vleesvervangers van Jumbo Veggie Chef

Getest! | Vleesvervangers van Jumbo Veggie Chef

 • 16 februari 2020
 • 22 Reacties
Categorieën: Groen doen, Lifestyle
review jumbo vleesvervangers

Yes, het is weer tijd voor een van de rubrieken op mijn blog waar ik het liefst aan werk: de vleesvervangertest! Niet alleen leuk om over te schrijven, maar natuurlijk zijn de voorbereidingen (het proeven) minstens zo leuk. Althans, dat is de bedoeling. Dit keer was het de beurt aan een aantal vleesvervangers van Jumbo Veggie Chef om bij het avondeten op mijn bordje te belanden. Een aantal vleesvervangers wisten mijn kritische smaakpapillen nogal blij te maken, maar er was ook een vleesvervanger die ik met flinke tegenzin naar binnen werkte. Benieuwd welke? Lees snel verder.

Vleesvervangers van Jumbo Veggie Chef getest

Voor vleesvervangers ga ik tegenwoordig niet vaak meer naar Jumbo. Sinds ik de (veel goedkopere!) vleesvervangers van Aldi (en Lidl) heb ontdekt, ben ik nauwelijks nog bij het vega-schap van Jumbo te vinden. Voor een paar favoriete vleesvervangers maak ik graag een uitzondering en voor aanbiedingen uiteraard ook (bespaarmiep for life!). Daarnaast vind ik het leuk om zo nu en dan wat nieuws te proberen en daar was dit artikel een uitgelezen kans voor. Er ging dus een flinke lading aan vleesvervangers mee in mijn mandje, die ik de afgelopen weken met plezier (de ene keer iets meer dan de andere keer) oppeuzelde. Tijd voor mijn eindoordeel!

review vleesvervangers van jumbo

Jumbo Veggie Chef hamburger – € 1,73

Deze vegetarische hamburger van Jumbo scoorde ik bij een tijdelijke aanbieding. En lekker dat-ie was! De structuur is echt hamburgerachtig en de vega-hamburger vult ook nog eens lekker. Ik vind hem heerlijk bij een aardappelschotel, zeker als hij wat lang in de pan heeft gelegen en daardoor een iets krokanter laagje heeft. Yes, dit is een blijvertje voor mij! Misschien ga ik hem nog eens op een broodje proberen. Schijnt ook erg lekker te zijn! De prijs valt me trouwens (ook zonder de aanbieding) hartstikke mee. Dit zijn eerder Aldi-prijsjes!

Cijfer: 8,5

review vleesvervangers van jumbo

Jumbo Veggie Chef kip-krokant-schnitzel – € 2,55

Aangezien ik vega-kip bijna altijd lekker vind, waren mijn verwachtingen van deze vegetarische kipschnitzel hoog gespannen. Gelukkig stelde de schnitzel me niet teleur. Hij is heerlijk knapperig en doet de naam ‘krokant’ dus zeker eer aan. Daarnaast heeft hij van binnen dezelfde smaak als de vegetarische kipstukjes. Een lekkere mix van vega-kip met een krokant laagje dus! Meer kan ik er niet van maken. Lekker is hij in ieder geval wel, en ook nog eens vegan. Deze neem ik vast nog wel een keer mee naar huis. Ik hoef hem niet wekelijks op het menu te hebben staan, maar voor zo nu en dan is hij zeker lekker.

Cijfer: 7,5

review javaanse schijf jumbo

Veggie Chef Javaanse schijf

Deze Javaanse schijf heb ik al heel wat keren in huis gehaald. Dat zegt vast genoeg over wat ik ervan vind. De Javaanse schijf is mild gekruid, ook lekker krokant en heeft een goede bite van binnen. Ik vind het een heel lekker alternatief voor burgers. Ook fijn: dit is geen namaakvlees, maar echt een alternatief voor vlees. Voor een vleesvervanger vult hij ook nog eens heel goed. Bovendien vind ik hem hartstikke betaalbaar. Deze schijf belandt dan ook zeker eens per maand in mijn Jumbo-mandje.

Cijfer: 8

Veggie Chef champignonburger – € 2,95

Aangezien ik de champignonburger van Albert Heijn een van de meest goddelijke vleesvervangers ooit vind, kon ik niet wachten om deze champignonburger van Jumbo ook eens te proberen. Om maar in culinaire termen te spreken – ik was ervan overtuigd dat het een ware smaakexplosie zou worden. Helaas, dat was een dikke tegenvaller. Het gebeurt niet vaak dat ik moeite heb om een vleesvervanger überhaupt weg te krijgen, maar deze champignonburger heeft dat toch voor elkaar gekregen. Ik vond hem totaal niet lekker. Vooral de structuur was heel vreemd, omdat in de champignonburgers veel rijst verwerkt is. Ik vond de burger wat papperig qua structuur en hij smaakte nogal flauw en bijna nergens naar. Vullen deed hij ook nog eens niet. Nee, echt niet mijn ding!

Cijfer: 4

review jumbo zigeuner schnitzel

Veggie Chef zigeunerschnitzel – € 2,55

Over naar een lekkerdere vleesvervanger van Jumbo: de zigeunerschnitzel. Gelukkig werd ik hier wél blij van. Deze schnitzel deed me denken aan de krokante vega-kipschnitzel hierboven, maar dan ietsje kruidiger. Ook de iets stevigere structuur van deze zigeunerschnitzel is wel aan mij besteed. Ik eet de schnitzel zelf graag met gerechten met chili of curry. Daar past hij door de kruiden perfect bij. Stiekem vind ik de Oosterse schijf als kruidige vleesvervanger nog steeds wat lekkerder, maar deze schnitzel is zeker goed te doen voor de afwisseling.

Cijfer: 7

review vleesvervangers

Veggie Chef balletjes falafel

Als laatste van de vleesvervangers van Jumbo proefde ik de balletjes falafel. Ook die kocht ik als seizoensaanbieding. Falafel vind ik zelf erg lekker door een roerbakschotel of bij spaghetti. Dan snijd ik ze vaak in stukjes of verkruimel ik ze. Ideaal als alternatief voor gehakt! Ook deze falafel smaakte wat mij betreft prima. Kale falafel vind ik altijd wat droog smaken, maar door een lekker tomatensausje of door een gerecht heen is deze falafel wat mij betreft dikke prima. Lekker voor af en toe!

Cijfer: 7

Heb jij nog een aanrader qua vleesvervangers van Jumbo?

vleesvervangers van jumbo review

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 16 februari 2020 op 8:44 am - Beantwoord

  Ik eet nooit vleesvervangers, maar krijg altijd vreselijke trek van deze rubriek;). Het klinkt allemaal zó lekker.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:08 pm - Beantwoord

   Haha, leuk om dat te horen! En excuses voor de acute trek 😉

 2. Audrey 16 februari 2020 op 9:23 am - Beantwoord

  Rijst in een champignonburger…? Heel vreemd. Ik kom eigenlijk nooit bij de Jumbo, dus ik heb nog niks van dit lijstje geproefd. Ze verkopen er wel SoFine, en hun zalm-vervanger wil ik graag nog eens proberen.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:08 pm - Beantwoord

   Ja gek hè?! Ik vond de toevoeging van rijst in een vegaburger ook echt geen succes. Als ik rijst wil, eet ik dat wel bij de burger in plaats van erdoorheen 😉
   De producten van So Fine vind ik trouwens ook vaak erg lekker. Jammer dat ze niet altijd even betaalbaar zijn.

 3. Anouk 16 februari 2020 op 10:25 am - Beantwoord

  Oeh heel benieuwd naar de vega kip krokant! Kipburgers is iets wat ik mis sinds ik vegetarisch eet, dus ben heel benieuwd of dat wat is.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:14 pm - Beantwoord

   Ik kan je deze kipburger zeker aanraden. Heel lekker is-ie!

 4. Jessica J. 16 februari 2020 op 10:35 am - Beantwoord

  Jammer dat die champignonburger zo tegenviel! De foto op de verpakking ziet er namelijk wel erg smakelijk uit. Spijtig dat er hier in Antwerpen (nog) geen Jumbo zit, maar ze zijn in ieder geval de grens al over!

  • Romy 18 februari 2020 op 11:14 pm - Beantwoord

   Wie weet zit er over een tijdje toch nog eens een Jumbo bij jou in de buurt. Ik kan je de burgers van Jumbo zeker aanraden. Oké, op de champignonburger na dus 😉

 5. Djuli 16 februari 2020 op 12:19 pm - Beantwoord

  Lijkt me allemaal heel lekker! Hier zit helaas geen Jumbo in de buurt.

 6. Daenelia 16 februari 2020 op 3:59 pm - Beantwoord

  De champignon burger van AH is inderdaad lekkerder. En ik vind de spicy falafal balletjes wel erg lekker van Jumbo. Verder heeft Jumboi gewoon de meeste keus wb vleesvervangers. Ik koop die dus ook daar. En de champignon burger van AH, als ze hem hebben,

  • Romy 18 februari 2020 op 11:15 pm - Beantwoord

   Ja, het ruime assortiment aan vleesvervangers van Jumbo is wel echt heel fijn. Alleen voor de champignonburger blijf ik dus trouw naar Albert Heijn gaan 😉

 7. Villasappho 16 februari 2020 op 4:56 pm - Beantwoord

  Ik zag ooit een docu waarin ze vertelde waar soja vandaan kwam en hoe het verbouwd werd. Het leed en het feit dat het verder reist dan ik ooit zal komen zorgde dat ik geen vega voedsel meer gekocht heb. Ik heb zeker een aantal dingen geprobeerd maar het was vaak redelijk sterk gekruid. De foto’s ervan zijn wel heel mooi!

  • Romy 18 februari 2020 op 11:17 pm - Beantwoord

   Het is inderdaad jammer dat ook het maken van vleesvervangers niet altijd zo duurzaam is als zou moeten. Hopelijk wordt daar toch nog eens iets op gevonden.

 8. Sabine 16 februari 2020 op 10:14 pm - Beantwoord

  Die falafel balletjes zijn lekker wanneer je ze in de airfryer bakt hebben wij laatst ondekt. Dan wordt het korstje extra krokant. (Zal misschien ook in de oven werken). De hamburger ga ik eens proberen, daar ben ik nu wel nieuwsgierig naar. Meestal spreekt het me niet zo aan omdat het een beetje ‘kaal’ is. Echter met zo’n goed cijfer.. Wij doen meestal boodschappen bij de Jumbo, dus zal hem binnenkort ook in m’n mandje stoppen.

  • Romy 16 februari 2020 op 11:37 pm - Beantwoord

   Goede tip van de falafelballetjes! Ik denk dat ik ze eens in de oven ga doen. Ben heel benieuwd hoe ze dan zullen smaken! En ik ben trouwens ook heel benieuwd wat jij van de hamburger zult vinden. Ik vind hem zelf in ieder geval erg lekker.

 9. Anna 17 februari 2020 op 9:13 am - Beantwoord

  Wat leuk en handig, al deze mini reviews! De Vega hamburgers van Jumbo vind ik ook erg lekker en inderdaad ook heel betaalbaar. Toevallig eet ik vanavond weer eens vegetarische hamburgers, op een hamburgerbroodje, ik kijk er nu al naar uit! Jammer dat de champignon burger zo tegenviel, die laat ik maar liggen ;-).

  • Romy 18 februari 2020 op 11:24 pm - Beantwoord

   Oeh lekker! Ik moet die vega-hamburgers ook echt eens op een broodje proberen. Die combinatie heb ik eigenlijk al te lang niet meer gegeten.

 10. Simone 17 februari 2020 op 9:43 am - Beantwoord

  Dit vind ik zo leuk en handig! De Javaanse schijf is toevallig afgelopen week ook in mijn mandje beland en ga ik vanavond proberen. Ben benieuwd!

  • Romy 18 februari 2020 op 11:26 pm - Beantwoord

   Oeh lekker! En, hoe smaakte de Javaanse schijf?

 11. nicole 18 februari 2020 op 9:31 am - Beantwoord

  Vooral de hamburger maakt me nieuwsgierig. Ik heb er een paar getest waaronder eentje van de Lidl maar dat was eens en nooit weer. Ik vond hem echt niet lekker.

 12. Jenn 18 februari 2020 op 2:57 pm - Beantwoord

  Jammer dat de champignonburger zo tegenviel! Ik kom eigenlijk niet zo veel bij de jumbo, andere supermarkten zijn dichterbij.

 13. Maaike 19 februari 2020 op 12:07 am - Beantwoord

  Nog nooit vleesvervangers geprobeerd, maar ik ben toch wel heel nieuwsgierig 🙂

Recente blogs

9 dingen die ik dit jaar over mezelf heb geleerd

31 maart 2019|Persoonlijk|

Een gebruiksaanwijzing van jezelf? Soms zou het nog best handig zijn als die zou bestaan. Alhoewel, het heeft ook wel wat om steeds nieuwe dingen over jezelf te ontdekken. Zo leer je jezelf, zelfs na 25, 35 of zelfs 65 jaar, steeds wat beter kennen. Elk jaar weer! Ook de afgelopen maanden heb ik dingen over mezelf bijgeleerd. Als lijstjesmeisje (de eerste van die ontdekkingen!) kon ik het niet laten er een lijstje met 9 ontdekkingen over mezelf tegenaan te gooien.

Onzeker over je uiterlijk | 11 tips om blijer in de spiegel te kijken

2 maart 2023|Zelfliefde, Positiviteit|

Een taille die smaller zou mogen, borsten die je liever een maat groter had gezien of knieën die je überhaupt niet mooi genoeg vindt om jezelf in een kort rokje te hijsen. Hoe prachtig je ook bent, de kans bestaat dat je weleens onzeker over je uiterlijk bent. Tja, we worden doodgegooid met gephotoshopte beelden, tips voor strenge sportschoolregimes, crèmes die wonderen beloven of anders op z'n minst de onzekerheden van anderen. Voor je het weet ben je zelf ook aan het twijfelen over je spiegelbeeld. Je weet dat je meer bent dan wat je in de badkamerspiegel ziet. Toch knaagt er iets. Hoe fijn zou het zijn als dat knagende "iets" niet elke dag aan je hoofd zeurt? Dit zijn 11 tips om die onzekerheid te temmen.

Wat staat er nog op mijn Ikea-wishlist (najaar 2019)?

9 oktober 2019|Interieur|

Een bezoekje aan Ikea sla ik nooit af. Zelfs toen ik voor mijn verhuizing bijna wekelijks door Ikea banjerde, ging de Zweedse meubelgigant me niet vervelen. Ook dit jaar keek ik weer ongeduldig uit naar de grote Ikea-catalogus, die als vanouds een feestje was om door te bladeren. Aangezien ik binnenkort een bezoekje aan de winkel op het programma heb staan, besloot ik alvast een Ikea-wishlist samen te stellen. Onder het mom van "Een huis is nooit af" en "Ik heb nog kerstspul nodig", kan ik namelijk wel een paar Ikea-aankopen gebruiken. Deze 11 producten staan zeker op mijn wishlist.