Een like hier, een reactie daar. Bij veel mensen zijn sociale media haast niet meer uit hun leven weg te denken. Tegelijkertijd wordt steeds meer duidelijk dat sociale media als Instagram ook een keerzijde hebben. Mensen vergelijken zichzelf met de perfecte plaatjes van anderen, laten hun zelfvertrouwen onterecht afhangen van aantallen hartjes of zijn zo druk bezig met het online plaatje dat ze het echte leven haast vergeten. Zelf zie ik Instagram gelukkig vooral als iets leuks en niet al te belangrijks voor erbij. Dit zijn 7 tips waarmee ik Instagram leuk houd voor mezelf.

hoe houd je instagram leuk
Foto gemaakt door Iris Zaagman.

1. Houd zo nu en dan een schoonmaak

Beginnen met een inkopper mag best, toch?! Daarom begin ik met een tip die nogal voor de hand ligt, maar zeker niet voor iedereen logisch is: ontvolg accounts die je niet blij maken. Stoor jij je weleens aan accounts die je volgt? Besef dan dat de ontvolgknop op Instagram nooit ver weg is. Kijk kritisch naar de lijst met accounts die je volgt en haal daar eens in de zoveel tijd de bezem doorheen.

Als je van jezelf weet dat je vatbaar bent voor jezelf vergelijken met anderen, ga dan na welke accounts jou triggeren. Het voordeel van Instagram is juist dat je mensen met één klik op de knop uit je dagelijks leven kunt deleten.

2. Beperk je tijd op Instagram

Hoe je het ook wendt of keert, het echte leven heeft een stuk meer te bieden dan alles wat zich alleen online afspeelt. Door simpelweg je telefoon soms weg te leggen, maak je je leven leuker dan wanneer je je de hele dag achter een telefoonscherm en Instagram-feed verschuilt. Probeer dus de tijd te beperken die je aan Instagram besteedt. Ik open de app zelf alleen op vaste tijden. Niet omdat ik er strakke tijdsschema’s op nahoud, maar omdat ik zo meer tijd overhoud om te genieten van het “echte” leven. Er bestaan trouwens ook apps waarmee je je tijd op Instagram via de harde weg kunt beperken als je een extra stok achter de deur nodig hebt.

3. Leg jezelf geen Instagram-planning op

Voor bedrijven is een Instagramplanning natuurlijk handig om op de radar te blijven. Maar als je Instagram gewoon voor de leuk gebruikt, is het helemaal niet nodig om elke dag een bericht te plaatsen. Zou jij het merken als jouw favoriete Instagrammer een dag niets heeft geplaatst? Waarschijnlijk niet! Hetzelfde geldt voor jouzelf. Er is heus geen man overboord als je een keer een dag, een week of zelfs langere tijd geen foto op Instagram gooit. Leg jezelf geen druk op, maar plaats wanneer dat voor jou goed voelt en wanneer je iets te delen hebt.

4. Plaats waar jij blij van wordt

Toen ik drie jaar geleden begon met Instagram, vond ik het nogal een ding om een perfecte fotocollage te creëren. Ik las overal dat je consistent moet zijn. Eén ding uitkiezen en je daarop focussen. Ik ben alleen nu eenmaal een persoon die iets te veel dingen leuk vindt. Ik plaats dan ook gerust de ene dag een interieurkiekje, de andere dag een foto van mezelf, vervolgens een grappige Pippa-foto en daarna een vrolijk gedichtje. Ik kan me goed voorstellen dat sommige mensen de zoveelste kattenfoto maar stom vinden en dat anderen mijn gedichtjes zien als suffe rijmelarij. Iedereen tevreden houden lukt toch niet. Zolang je het zelf maar leuk vindt!

P.S. Volg jij eigenlijk mijn account al op Instagram (@vakervrolijk)? Schaamteloze zelfpromotie!

5. Neem het allemaal niet te serieus

Instagram leuk houden voor jezelf? Ik denk dat je al een heel eind komt door er niet te zwaar aan te tillen. Uiteindelijk zijn likes maar kliks van een paar mensen die je volgen. Echte dierbaren om je heen zijn meer waar dan duizenden volgers. En krijg je een keer nul reacties onder een post? Ach, zolang mensen in het echte leven je maar waardering geven. Vormen je foto’s samen niet één perfect geheel? Ach, hoeveel mensen zullen op die manier kijken naar iedere foto die je plaatst?! Relativeer en vat het allemaal niet te zwaar op.

6. Besef dat niemand alles deelt

Heb je soms moeite met de ogenschijnijk perfecte levens van anderen op Instagram? Besef dan dat alles wat je ziet een fractie is van de werkelijkheid. Niet veel mensen zullen hun hormonale buien op een druilerige zondag of hun opgewarmde prakkie uit de diepvries delen. Het zijn vooral de spectaculaire weekenddagen en de culinair uitziende maaltijden die je op Instagram zult zien, maar dat betekent niet dat ieders leven er altijd zo uitziet. Er is een heleboel dat je niet ziet aan de perfecte Instagram-feed. Realiseer je dat Instagram maar een selectieve verzameling van foto’s is. Soms een afspiegeling van de werkelijkheid, maar vaak helemaal niet.

7. Volg accounts die je blij maken

De belangrijkste tip om Instagram leuk te houden: voeg alleen accounts aan je volglijst toe waar je echt blij van wordt. Mensen die je inspireren, aan het lachen maken of gewoon een positieve toevoeging zijn aan je scrolronde door de app. Hieronder doe ik een paar suggesties voor accounts die mij blij maken:

Hoe houd jij Instagram leuk voor jezelf? Of gebruik je geen Instagram?

hoe houd je instagram leuk

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 18 november 2019 op 7:06 am - Beantwoord

  In het begin was ik er ook veel mee bezig maar op een gegeven moment vond ik de lol er een beetje afgaan. Ik post nu ook niet meer elke dag, maar kijk af en toe. Soms haal ik er nog wel wat inspiratie uit.

 2. Sanne 18 november 2019 op 7:44 am - Beantwoord

  Ik volg voor een groot deel ook jouw plan van aanpak. Vooral stap 1 heeft me een hoop geholpen toen ik dat voor het eerst deed. Waarom kijken naar foto’s waar je niet blij van wordt? (Of eigenlijk: die het tegenovergestelde effect hebben). Dat van die vaste tijden vind ik heel interessant! Ben benieuwd wat die tijden dan zijn en hoe je dat zo aanpakt.

  • Romy 21 november 2019 op 12:06 am - Beantwoord

   Precies! Als je merkt dat iemand vooral foto’s of captions deelt waar je niets mee hebt, dan kun je diegene maar beter verwijderen. Dat is nu juist het ideale van sociale media. In het echte leven gaat irritante mensen deleten natuurlijk een stuk lastiger 😉
   Dat met de Instagram-tijden is bij mij trouwens min of meer zo gegroeid. Ik zit eigenlijk alleen op Instagram als ik de tijd heb om in alle rust door de app te scrollen. Vaak betekent dat dat ik bij het avondeten een Instagram-rondje doe en eventueel vlak voor het slapengaan. Op mijn werk zit ik er eigenlijk nooit op. Ik merk zelf dat ik er meer plezier uit haal als ik even echt de tijd heb in plaats van steeds een paar foto’s te bekijken en dan weer verder te gaan met wat ik deed. Daarbij helpt het voor mij ook dat ik geen notificaties voor Instagram ontvang, waardoor ik ook niet de hele dag triggers heb om de app toch vaker te openen.

 3. Naomi 18 november 2019 op 7:53 am - Beantwoord

  Instagram kan echt zoveel tijd opslokken. Ik probeer ook steeds meer op vaste tijden even te kijken en ik ben blij dat ik de vaste planning van blogpromotie en dan een foto en dan weer blogpromotie heb losgelaten. Nee, mijn feed ziet er niet gestructureerd uit, maar ik plaats graag waar ik zin in heb, wanneer ik dat wil.
  En inderdaad houd ik af en toe ‘schoonmaak’ online.

  • Romy 21 november 2019 op 12:07 am - Beantwoord

   Wat goed dat je die strakke Instagram-planning hebt losgelaten! Alleen al dat kan enorm helpen om meer plezier uit de app te halen, merk ik. Het is zonde als de structuur en moetjes Instagram onnodig een stuk minder leuk maken.

 4. Tineke 18 november 2019 op 7:55 am - Beantwoord

  Ja, ik hou van insta! Ik snap niet dat mensen 1000 mensen gaan volgen ofzo. Ik vind het juist leuk om iedereen die ik volg echt te herkennen. En inderdaad, ik hou ook regelmatig een schoonmaak.

 5. Lianne 18 november 2019 op 8:31 am - Beantwoord

  Een grote schoonmaak houden is misschien wel weer eens een goed idee! Al volg ik vrij weinig accounts met mensen met meer dan 10k volgers. Daar word ik toch niet blij van. De accounts die jij dus noemde ga ik mijn tijd dus niet aan verspillen. BN’ers volg ik sowieso al niet.
  Ik post nu 2x in de week iets en dat is voor mij genoeg. Op die manier probeer ik een beetje zichtbaar te blijven als ondernemer/auteur maar dat is niet makkelijk. Door dat vervelende algoritme haal ik nooit meer dan 50 likes binnen, wat ik ook doe, dus ik laat het nu maar zo. Als mensen die mij echt wat waard vinden het maar gezien hebben!
  Laatst deelde ik ook een story met de vraag of iemand tips heeft als je niet zo lekker in je vel zit. Want ik zie niet in waarom mensen wel leuke dingen en alleen maar perfecte plaatjes mogen delen en dat soort dingen niet, terwijl het juist 100% echt is. Ik had er schijt aan en hopelijk, als meer mensen zoiets doen, doorbreekt dat die schijnperfectie een beetje!

  • Romy 21 november 2019 op 12:11 am - Beantwoord

   Goed dat je op Instagram je eigen plan trekt, ook qua mensen die je wel en niet volgt. Ik volg zelf ook niet veel echt grote accounts, maar een paar (zoals die van Chantal Janzen) vind ik wel de moeite waard omdat ze juist anders zijn dan anders. Dat kan ik vaak wel waarderen.

   Wel herkenbaar wat je zegt van het algoritme. Het is soms stom hoe Instagram werkt, maar het belangrijkste blijft nog altijd dat mensen die echt in je geïnteresseerd zijn een post hebben gezien. Ik verbaas me er ook weleens over dat mensen die elke dag een selfie plaatsen soms 10.000 likes krijgen, terwijl iemand anders een echt goed verhaal en een mooie foto deelt en daar maar een paar tientallen likes op ontvangt. Gek hoe dat werkt, maar gelukkig zijn er belangrijke dingen in het leven dan die aantallen 🙂

   Ik las je Story inderdaad laatst. Heel mooi dat je die vraag stelde en ook juist heel waardevol om dat soort dingen ook via Instagram te delen en daarover van gedachten te wisselen met anderen. Dat is hoe het ook in het echte leven gaat – niet al te perfect – en het is juist mooi om dat stukje ook via Instagram te laten zien.

 6. bychristiana 18 november 2019 op 8:52 am - Beantwoord

  Ik heb inderdaad mijn account laatst ook flink opgeschoond, ik wil daar nog eens mee verder gaan, want ik wil inderdaad alleen nog maar mensen volgen die ik echt inspirerend en leuk vind. Ik heb me een flinke tijd enorm druk gemaakt om het feit dat mijn instagram account erg klein is en er totaal geen groei meer in zit. Het aantal likes op mijn foto’s is ook ECHT om te huilen. Ik heb van alles geprobeerd, maar het lukt me gewoon niet. Ik heb dat nu voor een groot deel los gelaten en probeer dan maar te denken dat ik een blogger in hart en nieren ben en gewoon geen instagrammer, gelukkig is de groei op mijn blog wel duidelijk zichtbaar.

  • Romy 21 november 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Inderdaad soms wel frustrerend dat groeien op Instagram door het gedoe met algoritmes haast onmogelijk lijkt. Ik heb ook nooit echt een flinke groei doorgemaakt op Instagram, maar probeer net als jij mijn focus te leggen op het bloggen. Instagram is gewoon een vak apart en is leuk voor erbij. Als mensen die echt in je geïnteresseerd zijn, je maar weten te vinden. Dat is het belangrijkste, denk ik. En dat je blog een mooie groei doormaakt, is natuurlijk al een ontzettend mooi compliment op zich voor al je harde werk en het enthousiasme dat je in je artikelen steekt 🙂

 7. Audrey 18 november 2019 op 8:54 am - Beantwoord

  Die foto bovenaan is echt heel leuk! Ik heb zelf geen Instagram. Dat is zo gekomen omdat ik chronisch te weinig ruimte heb op mijn telefoon, maar eigenlijk vind ik het wel lekker zo zonder.

 8. Jessica J. 18 november 2019 op 10:27 am - Beantwoord

  Ik heb mezelf een tijdje geleden een Instagram-regel opgelegd. Ik mag “maar” 200 accounts volgen. De meeste zijn mensen die ik persoonlijk ken, merken die ik fijn vind, m’n favoriete bands en artiesten, en een aantal mensen uit dezelfde communities als ik. Zo zie ik in feite enkel nog dingen die ik echt wíl zien en hoef ik ook geen drieduizend jaar te blijven scrollen. Oh, en zo word ik ook geregeld gedwongen om grote schoonmaak te houden. Geeft me toch wel rust! ?

  • Romy 21 november 2019 op 12:16 am - Beantwoord

   Wat een slimme Instagram-regel, zeg! En een fijn bijkomend voordeel dat je daardoor niet meer eindeloos hoeft te scrollen. Daar heb ik nog weleens last van door bepaalde accounts van merken die wel heel enthousiast nogal wat posts plaatsen op een dag 😉

 9. Anna 18 november 2019 op 10:29 am - Beantwoord

  Wat een super goede tips! Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met Instagram. Het slokt inderdaad heel veel tijd op, maar ik krijg ook weleens een leuk pakketje binnen met kleding :D. Dan ben ik ineens weer heel erg gemotiveerd om foto’s te maken, het is gewoon zo tof dat dit allemaal kan op deze manier (hetzelfde geldt voor bloggen). Maar ik merk dat het wel steeds lastiger wordt om tegen het algoritme te ‘vechten,’ het lukt me niet echt meer om te groeien met mijn account. Desondanks beleef ik wel veel plezier aan het maken en plaatsen van de foto’s en natuurlijk de interactie met andere Instagrammers 😀 Onlangs heb ik een grote schoonmaak gehouden en ik merk echt dat ik Instagram weer een stuk leuker vind. Zeker een goede tip!

  • Romy 21 november 2019 op 12:18 am - Beantwoord

   Ik vind jouw foto’s ook altijd zo tof. Je kunt echt merken dat je er plezier aan beleeft mooie foto’s te maken en met Instagram bezig te zijn. Wel heel frustrerend dat het algoritme dan niet altijd meewerkt, maar mooi om te horen dat je daardoor niet het plezier dat je aan Instagram beleeft verliest. Het blijft natuurlijk een leuk platform dat ook heel wat toffe mogelijkheden (en leuke interacties) biedt.

 10. Anouk 18 november 2019 op 11:47 am - Beantwoord

  Ik schoon regelmatig op wie ik volg op instagram. Ik vind eerlijk gezegd veel te veel op instagram, maar mijn tijd erop beperken lukt niet zo goed. Vooral niet tijdens een saai college waarin ik geneigd ben steeds instagram te openen (om te concluderen dat er niets nieuws is)

  • Romy 21 november 2019 op 12:20 am - Beantwoord

   Instagram is inderdaad wel echt een app die je snel opent uit pure verveling. Ik snap wel dat je tijdens een saai college al snel aan het scrollen slaat. Op zich is het dan misschien ook zo erg nog niet als je wat meer tijd op Instagram doorbrengt. Het biedt in ieder geval wat leuke afleiding op dat moment 😉 Of je zou kunnen kijken of je iets anders op je telefoon kunt bedenken voor zo’n dull moment. Funda-huizen bekijken bijvoorbeeld of nieuwsberichten lezen 🙂

 11. Ilona Wielinga 18 november 2019 op 12:05 pm - Beantwoord

  Fijn lijstje en inderdaad, een grote schoonmaak kan soms zo fijn zijn. Ik heb van Instagram ook echt een inspirerende plek gemaakt. En alle accounts die me -op welke manier dan ook- een vervelend gevoel gaven, heb ik gewoon ontvolgd.

  • Romy 21 november 2019 op 12:21 am - Beantwoord

   Wat mooi dat je op die manier voor jezelf van Instagram een fijne plek hebt gemaakt. Ik ben er zelf ook van overtuigd dat je er zelf voor kunt zorgen dat je uit Instagram echt alleen inspiratie en geen frustratie haalt, alleen al door de accounts die je wel en niet volgt.

 12. Edith-Sofia 18 november 2019 op 12:30 pm - Beantwoord

  Goede tips! Ik vind Instagram altijd erg leuk. Ik heb me best een tijdje druk gemaakt over dat mijn likes en volgers niet meer groeide. Ik heb daar nu rust mee. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en het maken van foto’s is één van mijn hobby’s.

  • Romy 21 november 2019 op 12:22 am - Beantwoord

   Mooi om te horen dat je die frustratie over Instagram meer kon loslaten en nu vooral plezier aan de app beleeft. Dat is natuurlijk het belangrijkste. Zelf gebruik ik Instagram ook niet voor de groei (die haal ik er nauwelijks uit), maar meer als een leuke creatieve uitlaatklep.

 13. Iris 18 november 2019 op 12:49 pm - Beantwoord

  Goed dat je er zo in staat. Ik ben het helemaal met je eens. Soms is het goed om accounts te ontvolgen. Ik vind het leuke aan instagram dat je eens in de zo veel tijd door je feed heen kan scrollen en weer foto’s terug kan kijken. Mijn eerste foto was van ons hondje Bo. Helaas leeft hij niet meer en daarom vind het des te leuker als ik zijn snoetje weer zie.

  • Romy 21 november 2019 op 12:23 am - Beantwoord

   Dat is inderdaad ook een leuk aspect van Instagram. Het is eigenlijk een soort fotodagboekje voor jezelf dat altijd bewaard blijft. Toevallig liet ik laatst aan mijn vriend de oude kat van mijn ouders zien door eerst flink terug te scrollen op Instagram. Inderdaad leuk dat ik dankzij de app nog altijd foto’s en herinneringen aan bepaalde momenten of mensen of dieren kan vasthouden.

 14. Emily 18 november 2019 op 1:26 pm - Beantwoord

  Ja, vooral accounts volgen die je blij maken. De mensen die je volgt moeten je een blij gevoel geven, inspireren, raken, aan het nadenken zetten of gewoon leuk zijn voor jou.

 15. Tamara 18 november 2019 op 1:52 pm - Beantwoord

  Handige tips! Zelf ben ik niet zo bezig met Instagram. Vind het leuk om te kijken naar inspiratie, maar als ik weken lang niet kijk heb ik het niet eens door. Ook posten doe ik minimaal, en als ik wat post zijn het meestal de leuke momenten van mijn dochter (zo iets als wat jij met pippa hebt haha). Dat eerste punt heb ik dus nog nooit gedaan! Goed idee om van de week even mijn lijst op te schonen.

  • Romy 21 november 2019 op 12:25 am - Beantwoord

   Juist leuk toch dat je Instagram vooral ter inspiratie gebruikt en mooi dat je er niet al te veel mee bezig bent. Ik geloof dat het echte (offline) leven nog altijd veel meer te bieden heeft dan sociale media. Wel leuk dat je de mooie momenten van je dochter wel een plekje op sociale media geeft. Inderdaad een beetje wat ik met Pippa doe als trotse kattenmoeder, haha.

 16. Suzanne 18 november 2019 op 5:51 pm - Beantwoord

  Ik ben mijn tijd nu echt aan het beperken en merk dat het dan veel leuker is. Ook heb ik alle meldingen uitstaan, wat ervoor zorgt dat ik niet telkens door Instagram blijf scrollen of telkens wordt afgeleid.

 17. Iris 18 november 2019 op 5:55 pm - Beantwoord

  Jaa wat een leuk artikel en zo fijn dat Dutch Girls in Museums je inspiratie geeft, echt leuk om te horen! <3

 18. Evelyne 18 november 2019 op 8:30 pm - Beantwoord

  Ik gebruik Instagram voor persoonlijk gebruik. Daarmee bedoel ik dat ik heel af en toe een foto post uit mijn leven. Zoals een gerecht die ik op restaurant eet ofzo. Of iets dat ik op dat moment meemaak, zoals een uitstapje of iets dergelijks. Ik vind het knap hoe jij elke dag, naast je dagelijkse blog, ook nog eens een post op Instagram gooit 😉

  • Romy 21 november 2019 op 12:31 am - Beantwoord

   Juist mooi dat je Instagram vooral persoonlijk gebruikt en het idee van regelmatig iets plaatsen omdat het “moet” hebt losgelaten. Ik ben er zelf trouwens ook wat vrijer in geworden en sla regelmatig een dag over. Ik heb liever dat ik iets deel waar ik blij van word als ik daar de tijd voor heb dan dat ik elke avond verplicht iets plaats 😉

 19. Giovanna Jansen 18 november 2019 op 8:39 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Dat is eigenlijk ook hoe ik er tegenaan kijk. En dan is Instagram een heel leuk medium.
  Ik word altijd erg blij van natuurfoto’s, leuke bulletjournal pagina’s en leuke (verre) steden, dus daar volg ik ook best wat accounts over. Leuk jouw account tips, ik ga ze gauw eens bekijken.

  • Romy 21 november 2019 op 12:32 am - Beantwoord

   Mooi om te horen dat jij ook op deze positieve manier tegen Instagram aankijkt. Het kan inderdaad een hartstikke leuk medium zijn. Het gaat er vooral om dat je doet waar jij plezier aan beleeft en alleen accounts volgt die je echt blij maken.

 20. Amy 18 november 2019 op 9:55 pm - Beantwoord

  Wat ik bij mijzelf merkte is dat ik het best een beetje frustrerend vond dat ik andere accounts zag groeien, terwijl het bij mij een ‘3 volgers erbij 4 volgers eraf, 2 volgers erbij, etc. cirkeltje’ is. En ondanks dat mijn volgersaantal nu hoger is dan een jaar geleden, is het aantal likes per foto echt dramatisch ten opzichte van vorig jaar. Maar juist dat dat me frustreerde vond ik ongezond, dus ik heb het nu laten gaan. Het kan zomaar zijn dat ik 10 dagen niets plaats omdat ik er geen zin in heb of geen tijd heb en dat voelt zoveel relaxter! Ik vraag me ook wel af hoe je dat überhaupt allemaal kunt bijhouden naast een fulltime baan en een sociaal leven. Hoe doe jij dat dan met zoveel discipline iedere dag? Ik heb daar echt bewondering voor!

  • Romy 21 november 2019 op 7:56 am - Beantwoord

   Mooi om te horen dat jij alles rondom Instagram en volgersaantallen nu wat meer kunt loslaten. Wat jij hebt met je volgersaantallen, gebeurt bij mij ook vaak inderdaad. Mijn volgersaantal groeit hooguit met 5 volgers per week en dat vond ik in het begin ook weleens frustrerend. Inmiddels heb ik gelukkig ook geleerd er wat relaxter in te staan. Zo belangrijk zijn die aantallen eigenlijk niet.
   Ik plaats zelf niet meer standaard elke dag, maar alleen als ik tijd en zin heb. Dat kost me vaak een kwartiertje per dag, maar ik moet zeggen dat ik daarnaast nauwelijks Instagram Stories plaats en verder niet echt iets doe om mijn volgersaantallen te vergroten. Ik heb in dat opzicht maar geaccepteerd dat ik meer een blogger dan een Instagrammer ben, en Instagram leuk vind voor erbij.

 21. Zo simpel is dan geluk 19 november 2019 op 5:32 pm - Beantwoord

  Op zich gebruik ik Instagram wel, maar ik hecht er niet veel waarde aan. Ik vind het wel leuk om te liken of reageren bij anderen overigens. Zelf plaats ik zo nu en dan wat, maar dat is zeker niet perfect of binnen een bepaald plan/met een bepaald doel. Gewoon leuk voor erbij en dat is het. 🙂

  • Romy 21 november 2019 op 8:25 am - Beantwoord

   Prima toch dat je vrij losjes met Instagram omgaat. Ik denk dat je het juist op die manier leuk houdt voor jezelf. Het hoeft ook allemaal niet perfect of planmatig te gaan. Zolang je er zelf maar plezier uit haalt!

 22. Karin 19 november 2019 op 10:36 pm - Beantwoord

  Ik ben geloof ik een gekke Instagram-gebruiker, ik vind het nodig om ALLES op mijn feed te lezen dus ik scroll zover terug zodat ik het van de vorige keer weer zie. Bang om iets te missen, ofzo. Daarom volg ik ook alleen de mensen die me inspireren.

  Ik gebruik het als een soort verlengstuk van mijn blog maar dat gaat niet zo heel goed want ik vergeet te updaten en ik heb niet zoveel volgers. Maar vergeleken met sommige andere accounts heb ik wel het gevoel dat ik veel likes en reacties krijg als ik wel wat post, dus dat m’n volgers wel ‘echt’ zijn. Heb jij eigenlijk een zakelijk account? Ik wil dat nog een keertje instellen zodat ik misschien wat meer mee ga doen…

  • Romy 21 november 2019 op 8:36 am - Beantwoord

   Haha, dat is zeker niet gek hoor. Ik doe dus precies hetzelfde en wil ook altijd doorscrollen totdat ik de melding ‘Je hebt alles te zien’ in beeld krijg. Misschien heb ik daarom ook vaste Instagram-momenten. Ik zit alleen op de app als ik daadwerkelijk tijd heb om zo ver door te scrollen 😉
   Wel mooi dat je op je Instagram-account veel interactie hebt. Dat is eigenlijk veel belangrijker en leuker dan het aantal volgers dat je hebt, toch?!
   Ik heb zelf een zakelijk account, zodat ik mijn statistieken kan inzien en kan het je zeker aanraden. Niet dat ik wekelijks in mijn statistieken duik, maar ik vind het bijvoorbeeld wel leuk om aan het eind van het jaar te checken welke foto’s het meest bekeken zijn.

 23. Nikita 19 november 2019 op 10:40 pm - Beantwoord

  Ik gebruik momenteel geen Instagram, aangezien dat ook social media is. Komende zaterdag alweer twee maand. Eigenlijk best wel gek. Het went wel hoor, hoewel ik het wel mis. Ik mis niet perse het eindeloze gescrol of het vervelende aspect. Maar ik vind het oprecht leuk om bijvoorbeeld van collegabloggers hun verhalen te lezen of stories te bekijken. Dat zijn ook prikkels, maar die acht ik niet perse als negatief. Zelf vond ik het ook altijd heel leuk om mijn eigen storie te delen. Nu, dat zijn zaken die nog 10 maanden mogen wachten.

  Mijn ‘relatie’ met Instagram is wel gezond. Toen het minder ging vergeleek ik me wel enorm met anderen, maar nu het beter gaat doe ik dat niet meer. Ook omdat ik weet dat niet alles zo perfect is als het lijkt. Ik weet dat gewoon uit eigen ervaringen. Ik ben zelf iemand die dingen post met volle enthousiasme en blijheid. Ik ben ook voor een groot stuk zo, ik sta zo in het leven. Vol positiviteit en enthousiasme. Mensen zien dat mijn feed of mijn stories en vragen zich soms af of mijn leven dan zo perfect en vlekkeloos is. Maar jij kent me (en vele anderne) en weet dat dat niet zo is. Ik kies er gewoon voor om ten eerste de goeie kant uit te lichten (omdat die het meeste aandacht verdient, wereld is al negatief genoeg) maar ook omdat niet alles voor de hele wereld bestemd is. Ik heb ondertussen wel een bepaalde ‘stijl’ ontwikkeld en mijn foto’s passen best wel bij elkaar. Maar ik vind dat leuk en het gaat vanzelf. Dus doe ik het om ‘perfect’ te zijn? Nee, ik doe het omdat ik dat leuk vind. Ik hecht ook niet zoveel waarde aan likes. Als een selfie ineens dertig likes krijgt ben ik daar blij mee, maar ik ben ook blij met de foto of mezelf zonder die likes. Voor ik in detox ging heb ik trouwens wel de borstel door mijn accounts gehaald met het idee om als ik terug ben met een schone lei te beginnen. Maar ik denk dat ik ook mijn foto’s ga archiveren als ik terug ben om helemaal vanaf nul te beginnen. Maar dat zie ik dan wel weer. Eerst de resterende 10 maanden nog.

  • Romy 21 november 2019 op 8:38 am - Beantwoord

   Ik vind het echt ontzettend knap dat je een echte Instagrampauze hebt ingelast en dat zo goed volhoudt, ondanks dat je soms wel bepaalde aspecten van Instagram mist. Zo te horen ga je sowieso een stuk luchtiger met Instagram om. Mooi om dat te horen! En heel begrijpelijk overigens dat je vooral leuke dingen deelt op Instagram. Dat doe ik zelf ook. Niet omdat de minder leuke dingen er niet mogen zijn en omdat ik perfectie wil uitstralen, maar omdat ik geloof dat het alleen al helpt om op het positieve te focussen 🙂

 24. Saskia 20 november 2019 op 8:44 am - Beantwoord

  Ik hou van Instagram. Zo leuk om dingen te delen en foto’s bij andere te zien 🙂

 25. Els 20 november 2019 op 11:20 am - Beantwoord

  Instagram, ik heb er een haat liefdes verhouding mee. Kijken leuk, foto plaatsen leuk, maar meestal vergeet ik het. En vervolgens krijg je weinig reactie, omdat je foto bijna niet gezien wordt.