het leven vieren 2

Het leven vieren | 15 tips om zelf de slingers op te hangen

 • 18 mei 2020
 • 20 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Over precies een week ben ik jarig. Dat vier ik dit jaar niet met een verjaardagsfeestje (wel met taart!), maar daar ben ik niet rouwig om. Het leven vieren gaat over meer gaat dan die ene dag waarop je huis vol slingers hangt en er taart op het menu staat. Elke dag is een reden om het leven te vieren. Juist als niet altijd alles meezit! Op veel dingen in het leven heb je geen invloed, maar je kunt er wel wat aan doen om zélf de slingers op te hangen. Dit zijn 15 simpele dingen die ik doe om elke dag wat feestelijker te maken.

Het leven vieren? 15 tips!

 1. Sta stil bij waar je nu staat. Ook als je nog niet je grootste droom hebt verwezenlijkt, is er reden genoeg om met trots terug te blikken. Probeer regelmatig terug te kijken naar één of een paar jaar geleden. Wat is er anders dan toen? Waarin ben je gegroeid? Doe dat zeker niet alleen op 31 december als je een glas champagne op het nieuwe jaar heft, maar probeer elke week een keer terug te blikken. Schrijf desnoods je successen van de week op of geef jezelf maandelijks 3 complimentjes. En vergeet je successen ook niet te vieren!
 2. Haal bloemen in huis. Gewoon zomaar. Waarom zou er een reden moeten zijn om een prachtige bos bloemen op tafel te zetten? Wacht niet totdat iemand anders je verrast met een mooi boeket, maar zorg er gewoon zelf voor dat de bloemist bij jou op de stoep staat. Heb je zeker een week plezier van!
 3. Trek iets feestelijks aan. Zelf doe ik niet aan werkkleding en vrijetijdskleding. Ik trek gewoon elke dag iets aan wat ik mooi vind. Ook op een luie zondag waarop ik de deur nauwelijks uitkom, loop ik gerust rond in een opvallende jurk. Want is het niet zonde om die ene mooie jurk of prachtige blouse tot je verjaardag in de kast te laten hangen?!
 4. Geniet van de kleine dingen, want die zijn vaak grootser dan je denkt. Probeer te waarderen wat wél kan en mag in plaats van je te focussen op wat er niet is. Zo hoef je echt niet per se naar de andere kant van de wereld (of zelfs maar naar de andere kant van de provincie) af te rijden om het leuk te hebben. Geniet juist van jouw omgeving, van een leuk liedje op de radio of van je vrolijk rondhuppelende kat. Meer tips voor genieten van kleine dingen lees je in dit artikel.
 5. Maak van eten een feestje. Nee hoor, je hoeft geen chefkok te zijn om iets feestelijks op tafel te zetten. Met een beetje extra tijd én liefde in je maaltijd steken kom je al een heel eind. Trakteer jezelf regelmatig op iets écht lekkers. Haal bijvoorbeeld één keer per week écht lekkere broodjes in huis, kook één keer per week wat uitgebreider en duik zo nu en dan eens wél in de receptenboeken waarvan je stiekem alleen de titel en flaptekst kent.
 6. Vier de mensen om je heen. Het is niet vanzelfsprekend dat je mensen om je heen hebt met wie je tranen met tuiten kunt huilen of juist kunt huilen van het lachen. Ook die mensen mag je vieren. Dat kan zijn met een spontaan stukje taart, maar ook gewoon met zo nu en dan een welgemeend compliment of een lief berichtje.
 7. Maak een visionboard. Het leven vieren gaat voor mij ook over dromen waarmaken. Dat begint misschien wel met een groot vel wit papier dat je vult met allerlei krantenknipsels en inspirerende plaatjes. Een visionboard dus! Stippel jouw droomleven voor over 5 jaar uit. En – nog belangrijker – bedenk daarna wat jij vandaag nog kunt doen om een stap dichterbij iets op jouw visionboard te komen.
het leven vieren tips

Nog meer tips om het leven te vieren

 1. Zorg voor een dagelijks verheugmoment. Tel jij meestal de dagen af tot het weekend of misschien zelfs totdat je eindelijk vakantie hebt? Zonde. Zorg ervoor dat jij ELKE DAG iets hebt om naar uit te kijken. Ja, zelfs op een rotdag. Dat kan al iets simpels zijn als een aflevering van je lievelingsserie of een lekker broodje waarop je jezelf in de pauze trakteert.
 2. Start regelmatig een nieuw project. Eerste keren hebben iets magisch. Nieuwe dingen leren ook. Bedenk daarom zo nu en dan iets nieuws om je op te kunnen storten. Dat kan een nieuwe creatieve hobby zijn, maar ook iets wat je nog wilt leren, een tof persoonlijke-ontwikkeling-project of mooi vrijwilligerswerk. Het leven vieren betekent voor mij nooit stoppen met nieuwe dingen doen. Want hoe zonde is het om steeds in je comfortzone te blijven hangen!
 3. Gun jezelf wat leuks. Ik ben zelf nogal van het sparen, maar probeer mezelf wel maandelijks op iets moois te trakteren. Ik denk dat ik zeker één keer per maand mezelf iets gun waar ik echt veel plezier van heb. De ene keer is dat een mooie blouse (zoals deze roze blouse laatst!), de andere keer een enorme bos bloemen of een fijn boek. Juist omdat ik dat niet dagelijks doe, voelt het echt als een feestje.
 4. Doe iets moois voor een ander. Het leven vieren doe ik zelf liever in mijn uppie. Een glimlach bij een ander is vaak hét ingrediënt voor een glimlach bij jezelf. Komt dat mooi uit!Doe iets liefs voor een ander, geef een spontaan compliment of maak een praatje met je eenzame buurvrouw. Of doe hier de nodige inspiratie op.
 5. Durf impulsief te zijn. Plannen is best een prima vaardigheid (zeg ik als heuse controlfreak), maar zo nu en dan mag je best een beetje gek doen. Word je ’s ochtends wakker met het idee “Ik wil vandaag naar [naam dorp aan de andere kant van het land] afreizen”? Doe het gewoon! En heb je spontaan zin in pannenkoeken? Haal alles in huis, zodat jij met pannenkoeken kunt ontbijten. Die gekke ideetjes maken het leven juist zo leuk.
 6. Weg met de sleur! Doe eens iets anders dan anders. En dat heel simpel zijn. Alleen al regelmatig een andere route kiezen naar je werk is een fijne sleurdoorbreker.
 7. Blijf zoveel mogelijk in het nu. Maak je niet druk over alles wat morgen zou kunnen gebeuren (maar waarschijnlijk helemaal niet gebeurt) en laat ook los wat er gisteren was. Focus je op vandaag en geniet van alles wat op deze mooie dag op jouw pad komt.
 8. Laat je niet tegenhouden. Door geen van deze 7 dingen. Heb jij iets in je hoofd? Ga er dan voor. Elke dag is er één om te gaan voor wat jou gelukkig maakt. Waarom zou je daarmee tot morgen wachten als vandaag minstens zo’n perfecte dag is? Jouw leven, jouw feestje. Je moet alleen zelf de slingers ophangen. Ook als anderen (of je eigen kritische stemmetjes) dat geen goed idee vinden.

Vier het leven. Want als een dag of periode van zichzelf geen gouden randje heeft (of gewoon ronduit #*@! is) dan kun jij alsnog je best doen er een gouden randje omheen te verven.

Nu ben ik benieuwd: wat maakt jouw dag vandaag leuk(er)?

het leven vieren tips

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 18 mei 2020 op 6:56 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje! Genieten van de kleine dingen is iets wat ik steeds meer ben waarderen de laatste paar jaren. En ik ben aan iets nieuws begonnen waar ik heel veel zin in heb.

 2. Naomi 18 mei 2020 op 7:34 am - Beantwoord

  Mooie lijst en het zet me ook wel even aan het nadenken. Er is in elke dag gelukkig iets moois, maar soms moet je er even bewust de tijd voor nemen om het te zien.

 3. Lianne 18 mei 2020 op 8:29 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Helaas kunnen we nu niet echt veel afreizen naar andere plekjes of nieuwe omgevingen ontdekken, maar ik probeer elke dag dingen op te noemen waar ik dankbaar voor ben en trots te zijn op mezelf en wat ik al bereikt heb. Dat is heel waardevol! Jezelf maandelijks op iets leuks trakteren is trouwens ook wel een goed idee!

 4. Anouk 18 mei 2020 op 8:43 am - Beantwoord

  Leuk lijstje weer! Ik trek ook gewoon elke dag normale kleren aan. Ik heb nog wel wat echt nettere kleren voor bijv. kerst overigens.

 5. Audrey 18 mei 2020 op 8:45 am - Beantwoord

  Deze foto’s van jou zijn echt prachtig! Mooi lijstje ook weer.

  Mijn vriend was gisteren jarig en we hadden een heel fijne dag. Ik bakte kaneelbroodjes en er zijn er nog over, dus dat gaat vandaag sowieso leuker maken 😉

  • Romy 23 mei 2020 op 3:59 pm - Beantwoord

   Oeh, kaneelbroodjes zijn natuurlijk altijd goed, maar al helemaal als je er ook nog de dag na een verjaardag van kunt genieten. Ik ga met mijn vriend morgen appeltaart bakken voor mijn verjaardag maandag. Daar zie ik ook al heel erg naar uit. Ook omdat hij stiekem beter is in bakken dan ik 😉

 6. bychristiana 18 mei 2020 op 9:18 am - Beantwoord

  Wat een mooie outfit draag je en wat zie je er weer stralend uit! Ik kan me eigenlijk in al je punten vinden en daar probeer ik dan ook echt wel naar te streven. Vooral stilstaan bij waar je nu staat, en daar dankbaar voor zijn, vind ik enorm belangrijk.

 7. Anna 18 mei 2020 op 9:42 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje met super fijne tips! Ik vind het af en toe ook heerlijk om de sleur te doorbreken. En van nieuwe dingen leren krijg ik ook altijd een boost. Ik wist al dat ik kon genieten van de kleine dingen, maar in deze periode doe ik dat nog veel meer.

 8. Simone 18 mei 2020 op 9:45 am - Beantwoord

  Fijn lijstje weer Romy, veel dingen waarin ik me helemaal kan vinden! Een wandeling vanochtend door een prachtig stukje van mijn stad, voor mijn werk in het zonnetje. Zo fijn!

 9. Daenelia 18 mei 2020 op 10:35 am - Beantwoord

  Ik heb 3 huisdieren. Als ik geen huiskleding en werkkleding heb, loop ik altijd in vodden rond. Dus :p
  Ik vind het heerlijk om op de bank te hangen met de hond en de kat in makkelijk zittende kleding zonder zorgen. Comfort boven stijl, zeg maar. Ik vind het dan ook niet erg om me om te kleden als dat nodig is. En nu ik thuis werk doe ik dat dus ook.
  Verder is elke dag leuk en hoef ik er nooit echt een feestje van te maken. Maar … ik vier ook liever mijn verjaardag niet. Het is maar een dag. Ik ga vaak op een andere dag lekker uit eten met familie, of zo. De verjaardag dat ik vergeet dat ik jarig ben is al geweest. Heerlijk.

 10. Nikita 18 mei 2020 op 10:37 am - Beantwoord

  Ik doe ook altijd mijn best om van mijn dagen iets beter te maken. Een tijd terug toen Corona een maand in het land was, besefte ik dat die hele toestand nog niet direct voorbij zou zijn. Ik heb mezelf toen afgevraagd of ik werkelijk al die tijd boos en verdrietig wilde zijn. Het antwoord was er snel. Nee, dat wilde ik niet. Weet je, er zijn dagen dat ik verdrietig ben en ik er niks aan kan veranderen. Dat hoort erbij. Maar over het algemeen ben ik wel blij. Ik merk dat ook aan mijn weekoverzichtjes, de goeie vibes die ik voel als ik ze schrijf zijn altijd heel fijn. Ik werk natuurlijk, dus ik kan niet altijd de gekste dingen doen om mezelf blij te maken, want meestal ben ik daar te moe voor. Maar ik doe mijn best om goed voor mezelf te zorgen, dingen te doen waar ik blij van word en ik haal het uit de kleine dingen. Ik heb gemerkt dat lezen een hele goeie tactiek is voor mij om de crisis eventjes te vergeten en dat neem ik ook heel dankbaar aan. Deze maand heb ik het idee dat Netflix meer de overhand neemt, maar dat is oke. De tijd dat ik veel lees komt wel weer terug. En ik heb voor mei al bijna mijn derde boek uit, dus eigenlijk kan ik niet klagen.

  • Romy 23 mei 2020 op 4:07 pm - Beantwoord

   Wat heb je dat mooi gezegd, Nikita! En wat mooi dat het je lukt om deze lastige crisisperiode iets beter door te komen en toch van de kleine dingen te genieten. Als dat nu even iets vaker Netflix dan een goed boek is, dan is dat maar zo inderdaad. Het lezen komt vanzelf wel weer – jou kennende 🙂

 11. Rachel Kromdijk 18 mei 2020 op 11:59 am - Beantwoord

  Iets moois doen voor een ander ben ik het helemaal mee eens, of even een goed compliment geven aan iemand. Je ziet iemand dan helemaal opfleuren. Wat heb je hier weer een prachtig en indrukwekkend artikel van gemaakt! Fijne week nog verder meis

 12. Janne 18 mei 2020 op 12:53 pm - Beantwoord

  Het is eigenlijk ook gek om je mooiste kleren alleen bij speciale gelegenheden aan te trekken, want dan draag je ze helemaal niet vaak, terwijl ze het juist waard zijn om vaak te dragen.
  Ik heb niet zoveel echt feestelijke kleren, maar ik draag wel graag kleren waar ik blij van word en me mezelf in voel. Ik voel me niet erg mezelf in een joggingbroek en een uitgelubberd shirt, en ik word er ook niet blij van.

  Een andere tip om het leven te vieren is om een playlist te maken met muziek die je doet denken aan leuke momenten, en om dan rare dansjes te gaan doen op die muziek, of gewoon te gaan zitten wegdromen met een lach.

  • Romy 23 mei 2020 op 4:09 pm - Beantwoord

   Dat vind ik nu ook! Het zou toch zonde zijn als je juist je mooiste kleding maar één keer per jaar draagt.
   Die playlist is trouwens ook een goed idee. Ik word zelf altijd acuut blij van het liedje ‘Happy’ van Pharrell Williams. Zelfs als ik verdrietig ben, krijg ik bij dat nummer nog dansneigingen.

 13. Tamara 18 mei 2020 op 1:22 pm - Beantwoord

  Wat grappig om te lezen dat je zelfs als je thuis blijft een mooie jurk aan doet! Ik weet dat je je voor jezelf moet aankleden, maar op een luie zondagmiddag heb ik toch iets meer met een joggingspak dan een mooie jurk haha!

  • Romy 23 mei 2020 op 4:09 pm - Beantwoord

   Haha, daar is natuurlijk ook niets mis mee! Ik moet wel zeggen dat ik op een luie zondag mijn jurk om 6 uur ’s avonds al lekker verruil voor mijn pyjama en badjas 😉

 14. N8W8 18 mei 2020 op 1:55 pm - Beantwoord

  Jij bent heerlijk positief!!!!!! Top!!!!!!

 15. Giovanna Jansen 18 mei 2020 op 3:00 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Het zijn vaak de kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. Wat mij blij maakt vandaag is net weer een nieuwe opdracht binnen te krijgen (voor het weekend ook al een) en het vooruitzicht van straks een heerlijke wandeling in het zonnetje te maken.

  • Romy 23 mei 2020 op 4:11 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je weer twee nieuwe opdrachten hebt gekregen! Goed bezig! En hopelijk kun je ook dit weekend weer van een fijne wandeling in de zon genieten 🙂

Recente blogs

Mijn uitdagingen als ondernemer (+oplossingen)

30 april 2020|Persoonlijk, Carrière en ondernemen|

Alweer bijna 2 jaar ben ik ondernemer (als freelance tekstschrijver). En vanaf heel binnenkort doe ik dat zelfs fulltime. Ondernemen is vooral om 1001 redenen fantastisch om te doen. De vrijheid, uitdaging, afwisseling en natuurlijk de leuke opdrachtgevers maken er een feestje van. Toch zijn er ook zo nu en dan uitdagingen - klein en groot. Waar loop ik zoal als ondernemer tegenaan? En - belangrijker nog - hoe los ik dat op?

Nine to Five | 12 blazers om je girlboss in te voelen

9 mei 2017|Outfits|

The word is out! Ik ga over minder dan twee weken beginnen bij mijn nieuwe baan. Een van de dingen die er op mijn to do list staan voor die tijd, is een aantal blazers kopen. Een mooie blazer geeft mij altijd zo'n girlboss-gevoel en ik voel me er meteen een stuk volwassenen door. Het leek me daarom leuk om een paar mooie blazers op een rijtje te zetten. Felgekleurd, chic of juist heel vrolijk. Er staat van alles tussen. Ook dit keer heb ik trouwens gedacht aan de mensen die liever voor fair fashion gaan. Er staan daarom 2 fair fashion blazers tussen.

5 jaar Vaker Vrolijk (en een heel persoonlijk verhaal)

13 september 2021|Persoonlijk|

5. Vijf. VIJF! Hoe kan dat nu weer? Eén keer knipperen en je bent vijf jaar verder. Nou ja, er is in die vijf jaar een hoop gebeurd. Maar toch, ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik op een warme maandag in september besloot om de domeinnaam Vaker Vrolijk te registreren. Ik begon mijn blog. Net klaar met mijn studie was ik. Nog geen idee wat ik daarna wilde gaan doen. Maar totdat ik iets zou vinden zou mijn blog een leuke afleiding zijn. En zo ben je opeens 5 jaar en 1700 artikelen verder.