Vrolijkheid ten top | Fotograferen bij de Keukenhof

Op mijn bucketlist voor de lente stond onder andere een bezoekje aan de Keukenhof. Dit weekend besloot ik de daad bij het woord te voegen. Mijn vader vond het gelukkig niet erg om bij elke bloem te stoppen voor een foto, dus gingen we gezellig samen. Bij de ingang werden we al verwelkomd door tulpen in alle kleuren van de regenboog. Ik haalde mijn camera dan ook direct tevoorschijn en heb die de hele middag niet meer in mijn cameratas teruggedaan. Met 287 foto’s kwam ik vervolgens weer thuis. Het leek me leuk om je te laten meegenieten van de Keukenhof. Bereid je voor op een heleboel kleur. Daar word ik vrolijk van!

Keukenhof fotografie tulpen

De Keukenhof

Tja, ik kan wel uitleggen wat de Keukenhof precies inhoudt. Maar ik denk dat de meesten wel weten dat het een hele grote bloemententoonstelling in Lisse is waar je elke lente terecht kunt. Er staan vooral ontzettend veel tulpen in alle soorten en maten. Daarnaast vind je er talloze andere bloemen van kwekers uit de regio en zelfs een aantal prachtige bloesembomen. Het thema is dit jaar ‘Dutch Design’. Er is voor dit thema onder andere een groot bloemperk ingericht in de stijl van Mondriaan. Ook binnen kun je in een aantal hallen terecht voor mooie exposities. Echt bizar wat mensen van bloemen kunnen maken!

Keukenhof fotografie

Fotograferen in de Keukenhof

Zoals ik al aangaf, heb ik me in de Keukenhof vooral goed vermaakt met mijn camera. Zelfs mijn vader heeft die hobby inmiddels helemaal geaccepteerd. “Hé, die roze bloem, is dat niet wat voor je blog?”, hoorde ik na een tijdje. Thanks, pap! Ik heb er dan ook flink op los gefotografeerd. Alle foto’s heb ik gemaakt met mijn 50 mm lens. Ik twijfelde nog even om mijn macrolens te gebruiken, maar vond de 50 mm lens toch handiger. Lenzen verwisselen is niet echt mijn hobby en met een 50 mm lens kun je dan toch meer kanten op. Ik heb voor de meeste foto’s diafragma f/3,5 of f/4 gebruikt.

Het leed dat selfiesticks heet

Eerlijk is eerlijk, fotograferen in de Keukenhof is soms nog best een uitdaging. Je bent namelijk meestal niet alleen als je die ene unieke en fotogenieke narcis met gekrulde blaadjes ziet staan. Zo af en toe vlogen de selfiesticks ons om de oren en was het lastig om niet met tien anderen op de foto te staan. Maar met een flinke dosis geduld kom je gelukkig al een heel eind. Hele fotoshoots hebben we niet gehouden, maar foto’s van de bloemen zelf waren vaak geen probleem. Je kunt ook heel dichtbij de bloemen komen of er zelfs tussenin zitten, dus genoeg mogelijkheden om veel (een stuk of 287!) foto’s te maken. Zie hieronder een kleine selectie uit mijn foto’s:

Keukenhof fotografie

Keukenhof fotografie

Keukenhof fotografie

Keukenhof fotografie

Keukenhof fotografie tulpen

Keukenhof fotografieKeukenhof fotografie tulpenKeukenhof fotografie tulpenKeukenhof fotografie tulpenKeukenhof fotografie tulpen

Ook naar de Keukenhof? 

Ben je iemand die graag fotografeert en wel houdt van een beetje kleur? Dan is de Keukenhof vast iets voor jou. Het park is dit jaar nog geopend tot 21 mei 2017. Toegangskaartjes kosten €16,00 per stuk, maar er zijn regelmatig kortingsacties te vinden. Wij kochten bijvoorbeeld een kaartje bij HEMA, waar je een gratis koek en zak bloembollen bij je toegangskaartje krijgt. Het verkeer rondom de Keukenhof is trouwens (vooral in het weekend) wel nogal druk en er kunnen omleidingen zijn, dus houd daar rekening mee.

Voor meer informatie over de Keukenhof, zie ook hun website.

Ben jij weleens in de Keukenhof geweest?

Volg:
Deel:

68 Reacties

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:00

   Dankjewel! Wat leuk dat je daar zo’n beetje om de hoek woont! Het is echt een bezoekje waard!

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:01

   Dankjewel voor je lieve reactie! En zo leuk dat je ook gaat binnenkort! Je komt vast met superveel mooie foto’s weer terug :)

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:00

   Wat lief! Dankjewel! Als je ooit de kans krijgt om ook naar de Keukenhof te gaan, is het zeker een aanrader :)

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:02

   Wat lief, dankjewel! Het is zeker een aanrader als je ooit eens in de buurt bent. Volgens mij zou jij daar ook hele mooie foto’s maken :)

 1. Maaike
  25 april 2017 / 08:08

  Oh echt leuk! Wij wonen helaas te ver weg. Maar een paar jaar geleden ben ik er met mijn moeder geweest. Echt prachtig. Ik houd enorm van die voorjaarsbloemen. Ik probeer in mijn eigen tuin een mini keukenhof te maken:)
  En mooie foto’s ook zeg! En ik ga het toch zeggen: volgende keer ook je macro lens er even opdraaien!
  Maaike blogde over…Digitaal DIY project: woordwolk

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:03

   Dankjewel! Haha, volgende keer ga ik mijn macrolens inderdaad ook maar eens uitproberen. Daar had ik ook mooie foto’s mee kunnen maken, denk ik. Soms ben ik een iets te luie fotograaf ;)
   Jammer dat je te ver weg woont om de Keukenhof te bezoeken, maar hoe leuk is een eigen Keukenhof in je achtertuin :)

 2. Lisette
  25 april 2017 / 07:13

  Mooie foto’s heb je gemaakt. Lekker vrolijk! Twee jaar geleden ben ik bij de Keukenhof geweest. Vond het erg mooi om te zien. Beetje door het park heen slenteren en een paar cappucino stopjes!
  Lisette blogde over…Recept # 4. Panini broodjes.

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:01

   Dankjewel! Wat leuk dat je ook eens bij de Keukenhof bent geweest. Het is inderdaad heerlijk om er gewoon rond te lopen en af en toe een drankje te drinken :)

 3. 25 april 2017 / 09:12

  Wauw wat een prachtige foto’s! Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens wist wat de Keukenhof was (oeps), maar het ziet er echt heel leuk uit. Die kleuren alleen al. Het rook daar vast ook super lekker <3
  Claire blogde over…Vegan eetdagboek #3 van de Vegan Challenge

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:04

   Dankjewel! :) Ja, het rook daar ook heerlijk, vooral bij de hyacinten. Oh echt, haha, de Keukenhof is misschien ook minder bekend bij mensen die er verder vandaan wonen. Het is zeker een bezoekje waard als je ooit in de buurt van Lisse of Noordwijk bent. Je kunt er zoveel moois op de foto zetten :)

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:05

   Dankjewel! Ja, ik bof maar met zo’n vader die ten eerste heel veel geduld heeft om mij zoveel foto’s te laten maken ;) en ten tweede nog met fotografietips aan komt ook :)

 4. wendy
  25 april 2017 / 10:31

  Wat een mooie fotos je wordt er helemaal vrolijk van.
  Ga zo door met het maken van zo een mooie foto’s

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:05

   Wat een mooi compliment! Dankjewel :)

 5. 25 april 2017 / 11:25

  Wauwie, mooie foto’s Romy! Supermooie foto van jou onder de bomen. Ik ben echt nog nooit in De Keukenhof geweest, geen reden voor. Moet ik toch een keertje doen, samen met mijn vriend, want die flipt ‘m altijd helemaal de pan uit als hij ergens rozen ziet haha.
  Johanne blogde over…De weg naar acceptatie: verandering is goed

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:12

   Dankjewel voor je lieve compliment :) De credits voor de foto bij de bloesem gaan trouwens naar mijn vader ;) Ik zal hem je compliment doorgeven! Haha, geweldig idee om je vriend mee te nemen naar de rozen daar! Ze hebben er vooral heel veel tulpen, maar met een beetje zoeken kun je er vast ook een paar rozen vinden ;)

 6. Nienke
  25 april 2017 / 10:47

  Wauw mooie fotos! Ik ben er een keer geweest met school, maar dat was zo’n gestress en gehaast dat ik er vrij weinig meer van weet.
  Nienke blogde over…De beste tips om geld te besparen.

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:09

   Dankjewel! Wat jammer dat je toen zo erg moest haasten. Dan is een bezoekje aan de Keukenhof inderdaad al meteen een stuk minder leuk.

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:11

   Dankjewel! Ja, ik word ook zo blij van die kleurrijke tulpen :)

 7. 25 april 2017 / 12:57

  Ik moet eerlijk zeggen, ik had nog nooit van de Keukenhof gehoord… Shame on me! Maar het ziet er hartstikke leuk uit! De bloemen hebben echt mijn soort kleuren :) Misschien iets om in mijn vakantie te gaan doen! Weer wat geleerd :)

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:15

   Haha, kan gebeuren hoor! ;) Misschien is het ook meer iets wat bekend is bij mensen uit de regio van Lisse/Amsterdam. Maar het is zeker een aanrader om eens naartoe te gaan, bijvoorbeeld in je vakantie. Je kunt er zoveel moois zien en fotograferen :)

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:19

   Dankjewel! Ja, ik kan het je echt aanraden om er eens naartoe te gaan! Al is het alleen al voor de mooie foto’s :)

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:20

   Wauw, dankjewel voor je compliment :) Het is echt een aanrader om er eens naartoe te gaan! Zo’n vrolijke plek om rond te lopen en om foto’s te maken!

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:20

   Dankjewel! Ja, ik ben blij dat ik ben gegaan :) Het was zo leuk!

 8. Kaylin
  25 april 2017 / 14:58

  In Belgie is er iets gelijkaardigs (geen idee of het ook Keukenhof heet) en daar zijn mijn ouders eens naartoe geweest. Ze waren er ook positief over.
  Wat je foto’s betreft, enkel maar lof! Knap werk Romy!

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:20

   Wauw, dankjewel voor je lieve compliment over mijn foto’s :) En mocht je ooit de kans krijgen om naar het gelijkwaardige concept in België te gaan, dan is het zeker een aanrader! :)

 9. Patricia
  25 april 2017 / 15:35

  Wat een prachtige foto’s. Het staat nog steeds op mijn lijstje om er naar toe te gaan, zeker omdat ik er niet ver vandaan woon. Nu ga ik zeker snel even kijken. Zeker een prachtige gelegenheid om mooie plaatjes te schieten.
  Patricia blogde over…Mijn favoriete blogs op dit moment….

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:21

   Dankjewel voor je compliment! Leuk dat je ook van plan bent om er misschien eens naartoe te gaan. Ik kan je een bezoekje zeker aanraden! :)

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:30

   Dankjewel! Ik kan een bezoekje aan de Keukenhof je zeker aanraden :) Het is er zo mooi!

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:30

   Dankjewel! Ja, haha, mijn vader is ook gewend aan zijn leven als vader van een blogger inmiddels ;)

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:31

   Dankjewel :) Ja, het is echt een aanrader! Van al die kleuren werd ik helemaal blij!

 10. 25 april 2017 / 18:37

  Ik ben al eens in Keukenhof geweest en ik vond het er prachtig. Uiteraard had ik ook mijn camera mee, maar had ik niet het geluk om mooi weer te hebben die dag.. Het was toch een fijne dag met veel mooie foto’s :) Jouw foto’s zijn anders ook heel erg geslaagd, waauw!
  Evelyne blogde over…Mijn 365daysofphotography-project | week#16

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 19:31

   Dankjewel voor je lieve compliment :) En wat tof dat je ook eens naar de Keukenhof bent geweest! Wel jammer van het weer! Misschien een goede reden om nog eens terug te gaan :)

  • Romy
   Auteur
   25 april 2017 / 20:02

   Dankjewel! Ik kan je een bezoekje zeker aanraden :)

 11. 25 april 2017 / 20:41

  Wat een prachtige foto’s! Ik ben er toen ik klein was geweest maar wil er echt wel eens heen om mooie foto’s te maken en te genieten van al het moois.

  • Romy
   Auteur
   26 april 2017 / 17:20

   Dankjewel! Het is zeker een aanrader om weer eens naartoe te gaan :)

 12. Klaske
  25 april 2017 / 20:22

  Wauw, wat is het daar mooi! Prachtige foto’s heb je gemaakt. Ik ben nog nooit in de Keukenhof geweest trouwens, maar dat is vanaf hier ook best ver. In de Noordoostpolder (vlakbij mij) hebben we ook veel tulpenvelden, de opa en oma van m’n vriend wonen er zelfs naast. Dus gelukkig heb ik ook de kans gehad om deze mooie bloemen te fotograferen. ;)
  Klaske blogde over…Duurzaam leven als student: het kan!

  • Romy
   Auteur
   26 april 2017 / 17:20

   Wat gaaf dat je naar de tulpenvellen in de Noordoostpolder bent geweest! Daar kun je ook de mooiste foto’s maken! Ik ben superbenieuwd naar het resultaat :)

 13. 27 april 2017 / 19:30

  Jeeej, wat leuk dat je in de Keukenhof geweest bent ?! Ik werkte er jarenlang en vind het nog steeds zo leuk om terug te zijn. Het heeft zo’n leuke sfeer! En je foto’s zijn prachtig geworden, de kleuren komen goed tot z’n recht!
  Benthe blogde over…Bullet journal: 7 weekly spreads

  • Romy
   Auteur
   28 april 2017 / 21:24

   Dankjewel! En echt zo leuk dat je een lange tijd bij de Keukenhof hebt gewerkt! Het is echt een geweldige plek om te zijn.

 14. Mike
  30 april 2017 / 10:56

  Wat een super mooie foto’s, wordt er zo vrolijk van. Meteen maar op mijn lijstje zetten om er ook eens een bezoekje te gaan brengen.

  • Romy
   Auteur
   30 april 2017 / 19:40

   Dankjewel! En het is zeker een bezoekje waard :) Een aanrader, zeker als je van fotograferen houdt!

 15. Bedia
  5 mei 2017 / 23:10

  Prachtig gefotografeerd, Mijn complimenten!!

  • Romy
   Auteur
   6 mei 2017 / 18:57

   Dankjewel voor je mooie compliment!

 16. 15 mei 2017 / 17:15

  Zo mooi daar he? Is bij mij in ‘de achtertuin’, ik woon om de hoek. Wat heb je trouwens prachtige foto’s gemaakt zeg! Wauw! Liefs Josine
  Josine blogde over…Sunday stories: selflove

  • Romy
   Auteur
   15 mei 2017 / 19:11

   Dankjewel! En wat gaaf dat je zo vlakbij de Keukenhof woont. Ik vind het daar zo mooi altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge