in De Volkskrant.
 • Ik leerde deze maand van mijn vriend dat computers van Philips niet bestaan. Nee, ook niet als er op het beeldscherm bij de computer heel groot Philips staat. Les voor het leven!
 • Ik startte met fysiotherapie voor mijn rug (in het kader van doelen voor 2020 waarmaken!) en liet me voor het eerst vrijwillig kraken en intapen met zebraprinttape in de hoop van mijn rugklachten af te komen. Hopelijk met resultaat!
 • Ik had een inspirerende bijeenkomst voor het coachingsprogramma waar ik in zit en besloot de volgende dag meteen een paar spannende stappen te zetten én leuke gesprekken voor mijn onderneming in te plannen.
 • Ik bracht heel wat uren door achter mijn computer voor mijn werk als tekstschrijver. Mét een grote glimlach op mijn gezicht. Zo schrijf ik nu teksten voor een businesscoach (superinteressant!), heb ik een vaste opdracht voor een hypotheekaanbieder en mocht ik voor meerdere ondernemers niet-dertien-in-een-dozijn webteksten te schrijven. Wat een feestje! Soms moet ik mezelf echt even knijpen dat dit werk heet.
 • Eind februari vierden mijn vriend en ik ons halfjarig verkeringsjubileum. En ja, daar wilden we iets voor doen. Ik werd verrast met een bos bloemen en we genoten samen van zelfgemaakte pompoenlasagne, van Boer Zoekt Vrouw en natuurlijk van elkaar.
 • Ik ontving een bijzondere brief in de brievenbus met de vraag of ik mijn huis wil verkopen aan iemand die in mijn huis “zijn ideale woning ziet”. Overigens kreeg de rest van de straat precies diezelfde brief…
 • En ik gooide die boodschap zonder pardon in de prullenbak om vervolgens te beseffen dat mijn huis over een paar dagen alweer een jaar op mijn naam staat. Een hele mijlpaal!
 • Ik eindigde de maand met een héél spannend en leuk besluit, dat ik eindelijk durfde te nemen. De adrenaline giert nog steeds door mijn lijf. Maar wat het precies is, daar kan ik hopelijk binnenkort meer over vertellen. Wordt vervolgd…

Wat was jouw hoogtepunt van de maand februari?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 1 maart 2020 op 7:33 am - Beantwoord

  Cliffhanger! Wat het besluit ook is, het klinkt knap. Ondertussen ben je heel Nederland doorgereisd en heb je allemaal mooie klussen. Daar kun je trots op zijn.

  • Romy 1 maart 2020 op 11:36 am - Beantwoord

   Dank je wel! 🙂 Ik hoop heel binnenkort meer over de beslissing te kunnen delen. Stiekem voelde ik me een beetje zo’n clickbait-YouTuber toen ik dit artikel zonder de onthulling online zette 😉

 2. Naomi 1 maart 2020 op 8:32 am - Beantwoord

  Die brief klinkt heel apart. Lijkt me echt een vreemde gewaarwording als je zoiets krijgt. Dat het langer licht is heb ik ook al tig keer geroepen. Zó fijn! En je maakt me natuurlijk heel benieuwd naar dat besluit. Ik heb een vermoeden, maar ik wacht ‘rustig’ af;).

  • Zo simpel is dan geluk 1 maart 2020 op 10:03 am - Beantwoord

   Leuk overzicht weer.
   Jammer eigenlijk wel dat al die programma’s zo in scène worden gezet. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Undatables.
   Je maakt me heel nieuwsgierig naar je spannende en leuke besluit!

   • Romy 1 maart 2020 op 11:37 am - Beantwoord

    Ja, jammer hè?! Ik had juist bij dat soort programma’s van de publieke omroep verwacht dat ze het wel eerlijk in beeld brengen. Toch jammer dat ook daar het een en ander in scène wordt gezet.

  • Romy 1 maart 2020 op 11:40 am - Beantwoord

   Hihi, ik heb zo’n vermoeden dat wel een beetje te raden is waar het besluit over zal gaan 😉 Hopelijk kan ik er over één of twee weken meer over vertellen.

 3. bychristiana 1 maart 2020 op 10:07 am - Beantwoord

  Jeetje, wat gek, die brief in je brievenbus zeg, ik zou niet weten wat ik moet zoiets aan zou moeten. Is het ‘eng’, of gewoon een grap of iemand die serieus is….? Dat het alweer een jaar geleden is dat je dit huis kocht. Wat gaat de tijd snel. En ja, wat fijn dat het vroeger licht is en later donker. Normaal ga ik erg vroeg met Sketchje uit en is het echt nog donker, maar vanochtend was het 07.30 uur en toen was het al echt helemaal licht! Ohh, nu ben ik natuurlijk super nieuwsgierig naar je besluit. Ik denk dat het werkgerelateerd zal zijn, haha (kan het natuurlijk mis hebben!)

  • Romy 1 maart 2020 op 11:39 am - Beantwoord

   Ja, gek hè, die brief?! Een vriendin van mij die ook in mijn straat woont, had dezelfde brief ontvangen. Hij heeft het dus vast bij iedereen in de straat door de brievenbus gegooid. Ach, mijn huis krijgt hij in ieder geval niet 😉
   Wat heerlijk dat je Sketch ’s ochtends weer in het licht kunt uitlaten. Ik krijg er ook altijd een heerlijk lentegevoel van als ik ’s ochtends weer in het licht bij de bushalte sta te wachten.

 4. Giovanna Jansen 1 maart 2020 op 10:59 am - Beantwoord

  Wat een actieve en energieke maand heb je achter de rug! Kan mij goed voorstellen dat het treinen door het hele land je uiteindelijk opbrak en je een verkoudheid eraan overhield.
  Ik kan ook zo genieten dat het steeds langer licht is! Ik kijk er naar uit dat eind van de maand de zomertijd weer in gaat!

  • Romy 1 maart 2020 op 11:41 am - Beantwoord

   Ja, laat de zomertijd maar komen! Ik zie ook al uit naar de lange zomerdagen en lichte ochtenden.

 5. Jessica J. 1 maart 2020 op 11:05 am - Beantwoord

  Wat plaag je ons! Ik ben ontzettend benieuwd! En gefeliciteerd met jullie halfjarige jubileum! Om het met een cliché t zeggen: wat vliegt de tijd!

  • Romy 1 maart 2020 op 11:41 am - Beantwoord

   Haha, ik schaamde me een beetje voor de ultieme clickbait 😉 Maar hopelijk kan ik dat snel goed maken met een onthulling.

 6. Anouk 1 maart 2020 op 11:08 am - Beantwoord

  Wat een vreemde brief zeg, is dat dan niet van een makelaar ofzo die geld aan jou wil verdienen? En bizar zeg dan van First Dates, ik kijk het programma eigenlijk nooit maar ken het natuurlijk wel van reclames etc. Ik wist niet dat daar zoveel in geplakt wordt. Dan ga je je toch ook afvragen hoe dat bij andere televisie zit.

  • Romy 1 maart 2020 op 11:42 am - Beantwoord

   Echt hè?! Ik dacht dat First Dates nog wel redelijk spontaan en ongemonteerd zou zijn. Toch jammer dat ook daar het nodige aan geknipt en geplakt wordt.
   De brief was wel een beetje gek. Ik keek ook nogal vreemd op toen ik die boodschap opeens uit mijn brievenbus viste.

 7. Ilona Wielinga 1 maart 2020 op 11:16 am - Beantwoord

  Klinkt als een drukke maar productieve maand. En ik ben heel benieuwd naar de beslissing.
  En de kunst van ‘goede’ programma’s is knippen en plakken op het juiste moment 😉

 8. Irene 1 maart 2020 op 11:50 am - Beantwoord

  Haha wat grappig van die brief in de bus over je huis. Wij hadden ook eens een briefje bij onze auto die we toevallig wel wilden verkopen 🙂 Oh en toen wij een huis zochten hadden we via via gehoord dat een huis in onze buurt ook te koop ging komen, dan hebben we daar ook een briefje in de bus gestoken, maar helaas nooit iets van gehoord.
  Heb het deze maand ook heel vaak gedacht dat ik zo blij ben met de zon en de langere dagen. Doet echt deugd! Precies of we terug meer kunnen leven ofzo.
  Ben ook benieuwd naar je beslissing! 😀

  • Romy 12 maart 2020 op 11:09 pm - Beantwoord

   Eigenlijk wel een slim idee om zo’n briefje in de bus te doen als je weet dat een huis te koop zou komen! Je weet maar nooit natuurlijk 🙂
   En heerlijk hè, die zon?! Het voelt voor mij ook echt alsof er weer volop leven is of zoiets.

