toilet-inspiratie

Het kleinste kamertje | Mijn wishlist voor mijn droom-wc

 • 8 december 2020
 • 24 Reacties
Categorieën: Interieur

Er is maar één kamer in mijn woning die ik je nog niet heb laten zien. Dat is ook meteen het allerkleinste kamertje (op mijn voorraadkast na). Oftewel: het toilet. De reden is simpel: met een enorme cv-ketel aan het plafond, heel veel buizen en de grootte van een postzegel is mijn toilet nou niet de meest blogwaardige ruimte is. De roze toiletborstel is nog mijn grootste pronkstuk in dit kamertje. Voorlopig heb ik geen plannen voor een grote make-over, maar mijn moodboard voor mijn droom-wc kan ik je alsnog niet onthouden.

Over fleurig behang en grote cv-ketels

Nu hoor ik je denken “Je kunt toch wel iets van je toilet maken!”. En inderdaad, met vrolijke handdoeken, leuke lijsten en dé roze toiletborstel heb ik alsnog een goede poging gedaan. Een kleurtje op de muren zit er alleen niet echt in. Ik heb boven mijn toilet een enorme cv-ketel hangen, die ik natuurlijk moeilijk kan verstoppen onder een vrolijk behangetje. Daarnaast heeft een niet al te ervaren doe-het-zelver ooit de leidingen getrokken, waardoor je op allerlei gekke plekken over de vloer en langs de muur buizen ziet lopen. Zonde om daar peperdure tegels naast te hangen! En voor innovatieve oplossingen bedenken om dat allemaal te fixen ben ik niet genoeg bouwkundig onderlegd.

Je leest het vast al: inrichten is mijn ding; klussen en bouwplannen maken iets minder.

lijsten in toilet

Ach, het kamertje doet wat het moet doen. Ik doe er wat ik er moet doen. En als ik die twee minuten op de wc doorbreng, dan fantaseer ik mijn achthoekige tegels, gedroomde behang en wandplankjes met kaarsjes er gewoon bij.

Wat in ieder geval op mijn wishlist staat voor mijn toilet? Ik verzamelde een heleboel items in dit moodboard voor mijn droom-wc.

inrichting toilet inspiratie
 1. Roze handdoeken – HEMA: vanaf € 1,25. Handdoeken zijn dé manier om een toilet op te vrolijken (oké, en een handdoek is ook gewoon best praktisch). Deze handdoeken van HEMA vind ik bijvoorbeeld prachtig. Ik heb nu de gele variant daarvan hangen en ben daar ook heel tevreden over.
 2. Rituals geurstokjes – De Bijenkorf: € 49,50. Ai, kijk maar liever naar hoe mooi het flesje eruitziet in plaats van naar de prijs. Heel voordelig zijn ze niet, maar wat vind ik deze flesjes van Rituals mooi. De geur is ongetwijfeld ook heerlijk, want ik ben niet anders gewend van Rituals. Voorlopig doe ik het met een iets goedkopere toiletspray die gelukkig ook heerlijk naar bloemetjes ruikt, maar wie weet haal ik toch nog eens iets chiquers in huis.
 3. Rotan spiegel ‘HINDÅS’ – IKEA: € 29,95. Een spiegel op het toilet lijkt me vooral heel handig voor als ik weer eens wil checken of ik nog enigszins toonbaar ben of dat er weer eens een spinazieblad tussen mijn voortanden zit. Ik heb er nu niet echt plek voor (ik heb het over de spiegel dus, niet over de spinazie), maar zou ooit wel zo’n spiegel willen ophangen. Voor de leuk én voor het praktische.
 4. Wandtegel Terratinta Hexa – Saniweb. Daar zijn ze: mijn tegeltjes! Tenminste, de tegeltjes die ik heel graag zou willen. Ik ben geloof ik niet de enige die voor de trend van achthoekige tegels is gevallen. Maar zoiets lijkt me gewoon heel tof om een deel van de toiletmuur mee te bedekken. Deze tegels komen trouwens van Saniweb: een webshop waar je terecht kunt voor van alles voor je badkamer of toilet. Je kunt er bijvoorbeeld een toilet kopen, maar daarnaast verkoopt Saniweb o.a. mooie waskommen, meubels en toiletaccessoires. Ook voor technische benodigdheden, zoals een inbouwreservoir voor je toilet, kun je bij Saniweb terecht. Nooit geweten dat er zo’n heel gevaarte nodig is om een toilet te kunnen gebruiken!
 5. Zeeppomp en glas van Pip Studio – De 3de kamer: € 37,95. Mijn toilet kan natuurlijk niet zonder een aantal totaal overbodige maar veel te leuke accessoires. Van die tierelantijntjes die vriendlief ongetwijfeld zou weglaten in huis.
 6. “Rock ’n Roll”-poster – Junique: vanaf € 5,99. Wat voor mij ook niet mag ontbreken op een toilet, zijn posters met foute onderbroekenlol-teksten. Deze van Junique vond ik aardig hilarisch. Wist je trouwens dat ik een jaar lang een letterbord met de tekst “Laat hier uw boodschap achter” op mijn toilet had hangen? Ik weet het: héél flauw.
 7. Brabantia newIcon pedaalemmer ‘Terracotta pink’ – Blokker. € 27,99. Mijn okergele pedaalemmer is een van mijn favoriete aanwinsten op mijn toilet. Ik vind het altijd een leuke uitdaging om ook bij dat soort praktische aankopen naar iets uniekers op zoek te gaan. It’s all in the details hè?! Deze pedaalemmer in een terra-kleurtje vind ik dus erg leuk.
 8. Deja Poo-poster – Desenio: € 8,95. Geen uitleg nodig toch?! Leuke tekst, tikkeltje flauw en dan toch in een chique poster opgemaakt. Geniaal!
 9. Sealskin toiletborstel – Saniweb: € 17,95. Hetzelfde als voor de pedaalemmer geldt voor de toiletborstel. Ook die heb ik graag een tikkeltje opvallend. Ik heb nu een geweldig roze exemplaar, maar ben ook erg gecharmeerd van deze.
 10. Droogbloemen op standaard – Bloompost: € 14,95. Het lijkt me dus geweldig om mijn toilet vol met plantjes te hangen. Helaas is de kans vrij klein dat planten dat een net zo goed idee vinden, want ik heb precies nul ramen in mijn toilet en het is er dus pikdonker. Jammer maar helaas! Alhoewel, ik las laatst op The Beauty Magazine dat er blijkbaar ook planten zijn die het wél goed doen op het kleinste kamertje. Voor nu staan droogbloemen hoog op mijn lijstje. Een goed alternatief dat wel in leven blijft in mijn donkerste kamer.
 11. Zwarte handdoekring – HEMA: € 9,00. Zelf boren in of tussen tegels vind ik net iets te spannend, dus deze ring zal ik vast niet zonder de nodige spanning ophangen. Eén ding is zeker: mooi is-ie wel!
 12. ‘Anthriscus Dusk’-behang – Graham & Brown. Ik bewaarde het mooiste tot het laatst: mijn droombehang. Zwaar geïnspireerd door Pinterest en interieurbloggers lijkt het me geweldig om een deel van mijn toiletmuur te behangen. Het liefst met een sfeervol behangetje dat ik ook echt alleen voor de wc zou uitkiezen. Dit blauwe behang met metallic bloemen is een goede kanshebber.
 13. Behang met flamingo’s – Kwantum. Dit behang heeft Diana Leeflang (van D is for Dazzle) op haar toilet hangen. Sinds ik dat had gezien, ben ik fan. Een tikkeltje fout is het behang wel, maar voor het toilet vind ik dat wel wat hebben. Voor nu zit een behangetje er niet in, want mijn cv-ketel valt alleen maar meer op als hij tussen de flamingo’s staat te shinen. Maar fantaseren (en moodboards maken) mag!

Ben jij tevreden met hoe je toilet eruitziet?

Dit artikel bevat een betaalde samenwerking met Saniweb.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 8 december 2020 op 7:52 am - Beantwoord

  Wat een fijne inspiratie nu wij wel besloten hebben om het toilet te gaan veranderen. Het behang vind ik heel tof, daar ga ik eens over denken.

 2. Audrey 8 december 2020 op 9:53 am - Beantwoord

  Haha, die dejapoo-poster vind ik ook wel erg leuk! Mijn toilet is zeker niet zoals ik ‘m zelf gekozen zou hebben, maar het voldoet verder prima. Ik vind het ook wel zonde om daar veel te investeren zolang alles het nog doet, haha.

 3. Melanie 8 december 2020 op 10:20 am - Beantwoord

  Geen behangen muurtjes enzo bij ons. Wel ene paar rustieke planken maar daarop wat benodigdheden, die maken het stoer. Zo’n zelfde plank hangt verticaal aan de muur, met daarop 3 echt oude printplankjes die vroeger op een school in Caïro gebruikt werden. Oud, de inkt er nog op etc. Jaren geleden eens meegenomen uit Cairo. We hebben met een houtbrander de tekst ‘drukwerk’ op de plank gezet 🙂 Verder staat er een zelfgemaakt borduurwerkje op de (achthoekige, jawel) spiegel; zo een als deze https://www.etsy.com/nl/listing/200531749/pattern-poop-emoji-funny-cross-stitch?ref=landingpage_similar_listing_top-1.

  • Romy 12 december 2020 op 12:27 am - Beantwoord

   Haha, wat een geweldig borduurwerkje! Zoiets zou ik ook zo neerzetten. Te leuk! De oude printplankjes klinken ook heel mooi trouwens. Leuk hoor, zo’n stoer toilet 🙂

 4. Anouk 8 december 2020 op 12:12 pm - Beantwoord

  Ik heb alleen een gedeeld toilet en aan jou beschrijving te horen is die ongeveer net zo lelijk als de jouwe. Scheve tegels die erop gemaakt zijn door een niet heel precieze klusser en een wasmachine direct naast het toilet. Van die achthoekige tegeltjes zijn trouwens zo leuk, ik wil dat ook graag als ik ooit een eigen toilet heb!

 5. Katrien 8 december 2020 op 2:15 pm - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik ga deze winter mijn toilet in een nieuw kleurtje steken. Tot voor kort hing er enkel een poster waren de muren saai wit maar daar wil ik verandering in brengen. Eén muur wordt geel of paars, daar ben ik nog niet uit. De andere muren blijven wit maar wil ik wel decoreren met één of meerdere mooie prenten of fotolijstjes. Ik heb nog nooit zelf geschilderd dus dat wordt een leuke en haalbare uitdaging ;-).

  • Romy 12 december 2020 op 12:28 am - Beantwoord

   Leuk leuk! Je toiletplannen klinken nu al geweldig. Ben heel benieuwd hoe het zal uitpakken, maar het wordt vast een mooi en vrolijk geheel. Een kleurtje is altijd goed natuurlijk 🙂

 6. Naomi 8 december 2020 op 4:30 pm - Beantwoord

  Oeh, dat zeeppompje. Zo leuk! Bij mij is het kleinste kamertje ook saai, met grijze tegels op de vloer en witte tegels op de wanden. Maar…. de bovenkant van de wanden is saai wit en nu heb ik dus bedacht om dat gewoon helemaal vol te hangen met ‘foute’ diamond paintings. Van die platen die je nooit in je woonkamer zou hangen, maar die op het kleinste kamertje geweldig staan. 🙂

  • Romy 12 december 2020 op 12:29 am - Beantwoord

   Oh wat een geweldig idee! Ik houd wel van wat “foute” dingen op het toilet. Van die dingen die je gewoon echt alleen op je toilet zou hangen inderdaad 🙂

 7. Lotte 8 december 2020 op 5:17 pm - Beantwoord

  Jaaa, ik droom er ook van om later behang op te hangen in mijn wc. Het liefst met boeken erop! Dat heb ik ooit ergens gezien en vond ik zo prachtig. Onze wc is alleen nu alles behalve een droom. We hebben de wc in de badkamer en het is in totaal ongeveer 2,5m². 😛 Dus geen ruimte voor leuke prullenbakken, geurstokjes of wat dan ook. 🙁 Het voordeel is dat dit wel scheelt in de kosten haha, want we kopen vrij weinig extra spullen voor ons interieur.

  • Romy 12 december 2020 op 12:22 am - Beantwoord

   Oeh, boekenbehang – dat klinkt alleen al geweldig! Nu ben ik ook heel nieuwsgierig.
   Jammer dat jullie badkamer niet zoveel ruimte heeft voor leuke spullen. Maar inderdaad, scheelt dan weer wel in de kosten 😉 Dat heb ik trouwens ook met een mini-badkamertje. Anders had ik waarschijnlijk toch iets meer leuk spul gekocht voor in de badkamer.

 8. Tamara 8 december 2020 op 5:55 pm - Beantwoord

  Die Deja Poo poster en die Rock & Roll vind ik echt briljant! Nooit over nagedacht om een schilderijtje daar op te hangen, maar dit vrolijkt de boel flink op in het kleinste kamertje.

  • Romy 12 december 2020 op 12:21 am - Beantwoord

   Ja, leuk hè?! Ik ben gek op dat soort posters en kaarten met ietwat foute teksten op de wc 🙂

 9. Amber / Happybeat 8 december 2020 op 6:36 pm - Beantwoord

  De Deja poo poster en het ronde spiegeltje zijn mijn favorieten. Nu heb ik gelijk al een heleboel inspiratie opgedaan voor wanneer ik alleen ga wonen.

 10. Ida 8 december 2020 op 7:22 pm - Beantwoord

  Ik vind de giraffe wel erg leuk in jouw toilet! Die van ons u erg basic met wat leuke schilderijtjes en een plankje met wat leuke dingetjes erop.

  • Romy 12 december 2020 op 12:18 am - Beantwoord

   Thanks! Dat is ook mijn favoriete lijstje, hihi. Ik houd wel van dat soort droge cartoons op het toilet.

 11. Ida 8 december 2020 op 7:24 pm - Beantwoord

  *u = is

 12. Sharon 9 december 2020 op 12:21 am - Beantwoord

  Ik het het volgens mij wel eens vaker gezegd toen je iets over die tegels had geschreven maar het zijn zeshoeken ipv achthoeken :p . Je noemt het hexagon, hexa = 6..

  Viel me op als bèta :p

  • Romy 12 december 2020 op 12:17 am - Beantwoord

   Haha, oeps, je hebt helemaal gelijk! Thanks voor je tip 🙂

 13. bychristiana 9 december 2020 op 10:33 am - Beantwoord

  Wat een leuke spulletjes heb je uitgezocht, die wandtegels zijn inderdaad heel tof. Wij hebben het toilet vorig jaar laten doen en wij hebben er ook flamingo’s, super blij mee, elke dag weer!

  • Romy 12 december 2020 op 12:12 am - Beantwoord

   Ja, jullie flamingobehang is echt prachtig. Ik vind jullie toilet sowieso onwijs mooi en chic.

 14. Lilian Visser 9 december 2020 op 2:23 pm - Beantwoord

  Die wc was hier al jaren een projectje dat bleef liggen. Ik wilde er graag een grote spiegel maken, maar mijn knutselprojecten mislukten steeds… Nu hebben we de wc lichtblauw geverfd en willen we er een Meiland-wc van maken, met mooie antieke (lees: kringloop-) spullen (die moeten even wachten, want ik vind de kringloop nu te krap) en ik ben nog op zoek naar een bordeauxrode wcmat 🙂

  • Romy 12 december 2020 op 12:05 am - Beantwoord

   Oeh, jullie wc-plannen klinken alleen al geweldig. En wat leuk, zo’n lichtblauwe muur. Hopelijk lukt het om wat mooie antieke spullen te vinden om ook van het kleinste kamertje een paleisje te maken.

 15. Anna 14 december 2020 op 3:25 pm - Beantwoord

  Wat een leuke items allemaal! Die tegeltjes zijn echt heel mooi. En die poster vind ik echt humor, haha. :p

Recente blogs

Zonder vakantiestress op reis – 11 tips voor een vrolijkere vakantie

11 december 2023|Op reis, Zelfliefde|

Als ik tegen mensen zeg dat ik niet drie keer per jaar op vakantie hoef, word ik vaak raar aangekeken. Hoe geweldig leuk een vakantiebestemming ook is, de dagen vóór de vakantie zijn niet mijn beste dagen. Sorry not sorry! Dat heeft er deels mee te maken dat ik een heimwee-hebbende huismus ben, deels dat ik licht in de vakantiestress schiet. Misschien herken je het wel: de angst om spullen te vergeten (ondanks dat je je lijstje al tien keer bent langsgegaan), de nachtmerrie dat je de internationale trein of het vliegtuig mist of de vrees dat je je mobiel op het vliegveld laat slingeren. Oké, genoeg stress aangewakkerd! Vakantiestress voorkomen, hoe doe je dat?

Mini make-over | Stoere salontafels en een dalmatiërkleed

11 februari 2021|Interieur|

Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet inmiddels: mijn interieur blijft nooit lang hetzelfde. Niet dat ik elk halfjaar een nieuwe bank in huis haal of met verf en kwasten in de weer ben, maar ik verander wel regelmatig mijn meubels en accessoires. Toen ik me laatst op de nieuwe PAX-kast en op Barts thuiskantoor stortte, kreeg ik de smaak weer eens te pakken. Ik scoorde voor mijn woonkamer stoere salontafels van Sfeer.nl en een nieuw vloerkleed. Bijzonder hoe je woonkamer er door maar drie nieuwe items totaal anders uit kan zien. Wait for it, ik laat je het resultaat zien.

Vrolijke cadeautip: HEMA Happiness Planner

12 december 2016|Lifestyle|

Deze week gooide een vriendin een onwijs lief cadeautje bij mij door de brievenbus: de HEMA Happiness Planner. Er zat een heel lief briefje bij, waarin ze vertelde dat ze mijn blog graag las en bij deze planner meteen aan mij moest denken. Ik kreeg een grote glimlach op mijn gezicht door dit spontane, persoonlijke cadeau en het lieve briefje. Die glimlach werd nog groter toen ik de Happiness Planner opensloeg en de inhoud bekeek. In dit artikel laat ik je meekijken in dit vrolijke notitieboekje.