Hoogvliet Too Good To Go 9

Hoogvliet Too Good To Go-box | Wat zit erin? (mijn ervaring na 7 boxen)

 • 24 juni 2022
 • 15 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Groen doen

Een box vol boodschappen voor een prikkie. Dat klinkt als helemaal iets voor mij. Als je daar dan ook nog boodschappen mee red van een reisje naar de container, dan word ik er al helemaal blij van. Niet heel verrassend dus dat de Too Good To Go-app regelmatig openstaat op mijn telefoon om nieuwe boxen te scoren. De laatste tijd heb ik onder andere meerdere boxen van Hoogvliet geprobeerd. Nadat de eerste box een groot succes bleek, was ik heel benieuwd naar meer. Is de box elke keer het geld waard? Ik denk dat ik na 7 boxen een aardig oordeel kan vellen. Dit is mijn mening over de Hoogvliet Too Good To Go-box. Natuurlijk laat ik je ook de inhoud van mijn boxen zien.

Nog een keer: wat is Too Good To Go?

Toen ik vorig jaar de Too Good To Go-app ontdekte als coronabezigheid, ging er in één klap een wereld voor me open. De app is ronduit verslavend (of ligt dat aan mij?) en in bijna elke buurt kun je wel winkels vinden die eraan meedoen. Voor de uitgebreide uitleg kun je het beste mijn artikel over mijn eerste ervaring met Too Good To Go teruglezen.

Kort samengevat is de app bedoeld om boodschappenboxen te reserveren bij supermarkten, horecatentjes en andere foodwinkels bij jou in de buurt. Allemaal met als doel om onnodige voedselverspilling tegen te gaan. Het gaat namelijk om boodschappen die niet lang meer houdbaar zijn (vaak tot op de dag dat je ze ophaalt), maar die te goed zijn om weg te doen. Veel producten hebben een THT-datum, wat betekent dat je ze ook na die datum vaak nog prima kunt gebruiken (tenzij het er verlept/oneetbaar uitziet).

Je betaalt een fractie van wat je normaal voor diezelfde boodschappen zou afrekenen (bijvoorbeeld € 4,99 in plaats van € 14,99). Wel is de inhoud altijd een verrassing. Na het bestellen kun je de box tussen vaste tijden (vaak aan het eind van de dag) ophalen in de winkel. En dan is het moment daar en kom je erachter wat er in jouw verrassingsdoos zit.

Mijn ervaringen tot nu toe

Aangezien ik dol ben op verrassingen én op koopjes én op nieuwe producten ontdekken, probeer ik regelmatig een nieuwe box via de app. Tot nu toe bijna altijd met succes. Zo heb ik laatst zelfs een box opgehaald bij de Pindakaaswinkel (wat voor mij de hemel is als enorme pindakaasfanaat!). Het meeste succes heb ik nog altijd met de Lidl Groente- en Fruitbox, die tot de nok toe gevuld is met groenten en fruit. Bijna altijd kan ik 100% van de inhoud gebruiken. Helaas heb ik op de box van Lidl na tot nu toe nog geen volledig vegetarische boxen gevonden in de app. Maar op dat minpuntje na ben ik superfan!

Hoogvliet Too Good To Go 9

De Hoogvliet Too Good To Go-box

Je kent vast wel die zelf ingelaste mini-pauzes onder werktijd waarop je via het checken van een appje een hele minuut in je telefoon verzeild bent geraakt. Vooruit, misschien twee of drie minuten. Dat zijn dus de momenten waarop ik al snel in Too Good To Go aan het rondneuzen ben. Zo zag ik een tijdje geleden dat Hoogvliet ook boxen aanbiedt. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, reserveerde een box en fietste die kant op. Om eerlijk te zijn kom ik nooit bij Hoogvliet (we zijn verwend met een Jumbo om de hoek en ik ben nu eenmaal weg van het huismerk van AH en Jumbo), maar voor de box maak ik graag een ommetje.

In een box van Hoogvliet kunnen allerlei (uiteraard houdbare) producten zitten. Groenten, fruit, kant-en-klaar-maaltijden, zuivel, gebak, koek – van alles. Wat er precies in zit, is uiteraard een verrassing. Dat weet je pas als je met het tasje in je handen de deur uit loopt. Mijn ervaring is dat de boxen niet mega-snel weg zijn. Het wisselt wat per dag. De ene dag vis ik naast het net, de andere dag kan ik nog een paar uur van tevoren een box reserveren. Maar je hoeft zeker geen wekker te zetten om de Hoogvliet-box te scoren.

Voor de Hoogvliet Too Good To Go-box betaal je € 4,99. Als het goed is, zitten er producten in met een totale waarde van € 14,99.

Wat zit er precies in?

Als ik zelf zo’n artikel bij anderen zou lezen, zou ik waarschijnlijk regelrecht naar dit onderdeel scrollen: de inhoud. Want is de Hoogvliet Too Good To Go-box net zo goed als het klinkt? Ik laat je mijn 7 boxen zien, zodat je zelf je conclusies kunt trekken.

box boodschappen

Box 1: het spektakelstuk

Laat ik beginnen met de allereerste box. Als je de foto hierboven ziet, begrijp je vast waarom ik een paar vreugdesprongetjes maakte. Dat is nog eens waar voor je € 4,99 en het zijn ook allemaal producten waar we iets mee konden. Letterlijk alles hadden wij zelf ook kunnen kopen. Oké, alleen van kefir had ik nog nooit gehoord (was volgens Bart best prima te eten!). Maar verder waren we dolblij met deze goed gevulde box.

Uiteraard is het niet haalbaar om dit alles die dag nog op te eten of te drinken, maar daar kun je prima slim mee omgaan. We aten die avond (vast niet geheel verrassend) een ovenschotel met aardappelschijfjes en de ovengroenten in het zakje. De andere aardappelblokjes waren twee dagen later nog prima te eten. De hamburgers hebben we gebakken en daarna ingevroren. De eieren waren een paar dagen later ook nog oké, met de rookworsten maakten we mijn vader blij en de kokosdrink… die is dankzij deze box een van mijn nieuw ontdekte favorieten. Het is mijn lievelingsmelkvervanger (3x-woordwaarde-woord!) voor door de havermout. Dat is nu juist waarom ik dit soort boxen zo leuk vind: je probeert nog eens producten die je anders niet snel in je wagentje zou gooien.

Hoogvliet Too Good To Go 3

Box 2: de meer-dan-prima-box met een shitload aan ui

De tweede box was misschien niet zo spectaculair als die hierboven, maar alsnog hartstikke prima qua inhoud. Met de griesmeelpudding deden we mijn vader een groot plezier, en de fricandeau, karnemelk en melk belandden bij Bart op zijn brood of in zijn glas. Van de ui en het kruidentuintje genoot ik zelf ook mee. Wat een mega-zak ui trouwens! Maar zelfs die is helemaal opgekomen, met dank aan vriendlief die ui zo lekker vindt dat hij het zelfs rauw kan eten.

Beetje jammer alleen dat er ook vis bij zat, aangezien ik vegetariër ben en Bart niet van vis houdt. Maar ach! We hebben nog speciaal een stukje vis gekookt om Pip er bij hoge uitzondering een groot plezier mee te doen, maar helaas voor ons haalde mevrouw haar neus ervoor op en keek ze ons vreemd aan waarom er geen Felix-zakje in haar voerbak zat. Niet voor herhaling vatbaar blijkbaar.

boodschappenbox

Box 3: de maak-ik-veel-mensen-blij-mee-box

De volgende box was weer een hit. De Alpro-yoghurt uit deze box koop ik zelf elke week, dus die was de volgende dag al op. Ook Bart was hij blij: hij eet niets zo graag als friet, dus deze verse frites waren voor hem. Wat na één keer bakken overbleef, was in de vriezer nog een paar weken goed. Perfect! Verder maak je mij heel blij met verse basilicum en eet en kwam de lactosevrije melk voor mij perfect van pas (ik eet zoveel mogelijk lactosevrij). Met de puddingbroodjes toverden we een grote lach op het gezicht van mijn vader. Die zijn voor zover ik het me goed herinner zijn lievelingssnack, dus hij was een gelukkig mens.

En voor het gehakt geldt ook: even bereiden en dan kun je de ballen gewoon invriezen. Bart eet regelmatig gehakt, dus bij ons komt dat wel op. Al met al een goede box!

Hoogvliet Too Good To Go 2

Box 4: de eerst-wat-karig-doos

Thuis werd ik enthousiast ontvangen toen ik opnieuw met een zak verse frites uit de box thuiskwam. Dit keer zelfs de luxere versie van Célavita. Volgens Bart erg smakelijk! Verder vond ik deze box wat karig. Ik ben zelfs terug de winkel in gegaan, omdat eerst alleen de kokosdrink, het erwtensoeppakket, de friet en de yoghurt in het pakket zaten. De waarde lag dan ook veel lager dan € 14,99. Dus besloot ik het te zien als de perfecte kans om te oefenen met assertiviteit door er iets van te zeggen. Gelukkig gaf de medeweker me meteen gelijk. Zonder gedoe kreeg ik er daarna nog twee producten bij. Top!

Het erwtensoeppakket is nou net zoiets wat ik graag in zo’n box tegenkom. Zou ik zelf niet snel in huis halen in de lente, maar eigenlijk was het hartstikke lekker om een onverwacht kopje soep te hebben de volgende dag. Verder kreeg ik opnieuw mijn geliefde kokosdrink.

Hoogvliet Too Good To Go 5

Box 5: de net-niet-doos

De aardappels in box nr. 5 waren zó lekker. Hoewel ik helemaal niet zo gek ben op piepers, was het liefde bij de eerste hap met deze gekruide krieltjes. Mijn ideale soort product als je makkelijk wilt doen en toch iets prima eetbaars op tafel wilt zetten. Eieren en sla komen hier ook altijd wel op, en de Activia vond Bart lekker als snack. Die zou ik zelf niet snel kopen omdat ik de bakjes met mini-inhoud een tikkeltje overpriced vind (en omdat yoghurt met pruim en lijnzaad ook niet klinkt als iets waar ik mijn lippen bij aflik). Maar hé, in de box is het prima en de smaak was volgens Bart beter dan het klinkt.

Toch waren we niet heel enthousiast: de broccolirijst rook alsof-ie niet goed meer was, dus die moesten we weggooien. Met de kant-en-klaar-maaltijd wisten we ons ook geen raad. Ik eet zelf geen vlees, Bart eet geen gluten en ik ken niemand die ik een plezier doe met spek. Nee, deze box was, op de aardappeltjes na, geen groot succes.

Hoogvliet Too Good To Go 7

Box 6: bummer, alleen maar vlees!

Nieuw ronde, nieuwe kansen? Helaas, van deze box werd ik ook niet heel happy. Bart vond het vlees voor op brood lekker en de filet american was voor hem een ware verwennerij. Maar voor mij zat er verder niet veel bij. De focaccia was niet goed meer en moest ik dus wegdoen. Ik had mijn hoop nog gevestigd op de quiche, maar die bevatte helaas ham. Niet de beste box voor mij dus, omdat ik geen vlees eet. Maar aangezien zowel Bart als mensen in onze omgeving vlees eten, konden we de producten alsnog wel kwijt.

Hoogvliet Too Good To Go 8
Hoogvliet Too Good To Go 1000

Box 7: een hoop vlees maar ook een hoop meer!

En dan de laatste box! Ik was weer een blij mens toen ik de producten in mijn tasje bekeek. Helaas wel belachelijk veel vlees (komt allemaal wel op, aangezien Bart het kan eten en we dingen invriezen). Maar los daarvan zat er ook voor mij genoeg lekkers in. De bokkenpootjes zijn blijkbaar glutenvrij. Nooit geweten! Zo hebben we morgen opeens iets lekkers bij de thee. De sla en taugé zijn bij ons na één avondmaaltijd al op, en in de pannenkoeken ga ik waarschijnlijk vandaag mijn tanden zetten. Die heb ik al heel lang niet gegeten! Ik ben wat bang voor een plastic-smaak, maar wie weet is het wat.

Verder smaakt de verse roomkaas oprecht fantastisch. Ook zo’n luxeproduct dat ik niet snel zelf zou kopen, maar dat zo goed smaakt dat je je bijna afvraagt waarom je het nooit in huis haalt. Yes, een goede score!

Dus: wat is mijn ervaring met de Hoogvliet Too Good To Go-box?

Het valt me vooral op dat je bij Hoogvliet echt waar voor je geld krijgt. Op die ene karige box na, zit er altijd voor het aangegeven bedrag aan producten in. De boxen zijn ook heel gevarieerd. Wel zit er naar mijn smaak soms heel veel vlees in. Als vegetariër had ik natuurlijk gehoopt dat het bij hooguit één of twee verpakkingen zou blijven. Maar in sommige boxen zaten wel vier of vijf verpakkingen. Als je met het hele gezin vegetarisch eet, zou ik de box dan ook niet aanraden. Maar als iemand bij jou thuis wel vlees eet, is het al beter te doen. Zo konden wij het goed oplossen.

Wel vond ik de inhoud van de boxen wat wisselend. De ene keer liep ik laaiend enthousiast de Hoogvliet uit met een mega-goed gevulde tas en allemaal lekkere producten. De andere keer zaten er maar een paar dingen in, of wisten we ons met producten geen raad.

Dus ik kan niet zeggen dat de box altijd een hit is, maar over het algemeen ben ik zeker wel tevreden. In vijf van de zeven gevallen was ik blij met waar ik mee naar huis ging. Prima score!

Ik denk dat de box vooral voor gezinnen handig is of als je mensen om je heen blij kunt maken met wat je zelf niet op krijgt. Sorry pap en mam, voor al die keren dat ik met iets op de stoep stond 😉 Gebruik verder je vriezer, bak dingen alvast en vries ze dan in of kijk welke producten ook na de houdbaarheidsdatum nog prima te eten zijn. Ons lukte het daardoor bijna altijd om alles op te maken voordat het echt “good to go” was.

Mijn eindoordeel

Pluspunten:

 • Je eet nog eens iets anders (zoals onverwachte bokkenpootjes bij de thee!)
 • Vaak veel waar voor je geld (bijna altijd rond of boven de € 14,99)
 • Meestal veel variatie
 • Ook verrassende producten (zoals kokosdrink, verse roomkaas, pannenkoeken of puddingbroodjes)
 • Veel merkproducten en soms ook biologische producten
 • Bijna alle boodschappen zijn nog prima eet-/drinkbaar

Minpunten:

 • Veel vlees
 • De inhoud is wisselend (2/7 boxen waren wat minder)
 • Twee keer producten die niet goed meer waren

Ik ga de box zeker vaker halen. Niet één keer in de twee weken, maar voor af en toe vind ik het een prima box om te proberen. Maar wil ik echt een pakket krijgen waar ik áltijd enthousiast over ben, dan ga ik nog steeds het liefst naar Lidl voor hun box vol groenten en fruit of naar de Pindakaaswinkel. Bij die twee boxen weet ik zeker dat ik nooit teleurgesteld word én dat er geen vlees in zit.

Wat is jouw favoriete Too Good To Go-box?

Box

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Janne 24 juni 2022 op 7:32 am - Beantwoord

  Supermarktboxen zijn inderdaad nogal een gok. Mijn vriend had een hele tijd geleden een box van de Hoogvliet met daarin een gigantische verpakking varkenslever…. en rond kerst een box met allemaal konijnenvlees. Ik eet ook geen vlees, dus ik concludeerde dat ik maar beter geen Too Good To Go kan halen bij de supermarkt. En eerlijk gezegd wist m’n vriend ook niet echt raad met die dingen.

  Mijn favorieten zijn de Lekkernijen Box van de lokale bakker, de Magic Box van La Place en de Koek Box van bakkerij ’t Stoepje. In gewone boxen van bakkers zitten toch te vaak worstenbroodjes. En met wat vlaai, koekjes, taart enzovoort doe je me altijd een plezier. De box van La Place die ik had, bevatte soep (vega), een broodje (niet vega), een stuk bananenbrood (vega) en een bak yoghurt met fruit en granola (vega). Dat is een heel prima buit!

  • Romy 6 juli 2022 op 8:41 am - Beantwoord

   Brr, die producten klinken wel heel erg. Van dat soort vlees ga ik ook gruwelen.
   De boxen die jij noemt klinken ook heerlijk trouwens. Toevallig zit hier redelijk vlak bij ook een La Place, dus misschien ga ik daar ook eens een box bestellen.

 2. Darina 24 juni 2022 op 7:42 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen wat jouw ervaringen zijn. Ik ben fan van de Lidl box. Een keer een box gehaald bij de Makro maar dat was geen succes (en ook niet heel dichtbij huis maar wilde het eens proberen :)). Vele soorten vis die ik niet eet en 5 kg half om half gehakt waar je me ook niet blij mee maakt, maar wel weer een ander. Nee, ik blijf bij de Lidl box als in deze te pakken krijg 🙂

 3. Naomi 24 juni 2022 op 8:02 am - Beantwoord

  De grote hoeveelheid vlees viel mij ook op. Overigens vries ik vlees (maar dan gewoon uit het schap gepakt met een kortingssticker) onbereid in. Kan volgens mij ook prima, want ik heb er nooit wat van gekregen;).
  Ik moest wel een beetje gruwelen om Bart en zijn rauwe ui. Brrr… ik moet er niet aan denken, maar ieder z’n ding.
  Leuk om de inhoud van de boxen te zien. Voor mij overigens wel weer een bevestiging dat het voor als je in je eentje bent niet handig is om zo’n box te halen. Dan krijg je het nooit (op tijd) op.

  • Romy 6 juli 2022 op 8:40 am - Beantwoord

   Klopt, als je niet met anderen woont, is Too Good To Go meestal niet ideaal. Helaas! De groente- en fruitbox kreeg ik trouwens wel prima in mijn eentje op en de pindakaasbox zou mij ook wel lukken (de potten zijn vaak nog maanden houdbaar). Maar ik ben dan ook een grootverbruiker van pindakaas 😉

 4. Geke 24 juni 2022 op 9:31 am - Beantwoord

  Ik heb nog nooit zo’n box genomen. Met glutenvrij en melkvrij zijn er al gelijk beperkingen. Dus ik kies beter zelf mijn boodschappen uit.
  Wel koop ik in de winkel hier altijd de zak met ‘Gekke appels’ wat vergelijkbaar is denk ik met de buitenbeentjes van de AH. Of ik neem vlees mee dat tot de dag zelf goed is als ik het gelijk kan gebruiken die dag met koken. Dus ik probeer op die manier wat mee te helpen met verspilling tegen te gaan.

  • Romy 6 juli 2022 op 8:38 am - Beantwoord

   Van de buitenbeentjes zijn wij ook fan inderdaad. Zo handig zijn die! En het scheelt ook nog wat in de portemonnee.

 5. Johanna 24 juni 2022 op 9:44 am - Beantwoord

  Leuk om die boxinhouden te zien. Veel verwerkte produkten, helaas, en die eten we niet. Ook wij vriezen vlees rauw in. En onze poes eet géén witte vis, allen zalm, en misschien tonijn, maar dat hebben wij nooit. Hier is ook iets met to-good-to-go. Ook boxen, maar de supermarkte prijzen standaaard op de laatste houdbaarheidsdag al 25 of 50% af. En dan koop ik niets dat ik niet gebruik. En wat er bij de supermarkten overblijft gaat naar diverse daklozenorganisaties. Dus niet weg.

  • Romy 6 juli 2022 op 8:38 am - Beantwoord

   Wat tof dat ze in andere landen ook Too Good To Go doen! Dat wist ik helemaal niet.
   Wel heel mooi en goed dat ze de restanten naar daklozenorganisaties doen. Ik heb zelf ooit bij HEMA gewerkt in het supermarktgedeelte en weet nog dat daar de overgebleven taarten als varkensvoer werden gebruikt. Zo zonde! Het waren echt mooi en lekkere taarten.

 6. Daenelia 24 juni 2022 op 10:27 am - Beantwoord

  Je maakt er goed gebruik van! Zo zie je maar weer. Wij hebben er niet zo veel aan. En om dan uiteindelijk zelf dingen uit de box weg te gooien, dat lijkt me niet de bedoeling (was de foccacio dat zo ver over de datum? Die moet toch in de oven? Als er geen schimmel op zit en de verpakking is heel, kan het best een dagje later nog gegeten worden… nooit iets van gekregen 🙂 )
  Rauw vlees kun je inderdaad prima invriezen. En mijn ouwe kat, jaren geleden, at het liefst kabeljauw met witbrood. Ach, het was een ouwe kat, en hij genoot er van. Lekker zacht, denk ik.
  Echt, als ik weer zo naar die inhoud kijk zijn dat ook precies de dingen die ik om goeie redenen, voor mij, niet koop. Dus ik zou ze ook niet kado willen hebben. Maar mensen verschillen en zo wordt het probleem van voedselverspilling wel goed onder de aandacht gebracht.

 7. Rianne 24 juni 2022 op 12:32 pm - Beantwoord

  Jammer dat de Lidl hier een dorp verderop zit, want een groente en fruit box lijkt me nog wel geschikt voor ons huishouden. De andere boxen zullen algauw lastig worden, indien er zoals bij ons vegan gegeten wordt en in mijn eigen geval ook nog eens glutenvrij en gistvrij. Nou zouden we vleeswaren en zuivel wellicht nog wel kunnen slijten aan onze omgeving, maar ja daar koop ik liever geen boxen voor. Dan toch maar mn eigen boodschappen uitkiezen en af en toe iets redden met een sticker erop 🙂 Het concept is verder wel leuk en ook leuk om te zien wat je zoal in een box kan verwachten.

  • Romy 6 juli 2022 op 8:35 am - Beantwoord

   Als je specifieke dieetwensen hebt, is een Too Good To Go-box inderdaad niet altijd even handig. Ik heb ook hoop dat er nog eens leuke vega(n) tentjes bij komen die ook meedoen aan Too Good To Go. Dan ben ik de eerste die daar in de rij staat 🙂
   Verder vind ik de Lidl-box en de box van de Pindakaaswinkel perfect. Maar voor die laatste moet je natuurlijk wel (zoals ik) een enorme pindakaasfreak zijn 😉

 8. Soraya 27 juni 2022 op 1:19 pm - Beantwoord

  Toen ik geen vlees at, vroeg ik wel vaker of ik het vlees in een box mocht ruilen voor iets anders. Vaak zijn er meerdere magic boxen en kreeg ik dus wel meer groenten. De waarde werd dan iets lager, maar ik was er veel blijer mee. Ik haal regelmatig een groente- en fruitbox bij de Ekoplaza en af en toe iets bij de bakker. Heb op andere plekken te vaak gehad dat er veel taart, gebak en andere dingen in zaten die ik zelf nooit zo koop.

  • Romy 6 juli 2022 op 8:26 am - Beantwoord

   Slim om te vragen om een box met meer vega-producten! Dat ga ik ook eens proberen 🙂

 9. Anouk 3 juli 2022 op 1:24 pm - Beantwoord

  Supermarktboxen zijn best wel vaak veel vlees, logisch ook want dat heeft natuurlijk maar een korte houdbaarheid maar wel jammer voor de vegetariërs onder ons

Recente blogs

Een half jaar fulltime aan het werk | Hoe bevalt het?

21 november 2017|Carrière en ondernemen, Persoonlijk|

Bijna een half jaar geleden stapte ik het bedrijfspand binnen. Met mijn nieuwe hakken aan en een tas bungelend aan mijn arm begon ik aan een nieuw avontuur. Mijn allereerste werkdag bij mijn allereerste grotemensenbaan was aangebroken. Een tikkeltje nerveus (kan ik dit allemaal wel?) begon ik aan deze spannende dag. Het was een dag van tientallen handjes schudden, honderden indrukken en een flinke dosis informatie die niet allemaal meteen bleef hangen. Inmiddels is het een half jaar geleden dat ik de eerste stappen in ons pand zette. Alweer een half jaar fulltime aan het werk, hoe bevalt dat?

Blij Lijstje #37 | Stofzuigromantiek, stoepkrijtfeest & stápels boeken

7 juni 2021|Persoonlijk|

Over hoe stofzuigers verrassend romantisch kunnen zijn, stoepkrijten ook op je 28e nog geweldig leuk is en een oude handschoen soms goed van pas kan komen. Kortom: ik heb weer een hele lijst aan blije momenten verzameld. Van zwoele-zomeravondwandelingen tot een kersverse (fluffy) aanwinst in de schoonfamilie. Van deze dingen werd ik de laatste weken (naast het heerlijke weer) éxtra blij.

Plant B review | Kant-en-klare vegan diepvriesmaaltijden, is het wat?

3 februari 2023|Groen doen, Lifestyle|

Het woord "kant-en-klaar-maaltijd" heeft geen al te best imago. Je denkt misschien aan van die kant-en-klare stamppotten waarbij een slap worstje in een flinke laag jus drijft. Ik moet toegeven: ook ik bleef heel lang vooral ver weg van kant-en-klaar. Maar laatst ontdekte ik via Instagram iets wat er in de verste verte NIET uitzag als hoe ik kant-en-klaar-eten kende. In jus wegkwijnende worstjes kom je hier sowieso niet tegen, want alle maaltijden van Plant B zijn 100% plantaardig. Je bewaart ze in de diepvries, zet ze in de oven op het moment dat je geen kookzin hebt, haalt het plastic eraf en kunt dan al aanvallen. Klinkt ideaal. Is het dat ook? Dit is mijn eerlijke Plant B review.