groene kneusjes box

Ik bestelde een Groene Kneusjes Box bij Plantje.nl

 • 12 april 2020
 • 35 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Interieur

Laatst werd ik op Instagram gigantisch beïnfluenced. Melissa liet zien dat ze voor een Groene Kneusjes Box had besteld bij Plantje.nl. Haar hele tafel stond vol met planten die ze voor maar € 24,95 had besteld. En het leuke is: de planten zijn allemaal “kneusjes”. Ze mankeren iets, waardoor ze niet zomaar verkocht kunnen worden. Maar dat maakt de planten er natuurlijk niet minder leuk op. Je raadt vast al wat er een uur later gebeurde: ook ik mikte pijlsnel een Groene Kneusjes Box van Plantje.nl in mijn digitale winkelmandje. Was het wat? En wat zat er allemaal in?

Wat is de Groene Kneusjes Box?

De Groene Kneusjes Box is een box vol “afgedankte” maar nog steeds mooie planten die je bij Plantje.nl bestelt voor een klein prijsje. Met de Groene Kneusjes Box maak je niet alleen jezelf gelukkig, maar doe je ook nog eens iets goeds voor de kwekers. Kwekers moeten nogal wat planten weggooien die een schoonheidsfoutje hebben. Eén verkleurd takje of mank blaadje en de plantjes belanden al in de kliko. Zonde! Daarom onderschept Plantje.nl deze kneusjes voordat ze op de stort terechtkomen en stopt ze in een doos. De Groene Kneusjes Box dus! De inhoud verschilt per doos, maar elke doos bevat minimaal 10-12 planten met een grootte die varieert van 5 tot 17 centimeter doorsnee. Dat terwijl je er maar € 24,95 (+ verzendkosten) voor betaalt. De waarde is minimaal zo’n € 50 tot € 60.

Tja, dat moest ik natuurlijk zelf proberen. Niet omdat ik nog geen planten in huis heb (integendeel!), maar wel omdat je van planten nooit genoeg hebt. En omdat ik stiekem wel in ben voor een verrassing. Zeker als het een groene verrassing is. En al helemaal als het een doos vol met groene verrassingen is.

Dit artikel is niet gesponsord trouwens. Ik ben gewoon heel enthousiast en heb zo’n vermoeden dat er nog wel meer mensen zijn die hier minstens zo enthousiast van worden als ik. De links in het artikel zijn wel affiliate links.

groene kneusjes box review

Een doos vol planten

Vrijdag was het dan zover. De hele dag keek ik al uit naar het moment dat de deurbel zou gaan. Om half vier stond er dan eindelijk een grote doos op mij te wachten in de hal. Omdat mijn vriend ook een Groene Kneusjes Box had besteld, besloten we de dozen vanaf afstand met elkaar te unboxen via videobellen. Een grote glimlach verscheen direct op mijn gezicht toen ik de kleppen van de doos openden. Zó veel planten! Het waren er in totaal maar liefst 13, waaronder een paar joekels. Wat een feest!

groene kneusjes box review

Wat zat er in de Groene Kneusjes Box?

Een kwartier later stond mijn woonkamer vol met planten (en was de vloerk bezaaid met aarde, maar dat terzijde). Bij de meeste planten kon ik niet eens een schoonheidsfoutje ontdekken. Een van de vetplanten miste een klein hoekje, maar verder heb ik oprecht geen idee waarom deze planten “kneusjes” zouden zijn. Alleen maar mooi dus!

Hierboven zie je mijn buit. Overigens is op deze foto lastig te zien hoeveel het eigenlijk is. Je moet je voorstellen dat de dieffenbachia (de geel/groene plant rechts) een flinke plant is en dat er dus nog 12 andere planten naast staan. De grote doos was dus echt volledig gevuld met planten en niet met lucht.

Review Groene Kneusjes Box van Plantje.nl

Mijn oordeel over de inhoud van de doos? Daar kan ik kort over zijn: fantastisch! Voor heel weinig geld krijg je dus echt héél veel mooie planten. Kleintjes, maar ook grote planten van zo’n 40 centimeter hoog. De planten zien er allemaal heel netjes uit en zijn – zoals Plantje.nl ook belooft – intact en springlevend. Een paar plantjes waren niet helemaal mijn ding, maar bijna alles in de doos geef ik met liefde een plekje in mijn huis.

Het zijn zelfs zo veel planten dat ik moet nadenken waar ik ze allemaal ga neerzetten. Ook moet ik maar eens een paar plantenpotten gaan bestellen om de planten kwijt te kunnen, maar dat vind ik gelukkig geen straf om naar op zoek te gaan.

Welke planten zaten er allemaal in?

Nu ben je vast net zo nieuwsgierig naar de inhoud van de doos als ik toen ik de kleppen openvouwde. Ik zal je de planten een voor een laten zien.

4 mini-plantjes

Hoe schattig zijn deze groene mini’s? Vooral de vetplant vind ik erg mooi, maar de plantjes met vrolijke blaadjes zijn ook nogal mijn ding. De roze al helemaal natuurlijk. Weet iemand trouwens hoe deze plantjes heten? Daar ben ik wel benieuwd naar.

Varen Asplenium
groene kneusjes box review

Varen Asplenium

Deze varen is absoluut een van mijn lievelingsplanten uit de doos. Niet voor niets heb ik hem een prominente plek op mijn bijzettafeltje gegeven.

dieffenbachia en klimop

Dieffenbachia en klimop

De dieffenbachia rechts vind ik zo’n mooi ding. Omdat dit een van de weinige giftige planten is waar Pippa weleens aan snuffelt, heb ik hem maar een plekje bovenop op de hoge kast gegeven.

Daarnaast staat de klimop die in de doos zat. Wat een leukerd! Ik heb helaas al eerder twee (of was het drie?) klimopplantjes laten sneuvelen, dus de levensverwachting van deze plant is in mijn huis misschien niet heel hoog. Maar ik ga mijn best doen!

lelieplant

Lepelplant

Van de lepelplant heb ik al twee exemplaren staan, maar een derde exemplaar sla ik zeker niet af. Ik blijf dit een mooie plant vinden. Het plantje dat ik ontving, heeft ook nog eens een heel leuk formaat. Hij staat inmiddels hoog in het raam te schitteren.

groene kneusjes box review

Yucca (palmlelie)

Verder zat er een palmlelie in de box. Ook hiervan heb ik er al één, maar dan een groot exemplaar. Deze mini-variant heb ik naast zijn grote soortgenoot gezet, waarvan je op de foto hierboven nog net een glimp kunt opvangen.

groene kneusjes box review

Nog 4 planten

Ten slotte haalde ik ook nog eens deze 4 planten uit de Groene Kneusjes Box tevoorschijn. Deze geef ik waarschijnlijk maar een liefdevol onderkomen bij iemand anders. Niet omdat ik ze allemaal niet leuk vind, maar om te voorkomen dat mijn huis in een volledig oerwoud veranderd met 13 nieuwe plantjes. Ach, hier kan ik vast iemand anders heel blij mee maken.

Review Groene Kneusjes Box – eindoordeel

Tja, wat ik van de Groene Kneusjes Box vond, is inmiddels vast duidelijk. Deze doos vol plantjes is wat mij betreft het geld meer dan waard. Het is alleen al een feestje om zo’n doos vol groene verrassingen te “unboxen” (om er maar wat YouTube-taal tegenaan te gooien), maar ook de inhoud stelde me niet teleur. Mijn huis is er flink van opgefleurd. Ikzelf ook. En hopelijk de kwekers ook een beetje, want dit levert hen ook een extra zakcentje op.

Je kunt de Groene Kneusjes Box bestellen via Plantje.nl voor € 24,95. Er is trouwens ook een halve Groene Kneusjes Box voor € 18,95 als je wél zo’n verrassingsbox maar niet 12 planten wilt.

Deze dozen zijn aardig populair, dus je moet wellicht even geduld hebben voordat je jouw plantenaanwinsten in de armen kunt sluiten. Maar wat mij betreft zijn ze het wachten meer dan waard!

Kende jij dit initiatief al?

review groene kneusjes box plantje.nl

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marloes 12 april 2020 op 7:25 am - Beantwoord

  Ik heb dit op Instagram ook al meerdere malen voorbij zien komen en ik ben echt geneigd zo’n doos te kopen. ‘Helaas’ hebben wij hier in huis al best wat planten die mijn vriend allemaal verzorgt (ik laat ze of verzuipen of uitdrogen), dus ik denk niet dat ik zo’n doos in huis ga halen. Vind het wel een heel goed initiatief!

 2. Darina 12 april 2020 op 8:02 am - Beantwoord

  Ik zag het ook voorbij komen en ben zeker enthousiast. Eerst maar eens bedenken waar ik ze neer zou kunnen zetten 🙂

 3. Esther 12 april 2020 op 8:05 am - Beantwoord

  Ik heb de box ook gekocht, maar ik moet nog wat geduld hebben. Over twee weken komt hij pas binnen. Ik ben heel benieuwd wat er bij mij allemaal in zit. Bij jou is hij in ieder geval goed gevuld

 4. Shirley 12 april 2020 op 8:25 am - Beantwoord

  Zo leuk om te zien! Ik heb er ook één binnen. Mijn klimop was het enige echte kneusje, die heb ik kaal geknipt, nu afwachten of er nog iets mee gebeurt. Ben er erg blij mee, nu alleen nog vetpotten en genoeg sierpotten regelen, haha.

 5. Hermien - KouweKleren 12 april 2020 op 8:37 am - Beantwoord

  Ik ben zo vaak getipt over de box, blijkbaar sta ik bekend als plantenvriend én anti-weggooi. Klopt ook wel! Ik denk alleen dat mijn vriend mij (met mijn planten) naar het balkon zou verbannen als ik er een stuk of 15 extra in huis zou halen. Maar erg leuk om te zien hoe mooi ze zijn. Dat geeft wel weer te denken over de extreme gelijkheidseisen die er blijkbaar aan planten worden gesteld, net als groenten, vind je niet?

 6. Simone 12 april 2020 op 8:53 am - Beantwoord

  Ahhh ik zag dit ook bij Melissa en vond haar vangst echt geweldig, maar wat heb jij ook een boel leukerds gekregen!

 7. Geke 12 april 2020 op 9:06 am - Beantwoord

  Wat een schatten komen er uit de doos zeg, heerlijk!
  Verleiding – verleiding – verleiding 🙂 maar eigenlijk heb ik een binnenplanten-koopstop… eerst verzorgen en (meer dan) in leven houden wat er al is…
  Een tipje misschien voor de klimop: geef hem een plaatsje in een pot op je balkon, daar zal ie wel happy zijn. Ook leuk te combineren trouwens: de afhangende klimop en dan daarbij staat een meer opgaande plant heel leuk.
  De naamloze kleurrijke plantjes: Hypoëstes of polkadotplant (vermoed ik).

 8. Naomi 12 april 2020 op 9:13 am - Beantwoord

  Gaaf zeg, dit initiatief! Ik kende het niet, maar het lijkt me wel wat. Bij mij doen planten het slecht en daarom ga ik over op ‘nep’, maar dit vind ik (vanwege de meevallende prijs) ook nog wel een overweging waard.

 9. Audrey 12 april 2020 op 9:44 am - Beantwoord

  Ik hoorde er deze week voor het eerst over en ik vind het echt een heel tof initiatief! Ik vind het alleen wel jammer dat je niet een kleinere box kunt kopen, want dit is wel heel veel in één keer.

  • Audrey 14 april 2020 op 12:50 pm - Beantwoord

   Ik heb net maar gewoon een box besteld! Een beetje avontuur is goed voor me. En ik kan er altijd een aantal weggeven.

 10. Lisa 12 april 2020 op 9:58 am - Beantwoord

  Oooh daar ben ik ook vatbaar voor. Wat tof! Dank zij jou en je mooie foto’s ga ik er ook één bestellen.

 11. Silke 12 april 2020 op 10:11 am - Beantwoord

  Zo leuk! Toevallig een vriendin van mij die gisteren mij precies hetzelfde zei:’ huis vol planten.. En aarde op de grond’. Ze had ook deze box besteld!

 12. Anouk 12 april 2020 op 10:49 am - Beantwoord

  Wat een geweldig initiatief, ik wou dat ik een groter huis had om zoveel planten in te zetten. Echt heel gaaf!

 13. Daenelia 12 april 2020 op 11:37 am - Beantwoord

  Ik heb 2 tuinplanten die ik in leven weet te houden. Voor meer is er even geen plaats. Als je de planten al mooi vind, terwijl het kneusjes zijn … waarom worden ze dan niet voor de volle prijs verkocht? Het leeft en bloeit, dat is toch precies wat een plant moet doen? Jammer dat de kwekers nu zo’n 40 euro inkomsten per box mislopen.

 14. Lesley 12 april 2020 op 11:48 am - Beantwoord

  Superleuk hé! Mijn enige probleem: ik kan gezonde planten al amper in leven houden, dus ik denk echt dat deze te hoog gegrepen zijn haha.

 15. Jessica J. 12 april 2020 op 12:09 pm - Beantwoord

  Ik heb deze box ook al meermaals zien passeren. Zo’n leuk initiatief! Ik las ergens dat ze inderdaad lang niet allemaal iets mankeren, maar ook gewoon al te lang in de winkel of zo kunnen staan.
  Zelf zou ik ook zo graag meer groen in huis hebben, maar wij moeten alles op hoge kasten zetten omdat de kat er anders flink aan knaagt – en daar krijgen ze niet genoeg zonlicht.

 16. Anke 12 april 2020 op 12:20 pm - Beantwoord

  Wat een leukerds! En voor €17,50 hoef je het eigenlijk niet te laten. Al sla ik deze box even over, want cactussen overleven het bij mij zelfs niet, haha. 😉

  P.S: je schrijft over de dieffenbachia rechts op je kast. Moet het niet links zijn?

 17. Anouk 12 april 2020 op 2:02 pm - Beantwoord

  Super leuk dit! Ik ga ook even een kijkje nemen.

 18. Justine 12 april 2020 op 2:44 pm - Beantwoord

  Ik vind dit dus echt aweeeesome! Ik zag dit een aantal weken geleden al en toen twijfelde ik heel erg. Ineens zie ik het bij iedereen voorbij komen en ben ik verkocht. Toevallig heb ik eergisteren ook een box besteld, hihi.
  Ik bedoel.. Waaaaauw! Wat een toffe hoeveelheid plantjes en wat een leuke plantjes ook. Vooral die mini’s die jij hebt gekregen vind ik heel leuk. Ik hoop ook zulke te mogen ontvangen haha

 19. Willemijn 12 april 2020 op 4:27 pm - Beantwoord

  De naamloze gekleurde plantjes zijn hypoestes en de vetplant is een haworthia.

 20. Heidi 12 april 2020 op 4:57 pm - Beantwoord

  Helemaal fantastisch. Heb ondertussen al mijn 2de box besteld die volgend weekend binnenkomt. Echt voor de mensen die twijfelen….niet doen en gewoon bestellen, je krijgt prachtige planten en helpt er ook nog is de kwekers mee.

 21. Sylvia 12 april 2020 op 7:28 pm - Beantwoord

  Mijn dochter en ik vinden dit wel een leuke actie,zei zou de kneusjes box bestellen,maar kreeg later een app van haar van ,laat maar met een screenshot met bedrag en verzendkosten kwam totaal op nog €39.00 (wij wonen op een waddeneiland en snappen best dat er een paar euro meer bij komt aan verzendkosten maar zoveel)Heb daar hier een mailtje over gestuurd ,eerst was het van oo dat klopt niet, na 3 mailtjes verder met adres gegevens enz ,Ja het klopt kosten voorleverancier en toeslag waddeneiland meer als €20.00.Helaas dat vonden wij van de zotte lijkt wel (discriminatie ) ,als het nou € 9.00 zijn prima maar zoveel helaas voor ons niet kijk wel ergens anders voor kneusjes planten

 22. Nikita 12 april 2020 op 9:38 pm - Beantwoord

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vind het wel een goeie actie. Zo krijgen die plantjes ook nog een mooi huisje. En ik weet zeker dat ze bij jou een goed huisje zullen hebben. Ik wil later wel planten in huis, nu is dat gewoon niet mogelijk. Wij hebben ons vogeltje en de planten zijn niet veilig dan 😉

 23. Tea 12 april 2020 op 10:22 pm - Beantwoord

  Wat tof! Ik zag dit voorbijkomen en wou het bestellen als cadeau voor een vriendin, maar twijfelde en heb het uiteindelijk niet gedaan, super jammer nu ik dit zo zie. Hoe was de selectie van je vriend?

  • Romy 13 april 2020 op 4:02 pm - Beantwoord

   Mijn vriend had, op drie planten na, dezelfde inhoud als ik. Hij was ook erg tevreden en heeft nu net als ik een huis vol planten 🙂 Wat ons betreft zeker een aanrader dus!

 24. Patricia 13 april 2020 op 1:50 am - Beantwoord

  Planten veranderen hier al snel in kneusjes, dus het groen wat verder aanvullen in deze tijd is wel een goed idee. Ga er eens meer informatie over op zoeken.

 25. Djuli 13 april 2020 op 10:44 am - Beantwoord

  Ik vind dit zo leuk! Heb het al een paar keer voorbij zien komen en de verleiding is heeel groot, maar ik heb al zo veel planten!

 26. bychristiana 13 april 2020 op 10:45 am - Beantwoord

  Wat een onwijs leuk initiatief zeg! Weet je wat ik eerst dacht toen ik de titel zag? Dat het een box zou zijn met allemaal makkelijk te onderhouden planten, maar met groene kneusjes bedoelden ze dus wat anders haha;-)

 27. Giovanna Jansen 13 april 2020 op 11:13 am - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk! Ik kende dit principe nog niet. Ik weet niet of ik zoveel planten in één keer kwijt kan in huis, maar ik ga dit zeker onthouden!

 28. Ly 13 april 2020 op 11:36 am - Beantwoord

  Jaaa zo leuk ik kreeg hem twee weken geleden binnen! Het was de bedoeling dat ik de helft naar mijn moeder door zou sturen als verassing…. Van de 13 heb ik met pijn in mijn hartje 5 naar mijn moeder gestuurd (ik vond ze allemaal zoooo leuk)… Ze was super blij met deze verassing!

 29. Evelyne 13 april 2020 op 1:16 pm - Beantwoord

  Wat een leuk initiatief! Veel plantenplezier!

 30. Saskia 13 april 2020 op 5:21 pm - Beantwoord

  Ik had er inderdaad van gehoord maar heb nu al ZOVEEL planten die ik eigenlijk al moet verpotten…

 31. Suzanne 14 april 2020 op 8:36 am - Beantwoord

  Wat leuk dit! Ik heb er zelf nog niet eerder van gehoord, maar wel echt super leuk!

 32. Els 15 april 2020 op 5:59 pm - Beantwoord

  Al meerdere malen voorbij zien komen. Zo leuk! Ben ook gaan kijken op hun site. Helaas niet veel tuinplanten. Daarvan zou ik wel een kneusjesbox willen :-).

 33. Jessica 21 april 2020 op 3:08 pm - Beantwoord

  Ik zag het al vaker voorbij komen. Toch twijfelde ik, want bij plantje.nl staat er niet bij of de planten geschikt zijn voor dieren. Gezien we 2 katten en 1 hond hebben. Eerder een fijne set gekocht bij plantsome.nl, daar kon ik wel zien of het geschikt is voor dieren / kinderen etc.
  Nu toch overstag door al die leuke reviews overal. Tevens bij een andere webshop Wishpelwebshop plantenpotten van het merk Elho besteld. Deze zijn van kunststof en duurzaam gemaakt. Dat is wel een pluspunt.
  De kneuzenbox komt pas over 2 weken. Heb ik nog even wat tijd om goed voor te bereiden op een hoop planten die komen.

Recente blogs

Kalm kwartier | Mijn nieuwe gewoonte om mezelf meer rust te geven

13 mei 2021|Lifestyle, Zelfliefde|

Een kalm kwartier. Het klinkt misschien als een slechte promotiecampagne voor een veel te dure bodylotion. Maar nee hoor, het is een nieuw "ritueel" dat ik voor mezelf heb bedacht om vaker stil te zitten. Ik weet niet hoe het zit bij jou, maar ik vind de drempel best hoog liggen om echt een dag lang te "niksen" of zes uur lang series te kijken. Totdat ik ontdekte dat ontspanning 'm vaak zit in veel kleinere momenten. Een kwartier tijd kun je elke dag maken - een paar keer per dag zelfs.