 9. Evelyne 1 maart 2020 op 12:14 pm - Beantwoord

  Ik ben reuzebenieuwd naar je laatste puntje en de spannende knoop die je doorgehakt hebt.

 10. Iris 1 maart 2020 op 12:21 pm - Beantwoord

  Wauw je huis alweer bijna een jaar op je naam, zo tof! En wat leuk dat je in de Viva staat 😀 Veel leuke momenten deze maand zo te zien!

 11. Meaghan 1 maart 2020 op 1:05 pm - Beantwoord

  Wauw at veel steden heb je bezocht! Wel super gaaf, want zo kom je nog eens ergens. En dat verhaal over first dates had ik ook gelezen. Zo bizar dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is!
  Tof dat je met je vriend een fotoshoot hebt gedaan. Na een relatie van vijf jaar hebben mijn vriend en ik dat nog nooit gedaan, dus dat moet er ook nog echt eens van komen hihi. En ik ben super benieuwd naar je spannende beslissing! 😉 Leuke cliffhanger haha!

  • Romy 12 maart 2020 op 11:09 pm - Beantwoord

   Zeker doen, zo’n fotoshoot samen! Ik vond het echt heel leuk om te doen. Niet alleen vanwege het resultaat, maar ook de shoot op zich was al zo fijn, gezellig én romantisch 🙂

 12. Audrey 1 maart 2020 op 4:55 pm - Beantwoord

  Ik ben wel héél nieuwsgierig nu, hoor! Ik denk dat het met je werk te maken heeft… Of toch samenwonen?

  Ik vond het ook echt stom om te lezen hoe nep First Dates was. Ik vind de Engelse versie trouwens wel veel leuker, en die voelt ook echter op een of andere manier.

  • Romy 12 maart 2020 op 11:11 pm - Beantwoord

   Ha, grappig dat je de Engelse versie van First Dates leuker vond. Ik heb juist bij de Engelse versie vaak het idee dat het een beetje “gemaakt” is. Maar blijkbaar geldt dat voor de Nederlandse variant dus net zo goed (of misschien nog wel meer). Toch jammer!

 13. Anna 1 maart 2020 op 7:47 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik ben nu wel erg benieuwd naar je spannende besluit, haha :D. First Dates vind ik, ondanks dat het nogal geënsceneerd is, wel leuk om te kijken. Ze ‘moeten’ het natuurlijk ook wel zo monteren dat het leuk/grappig is om te kijken. Sommige afleveringen vind ik ook gewoon heel saai, haha. Ik vind het wel heel jammer dat er zo weinig mensen met elkaar verder gaan, terwijl het daar natuurlijk juist om gaat.

  • Romy 12 maart 2020 op 11:12 pm - Beantwoord

   Ja jammer hè?! Ik hoopte ook altijd dat er wel meer stelletjes uit First Dates samen zouden blijven. Het blijft jammer om steeds weer te lezen dat een date er toch niet van is gekomen als twee mensen zo leuk bij elkaar lijken te passen.

 14. Lilian 1 maart 2020 op 8:55 pm - Beantwoord

  Ik ben zo benieuwd naar je besluit!!! 🙂

 15. Iris 2 maart 2020 op 11:06 am - Beantwoord

  Huh, wat gek van die brief. Zou het echt zijn geweest? Je laat natuurlijk wel veel foto’s van je huis zien en het is bij Man bijt hond geweest. Naja, het zou vast niets betekenen. Gefeliciteerd met jullie jubileum!

  • Romy 2 maart 2020 op 3:54 pm - Beantwoord

   Die brief was bij iedereen in de straat in de brievenbus gegooid, dus gelukkig was het niet iets persoonlijks 😉

 16. Jenn 2 maart 2020 op 12:41 pm - Beantwoord

  Rare brief 😛 Klinkt als een drukke maar fijne maand. En je houdt ons wel in spanning hoor.

 17. Mariska 3 maart 2020 op 5:28 pm - Beantwoord

  Ja hé, nu ben ik natuurlijk benieuwd naar je spannende besluit, haha!

 18. Nikita 3 maart 2020 op 11:12 pm - Beantwoord

  Nu ben ik dus net als je andere lezers benieuwd wat je beslist hebt. Maar neem je tijd om het te delen wanneer jij dat wil (en wanneer het mag of kan natuurlijk!). Februari was zo te lezen een hele toffe maand voor je. Het is wel mooi om te horen dat die brief ineens in je prullenbak belandde. Volgens mij is dat toch echt wel het ultieme bewijs dat je graag woont waar je woont en daar gelukkig bent. Al had je dat voor die brief ook wel door denk ik 😉

  Mijn hoogtepunt van februari was natuurlijk zonder twijfel het feit dat ik te horen kreeg dat ik een vaste medewerker werd en dus mijn contract mocht ondertekenen. Ondertussen is dat ook al gebeurd. Ik ben trots op mezelf, echt waar. Na alles wat ik heb doorgemaakt en ik was tijdens mijn interimperiode ook nog eens in de rouw. En toch kon ik mijn handtekening onder mijn contract zetten van de week. Echt zo blij mee. Op naar nog vele leuke werkdagen en ik kijk er zeker naar uit! Ik ben nu eenmaal heel graag op mijn werk 🙂

  • Romy 12 maart 2020 op 11:49 pm - Beantwoord

   Wat mag je trots zijn op je vaste contract, dat je met heel hard werken zelf hebt verdiend! Ik kan me voorstellen dat die mijlpaal je in februari (en nu nog steeds) intens gelukkig maakt(e). Ik hoop dat je nog heel lang met veel plezier naar deze fijne baan zult gaan 🙂

 19. Saskia 6 maart 2020 op 12:34 pm - Beantwoord

  Leuke maand! Ons hoogtepunt was ons fijne uitstapje samen naar Scheveningen en onze verjaardagsviering.
  Op naar een mooi Maart!

Recente blogs

Kaarten maken met de Action Luxe Paper Blocks

26 juli 2018|DIY|

Wist je dat je bij Action mooie papierblokken kunt kopen met alles wat je nodig hebt om zelf kaarten te maken? Voor maar €1,99 per stuk tikte ik 3 Action Luxe Paper Blocks op de kop. Uiteraard kon ik vervolgens niet wachten om daarmee aan de slag te gaan. Ik fröbelde dan ook met plezier twee kaarten in elkaar. Vrolijk, kleurrijk en gezellig - precies zoals ik dat leuk vind. Tijd om deze papierblokken in het zonnetje te zetten! En ik laat je ook meteen de kaarten zien die ik ermee heb gemaakt.

Wat te doen met je foto's? | 10 creatieve ideeën

17 september 2019|Lifestyle|

Ben je net als ik gek op het maken van foto's? Dan heb je ongetwijfeld binnen een mum van tijd een harde schijf (of twee) vol met dierbare kiekjes. Het is natuurlijk zonde om je mooiste foto's alleen in een mapje weggestopt op je computer te bewaren. En avonden achter elkaar foto's inplakken is misschien ook niet helemaal je ding. Maar wat te doen met foto's om ze een bijzonder plekje te geven? Dit zijn 10 creatieve ideeën om iets moois met je foto's te doen.

Outfit | Roze jurk met bloemen

3 augustus 2017|Outfits|

Mijn voorliefde voor roze steek ik niet bepaald onder stoelen of banken. Zeker op mijn blog is de kleur roze overal te vinden. Juist daarom zal het je misschien verbazen dat ik nauwelijks roze in mijn kledingkast heb hangen. Mijn roze zomerjas en één roze jurkje waren wel toe a