geleefd worden 5

Geleefd worden? 11 schrijfopdrachten die je helpen aan meer rust (+ Correctbook-winactie!)

 • 23 februari 2022
 • 23 Reacties

Heb jij soms het gevoel geleefd te worden? De wasmand puilt alweer uit voordat je de vorige was ook maar hebt weggewerkt. Je inbox overstroomt voortdurend. En continu willen mensen iets van je, waardoor je hoofd – net als de wasmand en je mailbox – voller en voller wordt. Stop! Voor mij is er één ding waar ik niet zonder kan om van dat gevoel af te komen: mijn notitieboekje. Schrijven helpt! Daarom deel ik 11 schrijfopdrachten waarmee je meer rust en regie kunt ervaren. Oh ja, en ik heb een leuke Correctbook-winactie!

geleefd worden tips

1. Las een dumpsessie in

Nee hoor, er wordt hier niemand gedumpt. Zonde van het milieu (bij spullen) of van de leuke partner die je misschien naast je hebt zitten op de bank. Maar je kunt de losse flodders in je hoofd wel ergens dumpen. In een notitieboekje dus! Als mijn hoofd overspoeld is met gedachten, is dat voor mij dé manier om het snel weer rustiger te maken. 

Ik schrijf tien minuten lang alles – maar dan ook ALLES – op wat er door mijn hoofd rondvliegt. Daarna ga ik al die opgeschreven gedachten ordenen: sommige belanden op mijn to-do-list, sommige in mijn agenda, sommige voer ik meteen uit (zoals een mailtje sturen naar iemand), andere pen ik neer op een misschien-ooit-lijstje omdat ze geen prioriteit hebben. 

Om zeker te weten dat je geen enkele gedachte over het hoofd ziet, kun je jezelf een aantal vragen stellen:

 • Wat moet ik allemaal nog doen? 
 • Wat wil ik graag nog doen? 
 • Waar zit ik op dit moment mee? 
 • Waar voel ik me door anderen toe verplicht? 
 • Waarvan ben ik bang het te vergeten? 

Als je jezelf al die vragen stelt, heb je binnen 10 minuten al snel een waslijst op papier staan. Niet heel helpend, zou je denken. Maar het fijne eraan is juist dat je al die losse flodders kunt vergeten zodra je ze ergens hebt neergepend. Dat geeft rust.

2. Noteer 3 dingen die vandaag goed gingen

Stom eigenlijk dat dingen die slecht gaan vaak heel lang blijven hangen. Alles wat fantastisch ging – zelfs bij de eerste poging – zijn we daarentegen geneigd snel te vergeten. Met als gevolg de intense gedachte “Dat je alllltijd alllles fout doet”. Klopt geen snars van. Maar goed, daar denkt je hoofd misschien anders over.

Wat ik vaak doe als die gedachte de overhand neemt, is een lijstje maken met dingen die vandaag wél goed gingen. Dat helpt me om me niet volledig te laten meeslepen door wat mijn criticus me aanpraat, en weer zelf de regie te pakken.

3. Maak to-do-lists (dé lijst der lijsten!)

Mijn grote held onder de lijstjes blijft toch wel mijn dagelijkse takenlijst. Daarop schrijf ik – hoe verrassend! – alles op wat ik die dag wil doen. Zowel voor werk als privé. Op dat lijstje schrijf ik overigens niet alleen moetdingen op, maar ook dingen die ik graag wil doen die dag. Dat kan bijvoorbeeld een rondje hardlopen, een vriendin appen of even naar de Action gaan zijn. Mijn ervaring is dat je eerder geneigd bent om dat soort leuke dingen te doen als ze ergens opgeschreven staan. Heel helpend als het voelt alsof je door je agenda geleefd wordt!

Tegelijkertijd geeft het opschrijven van de moetjes me rust, omdat ik dan weet dat ze ergens staan en ik niet alles zelf hoef te onthouden.

geleefd worden tips
geleefd worden tips

Mijn to-do-lists in mijn duurzame Correctbook 

Mijn to-do-lists maak ik sinds kort in mijn Correctbook. Dit is een herbruikbaar notitieboek waarin je met een uitveegbare pen dingen kunt schrijven en die vervolgens kunt wegvegen.

De pagina’s zijn gemaakt van plastic en hebben wat weg van whiteboard-materiaal. Zo’n boekje is vooral heel handig voor lijstjes die je niet hoeft te bewaren. To-do-lists spaar je bijvoorbeeld meestal niet op. Dan is het eigenlijk zonde als je daarvoor steeds nieuwe notitieboekjes vult. Dit uitwisbare notitieboek kun je honderden keren gebruiken. Een stuk beter voor het milieu! En het is ook nog eens handig dat je taken die je volbracht hebt, kunt wegvegen in plaats van ze af te vinken. Dat geeft al helemaal een opgeruimd gevoel.

Ik heb het A5 Correctbook in Misty Mint: een fleurige mintgroene kleur, met een extra set To Do-pagina’s. Daardoor kan ik er zowel to-do-lists als gewone aantekeningen in maken. Zo maak ik in het boekje ook kladjes van gedichten die ik op Instagram plaats.

Wat het Correctbook extra mooi maakt, is niet alleen de vrolijke mintgroene kaft (ze zijn er overigens ook in andere vrolijke en neutrale kleuren!), maar ook de manier waarop Correctbook maatschappelijke impact heeft. Het bedrijf zet zich in tegen analfabetisme in ontwikkelingslanden. Met jouw Correctbook aankoop draag je bij aan uitwisbaar schrijfmateriaal voor kinderen in ontwikkelingsgebieden. Veel kinderen in ontwikkelingslanden hebben geen toegang tot basis schrijfmateriaal; het Correctbook brengt daar dus verandering in. Verder zijn de Correctbooks lokaal en CO2-neutraal geproduceerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

geleefd worden tips

4. Maak een fuck it list

Een bucketlist hebben is soms fantastisch. Maar heel eerlijk? Het kan mij ook juist stress geven als ik zie wat ik allemaal nog wil en dan besef dat ik dit hele weekend niets groots en meeslepends heb gedaan. Daarom ben ik heel blij dat ik de tegenhanger van de bucketlist heb ontdekt: de fuck it list. Daarop noteer je alles wat je niet wilt of hoeft te doen of waar je niets (meer) om geeft.

Op mijn fuck it list met dingen die ik niet wil doen, staat bijvoorbeeld:

 • Mijn haar verven (ginger for life!)
 • Grootse backpackreizen naar de andere kant van de oceaan
 • Een marathon lopen (5 kilometer vind ik ver zat!)
 • De Nijmeegse Vierdaagse lopen (blokjes om zijn ook leuk!)
 • Promotie maken op het werk (mijn eenmanszaak kent weinig hiërarchie – of nou, vooruit: kat Pippa is de baas, ik sta daaronder)
 • Sparen voor een peperdure auto (ik houd het graag bij mijn Ford Ka’tje)

Zie: allemaal dingen waar je je lekker niet voor hoeft uit te sloven of waar ik niet volgens doordachte plannen naartoe hoef te werken. Soms is het besef dat je heel veel niet hoeft, ook fantastisch. Vooral als je net het gevoel hebt geleefd te worden door alle moetjes.

5. Verdeel doelen in stappen

Tussen al je doelen zitten er vast ook een paar die niet voor “misschien ooit” bestemd zijn. Dit zijn dingen die je zo fantastisch graag wilt, dat je er echt werk van wilt maken. Of misschien móet je er zelfs werk van maken, omdat het bittere noodzaak is om bijvoorbeeld je onderneming te laten groeien of van een hardnekkige belemmerende overtuiging af te komen.

