Mijn gouden vondsten bij de kringloopwinkel

Als ik mensen vertel dat ik weleens naar de kringloopwinkel ga, krijg ik vaak talloze vooroordelen te horen. De kringloopwinkel is toch vies? Verkopen ze daar niet alleen maar oude troep? En kun je de spullen van daar wel vertrouwen? Soms vind ik het jammer als mensen hun oordeel klaar hebben zonder er zelf ooit een stap binnen te hebben gezet. Met een beetje zoeken vind je er namelijk soms de leukste spullen. Vandaag laat ik je mijn beste vondsten uit de kringloopwinkel zien.

kringloopwinkel

Boeken

In eerste instantie kwam ik bij de kringloopwinkel voor de boeken. Soms verbaas ik me er echt over wat mensen wel niet aan boeken wegdoen. Ik heb weleens boeken gevonden die net een paar maanden oud waren. Daar betaalde ik dan €1,- in plaats van €15,- voor. Goede deal, toch? Als ik boeken lees, lees ik ze vaak maar één keer om ze vervolgens door te verkopen via Marktplaats of weg te doen. Dan vind ik het zonde om boeken nieuw in de winkel te kopen voor veel geld. Bij de kringloopwinkel ben ik al regelmatig voor veel minder geld goed geslaagd. Zo vond ik er onlangs het boek PAAZ (dat kostte overigens een stuk minder dan €9,99), maar ook een bundel van Paulien Cornelisse en een ander leuk boek over taal. Ik moet toegeven dat het vaak goed zoeken is tussen de boeken, maar juist die zoektocht vind ik leuk. Des te blijer ben ik dan namelijk als ik iets vind wat wel in mijn straatje past.

kringloopwinkel

Dvd’s

Met films heb ik eigenlijk hetzelfde als met boeken. Ik ben niet echt iemand die dezelfde film tien keer achter elkaar kijkt, zeker niet bij romantische komedies. Dan vind ik het zonde om veel geld aan een dvd uit te geven en hem vervolgens in de kast te laten staan. Daarom koop ik dvd’s regelmatig bij de kringloopwinkel. Ik zoek altijd in het bijzonder naar Disney-dvd’s. Die verzamel ik namelijk voor als ik zelf ooit kinderen zou hebben. Het lijkt me geweldig om dan alle Disney-klassieker te kijken. De eigenaar van onze kringloopwinkel is tegnwoordig zelfs zo lief om soms Disney-dvd’s voor mij apart te leggen achter de toonbank, waardoor mijn verzameling inmiddels uit 25 dvd’s bestaat. Allemaal voor hooguit een paar euro gescoord!

kringloopwinkel

Speciale vondsten

Meestal kom ik niet met veel meer dan boeken en dvd’s bij de kringloopwinkel vandaan, maar soms heb ik een speciale vondst gedaan. Daar kan ik dan ook zo onwijs blij mee zijn. Zo vond ik laatst een macrolens van Canon in de vitrine. Natuurlijk geloofde ik niet meteen dat de lens perfect zou werken, dus haalde ik thuis mijn camera op en probeerde ik de lens in de winkel daarop uit. Hij bleek prima in orde te zijn en ik ben er nog steeds onwijs blij mee. Ik maakte met deze lens onder andere de foto met de besjes uit mijn blog van gisteren.

Kleding?

In onze kringloopwinkel staan meerdere rijen met kledingrekken in alle soorten en maten. Toch kijk ik daar bijna nooit tussen. Waar ik het met boeken en dvd’s leuk vind om de pareltjes tussen de ‘rotzooi’ vandaan te halen, vind ik dat bij de kleding wat lastiger. Het hangt vaak vol met kleding in maat XXXXL en gekke blousejes die het vooral met Carnaval goed zouden doen. Toch weet ik van anderen dat er best weleens iets moois tussen kan hangen. Ik ben dan ook zeker van plan om binnenkort toch eens tussen de rekken te neuzen. Wie weet doe ik ook daar wel een gouden vondst!

Kom jij weleens bij de kringloopwinkel?

Volg:
Deel:

25 Reacties

 1. 7 november 2016 / 07:46

  Oh ik heb dat gelukkig niet dat mensen t vreemd vinden als ik naar de kringloop ga. Tenminste hoor dat nooit terug. Tis hier al wel en tijdje geleden maar kom er graag. Fijne aankopen heb je gedaan.. vooral de lens!
  Nicole blogde over…Win een persoonlijke video van Sint!

  • Romy
   Auteur
   7 november 2016 / 09:29

   Oh wat fijn! Ik vind het altijd zo jammer als mensen hun oordeel klaar hebben, terwijl ze zelf eigenlijk niet weten wat er allemaal voor leuke en goede spullen te vinden zijn.

 2. Lisa
  7 november 2016 / 10:25

  Jeetje, ik wist niet dat de kringloopwinkel zulke toffe items als cameralenzen verkocht! Die van mij is kapot aan het gaan, dus ik denk dat ik er zeker even een kijkje ga nemen. Meestal hebben ze ook simpele topjes die je goed kan gebruiken voor DIY’s, heeeel fijn! Liefs
  Lisa blogde over…Inspiratie: mijn laatst bekeken series!

  • Romy
   Auteur
   7 november 2016 / 10:30

   Ja precies! Er is zoveel leuks te scoren! Ik moet zeggen dat de cameralens wel echt een vondst was hoor; ze verkopen niet altijd lenzen die het nog doen en die ook nog op mijn camera passen. Maar met goed zoeken vind je er misschien wel een :)

 3. 7 november 2016 / 10:37

  Wow, wat gaaf dat je daar gewoon een lens vond! Echt heel tof! En die dvd’s lijken me ook heel leuk om te zien.

  • Romy
   Auteur
   7 november 2016 / 11:25

   Dankje! Ja, ik ben er zo blij mee! Ik stond nog net niet te springen toen ik de lens in de vitrine zag liggen ;)

 4. Malou | Blonde Blossom
  7 november 2016 / 11:33

  Wat een onwijs leuk artikel! Ik houd zelf ook heel erg van een kringloopwinkel, je kunt er echt pareltjes scoren voor weinig! X

  • Romy
   Auteur
   7 november 2016 / 14:37

   Dankjewel! Ja precies! En juist die zoektocht naar pareltjes maakt een kringloopwinkel zo leuk, vind ik :)

 5. Lieke - Life As Lieke
  7 november 2016 / 10:55

  Wauw wat een mooie vondsten! Die lens is echt gaaf! Ik kom ook weleens bij de kringloop :)

 6. Forever38.com (Vera)
  7 november 2016 / 10:56

  Wow, dat zijn nog eens kringloopschatten ! Ik hou er ook van hoor, lekker snuffelen en voor weinig iets scoren.
  Forever38.com (Vera) blogde over…Mijn Travel Bucketlist

 7. Iris
  7 november 2016 / 12:09

  Wat super dat je die cameralens hebt gevonden! En ook ik spaarde al jaren aan mijn Disney collectie voor als ik ooit kinderen had (overigens hebben we ze nog niet echt gebruikt tot nu toe). Ik moet eerlijk toegeven dat ik juist omdat wij al zoveel boeken en DVDs hebben staan ik bij de Kringloop wegblijf. Ik weet zeker dat ik me niet zou kunnen inhouden en ik wil eerst wat meer ruimte creëren door boeken te lezen, weg te geven of op te ruimen.

  • Romy
   Auteur
   7 november 2016 / 14:38

   Heel begrijpelijk dat je dan nog even niet naar de kringloopwinkel gaat. Omdat alles er zo goedkoop is, moet je jezelf soms wel echt kunnen inhouden ;)

 8. Charel
  7 november 2016 / 12:12

  Ik ben altijd dol op de meubeltjes van de kringloopwinkel! En die lens is wel een gouden vondst inderdaad !
  Charel blogde over…Beats by dr. Dre

 9. 7 november 2016 / 13:55

  Ik ben juist dól op kringloopwinkels. Ik snap niet dat mensen denken dat dat vies is. Mijn halve woning komt er vandaan, zo heb ik een schommelstoel voor maar 20 euro, een bed (niet matras, dat vind ik wel goor) voor 30 en handige keukenspulletjes voor maar een paar euro. Ideaal toch! En je huis ziet er ook niet hetzelfde uit als rest van Ikea Nederland hahah.

  • Romy
   Auteur
   7 november 2016 / 14:40

   Wat leuk om te horen! Als ik op mezelf ga wonen, zou ik ook zeker weten een kijkje nemen bij de kringloopwinkel voor meubels. Soms staan er echt leuke dingen tussen. En inderdaad, je vindt er weer eens iets anders dan anders!

 10. Simone
  7 november 2016 / 13:26

  Soms kom ik nog wel eens bij een kringloopwinkel. Ik vind het vooral leuk om tussen de boeken te neuzen en bij de spelletjes.

 11. Kim
  7 november 2016 / 15:04

  Leuk artikel! Ik shop zelf al jaren met veel plezier bij de kringloop en koop juist vooral kleding, haha.

  • Romy
   Auteur
   7 november 2016 / 15:48

   Wat leuk om te horen! Ik ben echt van plan om ook maar eens tussen de kleding en schoenen te kijken. Soms zie ik er in de verte (vanaf de boekenafdeling, haha) best wel leuke dingen tussen hangen.

 12. Bente
  7 november 2016 / 17:26

  Ik kom er echt zelden. Mijn moeder is dol op tweedehands winkels dus heel af en toe ga ik wel eens met haar mee..

  Wat een top vondst die camera lens!

 13. 7 november 2016 / 19:00

  Wauwwww, wat ongelofelijk gaaf dat je gewoon een cameralens op de kop hebt kunnen tikken. Zoiets hoop ik ook nog eens te scoren bij een tweedehands winkel. Zelf shop ik ook geregeld bij de tweedehands winkel, zoals je vandaag hebt kunnen zien op mijn blog. Want hoewel de kledingrekken er soms wat carnaval-achtig uitzien, kan ik vaak een aantal kledingstukken vinden waarmee ik prima een outfit samen kan stellen. :)

  • Romy
   Auteur
   7 november 2016 / 22:54

   Ja zeker weten! Het grappige is dat ik normaal nooit bij de elektronica-afdeling kijk, maar toevallig viel mijn oog net op deze lens. Ik vind het zo knap hoe jij toch leuke kleding weet te vinden! Ik heb ooit weleens een vest gescoord, maar daar blijft het bij. Die zoektocht vind ik wel heel leuk, dus ik ga toch eens beter op zoek!

 14. 29 januari 2017 / 21:03

  Wat een leuke dingen heb je gekocht bij de kringloop! Ik koop ook regelmatig bij de kringloopwinkel, maar breng zelf ook vaak veel spullen daarnaar toe. Boeken die ik niet wil houden, kleding, dvd’s van alles :-)

  • Romy
   Auteur
   30 januari 2017 / 09:01

   Leuk om te horen dat je ook regelmatig bij de kringloopwinkel komt en wat goed dat je er ook vaak weer spullen naartoe brengt! Ik ga zelf ook regelmatig weer terug met een aantal boeken en kleding :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge