Collage films2

Filmtips #1: Drama, een kerstfilm & de bizarste film ooit!

 • 30 november 2018
 • 34 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Sinds ik een Netflix-abonnement heb, heb ik het films kijken opnieuw ontdekt. Zeker als ik aan het knutselen ben, zet ik graag ondertussen een leuke film aan. De ultieme manier om te ontspannen voor mij! De laatste tijd zette ik heel wat films op waar ik achteraf wat van vond. Positief op negatief. In dit artikel vel ik mijn eerlijke oordeel over 6 films die ik onlangs heb gezien. Met onder andere een verrassende bioscoopfilm, een emotionele dramafilm op Netflix en mijn allereerste kerstfilm van dit jaar!

filmtips op netflix

Bronnen filmposters: 1, 2, 3, 4, 5, 6

A Simple Favor

Mijn oordeel: 9/10
De film A Simple Favor heb ik in de bioscoop gezien en heeft me enorm verrast. De filmposter doet misschien vermoeden dat het een “huppeltutjesfilm” is met een cliché verhaallijn. Maar niets is minder waar! A Simple Favor is een van de meest bizarre en verrassende films die ik heb gezien. De film gaat over mommy vlogger Stephanie (Anna Kendrick) die een zoektocht start als haar vriendin Emily (Blake Lively) plotseling van de aardbodem verdwijnt. Stephanie ontdekt zo dat er heel wat geheimen achter de mysterieuze Emily schuilgaan. De film is een thriller en komedie ineen die vooral is voorzien van talloze verrassende wendingen. Een grote aanrader wat mij betreft, hoewel ik denk dat je deze film óf heel slecht óf heel goed vindt.

A Christmas Prince

Mijn oordeel: 6/10
Over naar iets luchtigers: mijn eerste kerstfilm van dit jaar. A Christmas Prince is een Netflix Original voor liefhebbers van romantiek die niet terugdeinzen voor de nodige zoetsappigheid en een cliché hier en daar. In deze film wordt journaliste Amber Moore naar het koninkrijk Aldovia gestuurd om daar interessante feitjes te ontfutselen over prins Richard, de toekomstige koning. Ambitieus als ze is, besluit Amber incognito het paleis te betreden. Maar dan komt de liefde om de hoek kijken… Daarmee is dit een typische dramafilm waarvan de afloop niet geheel onvoorspelbaar is. Maar, dertien in een dozijn of niet, de film is een fijne film om snel weg te kijken in bijvoorbeeld de kerstvakantie.

Still Alice

Mijn oordeel: 9,5/10
‘Indrukwekkend’ is het eerste woord dat in mij opkomt als ik de film Still Alice moet omschrijven. Deze film gaat over universitair docent Alice, bij wie op 50-jarige leeftijd plotseling Alzheimer wordt geconstateerd. De film biedt een aangrijpend portret van wat Alzheimer met een jonge vrouw en haar gezin doet. Zo kun je de wanhoop zien die de ziekte met zich meebrengt, maar ook de soms grappige momenten die het gezin ondanks alles beleeft. Een groot compliment ook voor Julianne Moore, die het personage Alice levensecht neerzet. Ik kreeg bij veel scènes een brok van in mijn keel, ook omdat bij mijn opa beginnende Alzheimer is geconstateerd.

Brain on Fire

Mijn oordeel: 5/10
Ook in Brain on Fire staat ziek zijn centraal. Bij deze film ben je als kijker getuige van hoe een onbekende ziekte een totaal ander mens maakt van de jonge Susannah. Wat begint met simpele gezondheidsklachten eindigt met een plotselinge ziekenhuisopname als Susannah volledig doordraait door wat er in haar lichaam gaande is. In de film volg je de strijd van vooral Susannahs ouders om een diagnose en behandeling te krijgen. Wat mij betreft is het zeker een interessant verhaal, maar ik vond het wel wat eentonig dat er naast het ziekbed nauwelijks een verhaallijn te bekennen was. Meer ontdekken over de ziekte van Susannah vond ik heel interessant, maar de film zelf is naar mijn mening niet denderend.

Daglicht

Mijn oordeel: 8/10
Deze verfilming van het gelijknamige boek van Marion Pauw heb ik jaren geleden al eens gezien. Ik kijk niet vaak films twee keer, dus alleen al dat zegt wel wat over mijn mening over deze psychologische thriller. Daglicht is een enorm spannende film, waarin advocate Iris (Angela Schijf) ontdekt dat haar moeder een groot geheim met zich meedraagt. Iris blijkt namelijk een autistische halfbroer te hebben die in een tbs-kliniek is opgenomen vanwege het plegen van een moord. Iris vertrouwt het niet en wil de waarheid achterhalen. Die blijkt anders dan ze ooit had kunnen vermoeden… Ik zat bij deze film dan ook op het puntje van mijn stoel en wilde niets liever dan het raadsel samen met Iris oplossen. Zelfs als je niet zo van Nederlandse films houdt, kan ik je deze film aanraden.

To All The Boys I’ve Loved Before

Mijn oordeel: 6,5/10
Mocht je nog een ultieme romcom zoeken en kun je een hoog highschoolgehalte wel aan, dan is To All The Boys I’ve Loved Before precies wat je zoekt. Ik vond het vooral een aandoenlijke film door de jonge karakters en kinderlijke verhaallijn. In de film staat het liefdesleven van Lara Jean centraal, dat totaal overhoop gegooid wordt als plotseling al haar nooit verstuurde liefdesbrieven blijken te zijn verstuurd naar de beoogde ontvangers. Dat levert heel wat romantische, grappige en ook ongemakkelijke situaties op. Zeker wel een aandoenlijke film, maar wat mij betreft is de film hier en daar wat kinderachtig. 

Overigens zag ik heel wat andere films op Netflix die ik graag nog wil kijken. Bovenaan mijn lijstje staan nu Age of Adaline en Mother’s Day. Maar ja, zo veel leuke films, zo weinig tijd!

Welke film heb jij als laatste gezien?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. chucky1012 30 november 2018 op 6:24 am - Beantwoord

  Goedemorgen….
  Leuke tips om films te kunnen kijken….

  Een fijne dag ?

 2. Darina 30 november 2018 op 7:05 am - Beantwoord

  Daglicht vond ik ook ontzettend spannend! Ik kijk eigenlijk niet zoveel films, meer series 🙂

  • Romy 30 november 2018 op 5:44 pm - Beantwoord

   Leuk dat jij Daglicht ook hebt gezien! Zelf keek ik altijd veel series, maar de laatste tijd vind ik films soms juist leuker om tussendoor te kijken dan afleveringen van series 🙂

 3. Femke 30 november 2018 op 8:02 am - Beantwoord

  Still Alice en Daglicht heb ik beide niet gezien, de andere allemaal wel. Vooral daglicht klinkt goed, die wil ik wel eens een keer zien.

 4. Shirley 30 november 2018 op 8:06 am - Beantwoord

  Ik zit momenteel middenin alle kerstfilms van Netflix. Heerlijk om gedachteloos te kijken. Volgens mij komt vandaag het vervolg van A Christmas Prince uit en ik kijk daar stiekem wel naar uit.

  • Romy 30 november 2018 op 5:44 pm - Beantwoord

   Ik vond Daglicht zelf zeker een aanrader. Ben benieuwd wat je van die film vindt als je hem gaat kijken 🙂

  • Romy 30 november 2018 op 5:45 pm - Beantwoord

   Precies! Kerstfilms zijn volgens mij ook gewoon bedoeld om lekker gedachteloos te kijken. En gaaf, een vervolg van A Christmas Prince! Daar ben ik nu ook wel benieuwd naar.

 5. Ilona Wielinga 30 november 2018 op 8:30 am - Beantwoord

  Oeh fijne tips! Ik ben zelf niet echt van de films (ik verslind series), maar ik ga ze toch eens opzoeken. Brain on fire heb ik toevallig wel gezien en vond t echt wel een goede film.

  • Romy 30 november 2018 op 5:45 pm - Beantwoord

   Leuk dat je de films ook gaat opzoeken! Ik ben benieuwd of er wat voor je bij zit 🙂

 6. Johanne 30 november 2018 op 9:05 am - Beantwoord

  De eerste drie en de laatste film wil ik heel graag nog zien. Had eerlijk gezegd wel iets meer verwacht van A Christmas Prince, maar misschien omdat iedereen daar vorig jaar zo lyrisch over was, haha. Ik kijk de laatste tijd stukken minder films, helaas. De laatste die ik heb gezien is denk ik The Spy Who Dumped me en ik ging echt stuk van het lachen. Echt een niets film, maar soms is dat prima!

 7. Meaghan 30 november 2018 op 9:17 am - Beantwoord

  Leuk zo’n filmoverzichtje! Zo kan ik weer inspiratie opdoen voor mijzelf. Brain on Fire en Still Alice heb ik zelf ook gezien en beide vond ik wel goede films! A Christmas Prince lijkt mij echt zo’n hele slecht geacteerde, voorspelbare kerstfilm, maar dat vind ik van de meeste kerstfilms die op Netflix en Videoland staan. Nu ben ik wel heel benieuwd geworden naar A simple favor, want Blake Lively vond ik al helemaal geweldig in Gossip Girl en Age of Adeline! Dus ik ben heel erg benieuwd naar die film! Leuk dat hij bij jou zo goed in de smaak viel!

  De laatste film die ik gezien heb is Harry and Meghan, a royal romance, maar helaas vond ik die film tenenkrommend slecht haha! De acteurs waren wel goed gecast en leken qua uiterlijk wel op de leden van het koninklijkhuis, maar dat was ook echt mijn enige positieve punt aan de film.

  • Romy 30 november 2018 op 5:50 pm - Beantwoord

   Haha, A Christmas Prince is inderdaad niet de meest hoogdravende kerstfilm die ik ken. Het verhaal is redelijk cliché. Maar op zich vind ik zo’n film soms wel lekker om even tussendoor te kijken. Zolang het maar niet te vaak is! 😉
   Ik ben benieuwd wat jij van A Simple Favor vindt. Ik hoor dat veel mensen de film óf heel goed óf heel slecht vinden, maar op internet krijgt hij best wel lovende recensies. Ik was er in ieder geval erg enthousiast over.

   Jammer dat Harry and Meghan, a Royal Romance geen succes was. Er mag inderdaad wel iets meer goed aan een film zijn dan alleen de casting van de acteurs, haha.

 8. marije 30 november 2018 op 9:33 am - Beantwoord

  Bij Still Alice heb ik zitten huilen. Ik vond dat zo’n heftige film om te zien hoe iemand zo kan aftakelen en alles kwijt raakt wat haar zo lief was.

  A simple favor klinkt erg leuk!

 9. irene 30 november 2018 op 10:35 am - Beantwoord

  A Christmas Prince en To all the boys I’ve loved before zag ik ook. Vond beide wel leuke films voor als je gewoon zin hebt in iets luchtigs 🙂

 10. Simone 30 november 2018 op 11:18 am - Beantwoord

  Oeh ik was heel benieuwd naar All The Boys I’ve Loved Before, maar ik denk dat ik die toch maar oversla en direct naar de kerstfilms skip! 🙂

  • Romy 30 november 2018 op 7:06 pm - Beantwoord

   Inderdaad een heel heftige film! Ik vond het ook heftig om te zien wat Alzheimer met een jonge vrouw kan doen. Vreselijke ziekte!

  • Romy 30 november 2018 op 7:06 pm - Beantwoord

   Leuk! Kerstfilms zijn natuurlijk altijd een goed idee 🙂

 11. Annelies 30 november 2018 op 12:39 pm - Beantwoord

  The Age of Adaline vond ik heel mooi!
  Ik keek vorige week op Netflix naar July 22, over de aanslagen in Noorwegen. Best heftig.

  • Romy 30 november 2018 op 7:07 pm - Beantwoord

   Dat klinkt zeker als een heftig onderwerp voor een film. The Age of Adaline lijkt mij ook prachtig. Misschien dat ik die in december maar eens op Netflix ga kijken 🙂

 12. Kaylin 30 november 2018 op 4:12 pm - Beantwoord

  Still Alice is zo zo zo zo mooi. Ik zag de film al meerdere keren en ben iedere keer ontroerd

 13. Lizzy 30 november 2018 op 4:56 pm - Beantwoord

  Ooh, je hebt me nu wel heel nieuwschierig gemaakt voor A Simple Favour, terwijl ik de trailer eigenlijk een beetje saai vond. To All The Boys I’ve Loved Before vond ik inderdaad ook wel schattig. Ik had hem denk ik leuker gevonden als jong tienermeisje, maar die throwback naar mijn tienerjaren had eigenlijk ook wel wat.

  • Romy 30 november 2018 op 7:08 pm - Beantwoord

   Absoluut! Het is echt een indrukwekkende en ontroerende film. Ik kan me voorstellen dat je er ook na een paar keer kijken nog door ontroerd raakt.

  • Romy 30 november 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Ik had hetzelfde met To All The Boys I’ve Loved Before. Ik denk dat ik die film een paar jaar geleden leuker had gevonden. Nu voelde ik me er iets te oud voor.
   A Simple Favour heeft mij zeker blij verrast. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan zult vinden 🙂

 14. Karin 30 november 2018 op 5:17 pm - Beantwoord

  Ik heb het boek van Still Alice gelezen, en dat vond ik zo indrukwekkend en zielig dat ik de film eigenlijk niet wil zien. Wat ontzettend vervelend dat alzheimer bij je opa is geconstateerd. Ik hoop dat ze het tegenwoordig wel goed kunnen afremmen met medicatie.

  Age of Adaline is een ontzettend mooie film trouwens. En al die mooie outfits van Blake Lively zijn om te kwijlen. Alleen daarom al raad ik de film aan 😉

  • Romy 30 november 2018 op 7:13 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het boek van Still Alice misschien wel nog ontroerender is dan de film. Ik vond de film alleen al heel aangrijpend.
   Gelukkig is de Alzheimer bij mijn opa in een beginfase en is hij op dit moment vooral vergeetachtig. Ik hoop ook dat het niet hard zal gaan bij hem en dat het in ieder geval voor hemzelf leefbaar zal blijven.

   Je maakt me heel nieuwsgierig naar Age of Adaline trouwens. Ik denk dat ik die film dit weekend maar eens ga kijken 🙂

 15. Daenelia 30 november 2018 op 5:41 pm - Beantwoord

  Beetje makkelijk om een tieneridool te zien als 20plusser en het dan kinderachtig te noemen XD
  Ja, all the boys … is voor een jong publiek. Maar hartstikke leuk en luchtig, met net genoeg diepgang.
  Still Alice staat op mijn lijst, maar komt iets te dichtbij. Ik weet heel goed wat Alzheimer op jonge leeftijd aanricht, vaak ook omdat het veel agressiever is op die leeftijd.

  • Daenelia 30 november 2018 op 5:42 pm - Beantwoord

   Film. Niet idool.

  • Romy 30 november 2018 op 7:15 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben vast niet voor niets geen filmcriticus 😉 Ik vond All The Boys I’ve Loved Before zeker wel een leuke film, maar ben volgens mij gewoon een beetje verwend met romcoms die wat diepgaander zijn. Maar alsnog kan ik zo’n film wel waarderen om even tussendoor te kijken.
   Heel heftig wat een ziekte als Alzheimer kan doen, zeker op die leeftijd. Ik vond het een erg indrukwekkende film die me met de neus op de feiten drukte hoeveel impact deze ziekte kan hebben.

 16. Maaike 2 december 2018 op 12:24 pm - Beantwoord

  Brain on Fire is een heftige, goede film 🙂

 17. bychristiana 2 december 2018 op 5:21 pm - Beantwoord

  Ik heb toevallig afgelopen vrijdag het vervolg op Christmas prince gekeken, het deel waarin er dus daadwerkelijk getrouwd word. Haha, heerlijk cliché, maar gewoon een lekkere girly-kerst-wegkijk-film en omdat ik zelf natuurlijk dit jaar getrouwd ben zijn de trouwfilms hier sowieso niet aan te slepen;-)

  • Romy 2 december 2018 op 10:58 pm - Beantwoord

   Oh wat leuk! En supertoevallig, want ik heb deel 2 van A Christmas Prince toevallig ook vandaag gekeken. Ik vond het zo’n leuke, luchtige film om even tussendoor te kijken. Soms is een film om bij weg te zwijmelen, precies wat je nodig hebt 🙂 En ik moet zeggen, als ik zo’n film zie, dan kan ik me heel goed voorstellen hoe geweldig een eigen bruiloft zal zijn.

 18. Nikita 3 december 2018 op 9:01 am - Beantwoord

  Ik kijk heel weinig films, vrij jammer. Maar de laatste film die ik heb gezien was afgelopen zomer. Dat was ‘To all the bots i’ve loved before’. Ik heb het boek ook gelezen, vandaar. Er zijn er inmiddels weer meer, maar ik moet nog bijlezen haha. Er zijn te veel boeken de dag van vandaag. Ik kijk in het weekend ook een hele week soap met mijn zusje. Normaal keken we elke avond, maar dan is mijn me-time meestal weg. En dat wil ik niet meer. Dus we hebben het zo opgelost!

  • Romy 3 december 2018 op 9:09 am - Beantwoord

   Jammer dat je niet meer veel aan films toekomt, maar wel leuk dat je To All The Boys I’ve Loved Before hebt gekeken, zeker omdat je het boek ook kent 🙂
   En wat een goed idee om in het weekend jullie serie samen te kijken. Soms is het nog best leuk om dat soort afleveringen voor het weekend op te sparen en dan in één keer van heel veel afleveringen te kunnen genieten.

Recente blogs

Het huis uit gaan?! | Mijn 4 dilemma's

28 oktober 2017|Persoonlijk|

De afgelopen weken betrap ik mezelf er steeds vaker op dat ik 'even' op Funda zit te kijken. De wooncatalogus bekijk ik opeens met meer interesse en ik heb al maanden flinke opruimkriebels. Ook het aantal keren dat ik de vraag krijg wanneer ik het huis uit ga, is niet op twee handen te tellen. Daar zijn zó veel mensen nieuwsgierig naar, zeker sinds mijn broertjes allebei op kamers zijn gaan wonen. Ondertussen nemen mijn uit-huis-gaan-kriebels toe, maar tegelijkertijd zijn er heel wat dilemma's waar ik mijn hoofd over breek. Wat wil ik? Waar wil ik heen? En hoe ga ik dit allemaal aanpakken?

Gekocht, gescoord, gevonden | Mijn nieuwe & tweedehands vakantie-aankopen

4 augustus 2021|Positiviteit|

Wees gerust: onze auto was op de terugreis ook na een mini-shopsessie minder zwaar beladen dan op de heenweg. De boodschappentassen voor de heenreis tikten blijkbaar zwaar aan. Wel zaten er in de achterbak een paar spullen extra gestopt op de terugweg die ik vanaf onze vakantiebestemming mee naar huis nam. Geshopt bij Action, kledingwinkels en soms ook tweedehands! Uiteraard kon ik het niet laten mijn aanwinsten op de foto te zetten en er een blog aan te wijden.

5 dingen waar ik eigenlijk wél spijt van heb

4 november 2021|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Ik roep altijd heel hard dat ik niet geloof in spijt. Wel als je de favoriete witte blouse van je partner per ongeluk roze en in maatje 92 uit de wasmachine haalt. Maar ik heb niet snel spijt over grotere dingen die ik nu anders zou aanpakken. Ik geloof liever dat alles wat is gebeurd en ongelukkige keuzes die ik heb gemaakt, me linksom of rechtsom naar hier hebben gebracht. Klinkt allemaal heel mooi en wijs. Maar heel eerlijk zijn er wel een paar dingen waar ik stiekem spijt van heb. Of die ik op z’n minst liever totaal anders had aangepakt.