home is

Home is where… de 100% pindakaas altijd klaarstaat (en 29 andere thuis-dingen)

 • 21 oktober 2021
 • 20 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Home is where the heart is. Maar ook waar je onbeschaamd in je knalroze pyjama kunt rondlopen, waar je soms haast struikelt over een hongerige kat en waar het bed het aller-allerlekkerst ligt. Zelfs tijdens de fijnste vakantie kan ik enorm verlangen naar mijn thuiskomst. Dan mis ik zowel de dingen die thuis perfect zijn als juist de heerlijke imperfecties die ons huis een thuis maken. Dit zijn 30 (totaal niet cheesy) dingen die van mijn huis een thuis maken.

Home is where…

 • …altijd een nieuwe pot 100% pindakaas van Jumbo staat te wachten. Geen enkele andere dan die.
 • …je bij binnenkomst kans hebt te struikelen over een voerbal of piepende muis (een nepperd uiteraard!) van Pip.
 • …je door een plant of twintig (of meer) wordt begroet.
 • …de douche het allerlekkerst douchet (en dan lijkt onze badkamer nog op allesbehalve een wellnessruimte!).
 • …ik altijd 8337 ingrediënten heb staan om over mijn havermout of kwark te strooien.
 • …van die vervelende moet-ik-ook-nog-doen-klusjes (deuren kitten, bergingen uitruimen, etc.) soms een maand staan te wachten.
 • …de was altijd in de keuken staat te drogen omdat wij niet de luxe van een waskamer hebben, waardoor je tijdens het koken regelmatig om wasrekken heen moet manoeuvreren of de boel moet verschuiven om de vaatwasser te kunnen opendoen.
 • …je altijd kans hebt op een komt-net-heel-slecht-uit-gesprek met mijn lieve maar ook wat praatgrage oudere buurvrouw als je op het punt staat naar de fysiotherapeut/tandarts/huisarts te gaan en al wat laat bent.
 • …je uitgebreid op je mobiel kunt klooien terwijl je op het toilet zit. Eventueel zelfs met de deur open.
 • …je tussen vijf en zes continu voor de voeten wordt gelopen door een hongerige kat, die nog steeds vindt dat vijf uur een betere etenstijd is dan zes uur (en als we er vijf uur van zouden maken, zou het vier uur worden, etc.).
 • ….alle jurken op kleur gesorteerd in de kast hangen, waardoor ik nooit lang hoef te zoeken.
 • …de kruidenpotjes precies in het bakje passen, en überhaupt alle spullen precies in de keukenlade. En als het niet meer past, dan maak ik er wel een nieuw Tetris-spelletje van, zodat het wel precies volgebouwd is.
 • …altijd minimaal 1 kilo diepvriesmango in de vriezer ligt.
 • …bijna elke avond de kaarsjes branden, en waar dat negen van de tien (of zelfs negentien van de twintig) keer door Bart is gedaan. Ik vergeet dat gewoon!
 • …je altijd ingelogd bent op NLZIET, Netflix, e-mail en de hele reutemeteut.

…je de keuze hebt uit 6 boodschappentassen, waardoor je bijna je boodschappentas met je outfit kunt matchen.

 • …de supermarkt maar twee minuten lopen van huis is. Op vakantie moet ik er altijd enorm aan wennen als we in de auto moeten stappen om een supermarkt te vinden.
 • …de computer altijd al aan staat als je ‘m openklapt. Ik weet het: ik zou hem vaker moeten afsluiten.
 • …vaak wel twee pakketjes in de gang staan, omdat wij inmiddels bekendstaan als hét PostNL-verzamelpunt van het appartementencomplex. Laatst stopte de pakketjesbezorger zelfs langs de weg toen wij een rondje liepen: “Jullie zijn toch van nummer 69? Ik heb nog een pakketje!”
 • …we de luxe van zes pitten op het fornuis hebben en daardoor nog nooit hoeven te stoeien met pannen.
 • …je de keuze hebt uit minstens 10 flessen douchegel van de Duitse drogist. Ja, ik sla ze altijd één keer per jaar in voor de komende 365 dagen (waarvan ik er overigens wel altijd maar eentje in gebruik heb). Soms nog wel meer dan dat.
 • …het inmiddels op een heuse home office lijkt, aangezien de gele kamer is omgetoverd tot Barts werkplek (inclusief één beeldscherm, twee laptops en honderden snoeren en extra’s #programmeursleven) en waar op de eettafel altijd een laptop met toetsenbord, standaard en allerlei notitieboekjes klaarstaan.
 • …mijn washi-tapeverzameling netjes gesorteerd ligt. Uiteraard op kleur. En waar überhaupt mijn knutselspullen allemaal uitgestald liggen.
 • …ik altijd warm word welkom geheten bij thuiskomst door een enthousiast miauwende kat.
 • …ik elke dag vanachter mijn computer uitkijk op twee prachtige herten die me met hun reebruine ogen aankijken. Maak je nu niet een te idyllische voorstelling. Ik heb het over mijn witte muur met twee IKEA-schilderijen.
 • …het meestal ruikt naar Rituals roomspray, schoonmaakmiddel of het avondeten van die dag. En waar ik dat eigenlijk allemaal wel lekker vind ruiken.
 • …de stofzuiger fenomenaal werkt. Twee jaar geleden gekregen voor mijn blog en ik vind dat ding echt nog steeds fan-tas-tisch met Pips kattenharen.
 • …ik altijd een notitieboekje heb klaarliggen om spontane blogideeën in op te schrijven.
 • …ik ongegeneerd in pyjama kan rondlopen, zoveel troep voor blogfoto’s kan maken als ik wil, niet vreemd word aangekeken als ik om vier uur sta te koken (want: zin in foto’s maken) en aan al mijn spontane acties gehoor kan geven. Dat is thuis!
 • …ik met de liefste samenwoon die me ook helemaal mezelf (inclusief die gekke trekjes) laat zijn.

Wat maakt jouw huis een thuis?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 21 oktober 2021 op 7:04 am - Beantwoord

  Mooi artikel. Thuis is mijn veilige plek waar ik me kan terugtrekken en helemaal mijn eigen ding kan doen. Ik woon er al meer dan 20 jaar en heb geen moment gedacht om te gaan verhuizen. Ik woon rustig maar wel met alle voorzieningen bij de hand.

  • Romy 22 oktober 2021 op 10:44 pm - Beantwoord

   Jouw thuis klinkt echt als een heerlijke plek 🙂 Wat fijn dat je er al zo lang met heel veel plezier woont.

 2. Naomi 21 oktober 2021 op 8:53 am - Beantwoord

  Heerlijk om te lezen. Krijg er gewoon helemaal een gevoel van gezelligheid bij. Er zitten een paar herkenbare dingen tussen, zoals je eigen bed en douche en dat van knutselspullen en een boekje voor blogideeën. Maar thuis is voor mij toch ook de plek waar in elke ruimte wel een boek ligt waar ik in bezig ben;).

 3. Johanne 21 oktober 2021 op 9:40 am - Beantwoord

  Klinkt als een fijn thuis <3. Heel gezellig, liefdevol en knus! Mijn thuis is waar mijn boeken zijn, poes Buttons (en haar mandje die altijd in de weg ligt, is), waar overal speelgoed ligt en waar de was nooit (maar dan ook nooit!) stopt. Oh, en waar er altijd bananen, mandarijnen en aardbeien in huis zijn. Wij hebben een Jumbo op één minuut lopen en dat is zó fijn (en een Action op twee minuten loopafstand!).

  • Romy 22 oktober 2021 op 10:44 pm - Beantwoord

   Oeh een Action zo dichtbij? Dat zou ik persoonlijk haast als pluspunt op Funda vermelden 🙂 De mijne is op 10 minuten fietsen en dat vond ik ook al geweldig toen ik dit huis kocht, haha.

 4. Daenelia 21 oktober 2021 op 10:06 am - Beantwoord

  Soms is het eens goed om te benoemen wat je huis tot thuis maakt. Natuurlijk zijn het de katten en de chihuahua waardoor we ons thuis voelen! Deel van de familie, he? Verder zijn we zovaak verhuisd dat het voor ons heel simpel is: thuis is waar we samen zijn. Materiele spulen spelen daarin een ondergeschikte rol.

  • Romy 22 oktober 2021 op 10:42 pm - Beantwoord

   Mooi gezegd! De mensen (en de huisdieren) maken natuurlijk van een huis echt een thuis.

 5. Johanna 21 oktober 2021 op 10:14 am - Beantwoord

  Leuke post. En ook bij ons, net als bij Naomi, overal boeken. Verder de veiligheid, de poes, de douche, het bed en het uitzicht. Vooral dat laatste is voor mij heel belangerijk. En was het in al onze woningen. Ja, vakantie is leuk, maar ik kom ook altijd weer graag thuis.

  • Romy 22 oktober 2021 op 10:41 pm - Beantwoord

   Mooie punten allemaal! Enne, ik kan me helemaal voorstellen dat jullie uitzicht in Zwitserland prachtig zal zijn 🙂

 6. Audrey 21 oktober 2021 op 11:25 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Ook hier zijn het sowieso de dieren die het een echt thuis maken. Ik zou echt niet zonder hond kunnen leven. En verder is mijn home ook zeker de plek waar altijd een flink assortiment aan chocola, koekjes, chips en ander lekkers te vinden is 😉

 7. Saskia 21 oktober 2021 op 1:18 pm - Beantwoord

  Leuk artikel! Thuis is waar we samen zijn. Waar er overal speelgoed ligt en er nooit een einde komt aan de was. waar je bij binnenkomst een grote zelfgenomen foto van Londen ziet (of je Londen instapt) en waar we nooit klaar zijn met klussen.

  • Romy 22 oktober 2021 op 10:40 pm - Beantwoord

   Leuk, leuk! Jullie Londen-foto in de gang is ook zo mooi geworden. Een prachtige binnenkomer 🙂

 8. Rachel 21 oktober 2021 op 2:21 pm - Beantwoord

  haha zo herkenbaar, altijd als ik de deur uitwandel of net naar binnen ga komt mijn oude buurvrouw naar buiten. Totaal geen leuk mens en vreselijk nieuwsgierig en kom dus ook nooit van der af, niemand trouwens. Op een gegeven moment zeg ik gewoon, ik moet eten ik ga nu naar binnen, fijne dag nog! vooral als ik met de kinderwagen en mijn hond voor de deur sta dan denk ik .. please.. let me in!!! Je hebt er een super leuk artikel van gemaakt 🙂

  • Romy 22 oktober 2021 op 10:40 pm - Beantwoord

   Haha, ik snap je helemaal! Ik moet bekennen dat ik sowieso nooit zo van het heel lang op straat staan kletsen ben; vaak ben je toch ergens naartoe onderweg dan of wil je lekker thuis op de bank ploffen.

 9. Giovanna Jansen 22 oktober 2021 op 11:13 am - Beantwoord

  Haha, heerlijk! Ja die dingen maken je huis echt thuis. Die 100% pindakaas staat hier ook altijd in de kast, en dat van die douche vond ik afgelopen vakantie ook. Hoewel sommige douches op vakantie wel oké waren, was er geen zo fijn als thuis. En voor mij is thuis ook waar een overvloed aan boeken is en waar ik precies weet waar alles ligt. 😉

  • Romy 22 oktober 2021 op 10:26 pm - Beantwoord

   Haha, dat van precies weten waar alles ligt herken ik 100%. Dat heb je echt alleen thuis.
   En hoe leuk om zo’n goed gevulde boekenkast te hebben 🙂

 10. Evelyne - Gouden Momenten 22 oktober 2021 op 7:06 pm - Beantwoord

  Thuis is waar ik rommel kan laten slingeren zonder dat iemand mij herinnert aan de rommel die er ligt 😉 En waar ik ongegeneerd in mijn pantoffels en homepack op de zetel kan ploffen 😉

  • Romy 22 oktober 2021 op 10:25 pm - Beantwoord

   Hihi, dat klinkt alleen al héérlijk 🙂

 11. Maaike 24 oktober 2021 op 10:13 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! 😀

 12. Els 25 oktober 2021 op 8:35 am - Beantwoord

  Erg leuk artikel om te lezen. Ja heerlijk kunnen bloggen in je pyjama, dat snap ik helemaal. Als ik terugkom van vakantie dan vind ik het heerlijk om weer in mijn hoekje op de bank te kruipen met werkende WIFi :-).

Recente blogs

Outfit | Gele jurk met witte stippen

16 juli 2017|Outfits|

Mijn collectie jurkjes is inmiddels redelijk gegroeid. De deuren van mijn kledingkast gaan nog maar net dicht. Toch vond ik dat één jurkje nog in mijn overvolle kast ontbrak: een gele jurk met witte stippen. Zoals je in mijn shoplog al kon zien, kwam ik bij de IJ-hallen precies dat jurkje tegen. Helemaal gelukkig en maar 10 euro armer nam ik het mee naar huis. Benieuwd hoe ik deze gele jurk met witte stippen combineerde? Kijk dan mee naar mijn outfit.

Je hoofd leegmaken | 7 tips tegen rondvliegende gedachten

3 september 2020|Persoonlijke groei|

"Ik ga even helemaal nergens aan denken!" Het klinkt zo simpel, maar valt in de praktijk vies tegen. Bij mij wel in ieder geval. Hoe harder je probeert aan niets te denken, hoe meer gedachten er waarschijnlijk door je hoofd schieten. Het is net als het roze-olifant-effect. Hoe meer je jezelf dwingt om dat roze beest niet voor je te zien, hoe groter de kans dat juist die roze olifant tig keer door je gedachten danst. Hoe kun je die dansende olifanten of gedachten toch kwijtraken? Of beter: hoe kun je je hoofd leegmaken? Dit zijn 7 tips waar ik dankbaar gebruik van maak.

Mijn 25 lievelings-lichtpuntjes van 2021

20 december 2021|Persoonlijk|

2021 was een jaar vol momenten. Hieperdepiepmomenten en huildagen. Doodnormale dagen vol afspraken en dagen zonder drukdoenerij. Momenten waar ik intens van genoot en uiteraard ook dingen waar ik tegen opzag. Ik denk dat iedereen zo op zijn eigen manier op de hoogte- en dieptepunten van dit jaar terugkijkt. Ik vind het zelf belangrijk om in december - hoe fantastisch of niet dat jaar ook was - een lijstje met lievelings-lichtpuntjes te maken. Een mooie manier om daar nog eens bij stil te staan!