Favorieten | Mijn filmtips op Netflix – deel I

11 aug 2018 | Lifestyle | 24 reacties

Netflix. Lange tijd vond ik het niet zo nodig en nam ik genoegen met de vele B-series (een paar pareltjes uitgezonderd!) op Nederlandse tv-zenders. Maar wat een wereld is er voor me opengegaan nu ik sinds kort wél een abonnement op Netflix heb en op ieder moment kan kiezen uit een enorm aantal series en films. De afgelopen tijd waren het vooral films die ik opzette. Hoog tijd dus om 6 tips te delen voor leuke films op Netflix die ik heb gezien. Ik besloot dit artikel maar meteen om te toveren tot deel I in een gloednieuwe blogrubriek: mijn filmtips op Netflix.

filmtips op netflix

Mijn filmtips op Netflix

Grappig eigenlijk dat ik tot voor kort nauwelijks film keek, terwijl ik nu liever een film opzet dan een serie. Ik heb in twee maanden al meer films gezien dan in 2017 in een jaar tijd! Deze 6 films, zowel thrillers als romcoms als animatiefilms, vond ik zelf echte aanraders.

filmtips op netflix smoorverliefd

Smoorverliefd

Een film bomvol liefdesperikelen, met meerdere verhaallijnen en met een vleugje drama, dat is hoe ik romantische komedies het liefste zie. En laten al die punten nu net aanwezig zijn in de film Smoorverliefd! Het leukste aan de film vond ik dat het verhaal grotendeels wordt verteld door een tienermeisje en dat de relaties en familieconstructies in de film totaal niet standaard zijn. Ook loopt de film anders af dan ik van tevoren had verwacht. Een aanrader in ieder geval, als je zin hebt in een luchtige film!

Mijn oordeel: 7

Bron afbeelding: Filmhoek

filmtips op netflix bridget jones diary

Bridget Jones’ Diary 

Onvoorstelbaar maar waar: tot nu toe had ik nog nooit de films van Bridget Jones in zijn geheel gezien. Maar wat is dit een heerlijk vermakelijk verhaal! Stiekem herkende ik mezelf in Bridgets klunzigheid, haar niet happily-ever-after-liefdesleven en haar ongemakkelijke gevoel als het op netwerkborrels met hoge pieten aankomt. Alle belevenissen van Bridget worden op een vermakelijke manier in beeld gebracht, variërend van scènes waarin Bridget liefdesbetuigingen doet terwijl ze op de speaker blijkt te staan tot aan corrigerend ondergoed dragen op het moment dat je daar nog niet dood in gevonden wilt worden. Dit is dé film voor als je anderhalf uur hard wilt lachen en graag de bevestiging krijgt dat je niet de enige bent die het niet allemaal perfect voor elkaar heeft.

Mijn oordeel: 7,5

Bron afbeelding: The Galileo

filmtips op netflix isabelle

Isabelle

Eén ding is zeker: deze film moet je van houden. Het is een totaal andere Nederlandstalige film dan de vele romcoms waarvoor een volledige sterrencast is opgetrommeld. Deze psychologische thriller is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tessa de Loo. En wie denkt de film Isabelle even tussendoor te kijken, komt van een koude kermis thuis. De film is namelijk best wel heftig, indrukwekkend en af en toe een tikkeltje luguber. Het verhaal gaat over Isabelle, een filmster die het jaloersmakend goed voor elkaar lijkt te hebben. Of nou ja, totdat ze wordt ontvoerd door een meisje dat daarmee een duidelijk statement wil maken. Verwerkt in de film komen een paar mooie thema’s aan bod als schoonheidsidealen, trauma’s en psychische problemen.

Mijn oordeel: 7,5

Bron afbeelding: Filmfestival

filmtips op netflix like father review

Like Father

Like Father is net nieuw op Netflix en de film heeft me verre van teleurgesteld. Het verhaal gaat over een vrouw – type workaholic – die bij het altaar in de steek wordt gelaten door haar aanstaande. In een dronken bui belandt ze samen met haar vader, met wie ze al jaren geen contact meer heeft, op de huwelijksreis die ze met haar ex-man zou maken. Het wordt een bijzondere tijd waarin de twee nader tot elkaar komen en meer over elkaar en over zichzelf te weten komen. Een film met veel humor en zeker ook mooie scènes. Like Father is tegelijkertijd een ode aan alle vaders, die mij ook deed beseffen hoe waardevol de band met mijn eigen vader is.

Mijn oordeel: 8

Bron afbeelding: New on Netflix

filmtips op netflix the girl on the train review

The girl on the train

Zodra ik zag dat de film The girl on the train was toegevoegd op Netflix, wist ik niet hoe snel ik hem moest kijken. Ik was razend benieuwd naar deze psychologische thriller, die een verfilming is van het bestsellerboek met dezelfde titel. Het is een enorm spannend verhaal over Rachel, een aan alcohol verslaafde vrouw die dagelijks hetzelfde perfecte koppel ziet staan tijdens haar treinrit naar Manhattan. Maar op een dag is ze getuige van iets vreselijks, waarna ze de volgende ochtend wakker wordt met bloed over haar hele lichaam. De vrouw van het koppel blijkt vermist te zijn en Rachel raakt betrokken bij het mysterie rondom haar verdwijning. Een indrukwekkende en mysterieuze film, waarbij je al snel wordt meegesleurd in het verhaal!

Mijn oordeel: 8,5

Bron afbeelding: Virgin Media Store

filmtips op netflix tangled rapunzel

Tangled (Rapunzel)

En dan nu de afsluiter van mijn filmtips op Netflix: Tangled (oftewel Rapunzel). Als je fan bent van Disney-films, dan mag je deze film niet missen. Het bekende sprookje van Rapunzel met de lange, gouden lokken is in een nieuw jasje gestoken, gecombineerd met prachtige muziek. Rapunzel is ooit ontvoerd door Gothel, die graag gebruik wilde maken van de helende krachten van Rapunzels lange haren. Jarenlang zit Rapunzel daarom opgesloten in haar toren en staart ze gefascineerd naar de mooie lichtjes in de verte. Pas als ze besluit die lichtjes achterna te gaan, samen met prins Flynn die op haar pad komt, ontdekt ze de mooie wereld buiten haar hoge toren. Tangled is een prachtige film met sprookjesachtige beelden, mooie muziek en een paar levenslessen (op je eigen benen staan en jouw eigen pad vinden) zoals we die van Disney gewend zijn.

Mijn oordeel: 8

Bron Afbeelding: Ignitum Today

Heb jij nog filmtips op Netflix voor mij?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

24 Reacties

 1. Darina

  Isabelle wil ik ook nog zien. Ik kijk nu Mr. Selfridge, echt een aanrader.

  Antwoord
  • Romy

   Oh leuk! Je maakt mij ook nieuwsgierig naar die film :)

   Antwoord
 2. Shirley

  Ik heb laatst The Kissing Booth gekeken. Perfect als je even niet wilt nadenken. Verder kijk ik voornamelijk series eigenlijk.

  Antwoord
  • Romy

   Klinkt als een film voor mij om ook eens tussendoor te kijken. Een tijdje geleden heb ik ook Set It Up gekeken op Netflix, ook zo’n luchtige film om snel weg te kijken.

   Antwoord
 3. Marije

  Isabelle en the girl on the train ga ik even kijken! Ik vond Ibiza een lekkere zomers film. Geen hoogstandje maar wel leuk om te kijken.

  Antwoord
  • Romy

   Leuk! Ik ben benieuwd wat je van de films vindt. Naar Ibiza ben ik ook wel benieuwd :)

   Antwoord
 4. Evelyne

  Ooit wil ik ook Netflix, maar voor nu heb ik voldoende aan de Belgische Televisie ;) De digibox staat nooit voor 50% leeg. Ik vrees alleen, wanneer ik Netflix zou hebben ik nog langer aan het scherm zal gekluisterd zijn dan ik nu al doe, haha.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, bij mij valt het met een Netflix-abonnement nog mee hoeveel ik tv kijk. Ik kijk ook vaak terwijl ik andere dingen doe, zoals mijn e-mail checken, opruimen of knutselen. Werkt best aardig :) Maar zolang je aan de televisie genoeg hebt, zou ik het Netflix-abonnement nog even uitstellen. Tv is toch een stuk goedkoper ;)

   Antwoord
 5. Ada

  Irreplaceable you en the choice. Beide hele mooie films, zeker aanraders als je van romantische drama films houdt.

  Antwoord
  • Romy

   Leuk! Dankjewel voor de tips! Beide films kende ik nog niet, maar ik ga ze op mijn lijstje zetten om ook eens te kijken :)

   Antwoord
 6. Maaike

  Bridget Jones is echt geweldig!! Like Father ga ik zeker kijken :-)

  Antwoord
  • Romy

   Leuk! Ik ben benieuwd wat je van Like Father vindt. Ik vond die film echt geweldig :)

   Antwoord
 7. Marleen

  Ja the Girl on the Train vond ik ook geweldig! Deed me ook een beetje denken aan de film GOne Girl (die is ook heel goed). En Inside out vind ik ook super, ben sowieso dol op animaties (tip: GA VAIANA KIJKEN!)

  Antwoord
  • Romy

   Oh goede tip! Zowel die van Gone Girl als van Vaiana. Over Vaiana heb ik ook al veel goede verhalen gehoord. Volgens mij is dat echt een leuke Disney-film!

   Antwoord
 8. bychristiana

  Ah, Isabelle spreekt me aan, die ga ik onthouden! The girl on the train, daar ben ik aan begonnen, maar ik werd er eigenlijk toch een beetje somber van. En ja, traantjes met tuitjes heb ik gehuild bij Tangled, vooral dat stukje dat ze op de vlucht slaan voor een bende boze mannen en zij samen haar haar dragen. ZO vertederend!!! Toen mijn zus onze bruiloftsfoto’s voor het eerst zag en zag hoe andre mijn jurk omhoog hield voor de regen, zei ze; je bent NET Rapunzel haha;-) Alleen was er bij mij dan in plaats van heel veel haar, veel veel jurk;-) Mijn Netflix aanraders zijn sowieso Outlander en The paradise.

  Antwoord
  • Romy

   Oh wat bijzonder, die setting op jullie bruiloft! Ik zie het al helemaal voor me :) Tangled is inderdaad zo’n lieve, mooie en soms vertederende film. Ik vond hem geweldig.
   Outlander en The Paradise kende ik nog niet, maar je maakt me nieuwsgierig :)

   Antwoord
 9. missynicolekatje

  Ik mag geen netfflix sta onder bewind anders had ik dat allang gehad en deze serie wel bekeken helaas.

  Antwoord
  • Romy

   Dat is jammer om te horen! Hopelijk duurt het bewind niet heel lang meer en kun je daarna ook van leuke series genieten. Overigens staan op YouTube ook weleens leuke iets oudere series die je onbetaald kunt kijken. Er staan bijvoorbeeld afleveringen van Baantjer op YouTube. En op de website Kijk.nl kun je sommige Nederlandse series ook gratis terugzien, soms zelfs een paar seizoenen. Zeker een aanrader! :)

   Antwoord
 10. Lianne

  Heerlijk, die films op Netflix! Smoorverliefd en Bridget Jones zijn ook echt films die je altijd kunt kijken :) Misschien maar eens een film samen kijken? Lijkt me erg gezellig!

  Antwoord
  • Romy

   Inderdaad, die films zijn gewoon altijd goed! Lijkt mij ook heel leuk om een keer samen een film te kijken :) Ik zou héél graag nog Mamma Mia the movie 2 willen zien, maar ook op Netflix staan vast nog genoeg leuke films die we allebei leuk vinden. Volgens mij hebben we zeker voor romcoms best wel dezelfde smaak <3

   Antwoord
 11. Nikita

  Dit lijstje herinnert me er maar weer eens aan dat ik dringend meer films moet kijken! Ik mis dat wel. Maar ik ga het goedmaken, want ik ga morgen met mijn zusje naar de nieuwe Winnie The Pooh kijken in de bioscoop! Quality time onder zusjes. Ik kijk er zeker naar uit! We wilden al een hele lange tijd naar de film samen, nu hebben we de tijd en een goede film gevonden!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat jullie samen naar die film gaan! Heel veel plezier alvast! Dat wordt vast een geslaagde dag ?

   Antwoord
 12. Irene

  Oeeeh The girl on the train wil ik ook zien maar heb hem hier nog niet zien voorbij komen op Netflix! Vanavond eens opzoeken :D Like father wil ik ook graag kijken. Lijkt me een fijne film. En Bridget vind ik geweldig! Maar heb ik ook nog niet op Netflix gespot. Die boeken zijn ook aanraders trouwens!

  Antwoord
  • Romy

   Oh ja, waarschijnlijk verschilt het aanbod in België wel iets van dat in Nederland. Hopelijk kun je die drie films toch op Netflix spotten binnenkort. Ik hoop zelf nu vurig dat deel 2 en 3 van Bridget Jones’ Diary ook snel op Netflix beschikbaar zijn :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs