Of je Oudejaarsavond nu met oliebollen op de bank hebt gevierd of bij een groots feest met cocktails, ik hoop dat je het nieuwe jaar op een spetterende manier hebt ingeluid. Ik wil je graag heel veel moois voor 2020 toewensen. Dat het maar een mooi, gezond en vooral gelukkig jaar mag worden. Zelf begin ik het jaar met een aantal persoonlijke doelen die ik voor 2020 heb. Geen angstaanjagend grote voornemens die ik mezelf opleg, maar wat kleine dingen om het leven (nog) leuker te maken. Ik neem je graag mee in mijn 7 persoonlijke doelen voor dit jaar.

doelen voor 2020

Geen voornemens, maar concrete acties

Een van de dingen die ik leerde in 2019 is dat het weinig zin heeft om jezelf van alles voor te nemen. Beter kun je een paar concrete doelen opstellen waar je direct een actie aan koppelt. Mijn doelen maak ik tegenwoordig dan ook lekker SMART – om er maar een irritant woord tegenaan te gooien. Daarom heb ik dit jaar geen grootse plannen en dingen die ik radicaal anders wil doen, maar meer kleine acties om mee aan de slag te gaan.

Naast persoonlijke doelen heb ik dit jaar ook een aantal zakelijke doelen opgesteld. Die zal ik binnenkort in een apart artikel delen.

1. Elke maand een boek

Al zolang ik me kan herinneren, roep ik dat mijn flinke collectie boeken het verdient om gelezen te worden. Ik heb dan wel een mooie boekenkast in mijn woning staan, maar de meeste boeken liggen tot mijn spijt vooral stof te verzamelen. Daarom heb ik een concreet leesdoel in het leven geroepen. Ik wil minimaal 12 boeken lezen, waarvan waarschijnlijk vooral veel zelfhulpboeken die al lange tijd liggen te popelen om eens op mijn nachtkastje te belanden.

Ik ben vastbesloten elke maand minimaal één boek van voor tot achter te lezen. Niet om mezelf verplichtingen op te leggen, maar juist om heel bewust tijd vrij te maken voor iets waar ik blij en rustig van word.

2. Minimaal één keer op vakantie gaan

Naast de stapel ongelezen boeken wil ik ook mijn paspoort weer eens af te stoffen. Nadat ik in 2019 als enige reis een – overigens heerlijk – weekendje Valencia had (iets met verhuizen enzo!), vind ik dat ik in 2020 minimaal één vakantie verdien. Ik weet zeker dat een weekje weg me goed zal doen. Al helemaal als er een buitenlands zonnetje aan te pas komt.

Er duizelen allerlei wilde vakantieplannen door mijn hoofd (Porto, Zuid-Frankrijk, Italië, Kroatië…). Eens zien welk van die vakantieplannen ik dit jaar zal uitvoeren en hoe dat er concreet uit zal zien. Maar dat ik er werk van ga maken, staat vast.

3. Zorgen voor een goede zit- en stahouding

Laatst lichtte ik al een tipje van de sluier op dat mijn zithouding niet al te best is. Ik merk dat mijn rug aan het protesteren is en dat ook mijn nek niet zo soepel is als je op 26-jarige leeftijd mag verwachten. In het nieuwe jaar staat dan ook fysiotherapie op de planning en wil ik heel bewust aan mijn zit- en stahouding gaan werken. Niet alleen om mijn lijf de gevolgen van computerwerk te besparen, maar ook omdat een goede houding veel doet voor je zelfverzekerdheid.

De eerste stappen zijn al gezet. De nodige ergonomische kantoorartikelen zijn inmiddels in huis en ik ben bezig met ontspanningsoefeningen. Daarnaast wil ik in het nieuwe jaar meer spieroefeningen doen of naar een personal trainer stappen die me daar gericht bij kan helpen.

doelen voor 2020

4. Knopen doorhakken

Dit doel klinkt natuurlijk verre van SMART, maar dat heeft er alles mee te maken dat ik hierover niet alles op mijn blog kan onthullen. De afgelopen maanden heb ik mijn hoofd gebroken over een aantal lastige dilemma’s. Heel wat fijne gesprekken met dierbaren kwamen eraan te pas. Toch blijf ik het lastig vinden om knopen door te hakken. De eerste maanden van het jaar wil ik gebruiken om naar mijn gevoel te luisteren en dingen voor mezelf helder te krijgen.

5. Het cliché: meer tijd voor dierbaren

Soms lijkt mijn agenda haast onbewust dicht te slibben. Nu ben ik op zich iemand die wel houdt van veel dingen ondernemen en druk bezig zijn. Toch schoof de werk-privébalans in 2019 soms iets te ver richting werk. In 2020 wil ik zeker energie blijven stoppen in werk, maar ook belangrijk is dat ik structureel meer tijd wil vrijmaken voor mensen die mij lief zijn. Zo vinden broerlief en ik het een goed idee om vaker bij elkaar te eten en wil ik ook meer tijd met vriendlief doorbrengen.

Soms moet ik beseffen dat niet álles kan en een pas op de plaats maken. Daar ben ik de afgelopen maanden al mee van start gegaan en dat hoop ik in 2020 zeker voort te zetten. Vaker nee zeggen, momenten blokken in mijn gloednieuwe agenda en mijn perfectionistische stemmetje zo nu en dan thuis laten zijn daarvoor onmisbare ingrediënten.

6. Een persoonlijk verhaal uitwerken

Al heel lang loop ik rond met een idee. Schrijven is voor mij vaak dé manier om dingen een plekje te geven. En daar wil ik iets mee! Al tijden gaat het heel goed met mij, maar dat is weleens anders geweest. Ik denk er al lange tijd aan om mijn ervaringen op een luchtige, soms zelfs cynische manier, op papier te zetten. Nee hoor, ik heb geen grootse plannen om een boek uit te geven. Maar ik wil dit alles vooral opschrijven voor mezelf als een herinnering aan waar ik vandaan kom en waar ik nu sta. Wat ik met die tekst doe, weet ik nog niet. Maar het opschrijven op zich lijkt me al heel waardevol.

7. Minimaal 1x per maand fotograferen in Nederland

Mijn laatste doel is iets creatiefs. Een van de dingen waar ik heel veel energie van krijg, is mooie foto’s maken in de natuur. Dit jaar wil ik zeker eens per maand met mijn autootje ergens naartoe crossen om nieuwe plekken in Nederland te ontdekken en die met mijn camera vast te leggen. Elk seizoen heeft wel wat en Nederland is vaak veel mooier dan we denken. Dat wil ik dan ook graag met mijn camera vastleggen (en met mijn eigen ogen ervaren).

Op naar een mooi 2020!

Zoals je ziet, heb ik heel wat mooie doelen om ervoor te zorgen dat 2020 hopelijk net zo leuk wordt als 2019. 2020 is een nu nog leeg canvas om te vullen met nieuwe avonturen en mooie herinneringen. Oh, wat zie ik daarnaar uit! Ik ben nu al heel benieuwd wat dit nieuwe jaar voor mij in petto zal hebben. Kom maar op!

Ik hoop dat in 2020 ook jouw dromen mogen uitkomen. Ik wens je een jaar met veel liefde, gezondheid en vooral mooie lichtpuntjes toe. Dat 2020 maar jouw jaar mag worden!

Heb jij doelen voor het nieuwe jaar?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 1 januari 2020 op 7:16 am - Beantwoord

  Wat heerlijk, van die concrete doelen. Ik vind ze allemaal heel mooi. Ik wens je een prachtig jaar, waarin je je doelen mag behalen.

 2. Darina 1 januari 2020 op 8:14 am - Beantwoord

  Hele mooie doelen heb je opgesteld. Een heel mooi en gezond en inspirerend 2020!

 3. Tineke 1 januari 2020 op 8:16 am - Beantwoord

  Boeken lezen staat hier ook op het lijstje. Ik wil ook meer dingen tweedehands gaan scoren, naar over het algemeen ook minder kopen. Zoveel spullen hebben we toch niet nodig. En meer sparen voor weekendjes weg!

  • Romy 2 januari 2020 op 10:35 am - Beantwoord

   Wat een mooie doelen! Je hebt helemaal gelijk: sommige spullen zijn eigenlijk helemaal niet zo hard nodig. En tweedehands shoppen is soms stiekem ook nog eens veel leuker dan dingen nieuw kopen 🙂

 4. noor 1 januari 2020 op 9:29 am - Beantwoord

  Interessant artikel! Inspireert mij om ook zo’n doelenlijst te maken 🙂

  Gelukkig nieuwjaar! ❤

  • Romy 2 januari 2020 op 10:36 am - Beantwoord

   Wat mooi om dat te horen! Ik vind het zelf heel fijn om het jaar te starten met wat concrete actiepunten om mee aan de slag te gaan. Ik ben heel benieuwd naar jouw doelen.
   Ik wens je een geweldig 2020 toe, waarin je hopelijk veel van jouw mooie doelen kunt waarmaken.

 5. Mirjam 1 januari 2020 op 9:33 am - Beantwoord

  Ik wens jou ook een heel gelukkig nieuwjaar! Mooie doelen zo, heel goed SMART geformuleerd
  Ik heb best wel veel doelen, de een wat concreter dan de ander, maar ik hoop er een fantastisch jaar van te maken!

  • Romy 2 januari 2020 op 10:37 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik wens jou ook een heel erg mooi 2020 toe, waarin je hopelijk veel van jouw doelen (concreet of abstract ;)) kunt waarmaken.

 6. bychristiana 1 januari 2020 op 9:42 am - Beantwoord

  Wat een originele en inspirerende doelen! Ik hoop dat je volop de mogelijkheden en gelegenheid krijgt om ze na te streven. Ik heb wel plannen voor het nieuwe jaar, maar niet echt ‘doelen’. Maar als ik achteraf terug kijken op 2019 en zie wat ik allemaal gedaan heb, wat er op mijn pad gekomen is, dan had ik dat ook allemaal niet van tevoren kunnen bedenken. Dus wie weet wat het nieuwe jaar ons allemaal gaan brengen.

  • Romy 2 januari 2020 op 10:39 am - Beantwoord

   Wat een mooie manier om naar het nieuwe jaar te kijken! Je hebt helemaal gelijk: het nieuwe jaar kan soms mooie verrassingen voor je in petto hebben. Ik ben heel benieuwd wat 2020 je voor mooie dingen zal brengen. Ik wens je in ieder geval een geweldig mooi 2020 toe met veel fijne lichtpuntjes.

 7. Shirley 1 januari 2020 op 10:34 am - Beantwoord

  Een gelukkig en gezond 2020 gewenst! Ik hoop dat het jaar je veel moois brengt. Je doelen klinken haalbaar, dus het gaat vast lukken om op die vlakken stappen te zetten. Ik heb nog geen concrete doelen gemaakt. Het staat op mijn to do-lijst voor vandaag, hoe ironisch haha.

  • Romy 2 januari 2020 op 10:40 am - Beantwoord

   Haha, doelen maken voor 2020 is al een mooi doel op zich 😉 Ik ben heel benieuwd wat je doelen zullen worden. Ik wens je hoe dan ook een geweldig 2020 toe met veel geluk, gezondheid en werkplezier! 🙂

 8. Evelyne 1 januari 2020 op 10:45 am - Beantwoord

  Allereerst de beste wensen en al wat je maar wil voor 2020 😉 Ik ben ook niet zo voor voornemens, maar eerder een doel stellen. Al heb ik het soms ook wel eens moeilijk om dat doel tot een goed einde te brengen of misschien iets te vroeg op te geven. Een nieuw jaar, een nieuwe kans? 😉 Succes met jouw doelen! Ik kijk er naar uit om een nieuw blogjaar bij jou te lezen 😉

  • Romy 2 januari 2020 op 10:41 am - Beantwoord

   Doelen realiseren is natuurlijk altijd een lastigere stap dan het doelen stellen op zich. Maar het is niet erg als een doel geen werkelijkheid wordt of plaatsmaakt voor iets nieuws. Zo lang je maar blij bent met waar je op dat moment staat 🙂
   Ik wens je een heel mooi en gelukkig 2020 toe.

 9. Iris 1 januari 2020 op 11:00 am - Beantwoord

  Wat een mooie doelen Romy! Ik heb ook zeker wat doelen, maar ben er nog niet overal helemaal uit. Ik wil in ieder geval 30 boeken lezen, ook meer mijn dierbaren zien en ons huis straks een fijne thuis maken.

  • Romy 2 januari 2020 op 10:41 am - Beantwoord

   Ook jouw doelen klinken prachtig. Op naar een mooi nieuw jaar inclusief een nieuw thuis! 🙂

 10. Daenelia 1 januari 2020 op 11:30 am - Beantwoord

  Gewoon: doen. Niet gewoon doen, maar ik bedoel dus onderneem idd actie. Na grondig nadenken, dat wel.
  Dat is en blijft mijn plan. Ik doe niet aan doelen, bucket lists of voornemens. Het is meer dat ik mijn aandacht af en t p e verleg naar delen waar ik minder tevreden mee ben. Er ligt geen druk op.
  Vandaag maar eens kijken of ik weer wat nuttigs doe of lekker op de bank blijf liggen met de hond.
  Maak er een mooi jaar van. Ga ik ook doen.

  • Romy 2 januari 2020 op 10:43 am - Beantwoord

   Dank je wel! Voor jou ook een heel mooi jaar! Actie ondernemen is inderdaad dé manier om te komen waar je wilt komen. Dat is ook voor mij de reden dat ik vage goede voornemens heb ingeruild voor concrete doelen. Werkt een stuk fijner!

 11. Lianne 1 januari 2020 op 11:55 am - Beantwoord

  Mooie doelen heb je gemaakt! Ik had op school altijd een hekel aam SMART, haha, maar misschien is het in deze context juist wel handig om het op die manier te doen 😉 Ik ga het dubbele proberen meer boeken te lezen, 25. Hopelijk gaat dat me dit jaar lukken! Wat mooi dat jij dingen over je verleden wil gaan opschrijven! Hopelijk geeft dat al wat meer rust en ruimte in je hoofd en kun je het op die manier allemaal verwerken en een plekje geven. Zeker een mooi doel voor 2020! Misschien dat we eens samen kunnen gaan naar zo’n mooi, fotografiewaardig plekje? 🙂 Lijkt me erg leuk in ieder geval! Een doel van mij is ook om veel meer met vriendinnen en dierbaren af te spreken, dus misschien is dat al een heel leuk plan!

  • Romy 2 januari 2020 op 10:46 am - Beantwoord

   Wat een mooi doel, 25 boeken lezen! Ik weet haast zeker dat dat helemaal goed zal komen 🙂
   Lijkt me trouwens ook heel erg leuk om samen een mooie plek in Nederland te bezoeken! Gezellig! Ik zie er nu al naar uit. We moeten heel binnenkort maar eens wat leuks plannen, ook om eens gezellig bij te kletsen 🙂

 12. Meaghan 1 januari 2020 op 12:03 pm - Beantwoord

  Gelukkig nieuw jaar Romy! Hopelijk heb je een mooie jaarwisseling gehad!Ik wens je een heel mooi 2020 waarin je al deze mooie doelstellingen mag behalen!
  Ha, hoe leuk dat je minimaal 12 boeken wilt lezen dit jaar. Dat was voor 2019 mijn doelstelling en die heb ik ook behaald! Heerlijk om echt even tijd vrij te maken om leuke boeken te lezen (naast alle literatuur voor mijn studie). Binnenkort komt daar een blog over online. Ook heel goed dat je wilt werken aan een betere zithouding, dat is zo belangrijk! Zeker als je echt een zitten beroep hebt is het belangrijk om dat verantwoordelijk en gezond te doen! Het is de investering echt waard.
  Zelf heb ik ook een blog geschreven over mijn 2019 en mijn doelstellingen voor 2020. Neem zeker een kijkje als je dat leuk lijkt en tijd hebt! 🙂

  • Romy 2 januari 2020 op 10:48 am - Beantwoord

   Ha, wat tof dat jij jouw doel om 12 boeken in 12 maanden te lezen in 2019 hebt behaald. Ik zie er enorm naar uit om dit jaar lekker met dat leesdoel aan de slag te gaan 🙂 Ben benieuwd naar je blogartikel over dat behaalde doel!
   Ik ga jouw blogartikel met doelen over 2020 meteen even lezen. Heel leuk, zo’n terug- en vooruitblikartikel 🙂

 13. Zo simpel is dan geluk 1 januari 2020 op 12:20 pm - Beantwoord

  Het zijn mooie doelen die ook zeker haalbaar moeten zijn. Succes ermee! Maak er een mooi jaar van.

 14. Patricia 1 januari 2020 op 5:03 pm - Beantwoord

  Wat een mooie doelen!! Heel veel moois toegewenst in 2020. Vaker met dierbaren afspreken is ook iets wat op mijn lijstje staat voor aankomend jaar. Het gaat je vast lukken.

  • Romy 2 januari 2020 op 10:48 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik wens jou ook een heel mooi 2020 toe met hopelijk veel fijne momenten met dierbaren.

 15. Anna 1 januari 2020 op 6:29 pm - Beantwoord

  Wat een mooie doelen Romy! Mijn grootste doel is om mijn gezondheid te onderhouden, ik krijg binnenkort een operatie die best intensief is, hiervoor en na wil ik op mijn best zijn om de herstelperiode zo kort als mogelijk te laten duren! Een goede zit en sta positie is trouwens een geweldig doel! Super SMART! Liefs

  • Romy 2 januari 2020 op 11:00 am - Beantwoord

   Wat een goed doel voor het nieuwe jaar! Ik hoop dat 2020 ook voor jou een mooi en gezond nieuw jaar zal worden en dat de herstelperiode van de operatie meevalt.

 16. Simone 1 januari 2020 op 7:52 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke doelen heb je voor dit jaar! Ik heb onder andere als doel dat onze voor- en achtertuin onder handen worden genomen. Met nieuwbouw is een tuin nou helaas niet inbegrepen. Daarnaast wil ik graag op vakantie, maar heb wel mijn eisen moeten bijstellen. Als we maar even samen weg zijn.
  En ik heb een paar weken geleden een aantal investeringen gedaan voor mijn bedrijf en mijn persoonlijke groei! Helemaal zin in dit jaar!

  • Romy 2 januari 2020 op 11:13 am - Beantwoord

   Wat een mooie plannen heb je al voor het nieuwe jaar! De tuin doen is natuurlijk een flinke klus, maar hopelijk levert het straks wel een fijne plek op om in de zomer van de zon te genieten 🙂
   Maak er een heel mooi, gelukkig, gezond én succesvol nieuw jaar van!

 17. Nikita 1 januari 2020 op 7:58 pm - Beantwoord

  Mooie doelen! En het zijn zeker doelen die je veel moois gaan brengen. Ik heb er ook een paar. Om te beginnen staat mijn leesdoel op 50 dit jaar, als mijn leesconcentratie zo goed blijft gaan dan weet ik zeker dat dat goed moet komen. Want we zijn nu de eerste dag van het gloednieuwe jaar en ik heb nu al een half boek gelezen. En daarnaast wil ik graag minder geld uitgeven (of het gewoon nuttiger uitgeven), sneller op de rem trappen als dat nodig is en wil ik vaker aan mijn eigen boek werken. In september wil ik trouwens terug tekenlessen nemen. Dus ik hoop dat het een mooi jaar wordt. Ik wil ook iets aan die harde houding naar mezelf toe doen dit jaar, maar daarover ga ik het binnenkort eens over hebben met mijn psycholoog. Tijd voor actie 🙂

  • Romy 2 januari 2020 op 11:14 am - Beantwoord

   Wat een prachtige doelen heb je opgesteld voor het nieuwe jaar. Ze zijn stuk voor stuk heel mooi en waardevol. Ik hoop dat je al jouw doelen in 2020 kunt waarmaken en natuurlijk dat je van nog heel veel nieuwe boeken zult genieten <3

 18. Simone 1 januari 2020 op 8:18 pm - Beantwoord

  Beste wensen Romy! Ik vind het heel slim dat je concrete doelen hebt gemaakt, die volgens mij heel haalbaar zijn en ook nog eens heel veel voldoening geven!

 19. Simone 1 januari 2020 op 9:33 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige doelen. Fotograferen in eigen land wil ik ook echt doen. Ben nu wel nog bezig met een cursus zodat ik het allemaal eens wat beter ga snappen!

 20. Jacqueline 1 januari 2020 op 9:57 pm - Beantwoord

  Dat belooft een mooi jaar te worden!

  Ik heb juist voor het komende jaar niks concreets op papier gezet, laat het maar over me heen komen. Vorig jaar had ik wel wat concrete doelen en dat ging me best goed af. Maar voor nu wil ik 2020 met een open blik ingaan.

  • Romy 2 januari 2020 op 11:16 am - Beantwoord

   Ook een prachtige manier om met dit nieuwe jaar te starten! Ik hoop dat 2020 heel veel mooie verrassingen voor je in petto zal hebben 🙂

 21. Alex 1 januari 2020 op 10:06 pm - Beantwoord

  Voor jou ook de beste wensen voor 2020! En wat leuke doelen heb je op een rijtje gezet! Twee staan er ook bij mij op het lijstje: Veel lezen (ik hou mijn doel trouwens bij Goodreads bij, mooi overzichtelijk!) en meer fotograferen in Nederland. Ik zou ook graag op vakantie willen gaan, maar we verhuizen in februari in ons eigen huis, dus even afwachten hoe dat allemaal verloopt 🙂

  • Romy 2 januari 2020 op 11:15 am - Beantwoord

   Dank je voor de tip van Goodreads! Die app kende ik nog niet, maar ik ga er nu zeker eens naar kijken.
   Heel spannend trouwens dat je een verhuizing op de planning hebt staan volgende maand. Ik wens je een heel mooi en gelukkig nieuwjaar toe met hopelijk veel fotograferen, een leuke vakantie en heel veel woongeluk! 🙂

 22. Anouk 2 januari 2020 op 2:35 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige concrete stappen! Ik wil dit jaar blijven werken aan mijn mentale gezondheid en ik wil graag doorgaan met steeds duurzamer leven. Allebei de dingen ben ik al mee bezig dus het zijn geen nieuwe doelen, maar daarom niet minder belangrijk.

  • Romy 5 januari 2020 op 7:35 pm - Beantwoord

   Wat een mooie dingen om aan te werken! Juist omdat je er al zo goed mee aan de slag bent gegaan, kan het haast niet anders dan dat je op beide vlakken ook in 2020 veel mooie stappen zult zetten.
   Een heel mooi en gelukkig nieuwjaar!

 23. Giovanna Jansen 2 januari 2020 op 4:08 pm - Beantwoord

  Wat een mooie doelen! Leuk dat je op allerlei gebieden stappen wil zetten. Superleuk idee trouwens om elke maand concreet met je autootje ergens naar te willen rijden om mooie foto’s te maken! Misschien moet ik dat als fotografeerliefhebber ook maar eens doen. Gelijk een goede reden om regelmatig met de auto rond te toeren. 🙂

  • Romy 5 januari 2020 op 7:36 pm - Beantwoord

   Zeker doen! Zo’n tripje naar een onbekende plek is meteen een goede reden om wat vaker aan het fotograferen te slaan. Ik kan daar ook zo van genieten 🙂

 24. Janne 2 januari 2020 op 6:42 pm - Beantwoord

  Wat een mooie, creatieve en lieve doelen! Ik hoop dat ze je helpen om de dingen te bereiken die je dit jaar wilt. <3 Ga je ook schrijven over hoe het met de doelen staat? Ik zou bijvoorbeeld graag meer leren over hoe je je houding aan het verbeteren bent of wat je van de gelezen boeken vindt.

  • Romy 5 januari 2020 op 7:40 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je benieuwd bent naar een tussenstand van mijn doelen! Ik ben zeker van plan er in de loop van het jaar meer over te delen. Boekreviews plaatsen lijkt mij ook heel tof, dus daar kun je er dit jaar absoluut een paar van verwachten 🙂

 25. Jenn 2 januari 2020 op 9:06 pm - Beantwoord

  Mooie doelen! Ik wens je een geweldig 2020 🙂

 26. Saskia 4 januari 2020 op 3:35 pm - Beantwoord

  Ik heb niet echt ‘doelen’ Meer dat ik gewoon weer graag mezelf van voor mijn zwangerschap wil terug vinden. Meer dingen wil doen waar ik blij van wordt en meer spenderen offline en in de natuur.

  • Romy 5 januari 2020 op 8:05 pm - Beantwoord

   Dat zijn ook heel mooie punten om dit jaar mee aan de slag te gaan 🙂 Hopelijk kun je op elk van die vlakken jouw mooie doelen waarmaken.

 27. zwartraafje 10 januari 2020 op 2:35 pm - Beantwoord

  Ik heb eigenlijk geen concrete doelen uitgeschreven voor mezelf. Niet dat er niets is wat verbeterd zou kunnen worden maar eigenlijk zijn dat zaken waar ik altijd op probeer te letten. Wat meer tot rust komen bijvoorbeeld door minder schermtijd en wat meer buiten komen. Of mezelf geen onmogelijke To Do-list op te leggen. Dat laatste probeer ik de laatste jaren op te lossen door grotendeels met een Ta Daaa-lijst te werken waarbij ik alles noteer wat ik op een dag heb gedaan. Ook de kleine klusjes zodat je aan het einde van een dag duidelijk ziet dat je wel wat gedaan hebt gekregen. Ik probeer ook echt om een onderscheid te maken tussen wat moet en wat mag. Tussen dringende zaken en zaken die minder belangrijk zijn en dus wel wat langer kunnen wachten vermits jezelf continu onder druk zetten ook niet gezond is. Ik vind trouwens wel dat je een mooie lijst met heel concrete zaken hebt uitgeschreven voor jezelf. Hopelijk zorgt nr.3 ervoor dat je binnenkort minder last hebt van je nek en rug en kan je van veel gezellige momenten samen met je familie genieten.

  • Romy 15 januari 2020 op 10:40 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een mooi idee, die Ta Daaa-lijst. Die ga ik zeker onthouden of misschien ook zelf eens proberen. Ik vind het zelf wel belangrijk om mijn To Do’s altijd af te vinken en aan het eind van de dag even terug te kijken wat ik zoal heb gedaan. Maar een lijstje speciaal maken om te zien wat je succesvol hebt afgerond, is ook echt een mooi idee.