unnamed file 27 1

Mijn gouden vondsten bij de kringloopwinkel

 • 7 november 2016
 • 25 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Als ik mensen vertel dat ik weleens naar de kringloopwinkel ga, krijg ik vaak talloze vooroordelen te horen. De kringloopwinkel is toch vies? Verkopen ze daar niet alleen maar oude troep? En kun je de spullen van daar wel vertrouwen? Soms vind ik het jammer als mensen hun oordeel klaar hebben zonder er zelf ooit een stap binnen te hebben gezet. Met een beetje zoeken vind je er namelijk soms de leukste spullen. Vandaag laat ik je mijn beste vondsten uit de kringloopwinkel zien.

kringloopwinkel

Boeken

In eerste instantie kwam ik bij de kringloopwinkel voor de boeken. Soms verbaas ik me er echt over wat mensen wel niet aan boeken wegdoen. Ik heb weleens boeken gevonden die net een paar maanden oud waren. Daar betaalde ik dan €1,- in plaats van €15,- voor. Goede deal, toch? Als ik boeken lees, lees ik ze vaak maar één keer om ze vervolgens door te verkopen via Marktplaats of weg te doen. Dan vind ik het zonde om boeken nieuw in de winkel te kopen voor veel geld. Bij de kringloopwinkel ben ik al regelmatig voor veel minder geld goed geslaagd. Zo vond ik er onlangs het boek PAAZ (dat kostte overigens een stuk minder dan €9,99), maar ook een bundel van Paulien Cornelisse en een ander leuk boek over taal. Ik moet toegeven dat het vaak goed zoeken is tussen de boeken, maar juist die zoektocht vind ik leuk. Des te blijer ben ik dan namelijk als ik iets vind wat wel in mijn straatje past.

kringloopwinkel

Dvd’s

Met films heb ik eigenlijk hetzelfde als met boeken. Ik ben niet echt iemand die dezelfde film tien keer achter elkaar kijkt, zeker niet bij romantische komedies. Dan vind ik het zonde om veel geld aan een dvd uit te geven en hem vervolgens in de kast te laten staan. Daarom koop ik dvd’s regelmatig bij de kringloopwinkel. Ik zoek altijd in het bijzonder naar Disney-dvd’s. Die verzamel ik namelijk voor als ik zelf ooit kinderen zou hebben. Het lijkt me geweldig om dan alle Disney-klassieker te kijken. De eigenaar van onze kringloopwinkel is tegnwoordig zelfs zo lief om soms Disney-dvd’s voor mij apart te leggen achter de toonbank, waardoor mijn verzameling inmiddels uit 25 dvd’s bestaat. Allemaal voor hooguit een paar euro gescoord!

kringloopwinkel

Speciale vondsten

Meestal kom ik niet met veel meer dan boeken en dvd’s bij de kringloopwinkel vandaan, maar soms heb ik een speciale vondst gedaan. Daar kan ik dan ook zo onwijs blij mee zijn. Zo vond ik laatst een macrolens van Canon in de vitrine. Natuurlijk geloofde ik niet meteen dat de lens perfect zou werken, dus haalde ik thuis mijn camera op en probeerde ik de lens in de winkel daarop uit. Hij bleek prima in orde te zijn en ik ben er nog steeds onwijs blij mee. Ik maakte met deze lens onder andere de foto met de besjes uit mijn blog van gisteren.

Kleding?

In onze kringloopwinkel staan meerdere rijen met kledingrekken in alle soorten en maten. Toch kijk ik daar bijna nooit tussen. Waar ik het met boeken en dvd’s leuk vind om de pareltjes tussen de ‘rotzooi’ vandaan te halen, vind ik dat bij de kleding wat lastiger. Het hangt vaak vol met kleding in maat XXXXL en gekke blousejes die het vooral met Carnaval goed zouden doen. Toch weet ik van anderen dat er best weleens iets moois tussen kan hangen. Ik ben dan ook zeker van plan om binnenkort toch eens tussen de rekken te neuzen. Wie weet doe ik ook daar wel een gouden vondst!

Kom jij weleens bij de kringloopwinkel?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Nicole 7 november 2016 op 7:46 am - Beantwoord

  Oh ik heb dat gelukkig niet dat mensen t vreemd vinden als ik naar de kringloop ga. Tenminste hoor dat nooit terug. Tis hier al wel en tijdje geleden maar kom er graag. Fijne aankopen heb je gedaan.. vooral de lens!

  • Romy 7 november 2016 op 9:29 am - Beantwoord

   Oh wat fijn! Ik vind het altijd zo jammer als mensen hun oordeel klaar hebben, terwijl ze zelf eigenlijk niet weten wat er allemaal voor leuke en goede spullen te vinden zijn.

 2. marjolein 7 november 2016 op 8:51 am - Beantwoord

  Heeeerlijk de kringloopwinkel! Kun je altijd zulke leuke dingen scoren! x

 3. Monique | WritingMonique 7 november 2016 op 10:03 am - Beantwoord

  Oh, Disney dvd’s! Zo leuk haha! En de boeken van Paulien Cornelisse zijn tof!

 4. Lisa 7 november 2016 op 10:25 am - Beantwoord

  Jeetje, ik wist niet dat de kringloopwinkel zulke toffe items als cameralenzen verkocht! Die van mij is kapot aan het gaan, dus ik denk dat ik er zeker even een kijkje ga nemen. Meestal hebben ze ook simpele topjes die je goed kan gebruiken voor DIY’s, heeeel fijn! Liefs

  • Romy 7 november 2016 op 10:30 am - Beantwoord

   Ja precies! Er is zoveel leuks te scoren! Ik moet zeggen dat de cameralens wel echt een vondst was hoor; ze verkopen niet altijd lenzen die het nog doen en die ook nog op mijn camera passen. Maar met goed zoeken vind je er misschien wel een 🙂

 5. Iris 7 november 2016 op 10:37 am - Beantwoord

  Wow, wat gaaf dat je daar gewoon een lens vond! Echt heel tof! En die dvd’s lijken me ook heel leuk om te zien.

  • Romy 7 november 2016 op 11:25 am - Beantwoord

   Dankje! Ja, ik ben er zo blij mee! Ik stond nog net niet te springen toen ik de lens in de vitrine zag liggen 😉

 6. Lieke - Life As Lieke 7 november 2016 op 10:55 am - Beantwoord

  Wauw wat een mooie vondsten! Die lens is echt gaaf! Ik kom ook weleens bij de kringloop 🙂

 7. Forever38.com (Vera) 7 november 2016 op 10:56 am - Beantwoord

  Wow, dat zijn nog eens kringloopschatten ! Ik hou er ook van hoor, lekker snuffelen en voor weinig iets scoren.

 8. Malou | Blonde Blossom 7 november 2016 op 11:33 am - Beantwoord

  Wat een onwijs leuk artikel! Ik houd zelf ook heel erg van een kringloopwinkel, je kunt er echt pareltjes scoren voor weinig! X

  • Romy 7 november 2016 op 2:37 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja precies! En juist die zoektocht naar pareltjes maakt een kringloopwinkel zo leuk, vind ik 🙂

 9. Iris 7 november 2016 op 12:09 pm - Beantwoord

  Wat super dat je die cameralens hebt gevonden! En ook ik spaarde al jaren aan mijn Disney collectie voor als ik ooit kinderen had (overigens hebben we ze nog niet echt gebruikt tot nu toe). Ik moet eerlijk toegeven dat ik juist omdat wij al zoveel boeken en DVDs hebben staan ik bij de Kringloop wegblijf. Ik weet zeker dat ik me niet zou kunnen inhouden en ik wil eerst wat meer ruimte creëren door boeken te lezen, weg te geven of op te ruimen.

  • Romy 7 november 2016 op 2:38 pm - Beantwoord

   Heel begrijpelijk dat je dan nog even niet naar de kringloopwinkel gaat. Omdat alles er zo goedkoop is, moet je jezelf soms wel echt kunnen inhouden 😉

 10. Charel 7 november 2016 op 12:12 pm - Beantwoord

  Ik ben altijd dol op de meubeltjes van de kringloopwinkel! En die lens is wel een gouden vondst inderdaad !

 11. Simone 7 november 2016 op 1:26 pm - Beantwoord

  Soms kom ik nog wel eens bij een kringloopwinkel. Ik vind het vooral leuk om tussen de boeken te neuzen en bij de spelletjes.

 12. Claire 7 november 2016 op 1:55 pm - Beantwoord

  Ik ben juist dól op kringloopwinkels. Ik snap niet dat mensen denken dat dat vies is. Mijn halve woning komt er vandaan, zo heb ik een schommelstoel voor maar 20 euro, een bed (niet matras, dat vind ik wel goor) voor 30 en handige keukenspulletjes voor maar een paar euro. Ideaal toch! En je huis ziet er ook niet hetzelfde uit als rest van Ikea Nederland hahah.

  • Romy 7 november 2016 op 2:40 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Als ik op mezelf ga wonen, zou ik ook zeker weten een kijkje nemen bij de kringloopwinkel voor meubels. Soms staan er echt leuke dingen tussen. En inderdaad, je vindt er weer eens iets anders dan anders!

 13. Kim 7 november 2016 op 3:04 pm - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik shop zelf al jaren met veel plezier bij de kringloop en koop juist vooral kleding, haha.

 14. Bente 7 november 2016 op 5:26 pm - Beantwoord

  Ik kom er echt zelden. Mijn moeder is dol op tweedehands winkels dus heel af en toe ga ik wel eens met haar mee..

  Wat een top vondst die camera lens!

 15. Sara | MevrouwMiauw 7 november 2016 op 7:00 pm - Beantwoord

  Wauwwww, wat ongelofelijk gaaf dat je gewoon een cameralens op de kop hebt kunnen tikken. Zoiets hoop ik ook nog eens te scoren bij een tweedehands winkel. Zelf shop ik ook geregeld bij de tweedehands winkel, zoals je vandaag hebt kunnen zien op mijn blog. Want hoewel de kledingrekken er soms wat carnaval-achtig uitzien, kan ik vaak een aantal kledingstukken vinden waarmee ik prima een outfit samen kan stellen. 🙂

  • Romy 7 november 2016 op 10:54 pm - Beantwoord

   Ja zeker weten! Het grappige is dat ik normaal nooit bij de elektronica-afdeling kijk, maar toevallig viel mijn oog net op deze lens. Ik vind het zo knap hoe jij toch leuke kleding weet te vinden! Ik heb ooit weleens een vest gescoord, maar daar blijft het bij. Die zoektocht vind ik wel heel leuk, dus ik ga toch eens beter op zoek!

 16. Lesley 29 januari 2017 op 9:03 pm - Beantwoord

  Wat een leuke dingen heb je gekocht bij de kringloop! Ik koop ook regelmatig bij de kringloopwinkel, maar breng zelf ook vaak veel spullen daarnaar toe. Boeken die ik niet wil houden, kleding, dvd’s van alles 🙂

  • Romy 30 januari 2017 op 9:01 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je ook regelmatig bij de kringloopwinkel komt en wat goed dat je er ook vaak weer spullen naartoe brengt! Ik ga zelf ook regelmatig weer terug met een aantal boeken en kleding 🙂

Recente blogs

Fouten maken mag | Hoe kun je er milder over denken? (8 tips)

23 november 2023|Zelfliefde, Persoonlijke groei|

Fouten maken mag. Het hoort erbij. Iedereen doet het. Je hoort het jezelf misschien ook weleens zeggen. Maar meestal kunnen we de foutjes van anderen veel makkelijker vergeven dan die van onszelf. Waar je bij een ander je schouders ophaalt, baal je er zelf stevig van als iets niet gaat zoals gehoopt. Misschien ben je zelfs vooraf al bang om fouten te maken. Elke d/t-fout of struikelpartij over woorden vind je er één te veel. Maar wat als je er anders naar kijkt? Je fouten van vandaag zijn je wijze lessen van morgen. En écht, zo vreselijk is het niet als je een keer een misser begaat. Dit zijn 8 tips om daar ook zelf meer in te geloven.

Op naar een stralende huid deze zomer!

6 juli 2017|Lifestyle|

Mijn huid heeft het jarenlang maar zwaar te verduren gehad. Ik gebruikte al die tijd niet eens een dagcrème en ging met foundation en al nog op mijn gezicht naar bed. Niet echt een succes! Sinds een paar maanden heb ik mijn leven gebeterd en ga ik netjes met een schoon gezicht slapen. Het kan alleen altijd beter. Daarom wil ik deze zomer mijn best doen om voor een stralende huid te gaan. Dit zijn 6 (dierproefvrije!) producten die me daar hopelijk een handje bij gaan helpen.

10 (handige én onhandige!) verborgen talenten van mij

17 april 2018|Persoonlijk|

Verborgen talenten hebben we allemaal wel. Misschien heb je een stem als een nachtegaal of kun je geweldig mooi tekenen. Over die twee talenten beschik ik zelf niet, maar gelukkig heb ik een aantal andere dingen waar ik naar eigen zeggen best goed in ben. Bereid je voor: even nuttig zijn die verborgen talenten niet allemaal. Sterker nog, sommige talenten was ik liever kwijt dan rijk geweest. Toch leek het me leuk om 10 dingen te benoemen waar ik ongemerkt een talent voor heb ontwikkeld.