Het leven van een kat met een thuiswerkende baas

thuiswerken met een kat

Het is allemaal wat. Zo heb je doordeweeks regelmatig het rijk alleen, zo zit je baas opeens bijna non-stop thuis. Pippa is misschien wel een van de weinigen die de coronacrisis best prima vindt. Of beter gezegd: de extra aandacht die daar het gevolg van is. Maar zo nu en dan heeft Pip het ook zwaar te verduren in deze thuiswerktijden. Continu camera’s op je snufferd en gekke mensen die via de computer komen binnenvallen. Tja, het leven van een kat met thuiswerkende baas gaat niet altijd over rozen. Pip lucht graag even haar hart.

Alles-in-de-gaten-houder

“Mijn baas werkte al veel thuis, dus alleen hoefde ik niet te zijn. Maar sinds kort brengt ze dus echt hele dagen thuis door. Plotseling hoef ik helemaal nooit meer voor de deur te wachten totdat ze ‘s avonds eindelijk thuiskomt. Nee, de deur blijft dicht. En baas zit gewoon de hele dag aan de eettafel achter een laptop. Het is best leuk, want zo kan ik haar goed in de gaten houden. Want ik weet niet of je het weet, maar ik woon hier dus met een belangrijke taak. Alles-in-de-gaten-houder luidt mijn functieomschrijving. De hele dag door volg ik vanaf de vensterbank alles wat er gebeurt. Juist nu baas thuis is, laat ik haar graag zien dat ik mijn taak uiterst serieus neem.

pippa vaker vrolijk
Snap jij het? Snap ik het? Wat doet alle keukengerei op een wit kleedje op de grond?

Teambuilding op een yogamat

Ook baas zelf houd ik trouwens nauwlettend in de gaten. Want weet je, soms doet ze gekke dingen. Laatst nog. Opeens belandden er twee yogamatjes in de kamer. Ik dacht nog: “Ha leuk, daar kan ik mijn nagels aan scherpen!” Maar nee, baas tilde me van de mat af om vervolgens midden in de kamer te gaan hupsen en te springen. Even probeerde ik haar mental support te bieden door achter haar te gaan staan, maar ook dat kon baas niet waarderen. Snap er niks van. Hoe zit het dan met onze teambuildingsactiviteiten als thuiswerkteam?!

Mensen achter schermpjes

Nog zoiets raars: er kijken plotseling allemaal mensen bij ons naar binnen zonder dat ze er zijn. Door het computerscherm heen. “Skype en Zoom” noemt de baas het. “Totaal gestoord” is mijn mening. Ik vertrouw het niet, hoor. Daarom loop ik zo nu en dan rondjes om het scherm heen. Zwiep wat met mijn staart voor de camera en steek mijn kop omhoog en omlaag. Die andere persoon hoor ik wel, maar zie ik helemaal niet. Hoe gek! Vind ik trouwens best prima, hoor. Ik deel de aandacht van mijn baas liever niet met anderen, dus wat mij betreft is dit zo’n slechte oplossing nog niet. Die mensen veilig op afstand, ik nog steeds het schoot van mijn baas én mijn huis voor mij en baas alleen.

Werkpaarden en luxepaarden

Als baas dat soort lange gesprekken voert, ga ik dus vaak maar slapen. Tja, verschil moet er zijn. Ik vind het soms wel leuk om mijn baas dat er extra in te wrijven. Dan praat ze weer eens via de computer met een of ander belangrijk persoon en ga ik gewoon snurkend op de achtergrond liggen. Hopsakee, onderuit gezakt op de bankleuning. Ogen dicht en poten gestrekt. Het liefst doe ik dat nog net in het videobeeld voor de computergesprekken van mijn baas. Vinden die computermensen wel leuk, geloof ik. Tja, je hebt werkpaarden en luxepaarden. Ik behoor liever tot die laatste categorie. Baas verdient mijn brokjes, ik geef haar een veilig huis.

Geen capriolen meer

Soms vind ik het ook wel jammer, hoor, zo’n thuiswerkende baas. Normaal gebruik ik de tijd dat baas weg is om ondeugende capriolen uit te halen. Dat zijn nu juist dé momenten om speledingetjes van tafel te gooien en daar achteraan te rennen. Of om te zitten op plekken waar ik alleen mag zitten als baas het niet ziet. Dat is nu dus een beetje lastig. Soms vergeet ik het even. Dan zet ik even een pootje op tafel om rond te kijken, maar heeft baas me al in de smiezen voordat ik ook maar een avontuurtje heb beleefd. Nou moe.

Extra functie: model

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele poses die ik moet aannemen op een dag. Ik heb namelijk een tijdelijke uitbreiding van mijn functie. Ook ‘fotomodel’ heb ik inmiddels aan mijn cv toegevoegd. Weet je wat het is? Tussen het werken door draait mijn baas zich steeds naar me om. Lig ik te zonnen, kijkt ze me opeens met een verliefde blik aan. Zelfs als ik toekijk hoe ze blogfoto’s maakt van een stel tomaten (hoe dan?), heb ik het geweten. Krijg ik opeens weer de camera op me gericht en moet ik de lieve fotogenieke kat uithangen. Ach ja, de loonsverhoging in de vorm van 5 extra snoepjes op een dag eis ik binnenkort wel op.

En vooruit, ik geef baas ook wat extra aaitjes en knuffels. Want naast alles-in-de-gaten-houder staat in mijn functieomschrijving ook dat ik de baas zo nu en dan wat aandacht geef. En ik geloof dat ze dat nu meer waardeert dan ooit.

Is jouw huisdier ook zo blij dat je meer thuis bent?

Volg:
Deel:

21 Reacties

  • Romy
   Auteur
   14 april 2020 / 22:29

   Haha, van die optie maakt Pippa inderdaad dankbaar gebruik ;)

 1. Anne-Marije
  28 maart 2020 / 09:41

  Hahaha, wat leuk om te lezen!

 2. johanna
  28 maart 2020 / 09:47

  Super leuk geschreven!
  Onze Myra is ook gelukkig dat wij, voornamelijk mijn man, de hele dag thuis zijn. Maar overdag slaapt ze, dus eigenlijk verandert er niet veel voor haar, maar toch, we zijn in de buurt. Veder gaat mijn man bijna elke dag vers rundvlees voor haar halen. De slager in de supermarkt is gelukkig open. Ja mevrouw vreet ca 100 gr. rauw vlees per dag! En dan nog wat brokjes etc. Zal wel wennen als het leven weer ‘normaal’wordt.

  • Romy
   Auteur
   14 april 2020 / 22:30

   Wat een heerlijke verwennerij voor jullie Myra! Dat zal inderdaad nog afkicken worden voor haar na deze coronatijd ;)

 3. 28 maart 2020 / 10:01

  Zo leuk om te lezen; en heerlijk die extra aandacht. Kino, onze hond, geniet er ook heerlijk van. Net als van de extra lange wandelingen met dit mooie weer. En mijn hamster, tja die slaapt nog steeds vooral overdag, alhoewel hij nu wel langer door mijn kamer rent ‘s ochtends, worden we beide blij van.
  Ondertussen kan hun baasje overigens niet wachten tot het ‘normale’ leven weer een beetje terug komt.
  Ilona Wielinga blogde over…Gratis lente achtergronden voor je telefoon | Bloemen & meer

 4. 28 maart 2020 / 12:03

  De hond is uiteraard blij. Maar die was al gewend om kantoorhond te zijn. Hij begrijpt dus dat we werken en dat hij dan kan slapen en soezen. Hij is zo slim (echt) dat hij op werkdagen de normale wandelroutes loopt in de ochtend, en vanmorgen ineens besefte dat het weekend was (vraag me niet hoe! Misschien omdat ik iets later opstand!). En weekendwandelingen zijn precies de andere kant op: dus hup! Daar ging hij. Het weekend was begonnen.
  De katten lijken wel een beetje geirriteerd te zijn dat we zoveel thuis zijn. Hun hele ritme is in de war. Wij werken in ‘hun’ kamer, storen ze bij hun tussendoor-slaapjes, geven niet op tijd eten (dat is een klacht die ze al eerder hadden neergelegd. Wij hebben een ander idee over etenstijd dan de katten). Nee, van de katten mogen we zo weer naar kantoor.
  Daenelia blogde over…The chihuahua raised by two cats

  • Romy
   Auteur
   14 april 2020 / 22:31

   Dat is nog eens een slimme hond! Haha, die kritische katten bestaan natuurlijk ook. Pippa wil zelf ook absoluut niet tijdens haar slaapjes gestoord worden. Behalve als er kattensnoepjes in het spel zouden zijn natuurlijk ;)

 5. 28 maart 2020 / 13:51

  Ik kon met alles rond Corona wel een duwtje in de rug gebruiken. Iets waar ik mee kon lachen of iets wat mijn hart deed smelten. Nee, ik ben niet besmet en ik lig niet te vechten voor mijn leven dus ik ben ergens nog wel een gelukzak. Maar ik had het gewoon een beetje lastig afgelopen week. Dankjewel aan jouw en Pippa om me alsnog een glimlach te bezorgen. Hoe verder ik las in het artikel, hoe groter die glimlach werd. Je kat is echt fantastisch Romy :)
  Nikita blogde over…Ik heb het eventjes lastig… | Corona

  • Romy
   Auteur
   14 april 2020 / 22:32

   Fantastisch is Pippa zeker! En wat mooi om te horen dat ze ook jou een glimlach kon bezorgen na een lastige week. Ik hoop dat het goed met je gaat. Dikke knuffel <3

 6. 28 maart 2020 / 15:21

  Hahaha heerlijk! Prachtig geschreven en wat gezellig om samen zoveel thuis te zijn. Ik kan niet wachten tot de dag dat er ook hier in huis een poes intrekt <3

 7. 28 maart 2020 / 16:53

  Ik snap je wel hoor, soms is het tijd om ondeugende capriolen uit te halen, en je bent natuurlijk ook toe aan privacy. Maar het is natuurlijk wel erg gezellig zo :-). Wordt nog wennen straks als je baasje weer uit huis gaat werken! Geloof me ;-).
  Els blogde over…DIY #64: Maak je eigen drip bloempotjes

  • Romy
   Auteur
   14 april 2020 / 22:35

   Hihi, Pippa heeft mazzel: na deze coronatijd ben ik officieel fulltime ondernemer, dus ook dan ben ik nog veel thuis aan het werk. Alhoewel ik dan wel wat vaker in het weekend buiten de deur ben ;)

 8. 29 maart 2020 / 14:10

  Haha, ik heb zo hard moeten lachen om dat stukje over die kookspulletjes op het witte kleedje. Mijn mama maakt trouwens ook de hele dag foto’s van mij. Zelfs als ik slaap, dat merk ik heus wel hoor. Ik begrijp niet zo goed waarom papa en mama er steeds allebei zijn nu, maar leuk is het zeker. Vooral van papa krijg ik heel veel snoepjes, vooral als mama niet kijkt. Soms ziet ze ons wel eens, maar dan kauw ik extra snel en dan is het snoepje zo verdwenen. Ik mag trouwens nu ook af en toe in de tuin, DAT is pas tof. Nu ben ik moe, ik draai me nog eens om. Ik kom wel gauw nog eens kijken of je nog iets geschreven hebt. Een poot en een lik van Sketch.
  bychristiana blogde over…Ideeën voor het combineren van prints in je interieur

  • Romy
   Auteur
   14 april 2020 / 22:52

   Aww, wat een lieve reactie van Sketch! Geniet nog maar heel veel van je extra snoepjes, Sketch! Je mag er best een beetje van profiteren dat je vader nu ook de hele dag thuis is :)

 9. 4 april 2020 / 16:04

  Ik heb de indruk dat onze Nebby nu soms vindt dat ze té veel aandacht krijgt, haha. Wat wil je dan, normaal gesproken is ze vijf dagen op een week alleen thuis, nu zijn we altijd compleet. 😅Geen privacy meer heeft ze!
  Jessica J. blogde over…Vijf natuurlijke tips bij hooikoorts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge