nieuw1 1

Gekocht & gekregen | Valentijnssjaal, mobielhoesje en bananentas

 • 20 februari 2020
 • 31 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een paar nieuwe aankopen op mijn blog te showen. Omdat ik laatst al een deel van mijn salaris aan een nieuwe telefoon heb besteed, liet ik het geld verder de afgelopen maand niet heel hard rollen. Toch wisten een paar bescheiden aankopen hun weg naar mijn huis te vinden. Ook kreeg ik twee lieve dingen cadeau waar ik erg blij mee ben. Kijk je mee naar mijn nieuwste aanwinsten? Met onder andere een sjaal die ik cadeau kreeg voor Valentijnsdag, een nogal roze hoesje voor mijn telefoon en een schattige bananentas.

Een Valentijnssjaal

Op Valentijnsdag werd ik door mijn vriend verrast met een prachtige sjaal. Hij kent me goed, want dit zijn helemaal mijn kleuren, de sjaal past perfect bij mijn okergele jas en ik ben ook nog eens gek op streepjes. Echt een heel lief cadeau waar ik vast nog lange tijd plezier van zal hebben. Alhoewel ik stiekem niet kan wachten totdat het lente-achtige zonder-sjaal-naar-buiten-weer zich weer aandient.

telefoonhoesje motorola one zoom
telefoonhoesje motorola one zoom

Een jasje voor mijn nieuwe telefoon

Ook mijn telefoon hoeft niet in zijn nakie mee op stap. Ik kocht een stevig telefoonhoesje (ik ken mijn eigen klunzigheid!) om mijn gloednieuwe telefoon tegen krasjes en barstjes te beschermen. Omdat de telefoon zelf nogal grijs en saai is, koos ik voor een opvallend roze hoesje. Heb ik toch nog een enigszins kleurrijke telefoon in mijn handen! Overigens is mijn telefoon ook een nieuwe aanwinst op zich. Ik vertelde er in dit artikel al meer over. Nog steeds ben ik dolblij dat ik hier mijn spaargeld in heb gestoken! Wat een luxe om weer zonder zorgen met een 30% volle batterij de straat op te kunnen gaan!

Klimopplant (ja, alweer – ik kan het uitleggen!)

Sorry, het is bijna vaste prik dat ik in deze rubriek minstens één nieuw plantje laat zien. Ook dit keer heb ik een nieuwe plant in huis gehaald: een mooie klimop voor in mijn open kast. Eigenlijk is deze plant een vervanger voor zijn voorganger, die ik tot mijn spijt niet in leven had weten te houden. Hopelijk loopt het met deze mooie klimop beter af. Daar ga ik in ieder geval mijn uiterste best voor doen.

De nieuwste mok in mijn servieskast

Nog een lief cadeautje dat ik heb gekregen, is deze roze mok met rode stippen. Wie mij en mijn servieskast kent, weet dat deze mok perfect in mijn collectie past. Mijn moeder kwam hem zomaar in haar vergeten voorraad tegen en nam de mok voor me mee. Inmiddels staat hij ongebruikt te pronken in mijn kast tussen zijn minstens zo kleurrijke soortgenoten. Mijn motto: van mokken kun je er nooit genoeg hebben! En als mijn kast ooit uitpuilt, kan ik ze altijd nog gebruiken als pennenhouders.

Bananentasje van gerecyclede flessen

Bananen zijn niet per se mijn lievelingsfruit, maar een tasje met bananen sprak me dan wel weer aan. Of nou ja, laat ik eerlijk zijn. Ik was stiekem een tasje vergeten mee te nemen naar de supermarkt en kan het niet over mijn hart verkrijgen dan een gewoon plastic wegwerptasje te kopen. Dit tasje met bananen vond ik leuk genoeg om vaker te gebruiken en belandde dus in mijn boodschappenmandje. Extra leuk is dat het gemaakt is van gerecyclede PET-flessen (iets minder leuk is dat dat er ook in koeienletters op staat). Hier ga ik vast nog vaak boodschappen in vervoeren. Wie weet belandt er zelfs wel ooit een banaan in.

notitieboekje action

Notitieboekjes bij Action

Ten slotte nam ik de afgelopen tijd twee mooie hardcover notitieboekjes van Action mee. Niet gewoon voor de leuk overigens, maar omdat ik ze oprecht nodig had. Mocht je het je afvragen, ik gebruik mijn notitieboekjes dus echt en koop ze niet alleen “voor de mooi”. Voor zakelijke afspraken en op mijn werk gebruik ik meestal dit soort boekjes met harde kaft. Het liefst koop ik ze niet knalroze of met allerlei grappige figuurtjes, maar met een enigszins zakelijke uitstraling. Dit boekje vond ik daar een perfect voorbeeld van. Vrolijk maar degelijk! Daar kan ik weer heel wat notities en to do’s in neerpennen.

Overigens nam ik stiekem nog iets meer mee bij Action dan alleen deze boekjes. Je kent me. Misschien ga ik daar maar eens een aparte Action-shoplog aan wijden.

Heb jij de afgelopen tijd nog een leuke aankoop gedaan?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 20 februari 2020 op 6:27 am - Beantwoord

  Zoek leuk dat je een valentijnscadeau krijgen die helemaal je smaak is. Planten en notitie boekjes zijn altijd goed..

 2. Darina 20 februari 2020 op 6:37 am - Beantwoord

  Mooie items, vooral de sjaal, prachtig!

 3. Jantine 20 februari 2020 op 7:54 am - Beantwoord

  Leuke aanwinsten, Romy! Helemaal jij, al die vrolijke kleurtjes!
  Tip voor je planten: de “plantsome” app. Die geeft je seintjes als je plantjes weer water nodig hebben en hoeveel dan. Ik heb sommige plantjes met goede bedoelingen bijna verzopen, al gaf ik ze maar weinig water voor mijn gevoel
  Groetjes
  Jantine

  • Romy 29 februari 2020 op 10:27 pm - Beantwoord

   Wat een goede tip! Dat klinkt echt als een app voor mij. Ik ga hem eens downloaden, al is het maar omdat ik net helaas afscheid heb moeten nemen van mijn alcosia die ik ook per ongeluk met goede bedoelingen had verzopen 😉

 4. Naomi 20 februari 2020 op 8:08 am - Beantwoord

  Allemaal mooi, maar vooral de sjaal vind ik een beauty! En ook een origineel, lief, leuk cadeau. Superlief!

 5. Audrey 20 februari 2020 op 9:00 am - Beantwoord

  Heel leuk weer! Note to self: in de Action met een grote boog om de notitieboekjes heen lopen om te voorkomen dat ik dit prachtexemplaar in mijn mandje stop 😉

  • Romy 29 februari 2020 op 10:27 pm - Beantwoord

   Haha, de notitieboekjesafdeling bij Action is en blijft héél gevaarlijk.

 6. Anouk 20 februari 2020 op 9:06 am - Beantwoord

  Ik heb ook al eens een klimop (of iets wat erop leek) dood laten gaan. Ik heb tegenwoordig een nep klimop (of wederom iets wat erop lijkt) want het is gewoon te donker op die plek voor welke plant dan ook.

  • Marloes 20 februari 2020 op 9:21 am - Beantwoord

   Leuke items. Ik was al heel lang benieuwd naar dat bananentasje. Zonde dat in koeienletters op de tas staat waar het van gemaakt is. Die sjaal is echt prachtig en past inderdaad goed bij jouw stijl.

  • Romy 29 februari 2020 op 10:28 pm - Beantwoord

   Slim, zo’n nepklimop! Op sommige plekken in huis (zeker als er weinig licht is) is het ook gewoon lastig om welke plant dan ook in leven te houden.

 7. bychristiana 20 februari 2020 op 9:16 am - Beantwoord

  Haha, ‘ik kan het uitleggen’. Ik ben precies zo, ik kan vrijwel elke aankoop die ik doe verantwoorden;-) Je shawl is prachtig! Leuk dat je vriend jouw smaak zo goed kent. Ik vind dat altijd een heel goed teken in een relatie of in een vriendschap, als je goed weet waar de ander blij van wordt.

  • Romy 29 februari 2020 op 10:29 pm - Beantwoord

   Ja, lief hè?! Ik vond het ook zo speciaal dat hij een shawl had uitgezocht die perfect bij mij past. Heel wat anders dan een standaard Valentijnscadeautje.

 8. Giovanna Jansen 20 februari 2020 op 9:27 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen heb je gekocht en gekregen!
  Haha, ja helemaal mee eens, jammer dat ze dat in koeienletters op die tas hebben gezet, want het is wel een heel leuke, en nobele, tas!
  Super leuk ook weer die notieboekjes, hoogtijd om weer eens naar Action te gaan zie ik al!

 9. Suzanne 20 februari 2020 op 9:47 am - Beantwoord

  Wat een leuke sjaal!

 10. Ilona Wielinga 20 februari 2020 op 9:56 am - Beantwoord

  Dat tasje is zo leuk! Mooi ook dat ie volledig gerecycled is! En de sjaal past inderdaad perfect bij jou.

 11. Eveline Fleur 20 februari 2020 op 10:23 am - Beantwoord

  Wat een onwijs lief en mooi cadeau zo met deze koude dagen. Brrr! Als je vriend er niet is om je warm te houden blijf je in ieder geval lekker warm met ‘zijn’ sjaal. Cuhute haha 🙂 Die bananentas is erg leuk, maar inderdaad jammer dat het er zo groot op staat.

  • Romy 29 februari 2020 op 10:29 pm - Beantwoord

   Precies! En door de shawl kan ik dan toch nog een beetje aan hem denken. Ik vond het zo’n lief cadeau 🙂

 12. Irene 20 februari 2020 op 11:16 am - Beantwoord

  Ik duim voor je klimop! Hier ook al drie klimopplantjes gehad maar ze gaan helaas telkens dood bij ons. Hopelijk heeft de jouwe meer succes! 😀
  Die mok is super leuk en de sjaal vind ik een heel lief cadeautje! Het bananentasje vind ik ook tof, inderdaad wel jammer van de tekst. Dat had ik ook met een stoffen tasje van de Zeeman laatst. Super mooie print en dan in reuzeletters ZEEMAN er op. Niet dat ik niet met een tas van de Zeeman wil rondlopen maar het zag er niet zo mooi uit :p

  • Romy 29 februari 2020 op 10:33 pm - Beantwoord

   Oeps, dan ligt het misschien toch aan de klimop en niet aan mijn lichtgroene vingers 😉 Ik hoop ook dat deze klimop het beter zal doen.
   Ja, wat suf hè als op een tasje in grote letters iets gedrukt is. Ik vraag me echt af waarom de producent er niet even bij had stilgestaan dat dat het tasje niet echt aantrekkelijker maakt.

 13. Haydée 20 februari 2020 op 11:22 am - Beantwoord

  Leuk idee voor een artikel trouwens: wat kan je allemaal doen met vrolijke mokken? Ik denk inderdaad aan pennenhouders, maar ook houder voor make-up-kwasten, bloempot voor mini-plantje, verzamelplaats voor paperclips en andere kleine bureaubenodigdheden,…

  • Romy 29 februari 2020 op 10:33 pm - Beantwoord

   Oeh, dat is nog best een leuk artikelidee! En je hebt gelijk: er is maar weinig waar je mokken níet voor kunt gebruiken.

 14. Iris 20 februari 2020 op 1:39 pm - Beantwoord

  Leuke spulletjes! Ik ben nog opzoek naar een notitieboekje en deze van de Action ziet er inderdaad heel mooi uit! Ik ga hem ook halen. En wat lief dat je een sjaal gekregen hebt. Leuk cadeau 😀

  • Romy 29 februari 2020 op 10:35 pm - Beantwoord

   Leuk leuk! Action heeft altijd zulke mooie notitieboekjes. Ik vind haast bij elk bezoekje wel een leuk exemplaar.

 15. Justine 20 februari 2020 op 2:56 pm - Beantwoord

  Ah wat leuk allemaal! Haha, moest wel lachen om wat je schreef bij het plantje… Zo herkenbaar! Ik heb ook elke keer iets nieuws en ben inmiddels ook aan het stekken (van vetplanten) geslagen om op een low budget manier toch nieuwe plantjes te krijgen. Al gaat het me niet snel genoeg.. 😉

  • Romy 29 februari 2020 op 10:36 pm - Beantwoord

   Wat tof dat je aan het stekken geslagen bent! Ik moet daar eigenlijk binnenkort ook eens mee beginnen. Een simpele manier om mijn plantenverzameling stiekem nóg verder uit te breiden 😉

 16. Tamara 20 februari 2020 op 3:51 pm - Beantwoord

  Wat een schattig tasje van de Jumbo! Met die kleurtjes, word ik helemaal vrolijk van. Nu ik erover nadenk, ik heb eigenlijk nog nooit bij de supermarkt van dit soort herbruikbare tasjes gezien, superhandig ook! Dat is juist de plek waar je het vaakst een tasje vergeten bent.

  • Romy 29 februari 2020 op 10:37 pm - Beantwoord

   Precies! Dit soort tasjes zijn zo handig voor je boodschappen. En natuurlijk een duurzaam alternatief voor plastic zakjes 🙂

 17. Amy 21 februari 2020 op 11:26 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke items weer, zo herkenbaar als jouw stijl! Leuk ook die mok 🙂 Ik heb ook zo’n verzameling gekleurde mokken met allerlei printjes. Hopelijk blijft deze klimop plant wel in leven 😉

 18. Anna 21 februari 2020 op 11:28 am - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen! Wat lief dat je van je vriend een mooie sjaal cadeau kreeg! Dat bananen tasje vind ik ook erg leuk, lekker vrolijk 😀

 19. zwartraafje 22 februari 2020 op 10:11 pm - Beantwoord

  Oh, dat notitieboekje van Action ziet er heel mooi uit maar ik ga er toch aan proberen te weerstaan vermits ik nog even toekom met de notitieboekjes die ik al in huis heb. Aan leuke mokken moet ik vanaf nu ook proberen te weerstaan vermits ik ze enkel nog Tetris-gewijs (inclusief gestapelde mokken) in de lade krijg. Ik gebruik ze ook niet meer allemaal vermits ik telkens naar mijn favoriete exemplaren grijp.

  • Romy 29 februari 2020 op 10:51 pm - Beantwoord

   Mokken en notitieboekjes blijven allebei verleidelijke aankopen om steeds meer van te verzamelen. Dat herken ik maar al te goed. Maar een volle kast is natuurlijk een goede reden om die verleiding toch te proberen te weerstaan.

Recente blogs

Lichter leven | 15 tips om het leven luchtiger te maken

9 december 2020|Persoonlijke groei|

Lichter leven - dat kunnen we allemaal soms wel gebruiken. Nee hoor, ik heb het niet over hoe je kilo's kunt kwijtraken. Ik heb het over hoe je luchtiger in het leven staat, dingen loslaat en met een leger hoofd de dag begint en eindigt. Mij - als bezig bijtje met meestal flink het tempo erin - lukt dat gelukkig steeds ietsje beter. En wat ik kan, kun jij ook! Deze 15 met-beide-benen-op-de-grond-tips helpen mij bij lichter leven.

Botanische tuin in Kopenhagen: het plantenwalhalla dat je móet zien

22 september 2022|Op reis|

Tijdens onze stedentrip naar Kopenhagen stond voor mij één uitstapje bovenaan de moeten-we-doen-lijst: de botanische tuinen. Als ik het internet mocht geloven, zijn de tuinen hier mooier dan in welke Europese stad dan ook. Gelukkig mondde het niet uit in een teleurstelling; die grote beloftes bleken volledig te kloppen. De botanische tuin in Kopenhagen is een walhalla voor echte plantenfanaten. Je waant je er even in een tropisch regenwoud en zult snel ontdekken dat bananenplanten vele malen groter kunnen worden dan het exemplaar dat jij thuis in de woonkamer hebt staan.

Ik heb hoogtevrees (in een tikkeltje vreemde vorm, geloof ik)

7 december 2022|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Ik loop met mijn moeder door het Palacio de Pena: het prachtige knalgele kasteel in Lissabon. Mijn tintelende kuiten laten wel merken dat ik er net een flinke wandeling op heb zitten (we hadden de memo gemist dat de meeste mensen met een tuktuk of bus omhoog gaan en dat dat misschien een reden heeft…). Maar het uitzicht is het zó waard. Ik pers er een zucht van opluchting uit: wat is het prachtig hier. Met mijn camera in de aanslag wandel ik richting het uitzichtpunt. Om twee stappen later verstijfd stil te staan als ik zie dat een modelachtig uitziend meisje op een muurtje boven de afgrond staat te balanceren voor dat ene #instaperfect-kiekje. Bam. Mijn hoogtevrees is weer van de partij.