Filmtips #2: kattenliefde, tranentrekker & indrukwekkende film

Films kijken is iets wat ik steeds vaker en met meer plezier doe. Een Netflix-abonnement bleek voor mij dé stok achter de deur om vaker een film op te zetten. De afgelopen tijd keek ik onder andere een aandoenlijke film die het hart van iedere kattenliefhebber zal stelen, een mooi romantisch drama waarbij ik een traantje wegpinkte en een nogal luchtige Nederlandse romcom die iets minder Oscarwaardig maar wel leuk was. Dit zijn mijn 6 filmtips van de afgelopen maanden.

filmtips op netflix
Bronnen filmposters: The Theory of Everything, A Street Cat Named Bob, All You Need Is Love, Mother’s Day & Age of Adaline.

The Age of Adaline

Mijn oordeel: 7/10
The Age of Adaline is een prachtige film die ik je zeker kan aanraden. De film draait om Adaline, die al een eeuw geleden is geboren, maar door een auto-ongeluk niet ouder kan worden. Maar wat doe je dan als je de liefde van je (eeuwenlange) leven tegen het lijf loopt en met hem samen oud wilt worden? The Age of Adaline is een romantisch drama dat op een prachtige manier in beeld is gebracht, alleen al omdat je een kijkje krijgt in verschillende tijdvakken (en dresscodes!).

The Best of Me

Mijn oordeel: 8/10
Ik ben vast niet de enige die een zwak heeft voor de film The Notebook. Toen ik ontdekte dat die film is gebaseerd op een boek van Nicholas Sparks, kon ik het niet laten om meer van zijn boekverfilmingen te kijken. Zoals The Best of Me. Zelfs ik, die bijna nooit huilt om films, moest een traantje wegpinken bij deze film. The Best of Me gaat over Amanda en Dawson, die in hun tienerjaren als een blok voor elkaar vielen, maar uiteindelijk uit elkaar werden gedreven. Twintig jaar later ontmoeten ze elkaar weer en blijkt er nog dezelfde chemie te zijn. Dit klinkt misschien als de zoveelste romcom, maar The Best of Me is verre van dat. Het is een film waarin het volgen van je hart centraal staat. Door het mooie verhaal, de bijna sprookjesachtige settings en de liefdevolle flashbacks werd ik spontaan verliefd op deze film.

The Theory of Everything

Mijn oordeel: 9
The Theory of Everything is het waargebeurde verhaal van de Britse natuurkundige Stephen Hawking. De film geeft je een inkijkje in het liefdesleven van Stephen en Jane, dat verre van standaard is. Stephen blijkt namelijk de spierziekte ALS te hebben. De film laat op een indrukwekkende manier zien wat ALS met Stephen doet, maar ook met de mensen om hem heen (met name met Jane). Tegelijkertijd zie je dat Stephen niet op zijn kop laat zitten en alle artsen weet te verbazen. Deze film keek ik daarom met een brok in mijn keel, maar ook met veel bewondering. Stephen laat namelijk ook zien wat hoop en vertrouwen met je kunnen doen. Hij laat als geen ander zien dat je soms meer kunt dan iedereen voor mogelijk houdt. Absoluut een van de meest indrukwekkende films die ik heb gezien!

All You Need Is Love

Mijn oordeel: 5,5
Over naar iets luchtigers: All You Need Is Love. Deze film is dan misschien geen hoogstandje met een onvergetelijke verhaallijn, maar ik vond het wel een geslaagde feelgood film om op een druilerige dag met een mok thee voor te gaan zitten. De film draait om de gelijknamige televisieshow, waarvan de presentator in Noorwegen zit om het verdriet om zijn overleden vrouw te verwerken. Ondertussen loopt in Nederland daardoor alles rondom de All You Need Is Love-kerstshow in de soep. Tegelijkertijd volg je als kijker een aantal andere verhaallijnen over liefde en vriendschap. De eerste helft van de film vond ik wat langdradig, maar de tweede helft vond ik zeker wel leuk. Een leuke en ook grappige film om te kijken als je zin hebt in een film waarbij je niet veel hoeft na te denken.

Mother’s Day

Mijn oordeel: 6/10
De film Mother’s Day volgt – niet geheel verrassend – drie verhaallijnen rondom Moederdag. Een weduwnaar die rond Moederdag extra verdrietig is, een gescheiden vrouw die op Moederdag haar kinderen met pijn in het hart naar de nieuwe vriendin van haar ex ziet gaan, en twee zussen die heel wat voor hun ouders verborgen houden. Een cheesy film met een ietwat voorspelbare verhaallijn, maar ook met een goede dosis humor. Geen film om torenhoge verwachtingen van te hebben, maar prima voor een meidenavond!

A Street Cat Named Bob

Mijn oordeel: 7,5
Katten en ik zijn een goede match, dus alleen al na het zien van de poster met de stoere, rode kater Bob wilde ik deze film direct kijken. Het is inderdaad een heel aandoenlijke film gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat waarschijnlijk menig kattenliefhebber de nodige ooh’s en aah’s zal bezorgen. De drugsverslaafde straatmuzikant James komt op straat zijn nieuwe maatje Bob tegen en de twee worden samen een fenomeen op straat. Een hartverwarmende film als je het mij vraagt, die ook laat zien dat een handje (of een pootje) hulp voor iedere verslaafde soms al veel kan betekenen. Na het kijken van de film kon ik niet anders dan onze Paco en Lily snel een extra aaitje te geven.

Heb jij nog leuke filmtips op Netflix voor mij?

Volg:
Deel:

37 Reacties

  • Romy
   Auteur
   23 januari 2019 / 07:41

   De film over Bob de straatkat is zeker een aanrader. Ik vond hem zo aandoenlijk :)

  • Romy
   Auteur
   23 januari 2019 / 07:42

   Dankjewel voor de tips! Julie & Julia staat al een tijdje hoog op mijn lijstje. Ik denk dat ik die film dit weekend maar eens ga kijken :) Bella Donna’s heb ik toevallig een paar maanden geleden gekeken. Ook echt een leuke film!

 1. 22 januari 2019 / 08:03

  The theory of everything vond ik ook echt prachtig. De laatste tijd heb ik op Netflix niet zoveel films gekeken, dus ik zou zo gauw geen tip kunnen geven. Maar als ik wat weet, geef ik het door ;-)
  Mirjam blogde over…Fun Facts #10 Wordcount

  • Romy
   Auteur
   23 januari 2019 / 07:43

   Absoluut, de film over Bob de straatkat heeft mij ook blij verrast. Ik las op IMDB dat de film met vrij weinig budget is gemaakt, maar toch heel goede recensies krijgt van de meeste mensen. Al een mooie prestatie op zich in vergelijking met de standaard blockbusters!
   Ik heb jouw artikel met docu-tips ook gelezen. Superhandig, zo’n lijstje met tips! Er staan al een paar docu’s op mijn lijstje om binnenkort een keer te gaan kijken :)

 2. 22 januari 2019 / 08:24

  De boeken van Nicholas Sparks zijn een beetje een guilty pleasure van mij ;) Maar ik ben heel benieuwd hoe ze The Longest Road hebben verfilmd! Op Netflix staat ook Safe Haven van hem, die is ook mooi. De enige film die ik de laatste tijd heb gekeken (en aanraad) is The Dressmaker. Indrukwekkend verhaal!
  Karin blogde over…5 Redenen waarom ik mijn eigen kleding maak

  • Romy
   Auteur
   23 januari 2019 / 07:44

   Ik kan me voorstellen dat de boeken van Nicholas Sparks nóg mooier zijn dan de films. Misschien dat ik me daar ook eens aan wil wagen :) Safe Haven heb ik een paar jaar geleden gezien en is inderdaad prachtig. The Longest Road heb ik ook aan mijn lijstje toegevoegd. Ik ben benieuwd!

 3. Daenelia
  22 januari 2019 / 08:41

  Bob had ik al via het boek leren kennen. Trouwens, je zou als kattenliefhebber vast blij worden van John Bradshaw: cat sense. En Dewey, over een bibliotheek kat.
  Films die ik aanraad zijn Ray, over Ray Charles, Good Will Hunting, en Monty Python and the Holy Grail.

  • Romy
   Auteur
   23 januari 2019 / 07:46

   Oeh, dat klinkt goed! Die twee boeken ga ik zeker onthouden.
   Good Will Hunting heb ik volgens mij op mijn ‘nog te kijken’-lijstje staan. Ik heb inderdaad van meerdere mensen gehoord dat dat echt een mooie film is. Ik ben benieuwd!

 4. 22 januari 2019 / 09:04

  Leuk overzichtje! Zelf vind ik het ook altijd leuk om films te reviewen. De eerste drie films heb ik ook gezien en alle drie vond ik erg goed! Vooral The Theory of Everything en Age of Adeline vond ik prachtig! Daarentegen lijkt All you need is love mij weer helemaal niks, omdat ik niet zo van Nederlandse films hou. A street cat named Bob lijk mij ook wel goed, die wil ik ook wel een kans geven! Zelf kijk ik vaker films op Videoland dan op Netflix, maar ik heb ook Netflix en ik vond daar Pride en Prejudice prachtig. Die film heb ik al meerdere keren gezien, maar ik hou ontzettend van kostuumdrama’s! Ook The Tourist met Angelina Jolie en Johnny Depp vond ik leuk. Eerst dacht ik dat dat een actiefilm was, maar het bleek een spannende romantische film te zijn met wel een beetje actie, maar niet zo veel dat het buiten mijn smaak viel!
  En de Best Exotic Marigold Hotel vond ik ook erg leuk! Dat gaat over een groep ouderen die op reis gaat naar een hotel in India om hun oude dag door te brengen, maar er mankeer van alles aan dat hotel, wat de nodige komedie en drama oplevert. Ook vond ik het leuk dat er zes hele bekende Britse acteurs en actrices inspelen die allemaal al goede filmrollen op hun naam hebben staan, wat het voor mij extra leuk maakte, omdat ik bijna iedereen wel ergens van kende!
  Meaghan blogde over…Recept: Indiase Dahl

  • Romy
   Auteur
   23 januari 2019 / 07:47

   Superleuk om jouw filmtips te lezen! Pride & Prejudice en The Tourist heb ik ook ooit gezien en vond ik beide prachtige films. Naar Best Marigold Hotel ben ik nu ook héél benieuwd. Ik ben gek op dat soort komische films, zeker als er nog goede acteurs in zitten ook. Die film ga ik binnenkort maar eens kijken :)

 5. 22 januari 2019 / 09:11

  Oehhh wat een leuke films heb je gekeken! Ik ben ook weg van The Age of Adaline en the theory of everything! Zijn zulke mooie films! Ook een mooie film is “saving Mr Banks” gaat over de schrijfster van Mary Poppins en haar strijd met Walt Disney om het verhaal goed over te brengen! Heel mooi is die, weet alleen niet ofdat die op netflix staat Liefs!
  Anna blogde over…6 Wallpapers | January 2019

  • Romy
   Auteur
   23 januari 2019 / 07:48

   Dat klinkt als een prachtige film, zeker ook omdat hij waargebeurd is. Dat vind ik altijd net iets speciaals geven aan een film :) Ik ga eens kijken of die film op Netflix staat.

  • Romy
   Auteur
   23 januari 2019 / 07:49

   Coco staat ook hoog op mijn lijstje om nog eens te kijken. Die film lijkt me zo aandoenlijk en mooi!

 6. 22 januari 2019 / 10:45

  The age of Adaline, The best of me, The theory of everything en A streetcat named Bob heb ik ook gezien en vond ik zulke prachtige, ontroerende en hartverwarmende films! Ik zou ze zo nog eens kijken :) Bedankt voor de tip! Ik ben wel benieuwd naar All you need is love en Mother’s day. De laatste weken heb ik vooral series gekeken op Netflix, waaronder Sex Education. Is een nieuwe serie. Echt een aanrader! En hij is niet zo plat als dat hij klinkt ;)
  Lianne blogde over…5 tips om los te laten

  • Romy
   Auteur
   23 januari 2019 / 07:51

   Leuk dat je die films ook met plezier hebt gekeken! Het zijn inderdaad stuk voor stuk films die ook een tweede keer nog leuk zouden zijn :)
   Naar de serie Sex Education ben ik ook heel benieuwd. Ik zag dat die serie bij mijn suggesties op Netflix stond, maar was eerst bang dat die serie wat plat is ;) Goed om te weten dat dat alleen de titel is. Die serie ga ik zeker eens kijken binnenkort :)

 7. 22 januari 2019 / 13:16

  Deze filmtips komen precies op het juiste moment. Ik zat net te denken na het lezen van wat blogjes ga ik lekker een filmpje kijken. Ik ga voor The Theory of Everything, omdat jij je die met een dikke 9 hebt beoordeelt. Zal ik alvast de tissues erbij pakken? ;-)
  Amanda blogde over…Piekercursus helpt tegen piekeren

  • Romy
   Auteur
   22 januari 2019 / 13:44

   Leuk leuk! Ik ben heel benieuwd wat je van die film zult vinden ? Overigens staat hij volgens mij niet op Netflix. Mijn broertje had hem voor me gedownload ?☺️

 8. Nadine
  22 januari 2019 / 13:57

  Mother’s Day heb ik op tv gezien. Ik vond hem wel oké, maar inderdaad voorspelbaar!

 9. 22 januari 2019 / 15:22

  Jaa The Theory of Everything vond ik ook zo mooi! De rest heb ik nog niet gezien. Bedankt voor de tips!

 10. Corine N
  22 januari 2019 / 21:31

  The Lunchbox is een heerlijke film. Beetje filmhuis achtig, geen grote blockbuster maar wel romance, humor en hij speelt zich af in India, ook weer eens wat anders. Ik heb hem niet op Netflix gekeken, maar hoe dan ook een aanrader!

  • Romy
   Auteur
   23 januari 2019 / 07:59

   Dat klinkt zeker als een fijne film! Soms ook juist wel leuk om iets anders dan de standaard blockbusters te kijken. Ik ga de film onthouden :)

 11. kaylin
  22 januari 2019 / 21:32

  Ik vond A streetcat named Bob zo mooi! Heb er dagen nadien nog zitten aan denken, kreeg het echt niet uit mijn gedachten. Ik heb dan ook snel daarna het boek gekocht.
  Het boek van The best of me staat hier te wachten om gelezen te worden. Daarna kan ik dan de film kijken :)

  • Romy
   Auteur
   23 januari 2019 / 07:59

   De film over straatkat Bob is inderdaad zo mooi! Ik vond het ook een prachtig verhaal en dan is het natuurlijk extra mooi dat het nog waargebeurd is.
   Ik ben benieuwd wat je van The Best of Me zult vinden. Leuk dat je eerst het boek gaat lezen :)

 12. 22 januari 2019 / 21:46

  Niet per se filmtips, maar over Bob zijn er ook boeken geschreven. Weet niet of je die weleens gelezen hebt ;) De film heb ik nog niet gezien. Ga ik meteen doen! Had ‘m al wel voorbij zien komen, maar nog geen tijd gehad om ‘m te bekijken.

  The Theory of Everything vond ik echt een heel goede film! De acteur, Eddie Redmayne, acteerde super. Vond ‘t in het begin wel gek om hem in die rol te zien, omdat hij natuurlijk ook in Les Miserables en Fantastic Beasts speelt, hahah.

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes blogde over…Boekreview | Louise O’Neill – Mermaid

  • Romy
   Auteur
   23 januari 2019 / 07:58

   Zeker een goede tip om de boeken over Bob de straatkat ook eens te lezen! Je maakt me nieuwsgierig :)
   Haha, inderdaad bijzonder dat Eddie Radmayne nu zo’n totaal andere rol vervult. Ik vond ook dat hij het zó goed deed in The Theory of Everything. Ik las ergens dat hij zich zelfs had verdiept in ALS om die ziekte zo goed mogelijk weer te geven.

 13. 23 januari 2019 / 08:01

  Ik heb toevallig laatst ook The best of me zitten kijken en oh, oh, oh wat was ik ontroerd. Elke keer wanneer je denkt; nu hebben ze het ergste toch wel gehad, kwam er NOG iets ergers. Ik heb uitgebreid zitten huilen hoor (en ja, alleen;-))
  bychristiana blogde over…Review Aesop Moisture facial hydrosol

  • Romy
   Auteur
   23 januari 2019 / 23:51

   Haha, precies dat had ik ook bij The Best Of Me. Ik hoopte stiekem nog even op een eind-goed-al-goed-afloop, maar helaas… ;) Zo’n mooie film wel, juist ook door deze afloop!

 14. 24 januari 2019 / 12:30

  Ik vond the best of me echt een prachtige film<3

 15. 24 januari 2019 / 12:33

  Ik heb het boek over Bob gelezen, ben heel benieuwd naar de film (en de rest van de boeken, er zijn er inmiddels meer). The Age of Adeline lijkt me ook heel mooi.
  Jenn blogde over…Races to run in 2019

 16. 26 januari 2019 / 13:29

  De serie You heb ik als tip. Sorry, geen film ;-)

  • Romy
   Auteur
   26 januari 2019 / 20:41

   Naar die serie ben ik inderdaad ook héél benieuwd. Lijkt me echt een toffe serie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge