“Droom jij ervan dat in de toekomst duizenden mensen je blog lezen? Dat je gevraagd wordt om te spreken op feestjes? Dat mensen je herkennen op straat? Te gast bij DWDD? Hoe groot droom jij?” Die (ontzettend leuk geformuleerde!) vraag stelde Jasper me bij mijn Q&A van afgelopen week. Aan de andere Q&A-vragen wijd ik nog een aparte blog, maar deze vraag wilde ik graag uitlichten. Deze vraag zette me aan het denken. Wat betekent Vaker Vrolijk voor mij? Hoe ver gaan mijn girlboss-ambities? Wat wil ik eigenlijk bereiken met mijn blog?

girlboss vaker vrolijk wat wil ik bereiken?

Waarom ben ik Vaker Vrolijk begonnen?

Meteen toen ik mijn hersenpan besloot te kraken over deze vraag, stond ik weer stil bij het begin van mijn blog. Zeven maanden geleden begon ik Vaker Vrolijk niet met het idee om talloze bezoekers binnen te slepen of om een nieuwe geldboom te kunnen planten. Nee, ik begon Vaker Vrolijk met een heel simpel idee. Ik wilde mijn leven een andere, vrolijkere, wending geven. Ik wilde ook mijn passie voor schrijven volgen en mezelf en anderen inspireren om iets vrolijker naar het leven te kijken. Mijn hart maakte dan ook een vreugdesprongetje toen ik laatst een mail kreeg van een lezeres. Ze vertelde dat ze toevallig op Vaker Vrolijk terecht was gekomen en zoveel aan mijn blog had, juist in een moeilijke tijd in haar leven. Een mooier compliment had ik niet kunnen krijgen. Ik besefte dat daar nooit tientallen samenwerkingen of dozen vol gratis producten tegenop zouden kunnen.

Ambitieuze tante

Maar goed, wie mij kent, weet dat ik best wel een ambitieuze tante ben. Ik kan niet zomaar iets doen voor erbij, maar wil het dan meteen goed aanpakken. En tja, dat heb ik ook met Vaker Vrolijk. Juist daarom heb ik bewust een keuze gemaakt wat betreft mijn blog. Bloggen is mijn hobby en ik wil vooral dat het dat blijft. Mijn blog is mijn uitlaatklep en mijn passie en ik zou niet willen dat ik dat plezier verlies. Ik ben bang dat het voor mij meer een verplichting of een strijd zou worden als ik bloggen als baan zou zien. Een samenwerking is bijvoorbeeld leuk, maar ik vind het belangrijk dat ik er wel creativiteit in kan steken en dat het bij mij en mijn blog past. Op die manier blijft mijn blog mijn virtuele plekje en mijn favoriete uitlaatklep en verlies ik dat plezier niet.

Girlboss of een baan? 

Ik vind het heel stoer als andere meiden hun droom achternagaan door fulltime te bloggen. Toch moet ik mezelf uit die droom helpen: die ambities heb ik niet. Voor mij bestaat mijn blog altijd naast het werk dat ik doe. Dat werk is waar ik mijn geld mee verdien en waarin ik iets doe wat bij mijn studie past. Het feit dat ik bloggen in mijn vrije tijd doe, zorgt er juist voor dat ik het zo leuk vind om te doen. Fulltime bloggen lijkt me eigenlijk ook een zwaar bestaan. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen stukjes schrijven. Je moet jezelf continu bewijzen en moet hard werken om de hypotheek te kunnen betalen. Ik denk dat ik bloednerveus zou worden als het afhankelijk is van een samenwerking of ik wel een kapotte wasmachine kan laten maken. Ik heb dan ook diep respect gekregen voor alle succesvolle fulltime bloggers, maar zou zelf die stap niet durven wagen.

Welke ambities heb ik wel?

Toch heb ik genoeg ambities met mijn blog. Misschien hoort daar ooit een KvK-inschrijving of een blogschema bij, maar vooral betekent dit voor mij om mezelf te verbeteren. Ik ben iemand die nooit uitgeleerd en uitgegroeid (figuurlijk dan hè!) is. Mijn ambities zijn bijvoorbeeld nieuwe onderwerpen blijven bedenken, mooie invalshoeken kiezen en professionelere foto’s maken. Net zoals ik zelf groei als persoon, zo hoop ik ook dat mijn blog met mij mee groeit. Maar vooral hoop ik dat mijn blog altijd een weerspiegeling van mij als persoon is. Iemand die niet perfect en altijd vrolijk is, maar die wel hard haar best doet om van haar leven iets moois te maken. En als ik anderen ook maar een piepklein beetje kan inspireren om dat ook te doen, dan maakt dat mij dolgelukkig als semi-girlboss.

Wat zijn jouw ambities met je blog of met een andere hobby?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 6 april 2017 op 6:38 am - Beantwoord

  Wat een mooie realistische kijk heb je er op. Ik zou ook bloed nerveus worden als ik afhankelijk zou zijn van een samenwerking of ik wel of niet mijn wasmachine kan repareren. Daarom is mijn fulltime baan mijn vaste inkomen en mijn blog mijn hobby.

  • Romy 6 april 2017 op 7:53 pm - Beantwoord

   Ja, dat lijk mij ook echt een drama. Het lijkt me zoveel fijner om een vaste baan te hebben, al is het alleen al om me die stress te besparen, hoe geweldig leuk ik het bloggen verder ook vind.

 2. Jonna@burgertrutjes 6 april 2017 op 7:08 am - Beantwoord

  Heel mooi geschreven. Voor mij is het ook een hobby en uitlaatklep. Iets waar ik eindelijk mijn passie in kwijt kan. Maar ik heb nog steeds een fulltime job en dat doe ik ook nog steeds met plezier

 3. Aneta 6 april 2017 op 8:13 am - Beantwoord

  Wat mooi geschreven meis! En je bent heel realistisch. Maar dat betekent niet dat je nooit iets coor jezelf kan beginnen. Dromen zijn heel fijn maar toch ben ik regelmatig wel heel onzeker over dingen. Lukt het me wel? Heb ik daar genoeg kracht voor? Deze dingen spoken wel eens door mijn hoofd. Zelf heb ik (wilde) plannen maar toch denk ik wel eens of dit niet te hoog gegrepen is. Stom he!

 4. Lisette 6 april 2017 op 8:15 am - Beantwoord

  Goed geschreven! Voor mij is het ook een hobby waar ik mijn creativiteit in kwijt kan, iets voormezelf, mijn hoekje op internet. Het moet voor mij dan ook geen verplichting gaan worden wat dan druk of stress geeft. Ik doe het ook gewoon naast mijn vaste baan.

 5. Mariska 6 april 2017 op 8:18 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk eerlijke blog! Ik vind dat je in zeven maanden tijd dan al een hoop hebt bereikt 🙂 ik word er zelf ook vrolijk van! Ik zou het ook veel te spannend vinden wanneer ik al mijn inkomsten uit mijn blog zou moeten halen. Wel is het natuurlijk leuker om te schrijven wanneer mensen het ook daadwerkelijk lezen, maar hoeveel mensen dat dan ‘moeten’ zijn.. ik heb geen idee!

  • Romy 6 april 2017 op 8:32 pm - Beantwoord

   Ja precies! Het is leuk als je lezers hebt en het is ook echt leuk om je lezersaantallen te zien stijgen, maar het plezier dat je aan het bloggen beleeft is ook zoveel waard 🙂 Wat een mooi compliment trouwens! Dankjewel 🙂

 6. Susan 6 april 2017 op 8:39 am - Beantwoord

  Heel mooi en eerlijk stuk. Ik heb ook geen ambitie om dit full-time te gaan doen. Denk ook eerlijk dat we daar iets ”te laat” voor zijn.

  • Romy 6 april 2017 op 8:33 pm - Beantwoord

   Ja, dat denk ik ook wel een beetje. Er zijn ook al zoveel grote bloggers die hun naam hebben gevestigd dat ik me afvraag in hoeverre er nog plek is om ertussen te komen. Maar toch, als iemand dat echt wil, denk ik dat er altijd wel een kansje is. Het is alleen hard werken en vechten, terwijl je bij een baan toch meer vastigheid hebt.

 7. Sofie 6 april 2017 op 8:42 am - Beantwoord

  In een blogwereld waar veel mensen toch hoge ambities lijken te hebben is dit eigenlijk ook wel eens fijn om te lezen. Het doet weer even stilstaan bij het feit dat het eigenlijk ook allemaal niet hoeft, de beste en meeste samenwerkingen of elke maand hogere cijfers. Dankjewel voor je eerlijkheid!

  • Romy 6 april 2017 op 8:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs mooie reactie! Ik vond het ook echt fijn om dit eens op te schrijven, juist omdat het voor mij bevestigt dat ik met mijn blog niet altijd het hoogste, het beste en het mooiste hoef te behalen 🙂

 8. Ayla 6 april 2017 op 8:59 am - Beantwoord

  Ik vind het heel knap dat je dit denkt! Ik kan me voorstellen dat je de afgelopen maanden je blog zo hebt zien groeien dat het toch is gaan kriebelen om het tóch te doen en ervoor te gaan. Mijn blog is ook vorig jaar ontstaan met het idee ‘als ik maar 1 iemand inspireer en die zich daardoor beter voelt, dan heb ik mijn doel behaald’, en toch vind ik het interessant om te zien hoe waanzinnig veel lezers er nu zijn en lonken daar mogelijkheden. Heel knap dat je zo goed weet wat jouw blog voor jóu betekent en wat daar wel en niet bij hoort!

  • Romy 6 april 2017 op 8:37 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! En ik kan me goed voorstellen dat je er zeker aan denkt om iets meer met je blog te doen. Het is ook zoiets leuks om mee bezig te zijn en van je hobby je werk maken lijkt me ook heel gaaf. Toch denk ik dat ik op dit moment liever voor een vaste baan ga, omdat bij de functies waar ik op solliciteer ook een andere grote passie ligt. Maar zeg nooit nooit 😉

 9. Peggy 6 april 2017 op 9:53 am - Beantwoord

  Leuk geschreven! Ga er gewoon voor :). Niet geschoten is altijd mis en de aanhouder wint :).

 10. Melissa 6 april 2017 op 10:17 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik herken mijzelf in veel dingen. Fulltime bloggen lijkt mij ook niets. Ik ben een aantal maanden werkloos geweest en had toen alle tijd, maar ik merkte toch dat ik liever de zekerheid had van een vast inkomen en daarnaast moet het een hobby zijn en geen verplichting.

  • Romy 6 april 2017 op 8:39 pm - Beantwoord

   Ja precies! Ik merk ook nu ik nog op zoek ben naar een baan dat ik echt de mensen om me heen, de complexe situaties, de uitdaging en het kritisch nadenken mis. Dat alles zit ook wel een beetje in het bloggen, maar toch is het anders. De combinatie van bloggen én een baan lijkt mij gewoon het allerfijnst.

 11. Jessica J. 6 april 2017 op 10:29 am - Beantwoord

  Heel mooi en vooral realistisch! Zo zie ik mijn blog ook: het moet áltijd een hobby blijven en naast mijn fulltime baan staan. Ik kan me voorstellen dat ik me er niet meer goed bij zou voelen mocht er zo veel van afhangen en het niet meer ongedwongen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat móéten bloggen het plezier dat ik erin heb, voor een groot deel zou wegnemen.

 12. Nadine 6 april 2017 op 10:35 am - Beantwoord

  Wat een mooi en eerlijk stuk heb je geschreven. Vooral de laatste paar zinnen vind ik erg mooi, inspireren doe je zeker! Ik denk dat je van deze website wel je baan kunt maken. Als je ziet hoeveel jij in korte tijd bereikt hebt, hoeveel bezoekers je hebt en hoe mooi je foto’s zijn en hoe fijn je schrijft. Maar je moet doen waar jij gelukkig van word, dat is het aller belangrijkste! Ik zie mijn blog als een hobby, iets waar ik mijn gedachten en inspiratie in kwijt kan. Met mijn blog wil ik ook mensen inspireren of inzicht geven in het leven met autisme en onzichtbare ziektes.

 13. Josephine 6 april 2017 op 10:36 am - Beantwoord

  Leuk, daar hadden we het laatst over! Voor mij blijft bloggen ook een hobby, maar wel één waar ik zo veel leuke nieuwe dingen van leer! Een extra museumbezoek, onderzoek doen naar cultuur en geschiedenis; daar word ik vrolijk van!

 14. Maaike 6 april 2017 op 10:49 am - Beantwoord

  Wat een goed geschreven stuk! Ik vind het erg verfrissend dat het doel van bloggen eens niet om de aantallen of euro’s gaat. Ambities hoeven daar immers ook niet persé over te gaan. Jezelf willen ontwikkelen is toch eigenlijk de mooiste en beste ambitie die er bestaat? Ga zo door! Ik lees met veel plezier je blog. Het is duidelijk dat je gevoel én passie hebt voor taal. Dat leest echt zo fijn. Dit in tegenstelling tot sommige grote blogs waar ik soms struikel over de niet lopende zinnen. Niet dat ik zelf zo foutloos ben, maar ik vind dat wel belangrijk.

  • Romy 6 april 2017 op 8:40 pm - Beantwoord

   Ik voel het precies zoals jij het omschrijft inderdaad. Ik denk ook dat bloggen voor mij minder leuk zou zijn als het iets wordt wat ‘moet’. Juist nu ik het voor mezelf doe, haal ik er zoveel voldoening en plezier uit. Alleen al daarom zou ik bloggen niet fulltime als baan willen doen.

  • Romy 6 april 2017 op 8:42 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een onwijs mooi compliment! Dankjewel daarvoor 🙂 Wat een mooie ambitie heb jij trouwens met je blog! Ik weet zeker dat je juist die mensen heel erg inspireert met je open en eerlijke blogs!

  • Romy 6 april 2017 op 8:43 pm - Beantwoord

   Ja klopt, na ons gesprek ben ik er nog verder over gaan nadenken. Het is best wel een vraag die me bezighoudt de laatste tijd, maar ik vind het ook leuk om er mijn hersens over te breken 🙂 Wat mooi om te horen wat jij ook allemaal uit bloggen haalt! Voor mij is het ook meer dan een hobby en echt iets waar ik elke dag zoveel plezier aan beleef.

  • Romy 6 april 2017 op 8:44 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je lieve en mooie woorden! Ik vind het ook zo leuk om te horen dat je mijn teksten prettig vindt om te lezen. Taal is een van mijn grootste passies en ik vind het ook altijd weer heerlijk om voor mijn artikelen met woorden te spelen om iets duidelijk te maken 🙂

 15. Evelien 6 april 2017 op 10:52 am - Beantwoord

  Ik vind deze zin van je zo enorm mooi:

  “Net zoals ik zelf groei als persoon, zo hoop ik ook dat mijn blog met mij mee groeit. Maar vooral hoop ik dat mijn blog altijd een weerspiegeling van mij als persoon is. Iemand die niet perfect en altijd vrolijk is, maar die wel hard haar best doet om van haar leven iets moois te maken.”

  Dat is exact hoe ik hoop dat mijn blog langzamerhand ook word! En je moet vooral dromen en ambities blijven houden. Hoe realistisch of onrealistisch deze soms ook zijn. Ik zeg altijd: ‘Als ik stop met dromen, dan ben ik dood.’ Hoe cru dat ook kan klinken, ik vind dat er altijd iets te dromen moet blijven. Alles hebben en alles maar hebben bereikt maakt vast niet gelukkig.. Dromen/ambities die ik nu heb zijn eindelijk hetgeen durven wat ik altijd voor ogen had met mijn blog, namelijk het vastleggen en interviewen van mensen die net eeven anders zijn. Daarnaast zou ik nog graag eens een boek schrijven, en een Volkswagen T2 rijden.. Ik heb dromen genoeg! Haha.

  Mijn droom voor jou en jouw blog is trouwens dat jij ons als lezers, maar vooral ook jezelf als blogger nog heel lang vaker vrolijk mag maken! 🙂

  • Romy 6 april 2017 op 8:46 pm - Beantwoord

   Wauw, wat lief je wens op het einde! Onwijs bedankt voor je mooie reactie! Ik krijg er bijna kippenvel van om zoiets moois te horen 🙂
   Ik ben het helemaal met je eens wat dromen betreft. Het is zo belangrijk om altijd dromen te hebben en om daar ook aan vast te houden. Ik hoop dat jij ook al jouw dromen kunt waarmaken. Het feit dat je je blog bent begonnen, is daarbij al zo’n mooie stap in de goede richting!

 16. Yvonne 6 april 2017 op 10:58 am - Beantwoord

  Wat duidelijk en mooi beschreven. Is eigenlijk ook al een beetje een antwoord op de vraag die ik stelde. ( wat wil je met je blog bereiken?)

 17. Liset - Beautydagboek 6 april 2017 op 11:10 am - Beantwoord

  Plezier hebben in het bloggen is echt nummer 1 wat mij betreft. Mooi dat je er ook zo over denkt :). Het is ook een afspiegeling van jezelf, je eigen stukje die je dierbaar is. Mooi dat je dit ziet als een hobby en dat ook graag zo wilt houden. Het lijkt me ook ontzettend lastig om fulltime te bloggen naast een betaalde baan. Je doet het hartstikke goed hoor, ga lekker zo door!

 18. elke 6 april 2017 op 11:51 am - Beantwoord

  Prachtige geschreven dit! Ga er gewoon voor!

 19. MamaIssues 6 april 2017 op 11:53 am - Beantwoord

  Blogs van mensen die bloggen omdat ze het doen omdat zij het leuk vinden vind ik zelf het leukste
  Je leest dat terug in de artikelen zo ook bij jou!

  Zelf blog ik ook omdat ik het leuk vind om te doen! Groeien is altijd leuk maar niet een verplichting 🙂

  • Romy 6 april 2017 op 8:47 pm - Beantwoord

   Ja klopt 🙂 Ik had een paar keer die vraag gekregen en vond hem zo leuk dat ik besloot deze blog eraan te wijden. Dankjewel voor je reactie én voor de leuke vraag!

  • yvonne 6 april 2017 op 8:49 pm - Beantwoord

   Jij bedankt voor je uitgebreide antwoord!

  • Romy 6 april 2017 op 8:50 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! En wat mooi om te horen dat jij ook zoveel waarde hecht aan plezier halen uit je blog. Dat is uiteindelijk toch het belangrijkste en ik geloof ook dat het van een blog afstraalt als iemand het met plezier en passie doet 🙂

  • Romy 6 april 2017 op 8:51 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment! Dankjewel daarvoor 🙂 En wat mooi om te horen dat jij er ook zo over denkt en echt blogt omdat je er zoveel plezier uit haalt!

 20. Claire 6 april 2017 op 2:38 pm - Beantwoord

  Wat een mooi stuk! Aan het begin van het bloggen zei ik al dat ik dit niet als baan wilde doen. Maar hoe meer ik ermee bezig ben, hoe leuker ik het vind. Of ik er echt mijn fulltime job van wil maken dat weet ik niet. Maar ik wil het in ieder geval blijven doen <3

  • Romy 6 april 2017 op 8:53 pm - Beantwoord

   Ja, dat heb ik ook wel. Bloggen is (gelukkig!) nog zoveel leuker dan ik al dacht 🙂 Ik zou het echt voor geen goud willen missen en zie mezelf ook nooit stoppen met bloggen. Wat heerlijk om te horen dat jij er ook zo van geniet! Ik zou het stiekem wel heel gaaf vinden als je ooit van je blog je werk zou kunnen maken. Volgens mij schuilt er best wel een echte girlboss in jou <3

 21. Nina Simplynspecial 6 april 2017 op 3:15 pm - Beantwoord

  Dit heb je weer erg mooi verwoord meis. Ik kan me wel vinden in wat je zegt. Ik denk dat al bloggen je baan is dat je dan een beetje het vrijblijvende verliest. Nu kun je nog eens zeggen “morgen komt er even geen artikel online”. Niemand die er wakker van ligt. Maar als je daarvan leeft is het meteen zo’n verplichting lijkt mij…

 22. Lianne 6 april 2017 op 4:40 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige woorden! En je hebt ook echt een fantastische blog, ik heb er veel aan en je inspireert me enorm 🙂 Je hebt gelijk hoor, ik zou het ook niet fulltime kunnen doen. Ik ben ook met bloggen begonnen omdat schrijven, net als jij, ook mijn passie is en bloggen geeft daarop een leuke aanvulling, maar niet om het professioneel te gaan doen. Ik denk dat je er veel meer plezier uit haalt als je het lekker voor je hobby blijft doen. Blijf doorgaan met Vaker Vrolijk, ik lees het elke dag met veel plezier! 🙂

  • Romy 6 april 2017 op 8:54 pm - Beantwoord

   Ja precies, het lijkt mij ook echt een verplichting worden als je van bloggen je werk hebt gemaakt. Het is juist zo leuk dat ik het nu kan aanpakken zoals ik het wil en zoals het voor mij goed voelt. Daardoor kan ik er optimaal van genieten 🙂

  • Romy 6 april 2017 op 8:57 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een mooi compliment is dat! Dankjewel 🙂 En wat leuk om te horen dat jij ook zoveel plezier beleeft aan het bloggen en aan het schrijven. Ik ben het helemaal met je eens: juist doordat ik voor mijn plezier blog, haal ik er ook zoveel uit. Ik vind trouwens dat jij het ook echt super doet 🙂

 23. Benthe 6 april 2017 op 8:17 pm - Beantwoord

  Wat een mooie ambities ?! Het lijkt mij ook eng om er een fulltime baan van te maken. Ten eerste vind ik de zekerheid van een baan gewoon veel te fijn, en ten tweede zie ik het inderdaad ook als een leuke hobby voor erbij. Ze zeggen natuurlijk wel: zorg ervoor dat je hobby je werk wordt, dan voelt het nooit alsof je hoeft te werken. Die gedachte spreekt me dan ook wel weer aan… maar dan zou ik denk wel constant in de stress zitten, bang dat ik niet genoeg opdrachten binnen krijg ?.

  • Romy 6 april 2017 op 8:59 pm - Beantwoord

   Haha, precies! Die zin ‘van je hobby je werk maken’ spreekt mij ook wel aan, maar toch heb ik dan mijn twijfels. Misschien heb ik gewoon te veel hobby’s, want de functies waar ik op solliciteer zouden ook echt als uit de hand gelopen hobby’s aanvoelen. Ik heb het idee dat ik daar ook echt mijn ei in kwijt kan en er heel erg van kan genieten. Laat ik maar op zoek gaan naar een vaste baan die als een hobby voelt en daarnaast het bloggen aanhouden als échte hobby, haha 🙂

 24. Evelyne 6 april 2017 op 9:49 pm - Beantwoord

  Met onze nieuwe blog A cup of Stories hoop ik op een professioneler niveau te kunnen schrijven en dat het ook gesmaakt word door de lezer.

  • Romy 7 april 2017 op 7:14 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je echt ambities hebt met deze blog. Jullie doen het super, dus ik duim hard met je mee dat het een groot succes mag worden 🙂

 25. Charlotte 6 april 2017 op 9:55 pm - Beantwoord

  Tof geschreven en goed om te lezen wat je uiteindelijk wilt voor jezelf 🙂
  Ik blog gewoon omdat ik het leuk vind en de samenwerkingen zijn altijd leuk erbij 🙂

  • Romy 7 april 2017 op 6:57 pm - Beantwoord

   Ja precies! Samenwerkingen zijn altijd leuk, maar uiteindelijk is het fijnste om gewoon te kunnen bloggen omdat je daar zo van geniet 🙂

 26. Nesrin 6 april 2017 op 11:51 pm - Beantwoord

  Ik denk dat dit jouw kracht is en dit zet zich uit tot de uitstraling van jouw blog. Bloggen om geld te verdienen of een zo groot mogelijk publiek op te bouwen moeten een gevolg zijn, vind ik.

  Ik blog op gevoel en ik vind het heel leuk dat er mensen zijn die mijn schrijfsels leuk vinden 😉

  • Romy 7 april 2017 op 7:00 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je mooie compliment! En ik ben het helemaal met je eens: het is zo leuk als er ook mensen zijn die het leuk vinden wat je schrijft, maar dat is altijd een leuk gevolg en niet het doel op zich 🙂

 27. wendy 7 april 2017 op 8:35 am - Beantwoord

  Je moet doen waar jejezelf prettig in voelt dit werkt het beste.ik hoop dat je nog lang op deze manier blijft bloggen. Zolang je het maar leuk vindt en een uitdaging voor jezelf. Groetjes Wendy.

  • Romy 7 april 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

   Dat gaat zeker goed komen. Ik vind het bloggen zo leuk om te doen zoals ik het nu doe en ben van plan nog lang niet te stoppen 🙂

 28. Klaske 7 april 2017 op 8:58 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel Romy! Ik vind dat je prachtig hebt verwoord hoe je hier in staat. Ik geniet elke keer weer van je artikelen en hoop dat je op deze manier nog lang doorgaat met bloggen. <3

  • Romy 7 april 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je onwijs lieve reactie <3 En doorgaan met bloggen doe ik zeker. Nog hééél lang 🙂

 29. Danique 7 april 2017 op 9:53 am - Beantwoord

  Wat een fijn artikel weer! Heel goed om er eens over na te denken inderdaad. Ik denk dat zodra je de ambitie hebt om hier geld mee te verdienen en er een vast baan van te maken, je de passie voor het schrijven een beetje verliest. Ik zelf vind het namelijk vrij irritant om continu artikelen te lezen die gesponsord zijn. En dan heb ik het over artikelen die duidelijk laten zien dat producten gekregen zijn, of dat de blogger in kwestie hiervoor betaald krijgt. Zodra de eigenheid erin blijft, vind ik het goed. Het liefst lees ik artikelen over dingen die niet gesponsord zijn.

  • Romy 7 april 2017 op 7:06 pm - Beantwoord

   Wat fijn om jouw eerlijke mening hierover te horen! Daar kan ik zeker wat mee 🙂 Ik heb zelf ook af en toe samenwerkingen of producten die ik heb gekregen, maar ik probeer er wel altijd een leuk artikel van te maken, zodat lezers er ook echt iets mee kunnen. Ook dat is een uitdaging die het bloggen voor mij zo leuk maakt 🙂