Zomerjas 1 scaled

Een magisch moment… tijd voor dé zomerjas!

 • 19 april 2018
 • 36 Reacties
Categorieën: Outfits

Ik vind het een bijna magisch gevoel wanneer ik weer in een zomerjas de straat op kan. Het duurt bij mij (als echte koukleum!) namelijk minstens tot april voordat ik mijn winterjas officieel aan de wilgen durf te hangen. Maar het moment dat je wist dat zou komen, is eindelijk hier… Het is niet alleen bloesem- en magnoliatijd, maar ook tijd om me weer in een zomerjas te hullen! En dat werd dit jaar al helemaal een feestje, aangezien ik een fuchsiaroze zomerjas heb uitgezocht waar ik zelf helemaal weg van ben. Ik laat hem graag aan je zien onder de roze magnoliaboom.

fuchsiaroze zomerjas s. oliver

Een wel héél leuk pakketje met de post!

Een zomerjas stond al een tijdje hoog op mijn lijstje. Ik wilde graag een lange trenchcoat in een felle kleur. De lente staat voor mij voor vrolijkheid en daar hoort wat mij betreft een fleurige jas bij die lekker opvalt. Al een tijdje geleden spotte ik op de Instagramaccount van Retro Sonja (liefde voor haar mooie foto’s en kledingstijl overigens! ♥) een fuchsiaroze trenchcoat van S. Oliver. Die trenchcoat stal meteen mijn hart. Vanaf dat moment had ik mijn zinnen dan ook gezet op dit model jas in deze specifieke kleur. Je kunt je vast voorstellen dat ik een klein vreugdesprongetje maakte toen de postbode exact die jas afgelopen week bij mijn huis kwam bezorgen. Yay!

fuchsiaroze zomerjas s. oliver
fuchsiaroze zomerjas s. oliver

Trenchcoat: S. Oliver via Otto | Veterlaarsjes: tweedehands | Rokje: New Yorker | Legging: Zeeman.

De roze trenchcoat van S. Oliver

Nog even over die trenchcoat waar ik verliefd op werd: hij is fuchsiaroze van kleur, maar neigt bijna naar rood. Altijd leuk om de meningen van mensen over kleuren mee te testen. Tot nu toe wint het aantal stemmen voor de kleur rood het van roze, maar zelf houd ik het op fuchsiaroze. De jas sluit, zoals je kunt zien, met een rij knopen en een ceintuur. Ik heb zelf het bovenste knoopje opengelaten, omdat ik dat iets vlotter vind staan. Overigens kun je de jas op twee manieren dragen, zo leerde ik van het kaartje dat erbij zat. Je kunt ook aan de binnenkant een extra rij met knopen dichtmaken en het ceintuur dan vastknopen om je middel. Leuk voor de afwisseling!

Peek-a-boo

Van mijn vintage winterjas (dit mooie exemplaar, dat ik alleen met veel moeite terug in de kast kon hangen na de winter!) ben ik gewend dat elk rokje of jurkje eronder valt. Deze roze trenchcoat is iets korter, dus daar moet ik weer even aan wennen. Toch vind ik het wel wat hebben dat mijn rokje of jurkje net onder mijn jas uit piept. Verder combineerde ik de jas met veterlaarsjes, die ik een tijdje geleden op de kop tikte bij de kringloopwinkel,  een zwart-wit rokje en een grijze legging.

fuchsiaroze zomerjas s. oliver
fuchsiaroze zomerjas s. oliver
fuchsiaroze zomerjas s. oliver

Technische issues

Overigens was het maken van deze outfitfoto’s nog een kleine technische uitdaging. Ik had mijn zinnen gezet op een prachtige roze magnoliaboom voor een huis. De bewoners van het huis waren even weg, er stond geen auto “in de weg” en de magnoliaboom stond ook nog eens prachtig in bloei. Check, check, check! Mijn vader was zo lief om foto’s te maken, maar helaas bleek mijn SD-kaart een aantal foto’s te hebben verwijderd. Alleen de foto bovenaan dit artikel had ik nog. Zelfs een herstelprogramma werkte niet, dus besloot ik de foto’s ’s avonds opnieuw te maken bij een andere magnoliaboom. Met grote dank aan mijn moeder die dat geen probleem vond!

fuchsiaroze zomerjas s. oliver

Note: let vooral niet om het losse ceintuur. Dat had ik blijkbaar niet goed in het lusje gedaan (Oeps, dit is natuurlijk een roze-olifant-effect!).

Tijd voor de lentegarderobe

Ik bestelde deze fuchsiaroze zomerjas van S. Oliver via Otto.nl. Otto heeft overigens nog meer damesmode te koop, waaronder heel veel leuke items voor de zomer. Ik heb in ieder geval zin om mijn lentegarderobe langzaamaan weer vooraan in mijn kledingkast te leggen én om een paar nieuwe items te scoren die nog in mijn lentegarderobe ontbreken. Mijn favoriete gele stippenjurkje en een paar vrolijk gekleurde jasjes heb ik in ieder geval alvast tevoorschijn getoverd om de lente mee in te luiden. Op naar heel veel zonnige dagen waarop ik hopelijk volop kan shinen in mijn favoriete lentekleding.

Heb jij al een zomerjas voor dit jaar?

zomerjas

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 19 april 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Een hele mooie jas! Staat je goed! Ik heb een zomerjas, een zandkleurige trenchcoat.

  • Romy 20 april 2018 op 12:31 am - Beantwoord

   Dankjewel! Jouw jas klinkt ook prachtig trouwens. Ik ben gek op trenchcoats 🙂

 2. Neverdullmoments 19 april 2018 op 6:53 am - Beantwoord

  Mooie dingen zijn dat toch, trenchcoats! Super leuk dat je deze mocht ontvangen! Mijn zomerjas is eigenlijk altijd een nepleren jasje of een vest!

  • Romy 20 april 2018 op 12:32 am - Beantwoord

   Een nepleren jasje is ook gaaf! Ik ben benieuwd naar jouw jas/vest 🙂

 3. Marije 19 april 2018 op 7:17 am - Beantwoord

  Heerlijke vrolijke jas! Staat je leuk!

 4. Josephine 19 april 2018 op 8:12 am - Beantwoord

  Een ontzettend mooie jas! Ik hou ook van felle kleuren, en in deze kleur heb ik een colbertje. Ik vind het trouwens roze… 😉
  In een vergelijkbaar model heb ik een jas in felgroen, mijn lievelingskleur. Daar ben ik dan ook heel blij mee!

  Balen dat je eerste set foto’s niet goed overgekomen is. Dat lijkt me echt een nachtmerrie!

  • Romy 20 april 2018 op 12:32 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik werd zelf ook al helemaal vrolijk toen ik de jas uit de doos haalde.

  • Romy 20 april 2018 op 12:34 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je complimentje over mijn roze jas 😉 Zo’n trenchcoat in felgroen klinkt ook heel mooi trouwens. Ik kan me voorstellen dat je daar ook heel blij mee bent.
   Het was inderdaad wel balen van die eerste set foto’s. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt en ik heb niets raars gedaan. Gelukkig is het verder niet meer voorgekomen deze week, dus ik ga er maar van uit dat het iets eenmaligs was.

 5. Sija 19 april 2018 op 8:25 am - Beantwoord

  Wat een leuke jas Romy! Deze foto’s zijn ook goed gelukt, prachtig die magnolia bomen <3

 6. Sandra 19 april 2018 op 8:38 am - Beantwoord

  Hij staat je ontzettend leuk! Hij is ook zo lekker vrolijk foor de kleur, hihi. Balen dat he de foto’s niet meer terug van krijgen, maar gelukkig wilde jouw moeder je helpen met nieuwe maken. Ze zijn alsnog mooi geworden hoor! 🙂 Ik draag als zomerse altijd 1 of 2 lange vesten over elkaar heen, maar ik heb ook een parka in een bijzondere groene kleur die water- en winddicht is dus die is ook erg handig. 🙂

 7. Janne 19 april 2018 op 9:06 am - Beantwoord

  Mooi! Fijn vrolijk, echt goed voor de lente 🙂
  Ik loop al sinds februari in mijn zomerjas – mijn winterjas draag ik alleen als het echt heel hard vriest en waait. Ik heb een windjack van Didriksons waar ik al jaren mee doe, in een mooie diepblauwe kleur. Mijn oma heeft er een paar jaar geleden een nieuwe rits ingezet voor me, superlief.
  Vandaag heb ik helemaal geen jas aan trouwens. Heerlijk hè?

  • Romy 20 april 2018 op 12:35 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik werd ook helemaal vrolijk van mijn felgekleurde jas 🙂 Ben er zo blij mee!
   Een vest is ook wel een handig alternatief voor een jas in de zomer! En die parka klinkt ook erg gaaf. Ideaal dat je daarmee zelfs een regenbui overleeft zonder drijfnat te worden 😉

  • Romy 20 april 2018 op 12:36 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En vandaag was het inderdaad perfect weer om zelfs helemaal geen jas te dragen. Wat een feestje! Ik heb er in ieder geval heerlijk van genoten.
   Jouw windjack klinkt ook erg mooi trouwens. Heel lief dat je oma er een nieuwe rits voor je in heeft gezet!

 8. Maaike 19 april 2018 op 9:16 am - Beantwoord

  Staat je weer goed hoor! En wat gek dat er zomaar foto’s zijn verdwenen van je kaart. Dat vind ik zo’n nare gedachte. Nu waren het foto’s die je op zich overnieuw kon doen. Dus dat scheelt gelukkig!

  • Romy 20 april 2018 op 12:37 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂
   Die verdwenen foto’s waren inderdaad wel heel vreemd. Ik was ook even bang dat ik dit vaker zou hebben. Nu was het inderdaad niet zo erg, omdat ik die 20 foto’s wel opnieuw kon maken, maar het zou heel jammer zijn als zoiets je op vakantie overkomt. Gelukkig heb ik er verder deze week geen last van gehad, dus hopelijk was het iets eenmaligs.

 9. Loes 19 april 2018 op 9:25 am - Beantwoord

  Deze jas staat je goed, hij past echt bij je! Heel mooi! Vervelend van de technische problemen trouwens.. ik haat dat soort dingen!

 10. Lianne 19 april 2018 op 10:38 am - Beantwoord

  Oh wauw! Ik ben ook echt fan van trenchcoats 🙂 Ik heb een hele mooie lichtroze tweedehands gekocht vorig jaar. Past ook goed bij de kleuren van de lente. Die van jou is lekker fleurig en valt mooi op 🙂 Ik wil ook nog een foto van mezelf maken bij een mooie roze bloesemboom! Helaas is mijn camera niet heel geweldig en hoop ik dat ik deze week nog met het lekkere weer een mooie shot kan maken 🙂

  • Romy 20 april 2018 op 12:38 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik ben er ook echt heel blij mee.
   Die verdwenen foto’s waren inderdaad wat minder. Ik baalde ook flink eerst, maar gelukkig konden we de foto’s die dag nog opnieuw maken. Dat leek me handiger dan allerlei programma’s downloaden om te proberen de 20 foto’s terug te krijgen 😉

  • Romy 20 april 2018 op 12:39 am - Beantwoord

   Jouw lichtroze jas klinkt ook prachtig! En wat gaaf dat je daarmee een foto wilt maken voor een bloesemboom. Het wordt vast een prachtige foto, zeker met dit mooie weer! 🙂

 11. Anna 19 april 2018 op 10:40 am - Beantwoord

  Wat een super mooie felle jas! De kleur is echt perfect voor de lente!

  • Romy 20 april 2018 op 12:43 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het ook zo’n leuk lentekleurtje 🙂

 12. Mevrouw Marloes 19 april 2018 op 12:25 pm - Beantwoord

  Wauw, hele mooie felle jas! Ik ben ook nog op zoek naar een mooie trenchcoat, maar tot nu toe nog niet de coat gevonden die echt helemaal bij mij past. Jij gelukkig wel 😉

  • Romy 20 april 2018 op 12:43 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij dat ik precies de jas heb gevonden die ik zocht voor deze lente 🙂 Hopelijk loop jij ook binnenkort tegen een mooi exemplaar aan.

 13. Iris - Thebeautymagazine.nl 19 april 2018 op 12:35 pm - Beantwoord

  Ah wat is hij Leuk! Echt een kleurtje dag perfect bij je past!

 14. Irene 19 april 2018 op 2:04 pm - Beantwoord

  Ik zeg ook roze! Op mijn scherm is ie bijna fluoriscerend, maar wel heel leuk en past helemaal bij jou hé 🙂 een trenchcoat staat me niet vind ik. In de zomer heb ik eigenlijk altijd zo’n dun kort jasje met een leuk printje. Een beetje een regenjasmodel, maar dan geen regenjas :p

 15. Eva 19 april 2018 op 6:13 pm - Beantwoord

  Wat leuk, zo’n roze zomerjas!

  • Romy 20 april 2018 op 12:45 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je de jas goed bij mij vindt passen! 🙂 Een kort regenjasje (of in ieder geval een regenjasmodel) klinkt ook best leuk trouwens. Ik weet zeker dat zo’n jas je heel tof staat.

  • Romy 20 april 2018 op 12:45 am - Beantwoord

   Dankjewel!

 16. Evelyne 19 april 2018 op 7:44 pm - Beantwoord

  Wat een leuke jas! Ik zoek al jaren iets in die trend, maar geen enkele past mij perfect, haha!

  • Romy 20 april 2018 op 12:47 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Hopelijk loop jij toch ook tegen een trenchcoat aan die jou goed past. Ik heb zelf vorig jaar een soortgelijke trenchcoat in een andere kleur gevonden bij Bershka en ik weet dat H&M ze ook weleens verkoopt. Misschien kun je daar iets vinden 🙂

 17. Nikita 20 april 2018 op 7:17 am - Beantwoord

  Ik draag meestal dezelfde jas door het hele jaar omdat hij altijd lekker fijn is. Ik ben zo blij dat de lente er is. Je straalt trouwens in je jas! Woensdagmiddag had ik les en over de middag ben ik met drie klasgenoten in het grasveld bij ons lesgebouw gaan zitten om te eten. Wat zalig was in die zon. Voor het eerst in mijn leven had ik geen zin om na een uur recht te staan en naar de les te gaan. De zon deze week is gewoon geweldig. Ik had het echt gehad met dat winterweer.

  Echt een supermooie jas. Hij staat je echt heel mooi Romy 🙂

  • Romy 20 april 2018 op 5:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment over mijn jas! En wat heerlijk dat jij ook zo hebt genoten van het weer. Het is ook gewoon zalig om nu tijd buiten door te brengen ?

 18. Saskia 22 april 2018 op 10:50 am - Beantwoord

  Fijn he, dit zomerjas weer! Ik heb de afgelopen dagen niet eens een jas aangehad, zo fijn<3
  Jammer genoeg gaat het weer de aankomende week veranderen. Zo jammer, aangezien het slippers en zonder jas weer echt fijn zijn. Ik heb zeker een fijne zomerjas, vorige zomer ook gedragen en heb nog een 2de exemplaar in de kast hangen.

  • Romy 23 april 2018 op 1:20 am - Beantwoord

   Echt jammer inderdaad dat het deze week een stuk minder weer is. Maar hopelijk sleept deze zomerjas me ook door de iets koudere weersomstandigheden heen 😉 Het was in ieder geval echt genieten zonder jas de afgelopen week met dit heerlijke weer.

Recente blogs

Aankomen in gewicht terwijl “iedereen afvalt” | Hoe was dat? + 9 tips

13 mei 2022|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

“Joh, weet je wel hoeveel suiker er in zo’n taartje zit?”, vroeg iemand me toen ik vrolijk met mijn vork in een stuk appelgebak prikte. En “Nu nog even zondigen, morgen gaan we weer richting de sportschool om de kilo’s eraf te trainen”, klinkt het vaak genoeg bij het kerstdiner. Tegenwoordig doen die opmerkingen van anderen me weinig. Maar toen ik in mijn herstel van mijn eetstoornis zit, viel het me pas op: mensen zijn massaal bezig met gewicht, labels op voedingsstoffen plakken, afvallen en bikinistress. Best lastig als jij juist moet aankomen in gewicht. Dit is hoe ik daar destijds mijn weg in heb gevonden en toch 14 kilo kon aankomen.

Waarom ik dankbaar ben voor lastige ervaringen?

13 september 2019|Persoonlijke groei|

Iedereen maakt in zijn leven wel dingen mee die niet per se leuk zijn. Misschien krijg je te maken met teleurstellingen. Of je wordt door iemand gekwetst. Of je maakt om een andere reden een periode door waarin je het nogal voor je kiezen krijgt. Net als ieder ander, heb ook ik lastige ervaringen meegemaakt. Op het moment zelf voelde ik me dan boos en verslagen. Maar achteraf gezien heb ik juist aan lastige dingen die ik heb meegemaakt veel te danken. Dit zijn 5 redenen waarom ik moeilijke ervaringen uit het verleden - gek genoeg - ook dankbaar ben.

Blij Lijstje #65 | Pittige potjes, podcastopnames en een potje blij van verhuisvoorpret

8 juni 2023|Persoonlijk, Positiviteit|

Potverdikkie, dat waren me de weken wel. Oké sorry, ik zal ophouden met mijn enthousiasme over deze pot-titel. Maar feit blijft dat er veel was om over te glimlachen de laatste weken, ook tussen het papierengeregel en het overenthousiaste verjaardagstaarten bakken door. Zo werd ik blij toen we verlost waren van dat ene ellendige veel te pittige potje, ging ik een stuk buiten mijn comfortzone door in een podcast te verschijnen en waren er veel glimlachmomentjes rondom de verhuizing. Daarnaast liep ik een blauwtje op een verjaardag, maar dan op een net even andere manier, en werd ik gelukkig van een onverwacht volle kast met chocola. Goed, alle blijmakers verzamelen! Dat doe ik weer op dit Blije Lijstje.