Collage februari 2021

Februari 2021 | Samenwonen, (ont)spanning & smakelijk eten

 • 1 maart 2021
 • 14 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
maandoverzicht februari

Je zou haast vergeten dat ons land twee weken geleden nog volledig wit kleurde door de sneeuw. Februari was een maand van verandering. Niet alleen qua weer, maar ook persoonlijk. Een kamer in huis werd totaal veranderd, onze samenwoonplannen namen concrete vormen aan, ik besloot mijn ontbijtjes voortaan totaal te veranderen, ik begon met mediteren (huh, ik?) en ik zette een spannende stap voor mijn bedrijf. Kortom: genoeg om een terugblik op deze kortste maand van het jaar mee te vullen.

 • Witte wereld. Hoe bizar om ons kikkerlandje weer met een dik pak sneeuw bedekt te zien! Mijn winteroutfit kwam goed van pas en ik kan oprecht zeggen dat ik (zomermens in hart en nieren!) nog nooit zo van de winter heb genoten als nu. Mijn eerste slee-rit sinds jaren droeg daar zeker aan bij.
 • Van logeerkamer naar werkkamer. Terwijl het buiten koud en glad was, bouwden we binnen verder aan Barts werkkamer. Mijn logeerbed staat inmiddels uit elkaar gehaald in de berging en in plaats daarvan hebben we er een gloednieuwe gele werkkamer van gemaakt (binnenkort volgen foto’s van het resultaat!). Alleen Pippa’s nieuwe krabpaal (ja ja, Bart moet de kamer natuurlijk wel delen met de baas des huizes) ontbreekt nog.
 • (Thuis)etentjes. Zo bestel je nooit eten (één keer tijdens de hele coronatijd!), zo doe je dat opeens drie keer in een week tijd. Een record voor mij! Laten we het erop houden dat ik wat te vieren had. Ik verraste mijn vader op zijn verjaardag met een restaurantmaaltijd, Bart en ik genoten met mijn broertje van bagels en ons verkeringsjubileum leek ons ook een goede gelegenheid om de horeca (en onze lege magen) te supporten.
 • Feestontbijtjes-challenge. Sowieso waren mijn maaltijden een feestje deze maand. Ik bedacht voor mezelf een feestontbijtjes-challenge, waarbij ik creatief met havermout, pannenkoekjes en de oven aan de slag ging. Ik was daarna zo geïnspireerd dat ik ook nu nog van (bijna) elk ontbijt een havermout-fruit-en-kwark-feestje maak. Yum!
 • Blooper der bloopers. Andere challenges verliepen deze maand helaas wat minder soepel. Ken je de ‘Center of Gravity challenge‘? Die was laatst een hit op Instagram. Het idee is dat het zwaartepunt van het lichaam bij mannen ergens anders ligt dan bij vrouwen, en dat vrouwen daardoor een bepaalde houding wel kunnen aannemen en mannen niet. Je begrijpt: dat móest ik proberen (eerst in mijn eentje zodat ik daarna “indruk kon maken” op Bart). Conclusie: don’t try this at home. Ik heb blijkbaar een ander zwaartepunt en heb een week met een beurse en pijnlijke kin rondgelopen. Ben er nog steeds niet uit of mijn lichaam nou zo niet-vrouwelijk gebouwd is of dat ik gewoon een evenwicht van niks heb.
 • 1,5 jaar samen. Als er tussen Valentijnsdag en je halfjaarjubileum (of zijn wij de enigen die dat vieren?) maar 11 dagen zitten, dan weet je haast van gekheid niet meer wat je nog op je liefdeskaart kunt zetten. Nee hoor, dat valt mee gelukkig (als tekstschrijver zit ik niet snel zonder woorden). Deze maand waren we alweer 1,5 jaar samen. “De tijd vliegt als je het fijn hebt” is misschien het cliché der clichés, maar het is toch echt de zoetsappige waarheid.
 • Married at First Sight. Als liefhebber van romantiek, heb ik deze maand wekelijks gesmuld van de nieuwe afleveringen van Married at First Sight (een van de weinige tv-programma’s waar ik echt elke week voor klaar zit). Helaas werden de ooh’s en aah’s steeds wat minder naarmate sommige koppels toch geen match made in heaven bleken te zijn. Volgend seizoen beter!
 • Mediteren kun je leren. Blijkbaar. Hoewel ik altijd dacht dat dat niets voor mij was (ik zag dan wierook, zweverige muziek en tarotkaarten voor me), ben ik heel blij dat ik het toch een kans heb gegeven. Omdat ik inmiddels weet wat ervan terechtkomt als ik me “voorneem om iets vaker te gaan doen” (vrij weinig!), besloot ik maar meteen een abonnement op de online meditaties te nemen. Ik merk dat het me enorm helpt om te ontspannen na een drukke werkdag.
maandoverzicht februari
 • Van spanning naar ontspanning. Spanning was een ding deze maand. Ik ben over het algemeen een vrolijk en positief persoon, maar ook ik heb soms mijn mental breakdowns. Meestal zijn ze gelukkig van korte duur en ga ik snel op zoek naar wat me wél verder helpt. Het overlijden van Barts moeder gaat ons niet in de koude kleren zitten, mijn lieve broertje startte met een nieuwe stap in zijn revalidatie en ik had naast dat alles misschien iets te veel hooi op mijn vork genomen. Tijd voor actie en vooral voor wat meer rust, extra zelfliefde en focus! Ik belde een nieuwe businesscoach, startte dus met mediteren, pakte een paar fijne bezigheden (zoals ontbijtjes maken) op, gaf mezelf vrij van een paar dingen en voelde me daardoor alweer een stuk ontspannener.
 • Project samenwonen. Daarover schreef ik laatst een update. Mijn smeltmoment van deze maand was absoluut toen ik naar een vriendin ging en Bart me met Pippa in zijn armen uitzwaaide in mijn (correctie: ons) huis. Half samenwonen bevalt me wel.
 • Op de thee. Kringverjaardagen en uitgebreid dineren met anderen zit er nu even niet in, maar ik geloof in roeien met de riemen (en maatregelen) die je hebt. Ik genoot extra van eten bij mijn ouders en broertje thuis, wat gelukkig nog steeds kan. Ook was ik blij dat ik mijn opa en oma en een vriendin weer kon zien. Komt niet vaak voor in deze tijd, dus elk 1,5 meter-bezoekje waardeer ik des te meer.
 • Een mega-investering (en een toffe ook!). Elke ondernemer heeft zo zijn uitdagingen – ook ik heb na drie jaar nog altijd de nodige werkpunten. Soms toch ‘ja’ zeggen als ik ‘nee’ denk of me iets te veel laten meeslepen door spoedjes. Zoals een eerdere coach weleens tegen mij heeft gezegd: op de momenten waarop je voelt dat het schuurt, groei je eigenlijk het meest. Wat meer grip op mijn agenda, een duidelijkere focus in wat ik wel/niet doe en eens heel kritisch naar mijn volledige werkwijze kijken, leek me best fijn. Ik kwam in contact met Rachel, die specifiek coachingstrajecten voor tekstschrijvers aanbiedt, en ga in maart samen met een paar andere tekstschrijvers haar (online) traject volgen. Een flinke investering waar ik heus even over moest nadenken, maar ik ben er mega-enthousiast over. Ook heel tof om zo met andere tekstschrijvers te sparren!
 • Instagram-cursus. Ook leuk deze maand was de Instagram-cursus die ik volgde bij Benthe (wat een leuk mens is zij!). Niet specifiek voor werk trouwens, maar gewoon omdat ik Instagram ook een heel boeiend platform vind. Na de cursus was ik enorm geïnspireerd en heb ik meteen allemaal dingen anders gedaan. Ook wil ik binnenkort een voorstelvideo opnemen voor Stories, waarin ik eens op beeld wat meer over mezelf vertel. In het kader van “Drempels zijn er om overheen te stappen” (video’s maken vind ik een stuk spannender dan schrijven!), wilde ik dat ook maar eens gaan doen.
 • Vrolijke vooruitzichten. Verder kijk ik uit naar de komende maand. De lente die op komst is, wat meer tijd buiten doorbrengen, starten met het coachingstraject én nog een belangrijke mijlpaal: het eind van de coronacoupe is in zicht. Ik liet Bart al eerder mijn pony bijknippen (die jongen heeft kniptalent!), maar was toch dolblij toen de kappersafspraken weer gemaakt konden worden. 6 maart staat met een grote cirkel eromheen in mijn agenda genoteerd.

Wat was jouw hoogtepunt van de maand?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 1 maart 2021 op 8:06 am - Beantwoord

  De kappersafspraak staat hier ook vetgedrukt in de agenda! Goed dat je een stap terug hebt gedaan en rust hebt genomen. Dat is zo belangrijk. Ik heb vorige maand een spannende stap genomen richting de toekomst van mijn blog en het schrijven.

 2. Shirley 1 maart 2021 op 9:43 am - Beantwoord

  Die challenge zag ik online voorbij komen. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar als ik dat doe, zal ik een stuk voorzichtiger zijn. Ik ben dit weekend naar de kapper geweest (hier sinds 2 weken weer open ongeveer)!

 3. Johanna 1 maart 2021 op 10:57 am - Beantwoord

  Leuke post. Ja een goede maand, en dat je niet altijd 100% positief kan zijn, lijkt mij logisch. Ook ik kjjk tevreden op februari terug. Gelukkig waren de kappers hier niet dicht, dus gewoon elke 5 tot 6 weken mijn coupe bijknippen. Heerlijk. Succes!

 4. Giovanna Jansen 1 maart 2021 op 11:17 am - Beantwoord

  Mooie maand! Jaaa de kapperafspraak staat hier ook in de agenda! Wat goed van je dat je bepaalde keuzes gemaakt hebt om van spanning naar ontspanning te gaan.

 5. bychristiana 1 maart 2021 op 11:19 am - Beantwoord

  Ow, ik smelt met je mee! Dat stukje dat je werd uitgezwaaid door Bart en Pippa. Ja, dat zijn de dingen die het hem doen;-) Straks heb je dat gewoon elke dag;-) Mijn hoogtepunt van de vorige maand was wel dat ik mijn opleiding tot professional organizer afgerond heb.

 6. Anouk 1 maart 2021 op 11:45 am - Beantwoord

  Klinkt al een goede maand! Ik zeg al weken dat ik weer moet gaan mediteren, maar het komt er maar niet van. Misschien moet ik het op mijn to do lijst zet, dan doe ik het vast wel (maar ja dan wordt het weer een taak en dat is ook niet de bedoeling)

 7. Evelyne - Gouden Momenten 1 maart 2021 op 11:46 am - Beantwoord

  Ik ben benieuwd naar je coachingtraject. Heel fijn dat je dit kunt doen met andere tekstschrijvers en zo elkaar ook onbewust helpt (denk ik). Anyway, good luck 😉 Ik moet toch ook dringend terug de draad oppakken om mij weer aan de online cursussen te zetten die ik recent heb aangekocht. Het is gelukkig op eigen tempo en ik hoef niet op een uur klaar te zitten. Maar ik moet het natuurlijk wel doen, haha.

 8. Audrey 1 maart 2021 op 12:10 pm - Beantwoord

  Ik heb geen kappersafspraak gepland – ik ben nog steeds prima toonbaar, haha. Een hogotepunt van de nieuwe maand is in elk geval dat ik glansrijk slaagde voor de ‘Center of Gravity challenge‘ 😉 Van afgelopen maand heb ik vooral genoten van mijn offline weekend.

 9. Anna 1 maart 2021 op 12:19 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Tof dat je gaat samenwerken met een coach. En wat fijn dat je 6 maart al naar de kapper kunt, ik kan pas 19 april, haha :(.

 10. Lianne 1 maart 2021 op 1:16 pm - Beantwoord

  Klinkt als een heerlijke maand 🙂 Wat tof dat je met een business coach gaat werken die speciaal gericht is op tekstschrijvers! Daar gaan zeker weten hele toffe dingen uit voortkomen! En mediteren is echt heel fijn, maar ik doe het minder dan ik zou willen. Ik doe het nu zo’n 4 keer per week denk ik, maar eigenlijk wil ik er elke dag even de tijd voor maken. Het hoeft inderdaad niet zo zweverig met wierook en tarotkaarten. Gewoon even vijf minuutjes even niks en focussen op je ademhaling is ook al mediteren en helpt ook al heel fijn. Ik heb de meditatieapp van Michael Pylarczik en die helpt ook heel goed. Begeleidende meditaties werken voor mij het beste merk ik.

 11. Simone 1 maart 2021 op 2:47 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke maand! Wij keken ook MAFS, maar ik ben toch wel “teleurgesteld” dat er niemand meer getrouwd is inmiddels. Zo jammer! Hopelijk vinden ze via een andere weg hun liefdesgeluk.

 12. Ida 1 maart 2021 op 3:40 pm - Beantwoord

  Wat een leuke maand! En zo schattig dat je door Bart en Pippa zo werd uitgezwaaid! Leuk dat je het traject gaat starten! Zo word je alleen maar nog beter in het vak dan dat je al bent! Ik heb ook een tijdje meditatie geprobeerd middels de app Headspace, die is ook erg goed. Leuk dat je weer naar de kapper gaat! Thuis knip ik de mannen zelf maar mijn eigen haren knip ik niet en dus wil ik binnenkort ook naar de kapper, maar er is al een hele wachtlijst dus dat wordt nog even geduld hebben! Fijne week gewenst!

 13. Naomi 1 maart 2021 op 4:49 pm - Beantwoord

  Hahaha, twee weken geleden al keek ik naar het kapsel van Rutte en dacht ik dat de kapper wel open zouden gaan. De afspraak met de kapper staat dus bij mij al twee weken in de agenda: 4 maart. Hoera!
  Mooie maand heb je gehad en ik hoop dat je wat meer ontspanning in maart vast kunt houden.

 14. Saskia 3 maart 2021 op 10:39 am - Beantwoord

  Wat een leuke vooruitzichten al die cursussen! 🙂
  en mijn haar is pas geknipt (thuis kapper kwam gisteren bij ons), zo blij mee… Ook voor onze Noa die met zijn zelf geknipte coupe van mama rond liep.

Recente blogs

6x tips om je concentratie te verbeteren

19 oktober 2016|Carrière en ondernemen, Persoonlijke groei|

Als klein kind had ik altijd een concentratie om jaloers op te zijn. Ik had er totaal geen moeite mee om huiswerk te maken met de tv én de radio aan. In de auto las ik met gemak een schoolboek uit en zelfs in de wachtkamer bij de dokter kon ik me tussen de spelende kinderen nog een paar minuten op mijn huiswerk concentreren. Maar dat was toen... Met de komst van de mobiele telefoons en het internet is er toch een kink in mijn concentratiekabel gekomen. Nog steeds kan ik prima doen wat ik moet doen, maar ik merk dat ik regelmatig afgeleid ben. Jij ook? Dan heb je misschien iets aan deze tips voor een betere concentratie.

Wat ik jou wens voor Kerstmis

25 december 2023|Positiviteit, Zelfliefde|

De één kan niet wachten totdat het uitgebreide gangendiner begint. De ander kijkt uit naar een dag in kersttenue met The Gringe voor de 33e keer op repeat. Weer een ander vindt deze dagen helemaal niet zo fijn en ziet vooral halsreikend uit naar het moment waarop in januari de kerstbomen de deur uitgaan en de rust wederkeert. Wat jouw plannen, wensen en gedachten ook zijn deze kerst, ik hoop dat je deze dagen mag doormaken zoals dat goed voelt voor jou. Met veel liefde, fijne lichtpuntjes en lekker eten (of gewoon een afhaalpizza - dát kan ook). Dit zijn 9 dingen die ik jou wens voor Kerstmis.

De botanische tuin in Valencia | Groene parel in de stad!

22 februari 2019|Op reis|

Tijdens mijn mini-tripje naar Valencia mocht een bezoekje aan de botanische tuin in Valencia niet ontbreken. Alleen al omdat de vriendin en vriend met wie ik in Valencia was, daar stage lopen. De botanische tuin bleek een verborgen pareltje en een oase van rust midden in de stad te zijn. Geweldig voor iedereen die wel van een wandeling door de natuur houdt, die graag mooie planten bewondert of die gek is op fotograferen. En ook als professioneel kattenknuffelaar kun je hier je hart ophalen. Ik geef je dan ook graag een kijkje in de botanische tuin in Valencia.