2 7

Geef jezelf vandaag een schouderklopje (of 15!)!

 • 9 oktober 2018
 • 37 Reacties

Zeg jij weleens tegen jezelf “Goh, dat heb ik goed gedaan!”? Geef je jezelf weleens een welverdiend schouderklopje? Daar is niets arrogant aan! Een veer in eigen kont heb je zo nu en dan meer verdiend en zelfs hard nodig. Mijn eerste artikel met veren in eigen kont was alweer van een tijdje geleden, dus vond ik het tijd voor een nieuw trots-lijstje. Niet om naast mijn schoenen te gaan lopen, maar vooral om mijn Hollandse bescheidenheid eens overboord te gooien. Dit zijn 15 kleine dingen waar ik onlangs trots op was. Doe jij met me mee door jouw eigen trots-lijstje te maken?

waar ben jij trots op

Deze vrolijke spulletjes ontving ik laatst van Post & Papier, voor wie ik ‘brand rep’ ben. Ook iets waar ik trots op ben!

Trots zijn op jezelf – hoe en waarom?

Zoals ik al eerder schreef, kun je trots zijn op jezelf om allerlei redenen. Van grote mijlpalen en geweldige prestaties tot kleine dingen waar je ook zeker wel bij stil mag staan. Bijvoorbeeld dat je ‘ja’ hebt gezegd tegen iets wat je spannend vond of juist dat je ‘nee’ hebt gezegd toen dat het beste was. Of wees trots op het feit dat je een vervelende dag goed bent doorgekomen of een klein stapje hebt gezet om je angsten aan te gaan. Hoe groot of klein een punt ook is, wees trots op jezelf. Schrijf bijvoorbeeld elke dag iets op wat goed is gegaan of sta ’s ochtends even stil bij wat jij goed vindt aan jezelf.

Wat zijn mijn schouderklopjes?

Natuurlijk mocht ook ik niet achterblijven. Dit zijn 15 kleine (en iets minder kleine) dingen die mij de afgelopen tijd trots maakten op mezelf.

Ik ben trots…

 1. …dat mijn kwartaalaangifte voor de Belastingdienst weer de deur uit is en ik er (op één vraag na!) helemaal zelf uit kwam. Inclusief een lastige kwestie met een buitenlandse opdrachtgever.
 2. …dat ik – ondanks mijn totale gebrek aan navigatievermogen – de weg naar een vriendin kon vinden die sinds kort een nieuwe woning heeft. Zonder TomTom, want die liet het afweten. En ik reed maar één keer fout!
 3. …dat ik mijn mond opentrok toen ik gefrustreerd was over een instantie waar ik van het kastje naar de muur werd gestuurd. Wat een opluchting en het leverde meteen resultaat op!
 4. …dat ik qua werk helemaal op mijn plek zit en de stap heb durven zetten om hier te beginnen. Mijn hart en passie volgen heeft me héél veel gebracht.
 5. …dat laatst mijn kritische artikel, dat ik schreef voor mijn werk, werd gepubliceerd op een bekende site binnen mijn vakgebied. Mocht je taalstudies en onderwijs interessant vinden, dan kun je het artikel hier teruglezen.
 6. …dat ik positiever en zelfverzekerder in het leven sta dan pakweg 2 jaar geleden. Ik zag laatst foto’s terug van mijn allereerste outfitpost en vond het een enorm verschil met hoe ik nu op foto’s sta.
 7. …dat ik tijdens een wandeling door Amsterdam de schoonheid van de stad kan inzien in plaats van alleen maar hard door te stappen op weg naar de bus.
 8. …dat ik ben begonnen met quotes op Instagram plaatsen en daar heel veel plezier aan beleef.
 9. …dat ik een totaal andere bril heb uitgezocht in plaats van steeds mijn oude vertrouwde montuur te blijven dragen.
 10. …dat ik bepaalde negatieve opmerkingen beter het ene oor in en het andere oor weer uit kan laten gaan.
 11. …dat ik een aantal heel fijne vriendinnen om me heen heb met wie ik regelmatig leuke dingen doe en met wie het na járen nog steeds goed klikt ♥
 12. …dat ik veel experimenteer met fotograferen en soms foto’s maak waar ik stiekem best wel blij mee ben.
 13. …dat ik op verzoek van een oud-docent binnenkort aan studenten ga vertellen over mijn ervaringen als starter. Een presentatie? Doodeng! Mijn ervaringen mondeling delen? Ook spannend! Toch voelt het goed!
 14. …dat ik steeds vaker dingen probeer die eigenlijk totaal buiten mijn comfortzone liggen.
 15. …dat ik (over comfortzone gesproken!) dit lijstje opstel zonder me daardoor schuldig of arrogant te voelen.

Ik mag trots zijn. Jij mag trots zijn. Wij mogen trots zijn. Hollandse bescheidenheid of niet!

Dus…kun jij 1 ding (of 2 of 3 dingen!) noemen waar jij nu trots op bent? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Femke 9 oktober 2018 op 6:06 am - Beantwoord

  Mooi en goed om soms bij stil te staan. Uhm ik ben trots op dat ik de positieve dingen op dit moment zie terwijl ik nogal flink wat kwaaltjes heb waardoor ik er ook somber en pessimistisch bij zou kunnen lopen haha.

  • Romy 9 oktober 2018 op 7:36 am - Beantwoord

   Dat is zeker heel knap! Wat goed dat je toch die positiviteit kunt vasthouden, terwijl ik me kan voorstellen dat de kwaaltjes best wel een stempel op je leven drukken nu. Ook mijn complimenten daarvoor! 🙂
   Sterkte met de laatste loodjes!

 2. Darina 9 oktober 2018 op 6:42 am - Beantwoord

  Heel mooi geschreven! Ik ben er trots op dat ik steeds meer mijn grenzen durf aan te geven.

  • Romy 9 oktober 2018 op 7:35 am - Beantwoord

   Wat goed! Dat is zeker wel een compliment waard 🙂

 3. Anouk 9 oktober 2018 op 7:13 am - Beantwoord

  Nou dat zijn ook allemaal zeker dingen om trots op te zijn!

 4. Neverdullmoments 9 oktober 2018 op 7:32 am - Beantwoord

  Hierbij een enorme schouderklop! Mooi lijstje weer 🙂 Zelf ben ik blij dat ik positief in t leven sta en daar ook best wel wat mee bereik voor mijn gevoel!

  • Romy 9 oktober 2018 op 7:37 am - Beantwoord

   Dankjewel!

  • Romy 9 oktober 2018 op 7:37 am - Beantwoord

   Dankjewel! En wat goed dat jij zo positief in het leven staat! Daar kun je echt wel heel ver mee komen 🙂

 5. Shirley 9 oktober 2018 op 7:44 am - Beantwoord

  Mooie lijst, Romy. Superleuk om te lezen dat je op verschillende vlakken je draai goed gevonden hebt. Daar mag je zeker trots op zijn. Ik heb op dit moment mijn draai wat minder, maar daardoor werk ik wel efficiënt, haha.

  • Romy 10 oktober 2018 op 6:59 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Hopelijk weet jij binnenkort ook weer wat meer je draai te vinden op alle vlakken.

 6. Marije 9 oktober 2018 op 7:49 am - Beantwoord

  Mooi lijstje.

  Ik ben trots op een heleboel dingen maar als ik naar vandaag kijk is dat wel de dag beginnen met een dankbaarheidsmeditatie en dankbaar (vooral) trots zijn waar ik nu sta.

 7. Inge | Monsieur Mango 9 oktober 2018 op 8:24 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Het is inderdaad goed om een stil te staan bij wat je allemaal al hebt bereikt. Count your blessings, right? Ik probeer dit ook steeds meer te doen en het helpt mij in mijn herstel. 🙂

  • Romy 10 oktober 2018 op 6:59 am - Beantwoord

   Wat een mooi punt noem je! Daar mag je zeker trots op zijn. Ik kan me voorstellen dat stilstaan bij dingen waar je dankbaar voor bent, je heel veel kan brengen.

  • Romy 10 oktober 2018 op 7:00 am - Beantwoord

   Precies! Het is altijd goed om te kijken naar wat je wél hebt of naar wat wél goed gaat 🙂 Mooi om te horen dat dat ook heel erg helpt in je herstel.

 8. Sandra 9 oktober 2018 op 8:29 am - Beantwoord

  Allemaal van die waardevolle stappen! Ik keek net jouw eerste outfit foto’s terug en in vergelijking met nu is dit inderdaad echt een heel groot verschil. Je bent zo gegroeid, dat is duidelijk te zien! Heel mooi. 🙂 Zo fijn ook dat je helemaal op je plek zit bij je nieuwe baan nu. Het lijkt mij héél moeilijk om van baan te verwisselen omdat je dan toch in onzekerheid zit, maar je hebt het toch maar mooi gedaan en het heeft heel goed uitgepakt!
  Ik ben trots op het feit dat ik een doorzetter ben en nooit op zal geven (misschien zelfs wel een beetje té) en dat ik altijd het positieve probeer in te zien van dingen.

  • Romy 10 oktober 2018 op 7:01 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik ben zelf ook echt heel blij dat mijn baanswitch zo goed heeft uitgepakt. Ik vond het onwijs spannend, vooral om mijn vaste contract op te zeggen. Toch ben ik blij dat ik de stap heb gezet. Dan heb ik maar geen vast contract, maar wel een heel leuke en uitdagende baan 🙂
   Doorzettingsvermogen en positiviteit zijn trouwens ook wel echt heel mooie en waardevolle eigenschappen. Daar mag je zeker wel trots op zijn!

 9. evelien 9 oktober 2018 op 8:37 am - Beantwoord

  Wat goed dat je zo terugblikt en een lijstje maakt met dingen waar je trots op bent!
  Ik ben trots dat het ook goed gaat bij mijn nieuwe baan, en dat ik hiernaar nog goed mijn studie en blog op de rit heb. <3
  Liefs,
  Evelien

 10. Meaghan 9 oktober 2018 op 9:03 am - Beantwoord

  Een lijstje om echt trots op te mogen zijn! Wat goed dat je steeds meer voor jezelf durft op te komen en dingen buiten je comfortzone doet. That is where the magic happens. 🙂 Daar mag je ook echt wel trots op zijn.
  Ik ben momenteel trots op mezelf dat mijn tentamen erg goed ging en dat het verder ook nog goed gaat met mijn pre-master, want ik werk er hard voor.

  • Romy 10 oktober 2018 op 7:03 am - Beantwoord

   Wat lief, dankjewel! En inderdaad, soms gebeuren de mooiste dingen buiten je comfortzone 🙂
   Wat fijn dat het goed gaat met je pre-master en dat je ook een goed gevoel hebt over je tentamen. Goed bezig hoor! 🙂

 11. Simone 9 oktober 2018 op 9:14 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Ik geef mezelf te weinig een schouderklopje. Maar ik ben heel trots dat ik de stap – weer – durfde te maken om voor mezelf te beginnen. Ondanks ook tegenslagen, is dit echt de beste keus ooit!

 12. Johanne 9 oktober 2018 op 2:03 pm - Beantwoord

  Wat een mooie dingen om trots op te zijn. Heel terecht dat je dit doet. En wat gaaf dat jij binnenkort j ervaringen mag delen. Ik ga nu je kritische artikel lezen. 😀

  • Romy 10 oktober 2018 op 7:04 am - Beantwoord

   Zo goed dat je de stap naar voor jezelf beginnen hebt gezet én dat het zo positief heeft uitgepakt. Daar mag je absoluut heel trots op zijn!

  • Romy 10 oktober 2018 op 7:05 am - Beantwoord

   Dankjewel! En wat leuk dat je mijn artikel hebt gelezen 🙂 Het is wel weer heel wat anders dan mijn eigen blogartikelen, haha. Maar ik vond het wel gaaf om me eens van mijn kritische kant te laten zien 😛

 13. Nikita 9 oktober 2018 op 3:05 pm - Beantwoord

  Dat het volgende week vrijdag een jaar geleden is dat ik mijn vertrouwenspersoon sprak over mijn onzekerheid. En hoe ik gegroeid ben vanaf toen. Ik heb nog elke dag struggles met mijn zelfvertrouwen. Maar ik ben op de goede weg. En weet je, dat is oke. Maar ik heb me door verdorie een lastig jaar geslagen. Perfectionisme, angst, zelfvertrouwenproblemen. Ik heb nog elke dag nare gedachten over mezelf, maak je geen illussies. Maar ze hebben steeds minder een impact op mijn leven. Ik ben zp trots op hoe ik altijd gevochten heb en wie ik nu ben <3

  • Romy 10 oktober 2018 op 7:14 am - Beantwoord

   Daar mag je ook absoluut héél erg trots op zijn! Je bent van ver gekomen en hebt al heel wat weten te bereiken. Hoe moeilijk het soms ook is, houd vol! Je bent al zo goed bezig.

 14. Lianne 10 oktober 2018 op 7:28 am - Beantwoord

  Echt toevallig, ik had voor vandaag ook een blog gepland staan met een lijstje met dingen die ik al bereikt heb en waar ik trots op ben! Wauw, wat ben jij gegroeid ten opzichte van toen je net pas je blog begon en nu. Wat een geweldige, positieve verandering en groei heb jij doorgemaakt! Een heel verschil met foto’s van toen en nu. Daar kun jij zeker trots op zijn en ik weet zeker dat jij alleen nog maar meer gaat groeien <3

  • Romy 10 oktober 2018 op 6:47 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂 En wat leuk dat je ook hebt geblogd over dingen waar je trots op bent. Ik ga vanavond even een kijkje nemen op je blog.

 15. chucky1012 10 oktober 2018 op 7:31 am - Beantwoord

  Zoveel moois om inderdaad trost op te zijn.
  Zeker weten dat ik dit ook doe.

 16. Els 10 oktober 2018 op 8:11 am - Beantwoord

  Weer zo’n leuk artikel :-). Natuurlijk mag je trots zijn! Ik ben trots op…. mijn huis. Zo leuk om dat in te richten.

  • Romy 10 oktober 2018 op 6:49 pm - Beantwoord

   Je eigen huis is ook zeker iets om trots op te zijn, helemaal als je het compleet naar je eigen smaak mooi hebt kunnen inrichten 🙂

 17. Zo simpel is dan geluk 11 oktober 2018 op 5:17 pm - Beantwoord

  Dit zijn zeker mooie dingen waar je trots op mag zijn!
  Ik kan zelf nooit zo goed bedenken waar ik trots op ben.

  • Romy 11 oktober 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Ik weet zeker dat ook jij echt wel iets kunt bedenken waar je trots op bent 🙂 Het hoeft maar iets heel kleins te zijn, maar er zijn ongetwijfeld zelfs vandaag dingen gebeurd waar je trots op kunt zijn 🙂

 18. Giovanna Jansen 12 oktober 2018 op 11:45 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje Romy! Dat zijn zeker dingen om trots op te zijn!!
  Gaaf om te beseffen en te zien dat je zo gegroeid bent en zoveel al bereikt hebt.
  Punt 1. is mij dit kwartaal helaas nog niet geheel gelukt zonder hulp, maar ik ga ervoor dat het mij de volgende keer ook zelfstandig lukt. 🙂
  Maar ik ben wel trots op het feit dat ik sinds dit jaar voor mijzelf begonnen ben, al zo gegroeid ben in freelance opdrachtgevers, werk én in volgers op mijn website en social media kanalen. En ik ben trots dat ik uit mijn comfort zone gestapt ben en veel durf en doe dan vroeger.

  • Romy 12 oktober 2018 op 11:00 pm - Beantwoord

   Wauw, daar mag je absoluut heel erg trots op zijn! Wat ontzettend goed dat je de stap naar eigen baas zijn hebt gezet en daarmee je hart hebt gevolgd. En extra goed dat je in korte tijd al zo veel groei hebt doorgemaakt. Complimenten! 🙂 Dat met de belastingaangifte gaat vast vanzelf ook helemaal goed komen!

 19. Mariska 12 oktober 2018 op 8:16 pm - Beantwoord

  Zo’n kwartaal aangifte heb ik zelf nog nooit gedaan. Ik zit al vanaf het begin bij een boekhouder die dit voor me doet 🙂 Vind ik veel handiger. En een schouderklopje aan jezelf geven is altijd fijn 🙂

  • Romy 12 oktober 2018 op 11:03 pm - Beantwoord

   Dat is natuurlijk ook een optie. Ik kan me voorstellen dat het ook wel fijn is als een boekhouder dat allemaal goed voor je regelt 🙂
   Ik vind het zelf wel leuk om me hierin te verdiepen en het scheelt dat mijn vader veel financiële kennis heeft en de eerste keer kon meekijken.

Recente blogs

Inkiekje #91 | Tegeltjesjacht, te grote taarten & Project Huis Te Koop

14 augustus 2023|Persoonlijk|

Hello Goodbye was er niets bij toen ik Bart na twee weken weer in de armen sloot. Ja sorry, we werden daar toch allebei een weekdier van, ook al zijn twee weken niets en is Oostenrijk niet de andere kant van de wereld. Dat was dan ook meteen hét hoogtepunt van deze twee weken. Daarnaast viel Bart met zijn neus in de boter, want hij was ook jarig, kreeg ballonnen die meteen een koekje van eigen deeg waren en we gingen op verjaardagsdiner. Daarnaast stonden deze twee weken in het teken van te lang uitgestelde taken alsnog volbrengen, muurvlekjes wegwerken en schoenenrekken in de auto gooien om ons huis van zijn beste (of meest lege? 😉 ) kant op Funda te laten zien. Ik neem je mee in mijn weken (én in mijn Albert Heijn-kraskaartcadeautjes)!

Maak van elke dag een beetje vrijdag!

12 juni 2017|Positiviteit|

Vooral sinds ik fulltime werk (hoe leuk mijn werk ook is!), vind ik de vrijdag altijd een magische dag. Het begint al als ik ’s ochtends vroeg opsta met de gedachte dat ik de volgende twee dagen langer kan blijven liggen. En wat dacht je van de relaxte vrijdagavond? En dan ook nog eens met daarbij het vooruitzicht op twee dagen leuke dingen doen en uitrusten. De magie van de vrijdag. Ik zou er wel een heel artikel over kunnen schrijven. Maar zou het niet fijn zijn om elke dag dat vrijdaggevoel een beetje vast te houden? Dit zijn 6 simpele manieren om van elke dag een beetje vrijdag te maken.