288 1

Vrolijk in de regen? Wel met mijn roze regenjas!

 • 24 mei 2018
 • 36 Reacties
Categorieën: Outfits

“Life is about learning to dance in the rain!” Een cliché quote waar zeker een kern van waarheid in zit. Toch is het nog verrekte lastig om letterlijk vreugdedansjes te maken in de Hollandse (mot)regen. Zeker als je met een nat pak op je werk aankomt en niets anders dan een fluorescerende unisex regenjas in je kast hebt hangen. Maar daar heb ik nu iets op gevonden! Van de webshop ‘Hip in de regen’ ontving ik namelijk een roze regenjas waarmee ik de regenbuien wél stijlvol en met gepaste vrolijkheid kan trotseren. In deze outfitpost laat ik je, poserend tussen de tulpen, mijn nieuwe regenjas zien.

hip in de regen roze regenjas

Hip in de regen? Ja graag!

Hoe hard ik ook mijn best doe om vrolijk te blijven, van fietsen of wandelen door een flinke plensbui krijg ik meestal geen glimlach op mijn gezicht. Zeker als het ook nog eens flink waait en een paraplu daardoor geen optie is, gaan mijn mondhoeken toch wel een beetje omlaag. Een regenjas een optie? Jazeker, maar echt hippe regenjassen ben ik niet eerder tegengekomen. Ik denk bij regenjassen al snel aan niet al te charmante unisex jassen die ik alleen zou dragen als ik zeker weet dat ik geen bekenden tegenkom. Daarom werd ik ook zo blij toen ik de webshop ‘Hip in de regen’ ontdekte. Een echt leuke regenjas waarmee ik wél de straat op kan? Dat zag ik wel zitten!

Wat is Hip in de regen?

De webshop Hip in de regen wordt gerund door Leida. Een vrouw met een missie waar je alleen al vrolijk van wordt. Je kunt haar verhaal hier lezen. Ze vertelt onder andere het volgende:

De zoektocht naar het hippe regenpak was geopend. Ik struinde het internet af, maar concludeerde dat er in Nederland geen fashionable regenjassen te vinden waren. Maar de hoop was nog niet verloren, want ik ontdekte dat vrouwen in het regenachtige Scandinavië de regen wel in stijl trotseerden. Waarom waren deze hippe regenjassen nog niet in Nederland verkrijgbaar? Zo werd in 2010 Hipinderegen.nl geboren.

Laten we snel een kijkje nemen naar de mooie roze regenjas die ik van Hip in de regen mocht ontvangen.

hip in de regen roze regenjas
hip in de regen roze regenjas

Mijn nieuwe roze regenjas

Bij de volgende regenbui weet ik zeker dat ik stijlvol de straat op kan zonder een nat pak te halen. Ik ontving namelijk de regenjas ‘Wings Jacket Dusty Pink’. De pastelroze kleur is prachtig en de jas beschermt je daadwerkelijk tegen een flinke plensbui. Hij is voorzien van een verstelbare capuchon en twee afsluitbare zakken. Verder sluit de jas met witte drukknoopjes. Het is eigenlijk een klassieke regenjas, maar dan een stuk hipper. Een regenbui, een flinke windhoos of een combinatie van dat alles? Geen probleem, want de jas is water- en winddicht. De jas is te koop voor €79,95 bij Hip in de Regen, waar je daarnaast nog veel meer hippe regenjassen kunt vinden.

Overigens valt de jas vrij groot. Ik draag hier een maat XS en raad je aan om de regenjas een maatje kleiner te bestellen dan normaal.

hip in de regen roze regenjas

Dus…life is about learning to dance in the rain!

Zoals je kunt zien, heb ik eindelijk een regenjas gevonden waar ik wél blij van word. Op de foto’s poseer ik nog in de lentezon, glimlachend tussen de tulpenvelden in Lisse. Met blote benen, omdat het daar weer voor was. Maar ik ben stiekem zelfs een beetje enthousiast om deze week de verwachte regenbuien te trotseren in mijn eerste stijlvolle regenjas. Niet meer als een verzopen kat aankomen op mijn werk, geen verregend kapsel en ook geen doorweekte panty. Life is about learning to dance in the rain! En dat ga ik vandaag maar eens uitproberen in mijn roze regenjas.

Draag jij weleens een regenjas?

De regenjas heb ik ontvangen van de webshop ‘Hip in de regen’.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 24 mei 2018 op 6:20 am - Beantwoord

  Het werd tijd dat er eens leuke regenjassen kwamen. Hele mooie kleur dat roze

  • Romy 24 mei 2018 op 9:40 pm - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Tot nu toe had ik nog nooit een leuke regenjas gezien, maar deze vind ik eindelijk een keer écht leuk 🙂

 2. Darina 24 mei 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Een hele mooie regenjas! Eindelijk hip door de regen 🙂

 3. Shirley 24 mei 2018 op 6:48 am - Beantwoord

  Ik heb er geen, maar met slecht weer ben ik altijd jaloers op mensen met hippe regenjassen. Hij staat je leuk!

  • Romy 24 mei 2018 op 9:41 pm - Beantwoord

   Inderdaad! Ik ben ook helemaal blij dat ik nu een keer een echt leuke regenjas heb gevonden 🙂

  • Romy 24 mei 2018 op 9:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Tot nu toe droeg ik ook nooit regenjassen, maar nu ben ik toch wel heel blij dat ik er een heb waarmee ik ook nog eens stijlvol de straat op kan 🙂

 4. Daenelia 24 mei 2018 op 8:48 am - Beantwoord

  Ik heb ongeveer hetzelfde model. Heerlijk model. Ik heb het, van een ander merk gewoon in de winkel (… want er zijn echt wel leuke regenjassen te vinden in NL), in het blauw. Mijn jas heeft ook een capuchon en is wind en waterdicht. Eerlijk gezegd draag ik hem ook als het niet regent. Bij mij waren de mouwen te lang. Gelukkig heb ik een handige moeder de ze een stukje korter maakte! En er zit een binnenzak in, wat ik belangrijk vind in een jas. Weinig jassen voor dames hebben er eentje. Terwijl het zo handig is voor je OVkaart. En er zitten dubbele zakken in aan de buitenkant: eentje met een rits en daarbovenop eentje met een flapje. Er valt nooit meer iets uit mijn jaszak 😀

  • Romy 24 mei 2018 op 9:46 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je ook een echt leuke regenjas hebt! Zeker als je hem zelfs draagt wanneer het niet regent, zegt dat eigenlijk wel genoeg over hoe leuk en handig hij is 🙂 Die zakken klinken ook ideaal trouwens! Ik baal er zelf weleens van dat veel leuke winter- en zomerjassen geen capuchon hebben, in ieder geval vaak de trenchcoats waar ik als een blok voor val. Alleen al daarom vind ik deze regenjas zo fijn. Blijven mijn haren tenminste droog 🙂

 5. Jessica J. 24 mei 2018 op 8:49 am - Beantwoord

  Ahhh, zo’n vrolijke regenjas! Ik heb een felrood exemplaar van Rains. 🙂

 6. Nienke 24 mei 2018 op 9:16 am - Beantwoord

  Oh wat een geweldig leuke regenjas! Ik moet ook nog eens een leuke regenjas kopen, aangezien ik alleen maar van die lelijke doorzichtige regenjasjes draag.

  • Romy 24 mei 2018 op 9:46 pm - Beantwoord

   Ah wat tof! Een knalrode regenjas is ook heel gaaf 🙂

  • Romy 24 mei 2018 op 9:47 pm - Beantwoord

   Veel regenjasjes zien er inderdaad zo standaard uit! Leuk om te horen dat jij ook nog eens op zoek wilt naar een meer bijzondere regenjas 🙂 Ik ben heel benieuwd wat voor een je zult kopen!

 7. Anna 24 mei 2018 op 9:17 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuke regenjas! Ik loop er zelf niet mee rond, maar zou heel graag een leuke rode willen! Zeker met deze tropische buien van de afgelopen dagen, een must! De roze kleur staat je ontzettend goed! Liefs

  • Romy 24 mei 2018 op 9:48 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! Een rode regenjas klinkt ook heel gaaf trouwens! Die zal je vast super staan 🙂

 8. Loes 24 mei 2018 op 9:24 am - Beantwoord

  Staat je echt super! Ideaal zo’n regenjas. Ik heb er zelf eentje van America Today in een soort mintgroene kleur, daar ben ik ook mega blij mee.

 9. Susan 24 mei 2018 op 10:13 am - Beantwoord

  Jaaaa mijn roze regenjas is ook echt mijn favoriet. Love it <3

  • Romy 24 mei 2018 op 9:48 pm - Beantwoord

   Oh, mintgroen klinkt ook heel tof! Altijd leuk, zo’n mooie jas in een felle kleur!

  • Romy 24 mei 2018 op 9:49 pm - Beantwoord

   Superleuk dat jij ook een roze regenjas hebt! Ik kan me wel voorstellen dat dat ook jouw favoriet is ♥

 10. Meaghan 24 mei 2018 op 10:40 am - Beantwoord

  Gave jas hoor! Echte een mooi kleurtje en lekker opvallend. Wat een mooie foto’s heb je trouwens gemaakt. Die achtergrond bij de bloemen staat erg goed.

  • Romy 24 mei 2018 op 9:50 pm - Beantwoord

   Dubbel dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! 🙂 De foto’s zijn gemaakt bij een bollenveld vlak bij de Keukenhof. Ik vond het ook echt een toffe plek en kon het niet laten om er een aantal foto’s te maken toen ik het bollenveld zag 🙂

 11. Charel 24 mei 2018 op 11:03 am - Beantwoord

  Hij staat je echt zo ontzettend goed! Word er wel vrolijk van hoor hihi!

 12. Hermien - KouweKleren 24 mei 2018 op 4:44 pm - Beantwoord

  Deze is gewoon voor jou gemaakt, erg leuk!

 13. Nikita 24 mei 2018 op 7:23 pm - Beantwoord

  Mooie regenjas! Ik heb zelf een zwarte jas die ook tegen regen en wind bestemd is. Erg vrolijk niet, maar wel lekker warm. Ik let niet zozeer op de kleur van mijn jas, maar wel van andere kleding. Bij truien en t-shirts en bloesjes durf ik wel dingen te laten hangen omdat ze gewoon mijn kleur niet zijn. En een betere jas konden ze voor jou niet maken Romy. Felroze in de regen, mooier gaat het niet worden voor jou haha! En inderdaad, life is about to learn to dance in the rain 😉 Ik probeer ook als ik moeilijke periodes heb het beste te doen om mezelf toch iets beter te laten voelen of te lachen. Dat is het leven gewoon. Je moet een beetje positief ingesteld zijn, wil je een leuk leven hebben.

  • Romy 24 mei 2018 op 9:52 pm - Beantwoord

   Haha, dat dacht ik ook! Beter dan een roze regenjas kan voor mij haast niet! 🙂 Leuk dat je bij sommige kleding ook erg op de kleuren let. Soms kan een vrolijke kleur een kledingstuk nog veel leuker maken dan het al was.
   Wat mooi dat jij de quote “life is about learning to dance in the rain” ook graag in de praktijk brengt. Door vaak het positieve van dingen in te zien, wordt het leven al zo veel mooier! ♥

 14. Oeh, zo leuk! Ik wil graag zo’n retro geel exemplaar, haha 🙂

  • Romy 25 mei 2018 op 9:03 am - Beantwoord

   Jaaa, gele regenjassen! Die blijven ook gewoon leuk ?

 15. Jeanine 24 mei 2018 op 11:57 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend hippe en vrolijke regenjas. Ideaal voor nu want het regent deze week wel erg vaak. Grr. De kleur vind ik ontzettend mooi en ik zou deze jas ook zeker kunnen dragen.

  • Romy 25 mei 2018 op 10:31 am - Beantwoord

   Dankjewel! De jas komt juist deze week goed van pas met alle regenbuien van de afgelopen weken. Maar gelukkig wordt het dit weekend wel wat zonniger 🙂

 16. Eva 25 mei 2018 op 10:39 am - Beantwoord

  Wat een mooie kleur! Ik was vorig jaar herfst echt op zoek naar een fijne regenjas en wilde graag een mooie kleur maar kwam uiteindelijk alleen zwarts en blauws tegen, dus daar doe ik het nu maar mee, deze is veeel leuker!

  • Romy 25 mei 2018 op 5:16 pm - Beantwoord

   Jammer he, dat regenjassen vaak zo saai zijn? Ik ben ook helemaal blij met mijn roze aanwinst ?

 17. Elisabeth 26 mei 2018 op 4:39 pm - Beantwoord

  Ik draag nooit een regenjas. Vroeg naar school wel in combinatie met een broek, zo’n regenpak jas. Niet fashionable. Leuke regenjas!

  • Romy 27 mei 2018 op 9:36 am - Beantwoord

   Oh ja, die regenpakken ken ik ook nog van toen ik jong was! Toen droeg ik ze met Tweety, Hello Kitty, etc. 😉 Dan ben ik toch blij dat er nu ook hippe regenjassen bestaan die bij mijn leeftijd passen 😉

 18. Eveline Fleur 28 mei 2018 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat een leuke jas en hij staat je echt prachtig. Leuke foto’s ook zo bij het water meis! 🙂

Recente blogs

Van hersenbloeding naar Hoofdgerechten | Mijn broer schreef een kookboek

6 juli 2022|Groen doen, Lifestyle|

Zoals het een echte #fangirl betaamt, kon ik niet wachten totdat dit boek van de persen zou rollen. Vanwaar fangirl? Nou, het kookboek ‘Hoofdgerechten’ is geschreven door mijn broer Joeri. Als grote zus ben je sowieso trots op je broer. Maar dat Joeri dit kookboek geheel zelf heeft ontwikkeld, is al helemaal iets waar ik om glunder van trots. Joeri kreeg een maand nadat hij Nederlands kampioen BMX’en werd uit het niets een hersenbloeding. Zijn leven bestond in één keer niet meer uit dagelijks stunten op zijn bmx-fiets, maar uit stapje voor stapje herstellen in een revalidatiecentrum. Gelukkig maakte zijn fietsliefde plaats voor een nieuwe passie: koken. Die passie leidde tot dit fantastische vega-kookboek met verrassende, duurzame én gezonde maaltijden. Ik geef je graag een inkijkje.

49 fijne dingen om voor een ander te doen tijdens corona

7 mei 2020|Positiviteit|

In deze periode moeten we allemaal letterlijk afstand nemen van elkaar. Maar het mooie is: tegelijkertijd komen we in zekere zin ook nader tot elkaar. Dat is in ieder geval wat ik merk. Op social media barst het van de mooie initiatieven, lieve acties en liefdevolle woorden. Er is namelijk heel veel wat je voor een ander kunt doen tijdens corona. Voor mensen die je nu niet kunt zien, voor huisgenoten, voor mensen in vitale beroepen of zelfs voor vreemden die dat goed kunnen gebruiken. Dit zijn 49 ideetjes.

Je mag van je laten horen (ook zonder een rolmodel of alleskunner te zijn!)

26 april 2021|Persoonlijke groei|

Waarom zou ik anderen tips geven voor hun pitch als ik zelf met trillende stem die van mij voorlees? Waarom zou ik ontspanningstips delen als ik zelf heus ook weleens mijn nek-aan-nekrace tegen de deadlines op het nippertje haal? En doet mijn feedback er wel toe als er tien alwetende senior-mensen bij zitten? Een paar vragen of twijfels die me de afgelopen tijd bezighielden. Onterecht? Waarschijnlijk. Want wat nu als we de lat voor onszelf ietsje lager leggen?