Blond16

Hotspot: Café Blond (Blond Amsterdam)

 • 23 mei 2017
 • 33 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Op reis

Via mijn blog heb ik een paar maanden geleden Lianne leren kennen. Ik mocht haar (geweldige!) manuscript redigeren en daarnaast besloten we een keer af te spreken. Dat klikte meteen, mede door onze voorliefde voor schrijven, Blond Amsterdam en alles wat roze is. Voor onze tweede theedate hadden we dan ook snel een locatie gekozen: Café Blond, het café van Blond Amsterdam aan de Ferdinand Bolstraat. Een paradijs voor twee Blond-liefhebbers als wij! In dit artikel geef ik je een kijkje in het café en in de winkel die bij Café Blond hoort.

Blond Café Blond Amsterdam

Blond Café Blond Amsterdam

Het Blond Café

Het Blond Café valt vanaf de buitenkant niet direct op door felle kleuren of tekeningen. Vanbinnen is het café daarentegen rijkelijk versierd met Blond Amsterdam-bordjes en er pronken grote lichtgevende letters aan de muur. Het café is een beetje donker vanbinnen, omdat het ver naar achteren doorloopt, maar dat vond ik juist wel iets gezelligs hebben. De ene muur is bedekt met allerlei bordjes met vrolijke quotes en bekende Blond-tekeningen, terwijl de andere muur van bakstenen is gemaakt en is voorzien van de tekst Blond Amsterdam. Het is duidelijk niet te missen dat we hier in het paradijs voor iedere Blond-liefhebber zijn.

Blond Café Blond Amsterdam

Blond Café Blond Amsterdam

Blond Café Blond Amsterdam

Blond Café Blond Amsterdam

De menukaart

Bij Café Blond kun je terecht voor allerlei soorten drankjes, maar ook voor broodjes, soepen, salades of een lekker ontbijt. Daarnaast biedt het café diverse soorten high teas aan, uiteraard geserveerd in servies van Blond Amsterdam. Wij bestelden eerst verse muntthee en later nam Lianne een mok warme chocolademelk (gemaakt van Tony Chocolonely-chocolade)  en ik een mok met rooibosthee. De broodjes hebben we met onze volle maag niet uitgeprobeerd. De prijzen voor drankjes vond ik wel meevallen. Voor een glas verse muntthee betaal je bijvoorbeeld €2,50. Ook het eten is niet echt duur. Een stuk appeltaart kost bijvoorbeeld €4,- en voor de broodjes betaal je ongeveer €8,-.

Blond Café Blond Amsterdam

Blond Café Blond Amsterdam

Blond Amsterdam shop

In Café Blond zit ook een Blond Amsterdam shop, oftewel een winkel vol met producten van Blond Amsterdam. Van theeservies tot voerbakjes voor katten en van sushiservies tot notitieboekjes, je vindt hier werkelijk alles van Blond Amsterdam. De prijzen zijn hetzelfde als die in andere winkels, dus je krijgt verder geen korting op de producten. Met pijn en moeite kon ik een paar leuke items weerstaan, met de gedachte in mijn achterhoofd dat ik bijna jarig ben. Wel fotografeerde ik er op los in de winkel. Zoveel items die ook weer op mijn wish list komen te staan voor mijn uitzet!

Blond Café Blond Amsterdam

Blond Café Blond Amsterdam

Blond Café Blond Amsterdam

Blond Café Blond Amsterdam

Blond Café Blond Amsterdam

Workshops

In Café Blond kun je trouwens ook terecht voor workshops. Je kunt daarbij onder het genot van een high tea of high wine je eigen Blond Amsterdam-servies schilderen. Hoe leuk is dat?! Zo’n workshop kost €50,- tot €60,-. Ik denk dat ik dat ik dit als nieuw onderdeel aan mijn bucket list ga toevoegen.

Openingstijden en bereikbaarheid

Café Blond is gevestigd op Ferdinand Bolstraat 44 in De Pijp in Amsterdam. Het is goed bereikbaar met de tram, maar je kunt er ook lopend naartoe vanaf het Museumplein. Café Blond is geopend van maandag t/m zondag. De openingstijden zijn te vinden op de website van Café Blond. Op de website vind je ook de menukaart en de kaart met drankjes.

Blond amsterdam gepersonaliseerd bord

Gepersonaliseerd bord Blond Amsterdam

Ten slotte heb ik nog een onwijs gaaf cadeau te laten zien. Lianne verraste mij als bedankje voor mijn redigeerwerk met een gepersonaliseerd bord van Blond Amsterdam. Wauw! Ik ben nog steeds van dit cadeau onder de indruk. Ze heeft het bord voor mij laten ontwerpen door Blond Amsterdam en gaf daarbij aan dat ik van katten, roze en schrijven/bloggen houd. Dit bordje gaat een heel speciaal plekje in mijn kamer krijgen. Dankjewel, lieve Lianne, ook voor de gezelligheid en voor het mooie boekje dat je voor me had gemaakt!

Had jij al eens van Café Blond gehoord?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 23 mei 2017 op 6:15 am - Beantwoord

  Wat een leuke hotspot. Ik kende het nog helemaal niet.

  En je bord .. geweldig!

 2. Yanine 23 mei 2017 op 6:49 am - Beantwoord

  Ohh wat een superleuk cadeau is dat! 🙂

 3. Darina 23 mei 2017 op 6:54 am - Beantwoord

  Een prachtig cadeau! En ik kende deze hotspot nog niet. Als ik in Amsterdam ben ga ik zeker een kijkje nemen.

  • Romy 23 mei 2017 op 7:11 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen! Het is zeker een aanrader om eens naartoe te gaan 🙂

 4. Iris 23 mei 2017 op 7:53 am - Beantwoord

  Wat een leuk café! Ik wist helemaal biervat het bestond! Ik ga er zeker weten een keertje heen, want ik vind Blond Amsterdam ook zo leuk!!
  En wat een geweldig bord heb je gekregen!!

 5. Malou | Blonde Blossom 23 mei 2017 op 8:17 am - Beantwoord

  Dat bord!!! Wat een ongelofelijk leuk cadeau is dat, wauw. Sowieso, zo’n leuke hotspot, ik zou hier nooit meer weg willen. En veel te veel kopen ook, want BLOND is gewoon echt heel erg leuk. Malou x

  • Romy 23 mei 2017 op 7:13 pm - Beantwoord

   Haha, ja, het was lastig om me in te houden met shoppen tussen zoveel mooie Blond-spullen. En dat bordje is inderdaad zo’n leuk cadeau. Ik ben er nog steeds een beetje ondersteboven van 🙂

 6. Kreanimo 23 mei 2017 op 8:49 am - Beantwoord

  Ohhh, dat bord! Wat een gezellig plaatsje is dat zeg!
  Dat is een hotspot om te onthouden!

 7. Sija 23 mei 2017 op 9:11 am - Beantwoord

  Echt een super leuk cadeau! Past helemaal bij je 🙂 Ziet er uit als een heel gezellig café <3

 8. Saskia 23 mei 2017 op 10:26 am - Beantwoord

  Oh dit lijkt me echt leuk om een keertje heen te gaan. Ik heb een hoop van Blond. Een gepersonaliseerde mok staat nog op mijn lijstje<3

  • Romy 23 mei 2017 op 7:14 pm - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Als je ooit eens in Amsterdam bent, is het café zeker een bezoekje waard 🙂

  • Romy 23 mei 2017 op 7:14 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je het bordje zo goed bij mij vindt passen 🙂 Ik vond het ook zo’n mooi en speciaal cadeau.

 9. irene 23 mei 2017 op 10:43 am - Beantwoord

  Wat een leuk kado en een leuk café! Leuk dat je op die manier leuke contacten eraan overhoudt!

 10. Nesrin 23 mei 2017 op 11:24 am - Beantwoord

  Oh dat bord is geweldig! Wat leuk dat je al die mooie foto’s hier laat zien. Ik zou er graag een keer naar toe willen.

 11. Lianne 23 mei 2017 op 11:42 am - Beantwoord

  Oh jouw artikel is ook superleuk geworden! Inderdaad, die workshop servies schilderen heb ik ook op mijn bucketlist toegevoegd, lijkt me zo gaaf! Heel erg graag gedaan voor alles 🙂 Ik ben blij dat je het mooi vind en het was zeker gezellig en voor herhaling vatbaar!

  • Romy 23 mei 2017 op 7:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel! We moeten eigenlijk nog eens samen zo’n servies gaan beschilderen 🙂 Lijkt me leuk! Het was in ieder geval zeker voor herhaling vatbaar!

  • Lianne 23 mei 2017 op 9:11 pm - Beantwoord

   Dat lijkt mij hartstikke leuk! Is wel in combinatie met high tea/high wine, en is voor minimaal 6 personen zag ik, maar misschien over een tijdje 🙂

   • Romy 23 mei 2017 op 9:37 pm - Beantwoord

    Oh oeps, dat had ik niet gezien 😉 Maar inderdaad, wie weet een keer 🙂

 12. Sandra 23 mei 2017 op 12:22 pm - Beantwoord

  Het ziet er daar zó leuk uit! Die menukaart op de muur is ook helemaal in Blond stijl (logisch haha), dat ziet er echt tof uit. Leuk om deze plek eens te onthouden! Ik vind dat bord die je hebt gekregen echt onwijs gaaf joh! Super lief ook dat je die kreeg als bedankje. Echt leuk dat hij gepersonaliseerd is. Ik wil een keer een gepersonaliseerde mok laten maken denk ik, hihi.

 13. Kaylin 23 mei 2017 op 12:28 pm - Beantwoord

  Ik vind het grappig dat dit in België amper bekend is maar zo’n servies heeft echt wel charme door die tekeningen. En wat heb je een mooi shirtje aan met die bloemen op die foto! 😀

 14. Lisette 23 mei 2017 op 2:09 pm - Beantwoord

  Wat leuk! Erg leuk om een keer heen te gaan. Ik ga het onthouden want ben ook fan van Blond Amsterdam.

 15. Bente 23 mei 2017 op 2:14 pm - Beantwoord

  Nog nooit van gehoord nee, maar ziet er gezellig uit! Kan me voorstellen dat het helemaal goed is voor een Blond liefhebber 😉

  • Romy 23 mei 2017 op 7:18 pm - Beantwoord

   Ja, het is echt zo’n toffe plek om eens naartoe te gaan! Het is zo mooi allemaal van binnen. En dat bordje vond ik ook echt superlief, zeker omdat het zo’n persoonlijk cadeau is. Een gepersonaliseerde mok lijkt me ook wel echt heel gaaf!

  • Romy 23 mei 2017 op 7:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Dat is ook echt mijn lievelingsjurkje. En wat grappig dat Blond Amsterdam eigenlijk niet zo bekend is in België. Ik vind hun servies altijd echt het einde 🙂

  • Romy 23 mei 2017 op 7:19 pm - Beantwoord

   Haha, zeker weten, als Blond-liefhebber kon ik het niet laten om hier eens naartoe te gaan 🙂

 16. Sara | MevrouwMiauw 23 mei 2017 op 10:25 pm - Beantwoord

  Wat een mega leuke hotspot. En je cadeautje is zó leuk! <3 Echt een cadeautje waar je een glimlach van op je gezicht krijgt wanneer je er alleen al naar kijkt. 🙂

  • Romy 24 mei 2017 op 5:41 pm - Beantwoord

   Precies! Het is echt een cadeau waar ik meteen vrolijk van werd 🙂

 17. Danique 24 mei 2017 op 5:47 pm - Beantwoord

  Wat een toffe plek en wat een onwijs lief cadeautje! Mijn ouder is ook dol op Blond servies, dus onze kast staat ook al aardig vol haha :).

  • Romy 24 mei 2017 op 7:01 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk zo’n kast vol met Blond-servies 🙂

 18. Manon Vorstenbosch 3 augustus 2021 op 2:22 pm - Beantwoord

  Hoi Romy,

  dat is even geleden.
  Ik zocht op leuke dingen doen in de vakantie en kwam bij jouw lange én leuke lijst uit!
  Ik hoop dat het goed met je gaat!
  Ik ben 2 jaar geleden met een vriendin bij Café Blond geweest en wij vonden het erg tegenvallen.
  Een bank tegen de muur waar je amper op kunt zitten, personeel wat alleen maar aandacht had voor elkaar en wij vonden de taart en drankjes wél erg prijzig en ook niet bijzonder…
  De “overall experience” was mwa!
  De Blond winkel was natuurlijk wél erg leuk!!

  • Romy 3 augustus 2021 op 2:39 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je mijn blog hebt ontdekt! 🙂 Wel jammer dat Café Blond je zo tegenviel! Ik weet dat het café een paar jaar geleden een flinke upgrade heeft gekregen, waardoor het nu net wat meer een Blond-sfeertje heeft. En mocht je een ander leuk roze tentje zoeken, dan is Mama Kelly in Amsterdam ook ontzettend tof 🙂

Recente blogs

Hartige taart met pompoen en geitenkaas & groenten (glutenvrij)

9 november 2021|Recepten|

Het is pompoenseizoen! En daar hoor je mij als pompoenliefhebber niet over klagen. Wij hadden een grote pompoen in huis gehaald voor pompoensoep, maar uiteindelijk maakte ik er iets anders mee: hartige taart met pompoen en geitenkaas. Ik ben sowieso gek op ontbijttaartjes, dus avondeten met een taartje leek me ook geweldig. En dus stond ik mixend, bakkend en pompoen hakkend in de keuken. Het eindresultaat was een heerlijk herfstig gerecht met een zoet tintje. Een aanrader als jij net zo’n pompoenfan bent!

7x waar ik mezelf nu eindelijk wél de tijd voor gun

4 november 2020|Persoonlijk, Zelfliefde|

Tijd hebben is één ding. Jezelf ergens ook echt de tijd voor gunnen is een tweede. Sinds een paar maanden (mede met dank aan corona!) neem ik vaker de tijd voor iets waar ik van ontspan. Geen excuses meer, niet meer vele vrije uren aan mijn telefoon vastgeplakt zitten, maar gewoon het moment pakken. Omdat ik daar behoefte aan heb en omdat ik mezelf precies de dingen die ik fijn vind graag wil gunnen. Dit zijn 7 dingen waar ik nu eindelijk tijd voor neem (en enorm van geniet).

Recept woknoedels met sticky aubergine, edamame & cashewnoten

25 oktober 2023|Recepten|

Woknoedels zijn één van mijn beste nieuwe ontdekkingen. Natuurlijk heb ik wel vaker noedels gegeten. Maar woknoedels kun je gewoon mee wokken met de groenten. Hoe handig! Zo heb je naderhand maar één pan af te wassen, terwijl je toch een lekkere en voedzame maaltijd voor je neus hebt staan. Mijn lievelingsrecept met woknoedels is dit: woknoedels met sticky aubergine, edamame-boontjes en cashewnoten in een heerlijke umami saus. Als je houdt van de lekkere sticky sauzen zoals ze die bij goede toko's maken, dan word je vast blij van dit woknoedels-recept.