Here we go! | Ik ga op reis en ik laat thuis…

29 sep 2017 | Lifestyle, Persoonlijk | 68 reacties

Mijn propvolle koffer staat klaar, mijn Out of Office staat aan en mijn telefoon ligt aan de oplader. Wanneer ik dit schrijf, is het bijna zover: tijd voor een mini-vakantie. De afgelopen weken was het erg druk (op werk en thuis) en was het weer niet altijd even zomers. Maar nu jij dit leest, kan ik er dan echt een lang weekend tussenuit naar het nog steeds zomerse en zonnige Lissabon. Wat een heerlijk vooruitzicht is dat! Normaal gesproken stel ik hele waslijsten op met wat ik allemaal meeneem op reis. Maar dit keer is er ook het nodige dat ik vooral niet meeneem, juist om optimaal van mijn vakantie te kunnen genieten.

ik ga op reis en ik laat thuis

Routine en sleur. Op vakantie gaan – ook al is het maar een paar dagen – vind ik nog best een uitdaging. Het is altijd even wennen om geen deadlines te hebben en om niet elke dag in een vast ritme te zitten. Niet opstaan om kwart over zes, een keer niet op zaterdag hardlopen, geen lijstjes afwerken en ook niet om een vaste tijd aan tafel zitten en naar bed gaan. Dit keer wil ik mijn vaste schema eens echt loslaten en gewoon doen waar ik op dat moment zin in heb. ‘s Avonds nog door de gezellige straatjes slenteren? Prima! Of juist even genieten met een boek of met mijn laptop? Ook helemaal goed! En naar bed gaan om half 11 in plaats van veel later? Ook dat mag na deze drukke werkweek eigenlijk weleens.

Social media. Sowieso ben ik de laatste maanden al veel minder bezig met social media dan eerder. Ook op vakantie wil ik het ‘moeten’ checken van Facebook, Twitter en Instagram een beetje loslaten. Twee keer per dag even door berichtjes heen scrollen is geen punt, maar ik wil mezelf vooral niet iets opleggen en ook niet heel veel tijd steken in de hele dag door Instagram-posts van mijn vakantie uploaden. Dat spammen met kleurrijke Lissabon-kiekjes maak ik vast na mijn vakantie alsnog helemaal goed.

Up-to-date zijn. Vakantie betekent ook dingen loslaten en niet van alles op de hoogte zijn. En joh, dat vind ik nog best een uitdaging! Ik vind het bijvoorbeeld stiekem al lastig om lopende werkprojecten een paar dagen los te laten, om niet direct te zien of ik belangrijke privémailtjes binnenkrijg en om de boel thuis even de boel te laten. Toch betekent een paar dagen weg zijn, dat de Out of Office aan staat voor mijn werk en dat privémailtjes, appjes en berichtjes iets langer moeten wachten. Nu ik dit zo opschrijf, besef ik hoe goed het eigenlijk is dat ik al die dingen eens links laat liggen. Tja, beter iets van het thuisfront missen dan iets van het prachtige Lissabon missen door alleen met thuis bezig te zijn.

Nuttig bezig zijn. Tijdens deze paar dagen wil ik eens gewoon genieten, leuke dingen doen, ‘s avonds nog even eropuit, op een terrasje zitten en lekker uitgebreid foto’s maken. Even helemaal niets nuttigs, maar gewoon in alle rust genieten van de belevenissen en van de mooie wandelingen door de zonnige en kleurrijke Portugese hoofdstad. Ik heb ook vol goede moed weer een boek in mijn koffer gestopt. En wie weet kan ik ‘s avonds juist door de rust alvast fijn wat blogartikelen vooruitschrijven. Ook dat is voor mij echt genieten namelijk.

