Een herfstdip? 5x dit maakt de herfst zo leuk!

De dagen worden weer korter, de wind wordt guurder en de sjaals mogen weer uit de kast. Kortom, de herfst is begonnen. Als kind zag ik het najaar altijd als een teken dat de heerlijke zomer weer voorbij was. Ik baalde van het koude weer en het gebrek aan daglicht en had soms zelfs een beetje last van een herfstdip. Maar inmiddels heb ik de herfst echter leren waarderen. Sterker nog, dit seizoen maakt me stiekem best wel vrolijk. Vandaag deel ik 5 redenen waarom ik de herfst zo leuk vind en laat ik een paar foto’s zien van de prachtige natuur in dit seizoen.

herfst koren

herfst elfenbankje

Geniet van de natuur

Als je een zomerliefhebber bent, zoals ik, is het niet vanzelfsprekend dat je bij de eerste vallende herfstblaadjes een glimlach op je gezicht krijgt. Maar kijk eens goed om je heen om te zien hoeveel moois de herfst te bieden heeft. Die kou en donkerte worden namelijk ruimschoots gecompenseerd. Kijk maar eens naar het goudkleurige koren, de blaadjes die het gras bedekken met een gele gloed en de eerste paddenstoelen die tevoorschijn komen. Het voelt voor mij bijna als iets magisch als ik door de natuur loop. Ook mijn hart als fotografieliefhebber gaat van alle moois harder kloppen. Elk blaadje, elke boom en elke paddenstoel is een cadeautje voor mijn camera.

Heerlijk cocoonen en jezelf binnen vermaken

Geloof me, ook ik kan flink balen als ik om half acht ‘s ochtends door de kou en in het donker naar buiten fiets. Soms verlang ik naar een heerlijk zomers kampvuur of een wandeling over het strand. Maar stiekem kan ik ook genieten als de regen ‘s nachts tegen de ramen klettert en ik onder een dikke deken in mijn warme bed liggen. Of als ik met mijn knutselspullen bezig ben en ondertussen van een serie geniet, terwijl het buiten pikdonker is. Ik vind het heerlijk om in de herfst te cocoonen en mezelf binnen te vermaken. Ook een filmmarathon in je pyjama is nooit verkeerd of duik eens de keuken in om dat nieuwe bakrecept te proberen. Zet de verwarming ondertussen wat hoger, neem een kop thee en geniet van alles wat je binnenshuis kunt doen. Zo slecht is de herfst nog niet!

herfst blaadje

herfst besjes

Kruip weg met een boek

Natuurlijk is het heerlijk om naar festivals te gaan, te barbecueën of op het strand te liggen bakken. Maar is het stiekem niet ook heerlijk om helemaal op te gaan in een goed boek? De herfst is het seizoen om het stof weer van je boeken te blazen en een fijne roman of heerlijke chicklit in een mum van tijd uit te lezen. Ik merk dat ik in de herfst altijd wat meer in de leesflow zit dan in andere jaargetijden en kan daar echt van genieten. Zeker als ondertussen de wind buiten hard waai, hoor je mij weggekropen in een hoekje met een goed boek niet klagen.

Verwen jezelf

In het najaar begint je huid vaak wat droger aan te voelen. Dat lijkt op zich misschien een nadeel, maar het is wel de perfecte reden om jezelf eens te verwennen met een fijne crème, scrub of maskertje. Of weet je nog die heerlijke verzorgende olie die je maanden geleden zag staan en toen te duur vond? De herfst is dan een goed excuus om jezelf daar toch eens op te trakteren. Want zeg nou zelf, dat beetje geld heb je er toch maar wat graag voor over om een herfstdipje te voorkomen?

herfst blaadjes

Tel af naar de gezellige decembermaand

Mijn voorpret voor Sinterklaas, kerst en Oud & Nieuw begint vaak al zo rond oktober. De pepernoten liggen alweer even in de winkel en om me heen hoor ik al kinderen enthousiast over hun verlanglijstjes vertellen. Officieel kunnen we dus al met aftellen beginnen. Ik kan alleen al zo gelukkig worden van de gedachte dat ik over iets meer dan een maand weer met de hele familie om de tafel zit om cadeautjes uit te pakken. Of de gedachte dat ik een week later met mijn moeder de kerstboom versier en het hele huis vol lichtjes hang. Soms zou ik bijna weer zo’n adventskalender met kleine chocolaatjes kopen, alleen al om nog een keer de spanning te beleven die ik als kind voelde in de laatste weken van het jaar. Als je de herfst maar niets vindt, denk dan dus aan wat komen gaat. Want de heerlijke avondjes zijn er sneller dan je denkt!

Waar geniet jij van in de herfst?

Volg:
Deel:

19 Reacties

 1. 22 oktober 2016 / 10:58

  Wat een fijn artikel! Ik vind het ook heerlijk om te genieten van de herfst. En wat grappig dat we vandaag een zelfde soort artikel geplaatst hebben! :D

  • Romy
   Auteur
   22 oktober 2016 / 11:36

   Ik vond het ook grappig toen ik jouw artikel vanochtend zag! Two minds thinking alike :)

 2. DisneyChicks.nl
  22 oktober 2016 / 11:53

  Wat een leuk artikel! Ik vind de natuur tijdens de herfst ook zo prachtig. En die geur van afgevallen bladeren, heerlijk! :)

  • Romy
   Auteur
   22 oktober 2016 / 13:40

   Dankjewel! Ja, die geur is ook echt heerlijk!

  • Romy
   Auteur
   22 oktober 2016 / 14:44

   Haha, ja hè? Ik kreeg ook meteen associaties met iemand die in een dichtgeknoopte slaapzak zit opgesloten zoals een rups in een cocon ;)

  • Romy
   Auteur
   22 oktober 2016 / 14:44

   Ja, dat kan ik me voorstellen! Spannend hoor! Veel succes nog met de laatste loodjes!

  • Romy
   Auteur
   22 oktober 2016 / 17:00

   Dankjewel! Ja, de herfst is echt zo slecht nog niet :)

 3. Dineke
  22 oktober 2016 / 15:16

  Oeh, wat een heerlijk artikel! Ik baal er ook wel van als ik in het donker wegga en eigenlijk ook bijna in het donker weer terugkom, maar het heeft wel iets heel gezelligs!

  • Romy
   Auteur
   22 oktober 2016 / 17:01

   Dankjewel! Ja precies, het is in de herfst eigenlijk een stuk gezelliger dan in de zomer met de kaarsjes die binnen branden terwijl het buiten donker is :)

  • Romy
   Auteur
   23 oktober 2016 / 01:07

   Precies! De herfst is zo heerlijk gezellig :)

 4. 22 oktober 2016 / 19:26

  Ja heerlijk hoor, de herfst. Ik ga graag naar buiten. Alleen als het koud is kruip ik met een kop thee op de bank, met mijn zoontje of een goed boek.
  Ps ik heb je genoemd in mijn blogpost van vandaag :).

  • Romy
   Auteur
   23 oktober 2016 / 01:07

   Oh wat leuk! Ik ga meteen een kijkje nemen :)

 5. 23 oktober 2016 / 18:48

  Wat een heerlijk, sfeervol artikel! Ik heb aan het einde van de middag een wandeling gemaakt. Ik heb zo genoten van de gekleurde blaadjes die aan de bomen hangen.

  • Romy
   Auteur
   23 oktober 2016 / 19:12

   Het is inderdaad heerlijk wandelweer en er is buiten zoveel moois te zien tijdens een fijne wandeling :) Echt genieten!

 6. 1 december 2016 / 16:02

  Ik vind de herfst echt prachtig maar wat mij betrefet mag dat weer overgaan in lente hihi! :)
  Prachtige foto’s weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge