4 2e 8

Gedichtjes & gedachten | Mijn favoriete Vaker Vrolijk-gedichten

 • 5 mei 2020
 • 20 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Er was eens… een meisje dat heel veel van dichten hield. Ik dus. Op de basisschool schreef ik elfjes, later stortte ik me op slagzinnen en nog later begon ik me vooral uit te leven op uitgebreide Sint-rijmpjes. En toen? Toen verloor ik het dichten uit het oog. Totdat ik in september 2018 plotseling een idee kreeg. Ik wilde weer gedichtjes gaan schrijven en delen. Korte vrolijke gedichtjes. Instagram leek me daar een uitstekende plek voor. Zo ben ik inmiddels 1,5 jaar en meer dan 100 #vakervrolijkgedichten verder. Hoog tijd om je wat meer over het verhaal áchter de gedichten te vertellen. En om mijn favoriete gedichtjes met je te delen.

vaker vrolijk gedichten

Een (dicht)drempel over

Mijn eerste #vakervrolijkgedicht deelde ik dus alweer 1,5 jaar geleden op mijn Instagram-account. Voor mijn gevoel lag de dichtdrempel daarvoor torenhoog. Zouden mensen het niet raar of zweverig vinden? En wat nu als mijn gedichtjes veel te simpel zijn en mensen op z’n minst hoogdravende poëzie verwachten? Na een uurtje stoeien met mijn wel/niet-gedachten hakte ik de knoop door. Tien minuten later al stond mijn eerste gedichtje op papier. En nog eens tien minuten later ook op Instagram. Wat was dit leuk om te doen!

Een nieuwe hobby was geboren. Nog steeds plaats ik elke week wel minimaal één gedichtje op Instagram. De ene keer over lichtpuntjes, de andere keer over dromen en weer een andere keer over zelfliefde. Eén ding hebben de gedichtjes gemeen: een positieve insteek.

Mijn geheimpje, mijn verhaal

Vaak komt de inspiratie voor de gedichtjes vanzelf opborrelen. Soms door iets wat ik meemaak, soms door de wijze woorden van iemand anders. En soms ook door een totaal willekeurige gedachte die me zomaar te binnen schiet. Er zijn gedichtjes waarvan ik achteraf vind dat ze niet al te denderend zijn, maar ook die zijn nog steeds op mijn account te vinden. Deels omdat ik bij veel gedichtjes nog precies weet wanneer ik ze schreef. Er zitten zelfs gedichtjes bij die op dat moment nógal op mij van toepassing waren, bijvoorbeeld het toepasselijke gedicht dat ik schreef toen ik op het punt stond mijn baan op te zeggen. Toen nog mijn geheimpje, mijn verhaal.

Voor mezelf én voor anderen

Zijn de teksten poëtische hoogstandjes? Nee. Heb ik ze met liefde en plezier geschreven? Dat wel. En dat is vast het allerbelangrijkste. Tegelijkertijd vind ik het onwijs tof dat mensen weleens mijn gedichtjes delen op hun eigen social media. Of dat ze in hun reacties mooie gedachten of ervaringen delen. Heel soms laat iemand me weten de woorden uit een gedichtje goed te kunnen gebruiken. Daarvan gaat mijn hart oprecht een stukje sneller kloppen. Maar natuurlijk krijg ik ook weleens nul reacties. Ook dat is oké. Ik schrijf de gedichtjes nog altijd deels voor mezelf. Omdat ik er blij van word en omdat ik er soms ook mezelf een hart mee onder de riem steek.

Mijn favoriete #vakervrolijkgedichten

Goed, laat ik hier niet meer woorden aan vuil maken. Wie weet zegt een gedichtje in dit geval meer dan duizend woorden. In het boekje op de foto bovenaan zijn een aantal van mijn #vakervrolijkgedichten gebundeld. Een lieve vriendin maakte dit boekje speciaal voor mij en deed het me cadeau voor mijn verjaardag vorig jaar. Heel lief en bijzonder!

Een aantal andere gedichtjes die voor mij persoonlijk een speciale lading hebben, deel ik hieronder.

Het gedichtje ‘Liefde’ schreef ik toen de coronacrisis nog niet zo lang bezig was. Ik moest op z’n zachtst gezegd nogal aan de situatie wennen en vond het niet makkelijk. Na een tijdje kreeg ik de positieve vibes weer te pakken en ging ik me meer focussen op dankbaarheid, liefde en alles wat er wél is. Een gedichtje daarover schrijven hielp me om dat nóg meer te voelen.

vaker vrolijk gedichten

Mijn eigen lievelingsgedicht

Mijn favoriete gedichtje van de #vakervrolijkgedichten is op dit moment ‘Oké’ (hierboven). Een paar simpele regels, maar wel vijf regels met een speciale betekenis voor mij. Ik schreef het gedichtje naar aanleiding van dit artikel over “niet meer zijn wie je altijd was”. Het gedichtje vat dit nogal persoonlijke artikel voor mij in vijf zinnen samen. Misschien zijn dat ook wel precies de vijf zinnen die op dit moment mijn leven samenvatten: afscheid nemen van dingen uit het verleden, mezelf accepteren zoals ik op dit moment ben en openstaan voor alle onzekere, onverwachte en vooral leuke dingen die hopelijk nog komen gaan. En bij dat laatste horen vast ook nog vele #vakervrolijkgedichten. Ik zie ernaar uit!

