unnamed file 35

Geen gezichtsverzorging? Ik ga mijn leven beteren!

 • 14 oktober 2016
 • 13 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Wist je dat er vrouwen bestaan die echt nul komma nul aan gezichtsverzorging doen? Wist je dat er vrouwen zijn die met mascara nog op hun ogen en een gezicht vol foundation ’s avonds in bed gaan liggen? En wist je dat ik tot een van die vrouwen behoor? Ai, die bekentenis deed even zeer. Hoewel ik het heerlijk vind om mezelf op te maken en met make-up in de weer te zijn, gebruik ik al jarenlang geen gezichtsverzorging meer. Ik gooi ’s avonds wat water in mijn gezicht, was mijn mascara er onder de douche af en that’s it. Zo kon het niet langer, vond ik. En daarom heb ik besloten mijn leven te beteren en eindelijk aan de gezichtsverzorging te gaan. Vandaag laat ik je zien wat ik kocht om dit voornemen waar te maken.

etos_gezichtsverzorging

Het is eigenlijk niet te geloven dat ik elke dag weer vol interesse reviews over crèmes, huidverzorgende olies en scrubs lees op beautyblogs, maar er zelf helemaal niets aan doe. Ik doe ’s avonds wat water in mijn gezicht, knijp af en toe wat puistjes uit en krab zo nu en dan een korstje open, maar doe verder niets. Mijn gezichtshuid heeft het dan ook al jaren zwaar te verduren. Ik merk ook dat ik steeds meer last begin te krijgen van een droge en doffe huid. Zonde, want het schijnt dat je juist zo vroeg mogelijk met smeren moet beginnen om langer van een mooie huid te kunnen genieten. Daarom ging ik gisteren vol goede moed naar de Etos om daar een starterspakket voor mezelf samen te stellen. Ik kwam thuis met een potje dagcrème en nachtcrème en een cleansing peeling, allemaal van het huismerk van Etos.

gezichtsverzorging_etos

De dagcrème en nachtcrème komen beide uit de Hydra-serie, die is bedoeld voor de droge en gevoelige huid. Ik weet van mezelf dat ik een tere huid heb en snel last heb van plekjes en irritaties. Daarom leek deze lijn me een goede keuze. Ik betaalde voor ieder potje maar €3,99 en er zit 50 ml in elk potje. Wist je trouwens dat deze producten ook dierproefvrij zijn? Dankzij de blog van Mevrouw Miauw heb ik meer geleerd over dierproefvrije cosmetica en ik ben van plan om voortaan ook alleen nog producten te gebruiken die niet op dieren zijn getest. Ik verwachtte dat dit een lastige zoektocht zou worden en dat ik bij hele dure producten zou uitkomen. Maar blijkbaar is alles van Etos dierproefvrij. Zo lastig is het dus niet om iets voor het dierenwelzijn te doen. Kijk, dat vind ik nu leuk!

etos_gezichtsverzorging

Maar goed, weer terug naar de producten die ik kocht. Zoals op het doosje te zien is, zit er in de nachtcrème calendula macademia-olie en shea butter en heeft de crème beschermingsfactor 15. Nu zal ik dat in de herfst en winter niet echt nodig hebben, maar het is altijd een fijn idee dat je huid een beetje tegen de zon beschermd wordt. Hetzelfde geldt voor de dagcrème. Daarin ontbreekt alleen de macademia-olie, maar daar zal de fabrikant vast een goede reden voor hebben. De crème zit verder in een mooi doorzichtig doosje met een witte of blauwe draaidop. Ik vind het er in ieder geval erg vrolijk uitzien.

etos_gezichtsverzorging

Toen ik thuis de kasten doorspitte, bleek ik nog een fles cleansing milk te hebben staan. Daarom koos ik voor een ander product, dat me ook geen overbodige luxe leek: een cleansing peeling. Shame on me, maar ik heb echt al in geen tijden meer peelings gebruikt, terwijl het je huid een ontzettende oppepper schijnt te geven. Deze cleansing peeling bevat aloë vera en komkommerextract en er zitten kleine blauwe bolletjes in die gevuld zijn met vitamine E. Volgens Etos is het een goed product om je huid een grondige reiniging te geven en dat is precies wat ik na al die jaren verwaarlozing van mijn huid wel kan gebruiken. Ik ben benieuwd! Voor deze cleansing peeling betaalde ik €2,49 en er zit 75 ml in.

gezichtsverzorging_etos

Goed, het begin is er dus! Alle spullen zijn in huis, dus nu wordt het toch echt tijd om mijn huid weer eens te geven wat hij verdient: elke ochtend en avond een goede reiniging. Het kost nu misschien net een paar minuten per dag, maar op mijn zestigste ben ik vast blij dat ik nu dagelijks tijd voor mijn huid vrijmaak! Gelukkig bewaakt Beertje mijn nieuwe aanwinsten al met haar leven, zoals je hierboven kunt zien.

Wat doe jij aan gezichtsverzorging?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Rebecca 14 oktober 2016 op 8:52 am - Beantwoord

  You go girl! Het is nooit te laat om te beginnen en je hebt het gelijk goed gedaan.
  Ik hoor onwijs veel goeie verhalen over alle nieuwe Etos producten en zo te zien kun je nu echt vergeten.
  Fun fact, mijn moeder is 48 en die heeft nog NOOIT haar huid verzorgd. Nope, nog nooit.
  Ik begin nu al rimpeltjes te krijgen bij mijn ogen en ik ben 25.
  Volgens mij kom ik er uiteindelijk ouder uit te zien dan mijn moeder terwijl ik braaf elke avond mijn gezicht reinig.
  Is je gezicht reinigen dan wel zo goed? Anyhow, ik blijf het doen. Ik weet niet waar ik naar toe wil met deze reactie maar ik vind het wel leuk. Ze slaapt zelfs met makeup en de volgende dag gaat er weer nieuwe overheen haha.

  • Romy 14 oktober 2016 op 9:29 am - Beantwoord

   Haha, heel herkenbaar dat verhaal van je moeder! Ik smeer ook laag foundation over laag foundation 😉 Er kwam dan ook aardig wat rotzooi van mijn gezicht gisteren. Alleen al daarom lijkt het me goed dat jij wel je gezichtshuid verzorgt! 🙂 Bedankt voor je leuke reactie!

 2. Lieke 14 oktober 2016 op 9:52 am - Beantwoord

  Ik gebruik geen make up dus ik vraag me af of het dan nodig om dag en nacht creme te gebruiken. Ik was mijn gezicht s’ochtends en s’avonds en smeer het elke avond een beetje in met vaseline tegen de zere plekjes. Ik vind het lastig hoor, vooral omdat mijn moeder het niet doet…Er komen alsnog bacteriën op je gezicht dus misschien moet ik er wel ff over na gaan denken 😉

  • Romy 14 oktober 2016 op 11:13 am - Beantwoord

   Op zich staat crème smeren los van of je wel of geen make-up draagt. Make-up verwijder je namelijk met reinigingsmelk of tonic en daarna breng je de crème aan. Als je geen make-up draagt, heb je waarschijnlijk minder viezigheid op je gezicht, maar dat is niet zozeer wat crème tegengaat. Het is vooral voedend voor je huid en maakt je huid bijvoorbeeld minder droog. Smeren lijkt me dus niet zo’n slecht idee 😉

   • Lieke 15 oktober 2016 op 9:35 am - Beantwoord

    Ik ga er toch maar eens naar kijken 🙂

 3. Mariëlle 14 oktober 2016 op 9:53 am - Beantwoord

  Oh heee, wat goed van je zeg!! Ik weet hoe slecht het voor je huid is, ik doe het echt al jaren héél goed!!

  • Romy 14 oktober 2016 op 11:10 am - Beantwoord

   Ja, ik schrok ook echt van alle troep die van mijn huid afkwam. Het is volgens mij nog veel belangrijker om te smeren dan ik al die jaren dacht.

 4. nicole 14 oktober 2016 op 5:01 pm - Beantwoord

  De etos dag en nachtcreme heb ik ook in mijn bezit en staan nog klaar voor een review. Maar tot nu toe ben ik er heel erg tevreden mee! Ik reinig mijn gezicht elke avond voor ik de nachtcreme op doe, en s morgens was ik mijn gezicht gewoon met koud water en een washandje. Je moet er wel even aan wennen denk ik om elke dag je gezicht te reinigen. Ik moet me er soms echt toe zetten als ik bijvoorbeeld geen zin hem hihi.

  • Romy 14 oktober 2016 op 5:04 pm - Beantwoord

   Wat leuk! Ik ben heel benieuwd naar je review! Het was inderdaad tot nu toe wel even wennen. Het kost toch wat extra tijd, terwijl ik ’s avonds het liefst meteen mijn bed induik 😉

 5. Yvonne 15 oktober 2016 op 11:49 am - Beantwoord

  De producten zien er goed uit. Mooie potjes. Ik vind het wel belangrijk om elke avond mijn make up te verwijderen, ik doe dat altijd. Ook gebruik ik al heel lang dag- en nachtcrème. Een peeling gebruik ik één keer per week. Heerlijk zachte huid krijg je daarvann.

  • Romy 15 oktober 2016 op 12:10 pm - Beantwoord

   De potjes vond ik ook erg leuk en dat is toch een van de dingen waar ik verzorgingsproducten vaak op uitkies 😉 Wat goed dat je al zoveel aan verzorging doet! Daar pluk je later alleen maar de vruchten van 🙂

 6. Sara | MevrouwMiauw 16 oktober 2016 op 9:46 am - Beantwoord

  Ik dacht dat ik hier gisteren een reactie op had geplaatst, maar ik kan hem helemaal niet vinden. Dus opnieuw: wat leuk dat je jezelf hebt verwend met een starterspakketje en wat een ontzettende eer dat je mede door mijn blog over wil gaan op dierproefvrije cosmetica. Wauw. Echt zo lief dat je in je artikel naar mij verwijst. Alleen nog maar dierproefbrije dierproefvrije cosmetica gebruiken is inderdaad helemaal niet zo ingewikkeld. Er zijn veel budgetvriendelijke en gemakkelijk verkrijgbare merken die dierproefvrij zijn. Gelukkig! Heel veel plezier met je producten. Geniet er van.

 7. Simone 27 oktober 2016 op 9:23 am - Beantwoord

  Ik gebruik niet zo heel veel make-up, maar ook pas sinds kort doe ik iets meer gezichtsverzorging dan voorheen. Dat heeft ook een reden.. Ik wil namelijk van die vreselijke puistjes af en ik en bijna heilig overtuigd dat dat komt omdat ik mijn gezicht ’s avonds niet schoonmaakte…

Recente blogs

5 fijne tips om vandaag EXTRA lief voor jezelf te zijn

14 februari 2019|Persoonlijke groei|

14 februari. Dé dag waarop je je dierbaren eens flink in het commerciële zonnetje kunt zetten. Of niet, omdat je het te veel commercieel gedoe vindt. Dat kan natuurlijk ook! Maar hoe zit het nu eigenlijk met jezelf? Of je nu je leven deelt met een partner die je vandaag overlaadt met Valentijnscadeaus of juist hoopvol naar de brievenbus staart als single vrouw, je hebt alle reden om jezelf eens liefdevol in het voorzichtige lentezonnetje te zetten. En daarom stelde ik een stappenplan op met 5 lekker concrete tips waarmee jij vandaag EXTRA lief voor jezelf kunt zijn.

Action shoplog: Parijs stempels, kant en héél veel frames

24 december 2016|DIY|

Normaal gesproken ben ik niet zo'n shopper, maar als het op budget knutselspullen aankomt... Die kan ik echt in grote hoeveelheden inslaan. Gelukkig knutsel ik regelmatig en komt het eigenlijk ook altijd wel op. Vorig weekend kon ik weer een bezoekje brengen aan Action en uiteraard ging ik niet met lege handen naar huis. Vandaag laat ik je zien wat ik zoal kocht.

Op de fiets: 5x waarom fietsen mij vrolijk maakt!

5 november 2016|Positiviteit|

Sinds ik een rijbewijs heb, sta ik regelmatig voor een groot dilemma. Ga ik voor sportief en neem ik de fiets of stap ik toch in onze warme en een stuk snellere auto? Natuurlijk is de verleiding soms groot om mijn trouwe tweewieler te vervangen door een geautomatiseerd voertuig met stuurbekrachtiging. Toch vind ik een fietstochtje meestal geen enkel probleem, zeker niet nu ik sinds een week de trotse eigenaar ben van deze knalrode fiets. Vandaag deel ik 5 redenen waarom een autorit soms niet tegen een stukje fietsen op kan. Spring je achterop en lees je mee?