Het schijnt dat de meeste mensen team Sinterklaas óf team kerst zijn. En als ik moet kiezen, behoor ik absoluut tot de aanhangers van de goedheiligman. Of ik nu 5, 25 of 40 jaar ben, ik blijf Sinterklaas een geweldig feest vinden. Dit jaar hebben wij Pakjesavond wat vervroegd en zaten we op 2 december al vol spanning rond een stapel cadeaus en een etagère gevuld met pepernoten. In die stapel waren ook een paar cadeautjes te bekennen met mijn naam erop geschreven. In dit artikel laat ik je dan ook zien waar Sinterklaas mij dit jaar mee heeft verwend.

gekregen voor sinterklaas cadeaus

Nooit meer koude voeten!

Dit was het eerste jaar dat mijn nichtjes allebei achter het grote geheim van de Sint zijn gekomen. Daarom trokken we dit jaar voor het eerst lootjes. Mijn lootje was getrokken door mijn lieftallige broertje en die heeft zich flink uitgesloofd om heel wat spullen van mijn lijstje te scoren. Als eerste kreeg ik twee paar fluffy sokken van Hema, waaronder dit te schattige paar met beren en pompons. Zo ben ik verzekerd van warme voeten in de winter. Thuis in ieder geval, want op een werkdag laat ik deze kniekousen uiteraard wijselijk thuis.

gekregen voor sinterklaas cadeaus

Het ultieme praktische cadeau

Bij het opstellen van mijn Sinterklaas-verlanglijstje schoot me opeens het ultieme praktische cadeau te binnen. Budgetproof, overal verkrijgbaar en altijd handig! Je raadt het vast al (of had het hierboven stiekem al gezien)… een parkeerschijf! Achteraf bleek mijn broertje juist stad en land te hebben afgereisd om deze blauwe kaart te scoren, maar hij is geslaagd. Vanaf nu kan ik mijn Ka dus met een gerust hart op parkeerplaatsen laten staan.

gekregen voor sinterklaas cadeaus

Het altijd-goed-cadeau: schrijfgerei

Volgens mij ben ik de moeilijkste niet om cadeaus voor te kopen. Ik grap weleens dat je alleen maar naar de knutsel- en schrijfwarenafdeling van Action hoeft te lopen om er zeker van te zijn dat je iets voor mij vindt. Dat deed mijn broertje dus. Hij verblijdde me met dit leuke notitieboek, waarmee ik nota bene zelf nog in mijn handen had gestaan (hij kent me te goed!), een paar fineliners en een setje washi tape. Altijd goed!

gekregen voor sinterklaas cadeaus

Sheets x2

Verder kreeg ik twee setjes sheets, die ik overigens maar beter niet door elkaar kan halen. Het zou wat zijn als ik ga ontspannen met washi tape op mijn gezicht geplakt en daarna mijn bullet journal versier met dode-zeemineralen en een crèmesubstantie. Oké, genoeg flauwe grappen! Ik kreeg dus ook dit setje met vrolijke washi tape sheets en een fijn masker van Hema. Beide komen zeker goed van pas.

blond amsterdam eat your veggies bord

Blond Amsterdam-bord

Mijn broertje was die zondagmiddag nog heel sneaky aan het gissen: “Wist je dat er Blond Amsterdam in de aanbieding is bij Albert Heijn?!”. Ik had kunnen weten dat hij daar iets mee bedoelde, want normaal is mijn broertje meer geïnteresseerd in de energierepenafdeling dan in servies dat in de supermarkt te koop is. Je raadt het al: hij deed me dit leuke groentebord van Blond Amsterdam cadeau uit precies die collectie. Ik heb al twee dezelfde borden, dus dat komt goed uit voor als ik op mezelf woon en eters krijg.

blond amsterdam eat your veggies bord

blond amsterdam plastic bekers van albert heijn

Plastic borden en bekers van Blond Amsterdam

Daarnaast hadden mijn ouders een leuke verrassing voor mijn broertjes en mij. Ik kreeg van hen (nóg meer) Blond Amsterdam-spul. Dat waren onder andere deze twee plastic bordjes en plastic bekers. Altijd handig als je jonge gastjes over de vloer krijgt, maar ook voor mezelf om te voorkomen dat ik iets laat sneuvelen.

blond amsterdam kerst mok

gekregen voor sinterklaas cadeaus

Kringloopvondsten van Sinterklaas

En van Sinterklaas mijn ouders kreeg ik ook deze twee mokken van Blond Amsterdam. Het leuke is dat mijn moeder ze tweedehands heeft gescoord bij de kringloopwinkel. Ik heb de voorliefde voor kringloopwinkels blijkbaar niet van een vreemde. In de eerste mok smaakt mijn thee op kerstochtend vast nóg lekkerder. En de tweede mok is gewoon lekker vrolijk. Ik kan niet wachten om mijn Blond Amsterdam-verzameling, die nu wel aardig compleet begint te raken, echt uit te stallen.

Wat heb ik zelf cadeau gedaan?

Natuurlijk kwam ik ook niet met lege handen aanzetten. Ik kocht zelf cadeaus voor mijn 12-jarige nichtje. Bovenaan haar lijstje prijkten onder andere oorbellen van een zeekoe, een knuffel van een kiwi (de vogel, niet het fruit!) en een toekan van het merk Schleich. Oftewel, dat werd een leuke uitdaging! Zeekoe-oorbellen bleken helaas een mission impossible, maar dankzij Google kon ik mijn nichtje wel verblijden met onder andere een zeekoeknuffel, een sleutelhanger van een kiwi én de gevraagde toekan. Score!

En nu is Sinterklaas alweer het land uit, liggen de pepernoten waarschijnlijk met flinke korting in de schappen en kunnen de pietenpakken weer een jaar de kast in. Kerst komt eraan! En daar heb ik stiekem ook al zin in.

Heb jij Sinterklaas gevierd dit jaar?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 6 december 2018 op 6:27 am - Beantwoord

  Je hebt hele mooie cadeautjes gekregen! Ik vier geen Sinterklaas maar doen een paar cadeautjes onder de Kerstboom.

  • Romy 6 december 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

   Ook leuk natuurlijk om elkaar met kerst cadeaus te geven! Hopelijk ligt er straks wat leuks voor je onder de kerstboom 🙂

 2. chucky1012 6 december 2018 op 6:31 am - Beantwoord

  Zulke leuke en prachtige kado’s had je gehad ?
  Zeer fijne aankopen had je mams gedaan in een kringloopwinkel.

  Een fijne dag ?

  • Romy 6 december 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Voor jou ook nog een fijne avond! 🙂

 3. Nikita 6 december 2018 op 7:10 am - Beantwoord

  Altijd als ik foto’s van Blond Amsterdam zie passeren op sociale media weet ik zo goed wie die foto heeft gepost haha. Altijd als ik ’s morgens mijn verhaal update op Instagram en ik zie een klein stukje Blond Amsterdam denk ik bij mezelf: Goeiemorgen Romy. Zelfs zonder echt te zien dat jij het bent haha. Wij vieren Sinterklaas vanavond, in België vieren we Sinterklaas pas op 6 december. De Sint legt geen fysiek cadeau op tafel voor mij, maar ik ga morgen na school doorreizen naar Media Markt. Sinterklaas (of mijn ouders eigenlijk) is bang om het verkeerde toestel op tafel te leggen. Dan heb je natuurlijk een probleempje haha ?

  • Romy 6 december 2018 op 7:27 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk om te horen dat je me bijna herkent aan de Blond Amsterdam-foto’s. Ik geloof dat er inderdaad op veel van mijn foto’s wel iets van dit leuke servies terugkomt.
   Wat geweldig trouwens dat je vandaag je eigen cadeautje gaat uitzoeken bij Mediamarkt. Ik wens je een mooie avond toe en hoop dat je morgen veel plezier zult beleven aan het uitzoeken van je welverdiende Sintcadeau 🙂

 4. Mariska 6 december 2018 op 7:25 am - Beantwoord

  Leuke spulletjes heb je gekregen! Ik heb niks aan Sinterklaas gedaan en ik moet zeggen dat ik de gezelligheid rondom kerst wel leuker vind worden elk jaar. Jaren heb ik het echt helemaal niks aan gevonden.

  • Romy 6 december 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je nu al zo uitziet naar kerst, zeker als je eerder dat feest niet zo geweldig vond. Ik heb zelf ook al echt zin in kerst.

 5. Mirjam 6 december 2018 op 7:37 am - Beantwoord

  Vroeger was ik team Sinterklaas, maar omdat alleen ik het leuk vond om surprises en gedichten te maken zijn we overgestapt op cadeautjes met Kerst 😉
  Leuke spulletjes heb je gekregen, die gaan vast goed van pas komen!

 6. Els 6 december 2018 op 7:59 am - Beantwoord

  Die blond Amsterdam spullen! Echt zo gaaf! Super vrolijk ook! Die parkeerschijf is inderdaad erg handig. Ik heb er ook altijd eentje in mijn auto liggen.

 7. Melissa 6 december 2018 op 8:06 am - Beantwoord

  Ohhh wat een geluk zeg, die mokken even tweedehands scoren! Super leuke cadeautjes heb je gekregen. Ik ben ook zo dol op die Blond collectie van AH. Helaas was hier bijna alles al op. Ik ga nog even op een speurtocht komende week.

  • Romy 6 december 2018 op 8:34 pm - Beantwoord

   Oh wat jammer! Hopelijk kun je bij een ander filiaal van AH nog wel wat spullen van Blond scoren. Er zitten zo veel leuke spullen bij deze collectie.

 8. Lianne 6 december 2018 op 8:42 am - Beantwoord

  Leuke dingen heb je gekregen! Ik zag inderdaad ook al zo’n schap met Blond servies bij de AH staan en ik was nog aan het twijfelen of ik het mee zou nemen, haha! Leuk dat jouw familie je zo goed kent op dat gebied! Ik vraag dat me bij mijn familie nogal regelmatig eens af. Wij doen eigenlijk wel meestal iets van surprise met Sinterklaas maar dat kon dit jaar niet omdat mijn broertje nog een paar weken in het buitenland zit voor school. Dus dit jaar doen we het met de kerst. Vond ik niet zo erg. Stefan en ik hebben wel een paar cadeautjes voor elkaar gekocht voor gisteravond en dat vond ik ook wel prima zo!

  • Romy 6 december 2018 op 9:06 pm - Beantwoord

   Wat lief dat Stefan toch wat leuks voor je heeft gekocht voor Sinterklaas! En je kunt natuurlijk ook altijd nog jezelf trakteren op iets moois van Blond als verlaat Sintcadeautje 😉
   Bij ons hielp het wel dat ieder familielid een lijstje had gemaakt en die van mij was best wel specifiek (tot aan de merken waarvan ik graag maskertjes gebruik aan toe, haha). Daardoor was het voor mijn broertje vast al minder moeilijk om iets te vinden wat ik leuk vind 😉

 9. Ilona Wielinga 6 december 2018 op 9:03 am - Beantwoord

  Je hebt echt hele toffe dingen gekregen! Wij vieren geen Sinterklaas meer thuis, bij ons gaan de pakjes onder de kerstboom.

  • Romy 6 december 2018 op 9:07 pm - Beantwoord

   Ook leuk om kerst met cadeautjes te vieren! Ik ben benieuwd wat je voor leuke pakjes zult krijgen 🙂

 10. irene | tussenmarsenjupiter 6 december 2018 op 9:09 am - Beantwoord

  Haha zeekoe oorbellen! Wel origineel! 😀 Fijn als je cadeautjes krijgt die echt bij je passen hé? Wij werken nu ook met een wensenlijstje gelukkig. Vind het anders nog best moeilijk om iets uit te zoeken. Of ja niet echt moeilijk maar dan krijg ik er stress van omdat ik me afvraag of de persoon in kwestie wel écht blij is met wat ik geef. Ik ben verder wel team Kerst want bij ons wordt Sinterklaas niet zo heel erg gevierd. Toch niet met cadeautjes (wel chocola en speculoos en mandarijntjes :D).

  • Romy 6 december 2018 op 9:10 pm - Beantwoord

   Ja, mijn nichtje weet wel hoe ze een origineel verlanglijstje moet opstellen, haha. Zonder zo’n lijstje had ik het ook echt wel moeilijk gevonden om iets geschikts voor haar te vinden, dus lang leve de verlanglijstjes!
   Gelukkig voor jou komt kerst nu ook steeds dichterbij! 🙂 Hopelijk verloopt het cadeaus kopen dit jaar ook lekker soepel dankzij de lijstjes 😉

 11. Josephine 6 december 2018 op 10:04 am - Beantwoord

  Stiekem bevind ik mij in beide teams! Maar Kerst wordt in de familie iets groter gevierd, en Sinterklaas vieren we met zijn tweetjes. We eten elk jaar hetzelfde op pakjesavond en daarna komen de gedichten en cadeaus aan de beurt. Ik kreeg dit jaar o.a. een mooi historisch kookboek, dat op mijn verlanglijstje stond. 🙂

  Jij hebt ook veel moois gehad! Ik vind het groentenbord van Blond leuk!

  • Romy 6 december 2018 op 9:11 pm - Beantwoord

   Zo te horen hebben jullie ook een fijne Pakjesavond gehad! Juist wel leuk om het zo traditioneel te vieren met z’n tweeën. En zo te horen wist jouw Sint maar al te goed met wat voor cadeau hij je blij kon maken 🙂

 12. Meaghan 6 december 2018 op 10:10 am - Beantwoord

  Super leuke cadeautjes! Lief dat je broertje zo veel moeite voor je gedaan heeft, want je hebt wel echt leuke dingen gekregen die heel goed bij je passen! Wat grappig dat je op zoek was naar zeekoe oorbellen, hahaha! Ik wist niet eens dat dat bestond. Wij vieren geen Sinterklaas, maar met kerst geven wij elkaar meestal wel een kleinigheidje 🙂

 13. Evelyne 6 december 2018 op 10:16 am - Beantwoord

  Hier is het Team Kerst, want Sinterklaas is enkel voor de kleintjes een groot feest. Doch ik moet bekennen dat cadeautjes uitdelen met Kerst ook niet meer van deze tijd is bij ons. Stiekem wil ik het graag, maar hier thuis word daar geen aandacht aan besteed. Net zoals het huis versieren voor kerst. Helaas.. Het verdwijnt op de achtergrond en ik leg er mij dan maar bij neer. Het enige wat ik dan wel doe om toch wat kerst in huis te halen zijn kerstkaartjes schrijven.

  • Romy 6 december 2018 op 9:28 pm - Beantwoord

   Haha, ik had ook nog nooit oorbellen met zeekoeien gezien totdat ik er voor het verlanglijstje van mijn nichtje naar op zoek ging. Helaas bleken ze alleen in het buitenland via Etsy te vinden te zijn, maar gelukkig viel de zeekoeknuffel ook in de smaak 😉
   Wel leuk dat jullie kerst met kleine cadeautjes vieren! Je hebt dus nog wat leuks om naar uit te zien – buiten de kerstgezelligheid om natuurlijk 🙂

  • Romy 6 december 2018 op 9:29 pm - Beantwoord

   Jammer dat jullie niet zo veel doen aan kerst, want ik kan me voorstellen dat je dat wel heel leuk zou vinden. Wij vieren kerst niet met cadeautjes, maar mijn moeder versiert het huis wel altijd uitgebreid. En kerstkaartjes vind ik inderdaad ook altijd een leuk onderdeel van kerst. Hopelijk kun je er met kerstkaartjes en misschien met wat eigen decoratie toch nog wat van maken 🙂

 14. Jenn 6 december 2018 op 11:14 am - Beantwoord

  Leuk! Wij vieren eigenlijk al jaren geen sinterklaas meer met cadeautjes (kerst overigens nooit met cadeautjes gevierd), maar ik deed wel mee met een enveloppenswap, en op mijn werk kreeg ik ook nog iets leuks.

  • Romy 6 december 2018 op 9:32 pm - Beantwoord

   Ook leuk, zo’n enveloppenswap! Dat is al een leuk cadeautje op zich. Kerst vieren wij overigens ook niet met cadeautjes, maar Sinterklaas dus traditiegetrouw nog wel 🙂

 15. Saskia 6 december 2018 op 11:32 am - Beantwoord

  Wat een leuke cadeaus! Wij vieren het aankomend weekend, zo benieuwd!

  • Romy 6 december 2018 op 9:33 pm - Beantwoord

   Oh wat leuk! Heel veel plezier dit weekend!

 16. Simone 6 december 2018 op 12:21 pm - Beantwoord

  Wij vieren allang geen Sinterklaas meer. Bij mijn schoonouders doen we altijd aan Kerst. Dat vind ik overigens ook héél leuk! Elk jaar weer lootjes trekken en zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag kopen is altijd mijn favoriete sport haha.

  Je hebt in elk geval erg leuke cadeautjes gehad! Love zulke cuddles socks <3 Ik heb er ook een hele verzameling van en je hebt ze eigenlijk nooit genoeg, als je het mij vraagt.

  • Romy 6 december 2018 op 9:36 pm - Beantwoord

   Oh leuk! Dat klinkt als een geweldige kerst. Wij vieren zelf kerst niet met cadeaus, maar doen het lootjes trekken en cadeaus voor een bepaald bedrag kopen dus met Sinterklaas. Dat vind ik inderdaad ook al een onwijs leuke sport op zich 😉
   En inderdaad, mijn broertje is ook goed geslaagd voor dit bedrag! En die sokken heeft hij zo goed uitgekozen!

 17. Johanne 6 december 2018 op 1:56 pm - Beantwoord

  Energierepenafdeling –> ik weet niet hoe ik dit las, maar ik las het niet goed. Iets met energiere pen (wat voor pen?!). Iets later kwam het alsnog goed met me.

  Je hebt superleuke dingetjes gekregen! Vind je notitieboek en sokken superleuk. En wat heerlijk dat je je Blond Amsterdam verzameling zo nog meer hebt kunnen uitbreiden!

 18. Anna 6 december 2018 op 4:47 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuke spulletjes heb je gekregen Romy! Wij hebben ook Sinterklaas gevierd afgelopen weken! Wij gaan met kerst naar Finland dus de feestdagen blijven altijd druk maar mega leuk hier! Liefs

  • Romy 6 december 2018 op 9:37 pm - Beantwoord

   Haha, het is ook wel een beetje een lastig woord! En je raadt het nooit, maar mijn moeder las vanavond ook mijn artikel en had met precies hetzelfde woord wat moeite. Haha, ligt dus niet aan jou! 😉

  • Romy 6 december 2018 op 9:38 pm - Beantwoord

   Oh wat leuk zeg om kerst in Finland te vieren! Dat lijkt me toch wel extra bijzonder. Volgens mij is kerst in Scandinavië nog veel meer een feestelijk ding dan in Nederland 🙂

 19. Sarah 6 december 2018 op 5:56 pm - Beantwoord

  Wauw! Wat een hoop leuke spullen. En extra leuk dat je moeder zulke mooie mokken tweedehands heeft weten te scoren. Hier wordt Sinterklaas niet echt meer gevierd. Al hebben we wel al enkele weken voldoende chocolade in huis 😉

  • Romy 6 december 2018 op 9:38 pm - Beantwoord

   Haha, Sinterklaas vieren met chocolade is natuurlijk ook zeker geen straf 😉

 20. Karin 6 december 2018 op 11:18 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je broertje cadeaus voor je heeft gekocht! Ik geloof niet dat mijn broer ooit in zijn hele leven iets voor mij heeft gekocht, haha!

  • Romy 7 december 2018 op 2:19 pm - Beantwoord

   Haha, misschien wordt het tijd voor een stille hint voor je broertje, zodat hij zich toch een keer van zijn meest attente kant laat zien 😉
   Mijn broertje had mij getrokken met lootjes trekken, dus hij kon er moeilijk onderuit komen een paar cadeautjes te kopen, haha.

 21. Linda 7 december 2018 op 12:00 am - Beantwoord

  This brings back memories! Ik was vroeger écht team Sinterklaas, zelfs toen we niet meer geloofden en lootjes trokken om erop los te dichten en te rijmen en surprises te maken. Maar de familie agenda’s werden steeds voller en ineens lagen er allemaal pakjes onder de kerstboom. Nu vind ik kerst stiekem zelfs wat leuker. Omdat iedereen dan een paar dagen even écht samen is. Een witte kerst lijkt mij helemaal fantastisch! En later als er weer kleine kids zijn gaan we gewoon weer fanatiek Sinkerklaas vieren haha!

  Je bent in ieder geval goed verwend, wat een heerlijke sokken heb je gekregen. En die blauwe kaart laat belletjes rinkelen, wordt een mooi cadeau voor Thomas. Hij vergeet dat ding echt al-tijd ?

  • Romy 7 december 2018 op 7:25 pm - Beantwoord

   Sinterklaas lijkt me stiekem nóg leuker om met kleine kinderen erbij te vieren. Ik herinner me nog de spanning die mijn nichtjes altijd hadden voor wat Sinterklaas nu toch weer had meegebracht. Hopelijk blijven wij Sinterklaas ondanks de volle agenda’s nog een tijdje vieren 😉 Maar kerst is ook zeker een geweldig feest, alleen al omdat je met de familie samen bent en echt even vrij bent. Een witte kerst lijkt mij stiekem ook helemaal geweldig. Dat heeft echt iets magisch.

   Haha, leuk om te horen dat de parkeerschijf meteen ook een cadeau-idee voor Thomas is. Hopelijk helpt een extra parkeerschijf hem om nooit meer zonder parkeerschijf de deur uit te gaan 😉

 22. bychristiana 7 december 2018 op 8:59 am - Beantwoord

  Wat ben je heerlijk verwend! Wij hebben samen een mini-sinterklaas gevierd, vond ik toch zomaar de zak van sinterklaas onder onze kerstboom;-)

  • Romy 7 december 2018 op 7:56 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jullie Sinterklaas toch nog met z’n tweeën hebben gevierd. En extra leuk om dat gezellig bij de net opgezette kerstboom te kunnen vieren 😉

 23. Olga // Daar Was Eens 9 december 2018 op 9:53 pm - Beantwoord

  Ja, hier was het op 4 december raak met opa en oma erbij. Kinderen goed verwend en wij als moeder/opa/oma ook 🙂

  • Romy 10 december 2018 op 12:38 am - Beantwoord

   Oh wat leuk zeg! Klinkt als een heel geslaagd Sinterklaasfeest 🙂

 24. Maaike 9 december 2018 op 11:46 pm - Beantwoord

  Wat een leuke items heb je gekregen 🙂

  • Romy 10 december 2018 op 12:39 am - Beantwoord

   Dankjewel! Zeker weten 🙂 Ik ben ook helemaal blij met mijn cadeautjes.