De highlights van mijn reis naar New York

 • 20 september 2016
 • 26 Reacties
Categorieën: Op reis

Afgelopen mei ben ik met mijn moeder een week naar New York geweest. “Waarom New York?”, vroegen mensen me weleens, want ik was er 5 jaar geleden ook al geweest. Eerlijk is eerlijk, New York is geen Rome, Praag of Barcelona. Je vindt er geen monumenten uit de 18e eeuw en de meeste gebouwen zijn vooral hoog en niet zozeer mooi. Máááár…in mijn ogen is New York niet zomaar een stad, maar echt een belevenis. Je bent niet alleen geografisch gezien aan de andere kant van de wereld, maar het is ook echt alsof je in een compleet andere wereld bent. Een wereld waarin je een kabouter bent tussen de talloze wolkenkrabbers. Een wereld van gele taxi’s, neonreclames, Broadway-shows en extreem grote bekers koffie. Een wereld waarin alles 24/7 doorgaat. De wereld van the city that never sleeps.

vaker_vrolijk_new_york_collage

Vijf jaar geleden, net na mijn eindexamens, reisde ik voor het eerst af naar New York. Ik weet nog dat ik in shock was toen ik met mijn vader het treinstation uitliep. Ik kon alleen nog maar omhoog kijken naar alle immense gebouwen om me heen. Het was alsof ik over een filmset wandelde, zeker toen we even later op Times Square aankwamen. Alles voelde zo overweldigend en dat gevoel heeft me de hele vakantie niet meer losgelaten. Toen ik afgelopen mei mijn scriptie achter de rug had, wilde ik dan ook niets liever dan de Big Apple nogmaals bezoeken. Dit keer liet ik mijn moeder de stad zien en hadden we als vrouwen onder elkaar de tijd van ons leven. In deze blogpost blik ik terug op onze vakantie en laat ik je mijn highlights van New York zien.

vaker_vrolijk_new_york_skyline

Uitzicht vanaf de Empire State Building

Op onze eerste dag in New York stonden mijn moeder en ik al om 9 uur ’s ochtends (lang leve de jetlag!) klaar om de Empire State Building op te gaan. Dankzij een turbolift bevonden we ons in minder dan een minuut tijd 80 verdiepingen boven de grond. Helemaal op de top van de Empire State Building waaiden we bijna weg, maar het uitzicht was dat meer dan waard. We keken uit op de vele wolkenkrabbers die opeens meer weg hadden van miniatuurtorentjes in Madurodam. Heel bijzonder! Zoals je op de foto hierboven kunt zien, heb je vanaf de top een geweldig uitzicht op de prachtige skyline van New York.

new_york_times_square

Times Square

Times Square is toch wel het bruisende hart van New York. Dit is geen plein waar je even rustig op een terrasje gaat zitten om mensen te kijken. Nee, verre van dat. Je ziet hier talloze neonreclames, lichtgevende reclameborden, entertainers in Disney-kostuums en vooral héél veel mensen en verkeer. Ik vind dat dit plein precies is wat New York ook is: druk, chaotisch en alles is groter dan groot. Vooral ’s avonds vond ik het echt een belevenis om over Times Square te lopen. De lichten en neonreclames komen dan nog beter tot hun recht.

New_York_Disney_store

Disney store (Times Square/ 1540 Broadway)

Aan Times Square zat ook nog eens mijn meest favoriete winkel: de Disney Store. Als je graag Disney-films kijkt, dan voel je je hier ongetwijfeld als een kind in een snoepwinkel. Zo’n beetje alles wat je je maar kunt bedenken van Disney heeft deze winkel wel in haar assortiment: mokken, knuffels, kleding, poppetjes, sleutelhangers etc. etc. Buiten dat je er leuke dingen kunt kopen, is de winkel ook een kleine belevenis op zich. De hele winkel ademt Disney en zelfs uit de speakers schallen vrolijke liedjes uit Disney-films.

new_york_kerstwinkel

Christmas in New York (133 Mulberrry Street)

Als liefhebbers van mooie kitsch en prullaria moesten mijn moeder en ik ook even langs Christmas in New York. Dit is echt een walhalla als je van kerst houdt. Je kunt hier namelijk het hele jaar door de leukste kerstdecoraties kopen. Alles is er netjes gesorteerd op thema. Zo is er een afdeling met alleen maar kerstartikelen met sportthema, maar vind je er ook een schap met allerlei babyroze kerstspullen. Ik geloof dat ik wel 100x “Oh, wat leuk!” heb uitgeroepen in deze winkel. Wat je hierboven op de foto’s ziet, is nog maar een kleine greep uit alle moois wat er te koop is.

new_york_brooklyn_bridge

Brooklyn Bridge

Bij een reis naar New York kan een bezoekje aan de Brooklyn Bridge haast niet ontbreken. Ik kende de Brooklyn Bridge eigenlijk alleen van de marathons, waarbij honderden of duizenden mensen tegelijk over de brug hardlopen. Maar ik moet zeggen dat ik dit van alles in New York toch wel het mooiste stukje architectuur vind. Ook heb je goed zicht over de haven van New York als je over de brug loopt. Overigens is het wel handig om van tevoren goed uit te zoeken waar je de brug op kunt komen. Hij loopt namelijk nog een heel stuk over het ‘vasteland’ door, waardoor je soms nog verder moet lopen dan je denkt om de brug op te kunnen.

vaker_vrolijk_new_york_ground_zero

Ground Zero

Het meest indrukwekkende onderdeel van onze reis naar New York was zonder twijfel Ground Zero. Toen ik vijf jaar geleden in New York was, was deze plek alleen maar een groot bouwterrein. Maar inmiddels zijn er op de plaatsen van de Twin Towers twee prachtige monumenten gebouwd. Ik kreeg echt kippenvel toen ik naar de grote gaten in de grond en al die namen aan de zijkanten stond te kijken. Elke naam die in de zijkant is gekerfd, staat voor iemand die door de aanslagen op 9/11 is omgekomen. Ik vind het een prachtige manier om deze verschrikkelijke gebeurtenis en alle doden te herdenken.

vaker_vrolijk_new_york_central_park

Central Park

Mijn meest favoriete plek van New York heb ik tot het laatst bewaard: Central Park. Dit is de plek waar veel New Yorkers zich terugtrekken om te picknicken, hardlopen of skeeleren. Dit park is zo groot dat je het Vondelpark bijna een volkstuintje zou kunnen noemen. Het is zo bijzonder dat er middenin de drukte van de stad en de hoge gebouwen zo’n stille en groene plek te vinden is. Je hoort op de achtergrond nog de sirenes en toeterende auto’s en ziet ook nog de contouren van een paar wolkenkrabbers. Toch bevind je je opeens in een totaal andere omgeving. Ook leuk is dat in Central Park veel Hollywoodfilms zijn opgenomen. Je zou dus best wel eens plekken uit filmscènes kunnen herkennen. 

Zou jij graag naar New York willen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Kirsten 20 september 2016 op 7:24 am - Beantwoord

  New York staat echt wel op mijn verlanglijstje, het is zo te zien echt wel de moeite waard! Leuk om op die manier te zien dat jij het meest toffe aan de stad vindt.

  • Romy 20 september 2016 op 7:57 am - Beantwoord

   Ja, ik vind New York zeker de moeite waard. Als je ooit de kans hebt om te gaan, doen! 🙂

 2. Saskia 20 september 2016 op 7:26 am - Beantwoord

  Gaaf om te lezen. Mijn man is ook helemaal weg van New York, maar ik heb er ook nog niet zo veel mee. Misschien als ik er eens geweest ben dat ik het ook zo fantastisch vind.

  • Romy 20 september 2016 op 7:56 am - Beantwoord

   Daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Je moet echt van alle drukte en chaos houden. Ik vond het ook wel weer fijn om na een week weer in onze rustige straat te zijn.

 3. Susan 20 september 2016 op 7:33 am - Beantwoord

  Ik wil zo graag nog eens naar NY! Echt mijn droom 🙂

  • Romy 20 september 2016 op 7:55 am - Beantwoord

   Wat leuk! Als je ooit de kans krijgt, gaan! 🙂

 4. wellnewss 20 september 2016 op 7:43 am - Beantwoord

  Ik wilde al een keek naar New York, maar door jouw enthousiasme, wil ik het nog meer. Misschien dat ik het ook doe nadat ik mijn scriptie heb afgerond (duurt nog maar 4 jaar haha) xx Laura

  • Romy 20 september 2016 op 7:55 am - Beantwoord

   Haha, dat duurt nog wel even. Maar uiteindelijk is het het wachten meer dan waard!

 5. Rebecca 20 september 2016 op 9:52 am - Beantwoord

  Jaaa! Central Park was ook mijn favoriete plekje! We zijn daar een keer een hele dag geweest met eten en drinken op zak. Je bent echt even weg van de stad, maar alsnog is er drukte overal. Het is ZO mooi en ik denk dat Central Park een beetje onderschat word. Veel mensen willen er ‘gewoon even geweest zijn’ maar nemen niet de tijd om er uitgebreid te lopen.

  • Romy 20 september 2016 op 10:49 am - Beantwoord

   Ja zeker weten! Je kunt daar echt heel veel tijd doorbrengen zonder je te vervelen. Alleen al om Central Park zou ik nog weleens terug willen!

 6. Robin Valentine 20 september 2016 op 10:08 am - Beantwoord

  wow dat uitzicht vanaf de Empire State Building is echt gorgeous! en Disney stores vind ik ook altijd zo leuk maar wel duur 🙁 ik zou niet naar NY willen, heb er niet zoveel mee :p

  • Romy 20 september 2016 op 10:51 am - Beantwoord

   Ja, gaaf hè? Ik Echt bizar hoe ver je van bovenop de Empire State Building kunt kijken. De Disney store viel qua prijzen trouwens op zich wel mee. Ik kocht er een grote (30 cm) Minnie Mouse knuffel voor (omgerekend) €12,50.

 7. Vlijtig Liesje 20 september 2016 op 10:14 am - Beantwoord

  Ja, ik zou best eens naar New York willen. En ik ben helemaal iet reislustig, dus kun je nagaan.

  • Romy 20 september 2016 op 10:51 am - Beantwoord

   Hopelijk kun je voor New York een keer een uitzondering maken, hihi. Het is echt meer dan de moeite waard.

 8. Saskia 20 september 2016 op 11:11 am - Beantwoord

  OH die Disney store<333 Lijkt me super leuk. Je hebt een mooie lijst met highlights gemaakt. Tof om ook op terug te kijken lijkt me.

  • Romy 20 september 2016 op 11:57 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, dat is het zeker! Niets leuker dan door je foto’s een vakantie nog een keer herbeleven 🙂

 9. De Dotties 20 september 2016 op 12:42 pm - Beantwoord

  New York zou ik ook zooo graag eens willen bezoeken!

 10. Claire 20 september 2016 op 3:03 pm - Beantwoord

  Dit maakt me zo happy. Ik ga in oktober een week naar New York en ik ben zooo benieuwd 🙂 Ik sla deze pagina even op voor inspiratie.

  • Romy 20 september 2016 op 3:22 pm - Beantwoord

   Ah, wat leuk om te horen! Heel veel plezier in New York!

 11. marleen@burgertrutjes 20 september 2016 op 3:12 pm - Beantwoord

  New York staat zeker op mijn wishlist!!! Ik zou er graag eens een theatershow zien 🙂

  • Romy 20 september 2016 op 3:22 pm - Beantwoord

   De Broadway-shows zijn zeker een aanrader! Wij zijn daar naar Mary Poppins en School of Rock geweest 🙂

 12. Sanne 20 september 2016 op 5:28 pm - Beantwoord

  Ik ben in New York geweest en ik vind het echt een geweldige stad!

 13. Eva 20 september 2016 op 5:44 pm - Beantwoord

  Wat lijkt het me gaaf om ook naar New York te gaan! Ground Zero ziet er inderdaad echt indrukwekkend uit!

 14. Anna 20 september 2016 op 7:58 pm - Beantwoord

  Wauw ziet er heel gaaf uit!!

 15. Kim 20 september 2016 op 9:16 pm - Beantwoord

  Het lijkt mij erg indrukwekkend, maar toch trekt het mij op de een of andere manier niet!

Recente blogs

7 dingen om vooral achter te laten in 2017

28 december 2017|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Wat neem je mee en wat laat je achter? Naar het nieuwe jaar 2018 wil ik heel wat mooie inzichten, ervaringen en momenten meenemen. Maar er zijn ook dingen die ik liever ritueel verbrand, doormidden scheur of met een vuurpijl de lucht in stuur. Oké, genoeg gewelddadig gedoe. You get the point. Sommige neigingen of dingen wil je gewoon liever achter je laten om het nieuwe jaar mooi te beginnen. Dit zijn 7 dingen die ik maar al te graag uitzwaai aan het begin van 2018. 

Action shoplog | Waterverf, roze letterbord & washi tape giftset

25 november 2018|Lifestyle|

De hele Black Friday-mania heb ik grotendeels aan me voorbij laten gaan. Heel wat nieuwsbrieven met denderende kortingen, "op mij afgestemde" aanbiedingen en spetterende deals kon ik wel weerstaan. Maar van een bezoekje aan Action kon ik onmogelijk met lege handen thuiskomen. Ik kocht dit keer onder andere een roze letterbord, vloeibare waterverf, vrolijke pennen en een grote washi tape giftset. Kijk je mee naar mijn aankopen? Vooral voor knutselliefhebbers is er weer heel wat moois bij Action te vinden.

Oud & Nieuw | Mijn nieuwe & tweedehands aanwinsten

27 augustus 2019|Lifestyle|

De afgelopen weken heb ik een paar nieuwe aanwinsten aan mijn garderobe (en badkamerkastje) toegevoegd. Sommige nieuw, sommige tweedehands gescoord bij de kringloopwinkel. Zo kocht ik een geurige traktatie voor mezelf, scoorde ik een paar nogal bloemige items en kocht ik bij de kringloopwinkel een trenchcoat waar ik direct stapelverliefd op was. Kijk je mee naar mijn nieuwe (en tweedehands) aankopen?