frambozenflappen 7

Frambozenflappen met witte chocola & pistache (vegan!)

  • 18 december 2024
  • 2 Reacties
Categorieën: Recepten

Appelflappen kennen we allemaal wel. Maar wil je het extra feestelijk én extra lekker maken? Gooi het dan eens over een roze boeg en maak heerlijke, zoete frambozenflappen. Frambozen, witte chocola en pistachenoten staan sowieso bekend als een topcombinatie. En in deze frambozenflappen smaken die drie samen absoluut fantastisch. Verwacht een heerlijk zoete bladerdeeg-flap met een vulling van frambozensaus, stukjes witte chocola en knapperige pistachenootjes. Als je nog iets feestelijks wilt serveren voor welke feestdag dan ook, dan is een stapel van deze flappen geheid een succes. Maak ze zelf in maar 30 minuten!

Geen appelflappen, maar frambozenflappen

Meestal vullen we dit soort gezellige bladerdeegflappen met appel, kaneel en rozijnen. Ook heel lekker! Maar die combinatie is inmiddels een gouwe ouwe. Ik ging op zoek naar iets originelers en kwam dankzij een overvolle vriezer op het idee om bladerdeegflappen eens te vullen met diepvriesframbozen. Als je frambozen even kookt in een pannetje met een beetje agavesiroop, vanille-extract en maïzena, krijg je een heerlijk zoete en frisse frambozensaus. Met een vrolijk frambozenkleurtje ook nog!

Om de frambozenflappen nog verder op te leuken en meer smaak te geven, roer ik daarnaast stukjes witte chocola door de frambozensaus. Ook hak ik pistachenoten in stukjes en meng ik die met de saus. Roer alles goed door elkaar en vul het bladerdeeg dan met deze rijkelijk gevulde saus. Dan ben je zeker van lekker zoete frambozenflappen die eens écht anders dan de standaard appelflappen zijn. Met een beetje poedersuiker erbij doen ze het vast ook perfect met Oud & Nieuw, op een verjaardag, bij een etentje of voor welke feestelijke gelegenheid dan ook.

frambozenflappen 5

Hoe maak je de frambozenflappen?

Deze frambozenflappen zijn een makkie om te maken. Het kost je maar 10 minuten voorbereidingstijd en daarna 20 minuten wachten op de oven.

Ten eerste is het belangrijk om het bladerdeeg alvast uit de vriezer te halen en de plakjes naast elkaar te laten ontdooien. Verwarm ook alvast de oven voor. Daarna kun je de frambozensaus maken. Dat is een kwestie van de diepvriesframbozen, agavesiroop en vanille-extract verwarmen op middelhoog vuur. Roer na een tijdje ook de maïzena erdoorheen. Haal, als de saus eenmaal is ingedikt, de pan van het vuur. Roer dan witte chocola en fijnegehakte pistachenoten door de saus.

Daarna kun je de flapjes vullen. Het is vooral belangrijk dat je de flappen niet té rijkelijk vult. Anders ontploffen ze straks in de oven of krijg je ze bij voorbaat al niet meer dicht. Vouw de flappen dan schuin dicht en duw de randjes plat met een vork.

Bestrijk dan de flappen aan de bovenkant met een beetje plantaardige melk en strooi er wat suiker overheen. Daarna zijn de flappen klaar om in de oven te gaan. En let op: wacht niet te lang met aanvallen als de oven je oppiept. Warm zijn de frambozenflappen absoluut op hun allerlekkerst.

frambozenflappen 6

Hoe lang moet bladerdeeg in de oven?

Het verschilt per gerecht hoe lang bladerdeeg in de oven moet. Maar ga voor deze frambozenflappen uit van ongeveer 18-20 minuten. Ik zet de oven zelf op heteluchtstand en dan op 200 graden. Dan komen de frambozenflappen er mooi goudbruin uit en zijn ze flink gerezen ten opzichte van hoe ze de oven in gingen.

Meer recepten met frambozen

Zelf kan ik framboos altijd wel waarderen als hoofdrolspeler in baksels. Je kunt verrassend veel lekkers maken met deze rode vrucht. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze heerlijke bakrecepten met framboos:

frambozenflappen 3

Recept frambozenflappen met witte chocola

Wil je zelf deze feestelijke frambozenflappen (goede tongbreker!) op tafel toveren voor jouw feestmenu of gewoon als extra lekker toetje? Met dit recept heb je ze in een mum van tijd zelf gemaakt:

frambozenflappen 6

Frambozenflappen met witte chocola en pistache (vegan!)

Romy
Wil je eens iets anders proberen dan appelflappen? Ga voor deze heerlijk zoete frambozenflappen met wite chocolade en pistache. Ze zijn vegan en onwijs makkelijk te maken.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bakrecepten, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 6 flappen

Equipment

  • Bakplaat met bakpapier
  • steelpan
  • Vork

Ingredients
  

  • 6 plakjes vegan bladerdeeg
  • 160 gram diepvries-frambozen
  • 50 gram vegan witte chocola
  • 40 gram pistachenoten
  • 25 gram agavesiroop
  • 1 el maïzena
  • 1 tl vanille-extract

Voor de glanslaag:

  • 1 el plantaardige melk
  • 1 tl basterdsuiker of kaneelsuiker

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg alvast uit de vriezer en haal ze los van elkaar, zodat ze goed kunnen ontdooien.
  • Doe de diepvriesframbozen samen met de agavesiroop en het vanille-extract in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Roer, zodra de frambozen ontdooid zijn, de maïzena door de saus en laat de saus, al roerend, nog 1 minuut op laag vuur indikken.
  • Haal dan de pan van het vuur. Snijd de witte chocola en pistachenoten in kleine stukjes en roer die door de frambozensaus.
  • Leg de bladerdeegplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul ze allemaal met ongeveer 1/6 van de frambozensaus. Zorg dat je niet té veel saus gebruikt. Anders kunnen de flapjes niet meer dicht.
  • Vouw daarna de flapjes schuin dicht en duw de randen van de flapjes met een vork aan.
  • Bestrijk de bovenkant van de flappen dan met een beetje plantaardige melk. Strooi er vervolgens suiker overheen. Doe de flappen daarna voor 18-20 minuten in de oven.
  • En wacht daarna niet te lang met aanvallen. Warm zijn de flappen op hun allerlekkerst!
Trefwoord Bladerdeeg, Framboos, Lactosevrij, Pistachenoten, Vegan, Vegetarisch, Witte chocola
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!
frambozen flappen

Kun je ook verse frambozen gebruiken?

Ik raad aan om diepvriesframbozen te gebruiken, omdat die meer vocht bevatten. Het is dan makkelijker om er een frambozensaus van te koken. Waarschijnlijk kan het wel met gewone frambozen als je die met een gewone vork fijnprakt. Maar de flappen maken met diepvriesframbozen is wel echt veel eenvoudiger.

Overigens kun je ook gewone frambozen invriezen om diepvries-frambozen te krijgen. Maar een bakje met diepvriesframbozen kopen is dan een goedkopere optie 🙂

Hoe lang kun je de frambozenflappen bewaren?

Je kunt de frambozenflappen nog wel een tijdje in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje. Bewaar ze de eerste dag in een bakje buiten de koelkast. Daarna blijven ze nog zo’n 2 dagen goed in de koelkast. Ik zou ze dan voordat je ze eet wel even in de magnetron opwarmen. Dan zijn de frambozenflappen] lekkerder dan als je er je tanden in zet terwijl ze koud uit de diepvries komen.

Heb jij weleens andere flappen dan appelflappen gemaakt? Zo ja, wat is jouw recepttip?

vegan frambozenflappen met witte chocola

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Ilona Dekker 18 december 2024 op 7:01 am - Beantwoord

    Ja vrij recent nog voor een high tea met 10 mensen waarvan eentje vegan, (iedereen nam iets mee). Ik heb toen bladerdeegflapjes gemaakt met banaan en (vegan) hazelnootpasta en pecannoten.
    Bladerdeeg, halve banaan licht prakken en dik insmeren met hazelnootpasta, bestrooien met gehakte (licht gezouten) pecannoten, dichtvouwen en in de oven.
    Ik gebruikte de hazelnootpasta van AH (Terra).
    Ze waren zo lekker dat ik ze voor ons kerstdiner in het klein maak en (warm) serveer met een bolletje vanille ijs.

    • Romy 18 december 2024 op 7:52 am - Beantwoord

      Oeh, dat klinkt ook verrukkelijk! 🙂 En een heerlijk feestelijke kerstsnack of kersttoetje ook!

Beoordeling recept




Recente blogs

Je minder aantrekken van wat andere mensen vinden | 7 tips

31 oktober 2019|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Ik ben vast niet de enige die er soms een handje van heeft zich druk te maken over wat anderen denken. Bijvoorbeeld als ik nieuwe mensen verwelkom in mijn nogal kleurrijke huis, als ik een belangrijke keuze maak of als ik iets doe wat niet gebruikelijk is. Wat zullen mensen daar wel niet van vinden? Wat nu het niet begrijpt? Allemaal gedachten die eigenlijk nog geen seconde van je tijd waard zijn. Maar hoe kun je je minder druk maken over wat andere mensen vinden? Dit zijn 7 tips om jou (en mezelf) hierbij een handje te helpen.

Outfit | Het pre-loved roze jasje dat ik op een bijzondere manier kreeg

17 februari 2022|Outfits|

Soms krijg je een appje waar je direct van gaat glunderen. Dat had ik laatst toen Ida (een lieve bloglezer) me een berichtje stuurde. Het was een foto van een roze jasje. Ze gebruikte het zelf niet en vond het net iets voor mij. Of ik het wilde hebben? Mijn ogen werden groot, en de roze-liefhebber in mij maakte een vreugdesprongetje van een meter of twee in de lucht. Het jasje is nu mijn grote trots in mijn kledingkast, maar uiteraard word ik er nóg blijer van om het te dragen. Ik show het je bij deze outfit.

Minder plastic gebruiken | Hoe wil ik dat aanpakken?

2 december 2019|Lifestyle, Groen doen|

Zeker wekelijks breng ik een zak vol plastic weg naar de ondergrondse container. Hup, plastic zak erin, deur dicht en weer door. Maar eigenlijk is plastic wegbrengen niet zo gewoon. Op internet lees ik steeds vaker over de plastic soep die ik mede creëer door wekelijks mijn plastic verpakkingen naar de plasticstort te brengen. Tijd voor verandering, vond ik. Niet omdat ik het perfect kan doen, maar omdat ik wel graag mijn haalbare steentje wil bijdragen. Minder plastic gebruiken, hoe wil ik dat aanpakken?

Ga naar de bovenkant