aankopen1 2

Hé, hoe gaat het nu eigenlijk? | Persoonlijke update

 • 28 december 2019
 • 36 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Tussen alle terugblikken door, vond ik het hoog tijd om weer even in het nu te zijn. Daarom deze maand geen maandoverzicht, maar een persoonlijke update. Hoe gaat het nu eigenlijk echt met mij, zo tussen de kerstdiners en de oliebollen door? (Spoiler: héél goed!) Wat spook ik de laatste tijd zoal uit? Hoe gaat het met alle veranderingen die gaande zijn? En wat zijn mijn wilde kerstvakantieplannen voor de allerlaatste dagen van 2020? Ik neem je graag mee in deze life update.

First things first: de “moetjes”

Mijn twee weken kerstvakantie waren na een hectisch jaar absoluut geen overbodige luxe. Het voelt als een fijn cadeautje voor mezelf om twee weken niet naar kantoor te hoeven. Niet alleen kan ik zo optimaal van de kerstpret genieten en leuke dingen doen, maar ook heb ik de tijd om “moetjes” af te vinken waar ik anders niet aan toekom. Met onder andere het grote zorgverzekeringsdilemma, waar ongetwijfeld veel anderen ook mee worstelen. Niet mijn favoriete klus, dat uitzoekwerk, maar gelukkig bestaan er handige sites om zonder al te veel gedoe de best passende verzekering te vinden. Een zorgverzekering kiezen wordt al een stuk eenvoudiger dankzij een zorgvergelijker, zoals die van Zorgkiezer.nl. Mijn actiepuntje voor dit weekend om daar eens goed in te duiken!

Als ondernemer het nieuwe jaar in

Iets wat verder een grote rol in mijn hoofd én leven speelt, is mijn eigen tekstbureau. Het is nog maar kort geleden dat ik besloot écht voor mijn onderneming te gaan. Die keuze heeft me nu al meer opgeleverd dan ik had kunnen hopen. Elke nieuwe opdracht voelt oprecht als een cadeautje. Daarbij is het coachingsprogramma waar ik aan deelneem, ook een enorme stok achter de deur om doelen waar te maken. Op dit moment ben ik een aantal concrete doelen aan het opstellen voor het nieuwe jaar. Zo wil ik me meer storten op creatief schrijven en daarvoor een aantal pitches de deur uit doen. Heel gaaf om mee bezig te zijn!

Nu we het toch over doelen hebben, een (vrolijke!) planner voor volgend jaar is inmiddels besteld (ik moet mijn doelen toch ergens neerpennen!). Ook een laptopstandaard en een ergonomisch toetsenbord zijn inmiddels onderweg om mijn nek en rug, ondanks de vele computeruren, te vriend te houden.

De foto’s zijn gemaakt door Georgina Fotografie.

Tijd voor leuke dingen

Werken vind ik hartstikke leuk. Maar eerlijk is eerlijk, tijd voor (andere) leuke dingen is natuurlijk ook belangrijk. Daar heb ik in deze fijne decembermaand dan ook veel tijd voor vrijgemaakt. Zo ging ik met mijn vader naar BLØF. Geweldig om me haast schor te zingen bij klassiekers als Alles is liefde. Verder bracht ik quality time door met mijn vriend en met mijn familie. En natuurlijk heb ik genoeg leuke plannen voor de komende vrije dagen. Van wandelen over de Veluwe tot een bezoekje aan opa en oma en van gezellig winkelen tot ongetwijfeld een paar uitstapjes naar de kringloopwinkel.

Verrassingen en cadeautjes (en dat niet eens voor kerst!)

Kerst vieren wij niet met cadeautjes. Toch kreeg ik heel wat cadeautjes in mijn schoot geworpen de afgelopen tijd. Het geweldigste van alles? Ik won bij Evelien een flink shoptegoed voor de Rituals in Almere. Je zult vast begrijpen dat ik een vreugdedansje of drie door de kamer maakte. Gisteren heb ik meteen dankbaar gebruikgemaakt van het tegoed en een geweldig Rituals-kerstpakket voor mezelf samengesteld. Alsof dat nog niet genoeg was, zocht ik daarnaast op mijn werk als kerstpakket een kookboek van Jamie Oliver uit. Daar kan ik mooi mee de keuken in duiken.

Plannen voor het nieuwe jaar

Verder ben ik tussen het genieten door plannen aan het maken voor het nieuwe jaar. Geen zorgen, goede voornemens maak ik niet en sportschoolabonnementen sluit ik niet acuut op 1 januari af. Wel denk ik graag na over wat ik volgend jaar anders zou willen en maak ik daar heel concrete plannen voor. Welke kant wil ik op met mijn onderneming? Waarin zou ik op persoonlijk vlak nog willen groeien? Het is niet zozeer de overgang naar een nieuw jaar, maar meer het extra beetje vrije tijd dat me over al dat soort dingen laat nadenken.

Ook heb ik de eerste gezellige plannen voor het nieuwe jaar al in mijn (digitale) agenda staan. Ben ik de enige die het altijd een tikkeltje bijzonder vindt om de eerste pagina’s van mijn agenda voor het nieuwe jaar te vullen?

Dus, hoe gaat het met mij?

Dus ja, het gaat eigenlijk heel goed met me. Nee hoor, dat betekent niet dat ik op een roze wolk zit en elke dag straal van oor tot oor. Natuurlijk zijn er momenten waarom ik emotioneel ben of met iets worstel. Maar ik zit over het algemeen heel erg goed in mijn vel. Dit jaar heeft me veel moois gebracht en daar geniet ik deze laatste dagen van het jaar nog even extra van. Dat kan gelukkig prima tussen het uitzoekwerk voor zorgverzekeringen en belastingaangiftes door!

Hoe gaat het nu eigenlijk met jou?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 28 december 2019 op 7:53 am - Beantwoord

  Fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat. Het afgelopen jaar heeft je echt veel moois gebracht. En ja, nieuwe planners en lege pagina’s. Heerlijk!

 2. Shirley 28 december 2019 op 7:54 am - Beantwoord

  Fijn dat je zo goed in je vel zit. Dat helpt ook mee als je in lastigere tijden zit. Ik hoop dat je dit gevoel in 2020 kunt vasthouden. Zorgverzekeringen vergelijken mis ik trouwens absoluut niet nu ik verhuisd ben, haha.

  • Romy 1 januari 2020 op 10:35 pm - Beantwoord

   Haha, dat is dan weer het voordeel van wonen in België: geen zorgverzekeringvergelijkers meer nodig 😉

 3. Darina 28 december 2019 op 8:52 am - Beantwoord

  Heel mooi om te lezen dat het goed met je gaat en mooie plannen en doelen hebt. Ik heb nu ook kerstvakantie en dat voelt ook echt als een groot cadeau.

  • Romy 1 januari 2020 op 10:38 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat jij nu ook lekker van een welverdiende kerstvakantie kunt genieten. Maak nog even iets heel moois van het laatste restje! <3

 4. Audrey 28 december 2019 op 9:01 am - Beantwoord

  Mooi om te horen! Met mij gaat het eigenlijk ook heel goed. Ik geniet heel erg van mijn vakantie die nu echt als een soort eindeloos vacuüm voelt, dus dat is heel fijn!

  • Romy 1 januari 2020 op 10:40 pm - Beantwoord

   Ah wat heerlijk! En een heel herkenbaar gevoel. Ik vind de mix van feestdagen met wat extra vrije dagen echt een gouden combinatie waar ik wel wekenlang van zou kunnen genieten 😉

 5. Saskia 28 december 2019 op 9:02 am - Beantwoord

  Fijn te lezen dat het zo goed met je gaat<3
  Mooie plannen en doelen. Ik ben ook aan het genieten van de kerstvakantie, en vandaag voor het eerst zwemmen met Noa.
  Zoveel zin in 🙂

  Geniet van de laatste dagen van 2020 lieve Romy!

  • Romy 1 januari 2020 op 10:40 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk en bijzonder, voor het eerst met Noa zwemmen! Ik hoop dat je er enorm van hebt genoten. Geniet nog even extra van je laatste vakantiedagen!

 6. Zo simpel is dan geluk 28 december 2019 op 9:45 am - Beantwoord

  Dat is nog eens een fijne, positieve blog. Fijn dat het goed met je gaat!

 7. Meaghan 28 december 2019 op 10:08 am - Beantwoord

  Fijne update Romy! Mooi dat het zo goed met je gaat en dat je zo’n succesvol jaar hebt gehad! Ook leuk om te lezen wat er zo ongeveer op je planning voor aankomend jaar staat! Met mij gaat het ook goed hoor! Ik zit momenteel in de universiteitsbibliotheek haha. Ik ga zo maar weer beginnen met studeren. Super ijverige studente hier op de zaterdag! Maar ik studeer nu even in het weekend, omdat het er doordeweeks niet van komt met alle feestgelegenheden. Dus dan maar nu even. Helemaal geen straf, want de bieb is nog nooit zo rustig geweest! 🙂 Vanaf dinsdag heb ik weer even “weekend”.

  • Romy 1 januari 2020 op 10:42 pm - Beantwoord

   Dat noem ik nog eens die-hard studeren. Knap hoor dat je op je zaterdag in de universiteitsbibliotheek met je neus in de boeken zat! Hopelijk kon je daardoor de dagen na zaterdag extra van het vrij zijn en van Oud & Nieuw genieten 🙂 Dat heb je wel verdiend!

 8. Lianne 28 december 2019 op 10:33 am - Beantwoord

  Fijn dat het zo goed met je gaat en goed in je vel zit! Dat komt ook mede door alle fantastische dingen die je dit jaar hebt meegemaakt! Ik heb mezelf ook voor het eerst sinds jaren weer eens getrakteerd op kerstvakantie en dat is een geweldig cadeau!

  • Romy 1 januari 2020 op 10:42 pm - Beantwoord

   Zo fijn dat ook jij nu lekker van een welverdiende vakantie kunt genieten. Geniet nog even van de laatste dagen! <3

 9. Anouk 28 december 2019 op 2:10 pm - Beantwoord

  Wat fijn om te horen dat het zo goed met je gaat! Je hebt ook zoveel mooie mijlpalen gehaald dit jaar met je eigen huis, kat, vriend en onderneming.

 10. Veerlez 28 december 2019 op 2:13 pm - Beantwoord

  Wat ontzettend fijn dat het zo goed gaat! Het is zo belangrijk om rust te nemen in deze dagen en even tijd te nemen om alles weer uit te zoeken en plannen te maken voor 2020! Volgens mij komt dat met jou helemaal goed!

  • Romy 1 januari 2020 op 10:45 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve en mooie woorden! Het voelde inderdaad als de uitgelezen periode om terug te blikken en vooruit te kijken. Heel waardevol! Een van mijn plannen voor het nieuwe jaar is dan ook om daar in het nieuwe jaar meer tijd voor te maken 🙂

 11. Laurine 28 december 2019 op 3:23 pm - Beantwoord

  Fijn dat je zo dankbaar terugblikt op het afgelopen jaar. Ik vind ook dat het de laatste maanden nog meer te merken is in je artikels dan anders, het straalt er gewoon vanaf. Ik hoop dat 2020 net zo’n mooie mijlpalen voor jou in petto heeft!

  • Romy 1 januari 2020 op 10:46 pm - Beantwoord

   Wat prachtig om te horen dat ook aan mijn artikelen te merken is dat ik goed in mijn vel zit. Ik zie ook nu al uit naar wat 2020 voor mij in petto zal hebben 🙂
   Ook jou wens ik natuurlijk een geweldig mooi 2020 vol prachtige mijlpalen toe.

 12. Simone 28 december 2019 op 9:52 pm - Beantwoord

  Wat fijn dat het zo goed met je gaat! Na de verhuizing moest ik wel echt even opladen, maar ik kom nu echt weer tot leven en geniet elke dag enorm van ons huis.

  • Romy 1 januari 2020 op 10:46 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je na alle verhuisdrukte nu echt van jullie mooie nieuwe woning kunt genieten. Ik wens je een prachtig nieuw jaar en natuurlijk heel veel woongeluk toe.

 13. Giovanna Jansen 28 december 2019 op 10:28 pm - Beantwoord

  Fijn om te lezen hoe het met je gaat! Super dat het zo goed met je gaat! Dat 2020 je nog veel meer moois mag brengen!

 14. N8W8 28 december 2019 op 11:28 pm - Beantwoord

  Hi Lady,
  1) Wat staat die jas je perfect!
  2) In de een na laatste zin van het cursief geschreven deel moet 2020 vermoed ik 2019 zijn, anders vliegt de tijd wel heel snel! (Saskia gaat er ook gezellig in mee)
  3) T kan bijna niet anders dan dat het goed met je gaat! Je straalt van oor tot oor en een foto zegt vaak meer dan woorden! Ik ben heel blij voor je!
  4) Heb ik al tijden gedacht maar nooit gezegd (ben een beetje een stille lezer): als ik jouw blog open moet ik altijd even glimlachen! Een bijzonder goede ondertitel!
  5) Ik miste in de lijst van gister je allergrootste vondst: Je vriend! Maar daar heb je waarschijnlijk een reden voor om hem niet in de lijst op te nemen.
  6) Ik wens je alvast een hele fijne jaarwisseling en voor 2020: veel liefde, gezondheid en geluk!

  • Romy 1 januari 2020 op 10:49 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een mooie en lieve reactie! Dank je wel voor je lieve woorden en sowieso voor het volgen van mijn blog. Dat waardeer ik enorm! 🙂
   Ik wens ook jou een geweldig mooi, gelukkig en liefdevol 2020 toe.

 15. Ilona Wielinga 29 december 2019 op 2:49 pm - Beantwoord

  Fijn dat het zo goed met je gaat. Met mij gaat het momenteel wat minder. Maar ik probeer de dagen goed door te komen, en kijk er wel weer naar uit om aan het werk te kunnen, alhoewel ik mezelf wel even verplicht heb tot een paar daagjes rust.

  • Romy 1 januari 2020 op 11:15 pm - Beantwoord

   Wat rot om te horen dat het niet echt goed met je gaat! Goed dat je jezelf wat dagen rust hebt opgelegd. Hopelijk doet dat je goed om stap voor stap wat vooruit te komen. Veel sterkte en kracht! <3

 16. Mariska 29 december 2019 op 5:14 pm - Beantwoord

  Mooi overzicht zo met een persoonlijke update. Leuk om te lezen en ben benieuwd naar je plannen voor volgend jaar.

 17. Janne 29 december 2019 op 6:49 pm - Beantwoord

  Fijn dat het zo goed met je gaat. Het is prachtig dat je daadwerkelijk Vaker Vrolijk bent 😛

  Ik vind het ook altijd leuk om in een nieuwe planner te beginnen. Ik ben in december een bullet journal gaan gebruiken als planner, dus ik heb geen nieuw boekje voor 2020. Wel kan ik ernaar uitkijken om voor iedere maand nieuwe ontwerpen te gaan bedenken, zodat mijn bullet journal steeds efficiënter, overzichtelijker én mooier wordt.

  2019 was voor mij het jaar waarin het eerst steeds slechter met me ging tot ik in de zomer twee maanden opgenomen werd bij psychiatrie, waar ik begon met mijn hoofd op orde krijgen en goed voor mezelf zorgen. Minstens de helft van 2020 zal nog in het teken staan van herstel. Ik ben benieuwd hoe het tegen die tijd met me zal gaan. Hopelijk is alles dan niet meer zo grijs en vermoeiend. Garanties zijn er helaas nooit: de afgelopen drie maanden ben ik veel minder vooruitgegaan dan ik hoopte, doordat de therapie niet erg effectief was. Nu heb ik andere therapie, die hopelijk meer doet.

