1 39

14 hypes die ik compleet aan me voorbij heb laten gaan

 • 4 februari 2022
 • 21 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Op de middelbare school snapte ik niets van Uggs en had ik ook geen flauw idee waarom iedereen zo graag Björn Börg-onderbroeken droeg die ver boven de – al net zo charmante – heupbroek uitkwamen. Ik heb dan ook in de loop der jaren heel wat hypes gemist. En als ik er wel aan toegeef, dan is dat vaak járen nadat de rest van Nederland is ingestapt. Ach, ik ben helemaal oké met mijn spuit-elf-positie. Dus durf ik schaamteloos toe te geven dat ik deze 14 hypes volledig aan me voorbij heb laten gaan.

14 hypes die ik heb geskipt

1. Groene smoothies. Alles wat drinkbaar is en er groen uitziet, vind ik bijna bij voorkeur al niet lekker. Als ik dan ook nog weet dat er in het drinkbare goedje spinazie is verwerkt, haak ik al helemaal af. Nee hoor, ik drink wel thee. Of ik eet een smoothie bowl (in een andere kleur dan groen). Ik ben sowieso niet zo van de drinkbare ontbijtjes. Geef mij maar iets te kauwen. Dan heb ik tenminste het gevoel dat ik niet een uur later alweer met een knorrende maag opgescheept zit.

2. Expeditie Robinson. Ik ben een behoorlijk kritische tv-kijker. Noem een programma en de kans is groot dat ik het nooit heb gezien. Expeditie Robinson is zo’n programma. Ik voel me altijd een spelbreker als er weer eens iemand op een verjaardag enthousiast vraagt “Volg je ook Expeditie Robinson?” en dat ik dan met een stalen gezicht “Eh nee, sorry!” moet antwoorden. ‘Wie is de Mol?’ heb ik dan weer wel dit seizoen voor het eerst trouw gekeken (en vind ik geweldig!). Dus zeg nooit nooit.

3. Hippe marketingtaal. Wat zijn jouw KPI’s met het komende contentplan? Zullen we er in een paar designsprints mee aan de slag gaan en kijken hoe we je rendement kunnen verhogen en customer experience kunnen verbeteren? Ehm, ja, na een paar keer herlezen begrijp ik heus wat er staat. Maar ik houd het liever simpeler en ben geen fan van strooien met Engels jargon. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? “Zullen we een goede tekst schrijven om meer klanten te trekken?” Dezelfde boodschap, maar dan in normaal Hollands.

4. Een jaren ‘30-huis kopen. Oké, ik vind oude woningen prachtig om te zien. En ik ben zwaar onder de indruk als ik zie hoe mensen complete woningen opknappen en er iets naar hun smaak van maken. Ik zou alleen zelf zéker niet ‘jaren ‘30-huis’ bovenaan mijn wensenlijstje voor een nieuwe woning zetten. Mijn klusskills stoppen ongeveer bij een muur schilderen, behang krabben en (als ik in een geduldige bui ben) IKEA-kasten in elkaar knutselen. Dus nee, doe mij maar liever die minder authentieke maar wel bijna instapklare woning.

5. Apple. Sorry, ik weet dat ik hiermee veel mensen voor het hoofd stoot. We hebben er zelfs in huize Romy-Bart weleens discussies over. Bart is iPhone-fan; ik weiger een iPhone te nemen. Ik heb er ooit via mijn eerste werk één gehad. Ding kostte heel wat geld (wat destijds voor me werd betaald dus), viel na 1,5 jaar voortdurend uit bij 35% batterij en liet me een paar keer Google Maps-loos verdwalen in vreemde omgevingen. Tja, als je me mijn grote vriend Google Maps afneemt, dan houdt de vriendschap niet lang stand. Sindsdien ben ik overtuigd Android-gebruiker. Ik weet vrij zeker dat ik voor altijd een Android-meid blijf.

6. Een gap year. Ik ben geen au pair in de VS geweest, mijn meest exotische uitwisseling was een minor aan de UvA en ik ben na het vwo direct doorgestroomd naar de collegebanken. Ik vind het altijd heel tof om de spannende verhalen van anderen te horen. Maar om eerlijk te zijn vond ik ook niets mis met good old studeren zonder spannende reisavonturen. Of nou, mijn stedentrips (los van de studie) naar Parijs, Valencia en andere plekken vond ik leuk en spannend genoeg.

7. Avocado. Qua groenten en fruit ben ik zeker de moeilijkste niet. Maar met dit groene superfood maak je mij niet erg blij. Ik weet nog dat ik hooggespannen verwachtingen had toen ik voor het eerst iets met avocado op mijn bord had liggen. “Nu ga ik eindelijk proeven waar iedereen zo enthousiast over praat”, dacht ik. Dat viel vies tegen. Letterlijk. Ik vond het wat nietsig smaken. In elk geval niet lekker. Sindsdien laat ik de avocado’s graag liggen voor anderen. Doe mij liever andere voedingshypes: van hummus, havermout en quinoa word ik bijvoorbeeld wel een blij mens.

2
2

8. Veel Instagram-snufjes. Hoe hard ik ook mijn best doe om alles bij te benen, vaak is er alweer een nieuwe Instagram-feature toegevoegd voordat ik de vorige toevoeging onder de knie heb. Zo ben ik nog altijd aan het uitvogelen hoe ik Reels op mijn manier kan aanpakken, terwijl Instagram alweer allerlei spiksplinternieuwe functies heeft geïntroduceerd.

9. Video in plaats van tekst. Ik ben video wel meer gaan waarderen. Ik kijk heel graag YouTube-video’s, vind het tof als bedrijven zich via video voorstellen en mag ook graag Instagram-video’s van anderen zien. En heel soms – als ik er zowaar zin in heb – waag ik me ook aan een stukje bewegend beeld van mij. Maar meestal verkies ik toch echt tekst boven video. Beroepsdeformatie als tekstschrijver, denk ik.

10. Al je e-mailverkeer automatiseren. Ik begrijp het nut ervan voor ondernemers. Voor klanten werk ik er ook weleens mee, en snap ik goed waarom het zo handig is. Maar voor mijn eigen bedrijf als zzp’er ben ik niet dol op automatiseren. Ik vind het veel fijner om mensen persoonlijk te spreken. Ook heb ik zelf als ontvanger eens ervaren dat automatisch verstuurde e-mails soms wat ongelukkig getimed kunnen zijn. Zoals eentje met de tekst: “Hoe gaat het? Ben je nog tevreden?” terwijl ik net met die persoon in gesprek was om allerlei technische problemen te laten oplossen. Om dat soort ongemakken voor te zijn, heb ik liever zelf de touwtjes in handen wat de deur uitgaat en wat niet.

11. Nutella. Door Bart proefde ik eens échte hazelnootpasta, dat qua uiterlijk (to mijn verbazing) meer weg heeft van pindakaas. Een peperduur potje, maar met 100% hazelnoot en geen suiker. Toen ik dat proefde, ging ik opeens heel anders naar Nutella kijken. Nee hoor, doe mij maar óf pure chocola óf echte hazelnootpasta.

12. Alcohol. Geen hype waarschijnlijk, maar hoe dan ook heb ik er niet zoveel mee. Nooit gehad ook. Ik voelde mezelf vaak maar een saaie student als ik weer eens met een glas water in mijn handen stond, maar ben er nu helemaal oké mee. Ik drink geen alcohol en als mensen er iets van vinden dat ik niet “gezellig” meedoe met een wijntje, dan trek ik me daar weinig van aan. Het heeft ook zijn voordelen: met mij erbij is er altijd een BOB in de zaal.

13. Intermittent fasting. Ik geloof absoluut dat dit voor veel mensen een uitkomst is. Maar voor mij persoonlijk zou het zéker niet werken. Als ik om half tien nog geen ontbijt achter mijn kiezen heb, kun je me bijna opvegen. Ik heb zelf in de jaren na mijn eetstoornis heel hard moeten werken om mijn voedingspatroon op de rit te krijgen en mijn lichaam weer een normaal hongersignaal te laten geven. In de jaren dat ik ziek was, at ik soms urenlang niets overdag. Ik ben zo trots dat dat nu al heel wat jaren weer dik (*pun intended*) in orde is. Alleen al daarom zou ik niet snel experimenteren met zoiets.

14. Hello Fresh. Ik ben iemand die áltijd afwijkt van recepten en die niets zo leuk vind als zelf bedenken wat er vanavond op tafel staat. Niet helemaal de perfecte doelgroep voor Hello Fresh, vrees ik. En oké, met iemand die vegetarisch eet én iemand die glutenvrij eet in huis, is het ook knap lastig om mensen je avondeten voor je te laten bepalen (we eten dan ook niet altijd dezelfde dingen). Dus de Hello Fresh-box zie ik er hier niet snel in komen. Overigens spiek ik wel regelmatig bij de recepten van Hello Fresh op internet, om dan vervolgens (voor minder geld) de ingrediënten voor die recepten in huis te halen. Ik ben en blijf een echte Hollander met een voorliefde voor besparen

Maar aan deze hypes doe ik wel mee…

Om dit alles in perspectief te zetten: er zijn ook heel veel hypes waar ik wel aan meedoe. Zo bestel ik maar wat graag bananenbrood en ga ik heel lekker op de ‘baked oats’ en andere havermouttrends. Verder zou ik het liefst een visgraatvloer in mijn huis leggen, zoals half Nederland, en heb ik ook zo’n beetje alle populaire planten weleens gehad. Ook ben ik helemaal into de flared broeken die je overal op Instagram ziet, spring ik graag in op duurzame hypes en heb ik een zwak voor toeristische plekken waar vaak ook al iedereen die ik ken eens is geweest.

Tel ik daarmee toch nog een beetje mee als vaak hopeloos achterlopende trendmisser?

Welke hype heb jij bewust aan je voorbij laten gaan?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 4 februari 2022 op 6:27 am - Beantwoord

  Hypes doen me niks. Het zegt ook niks. Als iets een goed product is (voor mij) dan komt het heus wel mijn kant op. Of het nou een hype is of niet.
  En eerlijk gezegd: de meeste hypes gaan over opgeblazen en overtrokken producten. En inderdaad, avocado smaakt nergens naar. Daarom vinden mensen het lekker denk ik. Ik niet. Als ik ergens zelf smaak aan moet toevoegen, dan eet ik liever iets met smaak van zichzelf.

 2. Naomi 4 februari 2022 op 8:53 am - Beantwoord

  De meeste hypes die jij hier beschrijft zijn ook aan mij voorbijgegaan. En ik heb er nog wel een paar: TikTok en SnapChat. Echt, ik snap er niks van. Kan natuurlijk ook komen omdat ik het nooit gedownload heb, maar ik snap er gewoon bij voorbaat de lol al niet van;).

  • Romy 19 februari 2022 op 11:39 am - Beantwoord

   Oh ja, die twee kan ik ook aan mijn lijstje toevoegen. Ik heb nog nooit iets met TikTok en SnapChat gedaan. Het schijnt dat die twee vooral voor een wat jonger publiek zijn. Dus daar houd ik me maar aan vast als excuus om er niets mee te doen 😛

 3. Darina 4 februari 2022 op 9:37 am - Beantwoord

  Ik ben niet zo van de hypes, ik kies mijn producten uit die bij mij passen, of het dan in de mode is of niet 🙂
  Maar de meeste dingen die jij beschrijft, heb ik ook aan mij laten voorbij gaan.

 4. Nikita 4 februari 2022 op 10:06 am - Beantwoord

  Ik heb als tiener veel hypes aan me voorbij laten gaan, gewoon omdat ik niet anders kan. Sowieso is er een hype die ik verbazend genoeg aan me voorbij heb laten gaan. Bullet Journal. Ik heb er het geduld niet voor, vind het ook helemaal niet leuk. Dus dan kan ik mijn tijd maar beter in andere (creatieve) dingen steken. Wat betreft de Apple-Android discussie, ik ben helaas voor jou team Apple. Maar daar heb ik ook wel een goeie reden voor. Als ik dan toch digitaal moet tekenen, het liefst op een tablet van Apple. Hun toestellen en pencil is nog altijd de beste op de markt. En daardoor kan ik blijven tekenen. Want een leven zonder tekenen is geen leven voor mij. Net als het keyboard, ik blog al maanden (en andere dingen ook) op mijn iPad omdat hij door die keyboard in een compactere laptop verandert. Er zijn wel hypes waarvan ik nooit dacht dat ze zouden aanslaan bij mij. Zo is er afgelopen week een elektrische step in huis gekomen, kwam er in 2021 een Nintendo Switch in huis en drink ik steeds vaker koffie (van Starbucks). De elektrische step maakt mijn leven een stuk gemakkelijker. Fietsen is fysiek bijna onmogelijk. Voor kleine verplaatsingen kan ik dan op mijn step springen (niet letterlijk dan). En ik ben een gamer, altijd al geweest en een Switch is iets lichter in gewicht waardoor ik bijvoorbeeld op mijn bed of in de zetel kan liggen gamen. Net als Just Dance en Ringfit, die twee zorgen ervoor dat ik kan bewegen en mijn spieren soepel blijven in mijn vrije tijd. Maar ik herken wel wat je schrijft. Met Nutella heb ik niet zoveel, met avocado’s al helemaal niet. Hello Fresh heb ik ook nog nooit besteld. De ‘hype’ waar ik wel iets mee doen is open bloggen of open zijn online. Natuurlijk ook niet alles, maar wel een groot deel. Ik ga meestal niet de duizendste pijnaanval van die week online zetten, maar ik probeer wel te tonen dat ik geen perfect leven heb, ik ook struggle. Gewoon om mensen te tonen dat het leven niet perfect is, maar er altijd een reden is om positief te blijven. En dat er met een chronische ziekte ook leven mogelijk is. Bovendien heb ik veel spoonies (zo heet dat dan) onder mijn volgers en ik weet dat het minder alleen voelt als je die dingen met elkaar kan delen. Uiteraard deel ik ook wel wat ik weet dat ik kan delen. En soms blijven dingen ook gewoon achter de schermen hoor. Maar het is een poging tot een betere wereld. Ik heb daardoor trouwens al vaker gehoord dat ik mensen inspireer, wat ik heel leuk vind om te horen. Maar dat is niet de hoofdreden dat ik dat doe.

  • Romy 19 februari 2022 op 11:41 am - Beantwoord

   Open bloggen is een prachtige hype om aan mee te doen! Niet omdat het een hype is, maar omdat het zoveel herkenbaarheid geeft en vaak voor jezelf ook enorm oplucht. Dat merk ik bij mezelf ook. Echt prachtig dat jij er ook zoveel uit haalt en dat je met jouw blogs ook zo’n waardevolle steun kunt zijn voor veel anderen <3

 5. Audrey 4 februari 2022 op 10:07 am - Beantwoord

  Nooo, zijn er echt mensen die hun e-mail zo automatiseren dat er berichten worden gestuurd die niet zelf hebben geschreven?

  Wel echt een leuk lijstje dit. Ik heb vroeger Harry Potter aan me voorbij laten gaan, maar dat heb ik ingehaald.

  Over die jaren 30-huizen: er zijn ook nieuwbouwhuizen die in die stijl worden gebouwd (met een erker en zo). Die vind ik echt supermooi.

  • Romy 19 februari 2022 op 11:39 am - Beantwoord

   Yup, ik maakte het echt mee met zo’n geautomatiseerde mail. Bij nieuwsbrieven en dergelijke snap ik het wel, maar dit vond ik wel een gevalletje automatisering dat iets te ver gaat 😉
   En nieuwbouwhuizen in jaren ’30-stijl? Dat klinkt fantastisch! Ik heb al jaren een zwak voor erkers 😀

 6. Geke 4 februari 2022 op 10:15 am - Beantwoord

  Ik ben ook niet van de hypes. Ik kom altijd een heel eind achter met zo’n dingen.

  Hello Fresh doen we heel af en toe, als ik een kortingsbon heb en echt helemaal inspiratieloos ben en er genoeg recepten zijn die gluten- en melkvrij zijn (of makkelijk aangepast kunnen worden). Maar we nemen nooit twee weken na elkaar een box want na die eerste weet ik weer dat het voor mij eerder ‘Hello Stress’ is 😉 Zoveel handelingen en stappen, en dat moet qua tijd allemaal in elkaar passen, niet mijn sterkste kant. Maar wel altijd lekker, dat zeker wel.

  Wij hebben een jaren ’50 huis 🙂 niet voor een of andere hype maar in oudere huizen is gewoon meer ruimte dan in de hedendaagse nieuwbouw. Afbreken van wat nodig was hebben we zelf gedaan, en de opbouw uitbesteed. En ja, met originele van in die tijd behouden visgraatparket 🙂

 7. Laurine 4 februari 2022 op 11:33 am - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen dit! Ik ben ook een trouwe Android-gebruiker en weiger ook om op Apple over te stappen. Maar stiekem ben ik soms wel jaloers als ik naar de hoge kwaliteit van foto’s kijk die mijn vriend met zijn Iphone heeft gemaakt. Recent introduceerde een vriendin hazelnootpasta in mijn leven en dat vind ik ook echt heerlijk, veel minder zoet dan Nutella.

 8. Lianne 4 februari 2022 op 12:27 pm - Beantwoord

  OMG, ik ZWEER echt bij intermittent fasting. Ik krijg geen hap door mijn keel ’s ochtends en heb geen zin om dan geforceerd wat naar binnen te duwen. Gek genoeg wist ik eerst niet eens dat dat een ding was en dat het een naam had, haha. Ik doe het al jaren zo! Vroeger wilde ik wel heel veel meedoen aan hypes, omdat ik erbij wilde horen. Als je iets niet wilt op school, is het wel anders zijn, of niet weten waar iemand het over heeft. Nu maakt het me niet zo veel meer uit. Televisiehypes laat ik al járen aan me voorbijgaan. Hello Fresh en Nutella heb ik nog nooit in huis gehaald. Een gap year of in het buitenland gestudeerd heb ik ook nooit gedaan, al moet ik zeggen dat ik daar wel spijt van heb. Ach, het is niet zo alsof dat nu niet meer kan, natuurlijk! Met sommige hypes ben ik dan misschien gewoon iets later, haha!

  • Romy 19 februari 2022 op 11:37 am - Beantwoord

   Ideaal toch dat het voor jou zo goed werkt om de dag zonder ontbijt te starten 🙂 Bart krijgt ook altijd met moeite iets weg ’s ochtends, dus dan is dit ideaal!
   Enne, wat later inspringen op hypes kan natuurlijk ook altijd. Wel heel mooi dat je je nu niet meer zoveel aantrekt of je erbij hoort of anders bent, zoals op de middelbare school. Ik herken dat wel van die tijd bij mezelf. Zo jammer eigenlijk dat je op de middelbare school al snel reacties krijgt als je niet aan bepaalde hypes meedoet. Wat dat betreft is eind twintig zijn toch wel een fijnere leeftijd 🙂

 9. Johanna 4 februari 2022 op 2:04 pm - Beantwoord

  Vermoedelijk heb ik nog meer hypes gemist, maar omdat ik ze niet ken, en niet weet dat ik ze gemist heb, kan ik ze ook niet opnoemen. Een 30-er jaren of oudbouw huis is een droom voor mij. Maar ik kan ook de moeilijke IKEA-kasten in elkaar zetten. En alcohol drink ik wel. Verder kijk ik geen tv-series, was niet een gap-year weg, een gap-25-year is wat anders. Nutella etc. eet ik nooit. Hello Fresh heb ik ondanks de tegoedbonnen die ze uitdeelden nooit besteld. Nog niet eens de internetsite bekeken. Etc. Ik zal je de rest van de lijst sparen.

 10. Nell Nijssen 4 februari 2022 op 2:07 pm - Beantwoord

  Kijk, dit noem ik nu een knap staaltje “jezelf durven zijn”. Het zegt veel over jou, voor je leeftijd ben je een zelfverzekerde, zeer bewuste en creatieve jongedame. En niet in alle hypes meegaan heeft ook zo z’n voordelen. Je kunt rustig toekijken hoe het afloopt, want geloof me maar: veel trends bestaan slechts uit gebakken lucht en gaan na verloop van tijd vanzelf kopje onder. Mocht het toch een blijvertje zijn, dan heb jij alvast mooi de kunst van het meedoen, af kunnen kijken . Maar wat Apple betreft, wist ik toch echt een keer door de zure appel heen te bijten en ben inmiddels helemaal verknocht aan mijn IPad Pro, die ik standaard gebruik naast haar grotere zusje op m’n bureau.

  • Romy 19 februari 2022 op 11:35 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je mooie compliment!
   Ik kan me helemaal aansluiten bij jouw visie op hypes skippen. Vanaf de zijlijn rustig meekijken en zelf bepalen of en wanneer je inspringt, is fijner dan met alle winden meewaaien.
   Alhoewel sommige trends dan toch wel verrassend fijn blijken inderdaad, zoals in jouw geval de iPad Pro 🙂

 11. Anouk 4 februari 2022 op 8:10 pm - Beantwoord

  De meeste van deze dingen doe ik ook niet, alhoewel ik wel eens een groene smoothie heb gemaakt (met wisselend succes). Dat was vooral om iets te doen met de babyspinazie uit het too good to go pakket haha.

 12. Simone 5 februari 2022 op 9:26 am - Beantwoord

  Och dat Hello Fresh, ik vind dat zo vreselijk. Ik bepaal zelf wel wat ik eet haha, en dan zullen we het nog maar niet hebben over hoe duur het is. De bedragen die ik daar uit geef doe ik mijn weekboodschappen (!!) voor. Dat gezegd hebbende kan ik me bij veel van jouw punten wel aansluiten. Maar ik ben wel een Nutella-fan (sorry) en ik heb een iPhone omdat alle Androids bij mij te snel overleden en snel traag werden. Met iPhone geen last van gelukkig.

  • Romy 19 februari 2022 op 11:33 am - Beantwoord

   Ja, Hello Fresh is wel echt heel prijzig! Ik had eens een artikel gelezen op een bespaarblog waarin iemand alle boodschappen uit de Hello Fresh-box zelf had gedaan bij de supermarkt. Scheelde € 20 voor een box, geloof ik! Echt bizar.

 13. Marloes 6 februari 2022 op 9:37 pm - Beantwoord

  Sinds ik een MacBook heb, zou ik nooit meer anders willen. Mijn eerste kocht ik in 2014 en vorig jaar kreeg ik van mijn moeder een nieuwe, omdat mijn laptop echt op was. Hello Fresh heb ik twee keer geprobeerd en twee keer was het geen succes. Een groene smoothie vind ik wel lekker! Als je de smoothie goed maakt, proef je de spinazie niet, haha. Een gap year heb ik ook aan mij voorbij laten gaan. Ik ben niet zo van de verre bestemmingen en zou niet zo lang van mijn familie en vrienden verwijderd kunnen zijn.

  • Romy 19 februari 2022 op 11:32 am - Beantwoord

   Oeh, groene smoothies zonder spinaziesmaak klinken al een stuk beter! 🙂
   Enne, heel herkenbaar van het vermijden van verre bestemmingen. Ik vind het ook fijn om niet wekenlang bij familie en vrienden vandaan te zijn. En als ik al weg ben, dan vind ik een bestemming dichterbij huis dan Australië of Amerika ook helemaal prima.

 14. Maaike 10 februari 2022 op 7:31 pm - Beantwoord

  Haha heel erg leuk en herkenbaar voor mij 😀

Recente blogs

Minimaliseren in huis | Waar begin je en hoe doe je het? (11 tips)

24 januari 2023|Lifestyle, Groen doen|

Eens in de paar maanden is het zover. Dan komt de opruimmiep in mij naar boven en ga ik als een wervelwind door het hele huis om weg te doen wat niet meer nodig is. Een minimalistisch huis zal ik nooit krijgen, maar ik probeer wel zo min mogelijk overbodige spullen in huis te halen en te houden. Omdat ik vast niet de enige met opruimkriebels ben, deel ik graag wat tips. Minimaliseren kun je leren, ook als je huis er verre van minimalistisch uitziet. En nee hoor, daarvoor hoef je echt niet je geliefde schoenencollectie of serviesverzameling weg te doen. Dit zijn 11 tips om te minimaliseren in huis.

Outfit | Mijn nieuwe (tweedehands) roze winterjas

7 februari 2018|Outfits|

Vorig jaar rond deze tijd tikte ik tweedehands een prachtige roze winterjas van Jane Norman op de kop. Eentje waar ik stomtoevallig tegenaan liep en die perfect paste. Helaas bleken de knopen van die jas al snel keer op keer los te laten, waardoor de jas nu vooral voor de sier in de kast hangt. Maar guess what... afgelopen week vond ik bij diezelfde kringloopwinkel (alweer stomtoevallig!) alweer een roze winterjas. In mijn maat en ook van Jane Norman. Tja, toevallig of niet, je begrijpt vast wel dat deze jas mee naar huis moest. Ik laat je graag met trots mijn nieuwe (tweedehands) roze winterjas zien. 

Travel Diary | 7 redenen voor een stedentrip naar Lissabon

5 oktober 2017|Op reis|

De afgelopen 10 jaar heb ik met ons gezin al heel wat Europese steden mogen bewonderen. Van Barcelona tot Londen en van Boedapest tot Rome. Alleen Lissabon was nooit eerder in me opgekomen als bestemming voor een stedentrip. Dat was totdat ik opeens van meerdere mensen wel heel enthousiaste verhalen over de Portugese hoofdstad hoorde. Na afgelopen week een lang weekend in Lissabon te hebben doorgebracht, kan ik al die mensen niet anders dan gelijk geven. Lissabon heeft zoveel meer te bieden dan ik altijd dacht. Er zijn wel 1001 redenen te noemen om op stedentrip naar Lissabon te gaan, maar laten we eens beginnen met 7 redenen.