Fav oktober

Fotografie: 12 maanden in 12 foto's

 • 24 september 2016
 • 25 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Persoonlijk

Hoe dol ik ook ben op zinnen in elkaar puzzelen met woorden, ook fotografie heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb al jaren een spiegelreflexcamera en ga daarmee graag op stap om leuke kiekjes te maken. Helaas ben ik van het type ik-kan-het-wel-zonder-gebruiksaanwijzing, dus mijn foto’s zijn vaak meer uitprobeersels dan goed doordachte composities. Soms zijn ze regelrecht mislukt, soms heb ik een mooie toevalstreffer. Het leek me leuk om vandaag eens een overzichtje in beeld in plaats van woord te geven. Ik scrolde al mijn fotomappen door en heb voor elk van de afgelopen 12 maanden mijn favoriete foto uitgekozen.

Oktober 2015

vaker_vrolijk_praag_liefde

In oktober 2015 reisde ik met mijn vader af naar Praag. Daar nam ik talloze foto’s op de Karlsbrug en van de mooie authentieke straatjes. Toch is uiteindelijk deze romantische foto van een onbekend stelletje op een bankje mijn favoriet. Ik vind het zo’n mooi idyllisch plaatje: de bladeren van de bomen, het bankje met graffiti, de schemering…

November 2015

vaker_vrolijk_amsterdam

Soms vergeet ik even hoe mooi onze hoofdstad eigenlijk is. Als je heel dichtbij Amsterdam woont en er bovendien jarenlang hebt gestudeerd, zie je soms de schoonheid van de stad niet meer. Daarom probeer ik tegenwoordig af en toe mijn camera mee te nemen als ik door Amsterdam loop. Dan wordt je gedwongen om weer met aandacht naar alle mooie plekjes van Amsterdam te kijken. Deze foto maakte ik vlakbij Centraal Station, toen de hele straat prachtig verlicht was door kerstverlichting.

December 2015

vaker_vrolijk_broertjes

Mijn broertjes hebben een hekel aan op de foto gaan. En dan is ‘een hekel hebben’ eigenlijk nog zachtjes uitgedrukt. Ik hoef mijn fototoestel maar tevoorschijn te halen of de mannen draaien hun hoofd al weg, steken hun middelvinger op of lopen de andere kant op. Maar op vakantie maken ze af en toe (onder enige dwang van mijn ouders) een uitzondering. Zo wist ik in Valencia deze foto van ze te maken. Ik vind eigenlijk alles aan deze foto leuk: de ‘heb-je-haar-weer’-blik in de ogen van mijn broertjes, de stoere achtergrond, hun nonchalante poses. Juist omdat foto’s van mijn broertjes per definitie limited editions zijn, is dit een van mijn favoriete foto’s.

Januari 2016

vaker_vrolijk_cavia

In januari kregen wij een nieuwe cavia: kleine Puck. Natuurlijk kon ik dit moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan en moest Puck meteen haar eerste fotoshoot ondergaan. Ze maakte er gelukkig geen probleem van en poseerde gewillig als een volleerd fotomodel op vier pootjes. Is onze Puckie niet schattig?

Februari 2016

vaker_vrolijk_beertje_katten

Onze katten zijn toch wel twee van mijn favoriete foto-onderwerpen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld mijn broertjes vinden ze het geen probleem om op de foto te gaan en laten ze alles gewoon over zich heen komen. Zo mag ik het zien! Mijn favoriete foto van februari is deze foto van onze Beertje. Ik vind dat ze hier zo lief en ook een beetje verlegen kijkt.

Maart 2016

vaker_vrolijk_narcissen

De lente is echt mijn favoriete seizoen. In maart weet ik dan ook niet hoe snel ik naar buiten moet om alle mooie voorjaarsbloemen op de foto te zetten. Toen ik afgelopen maart met mijn vader een wandeling door de buurt maakte, schoot ik dit plaatje van een strook met narcissen. Hier word ik toch zo blij van!

April 2016

vaker_vrolijk_mama

Mijn moeder is inmiddels wel gewend aan mijn fotografiegrillen. Regelmatig zoeken we samen mooie parken op om foto’s te maken. Met deze foto van mijn moeder in het Jac. Thijssepark in Amstelveen ben ik nog steeds heel blij. Ik vind vooral de combinatie van kleuren heel mooi. Mijn moeders haar, jas en het oude bootje lijken perfect met elkaar te matchen.

Mei 2016

vaker_vrolijk_brooklyn_bridge

Mei was de maand waarin mijn moeder en ik op reis gingen naar New York. Mijn favoriete foto van mei moest en zou er dan ook een worden uit New York. Na lang scrollen en klikken, koos ik voor deze foto van ons samen op de Brooklyn Bridge. Ook al zie je weinig tot niets van New York op deze foto, toch is het een van mijn dierbaarste foto’s van deze reis. Meestal sta of ik of mijn moeder voor de camera, dus echt veel foto’s van ons samen hebben we niet. Juist daarom ben ik zo blij met dit kiekje.

Juni 2016

vaker_vrolijk_vaderdag

Ik heb geen idee waarom, maar in juni heb ik voor mijn doen bijna geen foto’s gemaakt. Ik vond alleen een paar foto’s terug van vaderdag, waaronder deze van mijn vader met zijn vaderdagcadeau. Eerder dit jaar hadden mijn moeder en ik foto’s laten maken in een fotostudio. Een van de foto’s hebben we op groot formaat laten afdrukken en deden we mijn vader in een lijst cadeau. Daar maakte ik deze foto van.

Juli 2016

vaker_vrolijk_ringstaartmaki

Toen ik in juli met een vriendin naar Dierenpark Amersfoort ging, heb ik waarschijnlijk het meeste van die dag door mijn cameralens gezien. Bij uitjes naar de dierentuin maak ik namelijk bijna non-stop foto’s van alle dieren die ik tegenkom. Ook deze mooie ringstaartmaki (ja, die uit film Madagascar!) moest eraan geloven.

Augustus 2016

vaker_vrolijk_brugge

In reisgidsen wordt de Rozenhoedkaai ook wel de beste fotolocatie van Brugge genoemd. En terecht, zo bleek. Wat een mooi plekje is dit! Uiteraard haalde ook ik – als echte toerist – op deze plek mijn camera uit mijn tas om een aantal foto’s te maken. Deze foto is mijn favoriet, omdat je nog net de kerktoren op de achtergrond ziet en een goed beeld krijgt van het mooie, authentieke stadje dat Brugge is.

September 2016

vaker_vrolijk_selfie

Oei, voelt dat even onwennig! Een foto van mezelf uitvergroot op mijn eigen beeldscherm zien! Toch vond ik dat deze foto niet in dit rijtje mocht ontbreken. Het is namelijk een van de weinige selfies waarover ik op z’n minst een piepklein beetje tevreden ben. Geen dichte ogen? Check! Geen stukjes tussen mijn tanden? Check! Geen losse draadjes aan mijn kleding? Check! Oké, deze is bij hoge uitzondering min of meer goedgekeurd.

Dit waren dan mijn favoriete foto’s van de afgelopen 12 maanden. Geen technische hoogstandjes of artistieke meesterwerken, maar gewoon foto’s waar ik blij van word. Momenteel volg ik een fotografiecursus om hopelijk nog veel meer uit mijn spiegelreflex te kunnen halen. Ik zie er nu al naar uit om lekker te gaan experimenteren en nieuwe dingen te leren. Hopelijk zien jullie dus binnenkort nog veel meer foto’s op mijn blog terug.

Wat vind jij de leukste foto uit dit rijtje?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Robin Valentine 24 september 2016 op 11:33 am - Beantwoord

  ah wat een leuk idee dit! en je selfie is inderdaad stralend, leuk!! en ik zou ook wel eens naar Brugge willen <3

  • Romy 24 september 2016 op 11:42 am - Beantwoord

   Dankje! Ja, Brugge is echt een aanrader! En niet eens zo ver rijden!

 2. Evelyne 24 september 2016 op 1:23 pm - Beantwoord

  Zeer leuk idee. Als gepassioneerd fotografe zijnde vind ‘k de foto van Maart 2016 de mooiste. Ik hou van scherpte diepte in een foto. Daar ben jij dus goed in gelukt met deze foto 🙂

  • Romy 24 september 2016 op 1:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Dat is ook mijn eigen favoriete foto.

 3. Iris 24 september 2016 op 3:47 pm - Beantwoord

  Wat leuk al die foto’s! Je ziet ook echt verschillen tussen de seizoenen

  • Romy 24 september 2016 op 4:54 pm - Beantwoord

   Dankje! Ja, leuk hè? Helaas geen sneeuwfoto’s van afgelopen jaar, maar misschien komt dat deze winter wel weer.

 4. marleen@burgertrutjes 24 september 2016 op 4:01 pm - Beantwoord

  Hele mooie foto’s! Haha! die van je broertjes is echt heel leuk!

  • Romy 24 september 2016 op 4:54 pm - Beantwoord

   Dankje! Haha, ja ze staan er echt op zoals ze zijn 😉

 5. Rebecca 24 september 2016 op 6:41 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel dit!
  Nu heb ik weer helemaal zin er in dat de kerstlichtjes in de steden komen te hangen.
  Dat is zo ontzettend gezellig <3

  • Romy 24 september 2016 op 10:06 pm - Beantwoord

   Dankje! Ja, ik vind die lichtjes ook altijd zo gezellig staan!

 6. Evelien 24 september 2016 op 7:22 pm - Beantwoord

  Hartstikke origineel! Lijkt me erg leuk voor jou ook om een deel van het jaar zo terug te kijken. Bij die van je broertjes zie je echt de persoonlijkheid van hen, heel knap!

 7. Saskia 24 september 2016 op 8:05 pm - Beantwoord

  Wauw, super leuk en wat een mooie foto’s! Ik heb ook wel eens in het verleden zo’n artikeltje gemaakt. 2 delen, eerste half jaar en 2de halfjaar. Mooi altijd zo’n terugblik!

  • Romy 24 september 2016 op 10:05 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Ik vond het alleen al heel leuk om mijn fotomappen weer eens langs te lopen.

 8. Laura 24 september 2016 op 10:40 pm - Beantwoord

  Jeej Romy wat leuk deze blog! 😀 Met het gewenste effect: ik word er vrolijk van 🙂 Mooie plaatjes hoor!
  Liefs xxx

  • Romy 25 september 2016 op 1:05 am - Beantwoord

   Dankje! En wat leuk dat je zo vrolijk werd van al mijn foto’s 🙂

 9. Esma 25 september 2016 op 2:19 am - Beantwoord

  Leuk al die foto’s! En ook superleuk dat je er iets bij zet, je laatste foto vind ik overigens ook prachtg!

 10. Marjolijn 25 september 2016 op 8:43 am - Beantwoord

  Wat een leuk idee is dit. Mooie foto’s maak je. Ik ga ook voor de foto van maart. En ik ben helemaal benieuwd welke foto’s er gaan volgen ná jouw fotografiecursus.

  • Romy 25 september 2016 op 9:02 pm - Beantwoord

   Dankje! En de foto’s van na de cursus zie je vast snel terug 😉

 11. Mariëlle 25 september 2016 op 10:51 am - Beantwoord

  Wat een grappig idee hihi! Ik maak ook het liefste zo vaak mogelijk foto’s, maar mijn favorieten zijn toch wel van mijn vakanties van de afgelopen zomer!

  • Romy 25 september 2016 op 12:01 pm - Beantwoord

   Fotografie is echt een leuke hobby, hè? Ik ben benieuwd naar jouw foto’s 🙂

 12. Eva 25 september 2016 op 4:13 pm - Beantwoord

  Die nonchalante foto van je broers is echt leuk! Wel jammer dat ze normaal gesproken niet op de foto willen haha. En die kat is trouwens zó schattig! Echt leuk zo’n jaaroverzicht in foto’s 🙂

  Liefs!

 13. Vivian 4 oktober 2016 op 7:21 pm - Beantwoord

  Wat een mooi overzicht om te zien! Ik ben echt jaloers op jouw haarkleur haha. En je Beertje lijkt bizar veel op mijn kat!

Recente blogs

Outfit | Groene blouse & nieuwe sieraden

17 oktober 2019|Outfits|

Groen is geen kleur die ik in grote hoeveelheden in mijn kledingkast heb liggen. Dat vond ik reden genoeg om juist eens met iets groens thuis te komen. En zo geschiedde toen ik laatst bij Steps een wel heel fleurige en knalgroene blouse tegenkwam. Mee naar huis ging dat ding! En aangezien ik nieuwe items nooit lang in de kast kan laten liggen, ging ik al een dag later met deze blouse de straat op. Ik droeg er meteen ook mijn nieuwe sieraden bij, om mezelf helemaal in een nieuw jasje te steken. Kijk je mee naar mijn outfit?

5 jaar ondernemer | 11x wat ik nu anders doe dan toen ik begon

7 april 2023|Carrière en ondernemen|

Wauw, op 30 april is het vijf jaar geleden dat ik het kantoor van de Kamer van Koophandel binnenliep om een "papiertje" te ondertekenen. Een papiertje dat mijn leven veranderde! Toen de stap naar mijn eigen bedrijf als tekstschrijver eenmaal gezet was, werd er een ondernemerskriebel in me aangewakkerd die nog steeds niet is uitgekriebeld. Het was díe kriebel die me drie jaar geleden mijn baan liet opzeggen en die me zelfs op maandagochtend zonder tegensputteren uit mijn bed sleurt voor een nieuwe werkdag. Tegelijkertijd is ondernemen mijn meest uitdagende baan en heb ik talloze uitglijders gemaakt. Daarom had ik zin in een uitglijden-en-opkrabbelen-recap: deze 11 dingen doe ik nu anders dan 5 jaar geleden.

Recept couscous bowl met sinaasappel-hummusdressing & kikkererwten

29 maart 2023|Recepten|

Soms heb je en paar halve blikken met bonen of kikkererwten in de koelkast staan en móet je daar iets mee. Dát zijn vaak de momenten waarop de meest creatieve gerechten uit onze keuken komen rollen. Sommige combinaties blijken niet voor herhaling vatbaar; andere zijn een verrassend succes. Dat geldt bijvoorbeeld voor deze couscous bowl met sinaasappel-hummusdressing. Het is een bowl vol lekkere dingen, die je bijna allemaal in de oven op een bakplaat bereidt. Supersimpel dus! Deze couscous bowl bevat onder andere zoete aardappel, geroosterde kikkererwten, geglaceerde pecannoten en een heerlijke dressing van hummus en sinaasappel. Een heerlijke combinatie die je zal verrassen!