lente

Lieve lente, dit is waarom ik naar jou uitzie!

 • 10 maart 2019
 • 30 Reacties
Categorieën: Lifestyle
fijne vooruitzichten lente

Inmiddels word ik elke ochtend verblijd door een rijtje bloeiende krokussen. En het zijn weer de zon en de vogels in plaats van mijn wekker die me ’s ochtends wakker maken. Ja, ik ben gek op de lente! En ik deel mijn enthousiasme over dit lievelingsseizoen graag met je. Daarom in deze ode aan de lente 14 redenen waarom ik me verheug op de komst van dit seizoen.

 • Bloesemfoto’s! De eerste bloesem aan de bomen is nu al niet te missen, maar het wordt allemaal nóg mooier als de kersenbloesem volop in bloei staat. Mijn camera en 50mm-lens liggen klaar om de bloeiende bloesem vast te leggen. Ook een tripje naar de schitterende Kersenbloesemtuin in Amstelveen staat al op de planning.
 • Fietstochtjesweer! Noem me een oude oma, maar ik zit in de lente graag op mijn omafiets om de omgeving per tweewieler te ontdekken. Met een zacht voorjaarsbriesje en de zon erbij vind ik dat zeker geen vervelende vorm van lichaamsbeweging.
 • Terrasjesthee. Verkoelende drankjes doe ik eigenlijk niet aan. Maar aan thee drinken op terrasjes doe ik wél en dat doe ik in de lente natuurlijk extra graag. Ik zie al uit naar het moment waarop ik na werktijd een terrasje kan pakken zonder daarvoor naar terrasverwarmers op zoek te moeten gaan.
 • Mijn balkons opvrolijken. Mijn appartement is voorzien van twee balkons, die nu nog aan een ernstige vorm van saaiheid lijden. Je begrijpt dat daar wat vrolijke verandering in moet komen. Ik zie er naar uit om vrolijke plantjes, tuinstoelen en wat Action- en Xenos-spul in te slaan om de boel op te leuken.
 • Hallo lentegarderobe! Mijn felgekleurde zomerjurkjes liggen te popelen om weer de kast uit te mogen. De lente betekent dat ik mijn favoriete gele jurk weer uit de kast kan trekken, maar ook dat ik mijn melkflessen weer in een palazzobroek kan hullen. Die ga ik met plezier dragen!
 • Rommelmarktparade! Als je zou willen, zou je elk weekend wel ergens tweedehands kunnen shoppen in de lente. Zó fanatiek ben ik nu ook weer niet, maar in de lente maak ik zeker wel dankbaar gebruik van het feit dat de lente hét rommelmarktseizoen is.
 • De wereld lééft weer. Ligt het aan mij of is het echt zo dat de wereld meer gaat leven zodra de lente van start is gegaan? Na een korte winterstop gaan alle toeristische trekpleisters weer open. De terrasjes stromen weer vol met mensen en ook op straat kom je vaker mede-levensgenieters tegen. Een kwestie van genieten op zich!
 • Vrije dagen cadeau. In de lente krijgen we een stortvloed aan feestdagen op ons afgevuurd: Pasen, Hemelvaart, Pinksteren… Geen straf, hoor, die extra dagen “verplicht” thuis blijven.
fijne vooruitzichten lente
 • Kantoorlunch in de buitenlucht. Mijn bammetjes smaken tussen vier muren met uitzicht op de regenbuien toch een stuk minder goed dan wanneer ik ze op het dakterras op het werk opeet. Hopelijk kan ik nog heel wat lunches in de buitenlucht naar binnen werken.
 • Keukenhof, ik kom eraan! Inmiddels is een dagje Keukenhof een jaarlijkse traditie geworden voor mij en mijn vader. Dit jaar gaan we ons een keer op een doordeweekse ochtend aan dit kleurrijke bloemenparadijs wagen om aar heb ik heel veel zin in.
 • Lentekriebels en voorjaarsclichés. Ik kan er niet omheen dat ik uitzie naar alle clichés die de lente te bieden heeft. Van de lammetjes in de wei tot de tulpen in bloei en de komst van Rokjesdag en de bijbehorende blote benen. Ook ik en mijn melkflessen doen daar graag aan mee.
 • Lenteplannen in de agenda. Verder zie ik uit naar heel wat leuke bezigheden die op de planning staan of die alvast een voorlopige plek in mijn agenda hebben. Zo ga ik eind maart naar het event Creative Life me een vriendin, heb ik een hele reeks aan verjaardagen te vieren in mei (waaronder die van mezelf!) en mogen ook plannen voor een paar dagjes weg niet ontbreken.
 • Dé verhuizing. Alleen al de gedachte aan wonen in mijn eigen woning die straks “af” is, maakt me blij. Ik verruil maar al te graag mijn kluskleding weer voor vrolijke jurkjes en zie uit naar het moment waarop ik vrienden en familie mijn huis kan laten bewonderen en er ook zelf volop van kan genieten. Ook online geef ik je straks met plezier een inkijkje in mijn interieur.
 • Harige huisgenoot! En een van de grootste verheugmomenten: over een tijdje kan ik hopelijk mijn harige huisgenoot, oftewel een eigen poesje, uitzoeken. De krabpaal heb ik al, maar hoe leuk zou het zijn als straks een schattig wezen de krabpaal als háár speeltuin kan inwijden.

Lente, laat je maar zien! Van mij mag je komen.

Waarom zie jij uit naar de lente?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 10 maart 2019 op 7:36 am - Beantwoord

  Wij hebben 3 krabpalen.
  Maar blijkbaar zijn mijn favoriete stoel en mijn bureaustoel veel aantrekkelijker om aan e krabbelen. Hou er rekening mee dat je harige nieuwe huisgenoot misschien ook van jouw leuke spulletjes houdt om aan te krabben.
  En als ze erg verhaart, kijk dan ook eens of dat aan de voeding ligt. Lees je in, ook ik als levenslange kattendienares lees nog steeds boeken over kattengedrag en gezondheid.
  Ik kijk naar de lente uit, omdat een van onze katten zo graag naar buiten gaat met lekker weer!

  • Romy 10 maart 2019 op 9:47 pm - Beantwoord

   Haha, ik weet inderdaad van onze katten dat ze gek zijn op aan meubels zitten. Ik heb wel bewust voor een bepaalde wat fijnere stof bank gekozen, omdat volgens de verkoper ruwe stoffen katten extra aantrekken. Maar goed, alsnog heb je natuurlijk garantie tot de deur of een kat daarnaar luistert 😉
   Zeker een goede tip om wat boeken over kattengedrag te lezen! Ik heb wel gesproken met een aantal mensen die ook katten in een appartement houden en heb me op internet wat ingelezen, maar extra informatie is altijd welkom.

 2. Naomi 10 maart 2019 op 8:28 am - Beantwoord

  Een heleboel dingen zijn herkenbaar. Ik kan niet wachten! En deze weken hoor ik ’s morgens duiven. Dat is voor mij de ultieme belofte dat de lente komt.

  • Silke 10 maart 2019 op 9:08 am - Beantwoord

   Oh wat heerlijk! Ik kijk ook zo uit naar de lente! Wat leuk dat je jaarlijks naar de keukenhof gaat. Op een doordeweekseochtend is het vast ook wat rustiger. Ik kijk zo uit naar lekkere temperaturen en buiten zijn!

  • Romy 10 maart 2019 op 9:54 pm - Beantwoord

   Wat een fijne manier om te beseffen dat de lente er écht aan komt. Laat het fijne lenteweer maar weer snel komen 🙂

 3. Darina 10 maart 2019 op 9:53 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje! Ik kijk ook uit naar de lente en vooral door het meer buiten zijn en de vrolijke kleurtjes overal.

 4. Zo simpel is dan geluk 10 maart 2019 op 10:04 am - Beantwoord

  Ja, de lente, daar word ik ook altijd heel erg blij van! Het kersenbloesempark staat ook nog op mijn verlanglijstje. Hopelijk komt het er dit jaar van om daar heen te gaan.

  • Romy 10 maart 2019 op 9:55 pm - Beantwoord

   Inderdaad! De Keukenhof is in het weekend nogal druk, maar doordeweeks is het er vast een stuk rustiger. Ik ben nu al benieuwd. En die fijne temperaturen buiten zijn ook wel iets waar ik enorm naar uitzie 🙂

  • Romy 10 maart 2019 op 9:56 pm - Beantwoord

   Leuk dat het Kersenbloesempark ook op jouw lijstje voor deze lente staat! Het is absoluut een aanrader. Hopelijk kun je daar deze lente een keer een bezoekje aan brengen 🙂

 5. Shirley 10 maart 2019 op 10:21 am - Beantwoord

  Zeker na dat korte voorproefje van laatst heb ik er zin in en het voelt buiten inderdaad meteen een stuk levendiger. Kom maar door met de lente.

 6. Ilona Wielinga 10 maart 2019 op 10:25 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik heb ook al helemaal zin in de lente.

 7. Amy 10 maart 2019 op 10:32 am - Beantwoord

  Laat die lente maar komen! Zeker sinds de mooie dagen in februari heb ik nog meer zin in vrolijke, zonnige dagen (in plaats van die regenachtige dagen zoals vandaag). Terrasjesthee vind ik trouwens een mooi nieuw woord, voor Scrabble ofzo 😉

  • Romy 10 maart 2019 op 10:11 pm - Beantwoord

   Haha, ik vond ’terrasjesthee’ stiekem ook wel leuk klinken 😉 En ik ben het helemaal met je eens: laat de zonnige dagen maar weer snel komen! Die dagen in februari smaakten absoluut naar meer.

 8. Irene 10 maart 2019 op 12:17 pm - Beantwoord

  Oh ik heb ook echt zooooo veel zin om mijn lente- en zomerkleren uit te halen! Ik heb echt nood aan zonlicht. Ben heel dankbaar voor die paar mega zonnige dagen die we hadden maar van mij mag het nu toch wel weer beginnen hoor. Onze magnolia staat al in bloei trouwens en ik denk ook elke keer: jaa foto maken! Maar als ik met de hondjes in de tuin ga vergeet ik telkens mijn telefoon :p

  • Romy 10 maart 2019 op 10:08 pm - Beantwoord

   Ik hoop ook écht dat de bloesem een beetje tegen de storm en regen bestand is. En anders hebben foto’s met regendruppels soms ook wel weer wat bijzonders. Ik duim net als jij hard dat de wind snel gaat liggen, zodat we weer volop bloesem en bloemen kunnen fotograferen (en hopelijk binnenkort ook de schitterende magnolia’s) 🙂

  • Romy 10 maart 2019 op 10:09 pm - Beantwoord

   Absoluut! Laat de zon maar snel terugkomen 🙂 En zo gaaf dat jullie een magnoliaboom in de tuin hebben staan! Hopelijk kun je daar alsnog snel mooie foto’s bij maken.

 9. Evelyne 10 maart 2019 op 1:38 pm - Beantwoord

  Bloesemfoto’s!! Alhoewel met dit stormweer weet ik niet hoeveel er nog zullen overblijven, oeps. Ik heb vorige week nog de krokussen kunnen fotograferen, maar toen regende het en waren ze niet open. Toch is de foto mooi geworden met z’n regendruppels 😉 Ik zie nu ook dat de magnolia begint te bloeien, maar ik wacht af tot na het stormweer om ze op foto te zetten.. zou niet willen dat ik mee in de lucht vlieg, haha.

 10. Wendy Schuchmann 10 maart 2019 op 3:01 pm - Beantwoord

  Ja, de lente is heerlijk en net als jij kijk ik er heel erg naar uit! Dat de wereld weer gaat leven, zie ik ook gebeuren met mooi weer. Zelf bloei ik dan helemaal op.

  • Romy 10 maart 2019 op 10:06 pm - Beantwoord

   Bijzonder hè, wat het goede lenteweer met je kan doen?! Ik fleur daar ook altijd enorm van op.

 11. Simone 10 maart 2019 op 3:52 pm - Beantwoord

  Wat een leuk vooruitzicht! Ik kijk ook enorm uit naar de lente, al is het maar omdat dan de zon zich (hopelijk) vaker laat zien. Ik hou van de zon!

 12. Odetta 10 maart 2019 op 5:30 pm - Beantwoord

  Naar het tere groene blaadjes bij de bomen en de zingende merel die in alle vroegte en tijdens de avondschemering zijn mooiste fluitconcert aan ons cadeau geeft. In ieder geval het ontwaken van de natuur uit zijn winterslaap. Dat het weer langer licht is.

  • Romy 10 maart 2019 op 10:04 pm - Beantwoord

   Prachtig zoals je de eerste tekenen van de lente omschrijft! Daar kan ik ook zo van genieten. En de lange, lichte dagen zijn inderdaad ook heerlijk.

 13. anna 10 maart 2019 op 7:13 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Ik ben ook dol op de lente, niet alleen omdat ik dan jarig ben ;-). Leuk he al die bloesembomen, nu al! We hadden hier vandaag zelfs een beetje natte sneeuw, haha, kan niet wachten tot we echt lekker buiten kunnen zitten zonder jas.

  • Romy 10 maart 2019 op 9:57 pm - Beantwoord

   Oh jee, natte sneeuw? Laat de zon maar weer snel komen, hoor! 😉 Die bloesembomen zijn inderdaad zó mooi. Ik word er echt vrolijk van als ik langs zo’n mooie bloem loop of rijd.

 14. Anouk 11 maart 2019 op 7:28 am - Beantwoord

  Wat een fijne dingen, ik kan niet wachten tot de zon weer gaat schijnen en je zonder na naar buiten kan. Dat is altijd heerlijk ?

 15. bychristiana 11 maart 2019 op 10:51 am - Beantwoord

  Blote benen, slippers, wapperende jurkjes….En natuurlijk jouw hele lijst;-)

 16. Nikita 13 maart 2019 op 1:36 pm - Beantwoord

  Gisteren onder het boodschappen doen met mama waren we ook bezig met het weer en dat het zoveel waait en regent. Ze vroeg zich af waar de lente bleef. Ik ben het wel met haar eens. Die dagen in februari die we hadden met meer dan 15 graden zon, ik mis ze ook. Nu zeker ik eventjes niks te doen heb. Mijn shortjes en korte salopette schreeuwen gewoon om aangetrokken te worden. Ik mis ze ook wel, maar in dit weer is het een beetje te koud daarvoor. Daarnaast heb ik een heleboel vrolijke shirts die nu onder een trui of jas moeten blijven, terwijl ik heel graag in korte mouwen naar buiten zou willen kunnen. Dus laat die lente inderdaad maar komen! Ik heb genoeg van het grauwe weer en het waaien.

  • Romy 14 maart 2019 op 8:35 am - Beantwoord

   Alleen al voor de vrolijke kleding kan het mij ook niet snel genoeg lente zijn, inclusief het bijbehorende weer. Laat de lente maar komen 🙂

 17. Evelien 20 maart 2019 op 10:01 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je een kat krijgt!! En leuk vooruitzicht, straks eindelijk intrekken in je huisje. En dan écht gaan genieten van alles om je heen! Heerlijk gevoel vond ik dat. Veel succes bij de verhuizing alvast! Enne, fietstochtjesweer, niets mis mee. Sterker nog, het is heerlijk, ik fietste altijd met m’n moeder vroeger bij zulk weer, en dat mis ik echt soms.

  • Romy 21 maart 2019 op 7:53 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne reactie! Dat soort fietstochtjes zijn inderdaad héérlijk. Ik kan daar ook echt van genieten, zeker als je zo’n fietstochtje samen met iemand anders maakt.

Recente blogs

Oktober 2018 | De maand van mijn auto, herfstweer en toeristje spelen

1 november 2018|Persoonlijk|

Oktober is alweer ten einde. Hoe kan dat nou? Het is alsof de maand na één keer knipperen met mijn ogen alweer voorbij is. Inmiddels is mijn winterjas weer onmisbaar geworden, liggen de winkels vol met kerstspullen en kan ik me haast niet meer voorstellen dat ik twee maanden geleden nog liep te puffen van de hitte. Tijd voor een terugblik op oktober! Het was de maand waarin ik mijn eigen "racemonster" kocht, door de tuinen van een magisch kasteel rondliep en vaak de hort op ging voor uitjes in eigen land. Kijk je mee naar mijn maand in vogelvlucht?

XL review plantaardige kwark & yoghurt (13 soorten getest!)

22 november 2022|Lifestyle, Groen doen|

"Mag ik dan nooit meer een bakje kwark eten?", was mijn reactie toen ik lactosevrij moest gaan eten. Ik ontbeet zeker 4 dagen per week met kwark en kon me niet voorstellen dat er een lekker alternatief voor zou bestaan. Inmiddels eet ik zo'n 10 maanden alleen nog maar plantaardige kwark en yoghurt. En eerlijk? Ik mis voor mijn gevoel helemaal niets. Ja, het smaakt anders dan kwark. Ja, er bestaan heel smerige of flauwe opties. Maar... ja, er bestaat ook heel veel wat prima te pruimen is en wat in mijn ogen zelfs lekkerder is dan echte kwark. Ik vond het tijd voor een recap: dit is mijn eerlijke mening over 13 soorten plantaardige kwark en yoghurt van Alpro, Albert Heijn, Lidl en Abbot Kinney's.

Bang voor verandering? Let's do this!

28 maart 2017|Persoonlijke groei|

Verandering is iets wat ik zelf niet altijd makkelijk vind. Soms ben ik zelfs een beetje bang voor verandering. Iets is nieuw, anders en vreemd en dat is best weleens lastig. Vaak is binnen je comfortzone blijven zoveel makkelijker dan een kijkje nemen daarbuiten. Toch is het soms daadwerkelijk tijd voor verandering om verder te komen in je leven. In de afgelopen jaren heb ik zelf iets beter met verandering leren omgaan. Verandering heeft me regelmatig echt iets gebracht en achteraf ben ik vaak blij dat ik het ben aangegaan. Dit zijn 4 realisaties die mij daarbij hebben geholpen.