Ik bestelde een Groene Kneusjes Box bij Plantje.nl

groene kneusjes box review

Laatst werd ik op Instagram gigantisch beïnfluenced. Melissa liet zien dat ze voor een Groene Kneusjes Box had besteld bij Plantje.nl. Haar hele tafel stond vol met planten die ze voor maar € 17,50 had besteld. En het leuke is: de planten zijn allemaal “kneusjes”. Ze mankeren iets, waardoor ze niet zomaar verkocht kunnen worden. Maar dat maakt de planten er natuurlijk niet minder leuk op. Je raadt vast al wat er een uur later gebeurde: ook ik mikte pijlsnel een Groene Kneusjes Box van Plantje.nl in mijn digitale winkelmandje. Was het wat? En wat zat er allemaal in?

De Groene Kneusjes Box van Plantje.nl – wat is dat?

Met de Groene Kneusjes Box maak je niet alleen jezelf gelukkig, maar doe je ook nog eens iets goeds voor de kwekers. Kwekers moeten nogal wat planten weggooien die een schoonheidsfoutje hebben. Eén verkleurd takje of mank blaadje en de plantjes belanden al in de kliko. Zonde natuurlijk! Daarom onderschept Plantje.nl deze kneusjes net voordat ze op de stort terechtkomen en stopt ze in een doos. De Groene Kneusjes Box dus! De inhoud verschilt per doos, maar elke doos heeft volgens de site een waarde van zo’n € 50,- tot € 60,- in totaal. Dat terwijl je er maar € 17,50 (+ verzendkosten) voor betaalt.

Tja, dat moest ik natuurlijk zelf proberen. Niet omdat ik nog geen planten in huis heb (integendeel!), maar wel omdat je van planten nooit genoeg hebt. En omdat ik stiekem wel in ben voor een verrassing. Zeker als het een groene verrassing is. En al helemaal als het een doos vol met groene verrassingen is.

Dit artikel is niet gesponsord trouwens. Ik ben gewoon heel enthousiast en heb zo’n vermoeden dat er nog wel meer mensen zijn die hier minstens zo enthousiast van worden als ik.

groene kneusjes box review

Een doos vol planten

Vrijdag was het dan zover. De hele dag keek ik al uit naar het moment dat de deurbel zou gaan. Om half vier stond er dan eindelijk een grote doos op mij te wachten in de hal. Omdat mijn vriend ook een Groene Kneusjes Box had besteld, besloten we de dozen vanaf afstand met elkaar te unboxen via videobellen. Een grote glimlach verscheen direct op mijn gezicht toen ik de kleppen van de doos openden. Zo veel planten! Het waren er in totaal maar liefst 13, waaronder een paar joekels. Wat een feest!

groene kneusjes box review

En wat zat erin?

Een kwartier later stond mijn woonkamer vol met planten (en was de vloer flink bezaaid met aarde, maar dat terzijde). Bij de meeste planten kon ik niet eens een schoonheidsfoutje ontdekken. Een van de vetplanten miste een klein hoekje, maar verder heb ik oprecht geen idee waarom deze planten “kneusjes” zouden zijn. Alleen maar mooi dus!

Hierboven zie je mijn buit. Overigens is op deze foto lastig te zien hoeveel het eigenlijk is. Je moet je voorstellen dat de dieffenbachia (de geel/groene plant rechts) een flinke plant is en dat er dus nog 12 andere planten naast staan. Die grote doos was dus echt volledig gevuld met planten en niet met lucht.

Review Groene Kneusjes Box van Plantje.nl

Mijn oordeel over de inhoud van de doos? Daar kan ik kort over zijn: fantastisch! Voor heel weinig geld krijg je dus echt héél veel mooie planten. Kleintjes, maar ook grote planten van zo’n 40 centimeter hoog. De planten zien er allemaal heel netjes uit en zijn – zoals Plantje.nl ook belooft – intact en springlevend. Een paar plantjes waren niet helemaal mijn ding, maar bijna alles in de doos geef ik met liefde een plekje in mijn huis.

Het zijn zelfs zo veel planten dat ik nog goed moet nadenken waar ik ze allemaal ga neerzetten. Ook moet ik maar eens een paar plantenpotten gaan bestellen om de planten kwijt te kunnen, maar dat vind ik gelukkig geen straf om naar op zoek te gaan.

Welke planten zaten er allemaal in?

Nu ben je vast net zo nieuwsgierig naar de inhoud van de doos als ik toen ik de kleppen openvouwde. Ik zal je de plantjes een voor een laten zien.

4 mini-plantjes

Hoe schattig zijn deze groene mini’s? Vooral de vetplant vind ik erg mooi, maar de plantjes met vrolijke blaadjes zijn ook nogal mijn ding. De roze al helamaal natuurlijk. Weet iemand trouwens hoe deze plantjes heten? Daar ben ik wel benieuwd naar.

Varen Asplenium
groene kneusjes box review

Varen Asplenium

Deze varen is absoluut een van mijn lievelingsplanten uit de doos. Niet voor niets heb ik hem een prominente plek op mijn bijzettafeltje gegeven.

dieffenbachia en klimop

Dieffenbachia en klimop

De dieffenbachia rechts vind ik zo’n mooi ding. Omdat dit een van de weinige giftige planten is waar Pippa weleens aan snuffelt, heb ik hem maar een plekje bovenop op de hoge kast gegeven.

Daarnaast staat de klimop die in de doos zat. Wat een leukerd! Ik heb helaas al eerder twee (of was het drie?) klimopplantjes laten sneuvelen, dus de levensverwachting van deze plant is in mijn huis misschien niet heel hoog. Maar ik ga mijn best doen!

lelieplant

Lepelplant

Van de lepelplant heb ik al twee exemplaren staan, maar een derde exemplaar sla ik zeker niet af. Ik blijf dit een mooie plant vinden. Het plantje dat ik ontving, heeft ook nog eens een heel leuk formaat. Hij staat inmiddels hoog in het raam te schitteren.

groene kneusjes box review

Yucca (palmlelie)

Verder zat er een palmlelie in de box. Ook hiervan heb ik er al één, maar dan een groot exemplaar. Deze mini-variant heb ik naast zijn grote soortgenoot gezet, waarvan je op de foto hierboven nog net een glimp kunt opvangen.

groene kneusjes box review

Nog 4 planten

Ten slotte haalde ik ook nog eens deze 4 planten uit de Groene Kneusjes Box tevoorschijn. Deze geef ik waarschijnlijk maar een liefdevol onderkomen bij iemand anders. Niet omdat ik ze allemaal niet leuk vind, maar om te voorkomen dat mijn huis in een volledig oerwoud veranderd met 13 nieuwe plantjes. Ach, hier kan ik vast iemand anders heel blij mee maken.

Review Groene Kneusjes Box – eindoordeel

Tja, wat ik van de Groene Kneusjes Box vond, is inmiddels vast wel duidelijk. Deze doos vol plantjes is wat mij betreft alle geld meer dan waard. Het is alleen al een feestje om zo’n doos vol groene verrassingen te “unboxen” (om er maar wat YouTube-taal tegenaan te gooien), maar ook de inhoud stelde me absoluut niet teleur. Mijn huis is er flink van opgefleurd. En ik zelf ook. En hopelijk de kwekers ook een beetje, want dit levert hun in deze lastige periode ook een extra zakcentje op.

Je kunt de Groene Kneusjes Box bestellen via Plantje.nl. Deze dozen zijn blijkbaar aardig populair, dus je moet waarschijnlijk even geduld hebben voordat je jouw plantenaanwinsten in de armen kunt sluiten. Maar wat mij betreft zijn ze het wachten meer dan waard!

Kende jij dit initiatief al?

review groene kneusjes box plantje.nl
Volg:
Deel:

35 Reacties

  1. 12 april 2020 / 07:25

    Ik heb dit op Instagram ook al meerdere malen voorbij zien komen en ik ben echt geneigd zo’n doos te kopen. ‘Helaas’ hebben wij hier in huis al best wat planten die mijn vriend allemaal verzorgt (ik laat ze of verzuipen of uitdrogen), dus ik denk niet dat ik zo’n doos in huis ga halen. Vind het wel een heel goed initiatief!
    Marloes blogde over…Ansichtkaarten kopen bij kleine ondernemers

  2. Esther
    12 april 2020 / 08:05

    Ik heb de box ook gekocht, maar ik moet nog wat geduld hebben. Over twee weken komt hij pas binnen. Ik ben heel benieuwd wat er bij mij allemaal in zit. Bij jou is hij in ieder geval goed gevuld

  3. 12 april 2020 / 08:25

    Zo leuk om te zien! Ik heb er ook één binnen. Mijn klimop was het enige echte kneusje, die heb ik kaal geknipt, nu afwachten of er nog iets mee gebeurt. Ben er erg blij mee, nu alleen nog vetpotten en genoeg sierpotten regelen, haha.
    Shirley blogde over…Maart | Een slechte aflevering van Black Mirror

  4. 12 april 2020 / 08:37

    Ik ben zo vaak getipt over de box, blijkbaar sta ik bekend als plantenvriend én anti-weggooi. Klopt ook wel! Ik denk alleen dat mijn vriend mij (met mijn planten) naar het balkon zou verbannen als ik er een stuk of 15 extra in huis zou halen. Maar erg leuk om te zien hoe mooi ze zijn. Dat geeft wel weer te denken over de extreme gelijkheidseisen die er blijkbaar aan planten worden gesteld, net als groenten, vind je niet?
    Hermien – KouweKleren blogde over…Tien culturele corona-initiatieven waar ik vrolijk van word

  5. 12 april 2020 / 08:53

    Ahhh ik zag dit ook bij Melissa en vond haar vangst echt geweldig, maar wat heb jij ook een boel leukerds gekregen!
    Simone blogde over…On My Mind #8

  6. 12 april 2020 / 09:06

    Wat een schatten komen er uit de doos zeg, heerlijk!
    Verleiding – verleiding – verleiding :) maar eigenlijk heb ik een binnenplanten-koopstop… eerst verzorgen en (meer dan) in leven houden wat er al is…
    Een tipje misschien voor de klimop: geef hem een plaatsje in een pot op je balkon, daar zal ie wel happy zijn. Ook leuk te combineren trouwens: de afhangende klimop en dan daarbij staat een meer opgaande plant heel leuk.
    De naamloze kleurrijke plantjes: Hypoëstes of polkadotplant (vermoed ik).
    Geke blogde over…Day Zero Project #16 – 45. Voortuin opfleuren met drie voorjaarsbloeiers extra voor het vroege voorjaar

  7. 12 april 2020 / 09:13

    Gaaf zeg, dit initiatief! Ik kende het niet, maar het lijkt me wel wat. Bij mij doen planten het slecht en daarom ga ik over op ‘nep’, maar dit vind ik (vanwege de meevallende prijs) ook nog wel een overweging waard.
    Naomi blogde over…Lezen op e-reader of papier? (Boekenpraat)

  8. Lisa
    12 april 2020 / 09:58

    Oooh daar ben ik ook vatbaar voor. Wat tof! Dank zij jou en je mooie foto’s ga ik er ook één bestellen.

  9. 12 april 2020 / 10:11

    Zo leuk! Toevallig een vriendin van mij die gisteren mij precies hetzelfde zei:’ huis vol planten.. En aarde op de grond’. Ze had ook deze box besteld!

  10. 12 april 2020 / 11:37

    Ik heb 2 tuinplanten die ik in leven weet te houden. Voor meer is er even geen plaats. Als je de planten al mooi vind, terwijl het kneusjes zijn … waarom worden ze dan niet voor de volle prijs verkocht? Het leeft en bloeit, dat is toch precies wat een plant moet doen? Jammer dat de kwekers nu zo’n 40 euro inkomsten per box mislopen.
    Daenelia blogde over…Cats, Penguins and a Book Dragon on a t-shirt

  11. 12 april 2020 / 11:48

    Superleuk hé! Mijn enige probleem: ik kan gezonde planten al amper in leven houden, dus ik denk echt dat deze te hoog gegrepen zijn haha.
    Lesley blogde over…EUH JA #3

  12. 12 april 2020 / 12:09

    Ik heb deze box ook al meermaals zien passeren. Zo’n leuk initiatief! Ik las ergens dat ze inderdaad lang niet allemaal iets mankeren, maar ook gewoon al te lang in de winkel of zo kunnen staan.
    Zelf zou ik ook zo graag meer groen in huis hebben, maar wij moeten alles op hoge kasten zetten omdat de kat er anders flink aan knaagt – en daar krijgen ze niet genoeg zonlicht. 😕
    Jessica J. blogde over…Review • Lush Magic Rabbit Bath Bomb

  13. 12 april 2020 / 12:20

    Wat een leukerds! En voor €17,50 hoef je het eigenlijk niet te laten. Al sla ik deze box even over, want cactussen overleven het bij mij zelfs niet, haha. ;)

    P.S: je schrijft over de dieffenbachia rechts op je kast. Moet het niet links zijn?
    Anke blogde over…Bewust(er) leven met de MONDAY Weekjournal

  14. Anouk
    12 april 2020 / 14:02

    Super leuk dit! Ik ga ook even een kijkje nemen.

  15. 12 april 2020 / 14:44

    Ik vind dit dus echt aweeeesome! Ik zag dit een aantal weken geleden al en toen twijfelde ik heel erg. Ineens zie ik het bij iedereen voorbij komen en ben ik verkocht. Toevallig heb ik eergisteren ook een box besteld, hihi.
    Ik bedoel.. Waaaaauw! Wat een toffe hoeveelheid plantjes en wat een leuke plantjes ook. Vooral die mini’s die jij hebt gekregen vind ik heel leuk. Ik hoop ook zulke te mogen ontvangen haha
    Justine blogde over…Afscheid nemen van mijn droombaan

  16. Willemijn
    12 april 2020 / 16:27

    De naamloze gekleurde plantjes zijn hypoestes en de vetplant is een haworthia.

  17. Heidi
    12 april 2020 / 16:57

    Helemaal fantastisch. Heb ondertussen al mijn 2de box besteld die volgend weekend binnenkomt. Echt voor de mensen die twijfelen….niet doen en gewoon bestellen, je krijgt prachtige planten en helpt er ook nog is de kwekers mee.

  18. 12 april 2020 / 19:28

    Mijn dochter en ik vinden dit wel een leuke actie,zei zou de kneusjes box bestellen,maar kreeg later een app van haar van ,laat maar met een screenshot met bedrag en verzendkosten kwam totaal op nog €39.00 (wij wonen op een waddeneiland en snappen best dat er een paar euro meer bij komt aan verzendkosten maar zoveel)Heb daar hier een mailtje over gestuurd ,eerst was het van oo dat klopt niet, na 3 mailtjes verder met adres gegevens enz ,Ja het klopt kosten voorleverancier en toeslag waddeneiland meer als €20.00.Helaas dat vonden wij van de zotte lijkt wel (discriminatie ) ,als het nou € 9.00 zijn prima maar zoveel helaas voor ons niet kijk wel ergens anders voor kneusjes planten

  19. 12 april 2020 / 21:38

    Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vind het wel een goeie actie. Zo krijgen die plantjes ook nog een mooi huisje. En ik weet zeker dat ze bij jou een goed huisje zullen hebben. Ik wil later wel planten in huis, nu is dat gewoon niet mogelijk. Wij hebben ons vogeltje en de planten zijn niet veilig dan ;)
    Nikita blogde over…Momenten die mijn leven beter maakten

  20. 12 april 2020 / 22:22

    Wat tof! Ik zag dit voorbijkomen en wou het bestellen als cadeau voor een vriendin, maar twijfelde en heb het uiteindelijk niet gedaan, super jammer nu ik dit zo zie. Hoe was de selectie van je vriend?

    • Romy
      Auteur
      13 april 2020 / 16:02

      Mijn vriend had, op drie planten na, dezelfde inhoud als ik. Hij was ook erg tevreden en heeft nu net als ik een huis vol planten :) Wat ons betreft zeker een aanrader dus!

  21. 13 april 2020 / 10:44

    Ik vind dit zo leuk! Heb het al een paar keer voorbij zien komen en de verleiding is heeel groot, maar ik heb al zo veel planten!

  22. Ly
    13 april 2020 / 11:36

    Jaaa zo leuk ik kreeg hem twee weken geleden binnen! Het was de bedoeling dat ik de helft naar mijn moeder door zou sturen als verassing…. Van de 13 heb ik met pijn in mijn hartje 5 naar mijn moeder gestuurd (ik vond ze allemaal zoooo leuk)… Ze was super blij met deze verassing!

  23. 13 april 2020 / 17:21

    Ik had er inderdaad van gehoord maar heb nu al ZOVEEL planten die ik eigenlijk al moet verpotten…

  24. 21 april 2020 / 15:08

    Ik zag het al vaker voorbij komen. Toch twijfelde ik, want bij plantje.nl staat er niet bij of de planten geschikt zijn voor dieren. Gezien we 2 katten en 1 hond hebben. Eerder een fijne set gekocht bij plantsome.nl, daar kon ik wel zien of het geschikt is voor dieren / kinderen etc.
    Nu toch overstag door al die leuke reviews overal. Tevens bij een andere webshop Wishpelwebshop plantenpotten van het merk Elho besteld. Deze zijn van kunststof en duurzaam gemaakt. Dat is wel een pluspunt.
    De kneuzenbox komt pas over 2 weken. Heb ik nog even wat tijd om goed voor te bereiden op een hoop planten die komen.
    Jessica blogde over…Financien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge