Van het woord ‘social influencer’ had ik tot een jaar geleden nooit gehoord. Misschien was ik ietwat naïef toen ik dacht dat social media gewoon voor de leuk zijn. Je plaatst af en toe een foto, deelt een grappige belevenis of probeert een anekdote in 320 tekens samen te vatten. Al snel ontdekte ik de wereld van social media écht. De wereld waarin je goed geld kun verdienen met posts, volgers kunt kopen en met handigheid en creativiteit duizenden mensen kunt bereiken. Ook ik vind social media erg leuk, maar klungel eigenlijk het grootste deel van de tijd eigenlijk maar wat aan in de wereld van likes en comments.

blogger geen goede social influencer

Iets met 24 uur in 1 dag

Wat social media betreft, ben ik soms gewoon liever lui dan moe. Ik steek heel wat tijd per week in mijn blog: foto’s maken, artikelen schrijven, onderwerpen en tips bedenken, reageren op reacties… Stuk voor stuk dingen die ik met heel veel plezier doe naast mijn fulltime baan, maar waar ook veel tijd in gaat zitten. Juist daarom vind ik dat ik met social media soms best een beetje lui mag zijn. Zo houd ik het leuk en richt ik me vooral op waar ik me het liefst mee bezighoud: mijn blog. Als ik me meer in social media zou verdiepen en elke dag meerdere updates zou plaatsen, zou er vast meer uit mijn accounts te halen zijn. Maar ja, van die 24 uur per dag zal ik er toch echt een paar slapend moeten doorbrengen.

Uitstaande notificaties en gebrekkige selfieskills

Op mijn nieuwe telefoon heb ik bewust alle notificaties voor Instagram, Twitter en Facebook uitstaan. Ik kijk vaak alleen ’s ochtends voor het werk en ’s avonds een paar keer op social media. Zo komt het dat ik soms reageer op iemand die me een fijne dag toewenste met “Dankje! Fijne avond nog!”. Natuurlijk draait social media eigenlijk om sociaal doen en zo snel mogelijk reageren. Ik geloof best dat het me veel meer volgers zou opleveren als ik actiever zou zijn, geweldige filmpjes zou plaatsen en mijn selfieskills eens zou afstoffen. Die dingen laat ik alleen liever over aan mensen die daar meer tijd en skills of passie voor hebben en die meer jaloersmakende selfieskills hebben dan ik.

Offline vs. online leven

Vaak ben ik ook gewoon meer bezig met mijn offline dan met mijn online leven. Ik vind bloggen heel erg leuk en besteed daar graag mijn vrije uurtjes aan, maar mijn offline leven is me ook veel waard. Als ik met een vriendin een geslaagde dag beleef, denk ik er simpelweg niet altijd aan om een selfie saampie te maken. Op een make-uploze zondag heb ik niet zo’n zin om mijn niet al te charmante out-of-bedlook online te delen. En als ik in een café een kop thee bestel, dan is die kop thee vaak al op voordat ik er een Instagramwaardige flatlay van heb weten te maken.

blogger geen goede social influencer

#newbie en spuit elf

Verder zijn er ook gewoon dingen waar ik niet zo veel van afweet. Denk bijvoorbeeld aan hashtags. Wie daar een beetje handig mee is, kan er zo talloze extra volgers en likes mee binnenharken. Veel verder dan #dutchblogger en #happylife kom ik alleen doorgaans niet. Ik las ooit dat je je als goede Instagrammer moet verdiepen in hashtags, actief anderen moet volgen of eventueel kunt meedoen aan de recente volg-ontvolgspelletjes. Tja, ik heb er niet zo veel mee. Ik vind social media heel erg leuk, maar wel op mijn (iets luiere) manier. Ook trending topics op Twitter vergeet ik vaak simpelweg. Ik ben zo iemand die na een trending tv-programma opeens denkt “Oh ja, daar had ik best iets nuttigs over kunnen zeggen!”. Spuit elf is in the house!

