Vaker Vrolijkheid XXL: hoogtepunten van dit half jaar

Gisteren bestond Vaker Vrolijk precies een half jaar. Na 182 berichten, een paar duizend reacties en honderden blogfoto’s geniet ik nog elke dag van alles wat Vaker Vrolijk me heeft gebracht. Ik vond dit mini-jubileum wel een goede reden voor een feestje. Speciaal ter gelegenheid van mijn semi-blogverjaardag besloot ik daarom om een extra Vaker Vrolijkheid online te zetten. Een XXL-editie waarin ik terugblik op de hoogtepunten uit mijn leven van het afgelopen jaar. De virtuele feestmutsjes en slagroomtaart staan voor je klaar. Lees je gezellig mee?

vaker vrolijkheid xxl blogverjaardag

Bloggen en alles wat erbij komt kijken

Als ik terugblik op een half jaar bloggen, dan was eigenlijk alles met mijn blog één groot hoogtepunt. Ik besloot 182 berichten geleden om het avontuur aan te gaan en de eerste letters op Vaker Vrolijk te zetten. Toen had ik alleen nooit verwacht dat mijn blog meer dan mijn blog zou worden. Elke dag ben ik wel bezig met artikelen schrijven, ideeën bedenken en foto’s maken. Mijn creativiteit heeft dankzij mijn blog een flinke boost gekregen, ik ben positiever geworden en heb zoveel lieve mensen leren kennen en zelfs medeblogger Claire ontmoet. Dat alles had ik voor geen goud willen missen.

Fotografiecursus

In de periode waarin ik mijn blog begon, begon ik ook aan een fotografiecursus. Jarenlang was ik eigenwijs en liet ik de gebruiksaanwijzing van mijn camera in een laatje verstoffen. Al tijdens de eerste cursus ging er een wereld voor me open. De wereld van diafragma’s, sluitertijd, ISO-waardes en de hele technische mikmak. Fotograferen is niet iets wat je in de school- of cursusbanken leert, maar het is iets wat ik in de wijde wereld steeds meer ben gaan ontdekken. Inmiddels is het, mede dankzij mijn blog, een van mijn grootste passies geworden. Inmiddels gaat er geen dag meer voorbij waarop ik geen foto’s maak. Mijn camera en ik zijn in een half jaar tijd beste vriendjes geworden.

vaker vrolijkheid werk stage

Diploma-uitreiking

Een van de meest magische momenten van de afgelopen 6 maanden was toch wel mijn diploma-uitreiking. Mijn scriptie leverde ik al in april 2016 in, maar de uitreiking van mijn masterdiploma liet even op zich wachten. Uiteindelijk mocht ik in oktober mijn felbegeerde papiertje in ontvangst nemen na een prachtige ceremonie. Ik werd gedwongen om even stil te staan bij wat ik zelf heb bereikt. Dat voelde onwennig, maar toch ook wel een beetje stoer. Nog steeds kan ik voorzichtig glunderen van trots als ik terugdenk aan dat moment en me weer realiseer dat ik me nu Master of Arts mag noemen.

Dag school! Hallo werk en stage!

Het inlevermoment van mijn scriptie betekende ook het begin van een nieuw hoofdstuk. Ik begon met zoeken naar freelance baantjes om de leegte op te vullen. Al snel kreeg ik de smaak te pakken en kwamen er een paar mooie projecten op mijn pad. Ik begon met scripties nakijken en ging aan de slag voor twee onderzoeksprojecten voor de universiteit. Tegelijkertijd ging ik solliciteren. Een baan is nog niet op mijn pad gekomen, maar wel een hele leuke stage. Stukjes schrijven en dat nog werk stage kunnen noemen ook? Dat is pas genieten!

Vaker Vrolijkheid Parijs

Parijs in één dag 

Een van mijn meest bijzondere dagen in het afgelopen half jaar was toch wel de dag in Parijs met mijn vader. Een paar dagen voor kerst vertrokken wij naar de Franse hoofdstad om daar heel fanatiek alle toeristische trekpleisters af te gaan. Ook een bezoekje aan de kerstmarkt mocht op deze bijzondere dag niet ontbreken. Alleen al bij het terugzien van de foto’s, krijg ik al de kriebels om snel weer terug te gaan.

De wisseling van de seizoenen

Misschien ligt dit aan mij, maar het lijkt wel alsof ik de seizoenen veel intenser beleef sinds ik ben begonnen met bloggen. Deze herfst was ik wekelijks in het bos te vinden om toepasselijke plaatjes te schieten. Vervolgens deed ik mijn best om winterse onderwerpen te bedenken en extra te genieten van de sneeuw. Nu de lente in aantocht is, ben ik me dan weer veel meer bewust van het zonnetje en alle leuke dingen die eraan zitten te komen. Die wisseling van seizoenen lijk ik meer bewust mee te maken dan ooit en daar kunnen ik en mijn camera onwijs van genieten.

Vaker Vrolijkheid Barcelona

Vier dagen overwinteren in Barcelona

Ik voel me een enorme mazzelaar dat Parijs niet eens mijn enige reisje was het afgelopen half jaar. We reisden namelijk in januari ook vier dagen af naar Barcelona om daar mijn broertje weer te zien. Samen met hem ontdekten we elk hoekje van Barcelona en brachten we een bezoekje aan het mooie Parc Guëll. Het is een reis waar ik nog steeds met een warm gevoel op terugkijk. Mijn broertje is inmiddels ook weer terug op Hollandse bodem. Nog een hoogtepuntje van de afgelopen tijd!

vaker vrolijkheid foto op canvas

vaker vrolijkheid foto op canvas

Wat doe je met hoogtepunten?

Deze Vaker Vrolijkheid XXL laat wel zien dat ik heel wat hoogtepunten heb meegemaakt het afgelopen half jaar. Nu kun je, zoals ik, je hoogtepunten vastleggen in een blogartikel. Maar je kunt er ook iets tastbaars van maken, bijvoorbeeld door een foto af te drukken op canvas. Ik besloot op die manier mijn vaders grootste hoogtepunt van de afgelopen tijd vast te leggen: zijn beklimming van de Mont Ventoux. Ik mocht bij Foto op Canvas een (hoe kan het ook anders!) foto op canvas bestellen. FotoOpCanvas.nl is een dochterbedrijf van Fotocadeau.nl en je kunt er in allerlei maten foto’s op canvas laten afdrukken. Ik koos voor een groot doek van 40 x 60 centimeter, dat binnen een week tijd bij mij thuis werd bezorgd. De foto is mooi scherp geprint en ik ben erg te spreken over de service. Maar – nog veel belangrijker – zoals je kunt zien, is ook mijn vader dolblij om dit bijzondere moment groot aan de muur te kunnen hangen. Misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen met een van mijn eigen hoogtepunten…

Wat is jouw belangrijkste hoogtepunt van het afgelopen half jaar?

Het canvasdoek van Foto op Canvas heb ik ter review ontvangen.
Volg:
Deel:

55 Reacties

 1. Sylvia
  12 maart 2017 / 08:36

  Wauw van de harte gefeliciteerd. Dit is inderdaad wel een groot feest waard! Op naar het volgende halfjaar? ik vind dat je het heel goed doet! Wat een prachtige foto! Heel mooi. Nu lekker genieten en een hele fijne zondag gewenst!!

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:07

   Wat een superleuke reactie! Dankjewel! Ik hoop dat je een heerlijke zondag hebt gehad :)

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:08

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik ben ook al razend benieuwd wat het komende half jaar voor me in petto heeft. In ieder geval iets meer zon en hogere temperaturen dan mijn eerste half jaar als blogger, haha ;)

 2. 12 maart 2017 / 09:51

  Gefeliciteerd met dit jubileum! Ik vind je schrijfstijl echt super leuk en het is heerlijk om al deze hoogte puntjes terug te lezen. Je onderwerpen zijn altijd erg leuk en ik weet zeker dat je snel een leuke baan zal vinden!

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:09

   Wauw, dankjewel voor je superlieve reactie! <3

 3. 12 maart 2017 / 10:40

  Gefeliciteerd Romy! Je kind alweer een half jaar!;) Mooi jubileum! Je blog is super vrolijk en gezellig, ik denk dat je veel mensen inspireert! Ga zo door :)

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:09

   Ah wat lief! Dankjewel :) Soms voelt mijn blog inderdaad net als een kindje ;)

 4. 12 maart 2017 / 10:41

  Yay, alweer een half jaar: gefeliciteerd! :) Gaat snel he? Ik word inderdaad extra blij van deze extra veel hoogtepunten van jou! Zo veel vrolijkheid! Zoals we dat van jou gewend zijn natuurlijk, hihi. Ga zo door meid!

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:09

   Wat een lieve reactie! Super bedankt en zo leuk om te horen dat jij er ook vrolijk van wordt :)

 5. 12 maart 2017 / 10:58

  Gefeliciteerd Romy! Vooral zo door blijven gaan met je vrolijke blog!

 6. 12 maart 2017 / 11:30

  Gefeliciteerd! En wat een leuke hoogtepunten! Ik ben stiekem jaloers op jouw vader! Ik wil ook ooit de Mont Ventoux op!

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:11

   Dankjewel! Wat gaaf dat je ook eens de Mont Ventoux zou willen beklimmen. Mijn vader kan het je zeker aanraden en denkt nog vaak terug aan dat bijzondere moment.

 7. 12 maart 2017 / 11:31

  Jeetje, wat heb je een hoop meegemaakt. En je hebt ook flink wat geschreven in een half jaar bloggen. Goed bezig!

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:11

   Dankjewel! Ja, het is soms echt bizar om me te bedenken dat dit allemaal in maar een half jaar tijd is gebeurd.

 8. Aneta
  12 maart 2017 / 10:42

  Wat super leuk meis! Nogmaals van harte gefeliciteerd. Je hebt zulke mooie dingen mogen doen. En de foto van je papa is echt mega leuk. Ik wist niet dat je nog maar net blogte. Moet je kijken hoeveel mensen je nu al inspireert. Prachtig! Ga vooral zo door.
  Aneta blogde over…Home tour | Een kijkje in mijn slaapkamer

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:10

   Wat een mooi compliment! Dankjewel voor je lieve reactie :)

 9. 12 maart 2017 / 12:09

  Gefeliciteerd! Geweldige hoogtepunten! Een dagje Parijs, naar Barcelona, heerlijk!
  En zo een leuke foto op canvas, mooie herinnering is dat, leuk voor aan de muur. Stoer hoor dat je vader dat gedaan heeft!

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:13

   Dankjewel! Ik voel me ook echt een bofkont met die mooie reizen. En ja, mijn vader is wel een bikkel met zijn beklimming van de Mont Ventoux. Ik doe het hem niet na ;)

 10. 12 maart 2017 / 12:17

  Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Je kunt sowieso een paar hele stoere nieuwe ervaringen op je naam schrijven, zo te lezen! Ik herken wat je zegt over het intenser beleven van de seizoenen door je blog: als je iets publiceert wil je natuurlijk wel iets toepasselijks brengen en niet een kerstblog in mei ofzo, haha. Overigens bestaat mijn blog vandaag precies een half jaar! :)
  Josephine blogde over…De zomermode van 1882

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:14

   Gefeliciteerd met jouw jubileum vandaag :) Zo leuk dat we bijna tegelijk zijn begonnen met bloggen! Wat grappig om te lezen dat je het herkent van de wisseling van seizoenen meemaken als blogger. Ook dingen als feestdagen ben ik me opeens veel bewuster van. Normaal laat ik Valentijnsdag bijvoorbeeld ongemerkt voorbijgaan en nu was ik er al weken van tevoren in mijn hoofd mee bezig ;)

 11. Rianne
  12 maart 2017 / 13:15

  Wat een mooie hoogtepunten heb je! Ik kan me goed voorstellen dat je diploma uitreiking echt een top moment is, ik kan niet wachten totdat ik mijn diploma in ontvangst mag nemen!

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:15

   Ja, dat is echt zo’n heerlijk moment! Veel succes met de laatste loodjes van jouw studie! Hopelijk mag je snel je felbegeerde papiertje ophalen :)

 12. 12 maart 2017 / 14:29

  Waauw proficiat! Al een half jaar. Ik kan je vertellen dat ik na een half jaar nog niet eens zo halfweg stond met mijn blog als jij nu. Dus het kan alleen maar leuker worden voor je en ik weet dat je van dit alles heel erg geniet. Houden zo!

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:16

   Wat een lieve reactie! Dankjewel :)

 13. 12 maart 2017 / 14:35

  Wauw, van harte gefeliciteerd! Al een halfjaar! Ik ben al meer dan een jaar aan het bloggen dus zo zie je hoe snel het gaat :) Fijn dat je in de tussentijd zoveel mooie dingen hebt meegemaakt en je passies hebt gevonden. Hopelijk ga je er nog lang mee door want je inspireert veel mensen, waaronder ik :)

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:17

   Wauw, dankjewel voor je superlieve reactie! Echt zo lief! En wat tof dat jij al zo lang blogt! Time flies when you’re having fun gaat helemaal op voor bloggen :)

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:15

   Dankjewel voor je lieve reactie <3

 14. 12 maart 2017 / 16:14

  Wat leuk joh! :) De tijd vliegt he? Wat een fijne dingen heb je meegemaakt, hopelijk het komende jaar wéér :)

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:17

   Ja, zeker weten! De tijd gaat zo snel voorbij als je dingen doet die je écht leuk vindt :)

 15. 12 maart 2017 / 17:42

  Wat heb je toch veel gedaan en bereikt met je blog! Daar mag je heel trots op zijn. Ik had onze ontmoeting ook niet willen missen. Ik vind onze vriendschap zooo leuk (: en hoe leuk heb je deze samenwerking aangepakt?! Echt zo creatief! Lief dat je zoiets voor je vader doet!

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:19

   Wauw, dat zijn veel lieve complimentjes in één reactie! Super bedankt! :) Ik ben ook zo blij met onze vriendschap!

 16. 12 maart 2017 / 17:52

  Gefeliciteerd met je semi-blogverjaardag! Je hebt een hoop moois bereikt en gedaan ik en wens je nog meer goeds toe.

 17. Anke
  12 maart 2017 / 18:42

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag, je doet het super goed! Heel gaaf dat je binnen een half jaar naar Parijs en Barcelona bent geweest. X

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:19

   Dankjewel voor je lieve compliment! Ja, ik voel me ook echt een bofkont met die reisjes! :)

 18. Patricia
  12 maart 2017 / 20:48

  Van harte gefeliciteerd ??!! Wat een mooie hoogtepunten, en je maakt de naam van je blog zeker waar.

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:19

   Zo leuk om te horen! Dankjewel voor je lieve reactie!

 19. Priscilla
  12 maart 2017 / 21:03

  Wat een heerlijk artikel. Ik word er helemaal vrolijk van. Heel tof dat je vader de Mont Ventoux heeft beklommen. Mijn man is al maanden aan het trainen een gaat in mei ook met zijn vader en hun racefietsen de Mont Ventoux op.

  • Priscilla
   12 maart 2017 / 21:03

   Oh, en natuurlijk van harte met je blogverjaardag <3

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:20

   Oh wauw, wat tof dat ze dat samen gaan doen. Het lijkt me ook heel bijzonder om zo’n ervaring met je vader te kunnen delen. Ik wens ze alvast heel veel plezier en succes toe! :)

 20. 12 maart 2017 / 22:22

  Gefeliciteerd! Knap hoor, dat je blog zo goed groeit, ga zo door :)

  • Romy
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:26

   Dankjewel voor je lieve reactie :)

 21. 12 maart 2017 / 22:47

  Proficiat met je blogverjaardag! Of ja, halfjaardag. Hihi :) De mijne bestaat binnen een week ook een half jaar! Gek hé hoe snel de tijd gaat!
  Irene blogde over…Een weekend als dit

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2017 / 09:22

   Dankjewel! Ja, de tijd gaat echt zo snel voorbij! Wat gaaf dat jij ook alweer bijna een half jaar blogt! Tijd voor een feestje :)

 22. 12 maart 2017 / 22:53

  Jeeej, gefeliciteerd met dit jubileum! Wat een mooie dingen heb je al meegemaakt ?! Ik volg je blog met heeel veel plezier, ben het zo met je eens dat het zo belangrijk is om de leuke dingen in het leven bewuster mee te maken ?! Ga zo door Romy :)!

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2017 / 09:23

   Wauw, dankjewel voor je onwijs lieve reactie <3

 23. 12 maart 2017 / 23:21

  Wauw Romy, een half jaar alweer?! Wat goed! Gefeliciteerd. En wat heb je in een half jaar al veel berichtje gepubliceerd. Ik vind het ook zo tof om te zien dat je het meteen zo professioneel aan hebt gepakt. Ik weet zeker dat je blog je nog heel veel mooie momenten gaat brengen. En wat heb je een leuk afgelopen half jaar gehad. Hopelijk kun je over een half jaar (wanneer vakervrolijk 1 jaar bestaat) terugkijken op een net zo mooi half jaar.

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2017 / 09:24

   Dankjewel voor je mooie compliment en lieve reactie! Ik zie ook nu al uit naar het volgende half jaar en ben razend benieuwd wat er op mijn pad gaat komen :)

 24. 13 maart 2017 / 08:56

  Wat leuk om te zien en wat gaaf dat je in een halfjaar tijd als zo’n groot bereik hebt gecreëerd! Dat moet het komende halfjaar alleen maar beter gaan :).

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2017 / 09:30

   Dankjewel voor je superlieve reactie! :)

 25. Mylène
  13 maart 2017 / 09:35

  Maar echt hoor Romy, ik vind dat je het zo goed doet! je bent in dat halfjaartje zo ontzettend gegroeid met je blog. Dat belooft nog wat voor de toekomst. Lekker zo door blijven gaan! <3

  • Romy
   Auteur
   13 maart 2017 / 22:52

   Wauw, wat een mooi compliment1 Super bedankt voor je lieve reactie <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge