Garden Gourmet review

Garden Gourmet review | 6 vleesvervangers getest

  • 10 februari 2021
  • 15 Reacties
Categorieën: Recepten

De vleesvervangers van het merk met de groene verpakkingen belanden niet heel vaak in mijn winkelkarretje. Supergoedkoop zijn ze niet, maar verrukkelijk lekker vaak wel. Een Garden Gourmet review op mijn blog leek me een uitstekende reden om mezelf alsnog op een aantal Garden Gourmet vleesvervangers te trakteren. Ik gooide (in de aanbieding) een aantal burgers, balletjes en vega-worstjes in mijn mandje en nam de zware taak op me om ze te proberen. Welke vond ik het geld waard? En welke – qua smaak – net ietsje minder?

garden gourmet review

Indische balletjes – € 3,19

Toen ik deze balletjes klaarmaakte, verwachtte ik een flink pittige hap. Ik had nog net geen glas water of bakje yoghurt klaarstaan. Maar nee hoor, die pittigheid viel alles mee! Mijn broertje proefde mee en vond ook dat de balletjes eerder “pittig op z’n Nederlands” zijn. Verwacht dus geen brandende mond van de peper.

Ook al zijn ze niet heel kruidig, de balletjes zijn wel superlekker. Als je vlees eet en van gehakt houdt, zijn deze balletjes misschien een goed alternatief. Niet echt vlezig, maar wel een tikkeltje gekruid, zacht van structuur en met een heel lekker buitenkantje. Ik vond ze zelf heel goed smaken bij een AVG’tje en bij de nasi. Zelf zou ik ze niet wekelijks eten vanwege de prijs, maar ze zijn zeker lekker voor af en toe.

garden gourmet review

Sensational Braadworst – € 4,09

De naam alleen al klonk veelbelovend. Ook de prijs van de worstjes (slik!) doet vermoeden dat je iets sensationeels gaat proeven. Met hooggespannen verwachtingen nam ik dan ook mijn eerste hap. Maar helaas, die was geen groot succes. Bart en ik vonden de worstjes vooral kurkdroog van binnen. Er is duidelijk geprobeerd om een soort vleesstructuur na te maken. Misschien is dat wel gelukt, maar lekker vonden we de structuur niet. Verder hadden de worstjes bijna geen smaak. Kortom: ze waren een stuk minder sensationeel dan gehoopt. Ik zou ze voor € 1,50 al niet in huis halen. Laat staan voor meer dan € 4,00. Nope, geen succes.

garden gourmet jalapeno burger

Jalapeñoburger – € 3,99

Deze burger herinner je je misschien uit een eerdere review op mijn blog. Ik kon het niet laten hem ook in deze Garden Gourmet review een eervolle vermelding te geven. Het is mijn all time lievelings-vleesvervanger van dit merk (blijkt ook wel uit het feit dat ik al een burger op had vóór het maken van de foto hierboven – oeps!).

Zo pittig als je bij de naam van de burger misschien verwacht, is-ie niet. Maar lekker is de burger zeker wel. De burger heeft echt de stevige bite van een burger. Hij smaakt niet echt hamburgerachtig (wat ik zelf als vegetariër wel fijn vind), maar heeft echt een lekkere smaak. Goed gekruid, stevig en lekker vullend. Oh ja, de Jalapeñoburger doet het ook goed qua voedingsstoffen. In één burger zit meer dan 19 gram eiwit – een stuk meer dan in veel van de burgers die ik eet.

garden gourmet spinazie kaas burger

Spinazie-kaas rondo – € 3,25

Spinazie vind ik lekker. Kaas vind ik lekker. Knapperige laagjes vind ik lekker. Kortom: deze vega-burger kon alleen maar een topper zijn, dacht ik. Goed te eten was-ie absoluut, maar een topper zou ik de burger niet noemen. Ik ben de spinazie-kaasrondo’s van Lidl en Jumbo gewend en vind die toch echt een stuk lekkerder.

De kaas-spinazieburger van Garden Gourmet heeft wel een heel dikke laag spinazie en de kaas proefde ik nauwelijks. Beetje jammer! Ik zou hem zelf eerder dun en langwerpig hebben gemaakt en er net wat minder spinazie in hebben gestopt. De voedingswaarden van deze burger schijnen dan weer wel beter te zijn dan die van zijn concurrent-burgers. Maar vanwege de smaak kies ik toch liever voor een ander merk.

garden gourmet review

Garden Gourmet schnitzel – € 2,99

Komt ze weer met haar vleesvervangers met krokante laagjes. Deze vond ik gelukkig een groter succes dan de spinazie-kaas rondo hierboven. Ik vind het zelfs een van de lekkerste vega-schnitzels die ik heb geproefd. Hij is een stuk kruidiger/pittiger dan veel andere schnitzels die ik ken. En ook ietsje knapperiger. Een lekker stevige korst, goed vullend en met een vleugje kruiden dus. Deze is wat mij betreft een blijvertje. Ook qua voedingswaarden is hij (naar het oordeel van Garden Gourmet zelf) helemaal top.

garden gourmet review

Garden Gourmet gegrilde stukjes – € 2,89

Last but not bepaald least in deze Garden Gourmet review: de gegrilde stukjes. Toen ik nog thuis woonde, at ik deze gegrilde stukjes bijna elke maand wel een keer. Om een of andere reden was ik ze een beetje uit het oog verloren, maar inmiddels heb ik ze helemaal herontdekt. Nog altijd vind ik ze superlekker. De stukjes doen een beetje denken aan vega-kip, maar dan met een gegrild korstje en véél smaakvoller doordat er extra kruiden in zitten. De stukjes zijn zacht van binnen en lekker knapperig aan de buitenkant. Ik vind ze vooral ideaal door roerbakschotels of bij een curryrecept. Met een bruin gegaard korstje zijn ze het allerlekkerst.

Garden Gourmet review | conclusie

Conclusie: de vleesvervangers van Garden Gourmet zijn misschien niet allemaal even goedkoop, maar de meeste zijn wel echt heel lekker. (En in de Bonus bij AH zijn ze al een stuk betaalbaarder!) Oké, de niet-zo-sensationele worstjes zou ik niemand voorschotelen en voor de spinazieburger kies ik liever wat anders uit, maar de andere vleesvervangers vond ik stuk voor stuk echt heel lekker. Ik heb na het schrijven van deze Garden Gourmet review maar meteen besloten dat ik vaker een vleesvervanger van dit merk in mijn winkelmandje laat vallen. Ga ik er gewoon extra van genieten!

Welke vleesvervanger van Garden Gourmet vind jij het lekkerst?

Benieuwd naar meer vleesvervangers die ik testte? Bekijk onder andere mijn review van vleesvervangers van Aldi en van vleesvervangers van Lidl.

vleesvervangers review
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Darina 10 februari 2021 op 8:44 am - Beantwoord

    Fijne reviews. Ik eet bijna nooit vleesvervangers, maar als ik er eentje zou willen proeven, dan zou dat de Jalapeno burger zijn. Lijkt mij heel lekker.

  2. Naomi 10 februari 2021 op 9:09 am - Beantwoord

    Haha, pittig op z’n Nederland. Persoonlijk houd ik daar wel van. Het hoeft allemaal niet té pittig. Zo’n review is natuurlijk wel een prima reden om jezelf eens te trakteren op nieuwe vleesvervangers.

  3. Audrey 10 februari 2021 op 10:17 am - Beantwoord

    Ik heb ze allemaal nog nooit geproefd en ik weet ook niet of het ervan gaat komen, haha. Misschien eens als ze eens in een TGTG-box zitten. Op die manier scoorde ik laatst opeens ook de speckjes van de vegetarische slager, echt leuk!

  4. Meaghan 10 februari 2021 op 10:30 am - Beantwoord

    Hahaha, ik vind het ook altijd jammer als er op de verpakking “pikant” of “pittig” wordt aangegeven en dat het vervolgens allemaal meevalt en het een misplaatste claim blijkt te zijn…. De Jalapeñoburger en de gegrilde stukjes lijken mij zeker lekker om een keer te proberen. Ik heb eigenlijk nog nooit vleesvervangers van Garden Gourmet gekocht, omdat ik ze echt veel prijziger vind dan bijvoorbeeld vleesvervangers van Lidl of het huismerk van Albert Heijn. Maar na het lezen van jouw review zijn er dan toch wel twee waar ik heel benieuwd naar ben geworden!

  5. Laurine 10 februari 2021 op 10:33 am - Beantwoord

    Waar ik woon in Spanje is het aanbod aan vleesvervangers héél beperkt, maar een producten van Garden Gourmet hebben ze hier wel. Ik heb de ‘pikant op z’n Nederlands’-balletjes al een paar gegeten en die vind ik wel smaken, maar de burger is ook mijn favoriet!

  6. Anna 10 februari 2021 op 11:14 am - Beantwoord

    Wat een leuke review! Ik heb de vleesvervangers van Garden Gourmet nog nooit geprobeerd, maar ik ben er wel heel benieuwd naar!

  7. Rianne 10 februari 2021 op 3:30 pm - Beantwoord

    Grappig ik vind de braadworstjes zelf wel lekker, behalve de lange nasmaak, die moet je een beetje aanleren 🙂 maar als vegan vind ik ze een goed alternatief voor saucijsjes. Bij mij zijn ze trouwens niet droog, misschien dat de bereidingswijze invloed heeft? Ik bak ze met vloeibare boter eerst aan, zodat ze een mooi kleurige buitenkant krijgen in zo’n ouderwetse braadpan met deksel. Vervolgens zet ik ze op het laagste pitje en giet er ik een beetje water bij zodat ze niet verder aanbakken in de pan. Deksel erop en als de aardappels gaar zijn zet ik ook de pit onder de worstjes uit. Dat is ongeveer een kwartier tot 20 min dat ze dan op een zacht pitje hebben opgestaan. Dan heb je ook gelijk een lekker jus van het bakvet erbij. Toevallig ga ik ze vanavond eten bij de bloemkool, want ze zijn deze week idd heel voordelig bij de appie 2 voor €3.99 dus die zijn gisteren mooi mee bezorgd bij de boodschappen 🙂 evenals de chorizo variant. Maar denk dat dit idd worstjes zijn waar je van houdt of niet, mijn man vind ze ook minder 🙂 Voor mij zijn dit geloof ik ook de enige varianten die vegan en glutenvrij zijn van het merk garden gourmet.

  8. Giovanna Jansen 11 februari 2021 op 9:56 am - Beantwoord

    Mooie review. Ik ken deze producten nog niet, maar ben er hierdoor wel benieuwd naar.

  9. Els 12 februari 2021 op 10:03 am - Beantwoord

    Ik ben echt fan van Garden gourmet. Vooral de kaas ronde. Laatst wel de sensation burger gekocht… geen aanrader. Mijn vriend en ik vonden hem allebei echt smerig. En zoiets hebben we echt zelden, gewoon nite opgegeten.

  10. Anouk 15 februari 2021 op 10:52 am - Beantwoord

    Fijne reviews! Ik vind de spinazie-kaas rondo heel lekker, de rest ken ik nog niet. Ik koop het bijna nooit omdat het zo duur is.

  11. Geertje 27 maart 2021 op 7:00 pm - Beantwoord

    Het is gewoon afschuwelijk om te eten Kaassnitzel van garden gourmet. Één bonk paneermeel en een flinter “kaas” wat niet eens naar kaas smaakt en dat voor 2’89€ .Zo leer je het wel af om geen vlees of wat voor dierlijke producten meer te eten. Sorry hoor vlees vervangers gaan soms nog wel maar kaas echt niet en dat misleidende plaatjes zou ook verboden moeten worden….,..

  12. Monique 11 oktober 2021 op 4:51 pm - Beantwoord

    De vegatarische schnitzels van Garden Gourmet zijn van recept gewijzigd. Ze zijn vanaf nu Vegan.
    De korst laat los, zijn heel licht van kleur en smaakloos.
    Heb Garmen Gourmet al een bericht gestuurd, maar de testers vonden ze lekker. Dus doe het er maar mee 🙁

    zo jammer……

    • Romy 22 oktober 2021 op 11:35 pm - Beantwoord

      Oh echt? Wat balen zeg! Dan zijn ze inderdaad een stuk minder lekker dan ze ooit waren, vrees ik.

  13. Ingrid 20 oktober 2021 op 7:59 pm - Beantwoord

    Ik had voor vandaag sensational Filet Pieces gehaald en gewoon niets gezegd.
    Gezegd werd: Deze kip is niet zo droog, en lekker gekruid.
    Was super lekker,
    Alleen het veranderde toen ik er ook van ging eten. Is dit dus geen echte kip.
    Maar het was dus best goed net echte kip.

    • Romy 22 oktober 2021 op 10:45 pm - Beantwoord

      Haha, wat leuk dat de kip werd aangezien voor echte kip! Dat is wel echt een groot compliment voor de makers bij Garden Gourmet 🙂

Recente blogs

Recept vegan zoete-aardappelsalade met kikkererwten & sesamdressing

19 juli 2022|Recepten|

Op zomerse dagen kook ik vooral lekker makkelijk. Niet te veel poespas met stomend hete maaltijd graag! Ook sta ik liever niet vijftig minuten in een pan om te roeren. Daarom heb ik de salades helemaal ontdekt. Wel op mijn eigen manier, dus met weinig sla en vooral veel lekkere groenten, peulvruchten en een giga-lepel met dressing. Met alleen blaadjes sla als brandstof blijf ik niet rechtovereind staan. Als jij ook graag iets vullends en toch gezonds en fris en op tafel zet, dan is deze zoete-aardappelsalade een aanrader. Een kleurrijke bowl vol heerlijke dingen die je allemaal in de oven bereidt. Lekker makkelijk!

Inkiekje #49 | Kerstvakantie, kattenkwaad & kerseninstorting

10 januari 2022|Persoonlijk|

Mijn laatste Inkiekje stamt alweer van vorig jaar. Wat uiteraard minder lang geleden is dan dat het klinkt. De afgelopen twee weken vierde ik onder andere een week kerstvakantie, hield ik het met moeite vol tot twaalf uur op Oudejaarsavond en betrapten we Pippa op heftig kattenkwaad. Verder hoopte ik vurig dat mijn eerste baksel van het jaar, dat meer weghad van een bedolven ruïne dan van een zoete lekkernij, niet tekenend is voor dit jaar. En werd ik juist wel heel gelukkig van broodboxen, boosters en blazers.

Omgaan met rouw | 10x wat ik daar in 1,5 jaar over leerde

12 april 2022|Persoonlijk, Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Voor rouw bestaat geen handleiding. Er is geen boek waarin stap voor stap staat uitgelegd hoe je van fase naar fase gaat en met welke gouden tips je zo snel mogelijk weer de oude bent. En als dat boek al bestaat, dan is maar de vraag of die werkt-altijd-tips wel echt op jou te copy-pasten zijn, en of er zoiets bestaat als "de oude weer zijn" De afgelopen 1,5 jaar verloor ik meerdere dierbaren en ontdekte ik steeds weer: rouw is altijd anders. We doen allemaal maar wat, maar het kan wel steun bieden om dát van elkaar te weten. Dit zijn 10 inzichten over omgaan met rouw waar ik veel uit haal. Misschien geven ze ook jou dat kleine beetje verzachting in een periode waarin je emoties alle kanten opgaan. 

Ga naar de bovenkant