vaker vrolijk 3 jaar

Drie violen en een trommel en een fluit, want Vaker Vrolijk is jarig en de vlaggen hangen uit. Oké, dat laatste is wat overdreven (zou wel leuk zijn!). Maar de derde verjaardag van mijn blog vind ik in ieder geval een blogartikel waard. Het is alweer drie jaar (en bijna 1100) artikelen geleden dat mijn blog het digitale levenslicht zag. En wat ben ik blij dat mijn blog na al die jaren en na al die artikelen nog steeds een belangrijke plek in mijn leven heeft. Tijd voor een klein blogfeestje en een kleine terugblik op alweer drie jaar Vaker Vrolijk.

Het prille begin

Zeker de afgelopen tijd sta ik meer stil bij hoe bijzonder het eigenlijk is wat mijn blog me heeft gebracht. Ik ben Vaker Vrolijk begonnen in een tijd waarin ik niet per se altijd vrolijk was. Ik was zoekende naar wie ik was, naar wat ik wilde en naar hoe ik vrolijk(er) in het leven kon staan. Ik startte mijn blog als een steun in de rug om het schrijven – mijn grote passie – weer op te pakken, maar ook om iets om handen te hebben na mijn afstuderen. En als ik door mijn blog ook maar een beetje vaker vrolijk zou worden, zou dat mooi meegenomen zijn.

Ik begon mijn allereerste blogartikel met de volgende woorden:

Op mijn blog draait het om vrolijkheid. Sterker nog, het draait om vaker vrolijk zijn. Waarom dat? Als je mij zou vragen of het glas halfvol of halfleeg is, dan zal ik steevast zeggen “halfleeg”. Als er iets tegenzit, dan kan dat mijn hele dag verpesten. Ook ben ik een ster in blijven hangen in een negatieve sleur. Maar daar wil ik verandering in brengen, want positiviteit kun je leren. Het leven is soms (vaak!) zoveel mooier en leuker dan we zelf beseffen. Op deze blog wil ik de focus meer leggen op de positieve kanten van het leven, om mezelf te stimuleren positiever te worden, maar jullie ook.

En na die drie jaar kan ik één ding zeggen: mijn leven is totaal anders dan toen ik mijn blog begon. Ik ben vele malen vrolijker en gelukkiger dan toen ik de tekst hierboven ooit als primeur op het wereldwijde web slingerde. En dat is misschien wel het mooiste wat ik deels aan Vaker Vrolijk te danken heb.

Maar er is meer!

Toen ik dit schreef in 2016, had ik nooit verwacht dat mijn blog me nog veel meer zou brengen dan extra vrolijkheid. Ik schreef laatst al over bijzondere dingen die ik dankzij mijn blog heb meegemaakt. Naast die extra bijzondere mijlpalen brengt mijn blog vooral veel plezier, leuk contact en voldoening met zich mee. Ook is Vaker Vrolijk veranderd in een plek waarop ik alles kwijt kan wat ik kwijt wil. Mijn blog stimuleert me om bewuster bij mooie dingen stil te staan, om (positief) kritisch naar mezelf te kijken en om stil te staan bij veranderingen die ik doormaak. Veranderingen die soms op het moment zelf piepklein lijken, maar die juist door ze vast te leggen op termijn wél zichtbaar worden. Zoals nu, in dit terugblikartikel.

vaker vrolijk 3 jaar

Mijn blog is mee veranderd

In die drie jaar tijd ben ik veranderd. En mijn blog is met me mee veranderd. Soms verbaas ik mezelf er ook nog over dat ik als een ware huismus opeens artikelen deel over boodschappen, lifehacks voor het huishouden of tips voor de inrichting van je keuken. Maar hé, ook dat is mijn leven tegenwoordig. Gelukkig is er daarnaast nog steeds plaats voor onvolwassen bloopers, fleurige rokjes en bijzondere trekjes die mij “mij” maken. Ik begon mijn blog als een manier om mezelf meer te laten zien door te doen wat ik het liefste doe – schrijven. En in die zin is er na drie jaar niets veranderd. Mijn blog is nog steeds een weerspiegeling van wie ik ben. Alleen dan drie jaar ouder en een paar mijlpalen verder.

Gaat bloggen dan niet vervelen? Nee!

Laatst vroeg iemand me hoe het kan dat ik na drie jaar nog steeds uitdaging en plezier uit mijn blog haal. Best bijzonder inderdaad voor iemand als ik die voortdurend nieuwe uitdagingen en afwisseling opzoekt! Die vraag zette me aan het denken en liet me ook weer inzien hoeveel ik uit mijn blog haal. Ik denk dat mijn blog me elke dag uitdaging biedt. Juist doordat mijn blog meegroeit met mij, doordat mijn onderwerpen soms veranderen en doordat ik er een leuke uitdaging in zie om nog elke dag enigszins creatief uit de hoek te komen. Met daarbij een beetje humor op z’n tijd. Dat alles gaat nooit vervelen, net als de lieve reacties die ik mag ontvangen.

Vaker Vrolijk 3 jaar - 3

Een dagboek voor altijd

Maar het mooiste aan een blog hebben vind ik misschien wel dat het een verzameling van herinneringen is voor mezelf. Juist nu mijn leven soms in een stroomversnelling lijkt te zitten, vind ik het mooi om dierbare momenten en belangrijke gebeurtenissen vast te leggen. Dat waren dit jaar bijvoorbeeld mijn nieuwe woning, de adoptie van mijn Pippa en mijn grote op-mezelf-wonen-avontuur. Natuurlijk geniet ik ook van samenwerkingen, van de lezing die ik mocht geven, van de ontmoetingen die ik heb gehad en van carrièrekansen die mede dankzij mijn blog op mijn pad zijn gekomen. Maar nóg mooier vind ik dat mijn blog me er altijd aan herinnert waar ik vandaan kom, waar ik nu sta en wat mijn dromen voor de toekomst zijn.

*Oké, filosofische modus uit!*

Op naar nóg meer blogjaren

Ik hoop zeker nog jarenlang met veel plezier artikelen voor Vaker Vrolijk te schrijven. Ongetwijfeld staan me nieuwe mijlpalen te wachten, breng ik nog honderden bezoekjes aan de kringloopwinkel, hijs ik mezelf nog vele keren in nieuwe outfits, besteed ik nog talloze uren van mijn leven met een camera op een stoel om flatlayfoto’s te maken en raakt ook mijn inspiratie voor vrolijke lijstjes nog lang niet op. Dus of je nu wilt of niet, van mijn blog ben je vast nog lang niet af.

Dan rest mij nog maar één ding: jou bedanken dat jij hier meeleest, met mij meeleeft en jouw ervaringen deelt! Mede door jouw reacties, support en mooie woorden kruip ik nog steeds elke keer met een glimlach achter mijn computer.

En omdat het uitdelen van stukjes taart aan al mijn volgers om logistieke redenen en met mijn gebrek aan baktalent niet zo handig is, doe ik het graag zo. Dank je wel dat jij het bloggen nóg leuker maakt.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 11 september 2019 op 7:00 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met deze mooie blog mijlpaal! Ik volg je blog ook bijna drie jaar en lees je artikelen erg graag.

 2. Tineke 11 september 2019 op 7:06 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Bloggen is echt een superleuke hobby! Ik doe het nu al iets van 7 jaar en dacht een paar jaar geleden ook dat het niet zou gaan vervelen. Nu mijn leven heel erg is veranderd, heb ik er helaas niet altijd meer motivatie en inspiratie voor. Erg jammer want ik haalde er altijd zoveel plezier uit!

  • Romy 14 september 2019 op 11:45 pm - Beantwoord

   Jammer dat jij niet meer altijd de motivatie en inspiratie hebt om te bloggen, maar wel begrijpelijk nu er als moeder veel in je leven is veranderd. Hopelijk komt die inspiratie binnenkort weer een beetje terug.

 3. Meaghan 11 september 2019 op 7:31 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Drie jaar alweer, dat betekent dat ik je ook al drie jaar volg, bizar! Het is nu zo standaard om in de ochtend of avond even je blog te openen en te lezen wat je die dag weer voor leuk artikel hebt geplaatst! Ik vind het ook zo knap dat je elke dag iets weet te plaatsen, mij lukt dat namelijk echt niet en ik plaats echt maar 3 tot 4 blogs per maand. Ik hoop dat je nog lang doorgaat met het bloggen, want elke dag lees ik ze met plezier! <3

 4. Shirley 11 september 2019 op 7:52 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met deze blogmijlpaal. Mooi om te zien dat je veranderd en gegroeit bent. Ik lees met veel plezier mee en probeer regelmatig een reactie achter te laten. Waar je ook altijd op reageert 🙂

  • Romy 14 september 2019 op 11:45 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor alle leuke reacties die je steeds achterlaat! Daar reageer ik met plezier op 😀

 5. Anouk 11 september 2019 op 8:09 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Wat lang alweer, ik geniet enorm van je leuke blogs en vrolijke foto’s en van al je lieve reacties op mijn (en anderen) hun comments.

  • Romy 14 september 2019 op 11:46 pm - Beantwoord

   Wat een lief berichtje, zeg! Dank je wel! <3

 6. Anita te Gussinklo 11 september 2019 op 8:15 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je blog.
  Ik hoop er nog lang van te mogen genieten.

 7. bychristiana 11 september 2019 op 8:21 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd lieve Romy! Wat een mooi en lief artikel! Ik kan me er ook helemaal in vinden; dat je blog met je mee verandert en dat het daarom denk ik ook nooit (of in ieder geval voorlopig niet haha…) gaat vervelen. Ik was bijvoorbeeld op een bepaald moment behoorlijk klaar met het schrijven van reviews over producten, terwijl ik een paar jaar geleden niets liever deed. Ik denk dat het met het hebben van een blog ook super belangrijk is om goed naar jezelf te luisteren en echt te blijven schrijven over dingen die je zelf interessant vind, alleen dan hou je het denk ik echt leuk voor jezelf.

  • Romy 14 september 2019 op 11:47 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je felicitatie! En je hebt helemaal gelijk met wat je zegt over bloggen. Het is zo belangrijk om altijd trouw te blijven aan jezelf en te doen waar jij plezier aan beleeft. Soms betekent dat dat je blog verandert, maar het is in mijn ogen juist mooi als je blog met je persoonlijkheid en interesses mee verandert.

 8. Lissanne 11 september 2019 op 8:23 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Ik volg je blog met veel plezier en ik hoop nog vele jaren te mogen lezen

  • Romy 14 september 2019 op 11:47 pm - Beantwoord

   Lief, dank je wel! Hartstikke leuk om te horen dat je mijn blog graag volgt!

 9. Irene 11 september 2019 op 8:38 am - Beantwoord

  GEFELICITEERD ROMY! We delen een mooie mijlpaal (ongeveer dan, bij mij is het nog een weekje voor ik mijn derde blogverjaardag vier 🙂 ). Heel blij dat ik hier ooit verzeild ben geraakt! Ik hoop dat je er nog heel wat jaren plezier uit haalt ^^

  • Romy 14 september 2019 op 11:48 pm - Beantwoord

   Jaa, zo leuk dat we bijna tegelijk onze blogs zijn begonnen en na drie jaar allebei nog steeds met veel plezier bloggen. Zo leuk dat je mijn blog na al die jaren nog steeds volgt <3 Ik ben ook blij jouw blog ontdekt te hebben.

 10. Audrey 11 september 2019 op 8:45 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Echt mooi dat je je doel van drie jaar meer dan bereikt hebt, mede dankzij je blog.

 11. Naomi 11 september 2019 op 8:46 am - Beantwoord

  Mijn ontbijt smaakt spontaan een beetje naar taart. Van harte gefeliciteerd. Wat een mijlpaal. En dan ook nog dagelijks bloggen. Petje af. En gelukkig zijn we nog niet van je blog af. Ik blijf ‘m vrolijk (ja, haha) lezen;).

  • Romy 14 september 2019 op 11:49 pm - Beantwoord

   Haha, je laatste opmerking is leuk! 😉 Jij ook bedankt voor de reacties die je steeds achterlaat. Dat waardeer ik echt enorm en daar word ik dan weer heel vrolijk van 🙂

 12. Liset - Beautydagboek 11 september 2019 op 8:48 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Drie jaar alweer, goed zeg! Ja, bloggen verveelt nooit, schrijven is ook mijn passie, dus daar zal ik nooit mee ophouden :). Geniet van de komende jaren met bloggen!

  • Romy 14 september 2019 op 11:50 pm - Beantwoord

   Dank je wel! En wat mooi om te horen dat jij bloggen ook nog steeds met heel veel plezier doet. Het blijft een geweldige manier om je passie voor schrijven kwijt te kunnen.