Het Nederlandse weer. Ik kon het niet laten om dit laatste puntje ook nog op te nemen in mijn lijst. Tijdens deze stedentrip laat ik namelijk ook het Nederlandse weer gewoon thuis. Wat nou herfst? In Lissabon is het voor Nederlandse begrippen nog heerlijk zomers en zijn de bomen nog groen. Hoewel ik de mooie Hollandse herfst ook wel wat vind hebben, zie ik er ook naar uit om straks uit het vliegtuig te stappen en mijn zomerjas tijdelijk een paar dagen te kunnen opbergen. Lissabon, here we come!

Wat laat jij graag thuis als je op vakantie gaat?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

68 Reacties

 1. Oui nathalie

  Heerlijk naar Lissabon! Geniet ervan meis en laat vooral even alle ‘verplichtingen’ los :-)
  Op naar het zonnige weer!

  Liefs, Nathalie

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel ? Dat gaat helemaal goed komen.

   Antwoord
 2. Shirley

  Hele fijne vakantie! Ik laat alle dingen die ik moet doen thuis. En evntueel gepieker ook.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Eventueel gepieker laat ik inderdaad ook heerlijk achter ?

   Antwoord
 3. Aneta

  Fijne vakantie meis en geniet ervan. Wat betreft social media: je hebt helemaal gelijk. Dat zal ik ook zeker thuis gaan laten. En wat ik nog meer thuis laat is de hectiek

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Dat genieten gaat vast lukken ? Jij ook alvast een heerlijke vakantie zonder hectiek! ❤️

   Antwoord
 4. Maaike

  Hele goede voornemens, laat die dingen maar lekker thuis en geniet van de vakantie! Heel veel plezier toegewenst!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Dat gaat vast helemaal goed komen ?

   Antwoord
 5. Marije

  Fijne vakantie! Lekker alles loslaten en vollop genieten

  Antwoord
 6. Loes

  Heel veel plezier, geniet ervan! Hopelijk kan je alles even loslaten, dat vind ik ook altijd heerlijk aan vakantie.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik hoop het ook, maar dat loslaten gaat vast goedkomen. Ik sta nu nog op Schiphol te wachten vanwege vertraging, maar zie er zo naar uit om straks door het mooie Lissabon te wandelen ?

   Antwoord
 7. Simone

  Wat heerlijk Romy, geniet van je trip!! Succes met het loslaten en geniet!

  Antwoord
  • Romy

   Lief, dankjewel! Dat gaat vast lukken.

   Antwoord
 8. Darina

  Hele fijne vakantie! Ik zou zeker social media en de routine en sleur achter je laten en lekker genieten van het moois dat Lissabon te bieden heeft!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Dat gaat helemaal goed komen ?

   Antwoord
 9. Lisette

  Heel fijne vakantie Romy! Heerlijk genieten en die gewoon lekker wat goed voelt op dat moment en je doet het wel. Daar is het vakantie voor. Tip: leuk om naar de bakkerij te gaan waar ze de welbekende pastel de balem maken.
  Mooi dagen daar!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve berichtje en voor de tip! Die ga ik zeker onthouden. Ik zit nu nog op Schiphol, maar kan niet wachten om alles in Lissabon te ontdekken ?

   Antwoord
 10. Laetitia

  Wat een idee! Een wat neem ik niet mee lijstje, nog nooit aan gedacht maar ik vind het een heel slim plan. We zijn altijd maar bezig met wat we allemaal moeten en daar gaan we op vakantie als we niet oppassen gewoon mee door. Ik heb ook altijd een hele waslijst met wat ik allemaal in m’n koffer moet stoppen en wat ik nog moet doen en regelen voor ik wegga, maar er ook bewust bij stil staan bij wat allemaal niet! moet is eigenlijk veel belangrijker! Tot rust komen en echt even toekomen aan jezelf is immers waar het om draait bij een vakantie. Goede reis en een hele ontspannen vakantie gewenst!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, ik vond het ook wel toepasselijk om eens op te schrijven wat ik vooral niet moet doen op vakantie. Ik heb nog weleens de neiging om gestrest weg te gaan, maar nu wil ik er gewoon eens echt van genieten. Nog heel even wachten totdat onze vlucht vertrekt, maar dan kan het ontspannen beginnen ?

   Antwoord
  • Laetitia

   Een belachelijk woord vind ik zelf maar het bestaat echt: vakantie-stress! En niet wachten tot vertrek om te ontspannen hoor, ook nu al proberen je ‘gewone’ leven wat los te laten (moeilijk, maar de moeite waard!)

   Antwoord
 11. Neverdullmoments

  Fijne mini-vakantie, Romy!! Heel goed dat je dit zo bewust met jezelf afspreekt, zo kun je optimaal genieten!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zeker weten ? Dankjewel!

   Antwoord
 12. Inge | Monsieur Mango

  Fijne vakantie Romy!
  Je stress en dagelijkse sleur achterlaten is inderdaad een goede. Op vakantie moet je vooral genieten vind ik en niet (teveel) bezig zijn met social media. Vakantie = tijd voor jezelf!

  Antwoord
  • Romy

   Precies, juist de me-time en ontspanning op vakantie is zo fijn. Ik ga er volop van genieten ?

   Antwoord
 13. Daisy

  Goed bezig! Een hele fijne vakantie gewenst ? Lissabon is echt een aanrader, een super mooie stad met aardige mensen en lekker eten. Geniet ervan!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel ? Het lijkt mij ook zo’n mooie stad. Ik kan niet wachten om Lissabon volop te ontdekken.

   Antwoord
 14. Susan

  Fijne vakantie! Geniet er van :)

  Antwoord
 15. evelien

  Wat heerlijk zo’n paar daagjes op vakantie naar Lissabon, lekker genieten!!
  Liefs,
  Evelien

  Antwoord
  • Romy

   Ja, echt genieten! Ik kan niet wachten totdat we zometeen vliegen naar de zon. Heerlijk!

   Antwoord
 16. Josephine

  Fijne vakantie Romy! Goed dat je zo bewust al die dagelijkse stress-factoren thuis laat. Zelf geniet ik van een vakantie zonder WIFI! :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Stiekem vind ik het altijd wel knap als mensen helemaal zonder internet zitten op vakantie. Dat is misschien wel de ultieme ontspanning. Voor nu geniet ik nog even van de wifi op Schiphol ?

   Antwoord
 17. Sam - singlereadytomingleblog

  Oh wat leuk, echt een hele mooie stad! Ik zou zeker ook een daguitstap naar Sintra doen, dat paleis vind ik echt één van de leukste dingen die ik al gezien heb op citytrip. En ik heb zo het gevoel dat het wel iets voor jou zal zijn met al die kleurtjes, haha! Geniet ervan :-)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor de tip! We hebben inderdaad ook een dagtripje naar Sintra op de planning staan. Daar heb ik zoveel zin in, alleen al vanwege de mooie parken en gekleurde muren ?

   Antwoord
 18. Madelon

  Mooie dingen om thuis te laten! Fijne vakantie gewenst, geniet ervan!

  Antwoord
 19. yvonne

  Heerlijk! Geniet ervan.

  Antwoord
 20. Amy

  Heerlijk zeg, Lissabon is echt een mooie bestemming! LX Factory zou ik zeker aanraden en de omgeving rond Castelo. Geniet ervan!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor de tips! Castelo lijkt ons inderdaad ook erg mooi en ik ga LX Factory snel even opzoeken ?

   Antwoord
 21. Mariëlle

  Ik ben best wel jaloers op je hoor hihi!! Ik wil er ook nog heel graag heen :) Heel veel plezier, geniet ervan!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Dat gaat vast helemaal goedkomen ?

   Antwoord
 22. Mariska

  Heel veel plezier op vakantie! :)

  Antwoord
 23. Evelyne

  Geniet van je weekendje Lissabon. Heerlijk er zo even tussenuit zijn (heb ik ook wel nodig, maar is momenteel niet mogelijk) en even de dagelijkse sleur achter je te laten. Ik hoop dat je een fijne reis hebt en het verslag lezen we achteraf wel op je blog neem ik aan ;)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel :) Het is inderdaad echt even genieten! En het verslag ga ik achteraf zeker uitgebreid op mijn blog delen :)

   Antwoord
 24. Joanne

  Oh ik zou dat Nederlandse weer ook wel even achter willen laten! Heerlijk hoor :)

  Antwoord
 25. Anna

  Wat heerlijk dat je er even tussen uit gaat! Lissabon is een prachtige stad. En inderdaad, niks moet alles mag, daar is een vakantie immers voor?!

  Antwoord
 26. Danielle

  Leuk lijstje, geniet van je vakantie !

  Antwoord
 27. Anne - Ditisanne

  Leuk!! Ik ben nooit in Lissabon geweest maar het is ongetwijfeld erg mooi! Geniet er van!!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Op basis van wat ik tot nu toe heb gezien, vind ik Lissabon echt een hele mooie stad.

   Antwoord
 28. Nikita

  Geniet ervan! Even alle verplichtingen los :) Ik probeer in de vakantie en weekends trouwens ook veel minder op sociale media te zitten, want sommige momenten krijg je maar een keer mee en het echte leven is zoveel leuker dan het digitale leven. Geniet van Lissabon! Je hebt hier zolang naar uitgekeken en het is eindelijk zover! En gelijk heb je dat je al deze dingen thuis laat, vakantie is er om te genieten en niet om je dagelijkse leven verder te zetten ;)

  Nogmaals bedankt trouwens voor je reactie gisteren, deze keer bedoel ik die uitgebreide :) Ik las hem vanmorgen op de bus naar school en ik kan je verzekeren dat die glimlach een hele dag bleef plakken!

  Antwoord
  • Romy

   Helemaal mee eens! Offline is er zoveel meer te beleven dan online op de pc of telefoon :) Dankjewel voor je lieve reactie!
   En heel graag gedaan van die reactie :) Wat ontzettend leuk en fijn om te horen dat ik je er een glimlach op je gezicht mee heb bezorgd.

   Antwoord
 29. Simone

  Hele fijne vakantie en geniet er lekker van! Het Nederlandse weer zou ik ook zeker thuis laten :)

  Antwoord
 30. Sabine

  Wat heerlijk dat je de zon gaat opzoeken! Ik ben benieuwd naar de foto’s die je nog gaat delen.
  Voor nu een hele fijne digitaal vrije mini-vakantie gewenst! :)

  Antwoord
 31. Irene

  Ooh amai! Geniet er van Romy! Ik heb ook wel zin in een vakantietje. Haha :D Leuk idee om een lijstje van dingen op te stellen die je thuislaat. Ik zou ze ook allemaal niet meenemen ;)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Dat genieten komt helemaal goed!

   Antwoord
 32. TypischKim

  Goed lijstje, en goed van je dat je social media bewust tijdens je vakantie wat meer achterwege laat. Geniet van je reis!

  Antwoord
 33. Lieke

  Heerlijk! Fijne vakantie, geniet ervan! En neem alsjeblieft een beetje zon mee als je terugkomt ;)

  Antwoord
 34. Saskia

  Heel erg veel plezier in Lissabon! :-) Maar dat gaat vast lukken.
  Ik ben altijd vaak offline op mijn vakantie, gewoon om heerlijk te genieten

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik heb hier volop genoten tot nu toe, dus dat is helemaal goed gekomen :)

   Antwoord
 35. Iris

  Een hele fijne vakantie gewenst! Ik probeer ook steeds meer social media los te laten. Moeilijk is dat soms he? Maar op vakantie met al dat moois lukt het vast. :-)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik heb zeker genoten van een paar heerlijke, rustige dagen :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs