Gekocht! | 5 nieuwe aanwinsten voor een goede start van 2020

Vorig jaar kocht ik nog net voor het vuurwerk en de oliebollen een aantal broodnodige dingen. Voor mijn onderneming investeerde ik in een ergonomische laptopuitrusting en een mooie planner. Daarnaast zocht ik als kerstgeschenk op mijn werk een kookboek uit dat zowaar aan mijn ellenlange lijstje met kookboekvereisten voldoet. Tijd voor een bescheiden shoplog van 5 producten die ik kocht om het nieuwe jaar goed te beginnen. Als ondernemer en als keukenprinses in wording.

Kookboek VEG van Jamie Oliver

Mijn lijstje met voorwaarden voor een kookboek is eindeloos. Voor mij moeten recepten vegetarisch zijn en niet al te ingewikkeld. Ik eet het liefst recepten met lekker veel groenten. Ook heb ik het nooit zo op met lange ingrediëntenlijsten waarbij je van veel ingrediënten maar een snufje nodig hebt. Tja, niet gek dus dat er op mijn kookboekenplank tot voor kort welgeteld nul kookboeken stonden. Maar daar heb ik dankzij een kersttegoedbon op mijn werk verandering in gebracht. Ik kocht van mijn bon het kookboek VEG van Jamie Oliver, dat wonder boven wonder aan al mijn voorwaarden voldoet.

Makkelijke vegetarische recepten, korte ingrediëntenlijsten en dan ook nog eens met veel groenten… Yes, dit kookboek heeft direct een prominente plek in mijn keuken gekregen. Hoog tijd om binnenkort een paar van Jamies recepten op tafel te toveren. Het wordt nog lastig kiezen met welk recept ik zal beginnen.

Mocht je nog een vegetarisch kookboek zoeken en net als ik liever niet twee uur in een pan roeren, dan kan ik je VEG zeker aanraden. Het boek is te koop via bol.com voor € 29,99.

Planner van &INK voor 2020

Het nieuwe jaar begin ik met een nieuwe planner. Ik doe bijna alles digitaal, maar een planning maak ik nog steeds het liefst op papier. Daarom mocht een papieren planner niet ontbreken in mijn begin-2020-goed-pakket. Ik zocht (uiteraard) een planner met vrolijke kaft en viel als een blok voor deze van &INK met een mintgroen kleurtje, botanische print en stoere tijgers. Zakelijk, maar toch kleurrijk! De planner is inmiddels officieel ingewijd: mijn eerste taken voor januari staan al genoteerd.

De planner kocht ik via bol.com voor € 15,89.

Nieuw toetsenbord

Nog een aankoop voor mijn onderneming is dit toetsenbord van Logitech. In het kader van een betere zithouding heb ik maar meteen het nodige geschut daarvoor in huis gehaald. Dit toetsenbord is een stuk beter dan het minuscule toetsenbord waarmee mijn laptop is uitgerust. Het is geen speciaal ergonomisch toetsenbord, maar dit toetsenbord is wel een slag groter en heeft fijnere toetsen dan mijn laptop zelf. Mijn polsen zijn er tot nu toe erg blij mee.

Laptopstandaard

Als ik ga voor ergonomisch, dan pak ik het graag meteen echt goed aan. Daarom heb ik ook een laptopstandaard in huis gehaald. Een handig ding om te voorkomen dat ik nekklachten krijg doordat ik de hele tijd naar beneden kijk om mijn laptopscherm te kunnen zien. Dankzij deze handige standaard staat mijn laptop voortaan altijd op ooghoogte. Een stuk beter voor mijn nek en schouders! Extra leuk vind ik dat de standaard is gemaakt van hout, waardoor hij er nog stijlvol uitziet ook.

Ik heb de laptopstandaard gekocht bij bol.com voor € 24,95.

Vrolijke mok/pennenhouder

Ten slotte kocht ik een vrolijke mok (slash pennenhouder) om een gezellig uitzicht te hebben tijdens het werken. Dit is misschien geen broodnodige zakelijke aankoop, maar dit vrolijke accessoire voor op mijn werkplek was me de enorme aankoopprijs van € 2,50 wel waard. Ik kocht de mok bij Blokker en heb hem nu gevuld met pennen op mijn bureau staan.

Wat was jouw laatste (leuke) aankoop?

De links naar bol.com zijn affiliate links.

Volg:
Deel:

27 Reacties

 1. 3 januari 2020 / 06:52

  Fijne aankopen. En lekker hè, beginnen in een nieuwe planner. Deze laptopstandaard ziet er echt goed uit. Ik hoop dat het je een hoop nekellende gaat besparen.
  Naomi blogde over…Nachtelijke levenslessen

 2. 3 januari 2020 / 08:00

  Toffe mok weer! Dat kookboek klinkt interessant, ik wil ook meer vegetarisch gaan koken. Veel kookboeken vallen hier ook af, als er allerlei dingen tussen de ingrediënten staan die ik nooit eet of er echt veel te veel in moet, wordt het hem al niet. Ik zal even kijken of dit kookboek ook bij onze bieb is.

  • Romy
   Auteur
   5 januari 2020 / 19:44

   Als je recepten zoekt met ingrediënten die je wel in huis hebt, vind ik VEG zeker een aanrader. Hopelijk kun je het boek in de bieb krijgen. Altijd leuk om wat recepten uit te kopiëren of scannen :)

 3. 3 januari 2020 / 08:04

  Goed bezig! Ik vind zo’n vrolijke planner altijd zo leuk, maar ik ben (helaas?) toch echt van het digitaal plannen. Die laptopstandaard en het toetsenbord zouden voor mij ook een goede investering zijn. Mijn laatste aankoop, ook in het kader van een goede start van 2020, is het boek Wat nou als het ook anders kan. Ik kocht ‘m met de bon die ik kreeg als “kerstpakket” en dit leek me een goede besteding. :)
  Sanne blogde over…Terugblikblog #12: december 2019

  • Romy
   Auteur
   5 januari 2020 / 19:45

   Wat een leuke en toepasselijke titel, zo aan het begin van het jaar. Nu ben ik stiekem wel heel benieuwd naar dat boek. Misschien een leuk idee voor een review op je blog? :)

 4. 3 januari 2020 / 08:23

  Veg heb ik ook sinds een tijdje, wel op m’n e-reader, maar moet er nog eens door ‘bladeren’. Als ie me goed bevalt koop ik hem in fysieke vorm maar aangezien jij hem hebt gekocht en hij aan al je voorwaarden voldoet denk ik dat het wel een fijn kookboek is :D En handig die standaard en het toetsenbord! Ik zit vooral met mijn laptop in de zetel, haha.
  Irene blogde over…21 before 2021

  • Romy
   Auteur
   5 januari 2020 / 19:46

   Leuk dat jij de digitale versie van het kookboek hebt. Tot nu toe ben ik er erg over te spreken, dus ik ben benieuwd wat jij ervan zult vinden én of je er iets lekkers uit gaat maken :)

 5. 3 januari 2020 / 08:51

  Ha wat leuk! Ik heb Veg van Jamie Oliver toevallig voor kerst gekregen van mijn moeder. Ik ben echt heel enthousiast en heb zelfs al drie recepten gemaakt. Alle drie erg lekker! Sowieso ben ik fan van Jamie Oliver. In mijn kast staat ook het boek Superfoods waar ik regelmatig iets uit klaarmaak!
  En wat goed dat je al hebt geïnvesteerd in je werkplek om beter te zitten! Zo veel beter voor jou houding.
  Meaghan blogde over…Goodbye 2019, hello 2020

  • Romy
   Auteur
   5 januari 2020 / 19:51

   Ah wat leuk om te horen dat je al een paar recepten uit VEG hebt gemaakt. Nu ben ik natuurlijk stiekem wel heel benieuwd welke recepten je hebt gemaakt :) Ga je er iets over delen op je blog?

 6. 3 januari 2020 / 09:09

  Ik heb bijna geen aankopen meer gedaan vlak voor nieuwjaar. Wel heb ik niet als jij een planner gekocht. Ik wilde zelf ook heel graag een agenda, maar voor die laatste maanden van 2019 vond ik het nogal stom om zoveel geld uit te geven aan een planner. Dus nu heb ik ee eentje! Dan kan ik mijn smartphone wat meer met rust laten.

  Voor de rest ga ik sparen, want ik wil heel graag twee hangertjes waar het as van mijn oma en opa in zit. Dat is alleen wel prijzig, maar ik heb het er zeker voor over. Sommige mensen vinden het een eng idee, maar ik vind het juist fijn. Zo heb ik mijn oma en opa altijd dicht bij me, en dat steunt mij wel. Dus ik ga de komende tijd flink sparen :)

  • Romy
   Auteur
   5 januari 2020 / 19:51

   Wat een prachtig spaardoel, zulke hangertjes met de as van je opa en oma erin. Ik kan me goed voorstellen dat je daar graag geld voor opzij zet. Een mooi en blijvend aandenken aan je grootouders!

 7. 3 januari 2020 / 09:17

  Kun je niet beter gewoon een monitor neerzetten met een docking station? Heb je echt geen plek voor een vaste werkplek? … zeg ik, terwijl ik voor mijn werk zo mobiel ben
  Thuis heb ik een buro, monitor, pc, goeie burostoel en dat zit toch het lekkerst.
  Mijn gozer heeft een kookboek van Jamie, aan mij is dat niet besteed. Ik kook gewoon lekker :p Nee, juist doordat ik vaak veggie eet, is koken supersimpel. Met snufjes van de juiste kruiden.

