pippa1 7

Foto's van Pippa die mijn blog net niet haalden

 • 15 september 2019
 • 28 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Dat mijn telefoon vol staat met kattenfoto’s van mijn kat Pippa zal je vast niet verbazen. Als stapelgek kattenvrouwtje kan ik natuurlijk niet anders dan Pippa regelmatig op de foto te zetten. Toch is mijn pluizige huisgenootje heus niet altijd even fotogeniek. Als volleerd kattenmodel heb je natuurlijk ook niet altijd zin om je beste poses te moeten aannemen. Maar eerlijk: zelfs dán kan ik het niet over mijn hart verkrijgen foto’s van Pippa naar mijn virtuele prullenbak te verplaatsen. Daarom geef ik eens het woord aan Pippa en deel ik 10 foto’s van mijn pluizenbol die mijn blog eerder nét niet haalden.

foto's van pippa de kat
foto's van pippa de kat

En dan nu het woord aan Pippa. Poes én volleerd fotomodel. Maar soms even niet.

“Gezellig” met de baas op de foto

Het leek mijn baas leuk om een gezellige foto van ons samen te hebben. Elke keer weer doet ze pogingen, maar ik houd het liever voor gezien. Ik ga toch niet op commando leuk kijken. Dat doe ik wel in mijn eigen tijd als het mij uitkomt. Je mag foto’s maken wat je wilt, maar ik ga gewoon niet een vrolijke blik in de camera werpen voor het familiealbum. En nee, voor vijf kattensnoepjes doe ik dat nog steeds niet!

kat wil niet op de foto

Het leed dat de zelfontspanner heet

Foto’s met de zelfontspanner vind ik al helemaal een ramp. Zitten we net lekker samen op de bank, pakt baaslief de camera erbij. Opeens gaat er een lampje knipperen en komt ze razendsnel naar de bank toe gelopen. En dan moet ik dus blijven zitten. Ammehoela! Mijn voerbak wacht op me.

kat loopt door foto heen

Photobomben kan ik wel!

Aan de andere kant vind ik het wel leuk om ongevraagd op de foto te gaan. Soms is mijn baas producten op de foto aan het zetten. Waarom, geen idee? Dat zoek ik dan ook graag van dichtbij even uit door mijn neus in haar zaken te steken. Ik bedoel: waarom zou je tandpasta en zonnebrandcrème op de foto zetten als je ook een uiterst fotogenieke kat hebt rondlopen?! Ik doe dan ook graag een duit in het zakje om haar foto’s wat op te leuken.

foto's van pippa de kat

De leeuwin in mij

Dat er stiekem een leeuwin in mij schuilgaat, laat ik graag zien als ik me uitrek na een inspannende dag gevuld met slapen, achter elastiekjes aanrennen, eten en vanaf de vensterbank alle voorbijgangers in de gaten houden. Ik heb het er soms maar druk mee. Baas zegt dat je goed voor jezelf moet zorgen, dus probeer ik zeker wel het grootste deel van de dag slapend door te brengen. Zodra ik wakker word, maak ik dat graag op een overdreven manier duidelijk. Ook voor de camera. Sommige wezens zijn out of bed ook razend knap en ik ben er daar duidelijk een van.

foto's pippa de kat

Ik en mijn prooien

Mijn baas vindt het leuk om met interieur bezig te zijn. Alles heeft een plekje in huis. Ze ordent mijn kattenspeeltjes dan ook altijd op een hoopje onder tafel, zodat haar woonkamer altijd Pinterestwaardig is. Allemaal leuk en aardig, maar aan mij de taak om de neurotische opruimtrekjes van mijn baas regelmatig op de proef te stellen. Soms door brokjes uit de bak te gooien, met hoopjes aarde aan de haal te gaan of kattenbakkorrels gezellig mee te sleuren. En ’s nachts laat ik mijn speelgoedmuizen, balletjes en luipaardhengel graag alle hoeken van de kamer zien. Op deze foto poseer ik dan ook trots met mijn prooien. Opgeruimde baas of niet, dit is wel mooi mijn territorium.

foto's van pippa de kat

Mijn “Ik was het niet”-blik

Even een tip voor mijn katachtige soortgenoten. Doe je iets ondeugends? Gooi je aarde uit de plantenpotten? Of heb je stiekem ’s nachts over tafel gelopen en verraden drie verloren haren op het tafelblad die daad? Zet gewoon een onschuldige blik op en doe alsof je van niets weet. Zo’n beetje zoals ik hierboven doe. Eén blik en de baas kan je onmogelijk nog verdenken van ondeugendheid.

gekke kat

Mijn speelse uurtje

Elke avond heb ik een speels uurtje. Dan sprint ik door de kamer en geef ik gewoon honderd signalen af dat baas met haar hengeltje voor mijn neus moet zwaaien. Baas ziet dat altijd meteen aan me, omdat ik dan gekke blikken ga trekken. De blik hierboven is mijn standaard nu-is-het-speeltijd-blik.

kat knipoog

Gesnapt door de paparazzi!

Ik zei toch dat mijn baas me de hele dag door op de foto zet. Zelfs als ik me achter mijn oren aan het krabben ben, komt er een camera bij kijken. Baas vond deze neppe knipoog heel erg leuk. Ik vroeg me vooral af wat ze toch met die camera onder de bank moest. Mag dat volgens de nieuwe privacywetgeving allemaal wel? Misschien moet ik een schadeclaim indienen. Vijftig kattensnoepjes lijkt me een redelijke vergoeding.

foto's van pippa de kat

Op mijn fotogeniekst

Maar denk nu niet dat ik niet fotogeniek ben. En dat ik niet voor baaslief mijn mooiste poses aanneem. Op bovenstaande foto liet ik eens goed mijn harige teentjes zien. Daar smelt mijn baas altijd van. Vooruit, soms geef ik daaraan toe en doe ik leuk voor de camera. Baas boft maar.

Vraag aan andere kattenbaasjes: wil jullie kat altijd op de foto?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 15 september 2019 op 7:29 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuke post van Pippa en de foto’s zijn zó leuk! Onze kat vond op de foto gaan niet zo leuk maar gelukkig heb ik wel een aantal leuke foto’s kunnen maken.

 2. Ilona Wielinga 15 september 2019 op 7:55 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Heerlijk om te lezen. Ik heb zelf een hamster, die totaal niet fotogeniek is. Even blijven zitten zit er niet bij, dus 9/10 keer is het een foto met een wazige vlek omdat mijn hamster inmiddels alweer een meter verderop zit.

  • Romy 15 september 2019 op 10:31 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk hoe je hamster lekker zijn eigen plan trekt! Ik heb ook wel wat foto’s van Pippa waarop ze me net te snel af was 😉

 3. Naomi 15 september 2019 op 8:00 am - Beantwoord

  Heerlijke blog! Ik vind de blik voor speeltijd uitermate schattig.

 4. Sandra 15 september 2019 op 9:51 am - Beantwoord

  Awwww smelt, hahaha. Wat een lieffie! Ze is ook zo lekker fluffy. 🙂
  Ik kan wel een paar externe harde schijven kopen voor alle foto’s van Suzie. Ik heb er echt on-tel-baar veel. :’) Het grappige is dat ze soms echt gaat poseren met haar staartje gekruld om haar voorpoten. Maar vaak is het een stuiterbal en vliegt ze alle kanten op hoor. :p

  • Romy 15 september 2019 op 10:32 am - Beantwoord

   Haha, zo leuk als katten echt even een momentje nemen om uitgebreid te poseren. Om dan een paar seconden later natuurlijk snel weg te rennen. Dan is het wel weer mooi geweest 😉

 5. Mariska 15 september 2019 op 10:46 am - Beantwoord

  Haha leuk om te zien! Mijn kat wil op zich wel op de foto, maar als ik dan denk dat het op dat moment een leuke foto oplevert gaat hij snel iets anders doen. Of een photobomb spelen inderdaad haha!

  • Romy 22 september 2019 op 9:40 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk eigenwijze beesten zijn katten ook!

 6. bychristiana 15 september 2019 op 11:06 am - Beantwoord

  Haha, die photobomb foto’s vind ik altijd leuk. In het algemeen trouwens, ook met mensen. Soms zijn ze zo komisch, dat ik in mijn eentje hardop bij de computer zit te lachen;-)

  • Romy 22 september 2019 op 9:41 am - Beantwoord

   Haha, photobombs kunnen inderdaad hilarisch zijn. Ik gebruik soms zelfs bewust juist de foto met Pippa als photobomb, omdat ik die net wat dynamischer vind dan de foto zonder voorbij rennende kat 😉

 7. Evelyne 15 september 2019 op 11:26 am - Beantwoord

  Hihi, zo tof! Een dier is natuurlijk niet zo’n best fotomodel. Weet ik uit ervaring in de cursus. Ooit kregen we een hond voor de lens, mijn God, hebben we afgezien, haha!

  • Romy 22 september 2019 op 9:41 am - Beantwoord

   Haha, dieren hebben altijd hun eigen wil, wat het inderdaad een extra uitdaging maakt om ze te fotograferen. Wel een leuke uitdaging op z’n tijd gelukkig 😉

 8. Marloes 15 september 2019 op 11:58 am - Beantwoord

  Het zijn nog steeds mooie foto’s! Juist omdat ze “niet gelukt” zijn. Ik heb nog geen kat gehad die er wel van houdt om op de foto gezet te worden, haha. Gelukkig kan mijn camera heel snel veel foto’s achter elkaar maken.

  • Romy 22 september 2019 op 9:42 am - Beantwoord

   Haha, zo’n continue stand op je camera scheelt inderdaad al met een hard rennende kat. Ik heb overigens ook nog nooit een kat gehad die echt voor de camera gaat poseren 😉 Op zich heb ik nog mazzel met Pippa, want de vorige kat van mijn ouders kwam altijd acuut naar de camera toe lopen als ik hem er ook maar bij pakte. Ik had dus bijna alleen maar neusfoto’s van haar, haha.

 9. Jorinde 15 september 2019 op 12:48 pm - Beantwoord

  Hahah, leuke foto’s alsnog! Heel herkenbaar. Onze kat Pip (;-)) blijft soms parmantig poseren, maar heeft lang niet altijd d’r dag en draait zich dan gewoon lekker om.

  • Romy 22 september 2019 op 9:43 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk dat katten lekker zelf bepalen of ze zin hebben om op de foto te gaan of niet 😉 Wat een leuke kattennaam trouwens, Pip!

 10. Janne 15 september 2019 op 1:01 pm - Beantwoord

  *hart 😉

  Ik kan me helemaal voorstellen wat voor persoonlijkheid Pippa heeft als je zo over haar schrijft. Jullie zijn leuk! Ik vind de eerste twee foto’s van Pippa met baasje trouwens nog best heel goed gelukt. Waarom zou je ook altijd in de camera moeten kijken?

  • Romy 22 september 2019 op 9:44 am - Beantwoord

   Oeps, ik heb ‘hart’ vorige week meteen even aangepast. Als ik foutjes maak, zijn het altijd dat soort suffe dingen 😛 Fijn dat je me erop wijst!
   Ik vond de foto’s van Pippa en mij samen trouwens ook nog best wel leuk. Ze laten in ieder geval Pippa’s eigenwijsheid ook wel goed zien 😉

 11. Carolien 15 september 2019 op 2:28 pm - Beantwoord

  Leuk artikel! Herkenbaar.

  Wat kan helpen met de kattenbakkorrels is een matje waar de korrels in kunnen vallen net ervoor. Veel dierenwinkels hebben die wel. Scheelt veel!

  • Romy 22 september 2019 op 9:44 am - Beantwoord

   Goed idee, zo’n matje voor kattenbakkorrels! Dank je voor de tip! Daar ga ik misschien eens naar kijken.

 12. Irene 15 september 2019 op 3:20 pm - Beantwoord

  Ik vind jouw Pippa echt een prachtige poes! Mooie foto’s ook. Als ik een van onze hondjes op foto wil krijgen duurt het echt een eeuwigheid en dan nog moet ik geluk hebben :p

  • Romy 22 september 2019 op 9:45 am - Beantwoord

   Ik ga je mooie complimenten doorgeven aan Pippa 🙂 Ik smelt ook altijd als ik haar zie en volgens mij weet ze mede daardoor heel goed hoe ze mij om haar pootje moet winden, haha.

 13. Nikita 16 september 2019 op 10:44 am - Beantwoord

  Ik vond dit artikel gisteren zo geweldig om te lezen! Pippa steelt overal de show, ook op je blog haha! De insteek van dit artikel is zo tof. Zo zie je maar dat zelfs het kattenleven er rooskleuriger uitziet dan je op foto’s ziet 😉

  Jacqueline (ons vogeltje) op de foto krijgen is vaak ook een hele uitdaging. Hij zit nooit stil en zeker niet als ik een foto probeer te maken. Ik heb wel een paar hele schattige beelden van ‘m, maar dat zijn er niet zo veel. Tjah, het huisdierenleven. Gelukkig kunnen we ze in het echt zo vaak knuffelen als we willen. En daar kan geen enkel digitaal beeld tegenop. Je trouwe maatje of vriendinnetje echt in je armen hebben is duizend keer meer waard dan een foto :- )

  • Romy 22 september 2019 op 10:04 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve en enthousiaste reactie op mijn Pippa-artikel!
   En inderdaad, knuffelen met een huisdier is nog altijd veel meer waard dan een mooie foto. En dat eigenwijze van huisdieren maakt ze vaak juist wel leuk 😉

 14. Jessica J. 16 september 2019 op 11:00 am - Beantwoord

  Die harige teentjes, aaaaah! Ik begrijp best dat je daarvan smelt! Ik moet me haasten als ik een mooie foto van onze kat wil maken, want als ze een telefoon ziet, komt ze kopjes geven. ? Met de camera is het iets gemakkelijker, maar die heb ik natuurlijk niet altijd bij de hand.

  • Romy 22 september 2019 op 10:03 am - Beantwoord

   Haha, de vorige kat van mijn ouders deed dat ook altijd. Die kwam altijd direct op de camera af rennen als ik foto’s wilde maken. Weg, leuk fotomoment 😉 Wel heel schattig!

 15. Anouk 16 september 2019 op 1:13 pm - Beantwoord

  Oh wat een heerlijke foto’s! Echt even heerlijk op mijn saaie maandagmiddag

 16. Maaike 17 september 2019 op 12:39 am - Beantwoord

  Ach wat leuk!! En zo herkenbaar met mijn eigen kat 😀

Recente blogs

9 vegetarische recepten die ik nog wil maken

2 november 2019|Recepten|

Nee hoor, een geboren culinair wonder ben ik niet. Wel doe ik regelmatig dappere pogingen om toch iets smakelijks op tafel te zetten. Naar mijn eigen bescheiden mening heb ik een redelijke groei doorgemaakt als je je bedenkt dat ik vijf maanden alleen maar vegetarische AVG'tjes met diepvriesgroenten maakte. Ik heb zelfs een nieuwe hobby gevonden in het ontdekken van vegetarische recepten die ik nog eens wil proberen. Met een Pinterest-bord gevuld met meer dan 200 recepten kan ik nog wel even vooruit. Dit is een selectie van 9 vegetarische recepten die ik écht nog eens wil gaan maken.

Review Loop-oordoppen tegen overprikkeling: werkt dat echt?

15 juni 2023|Lifestyle|

Oordoppen voor overdag tegen omgevingsgeluid? Dat leek me wel wat! En ik ben niet de enige. Overal op social media spotte ik deze vrolijk gekleurde oordopjes met lovende reviews. Zouden ze de hype waard zijn? "Dit moet ik hebben!", dacht ik al bij het zien van de eerste influencer-filmpjes. Een paar weken later lagen de Loop-oordoppen in mijn bol.com-mandje. Ze schijnen perfect te zijn om tijdens het werk of in drukke omgevingen omgevingsgeluid te dempen. Denk aan meezingende buren, luid werkende bouwvakkers of krakende chipszakken van huisgenoten. De Loop-oordoppen zien er sowieso heel leuk uit. Maar werken ze ook echt zo goed bij bijvoorbeeld hoogsensitiviteit? Ik testte ze!

Review Albert Heijn Terra-vleesvervangers, vegan Paturain, fajita’s & meer

29 september 2023|Lifestyle, Groen doen|

Oh boy, mijn Albert Heijn-winkelkarretje was de afgelopen weken een paar keer extra vol geladen. De supermarkt heeft namelijk een enorm arsenaal aan nieuwe vega(n) producten uitgebracht. Uiteraard wist ik niet hoe snel ik voor het schap moest staan om het nodige in te slaan. Voilà, dit artikel is het resultaat van allerlei producten met veel plezier proeven (en soms met iets minder plezier als de smaak tegenviel). Ik deel onder andere mijn eerlijke review over de Albert Heijn vegan satéschnitzel, de plantaardige fajita's, de gloednieuwe vegan Paturain (is die echt zo "fain"?) en pittige falafel die inderdaad best pittig bleek. Zie hier mijn review van de Albert Heijn Terra-lijn en andere vleesvervangers.