  • Romy 1 januari 2020 op 11:28 pm - Beantwoord

   Slim om je bullet journal als planner te gebruiken! En ook een mooie manier om er iets creatiefs van te maken dat helemaal “jou” is. Geniet alvast van het maken van je nieuwe ontwerp voor januari 🙂

   Wat heftig om te horen dat 2019 voor jou een zwaar jaar was met onder andere een opname. Wel heel erg dapper dat je de stap naar een opname hebt gezet om te herstellen en beter voor jezelf te zorgen. Extra rot dat, na het zetten van die stap, de eerste therapievorm niet goed bleek te helpen.
   Ik hoop oprecht dat 2020 je veel persoonlijke groei en gezondheid zal brengen, en dat 2020 veel meer lichtpuntjes zal tellen dan het afgelopen jaar. Dat is je meer dan gegund! <3

 18. Anna 30 december 2019 op 10:34 am - Beantwoord

  Fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat! Ik ben heel benieuwd naar je plannen voor het nieuwe jaar :D.

 19. Amy 30 december 2019 op 9:31 pm - Beantwoord

  Wat fijn dat het zo goed met je gaat en dat je lekker 2 weken de tijd hebt om bij te komen van afgelopen jaar. De zorgverzekering kiezen is inderdaad wel een dingetje.. daar ga ik nu een dag voor oud & nieuw vanaf mijn vakantie adres maar eens aan beginnen haha!

  • Romy 2 januari 2020 op 12:07 am - Beantwoord

   Haha, hopelijk ben je er uitgekomen met de zorgverzekering. Altijd een niet al te fijn klusje dat ook ik vooral graag uitstel tot het laatst 😉 Geniet nog even van je vakantie!

 20. Justine 30 december 2019 op 10:41 pm - Beantwoord

  Wat fijn om te lezen dat het goed met je gaat! Op naar 2020; er staat een hoop moois op je te wachten Romy <3

  • Romy 2 januari 2020 op 12:10 am - Beantwoord

   Wat een lieve woorden, dank je wel! Ik wens jou ook heel veel moois voor 2020 toe <3

 21. Nikita 1 januari 2020 op 7:47 pm - Beantwoord

  Op naar 2020 en een mooi jaar Romy!

  Ik heb geen twee weken vakantie maar ik heb wel verlofdagen en tijdens Kerstmis en op nieuwjaar moeten wij niet werken. Dus ik heb wel een paar vrije dagen. En ik heb het geluk dat Kerstmis en nieuwjaar op een woensdag vallen en donderdag mijn wekelijkse vrije dag is. Dus ik heb gewoon extra vakantie. Ik heb geen twee weken, maar ik heb best wel veel vrij eigenlijk. Beide weken heb ik maar twee of drie dagen gewerkt. En hoe het met mij gaat? Ik heb een paar heel zware emotionele weken achter de rug waar ik heel veel verdriet heb gehad. Ik herkende mezelf niet meer, maar helaas is dat wat erbij komt bij het overlijden van een dierbare. Deze week gaat het een beetje beter gelukkig. Ik hoop dat dat gevoel lang mag standhouden.

  • Romy 2 januari 2020 op 11:12 am - Beantwoord

   Ik vind het heel rot om te horen dat de afgelopen weken zo lastig voor je waren. Gelukkig voel je je inmiddels ietsje beter. Ik hoop oprecht dat 2020 je veel meer moois zal brengen, waaronder de nodige nieuwe lichtpuntjes <3 En hopelijk kun je nog van veel fijne werkdagen én van heerlijke en welverdiende verlofdagen genieten.
   Liefs!

Recente blogs

Kattencafé Kopjes: thee drinken in een kattenwalhalla

23 september 2016|Lifestyle, Op reis|

Dat ik dol ben op katten hebben jullie al eerder kunnen lezen. Televisie kijken of een kopje thee drinken met een kat op schoot is mij niet vreemd met twee poezenbeesten in huis. Maar wist je dat je nu ook aan je kopje thee kan nippen tussen de krabpalen en het kattengras of red velvet cake kunt eten terwijl je wordt omringd door acht knuffelkatten? En nee, daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar Japan of Amerika. Ook in Amsterdam zit nu een kattencafé, genaamd Kopjes. Ik ben inmiddels groot fan en neem graag andere kattenliefhebbers mee om twee gezellig uurtjes tussen de katten door te brengen. Benieuwd waarom? In dit artikel vertel ik je wat ik zo leuk vind aan het kattencafé en deel ik een paar kittige foto's met je. vaker_vrolijk_kattencafé_kopjes_1