  • Romy
   Auteur
   5 januari 2020 / 19:50

   Ik heb wel overwogen om een desktop te kopen, maar helaas heb ik daar niet echt de ruimte voor. Ik werk graag aan mijn eetkamertafel en vind het dan wat vervelend als daar standaard een grote desktop met alle bijbehorende snoeren en computerkast staat. Maar mijn laptop met toetsenbord en standaard zijn ook niet echt ruimtebesparend op mijn eettafel – dat moet ik toegeven ;)

 8. 3 januari 2020 / 11:23

  Wat een fijne nuttige aankopen allemaal! Ik heb naast 4 bathbombs bij de Lush eigenlijk niets gekocht de afgelopen tijd, en ik wil ook proberen om dit jaar sowieso wat minder spullen te kopen.
  Anouk blogde over…5 Duurzame doelen voor het nieuw jaar

 9. 3 januari 2020 / 12:02

  Ik doe ook vrijwel alles digitaal, maar plannen blijf ik toch op papier doen. Dat blijft bij mij het beste werken. En het gevoel om achteraf dingen door te kunnen strepen is dan zeker zo leuk! Het kookboek van Jamie Oliver staat hier al een tijdje op de wishlist. Ik heb het al vaker voorbij zien komen en dat ziet er toch echt wel interessant uit.
  Sarah blogde over…My life in pictures #61 – Shoppen, kerstige sferen en feest vieren

  • Romy
   Auteur
   5 januari 2020 / 19:47

   Precies, juist het kunnen doorstrepen van dingen maakt op papier plannen zo fijn. Digitale vinkjes kunnen niet op tegen met pen mijn afgevinkte to-do’s wegstrepen ;)

 10. 3 januari 2020 / 12:15

  Wat een fijne aankopen heb je gedaan! Het boeg VEG van Jamie klinkt heerlijk! Ik eet sinds begin december koolhydraatarm (waar ik binnenkort een artikel over zal schrijven) en ben onwijs blij met makkelijke (en betaalbare) recepten. VEG van Jamie lijkt, als ik jou zo hoor, ook helemaal in dit straatje te passen. Leuk! En love je mok trouwens. <3

  • Romy
   Auteur
   5 januari 2020 / 19:52

   Wat knap dat je nu koolhydraatarm eet! Ik ben heel benieuwd naar je artikel daarover :)
   In dit kookboek staan heel wat koolhydraatarme recepten, dus ik kan het je zeker aanraden.

 11. 3 januari 2020 / 15:18

  Ook mij lijkt het kookboek echt wel interessant met het voornemen gezonder – en dus minder vlees – te gaan eten dit jaar. Eens kijken of hij in de boekhandel ligt zodat ik even kan spieken voor ik hem koop.

  Goed dat je ook aan je zit/werkhouding denkt! Want de pijn komt vaak sneller op dan dat hij weer weggewerkt raakt.

  Ik heb vandaag 14 kleurrijke Primula’s gekocht, om mijn tuinvoornemen waarheid te helpen maken :)
  Geke blogde over…Day Zero Project #15 – 22. Mijn staart doneren aan Think Pink & 23. Een nieuw kapsel

  • Romy
   Auteur
   5 januari 2020 / 19:53

   Oeh leuk, zo veel nieuwe bloemen voor in de tuin! Jouw tuin zal er ongetwijfeld (wederom) prachtig bij staan dit jaar :)

 12. 3 januari 2020 / 17:47

  Ik heb zelf ook een extra toetsenbord en muis aangeschaft, zodat ik mijn laptop ook hoger kan zetten. Ik werkte al met een (wat hoger) tweede scherm, en mijn laptop op een verhoging maakt het gewoon helemaal af. En ik hoop dat mijn schouders en nek er ook blij van gaan worden, haha.
  Ilona Wielinga blogde over…Mijn blijmakers van december

  • Romy
   Auteur
   5 januari 2020 / 19:54

   Wat goed! Zo veel beter voor je nek, zo’n verhoging! En twee schermen allebei op dezelfde hoogte hebben staan, klinkt al helemaal ideaal. Ik weet zeker dat je nek en schouders je daar dankbaar voor zullen zijn :)

 13. 5 januari 2020 / 12:02

  Ah zo’n standaard inderdaad. Bedenk me nu dat ik die ook nog heb liggen en geen slecht idee is om weer te gaan gebruiken. Leuke items heb je gekocht! Mijn laatst aankopen zijn Marktplaats aankopen. Ik had een witte Ikea Kallax kast en heb die omgeruild (gekocht en verkocht dus) voor een aantal zwarte varianten :)
  Mariska blogde over…Waarom ik mijn bril élke dag moet dragen

  • Romy
   Auteur
   5 januari 2020 / 20:14

   Jouw zwarte Kallax-kasten zien er echt heel tof uit. Een goede deal dus!
   Zeker een aanrader trouwens om je laptopstandaard te gebruiken. Ik merkte al na een paar dagen heel veel verschil in mijn nek en schouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge