geld besparen op je interieur

Geld besparen op je interieur (en toch leuk wonen!) | 11 tips

 • 9 april 2019
 • 31 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Interieur

Verhuizen of verbouwen is duur. Hoe geweldig leuk het ook is om je eigen plek in te richten, het is vaak een aanslag op je spaarrekening. Ook ik heb heel wat salaris besteed in (online) interieurwinkels. Maar, ondanks dat daar een paar prijzige uitschieters bij zaten, heb ik al met al een aantal methodes geleerd om hier en daar te bezuinigen, terwijl ik toch precies de spullen heb gekocht die mij blij maken. Geld besparen op je interieur? Dit is hoe ik dat heb aangepakt!

1. Bepaal eerst waar je NIET op wilt besparen

Laat ik beginnen met een tip die misschien tegenstrijdig klinkt: bespaar niet op alles! Bij het inrichten van mijn huis heb ik zelf een goede balans gemaakt tussen waar ik wel en niet op wilde besparen. Voor mij stond bijvoorbeeld als een paal boven water dat ik niet op mijn bed wilde bezuinigen. Een goed matras en een ergonomisch kussen kosten misschien wat, maar goed slapen leek me dat geld meer dan waard. Ook mijn bank was vrij duur en ik heb mezelf een wat prijzige (maar hé, hij is roze!) waterkoker cadeau gedaan.

In sommige andere spullen heb ik dan weer minder geld gestoken. Zo heb ik het “oude” Senseo-apparaat van mijn tante gekregen. Het is maar net wat voor jou belangrijk is. Als jij elke dag koffie drinkt, kan ik me voorstellen dat je geld uitgeeft aan een luxe koffiezetapparaat. Als je, zoals ik, geen koffiedrinker bent, is dat apparaat juist iets om op te besparen.

2. Bepaal van tevoren wat je nodig hebt

Als je net een huis hebt gekocht of gehuurd, is het verleidelijk om met een karretje vol woondecoratie de winkel uit te lopen. Vaak is het echter handiger om eerst te bepalen wat je precies nodig hebt en dan pas te gaan shoppen. Zo kon ik pas nadat mijn bank was geleverd goed bepalen wat voor spullen ik daarbij nog miste. Ook had ik in eerste instantie voor mijn bed een dekbedovertrek gekocht dat later nogal bleek te vloeken met de muur. Zonde! Door eerst te besparen wat je zoekt en daar gericht naar te kijken, bespaar je jezelf miskopen. En dus ook geld!

Extra tip voor geld besparen op je interieur: bewaar ALTIJD de bonnetjes van wat je koopt. Handig als een item toch niet helemaal naar je zin blijkt!

3. Do it yourself (of laat het doen!)

In mijn interieur heb ik een aantal items staan die op aanvraag gemaakt zijn. Dat klinkt vast duur en exclusief, maar het tegendeel is waar. Of nou ja, uniek zijn de spullen wel, maar duur waren ze zeker niet. Zo stuitte ik toevallig op een stel dat zelf steigerhouten meubels maakt. Zij hebben precies dé eettafel gemaakt die ik zocht voor veel minder geld dan een nieuwe tafel. Ik heb hem één keer gelakt en klaar is kees! Ook op Marktplaats vind je vaak wel ondernemers die bijvoorbeeld kastjes opknappen. Niet alleen bespaar je met zo’n aankoop geld, maar ook scoor je zo items die niet iedereen heeft staan.

geld besparen op je interieur 2

4. Ga voor tweedehands

Een tip voor geld besparen op je interieur die je vast al aan zag komen, is om tweedehands spullen te scoren voor je huis. Het is natuurlijk een kwestie van mazzel hebben, maar soms kom je tweedehands precies tegen wat je al zocht maar voor veel minder geld dan je zou verwachten. Zelf vind ik vooral Marktplaats een aanrader voor interieurspullen, maar kringloopwinkels of rommelmarkten zijn ook een optie.

5. Houd de folders in de gaten

Normaal ben ik niet per se iemand die alle folders doorspit, maar voor geld besparen op je interieur is dat toch wel verrassend handig. Zeker voor huishoudelijke producten als pannen, stofzuigers, koffiezetapparaten en servies loont het om trouw elke week de folders door te bladeren. Ook verf is vaak wel bij een van de bouwmarkten in de aanbieding.

Kijk ook eens op Voordeelmuis, waar je alle aanbiedingen van dit moment bij elkaar ziet staan. Heel handig, zeker als je geen folders in de brievenbus krijgt.

6. Bekijk ook de koopjeshoek

Soms zie je in meubelwinkels showmodellen staan met daaraan een prijskaartje dat aanzienlijk lager is dan dat van zijn de meubels die niet model mochten staan. Altijd goed om daarnaar te kijken! Ook vind je regelmatig in (online) winkels een koopjeshoek met onder meer producten die uit het assortiment gaan. Het loont zeker om daar eens een kijkje te nemen.

Een andere website die ik laatst ontdekte, is Ikwillem.nu. Op deze site vind je allerlei meubels en andere spullen die voor minder dan de nieuwprijs weggaan. Sommige items hebben een kleine beschadiging, maar dat staat altijd netjes aangegeven en daar betaal je ook naar (#nospon overigens!).

geld besparen op je interieur 2

7. Bespaar door te kijken of er korting is

Bij grote aankopen, bijvoorbeeld mijn eetkamerstoelen en mijn bed, heb ik van tevoren gecheckt of er nog kortingscodes voor de winkel te vinden waren. Zo ontdekte ik dat ik bij Beter Bed 5% korting kreeg als ik lid werd van de nieuwsbrief. Tja, daar heb ik het graag voor over dat ik nu wekelijks mailings over hoeslakens en dekbedovertrekken ontvang. En afmelden kan natuurlijk achteraf altijd nog! Ook bieden sommige winkels, bijvoorbeeld bouwmarkten als Gamma en Praxis, klantenpassen. Dat levert ook weleens fijne korting op.

8. Check of een item elders goedkoper is

Je hoeft natuurlijk niet voor elk vaasje van €3,00 te checken of het bij de concurrent misschien voor €2,85 staat. Maar voor een duur product dat door wel tien winkels wordt verkocht, loont een kleine Google-zoekactie zeker wel. Zo zag ik laatst een lamp op Fonq voor €50,00 staan en bleek diezelfde lamp bij Blokker te koop te zijn voor €30,00. Scheelt toch weer wat geld!

9. Beperk je prijsrange in webshops

Er is niets frustrerender dan dat je – bijvoorbeeld – de perfecte kandelaar tegenkomt en vervolgens ontdekt dat precies de kandelaar die jij zo mooi vindt €150,00 kost terwijl het gemiddelde andere exemplaar voor €15,00 te koop staat. Bummer! Daarom maak ik in webshops tegenwoordig een selectie qua prijs. Zo krijg ik bijvoorbeeld alleen de kandelaars tussen €5 en €25 te zien en kom ik niet in de verleiding om het peperdure exemplaar te bestellen.

10. Vergeet je “oude” spullen niet!

Als je al veel spullen voor in huis hebt liggen, is het natuurlijk zonde om alles opnieuw te kopen. Je hebt vast wel wat bruikbaars in huis. En misschien hebben mensen om je heen ook wel spullen op zolder liggen die bij hen alleen maar stof vangen en die bij jou goed van pas komen. Het loont zeker om eens te laten vallen dat je nog bepaalde producten zoekt. Wie weet heb jij dan straks het logeerbed van je oudoom staan.

11. Ga naar betaalbare winkels

Laat ik eindigen met misschien wel de grootste open deur: weet bij welke winkels je naar binnen gaat. Er is enorm veel verschil tussen winkels qua prijs.

Een paar van mijn favoriete budgetproof woonwinkels zijn:

 • Ikea uiteraard! (bijvoorbeeld voor servies, kantoormeubels en keukenspullen)
 • Leen Bakker (voor kussens, accessoires en meubels)
 • Kwantum (voor lampen, vloerkleden, accessoires en unieke meubels!)
 • Action (voor huishoudelijke producten)
 • Lidl-webshop (grote aanrader, o.a. voor servies en huishoudelijke apparaten!)
 • Hema (voor gastendoekjes, servies en badkamerspullen)
 • Pronto Wonen (mooie meubels en toffe accessoires)
 • Blokker (met zijn énorme online aanbod aan alles voor in en rond het huis.
 • Wehkamp (o.a. voor dekbedovertrekken en allerlei accessoires)

Geld besparen op je interieur? Balans!

Geld besparen op je interieur kun je natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Ik heb, zoals ik al zei, zeker niet op alles bespaard. Ik maak graag van mijn huis een eigen plekje met spullen die ik mooi vind. Maar met een goede balans tussen goedkoop en wat duurder kom je een heel eind. Zo maak je op een betaalbare manier van je plekje echt JOUW plek.

Heb jij nog een tip voor geld besparen op je interieur?

geld besparen op je interieur 2

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Hermien - KouweKleren 9 april 2019 op 7:17 am - Beantwoord

  Wijze tips! Wij willen nieuw eigenlijk alleen nog kwaliteit – tien het oh zo leuke wehkampkussen na een jaar begon te rafelen hebben we dat besloten, ik vond het zo balen – en dat betalen we door het meeste tweedehands te kopen en niet al te veel te willen. Aankopen spreiden helpt daar ook bij, al heb je natuurlijk wel iets nodig om op te zitten/liggen/leven. Maar sparen voor iets echt tofs geeft veel voldoening. Weet jij natuurlijk maar al te goed met dat huis van je!

  • Romy 9 april 2019 op 7:56 am - Beantwoord

   Slim hoe jullie het aanpakken! Het is inderdaad zonde als nieuw gekochte spullen het al snel begeven. Tweedehands is dan ook vaak een goede optie. En inderdaad handig om niet alle aankopen meteen te doen! Dat zorgt ervoor dat je ook echt iets leuks hebt om naar uit te zien. Ik ben nu zelf aan het sparen voor een desktop om in mijn kantoortje te kunnen zetten (en natuurlijk ook te gebruiken ;)). Niet goedkoop, maar ik weet zeker dat ik er straks (juist door het sparen) veel plezier van zal hebben.

 2. Anna 9 april 2019 op 7:34 am - Beantwoord

  Wat een super fijne bespaartips! Ik vind zelf de Kringloop en Marktplaats echt een uitkomst 😀 Soms kom je er echte pareltjes tegen!

 3. Wendy 9 april 2019 op 7:47 am - Beantwoord

  Ik heb nog een tip; neem in eerste instantie wel die oude lamp/ kastje of wat anders van je tante / oma….. en dan kan je op een later tijdstip , als je gespaart hebt. Wel dat leuke item kopen. Of je vind hem later voor een betere prijs.

  • Romy 9 april 2019 op 7:57 am - Beantwoord

   Wat een handige tip inderdaad! Soms loont het om even te wachten, totdat je wat geld hebt gespaard of totdat een item misschien onverwachts is afgeprijsd.

 4. Karin 9 april 2019 op 8:23 am - Beantwoord

  Leuke post! Wij klussen ook veel zelf. Toen we net in ons huis trokken baalde ik daar na een tijdje wel van, want we moesten echt álles doen (nieuwbouw, dus 1 groot cementen huis) en het bleek moeilijker te zijn met het speciale nieuwbouwbehang dan verwacht. Van de andere kant, we hebben wel een hoop geld bespaard en het is supermooi geworden. Maar “met de kennis van tegenwoordig” enzo, had ik het toch anders gedaan.

  • Romy 10 april 2019 op 2:15 pm - Beantwoord

   Wat knap dat jullie echt alles in huis zelf hebben gedaan! Ik kan me voorstellen dat daar nogal wat werk, energie en tijd in is gaan zitten. Wel fijn dat het daardoor helemaal naar jullie zin is geworden!
   Ik vond het zelf eerst lastig om dingen uit te besteden (het kost geld en lijk ik daardoor niet lui?), hoewel ik vrijwel alles in huis verder zelf met mijn vader heb gedaan. Maar achteraf ben ik blij dat ik voor het schilderen van de deuren wel iemand heb ingeschakeld. Mijn vader gaf me daarbij de eye-opener dat mijn tijd ook geld waard is en dat het dan soms voordeliger is om zoiets in 2 dagen tijd door een expert te laten doen in plaats van dat ik er zelf een week mee bezig ben en dan nog niet tevreden ben.
   Maar het zelf doen is natuurlijk wel het voordeligst en geeft ook vaak veel voldoening achteraf.

 5. Darina 9 april 2019 op 8:31 am - Beantwoord

  Hele goede tips. Wij klussen heel veel zelf en wachten ook met kopen tot we zien of het nog wel nodig is en of het toch iets anders wordt.

  • Romy 10 april 2019 op 2:16 pm - Beantwoord

   Wat goed dat jullie veel zelf doen in huis! Knap hoor! 🙂 Dat scheelt vaak al enorm in de kosten.

 6. Shirley 9 april 2019 op 8:38 am - Beantwoord

  Als het echt nodig is, denk ik dat je bijna je hele interieur gratis bij elkaar kunt verzamelen. Een vriendin die op haar 17de op zichzelf ging wonen, kwam destijds zo aan haar hele interieur. Op Facebook-groepen wordt ook veel gratis weg gegeven. Toen ik mijn interieur ging kopen, had ik best wat budget en heb ik inderdaad gekeken naar waar ik meer geld aan wilde uitgeven en aan wat iets minder.

  • Romy 10 april 2019 op 2:18 pm - Beantwoord

   Wauw, best wel een prestatie dat ze haar hele interieur gratis bij elkaar heeft gekregen! Dat is natuurlijk ook een optie. Ik ben zelf net als jij wel blij dat ik budget heb gespaard, waardoor ik per item kon kijken hoeveel ik daaraan wilde besteden. Zo ben ik toch wel blij dat ik een wat duurdere bank kon betalen die helemaal naar mijn zin is. Mijn voordelige salontafel en eettafel brengen dat dan weer een beetje in balans 😉

 7. Naomi 9 april 2019 op 8:39 am - Beantwoord

  Supertips! Mijn meubels heb ik destijds echt bij een dure zaak gekocht, maar ze zijn wel echt naar m’n zin, dus daar heb ik geen spijt van. Verder op veel dingen bezuinigd. En het grappige is: mijn pannenset van twintig euro functioneert na zeven jaar nog steeds. Voor mij dus (behalve de wok- en de braadpan) nooit dure pannen. Aardappels koken gaat prima in een goedkoop exemplaar.

  • Romy 10 april 2019 op 2:19 pm - Beantwoord

   Wauw, jouw pannen klinken zeker goed! Ik ben zelf niet echt een pannenexpert, maar had van mijn moeder de tip gekregen daar niet op te bezuinigen. Nu heb ik niet de duurste set, maar ook niet de voordeligste. Ik hoop in ieder geval dat ze het ook heel wat jaren zullen volhouden 😉

 8. Audrey 9 april 2019 op 8:46 am - Beantwoord

  Goede tips! Ik heb inderdaad ook op een aantal dingen bewust niet bespaard. Bed, bank en eettafel met stoelen (omdat ik daar ook zit als ik op mijn laptop werk). Mijn kasten en bijzettafels zijn allemaal van Ikea en in mijn logeerkamer staan mijn oude bed en oude bureau. Ik beleefde er wel lol aan om kleine dingen tweedehands te kopen voor heel weinig. Vazen, Tupperware-bakjes, een rasp, een grote soeplepel, dat soort dingen. Die heb ik echt voor bizar lage bedragen gekocht, terwijl nieuwe vaak aardig aan de prijs zijn.

  • Romy 10 april 2019 op 2:21 pm - Beantwoord

   Goed dat je op die dingen hebt bespaard! En wat slim om allerlei kleine dingen tweedehands voor weinig geld te scoren. Met een beetje goed zoeken (een leuke uitdaging op zich) kun je daar inderdaad nog flink op besparen. Mijn bank is voor mij op dit moment ook een werkplekje, dus alleen al daarom wilde ik graag een exemplaar dat goed zit en helemaal naar mijn zin is. Maar bijvoorbeeld voor de logeerkamer ga ik ook gerust voor wat meer voordelige spullen.

 9. Veronique 9 april 2019 op 8:46 am - Beantwoord

  Goede tips!

 10. Ilona Wielinga 9 april 2019 op 9:13 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips weer. Ik vind het zelf ook heerlijk om in de kringloop op jacht te gaan naar nieuwe pareltjes, of er een heerlijk DIY project van te maken.

 11. Irene 9 april 2019 op 9:30 am - Beantwoord

  Fijne tips Romy! Eens kijken op Facebook in van die weggeefgroepen kan ook helpen. Wij hebben zelf op die manier een oud bureautje van Ikea weggegeven. Ik kijk zelf regelmatig op 2dehands maar we hebben momenteel niet meer echt iets nodig. Mijn vriend zou nog graag een kast hebben voor in de woonkamer maar hij zag een paar weken terug een die hij wil uit Ikea dus die gaan we volgende maand halen denk ik 🙂
  Onze zetels waren onze duurste aankopen maar ik wou die per se hebben dus ik had het geld er graag voor over. Wij hadden die ook al een tijd op voorhand gekocht. Ik denk dat dat ook weel een goeie manier is om spullen te verzamelen. Genoeg op voorhand beginnen zodat je het wat kan spreiden. Zeker als je voor het eerst alleen gaat wonen.

  • Romy 10 april 2019 op 7:11 pm - Beantwoord

   Kijken in Facebook-groepen is inderdaad ook een goede tip. Dat zou ik eigenlijk ook weer eens wat vaker moeten doen. Tof dat jullie binnenkort een kast bij Ikea willen gaan halen! Ik ben heel benieuwd welke het wordt 🙂
   Zelf heb ik ook sommige spullen al een tijdje van tevoren gekocht. Mijn roze stoel was ook niet bepaald goedkoop, maar daar had ik het geld absoluut voor over. Een paar wat duurdere pareltjes waar je een tijdje voor hebt gespaard, maken er soms juist echt je plekje van 🙂

 12. Saskia 9 april 2019 op 11:13 am - Beantwoord

  Ik ga zeker naar betaalbare winkels en laat soms ook gewoon duurdere dingen liggen. Dat vind ik dan echt zonde geld. Ik ben sowieso al een (be)spaarder dus voor mij geen uitdaging … Nu alleen wel wat al die leuke babydingen haha, het liefste koop ik ALLES.

  • Romy 10 april 2019 op 7:15 pm - Beantwoord

   Haha, het lijkt mij inderdaad ook nog een hele uitdaging om uit alle leuke babyspullen maar een paar dingen te moeten kiezen. Er is zo veel leuks te vinden 😉

 13. Els 9 april 2019 op 11:52 am - Beantwoord

  Goede tips. Ik spaar altijd goed en dan koop ik ook echt wat ik wil ;-). Dan bespaar ik vaak weinig. Maar dat kan ook gewoon bij kwantum gekocht zijn. Zelf maken qua interieur doe ik eigenlijk weinig.

  • Romy 10 april 2019 op 7:18 pm - Beantwoord

   Zelf meubels maken (of opknappen) lijkt mij ook nog best een uitdaging. Stiekem vind ik het dan fijner als iemand anders (bijvoorbeeld ondernemers via Marktplaats) het maken en ik het via hen koop 😉 Ook leuk! Ik ben ook niet iemnad die standaard voor de goedkoopste meubels en accessoires ga, maar ik probeer wel af te wisselen tussen wat duurder en wat goedkoper. En gelukkig kun je bij winkels als Kwantum vaak wel wat voordeliger voor heel toffe dingen slagen 🙂

 14. Simone 9 april 2019 op 3:52 pm - Beantwoord

  Toen ik voor het eerst op mezelf ging had ik al veel uitzet gespaard door bijvoorbeeld voor mijn verjaardag spulletjes te vragen. Zo nu en dan vond mijn oma wat in haar kastjes wat ik weer zou kunnen gebruiken etc. Ook kon ik bij oma alvast mijn meubels stallen die ik super cheap via marktplaats kocht.
  Ik heb best wel op de centjes gelet, behalve bij mijn bed en de kleuren op de muur ?

  • Romy 10 april 2019 op 7:20 pm - Beantwoord

   Ideaal zeg dat je bij je oma een soort opslag had voor je spullen 😉 Die opslag miste ik weleens: na een tijdje stond mijn slaapkamer bij mijn ouders propvol met spullen, haha.
   Op de muurverf heb ik zelf ook niet bespaard trouwens. Het leek me zonde om goedkope verf die niet goed dekt te kopen en vervolgens vier lagen te moeten gebruiken 😛

 15. Dinja 9 april 2019 op 8:52 pm - Beantwoord

  En wat ligt er bovenaan op de foto; YES EEN GAMMAPAS! (haha sorry dat krijg je als je eenmaal bij Gamma werkt)
  Maar inderdaad, je moet keuzes maken waar je net wat meer aan uit wilt geven, zo heb ik ook een wat duurdere bank en bed maar heb ik veel meubels ook gekregen (deels omdat mijn vader en stiefmoeder een poos terug waren verhuisd en meubels over hadden).
  Mijn TV heb ik kunnen scoren bij een ex-medebewoonster die samen ging wonen. Helemaal top en maar voor €50!
  Zo grappig dat we nu een beetje in hetzelfde schuitje zitten (net verhuisd enzo 😛 )

  • Romy 11 april 2019 op 7:23 am - Beantwoord

   Haha, sinds ik ben begonnen met klussen, ben ik regelmatig bij Gamma te vinden. Deze pas is dus al vaak goed van pas gekomen 😛
   Inderdaad superleuk en toevallig dat we allebei zo’n beetje tegelijk verhuizen. En wat fijn dat je een aantal spullen zo voordelig (of zelfs gratis) hebt gekregen. Ideaal als je familie hebt die net vlak daarvoor is verhuisd 😀

 16. Nikita 12 april 2019 op 12:17 pm - Beantwoord

  Ik ben gezegd met het talent dat ik veel dingen zelf kan maken. Door mijn illustraties hangt de hele kamer vol met tekeningen. Natuurlijk woon ik nog niet op mezelf, maar het is wel een uniek iets wat alleen maar aan mijn muur hangt. Vroeger was ik daar niet altijd blij mee, maar inmiddels ben ik trots op het werk dat aan de muur hangt. Ook hangt er een hanger met knijpertjes aan de muur (hanger is het juiste woord niet, maar ik kan geen ander woord bedenken) waar mijn handlettering hangt. En daarnaast is de meeste decoratie vrij goedkoop. Ik ben niet gierig, maar ik kan er natuurlijk niks aan doen dat de decoratie die ik zo mooi vind niet veel kost. Ik heb inmiddels bijna 10 dromenvangers hangen aan de muur en de duurste was 5 euro denk ik. Die is ook wel de grootste. Ik ben ervan overtuigd dat leuk wonen niet betekent dat je duizenden euro’s per maand moet uitgeven. Sowieso als je dankbaar bent voor wat je in huis hebt, wordt je huis nog meer een thuis. Daar ben ik ook overtuigd van.

  • Romy 14 april 2019 op 1:59 pm - Beantwoord

   Wat prachtig dat jij zelf veel dingen kunt maken! Een heel mooi talent, waar je ook bij het inrichten van je huis over een paar jaar waarschijnlijk dankbaar gebruik kunt maken.
   Mooi om te horen dat jij op een voordelige manier van je kamer echt jouw plekje hebt gemaakt. En ideaal toch dat de decoratie waar jij blij van wordt meestal niet duur is 🙂

 17. bychristiana 18 april 2019 op 1:43 pm - Beantwoord

  Ik ben natuurlijk altijd super veel met interieur bezig en ik vind het vooral heel leuk om met spullen te schuiven. Ik heb de laatste jaren echt mijn stijl gevonden (vroeger veranderde ik steeds van kleur;-)) en we hebben door het hele huis accessoires en meubels staan die in elke ruimte passen. Dat is dus mijn manier van ‘budgetteren’; ben ik ergens op uitgekeken of er zo aan gewend dat ik het niet eens meer ‘ zie’, dan verplaats ik het naar een andere ruimte in huis en heb je er helemaal opnieuw plezier van!

  • Romy 19 april 2019 op 8:03 am - Beantwoord

   Ik vind het zo leuk dat jij ook heel veel met interieur bezig bent. Jullie woning ziet er ook zo mooi en stijlvol uit. En heel slim om spullen te kopen die tijdloos zijn en in elke ruimte passen. Dat is ook al een goede manier om ervoor te zorgen dat je niet onnodig veel geld uitgeeft aan je interieur, terwijl je toch echt jouw plekje hebt.

Recente blogs

Alleen wonen en eenzaamheid | 11 tips tegen een eenzaam gevoel

25 juli 2019|Persoonlijke groei|

Alleen wonen en eenzaamheid. Het is geen onderwerp waar veel over wordt geschreven. Als je leest over mensen die een nieuwe woning betrekken, lees je vooral over de mooie kanten: de vrijheid, verantwoordelijkheid en eigen keuzes. Maar alleen wonen kan ook een keerzijde hebben: eenzaamheid. Het is iets waar veel meer mensen mee kampen dan je soms denkt, ook jongeren. Ook ik vond alleen wonen best wel wennen. Want bij wie kun je dan je verhaal kwijt? Gelukkig heb ik daarin steeds meer mijn weg gevonden. Ik deel graag mijn ervaringen en geef 11 tips tegen eenzaamheid.