flexa rich butterscotch 11

Nieuwe kleur op de muur: Flexa Rich Butterscotch

 • 14 oktober 2020
 • 37 Reacties
Categorieën: Interieur

De één zweet peentjes voorafgaand aan een mega-belangrijke presentatie. Een ander waagt zijn leven aan een bungeejumpkoord. En ik? Ik deed ook iets spannends: mijn muur een ander kleurtje geven. Zaterdag moest het gebeuren. In onze verfoutfits en met kwasten, rollers en afdekzeil in de aanslag waren Bart en ik er klaar voor. Voortaan zou de muur achter mijn bank niet meer lichtblauw zijn, maar de kleur Flexa Rich Butterscotch krijgen. Gelukkig beviel de kleur me in het echt net zo goed als in de pot. Oftewel: geen retourtje GAMMA, wél een blogartikel om je de kleur te laten zien!

Een nieuwe kleur, maar welke?

Al in maart kwam ik tot de conclusie dat mijn woonkamer toe was aan een nieuw muurkleurtje. Of beter gezegd: dat IK daaraan toe was. Maar welke kleur moest het worden? Ik heb nogal wat borden op Pinterest afgestruind en kwam met een hele lading kleurenkaartjes van GAMMA terug. Ik kocht zelfs vier kleurtesters van Flexa, om er uiteindelijk met geen één helemaal blij te zijn. Eerst spookte het door mijn hoofd om voor oudroze te gaan. Toen werd grijsblauw een belangrijke kanshebber. Daarna twijfelde ik over terra cotta of lichtbeige. Je raadt het al: die zijn het allemaal niet geworden.

ikea satsumas plantenstandaard
blauwe bank

Dé kleur: Flexa Rich Butterscotch

En opeens was-ie daar. Dé kleur! Op de interieurblog van Enter My Attic (liefde voor haar mooie vintage huis!) spotte ik de kleur Flexa Rich Butterscotch: een kleur tussen beige, oudroze en terra cotta in. Een soort warme bruintint. Zo’n kleurtje zoals je dat alleen kent van de mierzoete toffees (duh, vandaar de naam Flexa Rich Butterscotch natuurlijk!). Ik vond hem direct prachtig staan bij haar mosterdgele bank. Volledig overtuigd was ik alleen zelf nog steeds niet. Zou het wel passen bij mijn blauwe bank? Heb ik dan niet te veel verschillende kleuren? Is het niet te donker? Lastig, lastig.

Uiteindelijk dwong ik mezelf om de kleur gewoon maar mee naar huis te nemen (even voor de goede orde: afgerekend en wel dus!). Typisch iets voor mij om naar GAMMA te gaan om een pakketje af te geven en nogal spontaan terug te komen met dé pot verf. Ik kon er niet meer onderuit: mijn muur zou caramelkleurig worden.

flexa rich butterscotch
flexa rich butterscotch

Van lichtblauw naar caramel

Waarom ik mijn muur verfde? Nou ja, ten eerste omdat het kan en omdat dit me een leuk coronaproject leek. Ten tweede omdat ik merkte dat het lichtblauw niet meer bij me paste. Toen ik in dit huis kwam wonen, was ik vooral van het principe “hoe meer kleur, hoe beter”. Dat vind ik nog steeds een goed principe, maar inmiddels ben ik toch meer van de warme tinten. Ik vond het blauw in mijn woonkamer in combinatie met alle andere kleuren wat te koel. Misschien niet volwassen genoeg. Niet zo vrouwelijk. Zoiets.

Met de meubels en andere kleuren in mijn woonkamer ben ik nog steeds heel gelukkig, maar de muur was het gewoon niet meer helemaal. En aangezien je voor een verfbeurt niet veel meer nodig hebt dan een pot verf, een paar uur van je tijd en een portie geduld, leek een mini make-over me zo’n slecht idee nog niet. Mocht je het je afvragen: ik ben duidelijk niet zo iemand die haar interieur vijf jaar hetzelfde houdt, omdat het wel goed staat. Mijn vriend kan erover meepraten…

flexa rich butterscotch
flexa rich butterscotch
kattenmand the pet empire
flexa rich butterscotch

De eerste vegen met Flexa Rich Butterscotch

De eerste vegen verf op de muur vond ik mega-spannend. We spraken af achter de bank te beginnen. Als de kleur “het” niet zou zijn, zou er niet meteen geen weg meer terug zijn. Na twee vegen kreeg ik toch de zenuwen. “Oh nee, wat een poepkleur”, schoot er nog even door mijn hoofd, gevolgd door een aantal toepasselijke “Sh*t, wat heb ik gedaan!”-gedachten. Toch werden de twee vegen vijf vegen. En toen ik een paar stappen achteruit zette, zag ik het: dit was wél precies wat ik wilde. Toen mijn vriend – een paar uur later dan ik – ook wel overtuigd was dat dit “best wel heftige kleurtje” mooi staat, was ik er definitief over uit. De caramelkleur mocht blijven.

En mocht je het je afvragen: dat vind ik nog steeds. Ik kijk wel tien keer op een dag over mijn schouder naar de muur vanaf mijn werkplek. Heel blij ben ik met dit warmere geheel! Ik kan me voorstellen dat veel mensen het lichtblauw misschien mooier vinden of er, net als ik eerst, even aan moeten wennen. Maar ik ben zelf heel gelukkig met mijn nieuwe woonkamerkleurtje. En dat voor iemand die altijd riep dat bruin “geen kleur” is…

flexa rich butterscotch
pippa vaker vrolijk
blauwe bank ikea plantenstandaard
pippa vaker vrolijk

Een kat met twee klussende baasjes

Het grappige is dat Pippa ook even moest wennen aan haar verbouwde woonkamer. Het is ook wat: dat je middagdutje op een relaxte zaterdag woest verstoord wordt door jouw mensen die zo nodig het hele huis moeten verbouwen, de bank verschuiven en je zelfs twee uur opsluiten in de gang omdat ze je te nieuwsgierig naar de verfpot vinden kijken.

Toen Pip later de kleur op de muur voor het eerst zag, stond ze zeker vijf minuten met haar kop naar de muur gericht te staren. Na een korte inspectie ontdekte ze gelukkig al snel dat haar kattenmandjes er nog steeds stonden en dat haar voerbak ook niet van plaats was veranderd, en vond ze het wel weer best. “Mensen, je kunt ze ook nooit alleen laten…”

flexa rich butterscotch
rond kussen essenza
flexa rich butterscotch

Nog meer veranderkriebels

Ik zou ik niet zijn als ik de volgende dag ook meteen met andere spullen in huis zou gaan schuiven. Er volgde een bestelling bij De Bijenkorf voor nieuwe kussens, uiteraard in bijpassende kleuren. Ook stofte ik een “oud” tafeltje uit mijn werkkamer af en stond ik om 8 uur ’s ochtends al met planten, potten en vaasjes te schuiven. Inmiddels ben ik helemaal tevreden met mijn veranderde interieur. Het voelt alsof de woonkamer meer past bij wat ik zoek: warm, volwassen en tegelijkertijd nog net zo vrolijk gekleurd als eerst. Yup, in deze kamer kom ik de gedeeltelijke lockdown wel door!

Mijn veranderkriebels lijken weer gestild. Voor hoe lang? Dat durf ik niet te zeggen.

Wat is het laatste dat jij hebt veranderd aan je woning?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 14 oktober 2020 op 6:53 am - Beantwoord

  Een peachtige kleur dat heel mooi past bij de rest van je interieur. Het is heel mooi geworden, geniet ervan!

 2. Lisa 14 oktober 2020 op 7:25 am - Beantwoord

  Wel een verandering maar heel mooi! Ik vind het lekker zonnig. De bank komt beter uit. Netjes gedaan.

 3. Ida 14 oktober 2020 op 7:39 am - Beantwoord

  Mooie warme kleur! Het staat erg mooi in je woonkamer. Leuk ook als geheel met de accessoires en de kastjes. Ik heb laatst de eettafel een ander plekje gegeven in de woonkamer (even een kwartslag draaien ).

 4. Shirley 14 oktober 2020 op 8:02 am - Beantwoord

  Mooie warme kleur. Ik krijg meteen zin in Mexicaans eten en cocktails. Grappig hoe een andere kleur zoveel verschil maakt en hoe anders de spiegel er bijvoorbeeld op uit komt. Ik verander zelf nooit iets. Wij hebben zelfs nog steeds maar 2 lampen in huis (en 5 peertjes). Dat wordt een project voor ons nieuwe huis – dat nog helemaal niet op de planning staat.

  • Alice 14 oktober 2020 op 8:41 pm - Beantwoord

   Ik vind het een erg mooie warme kleur die jouw blauwe bank juist meer tot zijn recht laat komen!
   Misschien hier in huis ook nog een klein project opstarten

  • Romy 18 oktober 2020 op 11:50 pm - Beantwoord

   Haha, prima toch als jullie je er niet aan storen! Ik moet bekennen dat ik ook een paar van dat soort projectjes in huis heb. Zo hangt mijn handdoekrek ook nog steeds maar aan één spijker, waardoor hij ongebruikt is. Vind ik blijkbaar na één jaar nog steeds niet genoeg prioriteit hebben om een keer iets aan te doen 😉

 5. bychristiana 14 oktober 2020 op 8:03 am - Beantwoord

  Haha, ik moet altijd zo om jou lachen: Ten eerste omdat het kan. Ik krijg ook altijd een beetje jeuk van mensen die er drie jaar over doen om te besluiten of ze een kleurtje in huis ‘aandurven’ en dan uiteindelijk toch de muren nog gewoon wit laten. Mijn motto; vind je het niets, dan verf je er gewoon net zo makkelijk overheen. Maar deze kleur is echt heel leuk. Totaal anders zo hè? Alhoewel ik dat blauw (uiteraard) ook heel mooi vond, maar ja, ik ben dan ook de vrouw van het blauw (blauwe bank, blauwe gordijnen, blauw vloerkleed, blauw behang….;-)

  • Romy 18 oktober 2020 op 11:49 pm - Beantwoord

   Precies, helemaal mee eens! Een fris kleurtje zit zo op de muur en anders is oververven ook een kwestie van maar een paar uurtjes werk. Een miskoop doen qua grote meubels is wat dat betreft een grotere ramp dan een verkeerd kleurtje op de muur gooien, toch?! 🙂

 6. Meaghan 14 oktober 2020 op 8:15 am - Beantwoord

  Wat een verschil! Maar ik vind het wel heel mooi geworden. Echt een warme uitstraling en ook een goede match tegen je blauwe bank! Leuk dat je toch de stap nam om te verven en dat het zo goed heeft uitgepakt!
  Hihihi die Pippa toch! <3

  • Romy 18 oktober 2020 op 11:40 pm - Beantwoord

   Dank je! Ben ook zo blij dat ik toch maar de stap heb gezet. Soms pakken impulsieve acties blijkbaar onverwachts goed uit 🙂

 7. Naomi 14 oktober 2020 op 8:23 am - Beantwoord

  Ik vind het héél erg mooi! En op de één of andere manier lijkt je bank ook opeens weer nieuw, want die komt nu heel anders over, vind ik.

  • Romy 18 oktober 2020 op 11:39 pm - Beantwoord

   Ja, leuk hè?! Ik twijfelde vóór het schilderen van de muur nog even of mijn muur wel zou passen bij de bank, maar was ook verrast dat mijn bank eigenlijk juist mooier uitkomt nu.

 8. sandra 14 oktober 2020 op 9:02 am - Beantwoord

  Ik vind het prachtig!! Zoveel warmer dan eerst en zoals al vaker wordt gezegd je bank en de spiegel komen veel beter uit zo.
  Ik ga de kleur onthouden! Heel erg mooi. Geniet ervan!

  • Romy 18 oktober 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

   Thanks! Heel leuk om te horen dat niet alleen ikzelf zo enthousiast ben over de kleur 🙂

 9. Audrey 14 oktober 2020 op 9:16 am - Beantwoord

  Wauw, wat een verschil! Het past ook echt perfect bij je spiegel en dat ene kussen op de bank.

  • Romy 18 oktober 2020 op 11:37 pm - Beantwoord

   Ik moet bekennen dat ik het kussen op de bank had gekocht na het schilderen van de muur, haha. Onder het mom van “Ik moet toch een bijpassend kussen bij mijn muur hebben” 😉

 10. Saskia 14 oktober 2020 op 9:36 am - Beantwoord

  Beide mooi, maar ziet er inderdaad een stukje warmer en gezelliger uit deze kleur.
  Lekker bezig geweest Room.

 11. Johanna 14 oktober 2020 op 9:48 am - Beantwoord

  Ziet er mooi uit, maar op de foto lijken de gordijnen er niet meer bij te passen. Hier kan het helaas niet. De verhuurder verft de muren wit…. En het interieur veranderen moet al lang, maar ik neem er te weinig tijd voor. Maar ja, er moet ook iets te doen blijven. Veel plezier met je nieuwe wandkleur.

 12. Lianne 14 oktober 2020 op 10:44 am - Beantwoord

  Wat mooi geworden! Alhoewel ik het blauw ook heel mooi vond, geeft dit inderdaad net een iets warmere uitstraling. Fijn dat je er blij mee bent! Ik houd echt totaal niet van schilderen en kamers/meubels omgooien. De laatste keer dat ik dat gedaan heb was toen we mijn slaapkamer/werkkamer drastisch hebben verbouwd. Ik weet wel dat onze woonkamer ook erg toe is aan verandering, maar ik heb geen zin in nog meer stress van verbouwingen/veranderingen tijdens deze coronacrisis. Dus voor nu laten we het nog even zo. Als het zijn werk maar doet 🙂

  • Saron 14 oktober 2020 op 9:59 pm - Beantwoord

   Hele mooie kleur!!!!! Leuker, dat contrast met de bank die ook blauw is en nu dus mooi afsteekt tegen de andere kleur muur. Goede keus!!!
   Mijn laatste verandering is dat mijn hang stoel weer van mijn dakterras naar de woonkamer mocht, lang niet zo spannend, haha. Ik verander niet vaak… als ik eenmaal iets op de muur heb, ben ik daar jarenlang tevreden mee!

   • Romy 18 oktober 2020 op 11:24 pm - Beantwoord

    Ook leuk natuurlijk om de hangstoel weer in huis te hebben! 🙂 En alleen maar ideaal dat je vaak lang tevreden bent met een muurkleurtje! Ik heb zo’n vermoeden dat deze nieuwe kleur ook nog wel een tijdje zal blijven. Ben er nog steeds erg blij mee!

  • Romy 18 oktober 2020 op 11:36 pm - Beantwoord

   Groot gelijk dat je het dan even laat voor wat het is! Ik vind zelf bijvoorbeeld mijn toilet ook niet echt mooi, maar heb ook niet echt zin om daar tijd, geld en moeite in te steken (en dan ook nog eens ergens anders naar het toilet te moeten, haha). Dan houd ik het wel bij een paar leuke accessoires op mijn wc-plankje veranderen, haha.

 13. Els 14 oktober 2020 op 10:52 am - Beantwoord

  Wow, wat een mooie kleur! Echt heel warm :-). Ben helemaal enthousiast. Het blauwe vond ik trouwens ook heel mooi.

 14. Janne 14 oktober 2020 op 10:54 am - Beantwoord

  Wat mooi, het is inderdaad veel warmer. Mooi op tijd om er een knusse herfst & winter van te maken!

 15. Giovanna Jansen 14 oktober 2020 op 12:00 pm - Beantwoord

  Mooie en warme kleur! Ik vond het blauw ook heel mooi, maar dit is wel warmer inderdaad.

 16. Anouk 14 oktober 2020 op 12:35 pm - Beantwoord

  Ik heb wat herfstdecor toegevoegd, maar dat is het ook wel. Ik heb ook wel zin in een nieuw kleurtje, maar mijn man is niet overtuigd haha

 17. Mariska 14 oktober 2020 op 7:05 pm - Beantwoord

  Ah ja, dat is inderdaad wel een prachtige kleur! Ik moet nog even een goede kleur vinden waar ik uiteindelijk mee verder kan in mijn appartement. Heb nu een lichte kleur van Action maar weet niet of ik het wat vind.

 18. Laurine 14 oktober 2020 op 9:12 pm - Beantwoord

  Wat steekt die kleur prachtig af tegen je bank! Echt heel mooi hoe dat warmere alles lijkt samen te brengen tot een geheel. Ik herken ook heel erg wat je zegt van die veranderkriebels, als het aan mij lag had ik iedere maand een compleet ander appartement. Maar dat gaat natuurlijk niet. Ik probeer mijn plekje dan maar een andere ‘feel’ te geven door het tafellaken of het beddengoed regelmatig te wisselen voor iets met een andere kleur of een ander printje, ziet er meteen heel anders uit!

  • Romy 18 oktober 2020 op 11:25 pm - Beantwoord

   Hihi, heel herkenbaar wat je zegt! Ik heb ook elke maand wel weer nieuwe ideeën voor mijn interieur. Toch jammer dat elke maand een make-over wat prijzig is. Gelukkig kom je met zoiets als ander beddengoed of wat spullen van plek veranderen ook al een heel eind inderdaad 🙂

 19. Else-Marie 15 oktober 2020 op 12:37 pm - Beantwoord

  Wat een mooie verandering!

 20. Yvonne 15 oktober 2020 op 2:53 pm - Beantwoord

  Heel mooi geworden! Geeft veel rust en warmte in de kamer

 21. Erica 16 oktober 2020 op 12:41 pm - Beantwoord

  Heel mooi geworden! Als ik alleen zou wonen zou ik ook zoiets willen.
  Ik woon echter met man en 3 (binnenkort 4) kinderen en dan vind ik zoveel kleur echt te druk. We hebben de muren en gordijnen allemaal offwhite. Met onze boeken, foto’s, speelgoed erbij is het nog kleurig genoeg. Maar later als ik groot ben ga ik weer los, denk ik 🙂

  • Romy 18 oktober 2020 op 11:01 pm - Beantwoord

   Kan me voorstellen dat je met alle foto’s en speelgoed erbij dan liever wat neutraals op de muren wilt. Maar wie weet over een jaartje of 18 zit een Rich Butterscotch-murige kleur er toch weer in 😉
   Wat leuk trouwens dat jullie binnenkort een vierde kindje krijgen!

 22. Zo simpel is dan geluk 16 oktober 2020 op 8:14 pm - Beantwoord

  Een mooie kleur heb je uitgekozen en het is inderdaad een stuk warmer dan het blauwe dat je eerst had.

 23. Linda 18 oktober 2020 op 7:23 am - Beantwoord

  Oh wow, ergens lijkt net alsof het nooit anders is geweest. Deze kleur past zo goed bij je meubels! Prachtig ♥️

  • Romy 18 oktober 2020 op 10:52 pm - Beantwoord

   Dank je! Het voelt ook voor mij eigenlijk alsof deze kleur altijd al op de muur zat 🙂 Ben er zo blij mee!

 24. Alyssa 23 oktober 2020 op 3:13 pm - Beantwoord

  Wauw, wat mooi! Staat echt heel gezellig, ook samen met al je meubels!

Recente blogs