 13. Janne 11 september 2019 op 8:53 am - Beantwoord

  Hoera! En nog vele jaren gewenst ?
  Het is een hele eer om jou al die drie jaar te hebben mogen volgen. Ik vind je blog heel fijn om te lezen en de interactie met jou in de comments hier vind ik ook erg leuk.
  Ik ken wel een paar meer blogs over iets positiefs maken van je leven, maar die komen vaak over alsof dat hard werken is. Jouw blog draagt uit dat om iets positiefs te maken van je leven, je jezelf moet zijn en je eigen vrolijke kanten de ruimte moet geven. Dat is niet hard werken, dat is eerder spelen! En ik ben het er helemaal mee eens.

  • Romy 14 september 2019 op 11:53 pm - Beantwoord

   Wauw, dat is nog eens een prachtige boodschap die je uit mijn blog haalt. Dat is ook precies wat ik graag wil uitstralen en hoe ik zelf tegen positiviteit aankijk. Heel mooi dat dat ook zo overkomt.
   Ontzettend bedankt voor de lieve, leuke en mooie reacties die je de afgelopen jaren op mijn blog hebt achtergelaten! Dat waardeer ik enorm en ik vind het andersom ook ontzettend leuk om via de reacties de interactie aan te gaan 🙂 Dat maakt bloggen alleen maar leuker.

 14. Lianne 11 september 2019 op 9:54 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met deze prachtige mijlpaal! En wat mooi geschreven! 🙂 Zo mooi hoe je na die drie jaar jezelf ontwikkeld hebt, je volwassen bent geworden en gegroeid bent en inderdaad vaker vrolijk bent geworden, haha! Leuk ook om dat eerste stukje van wat je schreef terug te lezen. Grappig, want ik zie je helemaal niet meer zo! Herkenbaar hoor, want ik was eerst ook heel erg zo. Gelukkig zijn we in die jaren allebei veranderd en allebei positiever in het leven gaan staan. Misschien hebben we ook elkaar wel goed beïnvloed <3

  • Romy 14 september 2019 op 11:55 pm - Beantwoord

   Wat een ontzettend mooie en lieve woorden over mijn blogmijlpaal en ontwikkelingen! Dank je wel daarvoor! En jij mag andersom ook ontzettend trots zijn op waar jij nu staat <3

 15. Ilona Wielinga 11 september 2019 op 10:10 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! En ik vind het altijd wel heel leuk om te zien als iemand veranderd, en de blog hier lekker in meeveranderd.
  Zie ik bij mezelf ook heel erg, altijd leuk om dan terug te kijken naar waar je een tijd geleden over schreef.

  • Romy 14 september 2019 op 11:58 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je felicitatie! 🙂 Mooi om te horen dat jouw blog ook echt met je mee is veranderd. Prachtig is het als een blog op die manier ook echt een weerspiegeling is van de ontwikkelingen die je doormaakt als persoon.

 16. Jessica J. 11 september 2019 op 10:46 am - Beantwoord

  Romy, wat een mooi artikel! Geweldig om te lezen hoe je blog je veranderd heeft en nog steeds met je meegroeit. Gefeliciteerd met alweer een fantastische mijlpaal!

  • Romy 15 september 2019 op 12:09 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je onwijs lieve reactie en felicitatie! 🙂

 17. Lilian 11 september 2019 op 10:59 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! En wat fijn om te lezen dat je er nog zoveel plezier aan beleefd. Ook fijn voor mij, want ik vind het altijd leuk om je stukken te lezen. Dus nog véééle jaren!

  • Romy 15 september 2019 op 12:15 am - Beantwoord

   Wat een mooi compliment over mijn blog! Dank je wel! Ik heb zeker zo’n vermoeden dat ik nog wel heel lange tijd met mijn blog zal doorgaan 🙂

 18. Sylvia 11 september 2019 op 11:17 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd, mooie groei en dankjewel dat je dit dagboek met ons deelt. Ik wens je nog vele heerlijke blogjaren, dat ze je leven mogen verrijken en je net dat beetje vaker vrolijk laten zijn (alleen je heerlijke kleurrijke foto’s en fijne schrijfstijl doen dat voor mij al)!

  • Romy 15 september 2019 op 12:22 am - Beantwoord

   Wat een prachtige reactie met een heel mooi compliment! Dank je wel!

 19. Geke 11 september 2019 op 12:30 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met deze prachtprestatie, elke dag weer opnieuw een boeiend, mooi, interessant,… artikel posten!
  Zo fijn om lezen ook dat je samen met je blog gegroeid bent en het je zoveel goeds opgeleverd heeft.
  Ik hoop om minstens nog evenveel jaar blogs te kunnen lezen van jou, bedankt voor al deze vrolijke inspiratie van afgelopen tijd!

  • Romy 15 september 2019 op 12:22 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je ontzettend lieve woorden over mijn blog! Ik hoop ook echt nog heel lang met plezier te bloggen. Mede door lieve reacties als deze twijfel ik er geen moment aan dat ik dit nog heel lang met plezier zal blijven doen 🙂

 20. Iris - Thebeautymagazine.nl 11 september 2019 op 2:21 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je blog 3 jaar bestaat! Ik denk dat ik je blog nu ook al 3 jaar volg. Wat gaat de tijd toch snel, haha! Super leuk dat je het nog steeds geweldig vindt om te bloggen 😀

 21. Daenelia 11 september 2019 op 3:49 pm - Beantwoord

  Mooie mijlpaal, en dus gefeliciteerd! Blijf er zolang mee bezig als je er iets voor jezelf uithaalt. Ik wens je daarvoor ook de tijd toe!
  Maak er een leuke dag van.

  • Romy 15 september 2019 op 12:23 am - Beantwoord

   Dank je wel! Dat doe ik zeker. Blogplezier staat natuurlijk altijd voorop 🙂

 22. Mirjam 11 september 2019 op 6:48 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met deze prachtige mijlpaal! Ik wens je nog vele vrolijke blogjaren toe 🙂

 23. marsha 11 september 2019 op 7:10 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag!!

 24. Evelyne 11 september 2019 op 8:22 pm - Beantwoord

  HIep hiep hoera! Champagne en kroketten. Gefeliciteerd met deze mijlpaal en hopelijk volgen er nog veel meer 😉 Ik heb het je wellicht al vaker gezegd, ik vind het gewoon fantastisch hoe jij dagelijks een artikel uit je mouw schud. Dat schrijven je passie is kan je hier wel zeggen. Doe zo verder, ik blijf alvast hier lezen!

  • Romy 15 september 2019 op 12:24 am - Beantwoord

   Wat een mooie en lieve woorden over mijn blog! Dank je wel voor je ontzettend lieve reactie!

 25. Josephine 11 september 2019 op 8:52 pm - Beantwoord

  Heel hartelijk gefeliciteerd met deze mijlpaal, Romy! Ik vind dat je je blog (en jezelf) ontzettend mooi ontwikkeld hebt, en dankzij jouw schrijftalent én telkens weer nieuwe invalshoeken gaat het bepaald niet vervelen! Je huiselijke blogs vond ik een mooie toevoeging van het afgelopen jaar. Op naar de 2000 blogposts! 🙂

  • Romy 15 september 2019 op 12:26 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je mooie woorden! Ontzettend leuk om te horen dat je mijn blog na al die tijd nog steeds zo trouw volgt en natuurlijk extra leuk dat we van elkaar de ontwikkeling van onze blogs (en alles wat daaruit voortkomt) van zo dichtbij hebben mogen meemaken 🙂

 26. Jantine 12 september 2019 op 8:51 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd, een mooie mijlpaal!
  Ik blijf gezellig meelezen,
  Groetjes
  Jantine

 27. Marian B 12 september 2019 op 4:03 pm - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je ! Het gaan er vast nog veel meer worden. (de jaren bloggen_

 28. Odetta 15 september 2019 op 10:10 am - Beantwoord

  Hiep, hiep, hoera, gefeliciteerd! Ik lees heel graag jouw blog. Vanwege jou, de leuke tips en de openhartige kwetsbaarheden die iedereen wel heeft(gezien de reacties). Dus dat je nog heel veel en lang mag bloggen.

  • Romy 15 september 2019 op 10:33 am - Beantwoord

   Wat een lieve reactie en ontzettend leuk dat je mijn blog zo trouw volgt! Dank je wel! Ik lees je reacties steeds met heel veel plezier 🙂

 29. Zo simpel is dan geluk 15 september 2019 op 6:54 pm - Beantwoord

  Een beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd.
  Mooi om te lezen dat je zoveel gelukkiger bent dan drie jaar geleden!