het leven is te kort 2 e1599422734174

Het leven is te kort om…

 • 8 september 2020
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijke groei

De ellenlange wachtrij voor de kassa, de witheid van je tanden of die ene verspreking in je presentatie… Soms gaat een groot deel van je energie of gedachten op aan iets wat helemaal niet zo belangrijk is. Toch jammer dat dat op het moment zelf soms zo anders lijkt. Dan is het alsof niets telt behalve die Colgate-smile, de snelheid waarmee je weer bij de auto bent, dat ene kritiekpuntje op je presentatie of welk pietluttig ding dan ook. Maar hé, is het leven niet te kort om je dáár druk over te maken? Ik deel nog 31 dingen waar het leven veel te kort voor is.

Het leven is te kort…

 1. …om achter “vrienden” aan te blijven lopen die je meer energie kosten dan dat ze je geven. Of die nul initiatief nemen.
 2. om jezelf klein te houden en dingen puur en alleen zo te doen omdat je “dat altijd al zo doet”. Je hoeft niet te zijn (en blijven) wie je altijd was.
 3. …je keuzes voor te leggen aan ieder ander in de hoop goedkeuring te krijgen, terwijl je eigenlijk zelf wel weet wat JIJ het liefste wilt.
 4. …om 20+ kaas te eten of light smeerkaas op je cracker te smeren. Als je dan kaas of smeerkaas eet, kun je maar beter de écht lekkere variant eten.
 5. …om je muesli af te wegen.
 6. …om je druk te maken over blauwe WhatsApp-vinkjes, terwijl er een hele offline wereld op je wacht.
 7. …om af te wachten totdat de ander je ein-de-lijk een berichtje stuurt (of dat nu is “Lang niet gezien! Hoe gaat het?” of “Hé, wil je mee op date?”). Neem zelf het initiatief als jij vurig hoopt op contact.
 8. om rond te lopen in vergane onderbroeken en niet lekker zittende beha’s.
 9. …om niet zo nu en dan een nieuw kleurtje op je muur te gooien als je op de oude uitgekeken bent.
 10. …om te stoppen met kinderprogramma’s kijken. “Te oud voor” is het slechtste excuus ooit als jij zin hebt in Spongebob, Beugelbekkie of Disney.
 11. …om bij het kopen van kleding alleen maar te letten op wat jouw “minpunten” verhult. Draag gewoon waar jij blij van wordt.
 12. …om tien keer te checken of die ene Instagram-foto wel in je feed past. Niemand die daarop let!
 13. om precies de helft van je maaltijd te eten als je zin hebt in een paar scheppen meer.
 14. …om als een zoutzak stil te staan terwijl je lievelingsliedje op de radio is en je niets liever wilt dan je dansmoves laten zien.
 15. …om te blijven wikken en wegen of je die ene spannende e-mail wel durft te versturen. Doe het gewoon!
 16. om die prachtige bos bloemen in de winkel te laten staan omdat je geen jarigen kent op dat moment. Hallo, trakteer jezelf!
 17. …om je huisdier minder dan 100 knuffels op een dag te geven (was getekend, Pippa!).
 18. …om pas als je make-up on fleek zit de deur uit te durven gaan.
 19. …om jezelf uit onzekerheid elke dag onder een dikke plamuurlaag te verstoppen (lees: foundation en dat soort spul).
 20. …om urenlang door Instagram te scrollen, piekerend over iedereen die het beter lijkt te hebben dan jij. Ten eerste zit het niemand altijd mee. Ten tweede is er zo veel meer in het leven dan perfecte Insta-kiekjes.
 21. …om voor elke kruimel te stofzuigen omdat er visite komt. Gewoon schoon is wat anders dan spic en span alsof je een Funda-bezichtiging op de planning hebt.
 22. …om tien dingen bij Primark te kopen, terwijl je jezelf ook op één écht mooi kledingstuk kunt trakteren.
 23. …om alleen op Oudejaarsavond na te denken over waar je nu eigenlijk staat en wat je zou willen. Elke dag is een goede dag om aan je doelen te werken!
 24. …om jezelf niet die ene keer een Kiwi Gold (peperduur, maar superlekker!) te gunnen. (Ja, dit is een note to self.)
 25. …om alleen op Valentijnsdag te laten weten hoeveel je van iemand houdt.
 26. …om je complimentjes voor onbekenden in te slikken. Maak de ander blij en maak jezelf blij!
 27. …om je lachen in te houden als je zelf een geweldige grap maakt.
 28. …om je druk te blijven maken over dat ene kritiekpuntje dat je op je (school)werk hebt gekregen. Les geleerd, volgende keer beter!
 29. …om je gezichtsmaskers ongebruikt in de badkamerkast te laten liggen.
 30. …om gefrustreerd te zijn over lange supermarktrijen of trage caissières. Zo erg zijn die paar minuten wachten niet.
 31. …om je gratis koekje bij de koffie te laten liggen.

Want hoeveel impact hebben die paar minuten van je tijd, dat ene koekje of die ene stomme opmerking over tien jaar? Tja, nauwelijks. Geen enkele reden dus om je daar nu druk over te maken. Doe wat jou gelukkig maakt. Want het leven is te kort om dat níet te doen.

Kun jij dit lijstje aanvullen? Waar is het leven nog meer te kort voor?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Amy 8 september 2020 op 8:16 am - Beantwoord

  Ah, wat een mooie boodschap Romy. En je hebt helemaal gelijk, we moeten er alleen soms aan herinnerd worden. En ben ik dan de enige die Kiwi Gold echt niet lekker vindt? Geef mij maar de ‘gewone’ haha!

  • Kristel 8 september 2020 op 2:16 pm - Beantwoord

   Dan zijn we al met twee. Ik lust de kiwi gold ook niet.

  • Romy 20 september 2020 op 11:57 am - Beantwoord

   Haha, echt? Ik vind gewone kiwi’s juist een beetje “mwah” en heb de kiwi weer helemaal ontdekt toen ik een keer de Kiwi Gold proefde.

 2. Naomi 8 september 2020 op 8:41 am - Beantwoord

  Prachtige lijst! Het maakt mij er ook weer even bewust van dat het soms allemaal niet perfect hoeft. Gewoon een beetje meer ‘met de flow’ meegaan.

 3. bychristiana 8 september 2020 op 8:59 am - Beantwoord

  Ah, mooi Romy! Inderdaad, het is zo belangrijk om niet alleen stil te staan bij heel kleine dingen, maar ze ook te koesteren. En punt 9, daar wil ik ook mee aan de slag haha (echter nog steeds niet de perfecte kleur blauw gevonden;-))

 4. Haydée 8 september 2020 op 9:04 am - Beantwoord

  Om je druk te maken over je gras! Onkruid is bij mij welkom (hernoem: veldbloemen in een ecologische tuin 😉 ), en je spaart zoveel tijd uit door je gras niet op de millimeter te willen bijhouden.

 5. Audrey 8 september 2020 op 9:28 am - Beantwoord

  Zo eens! Zeker met punt 10, maar eigenlijk met alles 😉

 6. Rachel 8 september 2020 op 9:42 am - Beantwoord

  Je sluit ook met een mooie zin af hahah koekjes, moet je altijd opeten of weggeven! nooit laten liggen… hier herken ik heel veel dingen in! Meer van het leven genieten, minder online zijn en genieten van de kleine dingen in het leven 😉

 7. Ilona Wielinga 8 september 2020 op 9:53 am - Beantwoord

  Wat een onwijs mooie insteek voor een artikel. En je hebt helemaal gelijk. Soms besef ik me opeens weer hoe zo’n drama blauwe vinkjes waren, ik heb het inmiddels al jaren uitstaan en dat bevalt me uitstekend. En het leven is te kort om alleen maar te werken, om alleen maar online te zijn en om je druk te maken over wat anderen van je vinden.

 8. Lilian 8 september 2020 op 10:11 am - Beantwoord

  Haha, ik heb echt teveel dingen hiervan. Ik ga een lijstje maken en alles oplossen 😉

  Als je in de rij wacht, kun je trouwens ook mindful zijn of je buikspieren trainen 🙂

 9. Meaghan 8 september 2020 op 10:20 am - Beantwoord

  Fijne boodschap Romy. Hihi, om 10 moest ik wel even lachen, want ik zet nog geregeld een aflevering van Spongebob. Shin Chan, Beugelbekkie of Totally Spies op haha, echt jeugdsentiment en het kan me ook opvrolijken als het even niet mee zit. Ook die beperkingen rondom eten, zoals eten afwegen of niet extra opscheppen als je daar zin in hebt, heb ik de afgelopen jaren meer losgelaten, waardoor ik ook meer kan genieten van eten en er niet meer bang voor ben! De titel van dit lijstje doet me trouwens ook denken aan wat mijn vriend regelmatig tegen mij zegt. Ik kan me echt druk maken over de kleinste dingen, maar het leven is inderdaad te kort om mij druk te maken over zulke onbenullige dingen. Als ik dan weer eens pieker over iets kleins, hoor ik die zin ook altijd van mijn vriend met de boodschap erachter dat we gezond zijn, een dak boven ons hoofd hebben en alles kunnen doen wat we willen. Dat is ook weer zo en dan lijken mijn kleine probleempjes opeens niet meer zo groot.

  • Romy 20 september 2020 op 11:53 am - Beantwoord

   Wat een mooie boodschap van je vriend! Sommige kleine dingen zijn inderdaad eigenlijk de twijfel en het druk maken niet waard. Ik probeer er ook weleens bij stil te staan hoeveel impact bepaalde keuzes bijvoorbeeld over een jaar of over vijf jaar nog hebben. Vaak is dat 0,0 en helpt dat besef me al om de keuze iets minder zwaar te maken.
   Leuk trouwens dat je nog regelmatig een vrolijke tekenfilm opzet! Groot gelijk! Voor dat soort series ben je nooit te oud 🙂

 10. Lianne 8 september 2020 op 10:49 am - Beantwoord

  Mooie blog! Sommige dingen zijn heel herkenbaar. Gisteren had ik een beetje zo’n dag waarop ik me aan veel dingen ergerde. Mijn kat maakte een haakje in mijn goede trui (ahhh nee), en ik wilde in de supermarkt gaan voor gezonde lunches in plaats van witte bolletjes. Stefan maakt zich er nooit druk om en gooit gewoon alles waar hij zin in heeft in het winkelwagentje. Mag ik nog wel eens een voorbeeld aan nemen! Het gaat wel al steeds beter, ik neem wel gewoon normale jonge kaas in plaats van 20+ kaas. Misschien iets minder gezond, maar veel lekkerder!

  • Romy 20 september 2020 op 11:51 am - Beantwoord

   Ah wat balen van je goede trui! Katten soms ook… Pip heeft op die manier ook al twee kledingstukken van mij gesloopt. Gelukkig zijn het verder lieve beestjes en kan ik nooit lang boos zijn 🙂
   Groot gelijk dat je wel gewoon normale jonge kaas koopt. Ook prima gezond en een stuk smakelijker dan kaas die oprecht nergens naar smaakt.

 11. Irene 8 september 2020 op 11:42 am - Beantwoord

  Haha puntje 29. Ik heb me voorgenomen om straks mijn voorraad eens te bekijken en voor m’n douche een masker te gebruiken! Ik vind dit echt een toffe blog trouwens. Ik ga ‘m opslaan voor als ik eens een reminder nodig heb en misschien schrijf ik er zelf ook weleens een! Ik koop nu ook alleen maar gele kiwi’s. Inderdaad duur maar ik vind het veel lekkerder en ik wil niet elke keer ik een groene eet denken dat ik liever een gele had gehad.
  In The Happiness Project haalt Gretchen Rubin ook zo’n soort dingen aan. Dat je soms gewoon fuck it moet denken en wel dat duurdere wc papier moet kopen als je daar blijer van wordt dan van je dunne prutpapier in plaats van je er elke keer aan te storen. Het leven is inderdaad te kort!

  • Romy 20 september 2020 op 11:50 am - Beantwoord

   Groot gelijk! Waarom steeds de minder lekkere optie eten als je jezelf ook best iets lekkerders mag gunnen. Dan kun je maar beter 100% genieten van het iets duurdere alternatief 🙂
   Mooi punt trouwens uit het boek The Happiness Project! Dat doet mij eraan denken dat ik dat boek ook snel eens uit mijn boekenkast moet pakken om er meer dan alleen de flaptekst van te lezen 😉

 12. Darina 8 september 2020 op 11:47 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje en helemaal mee eens!

 13. Daenelia 8 september 2020 op 12:12 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje (en ik hou niet van lijstjes). Gelukkig is het voor iedereen een ander lijstje. Voor mij zijn bepaalde zaken ook belangrijker en dan denk ik ‘mijn leven is dan wel kort, maar de aarde moet langer mee’. 😛 En 20+_smeerkaas is hartstikke lekker, ik snap niet dat mensen liever vettere kaas eten. Maar goed, dat ben ik: raar. Maar … het leven is te kort om me daar druk om te maken. Dan ben ik maar raar! 😀

  • Romy 20 september 2020 op 11:49 am - Beantwoord

   Haha, dat zeker! Gewoon lekker van je 20+ smeerkaas genieten 🙂

 14. Anouk 8 september 2020 op 1:05 pm - Beantwoord

  Oh ja kiwi’s! Ik ben echt dol op kiwi’s maar ze zijn zo duur, zelfs de groene zijn nog behoorlijk aan de prijs voor een studentje. Als ze in de aanbieding zijn koop ik ze af en toe, alhoewel ze dan eigenlijk nog duur. Echt zo lekker, gelukkig lust mijn man ze niet (hoe dan?!) dus dan zijn allemaal voor mij

  • Romy 20 september 2020 op 11:48 am - Beantwoord

   Ja, kiwi’s zijn echt zo’n verwennerij, alleen al omdat ze zo duur (maar ook zó lekker) zijn. Ik koop ze nu bij de Jumbo, omdat je daar 3 fruitsoorten van het seizoen voor een kleinere prijs hebt. Dan vind ik de Kiwi Gold nog wel te doen 🙂

 15. Evelyne 8 september 2020 op 2:33 pm - Beantwoord

  Mooi artikel! Het leven is veel te kort om te blijven werken op een job waar je je niet goed voelt. Direct komaf mee maken en doen waar je je lekker bij voelt. En zo kan ik er nog wel een paar geven 😉

 16. Tamara 8 september 2020 op 3:40 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! En zooooo waar! Die kiwi gold is inderdaad een ding, ik ben er dol op, maar de prijs die ervoor betaalt is echt niet normaal. En ze zijn ook bijna nooit in de aanbieding helaas.

 17. Geke 8 september 2020 op 4:46 pm - Beantwoord

  Ja, heerlijk lijstje <3 even stilstaan bij dingen, over hoe belangrijk ze écht zijn… soms wel maar vaak ook niet.

  Het leven is te kort om te twijfelen over bloembollen in de Aldi die echt niet duur zijn maar wel zoveel plezier gaan brengen in het voorjaar. Dus ja, ik heb me lekker laten gaan en heel wat zakjes sieruien in mijn karretje geladen 🙂

  • Romy 20 september 2020 op 11:43 am - Beantwoord

   Leuk leuk! Heel veel plezier met de bloembollen (en natuurlijk met de mooie bloemen die er straks uitkomen) 🙂

 18. Anna 9 september 2020 op 10:06 am - Beantwoord

  Wat een superleuk lijstje, heel belangrijk om hier af en toe bij stil te staan. Sommige dingen zijn het gewoon echt niet waard om je tijd aan te verspillen, haha.

 19. Amber / Ambers Things 10 september 2020 op 3:38 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend mooie boodschap Romy! Het is inderdaad enorm belangrijk dat we hier eens af en toe aan herinnerd worden, bedankt, sommige van die puntjes had ik even nodig om te lezen.

 20. Saskia 12 september 2020 op 1:02 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje. Het leven is zekert te kort voor een hoop dingen <3
  Met een hoop in dit lijstje zat ik te knikken achter mijn laptop 😉

 21. Giovanna Jansen 28 september 2020 op 11:58 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijst! Goed om hier weer even stil bij te staan. Het leven is zeker veel te kort (en te leuk!) om je aan deze (of andere dingen) te ergeren.

Recente blogs

Gebakken havermout met peer en chocola (vegan!)

19 maart 2023|Recepten|

Dat havermout heel regelmatig op mijn ontbijtmenu staat, is je vast niet ontgaan. Ik had altijd chocolade-havermout als favoriet. Maar ik moet zeggen: sinds ik deze havermout met peren heb ontdekt, maak ik dit bijna elk weekend tijdens het perenseizoen. Peren + kaneel + havermout + chocolade is een onwijs lekkere combinatie, zo blijkt. Omdat je deze havermout met peer in de oven bereidt, is het ook nog een heerlijk warm ontbijt en worden de stukjes peer extra smeuïg. Dus: heb je nog wat rijpe peren in je fruitschaal liggen of zijn de peren toevallig in de aanbieding? Dit is de perfecte manier om er iets lekkers mee te maken!

Stil en verlegen? Ook jij hebt een pittige kant!

29 september 2018|Persoonlijke groei|

Een stil, verlegen en rustig meisje? Wordt nooit boos en valt niet graag op? Als er hokjes zouden bestaan, dan zou ik mezelf in dat hokje waarschijnlijk het meeste thuis voelen. Ook het feit dat ik een zachte stem heb, tenger gebouwd ben en regelmatig vijf jaar jonger word geschat, draagt niet echt bij aan de femme fatale die vast ook in mij verborgen zit. Toch zegt dat 'verlegen meisje'-hokje niet alles over wie ik ben. Ook als rustig en stil meisje heb ik een pittige kant. Sterker nog, iedereen heeft een pittige kant, hoe lief en zachtaardig je ook bent. Juist daar wil ik jou (en mij) in dit artikel van overtuigen. Laten we de leeuw in onszelf wakker maken!

Outfit | Oranje Boven in een verrassende jurk

31 augustus 2019|Outfits|

Oranje kleding en ik? Ik heb heel lang gedacht dat dat geen match was. Alleen op Koningsdag was ik zo vrij mijn enige oranje T-shirt uit de kast te trekken ter ere van Zijne Majesteit de Koning. En vooruit, als het Nederlands Elftal in de finale is beland, wil ik ook nog wel ergens een fout jurkje vandaan toveren. Maar verder was de hoeveelheid oranje in mijn kledingkast tot voor kort nul komma nul. Totdat ik laatst min of meer per ongeluk een oranje jurk met witte stippen kocht. Gelukkig bleek ik blij verrast door hoe hij me staat.