Hoi hallo, 2022! Ik hoop dat jij een fijne jaarwisseling hebt gehad en wens je ten eerste een fantastisch mooi 2022 toe. Ik hoop dat 2022 je mooie momenten, groei en liefde mag brengen, en ook een arm om op te leunen als het even lastig is. Ik wens je gezondheid, geluk, dromen die uitkomen en hoop op de momenten dat het tegenzit. Dat 2022 je veel moois mag brengen en ook vertrouwen geeft voor de toekomst, ondanks de pandemiesituatie op dit moment. Om het jaar goed te starten, wijd ik traditiegetrouw dit eerste blogartikel aan mijn doelen voor 2022. Let’s go!

Mijn 2021-doelen, hoe zit het daarmee?

Voordat we aan dit kakelverse jaar starten, blik ik nog één laatste keer terug op het jaar dat voorbij is. Vorig jaar op 1 januari verscheen er ook al een lijstje met doelen op mijn blog, maar dan voor 2021. Met veel van mijn toen gekozen doelen ben ik daadwerkelijk aan de slag gegaan (goh, daar zijn het ook doelen voor natuurlijk…). Een korte recap!

 • Schrijven voor de fun. Dit is deels gelukt. Ik schreef vaker teksten voor mezelf om dingen een plekje te geven of mooie herinneringen te bewaren. Heel fijn om mijn rondvliegende gedachten in schrijfvorm te gieten! Dit jaar wil ik nog meer random gaan schrijven. Gewoon zonder schrappen en herlezen iets op papier zetten dat niemand anders leest dan ik.
 • Niet méér maar slimmer werken. Yes, dat is gelukt! Ik werkte dit jaar structureel minimaal zo’n tien uur minder per week dan het jaar ervoor. Slimmer werken zat ‘m voor mij vooral in meer de touwtjes in handen nemen, nog meer digitaal doen (wat klanten vaak ook heel fijn vinden) en een duidelijkere werkwijze. Oh ja, nog een cruciaal ding: ik leerde ‘nee’ zeggen tegen opdrachten die niet passen. Het lukt allemaal steeds beter (mede dankzij de coaching voor tekstschrijvers die ik volgde) en daar ben ik superblij mee.
 • Nog beter voor mijn lichaam zorgen. Is denk ik wel gelukt. Ik mag nog wel wat meer pilates doen, maar ben wel meer gaan luisteren naar mijn moeheid en naar mijn eigen behoeften. Ook voel ik beter aan wanneer iets ‘nee’ is en kom ik daar ook vaker voor op. Soms nog wat twijfelachtig, maar getting there!
 • Bewust tijd vrijmaken voor persoonlijke ontwikkeling. Yes, daar kan een grote vink achter. Ik heb een cursus perfectionisme, een traject voor tekstschrijvers en ook een cursus over HSP gevolgd, ben meer podcasts gaan luisteren en volg ook een persoonlijk coachingstraject om dingen uit het verleden los te laten en nog meer voor mezelf te kiezen.
 • Op vakantie naar Texel. Texel werd het niet. Maar dat was een bewuste keuze, omdat we een andere bestemming vonden die ons nóg leuker leek: een dorpje bij de Biesbosch. Een prachtige omgeving die ons blij verrast heeft! Ook Vaals en omstreken bleek nog veel mooier dan gedacht.
 • Meer aan natuurfotografie doen. Ehm, dat valt tegen, maar met een goede reden. Ik ben wel veel meer gaan fotograferen, maar niet zozeer in de natuur. Foodfotografie werd mijn nieuwe ding. Alhoewel het zien van dit doel me eraan doet denken dat natuurfotografie misschien iets tofs is om in 2022 meer op te pakken. 
 • Koesteren wat er is. Daar ben ik inderdaad mee aan de slag gegaan dit jaar. Ik ben meer gaan stilstaan bij fijne dingen die er – ondanks de lockdowns en maatregelen – waren. Ik legde mijn focus minder op negativiteit en hield me bewust afzijdig van onder meer coronadiscussies om mijn focus te leggen op het positieve. Ik kan wel zeggen dat ik daarin een mooie stap heb kunnen maken.

En dan, wat zijn mijn doelen voor 2022? Ik heb er een paar weken op gebroed om tot deze 7 doelen te komen waar ik met veel plezier (en vast ook met soms vallen en opstaan onderweg) aan ga werken.

1. Elke maand een self-care-uitje

In momenten voor mezelf pakken word ik elk jaar iets beter. Maar er is één vorm van self-care waar ik in 2022 in het bijzonder aandacht aan wil besteden: verwenuitjes buiten de deur. Vaak bestaat alleentijd voor mij uit dingen doen voor mijn blog of creatief bezig zijn. Maar heel eerlijk, ook daarbij komt weleens mijn perfectionistische kant om de hoek kijken.

Zoiets als naar de schoonheidsspecialist gaan of een massage boeken is voor mij de ultieme manier om tijd aan mezelf te besteden zonder dat ik de lat te hoog kan leggen. Daarom heb ik als doel om elke maand minimaal één zo’n uitje te plannen. Als corona het allemaal toelaat, is dat vast een heel haalbaar doel voor dit jaar.

2. Meer schijt hebben

Figuurlijk natuurlijk, mocht je nu met een opgetrokken wenkbrauw achter je scherm zitten.

Ik merkte dat ik het afgelopen half jaar in sommige situaties weer in het pleasen schoot. Ik ben er de laatste maanden al mee aan de slag gegaan om meer los te laten wat mensen van me (zouden kunnen) vinden.

Ik merk dat ik weleens twijfel aan mezelf als mensen het niet met me eens zijn of als ik niet aan de verwachtingen van een ander voldoe. Zou mijn mening dan afwijkend zijn? Doe ik het wel goed? Moet ik meer van mezelf geven en me over moeheid heen zetten? Dat terwijl meningen van een ander niet altijd reden zijn om je eigen mening of persoonlijkheid in twijfel te trekken.

Een coach helpt me om me daar steeds minder van aan te trekken. Daar wil ik in 2022 mee verdergaan. Nog vaker zeggen wat ik denk, me assertiever opstellen en zelf aangeven wat ik nodig heb in plaats van af te wachten of de ander daar oké mee is. Working on it! Op werkvlak gaat dat al heel goed, privé is er soms nog wel wat verbetering mogelijk. Dus: meer schijt, minder spijt.

3. Vaker spontane dingen doen

De hele coronacrisis heeft mijn spontaniteit wat getemperd. Niet heel vreemd als buiten de deur dingen doen lastiger is. Ondanks dat ik mijn werktijden zelf kan bepalen, zit ik vaak vrij stipt om kantoortijden achter de computer. En – net als waarschijnlijk bijna ieder ander – onderneem ik minder dingen buitenshuis. Nu is de hele coronasituatie helaas niet zomaar met het vuurwerk mee weggeknald, dus voorlopig zitten we daar nog wel aan vast. Maar ik hoop wel binnen de maatregelen vaker spontane dingen te ondernemen.

De tikkeltje impulsieve kant die ik heb, mag in 2022 meer naar boven komen door bijvoorbeeld vaker buiten de deur te werken, even bij een familielid langs te gaan, onder werktijd eens iets lekkers te bakken of iets in die trant.

Ik heb regelmatig van die spontane ingevingen waarbij ik plots enorm veel zin heb om iets te doen. In plaats van dan te denken “Hmm, lastig!”, wil ik daar vaker een oplossing voor zoeken. Als eigen baas moet daar vaak wel wat in te schuiven zijn.

doelen

4. Nieuwe camera en Adobe Lightroom ontdekken

Al een paar maanden heb ik in mijn hoofd dat 2022 hét jaar wordt waarin ik mezelf een nieuwe camera cadeau doe. Ik ben veel bezig met fotografie en volgde in 2021 ook fotografiecursussen om me daar verder in te ontwikkelen. Een nieuwe betere camera zou ontzettend welkom zijn om nog meer te kunnen. Ik ben er nog niet uit wat ik exact zoek, dus daar ga ik eerst nog een paar Google-rondjes aan besteden. Maar die camera gaat er hoe dan ook komen!

Als die langverwachte aankoop eenmaal hier is, wil ik ook een cursus Adobe Lightroom gaan volgen. Ik heb het uitvogelen van dat online programma heel lang voor me uit geschoven, omdat mijn huidige fotobewerkingsprogramma heel foolproof en simpel is. Maar nu ik in een fotografiecursus heb gezien hoeveel meer je met Lightroom kunt, ben ik toch overstag. Tja, als ik dan een betere camera heb, mag mijn nabewerking ook een upgrade krijgen.

5. Elke dag 1 seconde filmen

Nee hoor, dit is zeker niet mijn eigen originele idee. Ik heb het al bij meerdere mensen voorbij zien komen en het lijkt me te gek om ook te doen.

Stilstaan bij de fijne dingen doe ik sowieso al graag. Ik stel mezelf elke avond de vraag waar ik die dag dankbaar voor was. Zelfs na een dag waarop werkelijk alles (bijna dan!) tegenzat, dwing ik mezelf om een rondje van dankbaarheid te doen. Er is altijd wel iets kleins wat je kunt opnoemen.

In 2022 wil ik er op een leuke manier mee aan de slag gaan om de vrolijke momenten niet snel te vergeten en nog meer bij de kleine dingen stil te staan. Dit door elke dag 1 seconde uit mijn leven filmen van iets fijns en kleins wat ik niet wil vergeten. Ik denk dat ik de video’s dan elke maand aan elkaar ga plakken, zodat ik niet alleen aan het einde van het jaar een moment van stilstaan heb, maar ook gedurende het jaar. Heel veel zin in dit kleine project!

6. Mezelf meer creatieve ruimte geven

Ik merk dat ik op mijn allergelukkigst ben als ik me vól op mijn creatieve uitlaatkleppen kan storten. Peinzend over nieuwe recepten, schrijvend voor mijn blog of gedichten, werkend aan een nieuw kaartje of in allerlei hoeken kruipend om een mooie foto te maken, ben ik helemaal in mijn element.

Voor elk van die uitspattingen wil ik mezelf het komende jaar meer tijd gunnen (en vooral ook tijd blokken in mijn agenda). Als ik mijn aantal moetjes op elk gebied beperk, blijft daar meer tijd voor over.

Keuzes maken is voor mij als Rupsje Nooitgenoeg nooit makkelijk, maar mede door een gesprek met een businesscoach ben ik geïnspireerd geraakt om mezelf soms een uurtje vrij van werk te geven en die aan bijvoorbeeld mijn blog of persoonlijke ontwikkeling te besteden.

Dat kan zijn in de vorm van cursussen om me verder te verdiepen in dingen, maar ook door gewoon eens een uur eerder te stoppen met werken en me op een recept te storten.

7. Dingen direct uitspreken

Na het overlijden van Barts moeder vertelde zijn vader een bijzonder maar ook verdrietig verhaal. De buurvrouw had hem verteld dat zij eeuwig spijt had dat ze een bepaald onderwerp nooit bij Barts moeder had aangesneden. Ze had er zo graag eens een fijn gesprek met haar over gehad, maar nu kan dat niet meer.

Dat verhaal zette mij aan het denken. Hoe zonde is het om dingen die je tegen iemand wilt zeggen (of dat nu positief of negatief is) altijd maar uit te stellen of in te slikken. Dat inspireerde me tot dit doel: vaker direct zeggen wat er door mijn hoofd heen gaat. Dus:

Een vriendin spontaan appen als ik plotseling een gevoel van trots voor haar ervaar. Een keer iemand met een cadeautje verrassen als ik aan diegene moet denken, om welke reden dan ook. En ook verhalen delen waar ik tot nu toe anderen niet mee wilde “belasten” of juist frustraties uitspreken waar ik op dat moment mijn buik vol van heb.

Dus: gewoon zeggen wat er in mijn hoofd omgaat, dankbaarheid laten blijken, maar ook frustraties toelaten en bespreekbaar maken, en soms lastige onderwerpen aansnijden – hoe moeilijk dat ook is.

De laatste weken heb ik daar een beginnetje mee gemaakt in een paar situaties, en ik merk dat het aan de ene kant mij enorm helpt en aan de andere kant voor de ander vaak ook heel fijn en verhelderend is. Iets om in 2022 nog veel vaker te doen!

Heb jij doelen voor 2022?

Ik wens je hoe dan ook een fantastisch 2022 toe. Gevuld met lichtpuntjes, liefde, gezondheid, geluk en stapjes richting de mooie doelen die jij voor ogen hebt. En ook een jaar van vertrouwen dat – als het even niet lukt – het later alsnog op zijn pootjes terecht kan komen en dat er mensen zijn die jou graag steunen. You got this!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Annelies 3 januari 2022 op 8:11 am - Beantwoord

  Die laatste is een hele mooie.
  Voor de laatste verjaardag van mijn moeder (al wisten we toen niet dat het de laatste zou zijn) hadden mijn zus en ik als cadeau briefjes van heel wat mensen uit haar omgeving met een wens, een anekdote en/of een lief woord. Ik ben zo blij dat ze die mooie woorden van iedereen nog heeft mogen lezen voor ze is gestorven. Anders hadden die woorden misschien pas uitgesproken geweest op haar begrafenis.

  • Romy 6 januari 2022 op 10:28 pm - Beantwoord

   Ah jeetje, wat ontzettend emotioneel dat je moeder is overleden! Maar wat prachtig dat jullie haar die mooie woorden nog hebben kunnen geven. Je comment maakt me er des te meer van bewust hoe belangrijk het is om liefdevolle en mooie woorden snel uit te spreken.
   Een dikke knuffel voor jou! <3

 2. Shirley 3 januari 2022 op 8:59 am - Beantwoord

  Die laatste is inderdaad een hele mooie, en wijze. Ik ben fan van One Second a Day, echt een toffe manier om herinneringen te bewaren. En als je af en toe eens een dag mist, doet dat niets af aan het resultaat, ook handig.

  • Audrey 3 januari 2022 op 10:16 am - Beantwoord

   Toffe doelen heb je opgesteld! Vooral die laatste is een heel mooie, die ga ik zeker onthouden. Ik moet ook direct denken aan de brieven die mijn vriend en ik wel eens aan elkaar hebben geschreven. Dat is ook een manier om wat moois te delen waar je vervolgens ook nog eens naar terug kan kijken.

   • Romy 6 januari 2022 op 10:24 pm - Beantwoord

    Wat een mooi idee, die brieven aan elkaar! Juist in deze tijd, waarin brieven niet bepaald gebruikelijk zijn, is dat iets moois en speciaals om eens te doen.

  • Romy 6 januari 2022 op 10:26 pm - Beantwoord

   Thanks voor je fijne tip! Ik heb de app een minuut geleden ook gedownload 🙂 Dat maakt het filmen nog net iets makkelijker.
   En inderdaad fijn om te weten dat een vergeten filmpje niet meteen je resultaat overhoop gooit. Ik ben wel zo iemand die dat filmpje dan een paar keer vergeet 😉

 3. Daenelia 3 januari 2022 op 9:09 am - Beantwoord

  Mooie doel en heel persoonlijk! Elke dag een foto of film maken… ik zou dat gewoon vergeten. Ik merk ook dat mijn telefoon-foto’s lang zo spannend niet zijn, vergeleken met die van mijn camera. Maar achter mijn camera ben ik er niet echt bij. Snap je? Ik onthou genoeg, als ik er maar echt bij ben.

 4. Simone 3 januari 2022 op 9:30 am - Beantwoord

  Je kunt er best wel wat afvinken van 2021, knap! Ook je doelen voor dit jaar vind ik heel mooi, en fijn dat je haalbare doelen voor jezelf stelt. Ik heb van alles in mijn hoofd, maar moet nog aan de slag met het stellen van de echte doelen en tussendoelen. Ga er vanavond hopelijk mee aan de slag!

  • Romy 6 januari 2022 op 10:25 pm - Beantwoord

   Leuk! Ik ben ook heel nieuwsgierig wat jouw doelen zullen zijn. Vind het zelf altijd zo fijn om dan van vage ideeën naar echt concrete doelen te gaan 🙂

 5. Darina 3 januari 2022 op 9:46 am - Beantwoord

  Hele mooie doelen heb je opgesteld, vooral de laatste is heel erg mooi!

 6. Femke 3 januari 2022 op 10:10 am - Beantwoord

  Ik film zelf (sinds begin 2021) ook elke dag 1 seconde. Doe dat met de app 1 second every day. Superfijne app! Heb je ook niet alle filmpjes in je fotobibliotheek staan :).

  • Romy 6 januari 2022 op 10:24 pm - Beantwoord

   Superhandig, dank je voor de tip! Die app ga ik ook meteen downloaden 🙂 Inderdaad alleen al ideaal om de filmpjes overzichtelijk bij elkaar te hebben staan.

 7. Ilona Wielinga 3 januari 2022 op 10:44 am - Beantwoord

  Een mooi lijstje! Ik wil dus ook elke dag een seconde gaan filmen, vind het er altijd zo leuk uitzien.

 8. Johanna 3 januari 2022 op 10:51 am - Beantwoord

  Mooie doelen. Ben benieuwd hoe je dat verder ontwikkelt. Mijn doelen zijn nog niet uitgekristaliseerd maar gaan deels in de zelfde richting. Vooral meer doel waar je echt gelukkig van wordt. Creatief etc, Dus succes!

 9. Jenn 3 januari 2022 op 2:03 pm - Beantwoord

  Mooie doelen! Vooral die laatste vind ik mooi. De seconde filmen (of een foto per dag ingeven) doe ik nu drie jaar, en ik vind het zo leuk. Iedere maand laat ik de app er een filmpje van maken, die komt in mijn maandoverzicht. En aan het eind van het jaar een jaarfilmpje. Daarna delete ik de app en ik herinstalleer hem weer, omdat hij best veel geheugen in gaat nemen naarmate hij een jaar aan foto’s opslaat.

  • Romy 6 januari 2022 op 10:22 pm - Beantwoord

   Wat een goed idee, die app! Dat ga ik ook eens proberen 🙂 Werkt toch net iets makkelijker voor de filmpjes denk ik.

 10. Lianne 3 januari 2022 op 5:08 pm - Beantwoord

  Dit zijn stuk voor stuk mooie doelen die je hopelijk allemaal mag afvinken aan het einde van dit jaar! Vooral het filmen van die één seconde per dag vind ik echt een leuk idee 🙂 Ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Ik heb ook een aantal mooie doelen, waarvan de belangrijkste een prachtige jaaromzet van Liannes Letters is. Hopelijk is het dit jaar dan eindelijk echt zo ver dat ik fulltime van het schrijven en de schrijfcoaching kan leven!

  • Romy 6 januari 2022 op 10:21 pm - Beantwoord

   Ook jij hebt een prachtig doel, waar je hopelijk eind dit jaar een heel grote vink achter mag zetten. Je bent zo goed bezig en ik weet haast zeker dat dit doel met jouw harde werk en enthousiasme bijna niet anders kan dan uitkomen <3

 11. Naomi 3 januari 2022 op 5:25 pm - Beantwoord

  Mooie doelen. Er is geloof ik een speciale app om elke dag een seconde te filmen.
  Voor afgelopen jaar had je ook mooie doelen en super dat je ze kunt ‘afvinken’.
  Ik wens je een heel mooi jaar!

  Prachtige foto’s trouwens; de muur en je haar vormen een mooie match, viel me op.

  • Romy 6 januari 2022 op 10:19 pm - Beantwoord

   Dank je! 🙂 Ik wens jou ook een heel mooi jaar met hopelijk veel geluk, fijne momenten en natuurlijk gezondheid.

 12. Zo simpel is dan geluk 4 januari 2022 op 8:50 am - Beantwoord

  Mooie doelen heb je opgesteld. Heel veel succes!

 13. Lilian 4 januari 2022 op 9:30 am - Beantwoord

  Wat een mooie doelen en wat een gaaf filmproject! Ik denk dat ik ook meer ga filmen volgend jaar. Maar sinds onze camera stuk is (en ik alleen m’n smartphone heb) is filmen minder leuk.

  Ik heb veel praktische doelen (en sinds deze week een accountability partner die me gaat helpen ze te halen!), maar mijn voornaamste doel is eigenlijk om GEEN schijt te hebben. Ik ga me aanmelden bij een (lokale) politieke partij en ik ga veel bewuster proberen om meer contact te leggen en mensen te helpen. Want als ik iets heb geleerd in 2021 is het wel dat we elkaar veel meer nodig hebben en moeten omzien na elkaar ipv elkaar de hele tijd veroordelen 🙂 (overigens moet je om geen schijt te hebben aan de juiste dingen, wél schijt hebben aan onbelangrijke dingen, dus wat dat betreft bedoelen we hetzelfde ;-))

  • Romy 6 januari 2022 op 10:18 pm - Beantwoord

   Supergoed idee, zo’n accountability partner! Doet me eraan denken dat het misschien slim is voor mij om daar Bart voor te charteren 🙂
   Wat een prachtig doel trouwens om nog meer andere mensen te helpen en er voor elkaar te zijn. Dat is inderdaad juist in deze tijd heel belangrijk.
   Enne, dat laatste is helemaal waar. Ik wil ook juist wat meer schijt hebben aan onbelangrijke dingen om me op andere fijnere dingen te kunnen storten. Wie weet is dat laatste dan weer een mooi doel voor halverwege het jaar als het schijt hebben is gelukt 😉

 14. Meaghan 4 januari 2022 op 10:30 am - Beantwoord

  Ik wil je nog een mooi, gezond en gelukkig 2022 toewensen lieve Romy! De beste wensen en dat je al je bovenstaande doelen maar waar mag gaan maken! Wat een mooie en leuke doelen heb je opgesteld voor jezelf. Wat tof ook dat je elke dag 1 seconde wil filmen. Ik zie dat ook bij anderen voorbij komen en dat zijn altijd wel hele leuke overzichten. En heel goed ook dat je meer ruimte voor jezelf wilt maken en selfcare wilt inplannen. Echt een mooie stap om meer aan jezelf te denken en lief voor jezelf te zijn! Daar kan ik ook nog wel echt een voorbeeld aan nemen.

  • Romy 6 januari 2022 op 10:15 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve woorden! Ik wens jou ook een fantastisch en gezond 2022 toe vol mooie momenten en hoop dat jij dit jaar ook nog meer fijne momenten van self-care zult hebben 🙂

 15. Luus 4 januari 2022 op 7:53 pm - Beantwoord

  Nummer 7 vind ik een hele mooie! Die ga ik ook meenemen voor mezelf. Dankjewel dat je me daar zo aan hebt herinnert! 🙂 En succes met alle dingen op je lijst.

 16. Nikita 5 januari 2022 op 11:18 am - Beantwoord

  Mijn doelen voor het nieuwe jaar zijn vooral hobby gericht. De dingen zoals van mezelf houden en mijn ziekte leren omarmen zijn dingen waar ik vorig jaar al mooie wortels voor geplant heb en die zullen wel groeien. En zo niet, dan is dat ook zo. Soms kun je dingen niet pushen in het leven. Ik wil graag 12 boeken lezen, minstens 15 tekeningen maken, 12 keer iets bakken of iets nieuws koken. En een bepaald aantal kilometer wandelen (niet in een keer natuurlijk). Ik merkte zeker tegen het einde van het jaar dat ik te vaak aan het scrollen was op Instagram en TikTok. En zo erg is dat niet, want TikTok heeft me net geholpen in mezelf accepteren en mijn ziekte en plekje geven. Maar het kapte enorm op mijn vrije tijd en ik merk eigenlijk nu pas hoe erg ik die dingen mis. Ik zeg altijd dat ik geen tijd heb, maar aan het einde van de dag prijkt er altijd een vrij hoog getal aan schermtijd op mijn telefoon. Dus eigenlijk heb ik wel tijd, ik deel het alleen niet goed in. En die seconde per dag wil ik ook doen! Vorig jaar al geprobeerd, maar het was mislukt. Net als een foto per dag maken. En ik zou het cool vinden als het me dit jaar lukt om elke week een weekoverzichtje te posten.

  Jouw doelen zijn ook echt heel mooi! Ik hoop dat het lukt en ik wens je er ook heel veel succes bij! En natuurlijk wens ik je ook een heel mooi jaar toe! Maar dat heb ik al gedaan op Instagram dus dit is denk ik de tweede of derde keer :p

  • Romy 6 januari 2022 op 10:02 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve woorden, en ik wens jou natuurlijk ook een fantastisch jaar toe waarin je hopelijk veel van die fijne creatieve hobby’s kunt oppakken en leuke nieuwe dingen kunt leren 🙂 Je doel om meer focus te leggen op fijne hobby’s en minder op je telefoon klinkt als een prachtig voornemen. Met zulke mooie concrete plannen weet ik haast zeker dat het je gaat lukken.

 17. Simone 5 januari 2022 op 12:21 pm - Beantwoord

  Wat een mooie doelen voor dit nieuwe jaar! Die seconde filmen is ook wel een heel erg leuk idee zeg. Ga je dat ons eind van het jaar of volgend jaar met ons delen? Ik heb vooral doelen op zakelijk gebied. Later deze week komt dat artikel online op mijn blog. Maar ik wil o.a. meer fotograferen en e focus komt voor de webshop op mijn kaarten te liggen. Verder zeg ik nog niets, anders hoef je mijn artikel ook niet te lezen 😛

  • Romy 6 januari 2022 op 10:00 pm - Beantwoord

   De video van dit jaar wil ik zeker delen 🙂 Ben zelf ook heel benieuwd hoe het zal worden!
   Ik ga ook meteen een kijkje nemen op jouw site voor je doelen. Tof dat je voor je bedrijf een aantal mooie doelen hebt opgesteld!

 18. Irene 5 januari 2022 op 8:26 pm - Beantwoord

  Leuke doelen! Die ene seconde per dag filmen wil ik dit jaar ook weer proberen. Elk jaar neem ik me voor om het te doen maar al na een paar dagen vergeet ik het weer.

 19. Giovanna Jansen 11 januari 2022 op 4:23 pm - Beantwoord

  Mooie doelen voor het nieuwe jaar. En wat een leuk idee van dat filmen elke dag. Helaas zou ik dat na korte tijd weer vergeten en dan is het effect weg… maar als je het wel doet levert dat een gaaf overzicht op.

 20. Saskia 13 januari 2022 op 12:52 pm - Beantwoord

  Mooie doelen! Ik doe nu 1 foto per dag met een app, zo leuk! 🙂

Recente blogs