Bij die doelen kan het allemaal wat overweldigend zijn. In plaats van meteen te kijken naar het grote einddoel, kun je beter kijken naar wat op korte termijn realistische stappen zijn. Splits je doel op in kleine stapjes. Schrijf die (inclusief deadlines voor de stappen) op in je notitieboek. Zo motiveer je jezelf om vooruit te komen en krijg je tegelijkertijd meer rust in je hoofd. Je weet nu dat niet alles in één keer hoeft, waardoor je ook minder geleefd zult worden door alle moetjes en rondfladderende gedachten.

6. Maak een laat-los-lijstje

Noteer op een lijstje alle dingen waar je op dit moment veel over piekert, terwijl je weet dat dat nergens voor nodig is. Oftewel: alle dingen die je maar al te graag een enkeltje Timboektoe zou geven, omdat je daarmee een kilo of vijftien aan nutteloze ballast kwijt zou zijn. Tuurlijk, het is altijd makkelijker gezegd dan gedaan om die dingen werkelijk los te laten. Maar het feit dat je ze opschrijft als ‘Ga ik me niet meer druk over maken!’, helpt al wat. Ze later kunnen terugzien en je weer realiseren dat je je hier niet druk over wilde maken, helpt ook.

Zo staan op mijn laat-lekker-los-lijstje onder meer deze dingen:

 • Me iets aantrekken van negatieve meningen van anderen over mijn outfits 
 • Appjes en mailtjes altijd direct willen beantwoorden
 • Calorieën tellen (doe ik gelukkig al heel wat jaren niet meer!)
 • Het hele huis voor elke mogelijke visite aan de kant hebben
 • Elk mogelijke telefoontje willen aannemen 

Als dan één van die punten dreigt, kun je het heft in eigen handen nemen in plaats van direct geleefd te worden door alles wat voorbijkomt of wat je hoofd denkt dat nodig is voor jou.

geleefd worden tips

7. Begin een als-ik-tijd-over-heb-lijstje

Niet alle grootse wauw-dit-moet-ik-doen-plannen moet je daadwerkelijk NU uitvoeren. Dat je ooit een bestseller wilt schrijven, betekent niet dat je naast je drukke leven op dit moment ook nog een boek eruit moet weten te persen. Dat soort plannen kun je mooi neerpennen op een als-ik-tijd-over-heb-lijstje. Zo’n lijstje kan helpen om die plannen voor “ooit” niet te vergeten, maar ze tegelijkertijd wel op dit moment los te kunnen laten. 

Dat lijstje kun je bijvoorbeeld eens in de maand er een keer bij pakken. Als je dan een keer tijd overhebt, kun je iets kiezen om een begin mee te maken. Zeker voor mensen als ik die altijd meer creatieve ideeën dan tijd hebben, is zo’n lijstje een geweldige uitkomst. Je kunt van al die plannen nog steeds wel een keer werk maken. Maar het is fijn dat je ze voorlopig in de ijskast kunt parkeren.

8. Noteer taken die je kunt/wilt/moet delegeren 

Dat er dingen gedaan moeten worden, betekent niet altijd dat jij ook degene bent die dat moet doen. Een overzicht van alles wat moet gebeuren, is niet alleen helpend voor jezelf. Het biedt ook de kans om kritisch te kijken wie wat doet. Of het nu gaat om het huishouden, taken op het werk of iets in je privésituatie – jij hoeft niet alles te doen. Als jij altijd degene bent die op de school van je kind vrijwilliger is, dan mag je dat ook eens aan iemand anders overlaten. Ook op werkgebied kun je best eens iets aan je collega of een externe partij overlaten. 

Een helder overzicht van alle moetjes kan helpen bij je keuze wat je wel en niet uitbesteedt. Het laat je soms ook beter zien dat je veel te veel hebt ingepland en dat delegeren hard nodig is. 

9. Het gevoel geleefd te worden? Maak een helpt-mij-altijd-lijstje

Het is ook belangrijk om te kijken wat jij los van al die moetjes nodig hebt. Waar kun jij van ontspannen? Wat doet jou goed als je gestrest bent? Vind je een goed gesprek met iemand fijn? Is er misschien bepaalde muziek die je op zo’n moment helpt? Een motiverende podcast waar je graag naar luistert? Comfort food om af te halen dat je altijd gelukkig maakt als je je wat minder voelt? Noteer een paar van die altijd-goed-dingen op een lijstje en bewaar dat goed. Als je je dan het gevoel hebt geleefd te worden, heb je een handig puntenlijstje om dat gevoel kwijt te raken.

10. Noteer wat jou helpt om minder te moeten 

Als je het idee hebt geleefd te worden, laat je je waarschijnlijk te veel leiden door wat anderen van je vragen. Nu is het gelukkig zo dat niet alles wat anderen van je vragen ook direct op jouw takenlijst moet belanden. Minder moeten kan ‘m deels zitten in jezelf meer rustmomenten gunnen. Maar je kunt het probleem ook dichter bij de kern aanpakken. Probeer direct te filteren bij de poort wat wel en niet moet. En ook wat JIJ wel en niet moet.

Zijn er kritische vragen die jou helpen om niet direct alles als jouw verantwoordelijkheid te zien? Zo’n lijstje met vragen kan je helpen om verzoekjes kritisch te beoordelen voordat je in de actiemodus schiet. Denk bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Moet ik dit wel echt NU doen of kan het even wachten? 
 • Is dit wel mijn verantwoordelijkheid? Of eigenlijk die van een ander? 
 • MOET dit echt of is het meer een verzoekje? 
 • Heb ik hier op dit moment tijd voor of past het gewoon echt niet? 
 • Verwacht diegene van mij dat ik dit koste wat kost doe, of is dat helemaal niet zo? 
 • Wat zou [naam van zelfverzekerde vriend(in)] zeggen/doen in mijn situatie?

Je kunt vast zelf ook nog wel een paar van die vragen bedenken. Noteer ze in een boekje en pak ze erbij als je weer een verzoekje krijgt waar je geen zin in of puf voor hebt. Dan zal je merken: geleefd worden is deels iets wat je zelf kunt voorkomen. Gelukkig.

11. Noteer je mooiste motto’s tegen geleefd worden

Van die quotes die je ergens tegenkomt en die je het liefst ingelijst op je toilet zou hangen. Je kent er vast wel een paar. Sommige heel cliché, zoals ‘Moet minder en ont-moet jezelf’ of ‘Niets moet, alles mag’. Maar je hebt misschien ook wijze woorden van je (groot)ouders of van anderen die jou helpen om minder te moeten. ‘Nee zeggen tegen een ander, is ja zeggen tegen jezelf’ is ook een goed voorbeeld.

Schrijf elke quote die jou helpt op. Als je dan het gevoel hebt geleefd te worden, kun je die quotes erbij pakken. Laat ze je helpen om ook in een lastige situatie voor jezelf te kiezen, en laat ze je helpen beseffen waarom je dat ook alweer doet.

Op mijn Instagram deel ik trouwens regelmatig Vaker Vrolijk-gedichten, ook over het onderwerp rust nemen en je hart volgen. Bijvoorbeeld:

 • Soms haal je nergens zoveel uit, als uit even helemaal niets. 
 • Rust is kijken naar de sterren, op de rem om stil te staan, een moment zinvolle leegte, tussen alsmaar gaan en gaan. 
 • Terwijl je al je punten afvinkt, je grootste mijlpalen behaalt, tuur ook om je heen. Het mooiste zie je als je doelloos eens verdwaalt. 

Waar je ze ook vandaan tovert, kies quotes of motto’s die jou helpen.

geleefd worden tips

Winactie: win jouw eigen Correctbook

Hartstikke nuttig dus, zo’n notitieboekje. Ook om minder het gevoel te hebben geleefd te worden, en meer grip op je gedachten en leven te krijgen. Om je daarbij te helpen, mag ik iets geweldig leuks weggeven: een Correctbook aan één gelukkige! In dezelfde vrolijke mintgroene kleur als die ik heb. Je krijgt het Correctbook + 5 extra to-do-pagina’s en natuurlijk een doekje en uitwisbare pen om het boekje te gebruiken. 

Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken, is hieronder een reactie achterlaten waarin je laat weten dat jij deze prijs wel ziet zitten. 

 • Reageer vóór 25 februari 2022 onder dit artikel of op mijn Instagram.
 • Vul bij het reageren onder mijn blog een geldig e-mailadres in of reageer op Instagram via een openbaar account.
 • Ik kies willekeurig via Random.org een winnaar op 26 februari. Diegene krijgt op die dag persoonlijk bericht van mij. 
 • De winactie staat open voor iedereen die in Nederland of België woont.

Waar gebruik jij je notitieboekjes voor?

Dit artikel bevat een betaalde samenwerking met Correctbook.

geleefd worden tips

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Ilona 23 februari 2022 op 6:33 am - Beantwoord

  Gebruik notitieboekjes voor van alles: boodschappenlijstje, to do lijstjes per dag, week, maand en soms zelfs per uur..Het geeft een soort van houvast en voelt fijn om dingen af te strepen:-) Ik doe dan ook graag mee aan de winactie.

  • Hanneke 23 februari 2022 op 9:31 am - Beantwoord

   Ik doe graag mee aan deze winactie, want wat je zegt, we zijn zoveel lijstjes die je niet hoeft te bewaren. Met dit notitieboek scheelt dat een hoop papier weggooien. :))

  • chucky1012 26 februari 2022 op 3:58 am - Beantwoord

   Oh wauw…. super tof, maar ook o zo handig heb toevallig een nieuwe nodig en groen is de favoriete kleur vsn mij….. ik doe heel graag mee…….
   Noteer er boodschappen op,
   Lieve dingen., etc…..

   Een fijn weekend

 2. Saskia 23 februari 2022 op 7:43 am - Beantwoord

  Dit zijn zeker fijne tips en fijne lijstjes om te maken! Voor mijn to-do-lijstjes zou deze zeker van pas komen. Zeker nu er zoveel dingen privé en werk gerelateerd afspelen. Zou me zeker meer rust geven dus ik waag een kansje 🙂

 3. Jantine 23 februari 2022 op 8:04 am - Beantwoord

  Oh, ik heb al zo vaak op het punt gestaan zo’n correctbook te kopen. Wat leuk dat jij het echt gebruikt voor je lijstjes. Ik ben ook erg van de lijstjes, overal notitieboekjes en ik gebruik ook achterkanten van enveloppen etc.
  Ik zou dus graag een correctbook winnen!
  Groetjes
  Jantine

 4. Annelies 23 februari 2022 op 8:21 am - Beantwoord

  Die prijs zie ik zeker wel zitten!

 5. Naomi 23 februari 2022 op 8:53 am - Beantwoord

  Zo’n dumpsessie klinkt als een heel goed idee. Ga ik zeker eens proberen!
  En ik doe heel graag mee met de winactie. Kan ik het mooi eens proberen in dat boekje;).

 6. Darina 23 februari 2022 op 8:59 am - Beantwoord

  Hele fijne tips! En zo’n correctbook lijkt me heel fijn werken. Ik doe graag mee 🙂

 7. Daenelia 23 februari 2022 op 9:47 am - Beantwoord

  Ik hoef niet met de actie mee te doen, hoor. Ik gebruik een bullet journal en daar komen vaak dezelfde dingen in langs die jij als tips geeft, maar dan in een journalvorm. Op de koelkast hebben we een whiteboard-ding hangen waar we korte notities op zetten. Zoals dat het glas naar de glasbak moet, of wat er nog aan restjes in de vriezer ligt. Dat is aan verandering onderhevig, dus kan ook zo weer uitgewist worden. Mijn bullet journal is echter een manier om ook terug te kijken op wat wel of niet gelukt is, en waarom. Die lijstjes en die informatie zijn dus best belangrijk voor mij.
  Ik wens de winnaar wel heel veel schrijfplezier toe!

