fotografie2

Fotograferen in de herfst | Fotografille Meet-up in Tilburg

 • 21 oktober 2019
 • 38 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik dol op fotograferen. Op mijn veertiende ging ik al graag de natuur in om met mijn goedkope compactcamera kiekjes te maken. Die passie is door het bloggen alleen maar groter geworden. Toen ik op Fotografille (een van mijn favoriete blogs) las dat zij haar eerste Fotografille Meet-up voor natuurfotografie wilde organiseren, twijfelde ik dan ook geen moment. Daar móest ik bij zijn. Het was een heel geslaagde herfstdag afgelopen zaterdag, waarvan ik met een SD-kaart vol foto’s terugkwam. Ik geef je graag een inkijkje in wat er zoal aan foto’s op mijn kaartje stond.

fotograferen in de herfst
Foto gemaakt door Yrla tijdens de meet-up.

Een feest der herkenning

De meet-up was bedoeld voor volgers van Eveliens blog Fotografille en voor andere fotografieliefhebbers. Ontzettend leuk was het om de natuur in te trekken met anderen die graag fotograferen. In het dagelijks leven wil ik vrienden en familie niet altijd lastigvallen met mijn liefde voor fotografie. Dan ga ik dus maar niet bij elke bloem 10 minuten stilstaan voor hét perfecte plaatje. Het leuke aan zo’n fotografiewandeling is dat je lang niet de enige bent die uitgebreid de tijd neemt om besjes op de foto te zetten. En ook niet de enige die charmant gehurkt op de grond zit of zelfs ligt om maar die mooie paddenstoel te kunnen vastleggen. Opeens is dat alles doodnormaal – hoe fijn!

paddestoelen fotograferen in de herfst
fotografille meet-up tilburg
paddestoelen fotograferen
druppels op gras fotograferen
fotograferen in de herfst

Fotograferen in Moerenburg (Tilburg)

Zo kom je nooit in Tilburg (als in: mijn laatste bezoekje aan Tilburg was tijdens mijn schoolkamp in groep 8), en zo kom je er opeens twee keer in een paar maanden tijd. Na mijn lezing op de Roodharigendag in Tilburg mocht ik al kennismaken met het gezellige centrum. Voor deze wandeling trokken we niet het centrum, maar juist de mooie natuur bij Moerenburg in. Als geboren en getogen Randstadmeisje zie ik niet dagelijks een gebied met zó veel groen, dus ik keek mijn ogen uit. Voor fotografie is de herfst mijn lievelingsseizoen, dus ik kon mijn hart ophalen met de vele gele blaadjes, eikeltjes en zelfs paddenstoelen met witte stippen.

fotografille meet-up tilburg
fotograferen in de herfst
fotograferen in de herfst

Oog voor detail

Op de foto’s hierboven kun je vast wel zien wat ik het liefst fotografeer: details. Ik vind niets leuker dan bovenop een bloem zitten (figuurlijk dus – anders blijft er weinig te fotograferen over) en op die manier de kleine dingen die de natuur zo mooi maken vastleggen. De besjes bijvoorbeeld die je nauwelijks opmerkt als je razendsnel loopt op weg naar je volgende afspraak. Of zelfs maar de regendruppels op het gras, die je waarschijnlijk normaal niet ziet als je vooral geërgerd bent over de blubber en de smerigheid die de Hollandse regenbuien weer eens hebben veroorzaakt. Vaak is alles om je heen een stuk mooier als je er in detail naar kijkt.

Ontmoetingen, herkenbaarheid en passie

Ondertussen kregen we een rondleiding van Marck van De Kuierlat door het gebied. Een fijne afwisseling tussen het fotograferen door! En zo zie je nog eens dingen waar je anders misschien geen oog voor hebt. Het leuke is dat ik bij de meet-up ook weer heel wat nieuwe mensen sprak. Niet alleen vond ik het leuk om Evelien (de eigenaresse van Fotografille) in het echt te ontmoeten nadat ik haar al een jaar of vier volg, maar ook sprak ik met een paar anderen. Zo vertelde iemand over mooie reizen, poseerde ik voor de lens van iemand die graag met portretfotografie wilde oefenen, en spraken we honderduit over cameralenzen, fotografieplezier en vieze knieën als je weer eens gehurkt op de grond zit voor een mooi plaatje.

Deze foto van mij is gemaakt door Yrla (net als de foto bovenaan dit artikel) tijdens de meet-up. Onwijs tof!
fotografille meetup fotografie herfst
fotografille meet-up tilburg
paddestoelen fotograferen

De paddenstoel zoals die “hoort” te zijn

Mijn hoogtepunten van de dag? Dat ik dit jaar op het nippertje nog een mooie rode paddenstoel met witte stippen tegenkwam, die precies voldeed aan het beeld dat ik als kind altijd van paddenstoelen had. En dat we een vaartocht van Tilburg te Water maakten over het water en daarbij getrakteerd werden op een prachtige zonsondergang. Het was voor voorbijgangers duidelijk een grappig gezicht om tegelijkertijd 25 mensen staand te zien fotograferen in een bootje. Maar het prachtige licht vroeg daar gewoon om!

paddestoel rood met witte stippen
zonsondergang bij moerenburg tilburg
zonsondergang moerenburg

10.000 stappen en honderden foto’s verder

Ik sloot de dag af met bijna 10.000 stappen op mijn stappenteller en met een SD-kaart vol foto’s. Tevreden stapte ik in de auto om de verre reis terug naar mijn fijne Randstad-appartement te maken en daar in al mijn enthousiasme die avond nog dit artikel met foto’s in elkaar te flansen. Dank je wel voor de geslaagde (en volledig gratis!) Fotografille Meet-up, Evelien! Het was ontzettend leuk om hieraan mee te doen.

Zo’n meet-up smaakte wat mij betreft zeker naar meer. Wie weet wil ik nog eens meedoen aan een Instagram meet-up bij mij in de buurt. Niet voor perfecte Instagram-plaatjes, maar gewoon om er wat vaker op los te fotograferen en om mensen te ontmoeten die dat net zo leuk vinden om te doen als ik.

Heb jij al mooie herfstfoto’s kunnen maken dit jaar?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 21 oktober 2019 op 6:12 am - Beantwoord

  Wat een prachtige foto’s! En het moet inderdaad heerlijk zijn om met allemaal fotograferende mensen rond te lopen. Geen haast, maar oog voor schoonheid. Jij hebt de schoonheid in ieder geval gezien!

  • Romy 28 oktober 2019 op 11:23 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Het was zeker een feestje om zo’n uitstapje te maken met andere fotografieliefhebbers.

 2. Darina 21 oktober 2019 op 6:54 am - Beantwoord

  Prachtige foto’s heb je gemaakt. Ik hou er ook van om details te fotograferen. Leuk zo’n meet up.

 3. Audrey 21 oktober 2019 op 8:47 am - Beantwoord

  Wat superleuk, zo’n meet-up! Hopelijk gaat ze dit vaker doen. En je foto’s zijn echt prachtig geworden.

  • Romy 28 oktober 2019 op 11:23 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik begreep van Evelien dat ze dit soort meet-ups zeker vaker wilt organiseren. Een dikke aanrader om eens aan mee te doen 🙂

 4. Lenneke 21 oktober 2019 op 10:48 am - Beantwoord

  Natuurfotografie is echt mijn favoriete fotografie. Zo leuk dat je dit gedaan hebt! Binnenkort wil ik zelf ook eens met mijn camera het natuurpark voor mijn huis eens in. 🙂

  • Romy 28 oktober 2019 op 11:35 pm - Beantwoord

   Leuk! En hoe mooi dat je een natuurpark zo dicht bij je huis hebt! Dat vraagt gewoon om een fotografie-uitje 🙂

 5. Giovanna Jansen 21 oktober 2019 op 10:53 am - Beantwoord

  Wat een geweldige foto’s heb je gemaakt! En wat leuk dat ze deze meet-up organiseerde. Super leuk om andere te fotograferen. Ik heb al te lang niet op haar blog gekeken – blijkt wel – en wist niet dat ze dit organiseerde. Hopelijk doet ze dit nog eens.

  • Romy 28 oktober 2019 op 11:35 pm - Beantwoord

   Het was zeker een leuk initiatief van Evelien! Ik heb er echt van genoten. Ik begreep dat Evelien vaker dit soort meet-ups organiseert, dus ik zou haar site zeker in de gaten houden 🙂 Echt een aanrader om eens aan mee te doen!

 6. Mariska 21 oktober 2019 op 11:31 am - Beantwoord

  Oh ja hele mooie herfstachtige foto’s heb je gemaakt hoor, wow! 🙂 Nu heb ik nog meer zin in de herfst, binnen zitten in mn onesie en de geurkaarsjes 🙂

  • Romy 28 oktober 2019 op 11:37 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Wat een heerlijk seizoen is de herfst toch, hè?! Ook de dingen die jij noemt, maken de herfst heel fijn.

 7. Claire 21 oktober 2019 op 11:35 am - Beantwoord

  Ohh wat leuk om al die foto’s te zien! Je hebt echt prachtige foto’s gemaakt. Wat leuk ook om gelijkgestemden te ontmoeten. Ik moet ook maar eens mijn camera meenemen tijdens een wandeling 🙂

  • Romy 28 oktober 2019 op 11:38 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Het was echt heel leuk om eens zoiets met andere fotografieliefhebbers te doen. Toch anders dan als ik bijvoorbeeld met mijn ouders of vriend ergens naartoe ga en hen liever niet wil lastigvallen met overal en nergens stoppen voor een foto 😉

 8. bychristiana 21 oktober 2019 op 11:39 am - Beantwoord

  Wat een leuk initiatief, zo’n meet-up. Moet inderdaad heerlijk zijn tussen allemaal gelijkgestemden, die ook gewoon op hun buik op de grond gaan liggen voor DE foto. Want ja, alles voor de perfecte foto natuurlijk;-)

  • Romy 28 oktober 2019 op 11:39 pm - Beantwoord

   Haha, inderdaad! Ik voelde me even niet die ene persoon die als enige alles voor dé perfecte foto overheeft 😉

 9. Suzanne 21 oktober 2019 op 12:08 pm - Beantwoord

  Fotograferen in de herfst vind ik super leuk! Wel moet je echt de juiste dagen uitkiezen om het te gaan doen, want het kan nogal gauw grauw ogen en daar baal ik dan altijd van!

  • Romy 29 oktober 2019 op 12:14 am - Beantwoord

   Klopt! Je moet wel net mazzel hebben met het weer in de herfst. We waren ook echt heel blij dat het niet regende die dag in Tilburg.

 10. Els 21 oktober 2019 op 12:12 pm - Beantwoord

  Wow, hele mooie foto’s. Dit gebied ken ik op mijn duimpje :-). Hier staat de manege waar ik al jaren paardrijd. We rijden vaak door Moerenburg. Ik vind het een bijzonder gebied. Vanaf het centrum zit je binnen 5 minuten in het buitengebied Moerenburg.

  • Romy 29 oktober 2019 op 12:15 am - Beantwoord

   Ha wat leuk zeg dat je Moerenburg zo goed kent! Ik vond het een prachtig natuurgebied, inderdaad ook omdat het zo dicht bij het centrum is terwijl je je tegelijkertijd ook midden in de natuur bevindt. Ik snap wel dat je daar graag komt 🙂

 11. Wendy 21 oktober 2019 op 1:27 pm - Beantwoord

  Wat jammer dat ik deze meet-up gemist heb! Fotografille volg ik ook, en ik ben vorige maand begonnen met een fotografiecursus, maar dit is volledig langs me heen gegaan. Voortaan moet ik iets beter opletten, hihi.
  Erg mooie foto’s! :O

  • Romy 29 oktober 2019 op 12:15 am - Beantwoord

   Dank je wel! Er komen vast meer meet-ups aan van Fotografille. Zeker een aanrader om eens aan mee te doen mocht er een nieuwe editie komen 🙂

 12. Ilona Wielinga 21 oktober 2019 op 2:04 pm - Beantwoord

  Wat onwijs leuk zo’n fotografie meet-up zeg! Alhoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik het altijd wel heerlijk vind om in mijn eentje op pad te gaan.

  • Romy 29 oktober 2019 op 12:17 am - Beantwoord

   In je eentje fotograferen kan inderdaad ook wel heel fijn zijn. Daar geniet ik zo nu en dan ook echt van.

 13. Laurine 21 oktober 2019 op 5:46 pm - Beantwoord

  Wauw, mooie foto’s! Zelf ben ik niet zo goed in fotograferen, maar ik vind het wel leuk om erover bij te leren.

 14. Evelyne 21 oktober 2019 op 8:20 pm - Beantwoord

  Prachtige foto’s! Was deze meet-up wat dichter bij huis, ik had geen moment getwijfeld om mee te gaan.. maar helaas.. Hier is het trouwens ook maar mager met de herfstfoto’s.. Ben al verschillende keren het bos ingetrokken op zoek naar paddenstoelen, maar helaas.. Niet zo’n prachtige exemplaren te vinden.. (of ze zijn uitgestorven langs mijn kant, haha)

  • Romy 29 oktober 2019 op 12:22 am - Beantwoord

   Ik weet zeker dat zo’n fotografiemeet-up echt iets voor jou zou zijn! Wel heerlijk dat je er in je eentje op uit trekt om te fotograferen. Hopelijk kun je toch nog wat typische herfstpaddenstoelen spotten. Die zijn zo mooi!

 15. N8W8 21 oktober 2019 op 9:18 pm - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s!!!
  Dank je wel dat je deze met ons hebt gedeeld!!!

 16. Hermien - KouweKleren 21 oktober 2019 op 9:56 pm - Beantwoord

  Wat is de herfst toch mooi! En jij hebt het prachtig vastgelegd.

  • Romy 29 oktober 2019 op 12:23 am - Beantwoord

   Dank je wel! De herfst is zeker prachtig. Echt een fotogeniek seizoen!

 17. Amy 21 oktober 2019 op 11:56 pm - Beantwoord

  Wat heb je prachtige foto’s gemaakt! Ik snap je voorliefde voor detailfoto’s / close-ups helemaal. Gezellig ook om dit zo met een groepje te doen. Lijkt me erg leuk om dat zelf ook eens te doen, maar zo goed ben ik niet met een camera, haha!

  • Romy 29 oktober 2019 op 12:26 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je compliment! Ik vind jouw foto’s anders ook vaak hartstikke mooi 🙂 Het is wat mij betreft zeker een aanrader om eens aan zo’n meet-up mee te doen. Het leuke is ook dat er allerlei mensen op af komen met veel verschillende fotografieniveaus en achtergronden.

 18. Iris 22 oktober 2019 op 2:10 am - Beantwoord

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Zo mooie die scherpte diepte! Vooral de foto’s met de paddenstoelen zijn prachtige geworden.

  • Romy 29 oktober 2019 op 12:27 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik vond het ook echt heel leuk om eens paddenstoelen te fotograferen. Echt zo’n typisch herfsttafereeltje!

 19. evelien 22 oktober 2019 op 10:14 am - Beantwoord

  Wauw! Wat een prachtige foto’s.
  Het lijkt mij super gezellig om met medeliefhebbers te fotograferen.
  Liefs,
  Evelien

 20. Anouk - Reading Traveller 23 oktober 2019 op 5:32 am - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s! Ik woon in Tilburg maar ik ben nog nooit in Moerenburg geweest, haha. De moeite waard zo te zien!

  • Romy 29 oktober 2019 op 8:07 am - Beantwoord

   Zeker weten! Het is een prachtig gebied, dus echt een aanrader om eens naartoe te gaan.

 21. Simone 24 oktober 2019 op 7:54 am - Beantwoord

  Wauwww zo leuk. IK had me ook ingeschreven, maar moest me een week van tevoren afmelden, omdat ik plots moest werken. Ik baalde zo erg! Was leuk geweest om je te ontmoeten! 🙂

  • Romy 29 oktober 2019 op 8:27 pm - Beantwoord

   Ah wat jammer dat je vanwege werk niet naar de Fotografille Meet-up kon komen. Ik had het ook leuk gevonden je in het echt te ontmoeten. Maar wie weet kun je er bij een volgende editie alsnog bij zijn 🙂

Recente blogs

10 leuke/grappige herinneringen aan de middelbare school

28 september 2018|Persoonlijk|

Voor mijn gevoel is mijn diploma-uitreiking op de middelbare school hooguit 2 jaar geleden. En in werkelijkheid? Tja, dan is het toch echt al een sprong van 7 jaar terug in de tijd dat ik mijn felbegeerde vwo-diploma in ontvangst nam. Gelukkig kon ik me laatst alsnog even in de wereld van een middelbare scholier wanen tijdens een werkafspraak met mijn oude decaan. Tientallen leuke