P.S. Denk je nu “Ik ben wel benieuwd naar de gedichtjes”? Cool! Volg me dan op Instagram, waar ik zeker wekelijks een gedichtje deel.

Vind jij het ook leuk om te dichten?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 5 mei 2020 op 7:26 am - Beantwoord

  Ik vind je gedichtjes altijd heel mooi en inspirerend. Zelf kan ik totaal niet dichten 🙂

 2. Daenelia 5 mei 2020 op 8:26 am - Beantwoord

  Je weet dat je ook zelf boekjes kan uitgeven? En dat je die dan bij je lokale boekhandel kan laten verkopen, als je een beetje leuke boekhandelaar hebt? En dat ik denk dat er een publiek is voor deze gedichtjes, nu? Doen.

  • Romy 23 mei 2020 op 12:07 pm - Beantwoord

   Dank je voor de inspiratie! Ik zat er toevallig laatst wel aan te denken om iets met de gedichtjes te doen, misschien in de vorm van ansichtkaarten. Maar zo’n dichtbundeltje is misschien ook een goed idee. Ik ga er nog maar eens over nadenken 🙂

 3. Naomi 5 mei 2020 op 8:29 am - Beantwoord

  Al je gedichtjes vind ik prachtig, maar de laatste raakte me enorm, toen ik die voor het eerst zag. Zó mooi hoe je in zo weinig woorden zo heel veel zegt.

  • Romy 23 mei 2020 op 12:05 pm - Beantwoord

   Wat lief zeg, dank je wel! Dat is ook het gedichtje waar ik zelf het meest blij mee ben. Ook omdat het op dat moment recht vanuit mijn hart kwam 🙂

 4. Lianne 5 mei 2020 op 9:06 am - Beantwoord

  Leuk dat je dit deelt! En je gedichtjes zijn juist altijd heel inspirerend. Soms kom ik er een tegen die ik net even nodig had. Ook hoe je ze altijd zo mooi opmaakt met die kleuren is heel leuk. Echt superlief dat je vriendin je toen dat boekje cadeau had gedaan 🙂 Ik kan denk ik wel dichten, maar op dit moment ga ik me er nog niet aan wagen. Wellicht in de toekomst, in de vorm van songteksten. Want wat ik in dichtvorm wil vertellen voelt voor mij echt best wel persoonlijk.

  • Romy 23 mei 2020 op 12:05 pm - Beantwoord

   Wat een lieve woorden over mijn gedichtjes! <3 Dank je wel! En heel mooi om te horen dat je mijn gedichtjes soms net op het juiste moment tegenkomt. Dat is precies wat ik met de gedichtjes hoop te bereiken 🙂
   Wat tof dat je misschien in de toekomst songteksten wilt schrijven. Gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Dichten en songteksten schrijven kan een heel fijne uitlaatklep zijn, zeker als je over persoonlijke dingen schrijft 🙂

 5. Anouk 5 mei 2020 op 9:41 am - Beantwoord

  Ik vind dichten wel leuk maar ik doe het nooit omdat ik meen er niet goed in te zijn. Onzin natuurlijk, en ik ga er ook nooit goed in worden als ik het nooit doe. Jou gedichtjes laten me altijd glimlachen, zo simpel en zo mooi 🙂

  • Romy 23 mei 2020 op 12:02 pm - Beantwoord

   Inderdaad, zonde als je niets met het dichten doet. Ik denk dat elke dichter aan zijn eigen dichtkunsten twijfelt. Geef het gewoon een keer een kans als je plezier aan het dichten beleeft 🙂 Dat is het belangrijkste.

 6. johanna 5 mei 2020 op 10:16 am - Beantwoord

  Je gedichten zijn erg mooi. En zo pakkend. Nee, ik kan dat niet, of heb het nog niet geprobeerd, maar ga het vermoedelijk ook niet binnenkort doen. Overigens vind ik die lay-out ook erg mooi. Print je die op gekleurd papier? Of is het alleen op een scherm zo? Succes.

  • Romy 23 mei 2020 op 12:01 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik maak de gedichtjes altijd op in Canva op een gekleurde achtergrond. De bloemetjes en andere afbeeldingen zijn rechtenvrije afbeeldingen van Google. Ik vind het altijd leuk om daar wat tussen rond te neuzen en er digitaal mee te fröbelen 🙂

 7. Giovanna Jansen 5 mei 2020 op 10:26 am - Beantwoord

  Zo leuk altijd je gedichtjes! En ook zo leuk en fleurig met de gekleurde achtergrondjes en bloemetjes erbij.

 8. Silke 5 mei 2020 op 11:24 am - Beantwoord

  Super mooi Romy!! Ik heb zelf geen instagram maar soms zag ik je gedichten onderaan de pagina en vond het altijd al knap! Ik heb weleens gedichten geschreven maar idd dat gevoel van tsja ben ik daar nou goed in haha 😉

  • Romy 23 mei 2020 op 11:59 am - Beantwoord

   Wat een lief compliment! Dank je wel!
   Enne, ik geloof dat niemand die gedichtjes schrijft zelf écht heel tevreden is over het resultaat. Je kunt ze altijd eens aan anderen laten lezen. Misschien ben je er wel beter in dan je denkt 🙂

 9. Ilona Wielinga 5 mei 2020 op 11:52 am - Beantwoord

  Je gedichtjes blijven mooi!

 10. Simone 5 mei 2020 op 8:44 pm - Beantwoord

  Ik vind je gedichtjes altijd heel erg leuk! Misschien moet je er wat meer mee doen. Denk dat je er wel mooie kaartjes van kunt laten drukken bijvoorbeeld. Vind namelijk dat er bij jou altijd een mooie boodschap in zit!
  Vroeger – als in heul lang geleden – schreef ik ook ontzettend veel gedichten. Ik heb er op school zelfs een 10 voor gehad (middelbare). Daar was ik super trots op. Tot ik gepest werd en dat o.a. een reden was om te pesten. Daarna dus nooit meer gedaan. Jammer eigenlijk. Misschien moet ik het weer eens proberen…

  • Romy 23 mei 2020 op 11:57 am - Beantwoord

   Wat een lief compliment over mijn gedichtjes! Dank je wel! 🙂 Toevallig zat ik er laatst ook aan te denken dat ik van de gedichtjes misschien kaarten kan maken. Misschien moet ik me maar eens verdiepen in de mogelijkheden daarvoor. Lijkt me best leuk om eens te proberen! Over investeringen gesproken… 😉

   Wat verdrietig trouwens dat je vroeger werd gepest om de gedichten die je schreef. Dat terwijl het juist een talent is om trots op te zijn als je gedichtjes kunt schrijven. Ik zou zeggen: geef het zeker nog eens een kans 🙂

 11. Lisa 9 mei 2020 op 6:36 am - Beantwoord

  Mooi gemaakt door jou, vooral knap omdat ze zo kort zijn. Dichten is niets voor mij, woordgrapjes wel, zoals alliteraties en rijmwoorden in een zin.

  • Romy 23 mei 2020 op 12:33 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve compliment! Woordgrapjes zijn natuurlijk ook tof! Daar ben ik ook groot fan van 🙂

 12. Jessica 13 mei 2020 op 5:33 pm - Beantwoord

  Ik kan echt geen gedichten schrijven. Laat staan een sinterklaasgedicht xD.
  Ik vind ze heel leuk om te lezen. Blijf ze vooral delen.

Recente blogs

Inkiekje #72 | Naar IKEA, op de squashbaan & aan de (écht lekkere) vegan kaas

21 november 2022|Persoonlijk|

De herfst is nu serieus in het land! Mijn tussenjas mag plaatsmaken voor de echt warme winterjas, de pompoenschotels staan weer op tafel en ik leef tegenwoordig in mijn allerdikste vesten. Tussen het werken en huismussen (mijn lievelingsbezigheid) door, heb ik ook nog het nodige beleefd. Zo ontdekte ik dat squashen niet helemaal mijn ding is, deed ik een paar nieuwe supermarktvondsten, gingen Bart en ik naar IKEA voor een leuke actie en kan ik na vier weken eindelijk weer veilig de weg op in mijn eigen bakkie. Spiek je mee in mijn fotodagboek?

17 supersimpele en kleine bespaartips om je energieverbruik te verminderen

2 november 2022|Groen doen, Lifestyle|

Ik was altijd al een fanatiekeling wat betreft stroom besparen. Vanwege het milieu én omdat ik mijn geld liever aan leukere dingen uitgeef dan aan de energierekening. Sinds de kosten voor gas en stroom door het dak gaan, doen we er nog een duurzaam schepje bovenop hier thuis. We hebben de verwarming tot nu toe nog niet aan gehad en maken er graag een sport van om door kleine aanpassingen minder uit het stopcontact te hoeven aftappen. Omdat ik vast niet de enige ben die van energieverbruik verminderen een sport heeft gemaakt, hierbij 17 tips waarmee je jouw energierekening in toom houdt.

Minder gas verbruiken? Deze 34 tips kun je vandaag al toepassen!

9 mei 2022|Groen doen|

Oh nee, de gasrekening! In deze tijd is het voor veel mensen flink schrikken wat voor bedrag er op die rekening staat. Maar of het nu een godsvermogen kost of dat gas gratis is, feit blijft: ook voor het milieu is het beter om minder gas te verbruiken. Vooral voor het milieu zelfs. De afgelopen twee jaar ben ik me er meer in gaan verdiepen wat ik daarvoor kan doen. Los van ons fantastische “cadeautje” van de VvE (HR++ glas, aanrader!), zijn we ook zelf gaan kijken naar manieren om gas te besparen in huis. Deze 34 simpele tips deel ik graag met je. Ze zijn zo simpel dat je ze zelfs vandaag al kunt toepassen.