Best Nine 2019 bijgesneden

Het verhaal achter mijn Best Nine van 2019

 • 23 december 2019
 • 29 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Persoonlijk

De terugblikweken zijn weer aangebroken, zo aan het eind van het jaar. Dit keer doe ik gezellig mee met de Best Nine-hype die op Instagram rondgaat. Via een aantal heerlijk Amerikaanse sites kun je achterhalen welke van je Instagram-foto’s het meest geliefd waren in het afgelopen jaar. Nu moet ik zeggen dat aantallen vind-ik-leuks me niet zo heel veel doen. Maar ik kon me niet bedwingen uit pure nieuwsgierigheid toch mijn Instagram-account in de hoge hoed te gooien om de populairste foto’s van 2019 te achterhalen. En natuurlijk wijd ik daar in dit artikel met liefde wat woorden aan.

Best 9 2019
 1. Mijn meest populaire foto: ik met een nietszeggende sleutelbos in mijn hand. Alhoewel ik vermoed dat de grote glimlach op mijn gezicht wel genoeg zegt: dolblij was ik dat ik niet alleen eigenaar van deze sleutelbos, maar daarmee ook van mijn eerste eigen huis werd. Blijkbaar deelden jullie mijn blijdschap, want bij deze foto werd het vaakst op het welbekende hartje geklikt. Grappig detail: dit is meteen de laatste foto van mij in de slaapkamer in mijn ouderlijk huis, waarin je eventueel in dit oude artikel nog een mini-rondleiding kunt krijgen.
 2. Op de tweede plaats staat de foto van mezelf waar ik zelf het meest blij mee ben. Deze foto was voor mij zelfs een inspiratiebron om vorige week dit artikel te schrijven. Met veel dank aan Georgina die de foto maakte en aan de Rotterdamse skyline die vanachter de mist als achtergrond wilde fungeren.
 3. Meestal slinger ik niet zomaar foto’s van andere mensen op het internet – hoe leuk die foto’s (en de mensen erop!) ook zijn. Maar bij de bekendmaking van mijn kersverse verkering mocht een verliefde foto natuurlijk niet ontbreken, ook niet op Instagram. Dit is de allereerste foto van mijn vriend en mij samen. Ik kan me het moment en de plek vier maanden later nog maar al te goed herinneren. Een paar uur later waren we officieel vriend en vriendin.
 4. Wie ook niet mag ontbreken in dit Best Nine overzicht is iemand anders die dit jaar mijn leven kwam binnenwandelen. Op vier pootjes welteverstaan. Blijkbaar was ik niet de enige die het nogal leuk vond dat ik op 26 mei mijn prachtige Pippa in huis haalde. De foto van poes Pippa kreeg nogal wat likes, die ik natuurlijk volledig te danken heb aan de knapperd op de foto. Toen hield ze zich nog in haar verlegenheid verstopt op de stoel, maar ruim een half jaar later voelt ze zich gelukkig thuis genoeg om elke dag de meest ondeugende capriolen uit te halen en mijn schoot te claimen.
 5. De allereerste (detail)foto van mijn woning plaatste ik in april 2019 op Instagram. Ik weet nog hoe blij ik was toen na maanden wachten eindelijk mijn blauwe bank en roze stoel werden bezorgd. Daarmee veranderde mijn echoënde kamer met niets meer dan drie klapstoeltjes in één klap (pun intended!) in een echt bewoonbaare ruimte. Grappig om de foto terug te zien, want inmiddels is dit – mede dankzij wat extra spullen om de bank heen – echt veranderd in mijn plekje.
 6. Daar zijn we weer: de vriend en ik. Ook deze foto was blijkbaar geliefd. Grappig feitje: dit zijn ook meteen de enige twee foto’s die ik van ons heb gedeeld en sowieso een van de weinige foto’s van ons samen (ik voel een goed voornemen voor 2020 aankomen!). Overigens vind ik dat de vriend 1000x leuker op deze foto staat dan ik met mijn bad hairday en slaperige gezicht. Maar hé, het gaat om het moment. De foto is gemaakt tijdens een leuke middag in De Olmenhorst, een appelboomgaard waar we maar liefst 30 appels plukten. De herinnering daaraan is natuurlijk veel belangrijker dan hoe (niet) fotogeniek ik erbij sta.
 7. Alweer anderhalf jaar geleden maakte een toerist deze foto van mijn moeder en mij in Burano (lees hier meer over ons tripje naar Burano!). Aangezien ik in 2019 bijzonder weinig heb gereisd (lees: ik ben 3 dagen in Valencia geweest en that’s it!), gooide ik er zo nu en dan wat oude vakantiefoto’s tegenaan. Deze foto is een van mijn favorieten. En nee, dat zeg ik niet alleen vanwege de knalroze muur op de achtergrond, maar ook omdat ik nog graag terugdenk aan de fijne reis met mijn moeder naar Italië.
 8. Nog een foto die ik aan een toerist te danken heb, is deze van mij tussen de gele bomen op het Museumplein. De vele vind-ik-leuks voor deze foto mag ik dan ook eigenlijk aan de toerist in kwestie opdragen, want hij heeft het verrassend goed gedaan door de foto zelfs helemaal symmetrisch te maken (houd ik van!).
 9. En last but not least: op de negende plek eindigde mijn bestippelde bordje, dat ik maakte tijdens de workshop van Nienke van Stipstijl. De workshop was een feestje op zich en ik ben nog altijd blij met het vrolijke resultaat. Misschien ga ik me in 2020 nog maar eens aan het stipschilderen wagen, maar dan op een vaas. Uiteraard niet voor de vind-ik-leuks op Instagram, maar gewoon omdat ik dat leuk vind 😉

Wat was jouw favoriete foto van het afgelopen jaar?

P.S. Volg jij mij al op Instagram?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 23 december 2019 op 6:32 am - Beantwoord

  Allemaal prachtige foto’s! Ik houd niet zo van al die Amerikaanse websites, maar ik vind dit toch altijd wel een leuke manier om op je jaar terug te blikken. Leuk dat je sleutelbos de meeste hartjes heeft gescoord. Dat was natuurlijk ook wel écht een moment(je)!

 2. Femke 23 december 2019 op 6:59 am - Beantwoord

  Wat een mooie best nine! Hele dierbare foto’s voor jou en zo lekker kleurrijk :-).

 3. Shirley 23 december 2019 op 7:38 am - Beantwoord

  Een kleurrijk overzicht. Ik heb toevallig gisteren precies zo’n artikel geschreven en ingepland voor later deze week, haha. Ik hou van nutteloze statistieken, dus ik vind het leuk om te zien welke foto’s de meeste likes hebben gekregen.

  • Romy 1 januari 2020 op 9:28 pm - Beantwoord

   Haha, die liefde voor nutteloze statistieken delen we. Ik heb ook genoten van jouw artikelen over jouw Best Nine. En stiekem vind ik het ook heel leuk dat jij regelmatig je minst populaire foto’s deelt. Misschien moet ik daar met terugwerkende kracht ook eens een blik op werpen bij mijn Instagram-foto’s.

 4. Darina 23 december 2019 op 8:25 am - Beantwoord

  Hele mooie en vrolijke foto’s. Prachtige momentjes om te koesteren.

 5. Audrey 23 december 2019 op 8:54 am - Beantwoord

  Leuk, zo’n overzicht! Op zo’n moment is het toch jammer dat ik geen Instagram heb.

 6. Giovanna Jansen 23 december 2019 op 9:13 am - Beantwoord

  Wat een leuk overzicht! Mooie momenten van het afgelopen jaar!

 7. Ilona Wielinga 23 december 2019 op 10:05 am - Beantwoord

  Zo leuk om te zien en direct het verhaal erachter te lezen! Ik ga die van mij ook maar eens bekijken

 8. Laurine 23 december 2019 op 10:26 am - Beantwoord

  Leuk om wat meer te lezen over deze foto’s. Ze zeggen dat een foto meer dan duizend woorden zegt, maar doe mij toch maar gewoon een blogartikel hoor! 😉

  • Romy 1 januari 2020 op 9:29 pm - Beantwoord

   Hihi, wat leuk om dat te horen! En ik kan me daar helemaal in vinden. Doe mij nog altijd maar teksten (of teksten in combinatie met foto’s) in plaats van alleen maar foto’s.

 9. bychristiana 23 december 2019 op 10:47 am - Beantwoord

  Ah, wat leuk! Ik ben altijd gek op verhalen achter de foto’s! Ik kan me nog heel goed jouw best Nine van vorig jaar herinneren, daar zaten er een paar tussen met dat gele bloesje. Dat was zo komisch, omdat je er bij schreef dat het zo net leek alsof je het hele jaar in dat gele bloesje rondliep;-) Prachtige foto’s weer, deze. Geen wonder natuurlijk dat de twee nieuwe liefdes van je leven een mooi plaatsje gekregen hebben.

  • Romy 1 januari 2020 op 9:40 pm - Beantwoord

   Haha klopt! Dat heb je goed onthouden. Dit jaar was er in mijn Best Nine toch wat meer variatie in outfits dan vorig jaar 😉

 10. Tamara 23 december 2019 op 12:18 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje met terugblikken op het afgelopen jaar. Hopelijk brengt 2020 nog veel van dat soort mooie momenten.

 11. Anna 23 december 2019 op 12:31 pm - Beantwoord

  Oh jaaa de best nine! Zo leuk, ik wist helemaal niet dat dit nog bestond haha! Wat leuk om het verhaal achter de foto’s te lezen <3

 12. Irene 23 december 2019 op 1:56 pm - Beantwoord

  Leuk om te zien zo! Ik heb van dit jaar geen best nine omdat ik m’n account verwijderde. Vind het wel tof om het bij andere mensen te zien en zeker om het verhaal er achter te lezen zoals bij jou ^^

 13. Iris 23 december 2019 op 2:17 pm - Beantwoord

  Leuke foto’s! Hele fijne kerst!!

 14. Zo simpel is dan geluk 23 december 2019 op 6:43 pm - Beantwoord

  Heel erg leuk dat in de foto’s duidelijk een aantal van je hoogtepunten van dit jaar naar voren komen. Mooi om te zien. Foto nummer twee vind ik trouwens nog steeds prachtig, kan zo in een tijdschrift.

  • Romy 1 januari 2020 op 9:42 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je mooie compliment! Ik vond het ook heel leuk om te zien dat eigenlijk al mijn hoogtepunten ook in mijn overzicht terug te zien zijn.

 15. Saskia 24 december 2019 op 9:15 am - Beantwoord

  Super leuk deze foto’s! Mijn best Nine komt voor in het Instagram overzichtje wat morgen online komt op mijn blog.
  Wel allemaal onherkenbaar want ik of Noa staan erop haha 😉

 16. Claire 24 december 2019 op 12:16 pm - Beantwoord

  Wauw wat een leuk overzicht en wat heb je toch mooie dingen gedaan in dit jaar. Op naar een nóg mooier 2020 met hopelijk nog veel meer kiekjes van jou en je vriend samen! <3

  • Romy 1 januari 2020 op 10:08 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dank je wel! <3 En die kiekjes samen gaan we zeker aan werken 🙂

 17. Jacqueline 24 december 2019 op 7:03 pm - Beantwoord

  Leuk om dit zo te zien/lezen. En los van het aantal likes waren dit toch ook hoogtepunten voor jou!
  Mijn favoriete foto is er één die door Bianca Toeps is gemaakt, in mijn favoriete zelfgemaakte jurk. Qua kleur zou die zo tussen jouw foto’s passen.

  • Romy 1 januari 2020 op 10:04 pm - Beantwoord

   Ik herinner me die foto nog inderdaad. Echt prachtig! Heel gaaf ook dat je een foto van jezelf door haar hebt laten maken. Bijzondere foto’s waar je zelf blij mee bent, zijn heel wat waard.

 18. Saskia 26 december 2019 op 8:38 am - Beantwoord

  Leuk! Mijn best Nine staat ook in het Instagram overzichtje <3
  Heeeeeel veel Noa 😉 Dus ik hoef vast geen antwoord te geven op je vraag haha 🙂

  • Romy 1 januari 2020 op 10:13 pm - Beantwoord

   Ik heb genoten van je Instagram-overzichtje. En ik sta er niet gek van te kijken dat Noa op heel wat foto’s voorkomt 😉

 19. Nikita 1 januari 2020 op 7:00 pm - Beantwoord

  Tof overzichtje! Het vat je jaar wel een beetje samen heb ik het idee. Of toch sommige mijlpalen. Normaal kijk ik ook altijd reikhalzend uit naar het overzichtje van mijn Instagram, alleen zal dat niet voor nu zijn. Ik zit nog met mijn detox natuurlijk. Ik denk dat de laatste foto die erop staat die is waar ik aangaf dat ik in detox ging. Je hebt een mooi overzichtje en vol kleur. Helemaal Romy dus 🙂

  • Romy 2 januari 2020 op 11:08 am - Beantwoord

   Heel knap en mooi dat je vorig jaar aan je detox van social media bent begonnen! En al helemaal knap dat je dat zo goed volhoudt. Een prachtige stap die je hopelijk al veel rust heeft gebracht!

 20. zwartraafje 5 januari 2020 op 3:24 pm - Beantwoord

  Ik vind ze stuk voor stuk prachtig maar die mistige foto is wel mijn persoonlijke favoriet. Foto’s zijn geweldig als geheugensteuntje hé. Ze lijken herinneringen te vereeuwigen in slechts 1 seconde tijd en zodra je ze ziet denk je weer aan wat er die dag gebeurde.

  • Romy 5 januari 2020 op 8:15 pm - Beantwoord

   Klopt helemaal! Het is heel bijzonder dat een foto een moment soms precies op de juiste manier naar beeld weet te vertalen. Een prachtige herinnering voor altijd!

Recente blogs

10 willekeurige feiten over mij #2

6 januari 2017|Persoonlijk|

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om op mijn blog een aantal willekeurige feiten over mezelf te delen. Tijdens onze metroritten in Barcelona had ik gelukkig ruim de tijd om in mijn mobiel een aantal feitjes te noteren. Heb ik bijvoorbeeld muzikaal talent? En welke thee vind ik echt niet te pruimen? In dit artikel heb ik 10 feiten voor je onder elkaar gezet. Zet je schrap voor 10 gekke, grappige of suffe dingen die je nog niet over mij wist.

9 gadgets waar ik (als niet-gadget-freak) toch niet zonder kan

14 september 2022|Lifestyle|

Een gadgetfreak ben ik zeker niet. Als iedereen eenmaal aan een bepaald technisch snufje is, hobbel ik er vaak drie jaar later een keer achteraan. De spuit elf in mij was ooit een van de laatsten met een internetabonnement op haar telefoon, had pas na twee jaar mobiel bankieren en deed ook nooit aan elektronisch poetsen. Ja, ik voel me soms een hopeloze achterloper die even moeite heeft om niet te blijven bij hoe het was. Máár bij deze 9 gadgets ben ik heel blij dat ik toch overstag ben gegaan. Ik kan niet meer zonder!

Plannen: zo combineer ik werk, stage, bloggen en hobby's!

18 februari 2017|Carrière en ondernemen, Lifestyle|

"Zeg Romy, hoe combineer je dat eigenlijk: werk, stage, bloggen en leuke dingen?" Nu zou ik mezelf niet de prijs voor planwonder van het jaar gunnen. Sterker nog, ik schrijf maar nauwelijks iets op in mijn agenda en probeer altijd alles zelf te onthouden. Wel denk ik dat ik de nodige handigheidjes heb ontwikkeld om mijn tijd te verdelen. In dit artikel vertel je wat mij zoal helpt om alles te combineren en een goede planning te maken.