Volgers kopen, comment pods en andere energieslurpers

Iets anders waar ik tot voor kort niets van afwist, zijn taferelen als volgers kopen, comment pods en dat soort tijdrovende activiteiten. Ik zou het zelf nooit doen, maar maak me er ook niet druk over als andere mensen dit wel doen. Als iemand anders blij wordt van 1000 extra volgers met exotische namen, ook helemaal prima! Voor mij zijn mijn aantallen likes en volgersaantallen nu eenmaal niet iets waar ik mijn voldoening uit haal. Misschien heb ik daardoor geen volgersaantallen om jaloers op te zijn. Maar ik heb liever een handjevol mensen die oprecht in mijn posts geïnteresseerd zijn en soms iets terugzeggen dan een heleboel volgers uit het verre oosten met wie ik geen contact heb.

Oeps, vergeten (of verwaarloosd)!

En ten slotte komt het nog weleens voor dat ik mijn social media zelfs totaal vergeet. Alhoewel ik graag mijn best doe voor een mooie Instagram-feed en trouw elke dag op social media zit, op anderen reageer en mijn artikelen promoot, vergeet ik ook wel eens om iets boeiends te plaatsen. Een goede influencer denkt waarschijnlijk de hele dag in pakkende tweets, prachtige Instagramkiekjes en interessante Facebook-aankondigingen. En ik? Ik ben zo iemand die ’s avonds om 9 uur de laptop openklapt en zich dan afvraagt “Goh, wat voor spannende update zal ik vandaag eens delen?” Zo werkt het natuurlijk niet, dus deel ik heel bewust alleen iets als ik echt iets te delen heb. En tja, dat is nu eenmaal niet een paar keer per dag.

Social media dus. Ik vind ze hartstikke leuk en besteed er graag tijd aan. Maar een geweldige social influencer? Nee, dat zit er bij mij vast niet in! 

Besteed jij veel tijd aan social media?

P.S. Volg jij mij al op Twitter, Facebook en Instagram?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Yvonne 19 februari 2018 op 6:13 am - Beantwoord

  Ik besteed er zeer weinig tijd aan. Heb bijv ook geen fb en Twitter. Sinds kort wel instagram. Ik zeg ook altijd: ik heb het in het dagelijks leven al druk zat. Geen tijd om er ook een digitaal leven op na te houden.

  • Romy 19 februari 2018 op 4:11 pm - Beantwoord

   Precies! Social media zijn best wel tijdrovend en het zou zonde zijn als je daar veel tijd aan besteed en daarvoor dingen in je eigen offline leven zou moeten laten.

 2. Darina 19 februari 2018 op 6:25 am - Beantwoord

  Ik besteed er niet zoveel tijd aan. Ik post wel op Instagram en ook aan de stories doe ik mee maar op mijn eigen manier. Dan maar geen duizenden volgers 🙂

 3. Judith - septembersecond 19 februari 2018 op 6:32 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar! Soms ook gewoon lastig om naast een fulltime baan alles bij te houden. Ach, zolang we het zelf maar leuk blijven vinden 🙂 Dan maar minder volgers!

 4. Marije 19 februari 2018 op 6:35 am - Beantwoord

  Ik doe 2 posts per dag en dan ook niet eens met de beste captions. Ik ben er gewoon te druk voor met een fulltime baan en vaak vergeet ik ook om iets te delen.

  • Romy 19 februari 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Wauw, ik vind 2 posts per dag nog best veel! Knap dat je dat doe naast je fulltime baan! Ik probeer zelf vaak 1 post per dag te doen, wat niet altijd lukt, en vind dat al veel 😉

 5. Josephine 19 februari 2018 op 6:50 am - Beantwoord

  Ik vind dat je helemaal gelijk hebt, en als ik jou was zou ik er ook niet méér mee gaan doen. Het kost zoveel tijd en energie die je inderdaad ook offline kunt besteden! Of inderdaad aan echte inhoud op je blog. Ik gebruik zelf vooral Facebook en Twitter, en wat onregelmatiger Pinterest. Maar ik heb de apps niet op mijn mobiel staan – wel zo rustig.

  • Romy 19 februari 2018 op 7:28 pm - Beantwoord

   Wel een slim idee eigenlijk om de apps van Facebook en Twitter helemaal niet op je telefoon te zetten. Dat scheelt heel wat notificaties. Ik ben ook blij dat ik niet meer bij elke like een notificatie krijg. Dan zie ik liever ’s avonds in één keer alle likes en berichtjes dan dat ik er de hele dag mee bezig ben.
   Voor nu bevalt het me ook echt prima om niet zo fanatiek te zijn met social media en ben ik zeker niet van plan om er veel meer tijd in te steken. Wel zo fijn om die tijd gewoon aan mijn offline leven of blog te besteden!

 6. Neverdullmoments 19 februari 2018 op 7:06 am - Beantwoord

  Haha, leuk geschreven! Heel herkenbaar. Wij doen het ook eigenlijk amper.. Twitter gebruiken we voor mini-anekdotes, maar niet echt om volgers te lokken ofzo 🙂 Soms wordt een hashtag dan opgepikt en dan zijn we helemaal verbaasd hahaha. Ik heb er trouwens diep respect voor hoeveel tijd jij in je blog steekt met bijvoorbeeld reageren!

 7. Edith-Sofia 19 februari 2018 op 7:11 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel, goed geschreven! Ik ben erg actief op Instagram, maar ik heb er geen strategie achter zitten ik plaats de foto met een paar hashtags die in me opkomen en daar blijft het ook wel bij.

  • Romy 19 februari 2018 op 7:30 pm - Beantwoord

   Ik vind jullie tweets altijd zó leuk, inclusief de hashtags! Een pakkende mini-anekdote in zo weinig tekens is nog best een kunst volgens mij, dus complimenten! 🙂
   Dankjewel voor je compliment trouwens! Ik vind het zelf ook heel leuk om op reacties te reageren, alleen al om wat waardering te laten blijken voor iedereen die zo lief is om een reactie achter te laten bij mij 🙂

  • Romy 19 februari 2018 op 7:32 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik geef je groot gelijk wat betreft Instagram. Als je veel plezier beleeft aan Instagram, is het wel zo leuk om gewoon de foto’s te plaatsen die jij leuk vindt zonder daar echt een strategie bij te hebben of je heel erg in hashtags te verdiepen.

 8. Marloes 19 februari 2018 op 7:34 am - Beantwoord

  Haha, heel leuk en herkenbaar! Het is dat Larissa en ik het samen doen, dan kunnen we elkaar af en toe aan het werk zetten ? Maar inderdaad net wat jij zegt, heel vaak denk ik er niet eens aan om ergens foto’s van te maken. We proberen zo’n drie keer per week te Instagrammen, alhoewel elke dag en actiever reageren wel beter zou zijn. Helaas hebben we daar de tijd niet voor.

  • Romy 19 februari 2018 op 7:34 pm - Beantwoord

   Samen een Instagramaccount bijhouden is eigenlijk wel handig in dat opzicht. Dan kun je elkaar een beetje afwisselen 🙂 Er zijn inderdaad heel wat tijdrovende manieren om je bereik te vergroten, maar naast een drukke baan/studie en andere werkzaamheden is dat gewoon niet altijd haalbaar 😉

 9. Iris 19 februari 2018 op 7:49 am - Beantwoord

  Ik ben soms zo jaloers op mensen die tijd hebben om de hele dag door Instagram posts te plaatsen. Ik vergeet het en als ik eenmaal thuis ben dan is het al weer te donker foto’s te maken. Niets aan te doen.

 10. Els 19 februari 2018 op 8:06 am - Beantwoord

  Herkenbaar, soms vergeet ik het ook. Liefst in het weekend ;-).

 11. Bente 19 februari 2018 op 8:24 am - Beantwoord

  Ha.nee ik ben ook een beetje lui op Social Media. Instagram vind ik wel het leukste platform en daar doe ik af en toe nog wel een beetje mijn best, maar het komt ook voor dat ik opeens een paar weken helemaal niets post.. Het is wat je zegt: er zitten maar 24 uur in een dag!

  • Romy 19 februari 2018 op 7:37 pm - Beantwoord

   Heel herkenbaar! Ik maak ook bijna altijd mijn foto’s in het weekend, omdat het alleen dan licht genoeg is om foto’s te maken. Wat betreft het grote aantal foto’s op Instagram, ik probeer me vaak maar te bedenken dat mensen die héél veel posten waarschijnlijk geld verdienen met Instagram of niet fulltime op kantoor zitten. Dan is het ook gewoon een stuk makkelijker om de hele dag foto’s te plaatsen én om dingen te doen waarvan je foto’s kunt maken 😉

  • Romy 19 februari 2018 op 7:41 pm - Beantwoord

   Instagram is ook absoluut mijn favoriete sociale medium en gebruik ik ook het meest fanatiek. Toch besteed ik er eigenlijk niet heel veel tijd aan, in ieder geval als ik lees hoeveel tijd andere Instagrammers soms besteden aan hun account. Tja, dan maar iets minder volgers. Mijn eigen tijd is ook wat waard 😉

 12. Eveline Fleur 19 februari 2018 op 8:29 am - Beantwoord

  Haha leuk artikel weer meis. Ik vind het zo knap als mensen elke dag een mooie ‘instagramwaardige’ foto kan plaatsen. Ik bedoel.. hoeveel tijd zal daar wel niet in zitten? Ik werk fulltime en idd zoals Iris al zei is het vaak donker om foto’s te maken en om nu alles in het weekend te doen.. daar heb ik gewoonweg de tijd niet voor. Ik richt me dan liever op mijn blog. <3 Maar ik ben wel dol op Instagram en actief. <3

  • Romy 19 februari 2018 op 7:43 pm - Beantwoord

   Ik loop inderdaad tegen precies dezelfde dingen aan sinds ik fulltime werk. Zeker nu het vroeg donker is, kan ik voor of na mijn werk ook gewoon geen geschikte foto’s maken en in het weekend doe ik ook graag andere dingen dan alleen maar foto’s maken voor mijn account 😉 Toch vind ik Instagram wel een tof medium, maar de meeste tijd steek ik toch liever in mijn offline leven en in mijn blog 🙂

 13. Mei Qi 19 februari 2018 op 8:30 am - Beantwoord

  Ik heb zo soms mijn periodes. Soms zit ik echt dagenlang op social media en soms weer niet

 14. Aneta 19 februari 2018 op 8:31 am - Beantwoord

  Online vs offline is heel herkenbaar. Ik heb echt een haat-liefde verhouding met social media. Het ene moment plaats ik heel veel op social media en het andere moment verschuil ik me liever in mijn schulpje

 15. Fleur 19 februari 2018 op 8:32 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar! Ik zou stiekem ook willen groeien maar heb de tijd en energie er niet voor en anders, net zoals jij zegt, ben ik liever met andere dingen bezig!

 16. Anna 19 februari 2018 op 8:58 am - Beantwoord

  Instagram vind ik heel erg leuk… Maar verder vind ik alles maar “overwhelming” Ook heb ik periodes, als ik me verveel zit ik vaker op social media dan op bijvoorbeeld normale schooldagen. Liefs!

 17. Jessica J. 19 februari 2018 op 9:00 am - Beantwoord

  Goh, ik steek er ook veel te weinig tijd in. En om die “perfecte feed” maak ik me al helemaal geen zorgen. Dan maar geen jaloersmakende volgersaantallen. Ik heb zin noch tijd om actief likes en volgers te sprokkelen, het zijn toch maar getalletjes. 🙂

  • Romy 19 februari 2018 op 7:46 pm - Beantwoord

   Precies! Een aantal likes, reacties of volgers is ook maar een getal. Ik bedenk me ook altijd maar dat je wel 10.000 volgers kunt hebben, maar je nog steeds heel eenzaam kunt voelen. Dan besteed ik liever tijd aan leuke mensen ontmoeten met wie ik echt waardevol contact heb (in het echt of in interactie op social media) dan dat ik ga voor de 10.000 volgers die ik toch niet écht ken en spreek 😉

 18. Sofie 19 februari 2018 op 9:10 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar 😉

 19. Sandra 19 februari 2018 op 9:15 am - Beantwoord

  Jep, ik herken dit ook wel hoor! Ik steek ook niet heel veel tijd in het posten van updates op social media. Een paar keer per week een foto delen op Instagram en mijn blog delen op Facebook vind ik zat. Haha!

 20. Johanne 19 februari 2018 op 10:05 am - Beantwoord

  Ja, hier nog zo één! Ik wil wel, maar ik kan er de tijd en energie er gewoon niet voor vinden. Ik maak alleen een foto voor Instagram als ik eraan denk of als ik echt iets heb waarvan ik denk: ja, dit wil ik plaatsen. Verder pruts ik ook een beetje hoor, maar vooral omdat ik gewoon geen zin heb om naast het bloggen en het echte leven dáár ook nog zoveel tijd aan kwijt te zijn. Twitter heb ik bijvoorbeeld al helemaal laten zitten en ik probeer me te focussen op Instagram en Facebook.

  • Romy 19 februari 2018 op 7:48 pm - Beantwoord

   Ik geef je groot gelijk. Bloggen kost al heel wat tijd en een offline leven is ook belangrijk, dus het is soms ook gewoon niet haalbaar om continu je social media te updaten. Stiekem vind ik dat prutsen ook wel zo leuk eigenlijk. Dan pak ik het maar niet zo professioneel aan, maar wel op een manier waar ik plezier aan beleef 🙂

 21. Susan 19 februari 2018 op 10:07 am - Beantwoord

  Oh ik herken wel wat je zegt inderdaad! Ik probeer iedere dag een foto te delen, maar soms weet ik het ook gewoon niet meer haha. Het blijft een bijzondere wereld.

 22. Anna 19 februari 2018 op 10:15 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel en deels heel herkenbaar! Hoewel ik de laatste maanden best fanatiek ben op Instagram ben ik ook niet zo iemand die altijd het perfecte fotootje klaar heeft staan. Ik vergeet ook vaak foto’s te maken en de koffie is inderdaad al op voordat de lunch op de tafel staat, als deze tenminste al fotowaardig is ;-). Ik update dan ook zeker niet meer iedere dag, want dat is gewoon geen doen, zeker niet nu ik 5 x per week blog.

  • Anna 19 februari 2018 op 10:15 am - Beantwoord

   Toevallig heb ik vandaag een heel toepasselijk artikel online staan, hahaha!

  • Romy 19 februari 2018 op 9:47 pm - Beantwoord

   Haha, great minds thinking alike! Ik heb jouw artikel ook met plezier gelezen vanochtend 🙂
   Ik vind jouw Instagramfoto’s altijd zo tof! En goed om te horen dat je, ondanks dat je actiever bent gaan plaatsen, niet te hard bezig bent met de perfecte foto maken. Het is zonde als dat je uiteindelijk je plezier in Instagram zou ontnemen.

 23. Loes 19 februari 2018 op 10:30 am - Beantwoord

  Ik kan me wel een beetje vinden in dit artikel, ik vind social media mega leuk, maar heb er vaak geen extra tijd voor/of inspiratie. Ik zou het liefst iedere dag een mooie foto posten om instagram, maar dat lukt me echt niet..

  • Romy 19 februari 2018 op 9:50 pm - Beantwoord

   Het is inderdaad nog best een uitdaging (alleen al qua tijd) om elke dag te plaatsen. Ik probeer dat wel te doen, maar het komt ook wel eens voor dat ik het helemaal vergeet of er gewoon even geen zin in heb. Ook prima!

 24. Lianne 19 februari 2018 op 11:47 am - Beantwoord

  Dat heb ik ook hoor! Ik ben er totaal niet handig mee. Op Facebook zet ik bijna nooit wat, Twitter heb ik niet en Instagram heb ik aangemaakt om wat meer bekendheid als schrijver te krijgen, maar dan nog heb ik er moeite mee om veel volgers te krijgen. Als ik wel eens van schrijfcollega’s hoor dat ze allemaal verschillende apps hebben om hun social media bij te houden, voel ik me echt een groentje. En dat wil ik ook allemaal niet, ik wil het gewoon allemaal op mijn eigen manier doen. Instastories gebruik ik ook nauwelijks, ook al zoiets waar ik niet handig mee ben, en selfies en video’s maak ik nooit. Ik ben ook echt een social media-aanklungeler! En ik vind dat prima zo. Ik doe gewoon waar ik me goed bij voel en ik ga er niet uren tijd in steken en zo iets worden wat ik niet ben, en ik ga me ook niet bezighouden met iets waar ik niet handig mee ben. Toch is het tegenwoordig lastig hoor, je wilt als schrijver wel gezien worden, en social media bijhouden is zo onderhand meer een vak dan een vrijetijdsbesteding.

  • Romy 19 februari 2018 op 9:56 pm - Beantwoord

   Dat met die verschillende apps heb ik ook, hoor. Er zijn allerlei apps om je Instagramfoto’s mee te bewerken of te checken hoe goed je foto in je feed past, maar ik heb daar ook nooit zo’n zin in en tijd voor 😉 Het is inderdaad wel zo leuk als je het gewoon op jouw manier kunt doen. Dan maar liever een iets minder perfecte feed of iets minder volgers, toch? 🙂
   Ik snap dat het best lastig is om als schrijver de balans te vinden tussen social media inzetten om meer bekendheid te krijgen en het ook leuk houden voor jezelf. Natuurlijk zou het zonde zijn als je uiteindelijk zo veel tijd aan Instagram kwijt bent dat je bijvoorbeeld minder klussen kunt aannemen als schrijver, omdat dat is waar je echte passie ligt ♥

 25. Charel 19 februari 2018 op 12:08 pm - Beantwoord

  Je zou voor het mooie veel tijd in je socials moeten steken maar daar heeft toch bijna niemand tijd voor helaas. Ik vind het zo jammer dat ik er niet meer tijd voor vrij kan maken, het zou zoveel beter kunnen zijn!

 26. Evelyne 19 februari 2018 op 1:05 pm - Beantwoord

  Ik schreef hier al eens een post over op mijn blog, hoe mijn social media-gebruik er uit ziet. Maar je zal er ook wel gelezen hebben dat het er bij net zoals bij jou is. Met als uitzondering dat ik enkel mijn post promoot op Twitter *oops* Ik moet zelfs bekennen dat ik helemaal niet weet wat een pod is en een influencer nu precies is. Toch maar eens mister Google raadplegen, haha!

 27. Dinja 19 februari 2018 op 3:16 pm - Beantwoord

  Het is best herkenbaar hoor! Ik denk ook niet dat je de enige bent 😉
  Zelf post ik af en toe op Instagram foto’s voor m’n blog en deel ik mijn artikel op Facebook (en Twitter, ook al gaat dat gelukkig automatisch). En op Facebook deel ik mijn artikel ook in de daarvoor bedoelde groepen maar daar blijft het wel bij.
  Ik heb veel over voor mijn blog maar het moet niet altijd mijn offline leven aantasten :p

  • Romy 19 februari 2018 op 9:57 pm - Beantwoord

   Haha, van de termen ‘post’ en ‘influencer’ had ik tot voor kort ook nog nooit gehoord 😉 Er ging een wereld voor me open toen ik ontdekte wat er allemaal achter Instagram zit. Best interessant om dat wereldje ook te leren kennen, maar ik houd het toch maar bij mijn iets minder commerciële Instagramaccount, waar ik in ieder geval wel veel plezier aan beleef 🙂

  • Romy 19 februari 2018 op 9:59 pm - Beantwoord

   Precies! Het zou zonde zijn als je zo veel online en op social media bezig bent dat je offline bij wijze van spreken geen leven meer over hebt. Zo te horen heb je voor jezelf al een goede manier gevonden om het én leuk te houden voor jezelf én toch wat volgers via social media naar je blog te trekken 🙂

 28. Irene 19 februari 2018 op 4:20 pm - Beantwoord

  Zo’n pods snap ik niet. Ik heb veel liever dat mensen reageren of liken omdat ze het echt leuk vinden of iets te zeggen hebben in plaats van omdat het moet. Lijkt me ook super vermoeiend om bij al die andere mensen dan verplicht te gaan reageren. Pfoe :p Ik heb periodes dat ik elke dag post en periodes dat ik twee weken niets post. Ik doe het op een manier dat ik het leuk vind, dat vind ik het belangrijkste 🙂

  • Romy 19 februari 2018 op 10:00 pm - Beantwoord

   Ik vind het ook maar knap dat mensen de tijd weten te vinden voor zo’n comment pod. Ik moet er niet aan denken om elke dag verplicht reacties achter te laten onder foto’s voor een bepaalde deadline. Dan zou ik Instagram waarschijnlijk snel zat zijn 😉 Nee hoor, dan houd ik het liever leuk met gewoon foto’s waar ik blij van word en reageren onder foto’s waarbij ik iets leuks wil en kan zeggen. Dat je zelf plezier beleeft aan je social media bijhouden blijft toch wel het belangrijkste!

 29. Nikita 19 februari 2018 op 6:12 pm - Beantwoord

  Dit soort artikels vind ik zo leuk om te lezen! Mijn excuses alvast voor de typfouten, maar mijn Android-toetsenbord is niet altijd voorbereid op mijn snelle vingers.

  Ik heb al sinds 2010 facebook en was al zeven jaar eigenaar van een goed gevulde tijdlijn. Tot er een Arabische hacker besloot daar verandering in te brengen. Ik moet er nog altijd om lachen, denk dat dat ook de beste manier is om ermee om te gaan. Ik zette vroeger vrij veel op facebook en in 2015 begon ik actief te Instagrammen en ook daar gooide ik veel op. Zeker toen ik een smartphone kreeg werd dat nog makkelijker. Tegenwoordig ben ik er te lui voor en normaal is lui zijn niet goed, maar hier wel. Het maakt mij een blijer mens als ik af en toe per dag mijn sociale media check in plaats van er een halve dag op te hangen. Sociale media heeft me een paar weken terug in contact gebracht met mijn leerkracht Frans van mijn vorige school. Hij heeft mij destijds heel erg geholpen om een opleiding te vinden die ik leuk vind en daarom is het nu zo fijn dat hij weet hoe goed het met mij gaat. Sociale media is leuk, maar tegenwoordig neem ik het met een veel grotere korrel zout dan vroeger. Het wordt vaker gebruikt om populair te worden en soms lijkt het een competitie wie de leukste dingen kan posten. Sociale media is niet meer zo onschuldig zoals vroeger, maar dat trek ik me niet aan. Jammer als die foto niet perfect in mijn kleurenschema past, ik post ‘m toch! Ik laat sociale media ook veel vaker los nu, en dat is een opluchting.

  Morgen heb ik trouwens het gesprek met mijn leerkracht, heb pas morgen les van haar. Ik vind het idee om me zo bloot te geven eng, maar ik wil niet dat mijn angst mijn eindwerk in de weg staat. Ik heb er deze week ook een blogpost over ingepland, dus ik ben er hard mee bezig. Ik wil vechten voor de overwinning 😉

  • Romy 19 februari 2018 op 10:03 pm - Beantwoord

   Voor Instagram heb ik ook wel echt een zw