unnamed file 59

Een herfstdip? 5x dit maakt de herfst zo leuk!

 • 22 oktober 2016
 • 19 Reacties

De dagen worden weer korter, de wind wordt guurder en de sjaals mogen weer uit de kast. Kortom, de herfst is begonnen. Als kind zag ik het najaar altijd als een teken dat de heerlijke zomer weer voorbij was. Ik baalde van het koude weer en het gebrek aan daglicht en had soms zelfs een beetje last van een herfstdip. Maar inmiddels heb ik de herfst echter leren waarderen. Sterker nog, dit seizoen maakt me stiekem best wel vrolijk. Vandaag deel ik 5 redenen waarom ik de herfst zo leuk vind en laat ik een paar foto’s zien van de prachtige natuur in dit seizoen.

herfst koren

herfst elfenbankje

Geniet van de natuur

Als je een zomerliefhebber bent, zoals ik, is het niet vanzelfsprekend dat je bij de eerste vallende herfstblaadjes een glimlach op je gezicht krijgt. Maar kijk eens goed om je heen om te zien hoeveel moois de herfst te bieden heeft. Die kou en donkerte worden namelijk ruimschoots gecompenseerd. Kijk maar eens naar het goudkleurige koren, de blaadjes die het gras bedekken met een gele gloed en de eerste paddenstoelen die tevoorschijn komen. Het voelt voor mij bijna als iets magisch als ik door de natuur loop. Ook mijn hart als fotografieliefhebber gaat van alle moois harder kloppen. Elk blaadje, elke boom en elke paddenstoel is een cadeautje voor mijn camera.

Heerlijk cocoonen en jezelf binnen vermaken

Geloof me, ook ik kan flink balen als ik om half acht ’s ochtends door de kou en in het donker naar buiten fiets. Soms verlang ik naar een heerlijk zomers kampvuur of een wandeling over het strand. Maar stiekem kan ik ook genieten als de regen ’s nachts tegen de ramen klettert en ik onder een dikke deken in mijn warme bed liggen. Of als ik met mijn knutselspullen bezig ben en ondertussen van een serie geniet, terwijl het buiten pikdonker is. Ik vind het heerlijk om in de herfst te cocoonen en mezelf binnen te vermaken. Ook een filmmarathon in je pyjama is nooit verkeerd of duik eens de keuken in om dat nieuwe bakrecept te proberen. Zet de verwarming ondertussen wat hoger, neem een kop thee en geniet van alles wat je binnenshuis kunt doen. Zo slecht is de herfst nog niet!

herfst blaadje

herfst besjes

Kruip weg met een boek

Natuurlijk is het heerlijk om naar festivals te gaan, te barbecueën of op het strand te liggen bakken. Maar is het stiekem niet ook heerlijk om helemaal op te gaan in een goed boek? De herfst is het seizoen om het stof weer van je boeken te blazen en een fijne roman of heerlijke chicklit in een mum van tijd uit te lezen. Ik merk dat ik in de herfst altijd wat meer in de leesflow zit dan in andere jaargetijden en kan daar echt van genieten. Zeker als ondertussen de wind buiten hard waai, hoor je mij weggekropen in een hoekje met een goed boek niet klagen.

Verwen jezelf

In het najaar begint je huid vaak wat droger aan te voelen. Dat lijkt op zich misschien een nadeel, maar het is wel de perfecte reden om jezelf eens te verwennen met een fijne crème, scrub of maskertje. Of weet je nog die heerlijke verzorgende olie die je maanden geleden zag staan en toen te duur vond? De herfst is dan een goed excuus om jezelf daar toch eens op te trakteren. Want zeg nou zelf, dat beetje geld heb je er toch maar wat graag voor over om een herfstdipje te voorkomen?

herfst blaadjes

Tel af naar de gezellige decembermaand

Mijn voorpret voor Sinterklaas, kerst en Oud & Nieuw begint vaak al zo rond oktober. De pepernoten liggen alweer even in de winkel en om me heen hoor ik al kinderen enthousiast over hun verlanglijstjes vertellen. Officieel kunnen we dus al met aftellen beginnen. Ik kan alleen al zo gelukkig worden van de gedachte dat ik over iets meer dan een maand weer met de hele familie om de tafel zit om cadeautjes uit te pakken. Of de gedachte dat ik een week later met mijn moeder de kerstboom versier en het hele huis vol lichtjes hang. Soms zou ik bijna weer zo’n adventskalender met kleine chocolaatjes kopen, alleen al om nog een keer de spanning te beleven die ik als kind voelde in de laatste weken van het jaar. Als je de herfst maar niets vindt, denk dan dus aan wat komen gaat. Want de heerlijke avondjes zijn er sneller dan je denkt!

Waar geniet jij van in de herfst?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris 22 oktober 2016 op 10:58 am - Beantwoord

  Wat een fijn artikel! Ik vind het ook heerlijk om te genieten van de herfst. En wat grappig dat we vandaag een zelfde soort artikel geplaatst hebben! 😀

  • Romy 22 oktober 2016 op 11:36 am - Beantwoord

   Ik vond het ook grappig toen ik jouw artikel vanochtend zag! Two minds thinking alike 🙂

 2. DisneyChicks.nl 22 oktober 2016 op 11:53 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Ik vind de natuur tijdens de herfst ook zo prachtig. En die geur van afgevallen bladeren, heerlijk! 🙂

  • Romy 22 oktober 2016 op 1:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, die geur is ook echt heerlijk!

 3. Vivian 22 oktober 2016 op 2:02 pm - Beantwoord

  Jaaa ik hou ook echt zo van het najaar! Vooral vanwege dat cocoonen zoals jij zegt, wat een leuk woord is dat trouwens!

  • Romy 22 oktober 2016 op 2:44 pm - Beantwoord

   Haha, ja hè? Ik kreeg ook meteen associaties met iemand die in een dichtgeknoopte slaapzak zit opgesloten zoals een rups in een cocon 😉

 4. Lori (Mama's Jungle) 22 oktober 2016 op 2:38 pm - Beantwoord

  Je hebt helemaal gelijk. Heerlijk genieten van de herfst. En lekker cocoonen. Dat is zeker als je hoogzwanger bent wel fijn 😉

 5. Miss 22 oktober 2016 op 3:15 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk artikel! De herfst idd inderdaad een prachtig sezioen!

  • Romy 22 oktober 2016 op 2:44 pm - Beantwoord

   Ja, dat kan ik me voorstellen! Spannend hoor! Veel succes nog met de laatste loodjes!

  • Romy 22 oktober 2016 op 5:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, de herfst is echt zo slecht nog niet 🙂

 6. Dineke 22 oktober 2016 op 3:16 pm - Beantwoord

  Oeh, wat een heerlijk artikel! Ik baal er ook wel van als ik in het donker wegga en eigenlijk ook bijna in het donker weer terugkom, maar het heeft wel iets heel gezelligs!

  • Romy 22 oktober 2016 op 5:01 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja precies, het is in de herfst eigenlijk een stuk gezelliger dan in de zomer met de kaarsjes die binnen branden terwijl het buiten donker is 🙂

 7. hillybillybeauty 22 oktober 2016 op 6:32 pm - Beantwoord

  Ik ben echt een herfsttype! Ik vind het zo’n gezellig jaargetij!

  • Romy 23 oktober 2016 op 1:07 am - Beantwoord

   Precies! De herfst is zo heerlijk gezellig 🙂

 8. Yvonne 22 oktober 2016 op 7:26 pm - Beantwoord

  Ja heerlijk hoor, de herfst. Ik ga graag naar buiten. Alleen als het koud is kruip ik met een kop thee op de bank, met mijn zoontje of een goed boek.
  Ps ik heb je genoemd in mijn blogpost van vandaag :).

  • Romy 23 oktober 2016 op 1:07 am - Beantwoord

   Oh wat leuk! Ik ga meteen een kijkje nemen 🙂

 9. Beautyjuf 23 oktober 2016 op 6:48 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk, sfeervol artikel! Ik heb aan het einde van de middag een wandeling gemaakt. Ik heb zo genoten van de gekleurde blaadjes die aan de bomen hangen.

  • Romy 23 oktober 2016 op 7:12 pm - Beantwoord

   Het is inderdaad heerlijk wandelweer en er is buiten zoveel moois te zien tijdens een fijne wandeling 🙂 Echt genieten!

 10. marleen@burgertrutjes 1 december 2016 op 4:02 pm - Beantwoord

  Ik vind de herfst echt prachtig maar wat mij betrefet mag dat weer overgaan in lente hihi! 🙂
  Prachtige foto’s weer!

Recente blogs

5x Daarom is vandaag nu al geweldig!

8 mei 2017|Positiviteit|

Ben je toe aan een beetje positiviteit op de vroege ochtend of aan het begin van een lange middag? Soms heb je even een oppepper nodig of kun je gewoon een kleine boost gebruiken. Speciaal voor die gevallen besloot ik een lijstje samen te stellen met 5 redenen waarom vandaag nu al iets geweldigs in zich heeft. Of nou ja, eigenlijk elke dag van de week dus.

Tweedehands interieur bij elkaar sprokkelen? 9 tips voor sprokkelgeluk!

21 september 2023|Interieur, Groen doen|

Al een paar keer ben ik door Bart beschuldigd van een dure interieursmaak. En ja, daar heeft mijn lieve vriend enigszins gelijk in. Gelukkig gaat er tegelijkertijd een koopjesjager en een kringloopgelukszoeker in mij schuil. Ik mag graag door tweedehands winkels rondlopen en het internet doorzoeken in de hoop om tweedehands schatten te vinden waar ik én mijn portemonnee blij van worden. Nu kreeg ik laatst de vraag hoe je dat eigenlijk doet: het leuke spul vinden tussen de meuk. Maar echt, een tweedehands interieur bij elkaar sprokkelen is geen Olympische sport. Iedereen kan het en het is nog reuze-leuk ook. Dit zijn mijn 9 tips voor extra veel sprokkelgeluk.

Een kat adopteren | 10 tips uit eigen ervaring

22 juli 2020|Lifestyle|

Het is alweer meer dan 1 jaar geleden dat ik mijn Pippa in een reismandje mee naar huis nam. Klaar om voortaan mijn huis met dit pluizige meisje te delen! Een kat adopteren was voor mij een bewuste keuze. Tegelijkertijd stond ik voor allerlei praktische vragen. Waar kun je een kat adopteren? Waar moet je op letten? En gaat dat eigenlijk wel goed, zo'n adoptiekat in huis? Tijd om mijn 10 tips (uit eigen ervaring) met jou te delen! Inclusief een paar dingen die ik achteraf anders zou hebben gedaan.