 8. Brenda 23 februari 2022 op 11:04 am - Beantwoord

  Hoi Romy , Ik wil graag een kans wagen om het correctbook te winnen 🙂

 9. Johanna 23 februari 2022 op 12:41 pm - Beantwoord

  Voor veel. To-do-lijstjes en andere lijstjes. Mijn gedachten en positieve dingen noteren. Voor mijn ingevingen voor het schrijven etc. etc. En een notitieboek dat je kunt hergebruiken is natuurlijk leuk, maar ik heb nog zo veel ongebruikte en mooie notitieboekjes, en ik koop ook zo graag notitieboekjes… nee, ik doe niet mee met de verloting.

 10. Milou 23 februari 2022 op 12:45 pm - Beantwoord

  Wat een handig artikel 🙂 leuk dat je tips ook niet meteen drie uur duren hahaha, dat maakt dat je er snel mee aan de slag kan. Ik ben ook echt iemand die graag dingen opschrijft. Gewoon schrijven an sich vind ik ook gewoon fijner dan typen . Ik doe graag mee met de wedstrijd

 11. Anna 23 februari 2022 op 2:21 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips om te lezen. Door deze blog en ik enthousiast en wil ik ook heel graag een correctbook

 12. Geke 23 februari 2022 op 4:07 pm - Beantwoord

  Ik kan mezelf soms helemaal gek maken met to do lijstjes… eentje voor het werk, een voor tuinklusjes, een voor huishoudklusjes,… en op de duur heb ik dus her en der lijstjes liggen.
  Ik denk dat zo’n correctbook misschien wel zou kunnen helpen voor een overzicht te houden in mijn lijstjes. Ik doe dus graag mee 🙂

 13. Saskia 23 februari 2022 op 4:29 pm - Beantwoord

  Heerlijk zo’n uitwisbaar notitieblok. Ik heb een Bambook gehad (meer dan 2 jaar intensief gebruikt, maar nu werden de bladen toch minder), dus een paar maanden terug een Greenbook besteld. En ik doe graag mee voor het Correctbook, dan kan ik die gaan gebruiken voor mijn tuinplannen.

  • Lisa 24 februari 2022 op 6:22 am - Beantwoord

   Fijne blog, toffe ideeën voor lijstjes! Zo uitgebreid. Helaas heb ik al een greenbook en dat gaat zo lang mee. Maar iemand anders zal zeker blij zijn met deze winactie.

   • Romy 28 februari 2022 op 10:34 pm - Beantwoord

    Wat tof dat je ook een Greenbook hebt! En inderdaad zo fijn dat ze jarenlang meegaan 🙂

 14. Simone 23 februari 2022 op 10:24 pm - Beantwoord

  Ik voel aan alles dat ik een gokje moet wagen om dit notitieboekje te winnen. Want ik heb nogal wat gedachten op een dag. Het zou fijn zijn als ik dat eens een beetje kan ordenen…

 15. Marian B 24 februari 2022 op 8:06 pm - Beantwoord

  Ik maak op mijn werk elke dag lijstjes. Ook thuis doe ik het regelmatig. Dit is een mooie milieuvriendelijke manier, scheelt heel wat papier! En handig bij elkaar, ook voor de taken die niet meteen hoeven en voor aantekeningen die ik moet maken. Ik ben enthousiast en doe graag mee!

 16. Jolijn 25 februari 2022 op 3:59 pm - Beantwoord

  Heel fijn! Ik maak graag kans (:

 17. Janne 25 februari 2022 op 8:54 pm - Beantwoord

  Ik doe niet mee voor het Correctbook, want ik heb er al eentje! 🙂

  Inmiddels al een goeie 5 jaar geleden dat ik er een won bij een andere blog, geloof ik. Inmiddels volg ik die blog helemaal niet meer, maar het Correctbook doet nog trouwe dienst. Ik heb een donkerblauwe met blanco pagina’s, want destijds was hun aanbod nog niet zo groot. Ik vind de blanco pagina’s wel fijn, want ik kan er eindeloos schema’s in tekenen en overal commentaar tussen priegelen, zonder gebonden te zijn aan lijntjes of vakjes.

  Bij mijn huidige werk hebben ze stiften voor Correctbook/Bambook/Greenbook/etc op voorraad! Je kunt ook een bijvulpotje kopen voor je stift, maar je kunt ‘m niet eindeloos bijvullen omdat de punt ook slijt.

  Wat ik er trouwens het beste aan vind, is dat een Correctbook waterbestendig is. Misschien worden je schrijfsels er wat minder mooi van, maar het boekje blijft onbeschadigd. Het heeft al een hoop thee en water overleefd!

  De pagina’s die je bij Greenbook kunt bestellen, passen trouwens ook perfect in een Correctbook. Ik heb er ooit een paar agenda-pagina’s besteld om m’n Correctbook mee aan te vullen.

  • Romy 28 februari 2022 op 11:00 pm - Beantwoord

   Ah wat tof dat je al zo lang veel plezier hebt van je Correctbook! En een goed teken natuurlijk dat je er na vijf jaar nog steeds gebruik van maakt. Ik hoop de mijne ook minstens zo lang te vullen met aantekeningen, lijstjes en schema’s 🙂 Top om te horen dat hij zelfs een omgevallen kopje thee overleefd, want dat is ook iets wat mij als theeleut regelmatig overkomt.

   Thanks ook voor je fijne tip voor de bijvulpotjes en de Greenbook-pagina’s! Die ga ik zeker onthouden.

 18. Giovanna Jansen 3 maart 2022 op 9:48 pm - Beantwoord

  Oe, de blog voor een lijstjesliefhebber zoals ik! Sommige lijstjes maak ik ook, maar ik zie nog een hoop leuke ideeën die ik nog niet toepas. 🙂

Recente blogs

Echte Post Is Cool #5 | Dit is wat ik kreeg en verstuurde

22 oktober 2017|Lifestyle|

Echte Post Is Cool. Daar ben ik het nu echt helemaal mee eens. In een tijd van appjes, e-mails en social media is juist echte post bijzonder leuk. Nog elke keer ren ik enthousiast naar de brievenbus als ik iets anders dan folders en belastingevenloppen op de deurmat zie liggen. Je zult dan ook begrijpen dat ik maar al te graag wilde meedoen met Echte Post Is Cool (aka #EPIC). Gisteren was het dan eindelijk zover: ik mocht het pakketje dat ik had ontvangen voor EPIC uitpakken. Aan de andere kant van Nederland pakte mijn lootje tegelijkertijd het pakketje uit dat ik haar had gestuurd. Spannend! Ben je benieuwd wat ik ontving en verstuurde? Ik laat het je zien.

Favorieten der favorieten | Mijn beste ontdekkingen van 2023

28 december 2023|Lifestyle|

Elk jaar ontdek ik wel dingen waarvan ik denk "Verrek, waarom kende ik dit nog niet?" of "Waarom bestaat dit nu pas?". Soms zijn dat geniale podcasts waar ik graag naar luister. Soms boodschappen die opeens wekelijks in mijn mandje belanden. Soms restaurants waar ik het liefst elke week zou aanschuiven. En soms tv-programma's waarvoor ik met alle liefde thuis blijf op een zondagavond. De laatste week van 2023 vond ik een goed moment om traditiegetrouw mijn favorieten der favorieten op een rij te zetten. Dit waren mijn beste ontdekkingen van afgelopen jaar.

Je hart volgen | 5 lessen die ik daarover heb geleerd

2 april 2019|Persoonlijke groei|

"Volg je hart. Dat klopt altijd!" Het is zo'n uitspraak waarvan waarschijnlijk al duizenden keren muurstickers, Instagram-quotes en koelkastmagneten zijn gemaakt. Toch kan ik niet anders dan keihard ja knikken bij het horen van dit cliché. Met het volgen van dit kloppende orgaan in je buik maak je je leven vele malen mooier. Maar je hart volgen, hoe doe je dat dan precies?