30 kleine geluksmomentjes om blij van te worden #2

22 mei 2017 | Positiviteit | 56 reacties

Al eerder stelde ik een lijst samen met maar liefst 30 kleine geluksmomentjes waar we soms wel iets vaker bij stil mogen staan. Dit zijn kleine momenten waar we echt van kunnen genieten, maar waar we ons niet altijd echt bewust van zijn. Zonde! In mijn vorige artikel verzamelde ik moeiteloos en in een half uur tijd 30 geluksmomentjes, maar ik had nog een veel langere lijst kunnen samenstellen. Daarom breid ik die lijst vandaag uit met deel 2. Dit zijn nog 30 genietmomenten om blij van te worden.

kleine geluksmomentjes blij van worden

 1. Een foto die tegen je verwachting in eigenlijk heel goed is gelukt.
 2. Buschauffeurs die enthousiast ‘Goedemorgen’ zeggen of de luidspreker gebruiken voor live entertainment.
 3. Inspiratie die onverwacht en precies op het juiste moment opdoemt in je hoofd.
 4. Wind in de rug hebben als je op de fiets zit en daardoor een paar minuten eerder thuis zijn dan anders.
 5. Tweedehands vondsten doen in de kringloopwinkel of op Marktplaats waar je meteen blij van wordt.
 6. Je kapsel dat op wonderbaarlijke wijze een keer meteen goed zit als je opstaat.
 7. Een regenbui die net begint op het moment dat jij thuiskomt en de deur niet meer uit hoeft.
 8. Een lik of een kopje krijgen van je meestal niet zo knuffelgrage kat, hond of konijn.
 9. Druiven, avocado’s of nectarines eten die precies goed rijp zijn en daardoor extra lekker smaken.
 10. Een perfecte aansluiting hebben in het openbaar vervoer.
 11. Kijken naar de eerste aflevering van een nieuw seizoen van je favoriete tv-serie.
 12. Een dansje maken in de woonkamer als je alleen thuis bent en je favoriete muziek op de radio te horen is.
 13. Dat eerste moment waarop je je nieuwe jurkje, schoenen of T-shirt aantrekt.
 14. Dat moment waarop je jezelf in je joggingbroek kunt hijsen na een lange, drukke dag in je nette outfit.
 15. Een bladzijde van je agenda omslaan en erachter komen dat je volgende week een dag vrij hebt.
 16. Een complimentje ontvangen over de outfit die je vanochtend uit de kast hebt getrokken.
 17. ’s Ochtends wakker worden van de fluitende vogels in plaats van de wekker die afgaat.
 18. Een collega, studiegenoot of kennis spreken die echt humor heeft.
 19. Wakker worden en je plotseling realiseren dat het vandaag weekend is en je de hele dag vrij hebt.
 20. Genieten van die zo-moet-mijn-haar-elke-dag-zitten-coupe als je de kappersstoel uitkomt.
 21. Het overwinnaarsgevoel ervaren als je een computerprobleem helemaal zelf hebt opgelost.
 22. Iets opeens terugvinden wat je al een paar weken, maanden of zelfs jaren kwijt was.
 23. Mooie quotes tegenkomen in tijdschriften of op Pinterest die je echt aan het denken zetten.
 24. De eerste kop thee drinken in de ochtend om nog even rustig wakker te kunnen worden.
 25. Een afspraak die wordt afgezegd op een dag waarop je die extra rust net wel goed kon gebruiken.
 26. In één keer goed lopen naar een bestemming waar je nog nooit bent geweest.
 27. Het laatste hoofdstuk van een boek uitlezen, waardoor je weer aan een nieuw boek kunt beginnen.
 28. Een regenboog ontdekken na een flinke regenbui.
 29. Op nieuwswebsites nieuwtjes ontdekken die je wél een glimlach op je gezicht bezorgen.
 30. Heel veel geluksmomentjes bedenken en daar ook zelf heel blij van worden. 

Kun jij dit lijstje aanvullen met nog een fijn geluksmoment?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

56 Reacties

 1. Neverdullmoments

  Leuk, ik herken me zeker in dit lijstje! Één van mijn​ ultieme geluksmomentjes: Eftelingmuziek luisteren! ;)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik kan me voorstellen dat je van die muziek ook altijd blij wordt! :)

   Antwoord
 2. Sylvia

  Dit is weer een heel fijn lijstje! Ik kan ook genieten van het herkennen van heel veel punten in je lijstje. Vooral met het ohja gevoel dat is inderdaad genieten! Fijne dag weer.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je van het lijstje alleen al blij wordt :) Ik hoop dat je een heerlijke dag hebt gehad.

   Antwoord
 3. Darina

  Een heel mooi lijstje zo op de maandagochtend. Ik kan ook heel blij worden van zonopkomst en als deze weer ondergaat…. prachtige kleuren, de stilte, ja, daar kan ik heel erg van genieten.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zonsopkomst en zonsondergang is ook altijd zo mooi! Heerlijk om daar even van te kunnen genieten.

   Antwoord
 4. Jonna@burgertrutjes

  Wat een blij lijstje weer! Dit weekend heb ik nog iets tofs gescoord op de rommelmarkt. Dat was idd een geluksmomentje

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat je iets gaafs hebt gescoord op de rommelmarkt! Altijd fijn :)

   Antwoord
 5. marije

  Mooi lijstje hoor.

  Een regenboog zien en een pas verschoond bed. Geluksmomentjes voor mij.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, een pas verschoond bed is ook altijd zo fijn! Heerlijk om daar ‘s nachts lekker onder te kruipen.

   Antwoord
 6. Iris

  Wat een lief en leuk lijstje! Ik herken de geluksmomentjes erg goed! Ik vind de vrijdagmiddag als we het weekend in gaan altijd heel fijn. En ik word blij van dieren :)

  Antwoord
  • Romy

   Ja, vrijdagmiddag is altijd heerlijk! En van dieren word ik ook altijd blij :)

   Antwoord
 7. Annemarie

  Leuk!!
  Ik word erg blij van het moment dat ik mijn bed in kan kruipen na een vermoeiende dag, van de eerste hap van mijn lievelingseten en van een warme douche. En ik kan nog zoveel meer opnoemen…er is zoveel om blij van te worden!
  Fijne dag!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooie momenten inderdaad! Ik vind bedtijd na een lange dag ook altijd heerlijk.

   Antwoord
 8. Sija

  Wat een fantastisch lijstje! Hier wordt ik ook helemaal blij van. Gisteren werd ik om half 5 wakker, daarna kon ik niet meer in slaap komen maar op dat moment begonnen alle vogeltjes te zingen, ik hoorde de mooiste geluiden. Heerlijk om in bed te liggen en daar naar te luisteren :) Liefs, Sija

  Antwoord
  • Romy

   Wat heerlijk inderdaad om op die manier wakker te worden! Ik kan daar ook zo van genieten :) Liefs!

   Antwoord
 9. Ayla

  Ahhh ‘de wind in je rug’, kijk hier kan ik wat mee ;) Ik woon gelukkig samen met de grappigste vent op aarde, dus met die humorvolle mensen om me heen komt het ook wel goed! Mijn eigen geluksmomentjes: dat er net als je dacht dat de dag niets meer zou brengen ineens iets leuks gebeurt. Zoals gisteren, wij gingen eigenlijk naar binnen maar vonden ineens een tennisbal in de tuin. We hebben nog een uur buitengespeeld met z’n tweeën, heerlijk!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik moest nog aan jou denken toen ik dat punt van wind in je rug benoemde ;) Ik herken me trouwens helemaal in wat jij beschrijft. Het is zo fijn als zo’n blij momentje totaal onverwachts komt op een iets mindere dag.

   Antwoord
 10. Johanne

  Nummer 11 is voor mij echt een ultiem geluksmomentje. En opvallend genoeg komt mijn kat vaak terug in mijn geluksmomentjes. Als ze bijvoorbeeld tegen me lijkt te praten, of als ze bovenop me ploft. Heerlijk! Gisteren in de tuin had ik besloten om voor de verandering echt eens helemaal niets te doen. Mijn hoofd was eindelijk leeg. Dat was ook een fijn geluksmomentje.

  Heel veel succes vandaag!!!!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, katten zijn altijd goed voor geluksmomentjes! :) En een leeg hoofd hebben als je even lekker met iets bezig kunt zijn, is ook altijd zo fijn. Dankjewel voor je lieve reactie!

   Antwoord
 11. Loes

  Wat een super fijn lijstje! Ik ben op het moment aan het genieten van mijn eerste kopje thee in de ochtend haha. Ik vind een geluksmomentje ook altijd een goed gevulde koelkast (beetje suf, maar zo’n lekker gevoel) en met een wijntje op de bank lekker netflixen.

  Antwoord
  • Romy

   Hopelijk heb je genoten van het begin van de dag met een kop thee :) En ik kan me voorstellen dat dat idee van een gevulde koelkast ook wel heel fijn voelt.

   Antwoord
 12. Lisette

  Een hele mooie aanvulling op je gemaakt op je eerste lijst! Hier word ik blij van om te lezen.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen! Daar deed ik het voor :)

   Antwoord
 13. Kimberly

  Ik word altijd echt super blij van dit soort lijsten, vooral ook omdat je dan bij jezelf nog meer geluksmomentjes gaat bedenken. mijn geluksmomentjes van afgelopen tijd waren het tuinieren in het zonnetje, leuke tweedehands vondsten die nu mijn kant op komen (ik kan niet wachtent tot het binnenkomt!) en een dagje weg dat in het vooruitzicht is!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je helemaal blij werd van mijn lijstje. Heerlijk, zo’n zonnetje inderdaad! En een dagje weg (en leuke vooruitzichten in het algemeen) zijn ook altijd zo fijn!

   Antwoord
 14. Kaylin

  Haha, ja lang leve de joggingsbroek na het werk <3 En het laatste hoofdstuk van een boek lezen vind ik ook wel jammer omdat het verhaal dan uit is. En een nieuw boek uitkiezen vind ik soms echt wel lastig haha. Kiezen is verliezen!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, daar kan ik me wat bij voorstellen. Bij echt leuke boeken is het misschien wel jammer om op de laatste pagina te belanden ;)

   Antwoord
 15. Sandra

  Er zitten herkenbare geluksmomentjes tussen hoor! Vind het vooral nu heel fijn dat de zon schijnt en dat ik momenteel even in de tuin kan liggen. Kan ik écht van genieten nu! En als ik nog een geluksmomentje mag noemen… Gister was het zo’n fijne dag met mijn vriend! We hebben heerlijk in de tuin op de loungeset gelegen, samen gekookt, wat natuurfoto’s gemaakt en 13 reasons why gekeken. Word er echt heel blij van nu ik er aan terug denk!
  Succes vandaag op je nieuwe werk! :D

  Antwoord
  • Romy

   Zo te horen heb je gisteren een heerlijke dag gehad. Echt genieten zo’n rustig dagje en leuke dingen ondernemen samen! Dankjewel ook voor je lieve reactie :)

   Antwoord
 16. Robin Valentine

  wat een super leuk en positief lijstje <3 zulke dingen zijn zo leuk! ik vind het zonnetje en buiten zitten nu zó heerlijk!

  Antwoord
  • Romy

   Een dikke yay voor de zon inderdaad :) Heerlijk om met dit weer lekker buiten te zitten.

   Antwoord
 17. Josephine

  Wat een fijn opbeurend lijstje! Ik kan heel blij worden van een mooi gelukt gerecht of een interessante vondst tussen al mijn boeken over de 19e eeuw. :)

  Antwoord
  • Romy

   Dat kan ik me voorstellen. Dat zijn ook echt momentjes om even blij van te worden :)

   Antwoord
 18. marleen

  Wat een leuk lijstje! Haha, die buschauffeurs! IN Arnhem hadden we altijd een zingende buschauffeur! Té leuk!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, geweldig! Ik kan altijd zo genieten van een buschauffeur die net iets vrolijker is dan de doorsnee chauffeur :)

   Antwoord
 19. Charèl

  Jeej voor de joggingsbroek haha!

  Antwoord
 20. Nesrin

  Hahaha nummer 2 is ge-wel-dig!! Leuk lijstje Romy en nummer 17 is zo mooi.

  Antwoord
 21. Sara | MevrouwMiauw

  Wow, dit is grappig. Toen ik je titel zag bedacht ik mij wat voor mij kleine geluksmomentjes zijn. “Een foto die mooi gelukt is” dact ik toen. Laat het nu net zo zijn dat jij je lijstje daar mee begint. En de andere punten zijn ook zó fijn allemaal. Ng een geluksmomentje: een lijstje met 30 geluksmomentjes lezen en bij ieder punt een glimlach op je gezicht krijgen omdat het zo herkenbaar is.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat dat eerste geluksmomentje al overeenkomt. En al helemaal leuk dat mijn lijstje jou weer een glimlach bezorgde :)

   Antwoord
 22. Esmee

  Leeeeuk! Ik ben het helemaal eens met het lijstje. Geluksmomentje van mij: Wakker worden en zien dat je gewoon nog een (paar) uur hebt voordat de wekker gaat!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, dat is ook altijd zo’n heerlijk moment! Echt fijn om je nog een keer te kunnen omdraaien ‘s ochtends!

   Antwoord
 23. Dorien

  Leuk lijstje en al heel wat leuke toevoegingen! :) Ik heb twee honden, dus ik vind mij vooral in puntje 8. Maar het moment dat ik de leibanden neem en ze worden dolblij omdat ze weten dat we gaan wandelen, vind ik ook super! :)

  Antwoord
  • Romy

   Heerlijk om gezellig met de honden te wandelen inderdaad! Ik kan me voorstellen dat dat ook echt als een geluksmomentje voelt.

   Antwoord
 24. Sheila

  Een heerlijk lijstje! Er staan super leuke geluksmomenten tussen. En het zit hem in de eenvoudige dingen. Een bijzonder geluksmoment vind ik als ik beneden kom. En net mijn best heb gedaan om er extra leuk uit te zien die dag en dat mijn zoontje van 2,5 me ziet en zegt: Mama mooi. Serieus… als je wordt gezien door je kleine man op die manier, is je hele dag goed.

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat een heerlijk moment moet dat zijn inderdaad. Een compliment is altijd leuk, maar al helemaal als het zo welgemeend uit de mond van je eigen kindje komt :)

   Antwoord
 25. irene

  Wat een fijn lijstje! Er zit veel meer geluk ik dingen dan wij denken.

  Antwoord
 26. Dinja

  Heerlijk lijstje weer! Mijn geluksmomentje van de afgelopen paar weken: het weten dat je veel hebt opgeruimd en ook het gevoel hebben dat het huis grondig is schoongemaakt :) dan voel ik me gewoon trots op mezelf (mag ook wel haha)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, en terecht dat je je na zo’n opruimbeurt trots voelt! Dat heb ik ook altijd. Wat een heerlijk gevoel is dat dan!

   Antwoord
 27. Hermien - KouweKleren

  Weer een erg leuke lijst! Ik teken ook voor restjesmalen waardoor je onverwacht geen boodschappen hoeft te doen.

  Antwoord
  • Romy

   Dat klinkt inderdaad ideaal, zeker als het je weer een tripje naar de supermarkt scheelt :)

   Antwoord
 28. Maaike

  Oh wat een leuk lijstje :-D Ik zit regelmatig in de bus bij een heel vrolijke chauffeur, daar word ik dan ook helemaal blij van :-D

  Antwoord
  • Romy

   Wat fijn dat jij ook zo’n enthousiaste chauffeur hebt! Ik vind dat altijd een heerlijk begin of afsluiting van een dag :)

   Antwoord
 29. Danique

  Wat een heerlijk lijstje! Mijn geluksmomentje is denk ik het feit dat ik steeds meer tijd inplan om met mijn hobby’s bezig te zijn.

  Antwoord
  • Romy

   Wat goed dat je daar bewust tijd voor vrijmaakt! Zo belangrijk ook :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs