Geef jezelf vandaag een schouderklopje (of 15!)!

9 okt 2018 | Persoonlijk, Persoonlijke groei | 37 reacties

Zeg jij weleens tegen jezelf “Goh, dat heb ik goed gedaan!”? Geef je jezelf weleens een welverdiend schouderklopje? Daar is niets arrogant aan! Een veer in eigen kont heb je zo nu en dan meer verdiend en zelfs hard nodig. Mijn eerste artikel met veren in eigen kont was alweer van een tijdje geleden, dus vond ik het tijd voor een nieuw trots-lijstje. Niet om naast mijn schoenen te gaan lopen, maar vooral om mijn Hollandse bescheidenheid eens overboord te gooien. Dit zijn 15 kleine dingen waar ik onlangs trots op was. Doe jij met me mee door jouw eigen trots-lijstje te maken?

waar ben jij trots op

Deze vrolijke spulletjes ontving ik laatst van Post & Papier, voor wie ik ‘brand rep’ ben. Ook iets waar ik trots op ben!

Trots zijn op jezelf – hoe en waarom?

Zoals ik al eerder schreef, kun je trots zijn op jezelf om allerlei redenen. Van grote mijlpalen en geweldige prestaties tot kleine dingen waar je ook zeker wel bij stil mag staan. Bijvoorbeeld dat je ‘ja’ hebt gezegd tegen iets wat je spannend vond of juist dat je ‘nee’ hebt gezegd toen dat het beste was. Of wees trots op het feit dat je een vervelende dag goed bent doorgekomen of een klein stapje hebt gezet om je angsten aan te gaan. Hoe groot of klein een punt ook is, wees trots op jezelf. Schrijf bijvoorbeeld elke dag iets op wat goed is gegaan of sta ‘s ochtends even stil bij wat jij goed vindt aan jezelf.

Wat zijn mijn schouderklopjes?

Natuurlijk mocht ook ik niet achterblijven. Dit zijn 15 kleine (en iets minder kleine) dingen die mij de afgelopen tijd trots maakten op mezelf.

Ik ben trots…

 1. …dat mijn kwartaalaangifte voor de Belastingdienst weer de deur uit is en ik er (op één vraag na!) helemaal zelf uit kwam. Inclusief een lastige kwestie met een buitenlandse opdrachtgever.
 2. …dat ik – ondanks mijn totale gebrek aan navigatievermogen – de weg naar een vriendin kon vinden die sinds kort een nieuwe woning heeft. Zonder TomTom, want die liet het afweten. En ik reed maar één keer fout!
 3. …dat ik mijn mond opentrok toen ik gefrustreerd was over een instantie waar ik van het kastje naar de muur werd gestuurd. Wat een opluchting en het leverde meteen resultaat op!
 4. …dat ik qua werk helemaal op mijn plek zit en de stap heb durven zetten om hier te beginnen. Mijn hart en passie volgen heeft me héél veel gebracht.
 5. …dat laatst mijn kritische artikel, dat ik schreef voor mijn werk, werd gepubliceerd op een bekende site binnen mijn vakgebied. Mocht je taalstudies en onderwijs interessant vinden, dan kun je het artikel hier teruglezen.
 6. …dat ik positiever en zelfverzekerder in het leven sta dan pakweg 2 jaar geleden. Ik zag laatst foto’s terug van mijn allereerste outfitpost en vond het een enorm verschil met hoe ik nu op foto’s sta.
 7. …dat ik tijdens een wandeling door Amsterdam de schoonheid van de stad kan inzien in plaats van alleen maar hard door te stappen op weg naar de bus.
 8. …dat ik ben begonnen met quotes op Instagram plaatsen en daar heel veel plezier aan beleef.
 9. …dat ik een totaal andere bril heb uitgezocht in plaats van steeds mijn oude vertrouwde montuur te blijven dragen.
 10. …dat ik bepaalde negatieve opmerkingen beter het ene oor in en het andere oor weer uit kan laten gaan.
 11. …dat ik een aantal heel fijne vriendinnen om me heen heb met wie ik regelmatig leuke dingen doe en met wie het na járen nog steeds goed klikt ♥
 12. …dat ik veel experimenteer met fotograferen en soms foto’s maak waar ik stiekem best wel blij mee ben.
 13. …dat ik op verzoek van een oud-docent binnenkort aan studenten ga vertellen over mijn ervaringen als starter. Een presentatie? Doodeng! Mijn ervaringen mondeling delen? Ook spannend! Toch voelt het goed!
 14. …dat ik steeds vaker dingen probeer die eigenlijk totaal buiten mijn comfortzone liggen.
 15. …dat ik (over comfortzone gesproken!) dit lijstje opstel zonder me daardoor schuldig of arrogant te voelen.

