Gekocht & gekregen | Valentijnssjaal, mobielhoesje en bananentas

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een paar nieuwe aankopen op mijn blog te showen. Omdat ik laatst al een deel van mijn salaris aan een nieuwe telefoon heb besteed, liet ik het geld verder de afgelopen maand niet heel hard rollen. Toch wisten een paar bescheiden aankopen hun weg naar mijn huis te vinden. Ook kreeg ik twee lieve dingen cadeau waar ik erg blij mee ben. Kijk je mee naar mijn nieuwste aanwinsten? Met onder andere een sjaal die ik cadeau kreeg voor Valentijnsdag, een nogal roze hoesje voor mijn telefoon en een schattige bananentas.

Een Valentijnssjaal

Op Valentijnsdag werd ik door mijn vriend verrast met een prachtige sjaal. Hij kent me goed, want dit zijn helemaal mijn kleuren, de sjaal past perfect bij mijn okergele jas en ik ben ook nog eens gek op streepjes. Echt een heel lief cadeau waar ik vast nog lange tijd plezier van zal hebben. Alhoewel ik stiekem niet kan wachten totdat het lente-achtige zonder-sjaal-naar-buiten-weer zich weer aandient.

telefoonhoesje motorola one zoom
telefoonhoesje motorola one zoom

Een jasje voor mijn nieuwe telefoon

Ook mijn telefoon hoeft niet in zijn nakie mee op stap. Ik kocht een stevig telefoonhoesje (ik ken mijn eigen klunzigheid!) om mijn gloednieuwe telefoon tegen krasjes en barstjes te beschermen. Omdat de telefoon zelf nogal grijs en saai is, koos ik voor een opvallend roze hoesje. Heb ik toch nog een enigszins kleurrijke telefoon in mijn handen! Overigens is mijn telefoon ook een nieuwe aanwinst op zich. Ik vertelde er in dit artikel al meer over. Nog steeds ben ik dolblij dat ik hier mijn spaargeld in heb gestoken! Wat een luxe om weer zonder zorgen met een 30% volle batterij de straat op te kunnen gaan!

Klimopplant (ja, alweer – ik kan het uitleggen!)

Sorry, het is bijna vaste prik dat ik in deze rubriek minstens één nieuw plantje laat zien. Ook dit keer heb ik een nieuwe plant in huis gehaald: een mooie klimop voor in mijn open kast. Eigenlijk is deze plant een vervanger voor zijn voorganger, die ik tot mijn spijt niet in leven had weten te houden. Hopelijk loopt het met deze mooie klimop beter af. Daar ga ik in ieder geval mijn uiterste best voor doen.

De nieuwste mok in mijn servieskast

Nog een lief cadeautje dat ik heb gekregen, is deze roze mok met rode stippen. Wie mij en mijn servieskast kent, weet dat deze mok perfect in mijn collectie past. Mijn moeder kwam hem zomaar in haar vergeten voorraad tegen en nam de mok voor me mee. Inmiddels staat hij ongebruikt te pronken in mijn kast tussen zijn minstens zo kleurrijke soortgenoten. Mijn motto: van mokken kun je er nooit genoeg hebben! En als mijn kast ooit uitpuilt, kan ik ze altijd nog gebruiken als pennenhouders.

Bananentasje van gerecyclede flessen

Bananen zijn niet per se mijn lievelingsfruit, maar een tasje met bananen sprak me dan wel weer aan. Of nou ja, laat ik eerlijk zijn. Ik was stiekem een tasje vergeten mee te nemen naar de supermarkt en kan het niet over mijn hart verkrijgen dan een gewoon plastic wegwerptasje te kopen. Dit tasje met bananen vond ik leuk genoeg om vaker te gebruiken en belandde dus in mijn boodschappenmandje. Extra leuk is dat het gemaakt is van gerecyclede PET-flessen (iets minder leuk is dat dat er ook in koeienletters op staat). Hier ga ik vast nog vaak boodschappen in vervoeren. Wie weet belandt er zelfs wel ooit een banaan in.

notitieboekje action

Notitieboekjes bij Action

Ten slotte nam ik de afgelopen tijd twee mooie hardcover notitieboekjes van Action mee. Niet gewoon voor de leuk overigens, maar omdat ik ze oprecht nodig had. Mocht je het je afvragen, ik gebruik mijn notitieboekjes dus echt en koop ze niet alleen “voor de mooi”. Voor zakelijke afspraken en op mijn werk gebruik ik meestal dit soort boekjes met harde kaft. Het liefst koop ik ze niet knalroze of met allerlei grappige figuurtjes, maar met een enigszins zakelijke uitstraling. Dit boekje vond ik daar een perfect voorbeeld van. Vrolijk maar degelijk! Daar kan ik weer heel wat notities en to do’s in neerpennen.

Overigens nam ik stiekem nog iets meer mee bij Action dan alleen deze boekjes. Je kent me. Misschien ga ik daar maar eens een aparte Action-shoplog aan wijden.

Heb jij de afgelopen tijd nog een leuke aankoop gedaan?

Volg:
Deel:

31 Reacties

 1. 20 februari 2020 / 06:27

  Zoek leuk dat je een valentijnscadeau krijgen die helemaal je smaak is. Planten en notitie boekjes zijn altijd goed..

 2. Jantine
  20 februari 2020 / 07:54

  Leuke aanwinsten, Romy! Helemaal jij, al die vrolijke kleurtjes!
  Tip voor je planten: de “plantsome” app. Die geeft je seintjes als je plantjes weer water nodig hebben en hoeveel dan. Ik heb sommige plantjes met goede bedoelingen bijna verzopen, al gaf ik ze maar weinig water voor mijn gevoel 😂
  Groetjes
  Jantine

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:27

   Wat een goede tip! Dat klinkt echt als een app voor mij. Ik ga hem eens downloaden, al is het maar omdat ik net helaas afscheid heb moeten nemen van mijn alcosia die ik ook per ongeluk met goede bedoelingen had verzopen ;)

 3. 20 februari 2020 / 08:08

  Allemaal mooi, maar vooral de sjaal vind ik een beauty! En ook een origineel, lief, leuk cadeau. Superlief!
  Naomi blogde over…Loop je met me mee?

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:27

   Haha, de notitieboekjesafdeling bij Action is en blijft héél gevaarlijk.

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:28

   Slim, zo’n nepklimop! Op sommige plekken in huis (zeker als er weinig licht is) is het ook gewoon lastig om welke plant dan ook in leven te houden.

 4. 20 februari 2020 / 09:16

  Haha, ‘ik kan het uitleggen’. Ik ben precies zo, ik kan vrijwel elke aankoop die ik doe verantwoorden;-) Je shawl is prachtig! Leuk dat je vriend jouw smaak zo goed kent. Ik vind dat altijd een heel goed teken in een relatie of in een vriendschap, als je goed weet waar de ander blij van wordt.
  bychristiana blogde over…Zó breng je meer groen in huis

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:29

   Ja, lief hè?! Ik vond het ook zo speciaal dat hij een shawl had uitgezocht die perfect bij mij past. Heel wat anders dan een standaard Valentijnscadeautje.

 5. 20 februari 2020 / 09:27

  Wat een leuke dingen heb je gekocht en gekregen!
  Haha, ja helemaal mee eens, jammer dat ze dat in koeienletters op die tas hebben gezet, want het is wel een heel leuke, en nobele, tas!
  Super leuk ook weer die notieboekjes, hoogtijd om weer eens naar Action te gaan zie ik al!
  Giovanna Jansen blogde over…Herschrijven van je eerste versie doe je zo

 6. 20 februari 2020 / 10:23

  Wat een onwijs lief en mooi cadeau zo met deze koude dagen. Brrr! Als je vriend er niet is om je warm te houden blijf je in ieder geval lekker warm met ‘zijn’ sjaal. Cuhute haha :) Die bananentas is erg leuk, maar inderdaad jammer dat het er zo groot op staat.

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:29

   Precies! En door de shawl kan ik dan toch nog een beetje aan hem denken. Ik vond het zo’n lief cadeau :)

 7. 20 februari 2020 / 11:16

  Ik duim voor je klimop! Hier ook al drie klimopplantjes gehad maar ze gaan helaas telkens dood bij ons. Hopelijk heeft de jouwe meer succes! :D
  Die mok is super leuk en de sjaal vind ik een heel lief cadeautje! Het bananentasje vind ik ook tof, inderdaad wel jammer van de tekst. Dat had ik ook met een stoffen tasje van de Zeeman laatst. Super mooie print en dan in reuzeletters ZEEMAN er op. Niet dat ik niet met een tas van de Zeeman wil rondlopen maar het zag er niet zo mooi uit :p
  Irene blogde over…21 before 2021 • Fotoshoot

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:33

   Oeps, dan ligt het misschien toch aan de klimop en niet aan mijn lichtgroene vingers ;) Ik hoop ook dat deze klimop het beter zal doen.
   Ja, wat suf hè als op een tasje in grote letters iets gedrukt is. Ik vraag me echt af waarom de producent er niet even bij had stilgestaan dat dat het tasje niet echt aantrekkelijker maakt.

 8. 20 februari 2020 / 11:22

  Leuk idee voor een artikel trouwens: wat kan je allemaal doen met vrolijke mokken? Ik denk inderdaad aan pennenhouders, maar ook houder voor make-up-kwasten, bloempot voor mini-plantje, verzamelplaats voor paperclips en andere kleine bureaubenodigdheden,…
  Haydée blogde over…Zwanger worden tijdens je doctoraat. Een goed idee?

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:33

   Oeh, dat is nog best een leuk artikelidee! En je hebt gelijk: er is maar weinig waar je mokken níet voor kunt gebruiken.

 9. 20 februari 2020 / 13:39

  Leuke spulletjes! Ik ben nog opzoek naar een notitieboekje en deze van de Action ziet er inderdaad heel mooi uit! Ik ga hem ook halen. En wat lief dat je een sjaal gekregen hebt. Leuk cadeau :D

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:35

   Leuk leuk! Action heeft altijd zulke mooie notitieboekjes. Ik vind haast bij elk bezoekje wel een leuk exemplaar.

 10. 20 februari 2020 / 14:56

  Ah wat leuk allemaal! Haha, moest wel lachen om wat je schreef bij het plantje… Zo herkenbaar! Ik heb ook elke keer iets nieuws en ben inmiddels ook aan het stekken (van vetplanten) geslagen om op een low budget manier toch nieuwe plantjes te krijgen. Al gaat het me niet snel genoeg.. ;)
  Justine blogde over…My life in photos – februari 2020 #3

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:36

   Wat tof dat je aan het stekken geslagen bent! Ik moet daar eigenlijk binnenkort ook eens mee beginnen. Een simpele manier om mijn plantenverzameling stiekem nóg verder uit te breiden ;)

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:37

   Precies! Dit soort tasjes zijn zo handig voor je boodschappen. En natuurlijk een duurzaam alternatief voor plastic zakjes :)

 11. 21 februari 2020 / 11:26

  Wat een vrolijke items weer, zo herkenbaar als jouw stijl! Leuk ook die mok :-) Ik heb ook zo’n verzameling gekleurde mokken met allerlei printjes. Hopelijk blijft deze klimop plant wel in leven ;-)

 12. 22 februari 2020 / 22:11

  Oh, dat notitieboekje van Action ziet er heel mooi uit maar ik ga er toch aan proberen te weerstaan vermits ik nog even toekom met de notitieboekjes die ik al in huis heb. Aan leuke mokken moet ik vanaf nu ook proberen te weerstaan vermits ik ze enkel nog Tetris-gewijs (inclusief gestapelde mokken) in de lade krijg. Ik gebruik ze ook niet meer allemaal vermits ik telkens naar mijn favoriete exemplaren grijp.

  • Romy
   Auteur
   29 februari 2020 / 22:51

   Mokken en notitieboekjes blijven allebei verleidelijke aankopen om steeds meer van te verzamelen. Dat herken ik maar al te goed. Maar een volle kast is natuurlijk een goede reden om die verleiding toch te proberen te weerstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge