Filmtips

Filmtips #2: kattenliefde, tranentrekker & indrukwekkende film

 • 22 januari 2019
 • 37 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Films kijken is iets wat ik steeds vaker en met meer plezier doe. Een Netflix-abonnement bleek voor mij dé stok achter de deur om vaker een film op te zetten. De afgelopen tijd keek ik onder andere een aandoenlijke film die het hart van iedere kattenliefhebber zal stelen, een mooi romantisch drama waarbij ik een traantje wegpinkte en een nogal luchtige Nederlandse romcom die iets minder Oscarwaardig maar wel leuk was. Dit zijn mijn 6 filmtips van de afgelopen maanden.

filmtips op netflix
Bronnen filmposters: The Theory of Everything, A Street Cat Named Bob, All You Need Is Love, Mother’s Day & Age of Adaline.

The Age of Adaline

Mijn oordeel: 7/10
The Age of Adaline is een prachtige film die ik je zeker kan aanraden. De film draait om Adaline, die al een eeuw geleden is geboren, maar door een auto-ongeluk niet ouder kan worden. Maar wat doe je dan als je de liefde van je (eeuwenlange) leven tegen het lijf loopt en met hem samen oud wilt worden? The Age of Adaline is een romantisch drama dat op een prachtige manier in beeld is gebracht, alleen al omdat je een kijkje krijgt in verschillende tijdvakken (en dresscodes!).

The Best of Me

Mijn oordeel: 8/10
Ik ben vast niet de enige die een zwak heeft voor de film The Notebook. Toen ik ontdekte dat die film is gebaseerd op een boek van Nicholas Sparks, kon ik het niet laten om meer van zijn boekverfilmingen te kijken. Zoals The Best of Me. Zelfs ik, die bijna nooit huilt om films, moest een traantje wegpinken bij deze film. The Best of Me gaat over Amanda en Dawson, die in hun tienerjaren als een blok voor elkaar vielen, maar uiteindelijk uit elkaar werden gedreven. Twintig jaar later ontmoeten ze elkaar weer en blijkt er nog dezelfde chemie te zijn. Dit klinkt misschien als de zoveelste romcom, maar The Best of Me is verre van dat. Het is een film waarin het volgen van je hart centraal staat. Door het mooie verhaal, de bijna sprookjesachtige settings en de liefdevolle flashbacks werd ik spontaan verliefd op deze film.

The Theory of Everything

Mijn oordeel: 9
The Theory of Everything is het waargebeurde verhaal van de Britse natuurkundige Stephen Hawking. De film geeft je een inkijkje in het liefdesleven van Stephen en Jane, dat verre van standaard is. Stephen blijkt namelijk de spierziekte ALS te hebben. De film laat op een indrukwekkende manier zien wat ALS met Stephen doet, maar ook met de mensen om hem heen (met name met Jane). Tegelijkertijd zie je dat Stephen niet op zijn kop laat zitten en alle artsen weet te verbazen. Deze film keek ik daarom met een brok in mijn keel, maar ook met veel bewondering. Stephen laat namelijk ook zien wat hoop en vertrouwen met je kunnen doen. Hij laat als geen ander zien dat je soms meer kunt dan iedereen voor mogelijk houdt. Absoluut een van de meest indrukwekkende films die ik heb gezien!

All You Need Is Love

Mijn oordeel: 5,5
Over naar iets luchtigers: All You Need Is Love. Deze film is dan misschien geen hoogstandje met een onvergetelijke verhaallijn, maar ik vond het wel een geslaagde feelgood film om op een druilerige dag met een mok thee voor te gaan zitten. De film draait om de gelijknamige televisieshow, waarvan de presentator in Noorwegen zit om het verdriet om zijn overleden vrouw te verwerken. Ondertussen loopt in Nederland daardoor alles rondom de All You Need Is Love-kerstshow in de soep. Tegelijkertijd volg je als kijker een aantal andere verhaallijnen over liefde en vriendschap. De eerste helft van de film vond ik wat langdradig, maar de tweede helft vond ik zeker wel leuk. Een leuke en ook grappige film om te kijken als je zin hebt in een film waarbij je niet veel hoeft na te denken.

Mother’s Day

Mijn oordeel: 6/10
De film Mother’s Day volgt – niet geheel verrassend – drie verhaallijnen rondom Moederdag. Een weduwnaar die rond Moederdag extra verdrietig is, een gescheiden vrouw die op Moederdag haar kinderen met pijn in het hart naar de nieuwe vriendin van haar ex ziet gaan, en twee zussen die heel wat voor hun ouders verborgen houden. Een cheesy film met een ietwat voorspelbare verhaallijn, maar ook met een goede dosis humor. Geen film om torenhoge verwachtingen van te hebben, maar prima voor een meidenavond!

A Street Cat Named Bob

Mijn oordeel: 7,5
Katten en ik zijn een goede match, dus alleen al na het zien van de poster met de stoere, rode kater Bob wilde ik deze film direct kijken. Het is inderdaad een heel aandoenlijke film gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat waarschijnlijk menig kattenliefhebber de nodige ooh’s en aah’s zal bezorgen. De drugsverslaafde straatmuzikant James komt op straat zijn nieuwe maatje Bob tegen en de twee worden samen een fenomeen op straat. Een hartverwarmende film als je het mij vraagt, die ook laat zien dat een handje (of een pootje) hulp voor iedere verslaafde soms al veel kan betekenen. Na het kijken van de film kon ik niet anders dan onze Paco en Lily snel een extra aaitje te geven.

Heb jij nog leuke filmtips op Netflix voor mij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 22 januari 2019 op 6:54 am - Beantwoord

  Wat een mooie films heb je gezien! De film over de kater Bob lijkt me echt ontzettend mooi.

  • Romy 23 januari 2019 op 7:41 am - Beantwoord

   De film over Bob de straatkat is zeker een aanrader. Ik vond hem zo aandoenlijk 🙂

 2. Marije 22 januari 2019 op 7:07 am - Beantwoord

  The theory of everything wil ik nog steeds kijken.

 3. Wendy Schuchmann 22 januari 2019 op 7:10 am - Beantwoord

  Oh leuk! The Best of Me en A Street Cat Named Bob wil ik ook graag zien. Mijn Netflixtips voor jou: Julie & Julia en Bella Donna’s. En in de bios Colette.

  • Romy 23 januari 2019 op 7:42 am - Beantwoord

   Dankjewel voor de tips! Julie & Julia staat al een tijdje hoog op mijn lijstje. Ik denk dat ik die film dit weekend maar eens ga kijken 🙂 Bella Donna’s heb ik toevallig een paar maanden geleden gekeken. Ook echt een leuke film!

 4. Mirjam 22 januari 2019 op 8:03 am - Beantwoord

  The theory of everything vond ik ook echt prachtig. De laatste tijd heb ik op Netflix niet zoveel films gekeken, dus ik zou zo gauw geen tip kunnen geven. Maar als ik wat weet, geef ik het door 😉

 5. Anja - Minimalist Dutchie 22 januari 2019 op 8:13 am - Beantwoord

  Ik vond Bob echt verrassend goed voor een waargebeurd-verhaal film. De acteur doet de film veel recht aan. Heel mooi verhaal. Leuk d3ze tips, had je die van mij over Netflix docu’s nog gezien?

  • Romy 23 januari 2019 op 7:43 am - Beantwoord

   Absoluut, de film over Bob de straatkat heeft mij ook blij verrast. Ik las op IMDB dat de film met vrij weinig budget is gemaakt, maar toch heel goede recensies krijgt van de meeste mensen. Al een mooie prestatie op zich in vergelijking met de standaard blockbusters!
   Ik heb jouw artikel met docu-tips ook gelezen. Superhandig, zo’n lijstje met tips! Er staan al een paar docu’s op mijn lijstje om binnenkort een keer te gaan kijken 🙂

 6. Karin 22 januari 2019 op 8:24 am - Beantwoord

  De boeken van Nicholas Sparks zijn een beetje een guilty pleasure van mij 😉 Maar ik ben heel benieuwd hoe ze The Longest Road hebben verfilmd! Op Netflix staat ook Safe Haven van hem, die is ook mooi. De enige film die ik de laatste tijd heb gekeken (en aanraad) is The Dressmaker. Indrukwekkend verhaal!

 7. Daenelia 22 januari 2019 op 8:41 am - Beantwoord

  Bob had ik al via het boek leren kennen. Trouwens, je zou als kattenliefhebber vast blij worden van John Bradshaw: cat sense. En Dewey, over een bibliotheek kat.
  Films die ik aanraad zijn Ray, over Ray Charles, Good Will Hunting, en Monty Python and the Holy Grail.

  • Romy 23 januari 2019 op 7:44 am - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat de boeken van Nicholas Sparks nóg mooier zijn dan de films. Misschien dat ik me daar ook eens aan wil wagen 🙂 Safe Haven heb ik een paar jaar geleden gezien en is inderdaad prachtig. The Longest Road heb ik ook aan mijn lijstje toegevoegd. Ik ben benieuwd!

  • Romy 23 januari 2019 op 7:46 am - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt goed! Die twee boeken ga ik zeker onthouden.
   Good Will Hunting heb ik volgens mij op mijn ‘nog te kijken’-lijstje staan. Ik heb inderdaad van meerdere mensen gehoord dat dat echt een mooie film is. Ik ben benieuwd!

 8. Meaghan 22 januari 2019 op 9:04 am - Beantwoord

  Leuk overzichtje! Zelf vind ik het ook altijd leuk om films te reviewen. De eerste drie films heb ik ook gezien en alle drie vond ik erg goed! Vooral The Theory of Everything en Age of Adeline vond ik prachtig! Daarentegen lijkt All you need is love mij weer helemaal niks, omdat ik niet zo van Nederlandse films hou. A street cat named Bob lijk mij ook wel goed, die wil ik ook wel een kans geven! Zelf kijk ik vaker films op Videoland dan op Netflix, maar ik heb ook Netflix en ik vond daar Pride en Prejudice prachtig. Die film heb ik al meerdere keren gezien, maar ik hou ontzettend van kostuumdrama’s! Ook The Tourist met Angelina Jolie en Johnny Depp vond ik leuk. Eerst dacht ik dat dat een actiefilm was, maar het bleek een spannende romantische film te zijn met wel een beetje actie, maar niet zo veel dat het buiten mijn smaak viel!
  En de Best Exotic Marigold Hotel vond ik ook erg leuk! Dat gaat over een groep ouderen die op reis gaat naar een hotel in India om hun oude dag door te brengen, maar er mankeer van alles aan dat hotel, wat de nodige komedie en drama oplevert. Ook vond ik het leuk dat er zes hele bekende Britse acteurs en actrices inspelen die allemaal al goede filmrollen op hun naam hebben staan, wat het voor mij extra leuk maakte, omdat ik bijna iedereen wel ergens van kende!

  • Romy 23 januari 2019 op 7:47 am - Beantwoord

   Superleuk om jouw filmtips te lezen! Pride & Prejudice en The Tourist heb ik ook ooit gezien en vond ik beide prachtige films. Naar Best Marigold Hotel ben ik nu ook héél benieuwd. Ik ben gek op dat soort komische films, zeker als er nog goede acteurs in zitten ook. Die film ga ik binnenkort maar eens kijken 🙂

 9. Anna 22 januari 2019 op 9:11 am - Beantwoord

  Oehhh wat een leuke films heb je gekeken! Ik ben ook weg van The Age of Adaline en the theory of everything! Zijn zulke mooie films! Ook een mooie film is “saving Mr Banks” gaat over de schrijfster van Mary Poppins en haar strijd met Walt Disney om het verhaal goed over te brengen! Heel mooi is die, weet alleen niet ofdat die op netflix staat Liefs!

 10. Shirley 22 januari 2019 op 10:12 am - Beantwoord

  Afgezien van de kerstfilms die ik in december keek, kijk ik vooral series. Laatst heb ik wel de film Contratiempo gezien en die vond ik goed. En Coco is ook een mooie film.

  • Romy 23 januari 2019 op 7:48 am - Beantwoord

   Dat klinkt als een prachtige film, zeker ook omdat hij waargebeurd is. Dat vind ik altijd net iets speciaals geven aan een film 🙂 Ik ga eens kijken of die film op Netflix staat.

  • Romy 23 januari 2019 op 7:49 am - Beantwoord

   Coco staat ook hoog op mijn lijstje om nog eens te kijken. Die film lijkt me zo aandoenlijk en mooi!

 11. Anna 22 januari 2019 op 10:29 am - Beantwoord

  Fijne tips! A streetcat named Bob vond ik ook zo’n leuke film! De overige films heb ik nog niet gezien, dus ik heb nog genoeg om te kijken! 😉

 12. Lianne 22 januari 2019 op 10:45 am - Beantwoord

  The age of Adaline, The best of me, The theory of everything en A streetcat named Bob heb ik ook gezien en vond ik zulke prachtige, ontroerende en hartverwarmende films! Ik zou ze zo nog eens kijken 🙂 Bedankt voor de tip! Ik ben wel benieuwd naar All you need is love en Mother’s day. De laatste weken heb ik vooral series gekeken op Netflix, waaronder Sex Education. Is een nieuwe serie. Echt een aanrader! En hij is niet zo plat als dat hij klinkt 😉

  • Romy 23 januari 2019 op 7:51 am - Beantwoord

   Leuk dat je die films ook met plezier hebt gekeken! Het zijn inderdaad stuk voor stuk films die ook een tweede keer nog leuk zouden zijn 🙂
   Naar de serie Sex Education ben ik ook heel benieuwd. Ik zag dat die serie bij mijn suggesties op Netflix stond, maar was eerst bang dat die serie wat plat is 😉 Goed om te weten dat dat alleen de titel is. Die serie ga ik zeker eens kijken binnenkort 🙂

 13. Amanda 22 januari 2019 op 1:16 pm - Beantwoord

  Deze filmtips komen precies op het juiste moment. Ik zat net te denken na het lezen van wat blogjes ga ik lekker een filmpje kijken. Ik ga voor The Theory of Everything, omdat jij je die met een dikke 9 hebt beoordeelt. Zal ik alvast de tissues erbij pakken? 😉

  • Romy 22 januari 2019 op 1:44 pm - Beantwoord

   Leuk leuk! Ik ben heel benieuwd wat je van die film zult vinden ? Overigens staat hij volgens mij niet op Netflix. Mijn broertje had hem voor me gedownload ?☺️

 14. Nadine 22 januari 2019 op 1:57 pm - Beantwoord

  Mother’s Day heb ik op tv gezien. Ik vond hem wel oké, maar inderdaad voorspelbaar!

 15. Djuli 22 januari 2019 op 3:22 pm - Beantwoord

  Jaa The Theory of Everything vond ik ook zo mooi! De rest heb ik nog niet gezien. Bedankt voor de tips!

 16. Corine N 22 januari 2019 op 9:31 pm - Beantwoord

  The Lunchbox is een heerlijke film. Beetje filmhuis achtig, geen grote blockbuster maar wel romance, humor en hij speelt zich af in India, ook weer eens wat anders. Ik heb hem niet op Netflix gekeken, maar hoe dan ook een aanrader!

  • Romy 23 januari 2019 op 7:59 am - Beantwoord

   Dat klinkt zeker als een fijne film! Soms ook juist wel leuk om iets anders dan de standaard blockbusters te kijken. Ik ga de film onthouden 🙂

 17. kaylin 22 januari 2019 op 9:32 pm - Beantwoord

  Ik vond A streetcat named Bob zo mooi! Heb er dagen nadien nog zitten aan denken, kreeg het echt niet uit mijn gedachten. Ik heb dan ook snel daarna het boek gekocht.
  Het boek van The best of me staat hier te wachten om gelezen te worden. Daarna kan ik dan de film kijken 🙂

  • Romy 23 januari 2019 op 7:59 am - Beantwoord

   De film over straatkat Bob is inderdaad zo mooi! Ik vond het ook een prachtig verhaal en dan is het natuurlijk extra mooi dat het nog waargebeurd is.
   Ik ben benieuwd wat je van The Best of Me zult vinden. Leuk dat je eerst het boek gaat lezen 🙂

 18. Mevrouw Marloes 22 januari 2019 op 9:46 pm - Beantwoord

  Niet per se filmtips, maar over Bob zijn er ook boeken geschreven. Weet niet of je die weleens gelezen hebt 😉 De film heb ik nog niet gezien. Ga ik meteen doen! Had ‘m al wel voorbij zien komen, maar nog geen tijd gehad om ‘m te bekijken.

  The Theory of Everything vond ik echt een heel goede film! De acteur, Eddie Redmayne, acteerde super. Vond ’t in het begin wel gek om hem in die rol te zien, omdat hij natuurlijk ook in Les Miserables en Fantastic Beasts speelt, hahah.

  Liefs,
  Marloes

  • Romy 23 januari 2019 op 7:58 am - Beantwoord

   Zeker een goede tip om de boeken over Bob de straatkat ook eens te lezen! Je maakt me nieuwsgierig 🙂
   Haha, inderdaad bijzonder dat Eddie Radmayne nu zo’n totaal andere rol vervult. Ik vond ook dat hij het zó goed deed in The Theory of Everything. Ik las ergens dat hij zich zelfs had verdiept in ALS om die ziekte zo goed mogelijk weer te geven.

 19. bychristiana 23 januari 2019 op 8:01 am - Beantwoord

  Ik heb toevallig laatst ook The best of me zitten kijken en oh, oh, oh wat was ik ontroerd. Elke keer wanneer je denkt; nu hebben ze het ergste toch wel gehad, kwam er NOG iets ergers. Ik heb uitgebreid zitten huilen hoor (en ja, alleen;-))

  • Romy 23 januari 2019 op 11:51 pm - Beantwoord

   Haha, precies dat had ik ook bij The Best Of Me. Ik hoopte stiekem nog even op een eind-goed-al-goed-afloop, maar helaas… 😉 Zo’n mooie film wel, juist ook door deze afloop!

 20. Saskia 24 januari 2019 op 12:30 pm - Beantwoord

  Ik vond the best of me echt een prachtige film<3

 21. Jenn 24 januari 2019 op 12:33 pm - Beantwoord

  Ik heb het boek over Bob gelezen, ben heel benieuwd naar de film (en de rest van de boeken, er zijn er inmiddels meer). The Age of Adeline lijkt me ook heel mooi.

 22. Anouk 26 januari 2019 op 1:29 pm - Beantwoord

  De serie You heb ik als tip. Sorry, geen film 😉

  • Romy 26 januari 2019 op 8:41 pm - Beantwoord

   Naar die serie ben ik inderdaad ook héél benieuwd. Lijkt me echt een toffe serie!

Recente blogs

Me-time | 9x een moment voor jezelf dat jij kunt pakken

9 april 2018|Lifestyle, Zelfliefde|

Ook jij hebt vast wel op z’n tijd behoefte aan een moment voor jezelf. Een moment waarop je je gedachten op een rij kunt zetten, kunt doen waar jij zin in hebt en desnoods tijd kunt vrijmaken voor de guilty pleasures waar je anderen geen plezier mee doet. Dat soort momenten zijn ook voor mij goud waard. Toch hoor ik mezelf regelmatig zeggen dat ik weinig tijd heb voor mezelf. Onzin eigenlijk! Er zijn namelijk echt wel mogelijkheden om een klein moment voor jezelf te pakken tussen de hectiek door. Ter inspiratie en om mezelf te pushen om meer me-time te pakken, zet ik 9 mogelijke momenten voor me-time op een rij.

Voor de nieuwsgierige aagjes | 9 vragen over mij beantwoord!

3 maart 2018|Persoonlijk|

Willekeurige feitjes vind ik stiekem hartstikke leuk. Of ik nu feitjes over andere lees of ze deel over mezelf, ik ben er als nieuwsgierig aagje gek op. In dit artikel geef ik dan ook met plezier antwoord op 9 vragen over mij. Ik kreeg deze vragen van Loes en Haydee, die me allebei nomineerden voor de Liebster-award (hoe lief, dankjulliewel!). Hoewel ik niet echt aan awards doorgeven doe, ben ik er altijd wel voor in om een paar vragen over mezelf te beantwoorden. Ik koos van zowel Loes als Haydee een aantal leuke vragen uit. Wat is bijvoorbeeld het engste wat ik op vakantie heb meegemaakt? En op welk blogartikel ben ik het meest trots?