Ik mag trots zijn. Jij mag trots zijn. Wij mogen trots zijn. Hollandse bescheidenheid of niet!

Dus…kun jij 1 ding (of 2 of 3 dingen!) noemen waar jij nu trots op bent? 

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

37 Reacties

 1. Femke

  Mooi en goed om soms bij stil te staan. Uhm ik ben trots op dat ik de positieve dingen op dit moment zie terwijl ik nogal flink wat kwaaltjes heb waardoor ik er ook somber en pessimistisch bij zou kunnen lopen haha.

  Antwoord
  • Romy

   Dat is zeker heel knap! Wat goed dat je toch die positiviteit kunt vasthouden, terwijl ik me kan voorstellen dat de kwaaltjes best wel een stempel op je leven drukken nu. Ook mijn complimenten daarvoor! :)
   Sterkte met de laatste loodjes!

   Antwoord
 2. Darina

  Heel mooi geschreven! Ik ben er trots op dat ik steeds meer mijn grenzen durf aan te geven.

  Antwoord
  • Romy

   Wat goed! Dat is zeker wel een compliment waard :)

   Antwoord
 3. Anouk

  Nou dat zijn ook allemaal zeker dingen om trots op te zijn!

  Antwoord
 4. Neverdullmoments

  Hierbij een enorme schouderklop! Mooi lijstje weer :) Zelf ben ik blij dat ik positief in t leven sta en daar ook best wel wat mee bereik voor mijn gevoel!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En wat goed dat jij zo positief in het leven staat! Daar kun je echt wel heel ver mee komen :)

   Antwoord
 5. Shirley

  Mooie lijst, Romy. Superleuk om te lezen dat je op verschillende vlakken je draai goed gevonden hebt. Daar mag je zeker trots op zijn. Ik heb op dit moment mijn draai wat minder, maar daardoor werk ik wel efficiënt, haha.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Hopelijk weet jij binnenkort ook weer wat meer je draai te vinden op alle vlakken.

   Antwoord
 6. Marije

  Mooi lijstje.

  Ik ben trots op een heleboel dingen maar als ik naar vandaag kijk is dat wel de dag beginnen met een dankbaarheidsmeditatie en dankbaar (vooral) trots zijn waar ik nu sta.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi punt noem je! Daar mag je zeker trots op zijn. Ik kan me voorstellen dat stilstaan bij dingen waar je dankbaar voor bent, je heel veel kan brengen.

   Antwoord
 7. Inge | Monsieur Mango

  Wat een heerlijk lijstje! Het is inderdaad goed om een stil te staan bij wat je allemaal al hebt bereikt. Count your blessings, right? Ik probeer dit ook steeds meer te doen en het helpt mij in mijn herstel. :-)

  Antwoord
  • Romy

   Precies! Het is altijd goed om te kijken naar wat je wél hebt of naar wat wél goed gaat :) Mooi om te horen dat dat ook heel erg helpt in je herstel.

   Antwoord
 8. Sandra

  Allemaal van die waardevolle stappen! Ik keek net jouw eerste outfit foto’s terug en in vergelijking met nu is dit inderdaad echt een heel groot verschil. Je bent zo gegroeid, dat is duidelijk te zien! Heel mooi. :) Zo fijn ook dat je helemaal op je plek zit bij je nieuwe baan nu. Het lijkt mij héél moeilijk om van baan te verwisselen omdat je dan toch in onzekerheid zit, maar je hebt het toch maar mooi gedaan en het heeft heel goed uitgepakt!
  Ik ben trots op het feit dat ik een doorzetter ben en nooit op zal geven (misschien zelfs wel een beetje té) en dat ik altijd het positieve probeer in te zien van dingen.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Ik ben zelf ook echt heel blij dat mijn baanswitch zo goed heeft uitgepakt. Ik vond het onwijs spannend, vooral om mijn vaste contract op te zeggen. Toch ben ik blij dat ik de stap heb gezet. Dan heb ik maar geen vast contract, maar wel een heel leuke en uitdagende baan :)
   Doorzettingsvermogen en positiviteit zijn trouwens ook wel echt heel mooie en waardevolle eigenschappen. Daar mag je zeker wel trots op zijn!

   Antwoord
 9. evelien

  Wat goed dat je zo terugblikt en een lijstje maakt met dingen waar je trots op bent!
  Ik ben trots dat het ook goed gaat bij mijn nieuwe baan, en dat ik hiernaar nog goed mijn studie en blog op de rit heb. <3
  Liefs,
  Evelien

  Antwoord
  • Romy

   Knap hoor hoe je al die dingen tegelijk gaande houdt! Daar mag je met recht heel trots op zijn :)

   Antwoord
 10. Meaghan

  Een lijstje om echt trots op te mogen zijn! Wat goed dat je steeds meer voor jezelf durft op te komen en dingen buiten je comfortzone doet. That is where the magic happens. :-) Daar mag je ook echt wel trots op zijn.
  Ik ben momenteel trots op mezelf dat mijn tentamen erg goed ging en dat het verder ook nog goed gaat met mijn pre-master, want ik werk er hard voor.

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief, dankjewel! En inderdaad, soms gebeuren de mooiste dingen buiten je comfortzone :)
   Wat fijn dat het goed gaat met je pre-master en dat je ook een goed gevoel hebt over je tentamen. Goed bezig hoor! :)

   Antwoord
 11. Simone

  Wat een mooi lijstje! Ik geef mezelf te weinig een schouderklopje. Maar ik ben heel trots dat ik de stap – weer – durfde te maken om voor mezelf te beginnen. Ondanks ook tegenslagen, is dit echt de beste keus ooit!

  Antwoord
  • Romy

   Zo goed dat je de stap naar voor jezelf beginnen hebt gezet én dat het zo positief heeft uitgepakt. Daar mag je absoluut heel trots op zijn!

   Antwoord
 12. Johanne

  Wat een mooie dingen om trots op te zijn. Heel terecht dat je dit doet. En wat gaaf dat jij binnenkort j ervaringen mag delen. Ik ga nu je kritische artikel lezen. :D

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En wat leuk dat je mijn artikel hebt gelezen :) Het is wel weer heel wat anders dan mijn eigen blogartikelen, haha. Maar ik vond het wel gaaf om me eens van mijn kritische kant te laten zien :P

   Antwoord
 13. Nikita

  Dat het volgende week vrijdag een jaar geleden is dat ik mijn vertrouwenspersoon sprak over mijn onzekerheid. En hoe ik gegroeid ben vanaf toen. Ik heb nog elke dag struggles met mijn zelfvertrouwen. Maar ik ben op de goede weg. En weet je, dat is oke. Maar ik heb me door verdorie een lastig jaar geslagen. Perfectionisme, angst, zelfvertrouwenproblemen. Ik heb nog elke dag nare gedachten over mezelf, maak je geen illussies. Maar ze hebben steeds minder een impact op mijn leven. Ik ben zp trots op hoe ik altijd gevochten heb en wie ik nu ben <3

  Antwoord
  • Romy

   Daar mag je ook absoluut héél erg trots op zijn! Je bent van ver gekomen en hebt al heel wat weten te bereiken. Hoe moeilijk het soms ook is, houd vol! Je bent al zo goed bezig.

   Antwoord
 14. Lianne

  Echt toevallig, ik had voor vandaag ook een blog gepland staan met een lijstje met dingen die ik al bereikt heb en waar ik trots op ben! Wauw, wat ben jij gegroeid ten opzichte van toen je net pas je blog begon en nu. Wat een geweldige, positieve verandering en groei heb jij doorgemaakt! Een heel verschil met foto’s van toen en nu. Daar kun jij zeker trots op zijn en ik weet zeker dat jij alleen nog maar meer gaat groeien <3

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! :) En wat leuk dat je ook hebt geblogd over dingen waar je trots op bent. Ik ga vanavond even een kijkje nemen op je blog.

   Antwoord
 15. chucky1012

  Zoveel moois om inderdaad trost op te zijn.
  Zeker weten dat ik dit ook doe.

  Antwoord
 16. Els

  Weer zo’n leuk artikel :-). Natuurlijk mag je trots zijn! Ik ben trots op…. mijn huis. Zo leuk om dat in te richten.

  Antwoord
  • Romy

   Je eigen huis is ook zeker iets om trots op te zijn, helemaal als je het compleet naar je eigen smaak mooi hebt kunnen inrichten :)

   Antwoord
 17. Zo simpel is dan geluk

  Dit zijn zeker mooie dingen waar je trots op mag zijn!
  Ik kan zelf nooit zo goed bedenken waar ik trots op ben.

  Antwoord
  • Romy

   Ik weet zeker dat ook jij echt wel iets kunt bedenken waar je trots op bent :) Het hoeft maar iets heel kleins te zijn, maar er zijn ongetwijfeld zelfs vandaag dingen gebeurd waar je trots op kunt zijn :)

   Antwoord
 18. Giovanna Jansen

  Wat een mooi lijstje Romy! Dat zijn zeker dingen om trots op te zijn!!
  Gaaf om te beseffen en te zien dat je zo gegroeid bent en zoveel al bereikt hebt.
  Punt 1. is mij dit kwartaal helaas nog niet geheel gelukt zonder hulp, maar ik ga ervoor dat het mij de volgende keer ook zelfstandig lukt. :)
  Maar ik ben wel trots op het feit dat ik sinds dit jaar voor mijzelf begonnen ben, al zo gegroeid ben in freelance opdrachtgevers, werk én in volgers op mijn website en social media kanalen. En ik ben trots dat ik uit mijn comfort zone gestapt ben en veel durf en doe dan vroeger.

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, daar mag je absoluut heel erg trots op zijn! Wat ontzettend goed dat je de stap naar eigen baas zijn hebt gezet en daarmee je hart hebt gevolgd. En extra goed dat je in korte tijd al zo veel groei hebt doorgemaakt. Complimenten! :) Dat met de belastingaangifte gaat vast vanzelf ook helemaal goed komen!

   Antwoord
 19. Mariska

  Zo’n kwartaal aangifte heb ik zelf nog nooit gedaan. Ik zit al vanaf het begin bij een boekhouder die dit voor me doet :) Vind ik veel handiger. En een schouderklopje aan jezelf geven is altijd fijn :)

  Antwoord
  • Romy

   Dat is natuurlijk ook een optie. Ik kan me voorstellen dat het ook wel fijn is als een boekhouder dat allemaal goed voor je regelt :)
   Ik vind het zelf wel leuk om me hierin te verdiepen en het scheelt dat mijn vader veel financiële kennis heeft en de eerste keer kon meekijken.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs